Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Blog Talk Show

......Znate li onaj vic:

-Mujo, napo ti lav ženu!

-Sam je napo, sam nek se i brani.

Neko je nekad na blogu napisao da ne voli da ga smaraju vicevima. Spisak kaže da nas ima nas preko 60.  Zvanično. LW  redovno čita postove njih petnaestak Što, naravno, nema nikave veze sa kvalitetom tekstova drugih autora, već samo sa  interesovanjima i količinom raspoloživog vremena. RW negde oko desetak. I od tih petnaestak autora većina ih, nažalost piše retko. Krivi smo, primili  se, jebi ga. Blog smo shvatil kao malo redovniju formu, ne kao nedeljnu ili mesečnu kolumnu.  Za gro  naših blogova  RW i LW zajedno biraju teme. Slike skoro uvek bira LW. (Pogađajte razlog.) RW retko komentariše na drugim blogovima. LW voli da svrne na neke. Njen najomiljeniji  blog do sada je  onaj Jasmine Tešanović o blogovima, koliko ih se pojavljuje u minutu, koliko traju, kad i koji postanu uticajni....

Čemu ova paušalna  statistika. Pa, nagde u komentarima na drugi blog Bože Đelića BS je  iznapušavala  LW da obstruira blogove, deli šamare etc, etc...

kapiras da ovo ovde nije tvoje?
da ti ne odredjujes pravila?
da nas ovde ima jos i da nemas pravo da nam delis samare okolo ako ne pristajemo na tvoju opstrukciju?
da milion puta postavljeno pitanje u trenutku kad znas da ne mozes dobiti nikakav odgovor, cisti je egzibicionizam

I da, objašnjeno joj je o čemu se tu tačno radi, i šta  bi ona to trebala da radi u slučaju da BĐ postane premijer etc.  

Inače, pojma  ne bi imala.

nije najvaznije pitanja ono cime se ti bavis. ima nesto sto ide kao uzrok toga - nisu momci u vosci pobijeni out of blue, vec zato sto je vojska nereformisana, zato sto su tu jataci ratka mladica i zato sto je vode tajne sluzbe. pa ti pitaj mandatara nesto o tome, ako te stvarno zanima i to onda kad bude bio u mogucnosti i imao ingerencije da ti odgovori - tacnije, zaista postao mandatar.
u medjuvremneu imas svoj blog, pa postavljaj sve sto hoces.
i pozivaj lepo ljude da opstruiraju neko drugo mesto.
dosadno mi je da pratim vise ovakve obracune i zanima me da se neko ko je moguci mandatar zadrzi ovde, a da bi odgovorio i na tvoja pitanja
.” 

Dal da  zamolimo Džemu da izda neko blog saopštenje da LW o ovim temama ne piše “out of blue".

Tema serijala o Roditeljima u crnom je bila nešto drugo. Više od teme reforme vojske.  Prisetite se  kada ste pre toga pre ovog serijala o tome nešto čuli, čitali i gde, osim u samim danima tragedija. Pojedinačno i izlovano. Mi  imamo evidenciju o jednom Utisku nedelje, pisano  o tome i iovde-emisija o tragedijama u vojsci a  nije spomenuta Afera  Topčider!I pored  neodgovornih  i neargumentovanih  optužbi, dva  cilja  su  već postignuta. Roditelji su povezani međusobno, što mnogi ovde uzimaju zdravo za gotovo. I ne samo to. Uskoro će biti, tako povezani, osposobljeni da se još intenzivnije bore za istinu. Mnogi ovde, na  sreću,  uviđaju višeslojnost priče,  o kojoj se do pre dva meseca jedva govorilo, ili je, ako se uopšte govorilo,  to bilo suviše načelno. Oni koji temu zaista prate već znaju šta je sve i u kojim pravcima preduzeto, mimo pisanja na ovom blogu i opstruiranja tuđih blogova. Ovako personalizovana i skupljena na jedno mesto, pa, možda ima i nade da pitajući hiljadu, milion puta, nešto i isteramo do kraja.

......Kandidat nam je 27.1. odgovorio:“Želim prvo da kažem da sam više puta javno govorio o skandaloznom postupku koji se vodi oko pogibije vojnika u Topčideru, kao i o drugim slučajevima o kojima je više ljudi pričalo na ovom blogu. Ne samo da ću se založiti da cela istina izađe na videlo oko ovog slučaja, nego ću hteti i da se suđenje oko ubistva Zorana Đinđića ne završi na izvršiocima, kao da je skupina običnih kriminalaca bila u stanju da sama smisli ono što je bio pokušaj državnog udara. Moramo doći i do inispiratora, organizatora. Realan sam čovek, neće to biti uopšte lako, ali ne možemo stati na Legiji, Zmiji i drugim Budalama. To dugujemo ne samo Zoranu i njegovoj porodici, nego svim građanima naše zemlje. “

Ljude koje je ova teme zanimala više nego neke druge dobili su kakav takav odgovor. Something to build up on, ako ništa drugo. I više od toga. Kako to kandidat misli da ostvari, ako je zaista iskren u svojim namerama, u eventualnoj koaliciji sa DSS & Co, više je  nego  zanimljivo pitanje.

Kandidat je 27.1. 2007. rekao i ovo : “Odgovoriću na dobar deo drugih postavljenih pitanja sutra, kada odem iz Davosa.” Do sada, ništa.  

Osim teksta  novogodišnjem Ekonomistu, a kapiramo da kandidat ima neke veze sa tim novinama, u kome se u oceni 1000 dana rada vlade za reformu vojske kratko i jasno kaže –o čemu pričati kad nije rešen Topčider – mi druge, javne  izjave,  BĐ nismo  našli.Voleli bi  da nam pomognete i pošaljete nam  linkove ili mesta i datume gde su objavljene.

Mi smo svoje blogersko pravo da na svom blogu radimo šta hoćemo, kako nam je spočitano,  već iskoristili i kandidata pitali i druge stvari za koje smatramo da treba da da odgovor javnost,  ali hajde da ih ponovimo.

 Partner za ispunjenje obecanja!? - Šutanovac  na  kik-boks turniru "Željko Raznatovic"Partner za ispunjenje obecanja!? - Šutanovac na kik-boks turniru "Željko Raznatovic"“Boža Đelić je još u izbornoj  trci rekao da on u potpunosti podržava rad prethodne vlade i pregovaračkog tima za  Kosovo.  Tadić je glede i svezno iste stvari odavno rekao  da vlada ima uravnotežen pristup u pregovorima. Možda jeste uravnotežen ali je pogrešan. Jer, kako odbraniti nešto nad čim odavno nemate kontrolu. ( Sever Kosova i paralelne institucije su posebna tema, ali su se Tadićeve i Đelićeve izjave odnosile na Kosovo u celini, na Kosovo i Metohiju takoreći.) Tadić se pre jedno mesec dana hvalio i da je prvi skupio hrabrost da javnosti saopšti da će možda odluka međunarodne zajednice biti takva da se Srbima i našoj vlasti to baš neće svideti, okruglo pa na ćoše. Sećam se nešto, ima tome sad godinu ipo, kad su po Beogradu osvanuli posteri –Svilanović  sa kečetom na glavi. No  se nešto ne sećam šta je tada odmereni i umereni Tadić imao da kaže javnosti, niti da li se on seća toga, sada kada priča da je led probio prvi. Pisali smo vam o performansima ispred prostorija LDP.  Sećam se i da je istaknuti čaln DS sa Kosova letos bio na istoj tribini u Mitrovici, a pored njega Vučić,  kada se skandiralo Ratku Mladiću i da se ni jednim gestom nije distancirao od toga. Sećam se i napda SPS poslanika u Replici, seconded by DSS odmereni i iskusni pregovarač Slobodan Samardžić, na  ekipu iz Koalicije.  Izdajnici-održavate kontakte sa nekim na Kosovu, vi pričate sa K-Albancima dok mi ovde branimo otadžbinu.  Sad, postoji šansa da DS  formira neku vladu sa DSS. Da li to znači da i dalje imaju zajedničko viđenje dosadašnjeg toka pregovora, i zajedničku platformu za nastavak. Neki neimenovani Rojtersov izvor ionako tvrdi da će se naći prostor za nastavk pregovora. Da li to znači da će imati i  zajednički plan B, makar ga počeli praviti tek kad MZ, ako tako bude, da Kosovu neku formu samostalnosti koju  „zvanični Beograd“ neće moći da prihvati.  I gde je madatar Đelić u svemu tome.  U novogodišnjem Ekonomistu, a kapiram da mandatar DS ima neke veze sa istim, objavljen je  sjajan tekst o tome  kako je ruski Gasprom najverovatnije dobio  za male pare monopol na gasifikaciju centralne i južne Srbije. Gde smo mi ostali u svemu tome? Spominje se i mogućnost da  sve to ima veze sa eventulanim ruskim vetom! Interesantna sam znati šta mandatar DS misli o tome. Šta misli o planovima ekonomskog tima za KiM da stuče ogroman deo para –NIP-na KiM. Koliko je to transparentno, koliko je to ekonomski argumentovano, ko je o tome odlučivao? Ima li sada sukoba interesa između DS i G17 oko toga ko će nadgledati stucavanje te love? I gde smo mi ostali u svemu tome? Šta misli o novom ustavnom rešenju po kome je Srbija visoko centralizovana država, dok se Kosovu nudi "najveći stepen autonomije." 

Marko Jaksic, Milan Ivanovic and Co...partneri ili?Marko Jaksic, Milan Ivanovic and Co...partneri ili? Kako  će mandatar sprečiti  (i da li će)  još jedno, eventulano, događanje naroda, ako vladu napravi sa jakšićima, ivanovićima i Co?  Jel će to Boža Đelić da brani Kosovo sa svim premijerovim ljudima, ili će biti kao do sada-žao nam je Mladić nije naš resor-vaš konobar je onaj dole u ćošku sale, a mi da privatizujemo javna preduzeća . No me najviše od svega zanima na kojim moralno-političkim osnovama iko u vlasti ima pravo da priča o tome kako će sačuvati Kosovo a, istovremno,  ostaje ravnodušan prema  gubitcima  mladih ljudskih života, za koje se osnovano sumnja da su posledica delovanja rasipne države terora. Zašto je teritorija bitnija od ljudi? I na kraju krajeva, da zašto ne pitati i to,  zašto su Srbi sa Kosova stalno građani višeg  reda u odnosu na sve nas druge, iako neretko i dalje žive u groznim okolnostima, ako se ne brani samo teritorija? Iskreno, j...mi se šta Štiglic misli o tome.        

S kim se to Boža Đelić najbolje razume ako bude ćutao o ovim stvarima? “ 

Ponavljamo, jer nam odgovori  dati  u intervju Time nisu jasani  ni konkretni, pogotovu oko Kosova. Što se očekivanja od novog premijera tiče—I tu smo bili eksplicitni:

nije Davos...nije Davos...“U prošloj vladi sadašnji kandidat je bio zadužen za ekonomska pitanja. Uloga premijera je nešto veći zalog, opis radnog mesta je, nešto, drugačiji. Neko je već, bar na blogu,  BDJ podsetio na to šta je uradio Vili Brant. “

 

PS-LW-negde u Sex&City ...Kendis Bergen u ulozi urednice Voga, zvoca i zvoca i zvoca Keri, ova ide pored, sluša,. ćuti...i onda se jednom okrene i kaže otprilike ovako:

" O, shoes... Shoes I know."


evo, sad si mi vratila

iznapusavala ti mene.


kecerko-od lw

nije zbog tebe niti zbog mene i tebe. i nije napusavanje.
dugo smo vecali. svi argumenti su bili-protiv. drugi joj odgovorili sve kako treba, bice zabava za zlobne blogere, bla, bla, bla...

no je tema ozbiljna. nikad se nismo pravdali nacosima, provokatorima na ovim blogovima, a hvala lepo, prosli smo kroz onoliko toplih zeceva. ali ti jesi opinion maker. pa ako tvoje takve optuzbe-kritike ostanu bez odgovora, ispasce da se slazemo.

a ovog puta se zestoko ne slazemo.


nemoj draga, da vecas o meni

napisi sta god hoces, napusavaj koliko hoces, to si pravo zaradila odavno.

boli me dupence za zlobne blogere.

ja samo mislim da se ne slazemo u metodi. da lepa rec gvozdena vrata otvara.
i da nije sredstvo cilj, vec cilj bira sredstvo. Ili sretstvo. ajde sad.

u svakom slucaju, odlicno znas da ti skidam kapu za to sto radis.

ali da je i ideja da se na blogu zadrze i oni koji ne misle kao ti ili kao ja. da se ovde razgovara a ne samo propagira. inace, cemu sve ovo? da se dopisujemo ti i ja, skinutih gaca pred pola srbije?

ljudi nisu veverice i nisu ni gluvi. pa da cekaju nas da im cikom probijemo usi.

s ljubavlju te pozdravlja, uprkos napusavanju,

bs.


biljnaaaa-cackas mecku:)

Quote:
ali da je i ideja da se na blogu zadrze i oni koji ne misle kao ti ili kao ja

Ko o tome odlucuje i kako? Da li ti ovde ponovo implicras da sam ja/mi nekog razjurili ili obstruirali? pls, pls, pls, pogledaj hronologiju i prebroj postove. Na prvom blogu BDJ ima samo jedan post koji kaze zdravo, dobrodosao, i jedno pitanje.

Da li je implikacija na nesto drugo ako nije to? na sta?

U serijalu blogovoa koji su doveli do odlaska GS samo je Jelena, mislimo samo jednom ucestvoala, tako sto je rekla da se oko ustava ne slaze, oko dela o HR.

Kod sergeja, nikad. Nije bio ni vredan paznje.

Da, ucestvovali smo u debati sa Krletom, i uzivali.

Molimo te, objasni koja to i gde lepa rec otvara i sta. Mislis li da u demontazi vojsnih struktura nekontrolisanih i odmetnutih, zlocinackih i sta sve ne, ides sa kuc, kuc, kako ste sta radite?! Nama se cini da su dokazi i sistematicnost pravi pristup.

Da li u debati o vaznim pitanjima provokatorima i onima koji negiraju da su se zlocin i desili treba reci-da slazemo se, vi imate pravo na vase stanoviste, ali ako nam stovani auditorijum dozvoli....

PS od LW ljudi nisu veverice ali mogu da budu neobavesteni. cak i oni koji se trude da dosta prate. ja nisam primetila da sam cicala.

a da ih surovih i ravnodusnih ima, i da nece da pomognu i da su licemerni, e toga koliko hoces, i medju bistrima.


ti verovatno mislis da u demontazi vojnih struktura pomaze

objavljivanje prepiske sa administratorom bloga, javna rasprava sa ostalim ucesnicima i hiljadu puta ponovljeno isto pitanje, nekome ko se fotka s piterom gebrijelom i kome preko telefona citaju blog.
ja mislim da to pravi cirkus.

ti verovatno mislis da i ovo nije cika i vriska, i da rasprava na ovaj nacin doprinosi kredibilnosti tvoje borbe, ja mislim da me to prevazilazi.

iz zato se povlacim.

uz svecanu zakletvu - ti si u pravu i sve su u pravu, ja sam bistra ali licemerna i necu da pomognem.
cao, jelena


deal, ali 1/2 ovog bloga je moja...:)

hiljadu puta ponovljeno isto pitanje-hm. bozi djelicu samo jednom, pa jos jednom. i da, tu smo mi u pravu. za sta postoje blogovi, pa se ode i prebroji.

ako je tema ovako bitna, i slucaj tako skandalozan, da i deo prepiske sa moderatotom bloga, posto je on PRVI prekrsio pravilo i dao nam na uvid deo prepiske sa BDJ.i to pogresne. jer pitanje se odnosilo na sve.

sto se tice ostalih, kao sto i tebi rekoh...hiljadu puta ako treba, i milion.

i da, rasprava sa ostalim ucesnicima, jer apsolutno nisu monolitni.

ostalo necu, nije se odnosilo na tebe, a sto si se nasla prozvanom, tu zaista nista ne mogu.


U jednom od pescanika neko

U jednom od pescanika neko je rekao: ja bih zahtevao da u ovoj zemlji sve vesti, svi programi na svim medijima pocinju sa: "danas je tacno ...dana od ubistva premijera, a niko jos nije osudjen". U takvoj zemlji mi zivimo, ne treba se zanositi da smo u normalnoj, ma koliko se trudili da licimo.

Da. Treba ponavljati. Milion puta. Svuda. U kontekstu. Van konteksta. Uvek.

Ja bih dopunila i trazila da svi programi, sve vesti, sve novine pocinju sa: danas je ...od ubistva premijera, ... od kad je podignuta optuznica protiv Mladica koji je jos na slobodi, ...od ubistva Curuvije, ...od ubistva na Topcideru, ...od ubistva u Leskovcu, ...od ubistva Dade Vujasinovic, ...od ....... spisak bi bio poduzi, a onda bi sledile vesti ovako:
-A sad da predjemo na dogadjaje po kojima bi bili normalna zemlja da nije onoga u uvodu.

Onda bi i oni koji kazu " ma sve je to politika, nemoj mi pricati o politici stalno", shvatili da bas i nije to sve politika, da je to o zivotu, o pravu na zivot, o pravu na mir, dostojanstvo i normalnost, o pravu na smeh i na radost. Ljudi bi trazili da se skine uvod u vesti. Kako bi se skinuo? Tako sto bi se krivci izvodili na sud i kaznjavali, a novi takvi slucajevi se ne bi dogadjali. I onda kad vise ne bi bilo takvih uvoda bili bi normalna zemlja. Manje ili vise siromasna, Manje ili vise kulturna ili prosta, manje ili vise gostoljubiva, ali normalna.


spisak

Quote:
danas je ...od ubistva premijera, ... od kad je podignuta optuznica protiv Mladica koji je jos na slobodi, ...od ubistva Curuvije, ...od ubistva na Topcideru, ...od ubistva u Leskovcu, ...od ubistva Dade Vujasinovic, ...od ...

do inflacije na pocetku '90.?


Ko ce ostati?

Ja sam jedan od onih koji se sa vama MiM u mnogo cemu slaze. U stvari u ogromnoj vecini stavova koje zastupate. I nekako mi se cini da nisam jedini na ovom blogu. U stvari pre ce biti obrnuto. 99% posto ljudi koji svracaju na ovu adresu deli sa vama iste ili priblizno iste vrednosne sudove. To je u Srbiji ipak ozbiljna manjina, pa mi se nekako cini da svi svracaju ne bi li sa istomisljenicima ili barem slicnomisljenicima podelili ideje, razmisljanja pa ako hocete tako i bes.
Ipak prema nacinu izrazavanja vasih stavova imam rezervu. Pa nesto razmisljam ako ja koji kao sto rekoh sa vama delim vecinu stavova ne retko osecam netoleranciju, neprihvatanje drugacijeg misljenja, nerazumevanje drugacijeg ubedjenja, pitam se a mozda bi i vi trebali, kako ce drugi koji manje zajednickog sa vama imaju reagovati na vas nastup.
Valjda je poenta da ljudi prihvate vase stavove, da vas cuju, a ne da izvredjani pre nego sto im dopre do mozga napuste forum, sa besom. Time ce biti jos dalje od vas i vasih stavova.
To ima i dobrih strana... Oni koji su sa vama sa vama su sto posto, a oni koji nisu... pa srecan im put. I to je u redu ako pravite krug svojih kucnih prijatelja. Medutim koliko ja razumem vi se zalazete za jedan politicki projekat. Za tako nesto ipak krug prijatelja nije dovoljan. za tako nesto potrebna je mnogo sira podrska. Ili ako ne podrska onda barem spremnost ljudi da vas sasluslusaju. Drzim da ste razumna i pametna osoba/e pa da razumete o cemu pisem. Drzim i da razumete da vam je za sprovodjenje vasih ideja potrebna podrska svakog od ljudi na ovom blogu. A Vi ste, eto, na putu mnoge od njih da ubedite da niste vredni slusanja. Ne razumem kako ste spremni da i taj mali broj ljudi koji ako ne isto ono bar vrlo slicno vama oterate od sebe. Pada mi na pamet Vas dijalog sa BS sa pocetka ovog bloga ... i ne kontam? Pa ona misli kao vi ako se ne varam? U cemu je problem? Moze li u ponecemu i da se ne slaze? Ili je i to sporno?
Hocete da bude reseno ubistvo vojnika na topcideru? Dobro zamislimo na trenutak da Djelic, koji je 1000 puta, po mom misljenju vrlo nametljivo pitan, sta ce da uradi po pitanju tih vojnika, na kraju postane predsenik vlade i bude u prilici da se tim problemom zaista pozabavi. Da li mislite da ste svojim agresivnim nastupom uticali na njega da se time pozabavi? Ako imalo poznajete ljudsku psihu jasno vam je da niste. Cini mi se da ce se kad mu se ako mu se ukaze prilika da se bavi tim problemom pasti na pamet neprimereni maltretman koji je ovde doziveo. Nemojte da pomislite da sam njegov advokat ili sta slicno, ali stvarno mi se cini da pravite vise stete nego koristi... I stvarno ko ce sprovoditi vase ideje ako oterate sve one koji pomalo i ponekad misle drugacije od vas?


Vrline psihologa

Igipop: "Hocete da bude reseno ubistvo vojnika na topcideru? Dobro zamislimo na trenutak da Djelic, koji je 1000 puta, po mom misljenju vrlo nametljivo pitan, sta ce da uradi po pitanju tih vojnika, na kraju postane predsenik vlade i bude u prilici da se tim problemom zaista pozabavi. Da li mislite da ste svojim agresivnim nastupom uticali na njega da se time pozabavi? Ako imalo poznajete ljudsku psihu jasno vam je da niste."

Ne, trebalo je da mu se intimno približite, sagnuti u pasu, sa servilno-balavim osmehom, tako da vas se on, kad zasedne, seti kao svog čoveka na koga se može osloniti i na kome može prijatno grejati noge. Taj osećaj prijatnosti možda će ga ponukati da vikne čauša da pogleda vašu stvar. Eto tako razmišlja pravi srpski psiholog, treniran 500 godina pod Turcima, a zatim narednih dvesta godina pod svojim kneževima i kraljevima.


Kakav je ovo fajt:)

Sto se tice Boze Djelica, ne zamerite mu.On ugodno plovi Svemirom nadsvetlosnom brzinom, pri cemu ostavlja trag plazme po susednim Galaksijama.Ovaj jedinstveni, tzv. warp potpis, sluzi da g.Djelica razlikuje od drugih nebeskih tela slicnih osobina.


g-djo LW

od vas sam ocekivala da se bavite pametnijim i aktuelnijim stvarima a ne licnom sujetom. Sta ces, prevari se covek cesto!
Evo, imate jedno svirepo ubistvo mladica , pripadnika manjine za cija ste se prava obe tako zduzno zalagale, ocito samo deklerativno. I ni rec! Vaznija je sujeta. A ona je kako znamo slepa, toliko slepa da se cak ni novinski clanci ne vide...
Zbogom!


LW..

Boža Đelić je samo podvala javnosti. Sledeći premijer će biti Koštunica, na žalost.
Zato mislim, da pored svih argumenata koje si iznela gađaš pogrešnu metu.
Valja se pripremati na dugu borbu i promenu rasporeda snaga.


Na zalost, Drago, tako je.

Vojislav Kostunica ce biti premijer, a Bozidar Djelic potpredsednik vlade.Jocic ostaje ministar policije, a V.Ilic je novi ministar saobracaja.
Sve u svemu, ocajno.Jos cetiri godine bacene u vetar.


pa ni podpredsednik vlade

ne bi trebao da bude maciji kasalj ili losa meta.


LW,

Samo sam rekao da je sve to tragicno, jer ce vektor pomeraja iz koordinatnog pocetka u naredne cetiri godine biti jednak nuli.
Sa Bozom Djelicem ili bez njega.


to id -lw

ti i zoxter i angie da cutite. vas niko nije iznapusavao sto mandatara smarate ...ne mogu ni da ponovim cime sve ne....red glaksija, red trece oko, red discovery:)


Ha, tu smo!:)

Moje kolege sa MIT-a su pre izvesnog vremena detektovale tri supernove.Bas se pitam kako ce ih nazvati:)
A drugo, Monti Pajton jos nije umro, a ka' ce, ne znamo...


Ili ministar finansija.. LW

Ja sam fokusirao drugo polje, mada jesu relevantna grupa svi ministri. Tu bi i ministar vera i bogoštovlja ima šta kazati.
Pošalji mejl adresu da ti pošaljem jedan rukopis..


to drago-lw

hm. mandatar najvece demokratske stranke i osoba sa ocitim uticajem u boljem delu javnosti je itekeko dobra meta.

sto se voje mandatara tice-cujem danas vrlo zanimljivju tezu-kostunica mora ostati premijer, jer bi se ako bude drugacije legija raspricao.

as for VK ko ti kaze da i njega ne pritiskamo.


LW:"as for VK ko ti kaze da

LW:"as for VK ko ti kaze da i njega ne pritiskamo."

On je nestisljiv, tako da nema previse efekta.


gresis

stisljiviji od slobe m. samo treba strpljenja, argumenta i umeca.


Ne vidim ja tu razliku, LW.A

Ne vidim ja tu razliku, LW.A kako izgleda iznosenje (naucnih) argumenata pred clanovima vlade koji su (navodno) strucni, pisao sam na raznim blogovima.Argumente bih zaboravio.


U vezi teze

Ja mora da sam mnogo glupa, ali ne razumem zasto bih ja kao birac bila protiv da se Legija rasprica pa bih trebalo da prihvatim da VK bude mandatar. Ili je neki drzavni interes da se ne rasprica? Kakav moze biti drzavni interes? Valjda se moze spreciti da se "rasprica" u lazima. A ako je neka istina u pitanju, kako zivot u lazi moze biti interes? Da li to znaci da legija nekog ucenjuje, ili drzavu ucenjuje? Sta ucenom on onda jos moze dobiti za sebe? Mozda zatrazi da se neko (neki svedok, ljubitelj istine ili sl) jos ubije?

A da nesto ima u tome ide u prilog neka informacija koja j oko nove godine plasirana da je novoj knjizi koju je "zavrsio" promenio prvobitni naslov u: Juda.

Definitivno sam glupa.


to tri praseta

da ste se imalo postarali da se raspitate o nasem javnom radu videli bi ste da su po nama odavno drvlja i kamenje bacali svi zivi iz nacionalistickog-ratnozlocinackog fronta, te da nam na pamet nije padalo da tada branimo svoju sujetu.

ni na ovom blogu nije u pitanju odbrana sujete, vec nesto mnogo vise i slozenije, sto vi ne zelite ili niste u stanju da da vidite. ( odgovor ce biti dat u nekom drugom komentatoru, pa de se ne ponavljamo)

sto se optuzbe za deklarativno zalaganje tice, ni na to nam ne pada na pamet da reagujemo i time vam damo kredibilitet koji ne zasluzujete u ovoj ozbiljnoj diskusiji.

ipak, razmilite, ako se samo deklarativno zalazemo, ako je LW sujetna i nista drugo, zasto onda bas nas upozoravate ne tu tuznu pricu, sta od nas ocekujete.

implicitno, to je ipak ukazivanje nekog utiska da se ovde ipak nesto moze postici, i da ima mnogo toga vise od deklarativnog.

zasto ne reagujemo, ili nismo jos, odgovor cemo mozda dati nekom drugom, vi ga ne zasluzujete.


to LW

..samo ti radi svoj posao. Ako nekad i bliski ne razumeju, nije strašno. Pamte se samo golovi, a nebitno je jesu li postignuti,glavom, nogom ili kolenom..
I kakva je mana biti malo sujetan...


vec se desavalo da ljudi

vec se desavalo da ljudi pobenave pred vetrenjacama!!!


Tripraseta: "Vaznija je

Tripraseta: "Vaznija je sujeta. A ona je kako znamo slepa, toliko slepa..."

Cekajte, kako je sujeta slepa? Osveta da.


definicija

sujeta = idealizovana predstava o sebi


Sta vi predlazete?

Vas rad na rasvetljavanju ubistava vojnika kao i na povezivanju roditelja veoma cenim bez obzira na to da li ste iskreni u svemu tome ili ne...u Srbiji svi sumnjaju u dobre namere ali u ovom slucaju to nije vazno...vazno je da se roditeljima pomogne da dodju do istine a i da se usput raskrinkaju strukture koje sve to zataskavaju godinama...
Medjutim, sa vasim politickim delovanjem se ne mogu sloziti jer vasa sujeta ne daje mogucnost razmeni misljenja...Ovo nema veze sa Koalicijom vec sa vasim marketingom za istu...Ni jednu primedbu ne prihvatate a puna su vam usta kritike za druge....Kritikujete i blogere i aktuelne politicare ali "vase dvoriste" niko ne sme da dira...Ocekivati da neko iz Davosa sa vama polemise o vojnicima zaista nije realno..Sa druge strane, ne smeta vam izjava G.Svilanovica da je Kostunicina vlada korektno radila....
Kad nemate sta argumentovano da kazete onda ide vase "to pero,..to miko...to lazo...."
Meni ste jednom rekli da ne znam pravopis zato sto sam pomenula jednog clana LDP u negativnoj konotaciji...tacno je da sam nesto nepravilno napisala ali je i tacno ono sto sam napisala...zbog te istine ste u KG i dobili glasova koliko ste dobili...A sto se pravopisa tice, ovde na blogu se retko postuje..ovde vaze neka druga pravila...cak i pisci i novinari pisu mala slova posle tacke..Vasim postovima, na primer, je potreban lektor....mislim, kad bi postovi bili isto sto i kolumne u ozbiljnim novinama.......Preporuka: Uvek prvo pocisti u svom dvoristu pa onda procenjuj koliko je tudje prljavo..


to jesen

Quote:
Kritikujete i blogere i aktuelne politicare ali "vase dvoriste" niko ne sme da dira

da ste se imalo potrudili da prodjete kroz nase blogove, videli bi ste koliko i tu ima drvlja i kamnja, koje, ako je samo i malo argumentovano, ili je samo stvar utiska a ne uvreda, nikada ne skidamo.

sto se tice izjave g Svilnovica i blogerskih povrsnih ocena i zlonamernih tumacenja iste, tema se tako otvara da ce, na kraju, zasluziti poseban blog.

koliko znamo, imamo poslanika iz kragujevca!

sto se madze tice, madza je super.

a vi, sta ste vi, u ciju zlonamernost i pobude ne sumnjamo, ucinili za roditelje u crnom?


Izvinite,

ali vase procene nisu OK tj pogresne su...Uopste nisam zlonamerna....Morate i vi da se potrudite da razumete druge ako zelite da neko razume vas..Da, nisam nista uradila za te roditelje ali neznam zasto ih pominjete meni u tom kontekstu kada je to jedina vasa aktivnost koju u potpunosti podrzavam ..To sam pisala i na drugim vasim blogovima....
Drago mi je da imate poslanika iz KG i nadam se da je to Cole a ako i nije nema veze...vazno je da je bar neko...Medjutim, dobili bi vise od 3,nesto % da vam je lista bila malo drugacija...Zao mi je sto sam doticnog decka uopste pominjala..ali izletelo mi je...svakome nesto ponekad "izleti"...mogla sam da kazem sta sam htela ne pominjuci nicije ime...Sustina je u tome da ima mnogo super mladih ljudi ali je pitanje za sta je ko super..Neko je super za drustvo, neko je dobar u sportu, neko u ucenju, neko u ovome ili onome...a neko u politici...Po mom skromnom misljenju da bi mlad covek bio uspesan u politici i da bi ga odredjena ciljna grupa prihvatila on mora da ima neke kvalitete koje ta ciljna grupa respektuje.....a mi smo mala sredina(cela Srbija je mala)i ljudi se znaju.....i donose sudove...mozda i pogresne..ali kad vas sredina etiketira to se tesko popravlja....Nezlonamerni Pozdrav


o zlonamernosti

i/ili povrsnosti...

mi smatramo da su vase procene pogresne.

na blogovima su se pojavile i drugi komentari o nastupu GS na Tv oko Kosova...na to smo mislili....

a vi kazete da se te ovde samo zbog porodica, onda iznostite staove, ocene i info o politickim pitanjima...hm

as for kragujevac, poslanik je ZENA tako da cemo po tome, da ce i medju poslanicima, a ne samo an listi biti min 30% zena biti dosledni.

Quote:
Morate i vi da se potrudite da razumete druge ako zelite da neko razume vas

ne znamo na koga vi mislite, ali vas opet vracamona sve nase prethodne blogove, da vidite cega sve tu ima...
sto se ekstremnih, po nama, tice, ne sa njima zaista nemamo nameru da se ubedjujemo. smatramo da su oni subjekti za delovanje tuzioca a ne nasi sagovornici.


Hej LW...

...ja vidim da se mi uopste ne razumemo. Vi ne razumete ni mene ni mnoge druge ljude koji nisu zlonamerni nego su kriticni....a ja vas mogu da razumem samo utoliko sto realno (mislim na nedostatak vremena) ne mozete da se unosite u svaki komentar...Ja nigde nisam rekla da me politika ne zanima vec da se sa vama ne slazem u nacinu na koji pristupate nekim politickim pitanjima(Djelic u Davosu a vi mu kao postavljate neka pitanja..izgleda kao da se zezate sa covekom).Takodje, nigde nisam napisala da vi brisete neistomisljenike(to ste mi pripisali u predhodnom odgovoru) ali je tacno da ste svakoga "isekli" na svoj nacin ne prihvatajuci ni neke banalne cinjenice..(bla bla o Cedi ,na primer, gde su ljudi navodili nesto sto znaju)kao ni ozbiljnu cinjenicu da je GS izjavio (u kontekstu ili van njegaa)da je Kostunicina vlada lepo radila..Da je to rekao BT, bilo bi drvlje i kamenje..To nisam samo ja konstatovala vec i mnogi drugi ljudi ovde... Svi moji komentari na vase postove, a koje ste vi shvatili kao zlonamerne,bili su upravo zbog te vrste nedoslednosti kada su u pitanju "vasi" i ostali...
Roditelji u crnom nemaju nikakve veze sa celom ovom pricom i necu vise da vas ubedjujem da tu vasu aktivnost podrzavam iz sve snage bez obzira na sve..pa cak i ako me izbacite odavde....
i nigde nisam napisala da sam ovde samo zbog roditelja...Da me ne zanima sve sto se dogadja u nasem drustvu ja se ne bi ni muvala na vasem blogu...


to jesen

Quote:
da je Kostunicina vlada lepo radila..Da je to rekao BT, bilo bi drvlje i kamenje..To nisam samo ja konstatovala vec i mnogi drugi ljudi ovde...

da slazem se da se sustinski ne razumemo. vrlo cesto mi se desi, ovo ne kazem vama licno, da mi se cini da je kavlitet odredjenog tipa komentara na nasim blogovima jadan. arogantno ili ne, ali dopustam sebi da ih tako okarakterisem. smatram, takodje, da im pobuda nikad nije ni bila da doprinesu konstruktivno raspravi, vec pre svega da ili razvodnje temu, ili da bez argumentata diskvalifikuju autore i njihove saboce ili istomisljenike, ili da brane nekog drugog pa to rade uverdama i iznosenjem ocitih netacnosti, umesto argumentima.

takodje, cesto vidim iznosenje ocito pogresnih citata, tvrdnje da je neko negde odgovorio da, kad ono bude da nije. sva sreca da gro postova stoji na blogovima, pa je, zaista, potrebno samo nesto malo dobre volje ili strpljenja da se uvidi koliko to nije tacno.

ja nemam nameru da svoje vreme trosim pravdajuci se i branci se od ocitih insinuacija i lazi.

gro komentar,a kritika koji ima atribut kriticnosti, je ili upucen na pogrsnu adresu, ili je tako licno intoniran da, takodje, ne zasluzuje odgovor.

zadrzacu svoje pravo da slicno kao i do sada postupam i dalje, pre svega imajuci u vidu da sam ovde dobrovoljno ali i sasvim licno, to jest ovo je nenadov i moj licni blog.


Ja bih ipak da..

...vas malo odobrovoljim ako moze..Znam ja da je ovo vas privatni blog i da mozete na njemu da pisete sta hocete..znam takodje da ima i zlonamernosti ali ima i vasih losih ili ishitrenih procena..Nisu svi ljudi zlonamerni ako se u necemu ne slazu sa vama..(ne)morate biti ljubazna domacica svima koji zele nesto da kazu..Razliciti ljudi pa su razliciti i komentari kao i njihov kvalitet..Ne treba dozvoliti licna vredjanja...A vi ste u zadnje vreme bas nervozni(ovo nije cinicna zlonamerna konstatacija)sto se vidi iz vaseg pisanja...pregledajte svoje komentare...puni su "ispustenih" slova i drugih "stamparskih gresaka" (ja ne mislim da ste vi nepismeni,naprotiv)sto je verovatno posledica umora.....Ma, volim ja sa vama da pricam...Pozdrav


e konacno se slazemo-oko necega

Quote:
puni su "ispustenih" slova i drugih "stamparskih gresaka" (ja ne mislim da ste vi nepismeni,naprotiv)

ali nije i ne sme da bude posledica umora.

nesto je drugo u pitanju. ucim da kucam brze i sa vise prstiju, i sad sam skroz poremetila i ono sto sam znala.

Quote:
Znam ja da je ovo vas privatni blog i da mozete na njemu da pisete sta hocete

ovde se vec ne slazemo. niko nije rekao da mozemo da pisemo sta hocemo.

PS ipak, prodjite kroz nase blogove, vidite koliko ima odgovora komentatorima. i to nesto govori o "ljubaznosti domacina". i zaista zlonamernim, a nemajte sumnju, kad smo nenad i ja u pitanju, serija generisanih nikova zaista radi po zadatku. i uspeva, ne nas da diskredituje ili zaplasi, ali u svakom slucaju da razbije tok diskusije.


Citam ja redovno...

..ali ne sve komentare, nemam toliko vremena.Nije mi poznat "pravilnik" za pisanje blogova...mislila sam da svako na svom blogu moze da pise sta hoce bez ogranicenja...Tek sam malopre videla sliku Sutanovca...Gde je bio taj turnir?


Ipak mislim da ste malo preterali...

LW,
smatram da je izuzetno vazno kritikovati vladajucu garnituru (bilo koju), a narocito one koji pretenduju to da budu.

Ali mislim da ste u ovom slucaju malo preterali.

Prvo BDJ je covek ekonomista koji je otisao na svetski ekonomski forum u Davos, i mislim da je lepo od njega sto je svoje utiske pristao da deli sa nama. Zaista ne verujem da tamo ima vremena da ulazi u raspravu sa Vama ili bilo kime sa bloga B92. Uz to pitanja koja mu vi postavljate zaista nemaju nikakve veze sa temom njegovog bloga. Ne kazem da su vasa pitanja nebitna, naprotiv.

Drugo, pitanja koja su mu postavljena i zbog kojih je razapet na krst su isuvise vazna i skakljiva da bi na njih odgovarao iz Davosa, na svom blogu, u pauzi sastanaka sa bilo kime (ukljucujuci i Breda).

Naivno je ocekivati da ce Vam potencijalni kandidat za premijera odgovoriti kratko, jednostavno i iskreno na pitanje "a sta ce te sa Kosovom", u trenutku kada niko na ovoj planeti ne zna sta ce se sa time desiti, ukljucujuci tu i Putina, Solanu, Blera i Busa (mada su sve sanse da znamo odgovor). Najlakse je reci: "dacu mu punu nezavisnost". Ali jasno vam je da on to sa svoje pozicije ne moze u ovom trenutku da kaze, sve i da to misli.

Isto vazi i za sumnjive pogibije vojnika. Ja ne zelim da verujem da je on osoba koju ta prica ne pogadja i zelim da verujem da je njegovo misljenje slicno vasem povodom tog slucaja. Verujem da mu je stalo da se istina sazna, ali nisam siguran da je bilo pravo vreme/mesto da se o tome raspravlja.

I na kraju, nadam se da su svi svesni rezultata izbora. Bez VK nema vlade i to je cinjenica. Svako ko u takvu vladu udje (ukljucujuci eventualno i LDP) precutno pristaje na kompromise/trule dilove/zmurenje na jedno oko i sl.

'Ajde zamislite stabilnu vladu u kojoj BDJ premijer napada Jocica ministra policije zato sto nije uhapsio Mladica. Ili zamislite npr. RW ministra bilo cega koji u istoj toj vladi za novine iznosi svoje misljenje o VK. Takva vlada ne moze da postoji, sto znaci da ili je nece biti, znaci novi izbori, ili ce je biti ali ce svi da "zmure na jedno oko".

Pozdrav


preterali ili poterali?

za kacamak
Prvo)
da li je gosn. Djelic ekonomista ili bacac kladiva, to u ovom momentu i kontextu nije bitno; B. Djelic je najavljen kao kandidat za mesto premijera 'buduce cvrste, reformske i demokratske Vlade Republike Srbije'. Stoga, ako je imao herca ili jeftinu marketinsku dojavu da je kul i in da napravi blog brejktru bas iz Davosa, tri dana posle izbora i sa predznakom buduceg premijera, onda bi mogao i morao, da slusa ili cita (kad god stigne) i ovakva pitanja, zamerke, iscekivanja i strahove, bas kao sto je sigurno citao i idiotske pohvale iz vesernice srpske gluposti: 'Bozo care kupi nam cigare'...

Drugo)
U redu je da odgovori kad mu se odgovara, posle rucka, posle cirkanja sa B. Pitom, posle razmene vezbanki sa ortacima iz EU kraja, ili kad se vrati - ali da odgovori, ako se smatra jos uvek ozbiljnim pretendentom na politicki presto, i ako se puvao svojim otvorenim stavom i promotivnim blogom - neka slobodno odgovori i neka proba da zadovolji odgovorom one koji su ga tako dugo maltretirali tim 'skakljivim pitanjima'.

Ja mislim da nijedno javno i direktno insistiranje u upitnoj formi na istinitim informacijama i posledicnim akcijama koje ce znaciti snosenje odgovornosti, u vezi sa zlocinima i misticnim pogibijama mladih (i bilo kojih ljudi) ne moze i ne sme biti okarakterisano preteranim.

Pozdrav


Naravno,

da treba da odogvori, ali zaista nisam cuo da je ijedan premijer/kandidat za premijera na planeti, na tako vazna i osetljiva pitanja ulazio u raspravu po web forumima/blogovima.

Nisam niciji obozavalac ni simpatizer, samo pokusavam da budem realan. Ono sto je ocigledno je da ste vi (LDP simpatizeri)preterano osetljivi na bilo koje misljenje koje se ne poklapa sa vasim.

Ima nezgodnih i skakljivih pitanja koja se ticu i vase koalicije/ljudi u njima. Na njih nikada niste odgovorili na nacin koji trazite od BDJ.

Take it easy.


Ako cemo da budemo realni,

Ako cemo da budemo realni, g.Djelic je sam pozeleo da pise za blog b92, a da ga pri tome niko nije sibao po usima.Sam je rekao da ce blog redovno odrzavati, cak i posle preuzimanja drzavnickih funkcija.Niko g.Djelica ne tera da ulazi sa bilo kime na blogu u bilo kakvu raspravu-to je pitanje dobre volje g.Djelica.Ipak, obzirom na formu i sustinu bloga, g.Djelicu su postavljena i izvesna pitanja koja mu se mozda ne bi dopala.Njegov je licni izbor sta ce sa njima da radi-da ih procita, ne procita, obrise, odgovori na njih.
Obzirom da zivim izvan Srbije vec duze vreme, nisam u prilici da budem glasac neke stranke, te iznosim sasvim principijelno misljenje (da mi ne biste prilepili etiketu "LDP simpatizera").


Etikete su ok kad je dobar brend

Nije valjda etiketa "LDP simpatizer" ono najgrdje shto ima u Srbiji?
U svakom sluchaju da se zna - taj sam. I josh gore, i "LDP glasach", pride.
Ne znam kako formalno pravno stoje stvari ali sa najavljenim "merdzom" verovatno i "LDP chlan".
Ovo poslednje me raduje dvostruko. ;)


Donald Sikert,

taman posla:)
Da se zna, i ja sam LDP simpatizer.Vasi postovi su izuzetno inteligentni, i uvek mi je drago da ih procitam:)


I.G. Novikov: Vasi postovi

I.G. Novikov:

Vasi postovi su izuzetno glupi i uvek mi je drago da ih procitam.


Zokster:"Vasi postovi su

Zokster:"Vasi postovi su izuzetno glupi i uvek mi je drago da ih procitam."

Vasi postovi su izuzetno glupi i uvek mi je drago da ih procitam.

Dolina odjeka, Zox:)


Eto me ...

... priznejem, jesam LDP simpatizer, pa šta? A zašto se meni čini da se onda "svi vi ostali" zbog te LDP osećate kao da je neko stao mački na rep?


Tamara...

..ja tebe definitivno obožavam.o)


Drago ...

... izgleda da je obostrano, i ja se tebi divim :o)))


Love is in the air ;-)

Love is in the air
Everywhere I look around
Love is in the air
Every sight and every sound
And I don't know if I'm being foolish
Don't know if I'm being wise
But it's something that I must believe in
And it's there when I look in your eyes

Love is in the air
In the whisper of the trees
Love is in the air
In the thunder of the seas
And I don't know if I'm just dreaming
Don't know if I feel sane
But it's something that I must believe in
And it's there when you call out my name

Love is in the air
Love is in the air
Oh, oh, oh; Oh, oh, oh; Oh, oh, oh

Love is in the air
With the rising of the sun
Love is in the air
When the day is nearly done
And I don't know if you're an illusion
Don't know if I see you true
But you're something that I must believe in
And you're there when I reach out for you

Love is in the air
Everywhere I look around
Love is in the air
Every sight and every sound
And I don't know if I'm being foolish
Don't know if I'm being wise
But it's something that I must believe in
And it's there when I look in your eyes

Love is in the air
Love is in the air
Oh, oh, oh; Oh, oh, oh; Oh, oh, oh


Nije loše ...

... inače ja i Drago smo za "love generation" :o)


aha

znaci, Feel the Power of the Flower;-)


Ma nije toliko flower ...

... koliko je power :o)


Nisam ni ja cuo ni video da

Nisam ni ja cuo ni video da se neko onako infantilno ponasa na relaciji Davos-Blog-vitruelna Vlada, pa bas zato i ocekujem malo vise od toga, nesto vise od ocekivanja B. Djelica da ce uslediti ushicenje na pomen, pazi sad: arhitektonskih fantazija i nenajavljenih planova Bred Pita...
To sto vi niste niciji obozavalac, ni simpatizer za mene nije nikakva vrlina...
i niko vama ne spori da plasirate kvalitet i kvantitet tzv. skakljivih pitanja - naravno ni u vezi sa clanovima LDP (imate puno, samovoljno, blogonimno pravo), ali vrlo je tesko vreme za Take it easy:(


Zbog "take it easy" ...

... i jesmo gde jesmo ... a Srbiji se žuri.


ma naravno, razumemo se!

ma naravno, razumemo se!


Mi se razumemo ...

... samo nekima se još uvek ne žuri :o)


A tek će da se uspavaju...

...ko se sa Koštunicom druži, ceo dan mu se spava.o)


...


Znakovito...

...i sa flekom.o)))


... to pod obavezno :o)


Anestezija...

...a ne Anastasija.o)


sve dok imamo snage moracemo

sve dok imamo snage moracemo i njih da vucemo sa/za sobom, a onda...


Sad nas bar...

...ne mogu "pročišćavati"...


Sad su preokupirani jedan drugim


Ovo bi mogao biti...

...detalj iz Kvirije, pod radnim naslovom - pozovi prijatelja-o)


Ma ...

strašan si :o)))


to kamicak

prvo, nema potrebe da zamisljamo rw u vladi sa dss, jer toga nece biti.

za ostalo, kao i BS, potrudite se pre nego sto se ovako lepo potrudite da nam pisete, da pogledate istoriju dogadjaja, pa onda donosite ocene.

sustina nasih pitanja i jeste u tome da dobijemo odgovor ili d ase neko drugi citajuci ovo pita, kako vlada sa BDJ i Jocicem moze biti stabilna, a pre svega, da li je BDJ iskren kad kaze da ce razresiti pozadine svih tih ubistava, ako ce je napraviti sa DSS. izvinite sto nas prioritetno ne zanima smanjenje poreza na softver, sto je bio highlight BDJ predizborne kampanje, niti bil gejts u srbiji, pa ni BDJ ekonomski program, za koji smatramo da je nesprovodljiv na masovnim grobnicama.

pogledajte i sta je BDJ reako o cemu jedino nece da odgovora-o sastvau vlade. pogledajte ostala pitanja.

sam je otvrio blog, valjda je modalitete video.

mi nismo nasli za shodno, ne turistu u davosu, vec kandidata zA mandatara dA pitamo vazan set pitanja. naravno, niti smo eksplicitno rekli, niti smo ocekivali da nam promptno odgovori.

ako se samo potrudite da odete na njegov prvi blog, videceta tamo i nas prvi post. tu je onda i deo odgovora na ove vase dalje zakljucke koji ne stoje.

no danas vec prica pocinje da lici na oce k..nece k..te javljam se za dva dana, te mozda otovrim i posle blog, etc...

sad vec lici na priliku za medijsku promidzbu i PR iz Davosa, a vas komentatori, ljude koji ste postavili pitanja, ko sisa. jer, mogo je lepo sve da nas odma postedi muke i zatvori blog za komentare.


Pozadina ubistava

Potpuno je nedvojbeno, kanimo li postati razumno drushtvo, da se svaki pojedinachni sluchaj smrti u kasarnama mora razreshiti.
Niko iole dobronameran to ne moze sporiti.

Ali zashto se onda, sa ovom istom upornoshcu (hvale vrednom) na usredsredimo na jedno jedino ubistvo? Iza njega, naime, stoje sva ostala ubistva i zlotvori koji zatrpavaju nadu gradjana Srbije.

Zashto otvoreno i uporno ne insistiramo (chast izuzecima) na rasvetljavanju uloge pojedinaca bliskih DSS u ubistvu Zorana Djindjica?
Zashto se ne otvara blog o Aci Tomicu i Radetu Bulatovicu?
Zashto se ne pishe o insistiranju (i razlozima za to insistiranje) DSS da zadrzi MUP?

Riba se mora chistiti od glave.
Zbog glave koja je pala ali i zbog zdravog razuma u glavama svih nas.
Sve ostalo je mimikrija.


to DS-umesto zbogom

cuj, blog nije mesto za sve. niti stizemo sve ovde. ovo je nas PRIVATNI BLOG. nije glasilo LDP.

ali, ako si iole uistinu pratio kampampanju koalicije za koju tvrdis da si glasao, bilo bi ti jasno sta je medju prvim prioritetima.

blog o aci tomicu....cuj oba krila o tome pisala onoliko na sve strane.

i dalje ce.

na dalje ide MiM sablja.


Na moju veliku žalost

Nisam mogao da učestvujem u raspravi o ubistvu vojnika, jer sam nebrojeno mnogo puta obrisan i zabranjen kod Milića. Razumem ih, kritika jako boli, a nema Bebe Popovića na blogu da malo pripreti. Uglavnom mi je smešna ta vrsta opsednutosti samoostvarenjem posle gubitka vlasti, ali jednom nije bilo. A to je kada je počela cela ova blogerska kampanja za istinu o poginulim momcima. Jednom prilikom sam primetio da su razlozi za to isključivo politički i zamolio ih da se pozabave i slučajevima koji su se dogodili mnogo pre Topčidera. Nije vredelo, jer nije dnevnopolitički upotrebljivo. Tada sam i pobesneo. Neka vam je na čast. Nisam vernik, daleko bilo, ali mi sada pada na pamet rečenica iz jednog filma (parafraziram): Plašite li se Boga, Milići?


...

pampur: ... Plašite li se Boga, Milići?


to tamara

ma jok, ali znas li ti onaj kad mujo kaze fati, al si se ugojila u parizu ne bi prosla. a fata kaze do pariza jal stici jal ne, al kroz carsiju se valja svaki dan.

tako d ato, do strasnog suda dal stici ili ne, sud nacoske javnosti nam je ovde vec presudio ( nekim i glavom) ali boli kad ti , ne neko svoj, ali neko sa kim delis neke ubedjenja nakarika toliko toga sustinski netacnog.

onda se jednostavno moras reagovati jer bi nereagovanje znacilo slaganje.

ukratko, nesto nismo u tripu da brani crncevicu ili co bilo sta objasnjavamo ali BS koju jako cenimo da.

zato sto bez obzira sta DS mislio, opinjion mejkeri nisu oni koje sole pamet ili pune u glavu, ali jesu legitimna drustvena kategorija. i vrlo korisna.

licni primer-kad jasmina tesanovic preporuci neki tekst, sigurno cu ga, ako imam vremena brzo procitati. ona je za mene u mnogim oblastima npr opinion maker. ne vidim da time ist asebe degradiram.

dakle, BS je na neki nacin i opinjn mejker- kvalifikovani ocenjivac naseg angazmana i javnog nastupa i zato se moralo reagovati.


Slažem se ...

... podržavam svaku (re)akciju koja vodi na bolje,(re)akcija nikad dosta odn. (re)akcija nema dovoljno. Svako ko ima malo svesti trabao bi da se baci u (re)akciju, (re)akciju protiv svakog negativizma, (re)akciju za pozitivne vrednosti.


ne, boga se ne plasimo

jer u istog ne verujemo. ne treba nam verovanje u raj da bi smo se na ovom svetu ponasali u skladu sa humanistickim principima, da bi se zalagali za postovanje ljudskih prava,nenasilje,toleranciju ...

a vas odnos prema nama je komicnan. ako smo niko i nista, kao i neki drugi gore, zasto nam navodite i druge primere. zasto nam i njih "podvodite" da bi se " samoostvarenjem posle gubitka vlasti, "

mi se i sa ovim jedva nosimo, jer drugi nadlezni organi i institucije ne reaguju.

a vi, sta ste vi ucinili u vezi svih tih nepravdi? sta su ucinili oni koje vi podrzavate?

PS na dobrom ste putu da ponovo radi MiM sablja.


Spreman za sablju

Evo šta sam učinio. Ništa. Stajao sam ispred kovčega dečaka od 20 godina iznad koga su vrištali otac i majka. Ja nisam dao sebi, jer me je bilo sramota, pored živih roditelja. Vrištalo mi je srce, zato sam doživeo nervni slom od kojeg sam se lečio osam meseci. Najbolji drug, na odsluženju vojnog roka. Od tada je prošlo tačno deset godina, ove 2007. biće pomen. Hoćete li sa mnom na grob, dušebrižnici? Smete li da me sabljirate, ako mislite da lažem? Veliki pozdrav.
Dodajem ovo> ne podržavam nikog, ni boga, ni đavola, ni vašu ili protivničku stranku. Od tada, ne verujem ni u šta, a borim se kako umem. Voleo bih samo da ste mu videli lice pre ukopa i dezodorans kojim ucveljena tetka prska da se ne oseća njegov sveti leš. Pa me posle, pre sablje, upitajte zašto vas neizmerno mrzim. Udri sablju.


Još nešto

Izvinite, zaleteo sam se. Ja malo drugačije merim vreme. Kupujem svaki sat od njegove smrti, evo već deset godina. Znam, zvuči bljutavo. Ipak, pandurska kurvo, važno je da se ti samoostvariš. Da li me čuješ, da li čitaš nešto? Udri sablju.
------------------------------

korisniku "Pampur" blokiran je pristup unosu komentara na ovom blogu. Iznosenje suprotnih stavova je pozeljno, cak i ostrascena diskusija se tolerise, ali ovo predstavlja tipican primer kometara kakve necemo tolerisati.
Urednistvo bloga.


to pampur

Quote:
Ipak, pandurska kurvo, važno je da se ti samoostvariš.

predomislila sam se, necu.

sam si sve napisao. ako ce ti ista lakse biti da ovde pises, samo napred.


Pampur,

Mislim da nema potrebe da upotrebljavate takav recnik.Zaista je uzasno da sebi toliko dopustate.
Saosecam sa Vama u Vasem bolu zbog smrti prijatelja.Naravno da je izuzetno bitno da se, ako postoji i najmanja sumnja u uzrok njegove smrti, sprovede istraga.Napisite nam nesto o tome.Ja sada prvi put o tome cujem, a voleo bih malo vise detalja.
Ne, ne zvuci bljutavo sto kupujete sat posle smrti Vaseg druga.To pokazuje koliko Vam je znacio.Da se nalazim u Srbiji, posao bih sa Vama na njegov grob.Kada sam imao 23 godine, i ja sam izgubio dobrog druga, mog vrsnjaka (istina, uzrok njegove prerane smrti je bila bolest), tako da razumem kako se osecate.
Najiskrenije Vam zelim da pronadjete mir.


p.

za uvrede necu nista da vam kazem. terate ljude od sebe. ma, znate i sami.
mislim da ste tu negde mojih godina, odrastali kad i ja...citam sta ste napisali. od sesnaste imam par cipela samo za sahrane. kao okove da stavljam kad ih obuvam.
nemam sta da vam kazem...stvarno, a imam potrebu da izustim makar nesto...
pisite. i cuvajte se i borite se.


Pozdrav divnoj ženi

Uključio sam se još jednom da bih ti se zahvalio. Bilo mi je lepo da raspravljam sa tobom o raznim temama na drugim blogovima, mnogo lepšim i opuštenijim nego što je ovaj. Nisi mi jedino odgovorila da li ćeš da mi središ da završim fakultet? Šalim se. Da si mi živa i zdrava.
P.S. Trenutak inspiracije. Nije lako kada hodaš sam, a odlučio si da misliš svojom glavom i ne slušaš ni Miliće, ni Šešelje, ni Tadiće, ni Koštuniće. Da se boriš tiho, a ipak oštro i sigurno. Da zadaješ udarce i levo i desno, praveći prostora za slobodu. Da voliš češku, francusku i irsku literaturu, jer su slovenski, galski i keltski duh najžilaviji i nose duhovnost i duhovitost koja leči i pobeđuje. Nije laka pozicija, ali jeste božanstvena i ispravna. A ko izdrži, biće nagrađen. Sve najbolje.


Dvostruki arshini vs. kredibilitet

Sujeta kao pokretachki motiv, barem kada je ova rasprava u pitanju, nije dobar saveznik. Dovoljno je pogledati komentare na forumu gde se, praktichno jednoglasno, populusu smuchio Jelenin pristup. Slagali se sa njom ili ne.
Naprosto, toliko se okomiti na jednog dobronamernog choveka (B.Djelic) i unapred osudjivati njegove josh neuchinjene postupke, nazalost, vishe mi lichi na samopromociju nego li na istrajnu i istinsku borbu za istinu.
Tim pre kada, istovremeno, nasha uporna i vredna sagovornica ne da da padne ni trunka prashine na jednog drugog sagovornika bez mirisa i ukusa (G.Svilanovic).

A zamislite samo da je kojim sluchajem Boza Djelic izjavio kako je Vlada Vonjislava Koshtunice dobro radila i kako joj se nema shta zameriti. Verujem da bi to bio najotrovniji blog u istoriji blogova.

P.S.
Glede odnosa VIP vs. Anonimci:

Pishe Jelena obracajuci se Biljani:

Quote:
ali ti jesi opinion maker.

Samo delimichno tachno a u potpunosti uvredljivo. Oduvek sam mislio da ljudi formiraju sopstveni stav u samostalnom misaonom procesu. Sada vidim da mi ga, po Jeleninoj tvrdnji, uoblichava Biljana.

Odgovara Biljana:

Quote:
ideja je da se na blogu zadrze i oni koji ne misle kao ti ili kao ja.

Takodje netachno. Ideja je da se na blogu ravnopravno razmenjuju mishljenja i uverenja. A shto se tiche Zadrzavanja i Otpushtanja, valjda o tome odluchujemo samostalno kao slobodne individue koje pristaju ili ne, da uchestvuju u ovome ili onome?

Jelenin kritichki osvrt:

Quote:
da ih surovih i ravnodusnih ima, i da nece da pomognu i da su licemerni, e toga koliko hoces, i medju bistrima.

Izdvojio bih "ih", "su" i "toga". Vidish, Jelena, da je moja koalicija govorila ovako neodredjeno, nedorecheno i generalno, verovatno ne bi dobila moj glas. S toga ti preporuchujem da pazljivo prochitash sve blogove Nenada Prokica o njegovoj osnovnoj tezi - moralna obnova drushtva. Ona podrazumeva da se stvari nazivaju pravim imenom i da se ljudi o kojima je rech nazivaju punim imenom iliti nickom. U tom slozenom ali neophodnom poslu (moralnoj obnovi) svako mora poci prvo od sebe.

Pomenuti su i Sergej, Krle i Svilanovic uz maglovitu implikaciju da su oterani. Takodje netachno. Sva trojica su se povukli kada su sopstvenom zaslugom - ispali glupi u drushtvu. Ko ne veruje, neka se osvrne na te blogove. Pod uslovom, naravno, da ih stozeri demokratskog procesa nisu izbrisali.


Can you heal us (holy man)

Can you heal us (holy man)


...


to DS-od LW

smori ga. pa tvoja bre sujeta koja je ekad ocito u internim odnosima u GSs bila zgazena ne da ti da dva psota ne napises a da to ne ispliva.

bedno.

moja mi sujeta aktiviste ne dopusta da se srozavam tako nisko i ovo dalje komentarisem.

uzivam, ovo je kao u TV duelima sa kapetanom Draganom i co, cacnes, i maske pocnu same da spadaju, uplatkavaju se sami.


Smorilo te a uzivash?

Ne uspevam da uochim nijedan razlog zashto mi se obracash ovim tonom?
Takodje ne uspevam da ukachim otkud ti ideja da cesh proizvoljnim shpekulacijama uspeti da ostavish bolji utisak.
Za razliku od tebe, ja sam potpuno spreman da obrazlozim svaku svoju rechenicu.

O tome shta je bedno, u apsolutnom spokoju, ostavljam uchesnicima da prosude. ;)

P.S.
Da li svaki put delujesh ovako usplahireno kada "uzivash"?
:p


do jaja DS

slep si kod ociju

ajd pali negde drugo, ovo je mesto gde ne smatramo da je imati nekog referentnog ko ti pomaze da svojim argumentima, poznavanjem teme, etc pomogne u formiranju stava gubljenje moci rasudjivanja...

ovode smo low sujetni...

drugo, ovo je mesto gde se povrsnost ne ceni.

ni zlonamernost.

da, i jedno i drugo si zesce ispoljio u napisima, hintovima i provokacijama oko GS.

hvala na pitanju doticnom vec godinama uspesno zagorcavam zivot kao djavolji advokat a da nikad covek sa tim problem nije imao.

bice i zato sto sam malo pazljivija i argumentovanija u kritici nego ti. jer mi je cilj drugaciji.


Pali brate, narodnjaci su zakon - reche gradjanka (koja uziva)

MiM sablja were here


Sujeta i komentari

Donald Sikert: "Za razliku od tebe, ja sam potpuno spreman da obrazlozim svaku svoju rechenicu."

Dragi Donalde, nekoliko blogera, uključujući i vas, tvrdi da je Jelena Milić, motivisana upravo sujetom, postavila jedno ozbiljno pitanje kandidatu za premijera. Niko od kritičara, uključujući i vas, nije pritom ponudio argument kojim bi garnirao tu uvredu. Da li biste bili ljubazni da naknadno napravitie taj logički nužan korak i primerima ili dokazima potkrepite svoje tvrdnje?

Donald Sikert: "Naprosto, toliko se okomiti na jednog dobronamernog choveka (B.Djelic) i unapred osudjivati njegove josh neuchinjene postupke...".

Čovek koji se poput g. Đelića kandiduje za najvažniju političku funkciju u državi, i to u izuzetno važnom trenutku za tu istu državu, dakle u trenutku kada se od reformskog premijera (što g. Đelić pretenduje da bude) očekuje da nastavi veliki zadatak kojeg se bio poduhvatio Zoran Đinđić, takav kandidat ne sme sebi dopustiti da šalje budalaste razglednice iz Davosa i da otuda priča o Klaudiji Šifer (ili o Štiglicu i Gebrijelu, sad svejedno).

Umesto da mu se naruga, gđa Milić je pristojno pozvala Đelića na ozbiljnost, podsetivši ga šta su zapravo njegovi pravi zadaci.

Jer, g. Đelić pravi grešku koju je pre njega pravio i Milan Panić (uočavate li njihovu neobičnu međusobnu sličnost): on se, baš kao i Panić u vreme Miloševića, stalno upinje da "popravi imidž Srbije".

To da neprekidno i na svakom mestu treba "popravljati imidž naše zemlje", to se svugde u Srbiji , pa i na ovom blogu, uzima kao aksiom pred kojim prestaje svaka diskusije. A nije li (ovo je pitanje pre svega za g. Đeliča) "popravljanje imidža" zemlje zaslužne za oživljavanje prakse koncentracionih logora i za genocid nemoralna stvar. Štaviše, u etičkom smislu, nije li to saučestvovanje sa zločincima, i to nakon što su njihovi zločini postali poznati.

Zadatak gospodina Đelića nije da popravlja imidž Srbije, njegov zadatak je da Srbiju menja. Na tom putu stoje osnovna pitanja na koja i on i svi mi moramo da odgovorimo.

Zalsuga je, a ne sujeta Jelene Milić, što ta pitanja neumorno postavlja.


Postavljati pitanja, to je najlakshe

Carlo,
Rado cu vam odgovoriti, ali na nekom drugom mestu gde je manje podvriskivanja.
Lun


konacno

tvog podvriskivnaja sujetnog ovde je bilo i suvise.


"Rado cu vam odgovoriti, ali

"Rado cu vam odgovoriti, ali na nekom drugom mestu gde je manje podvriskivanja."

ili odgovoricu vam kad budem smislio odgovor. A to ce biti - nikad.
Bez veze.
Pomracen um.


Neovlashceni upad

corn mouth,
Odgovoricu vam, uprkos besmislenoj uvredi koju mi upucujete (kad biste barem znali da je obrazlozite) i uprkos chinjenici da ce me domacica obrisati (sve u ime istine i demokratije).

Znachi, nema nikakvog "ili". Rechenica ima da znachi tachno ono shto uistinu znachi. Da li je vama teshko da to razumete?

Elem, poshto me je domacica na svoj karakteristichan nachin zamolila da vishe ne pishem na njenim blogovima, ja naprosto uljudno poshtujem njenu zelju.

S druge strane, drzim da je izuzetno nefer koristiti tu chinjenicu za ovako grube kvalifikacije.

Poshto nisam u prilici da otvorim svoj blog, mogu vam ponuditi dve mogucnosti:
- da zloupotrebim prostor na blogu Duleta Nedeljkovica (chovek je tolerantan i ne brishe nichije postove)
- da vam u privatnoj komunikaciji pojasnim sve nejasnoce koje vas muche ali i ne sprechavaju da vredjate ljude.


to ds

ne nedostajes mi, ali u pravu si, imas pravo da odgovoris.
pa da se rastajemo.


Vec smo se rastali

Naravno, Jelena, da cu odgovoriti.
Ali, kao shto vec napisah, na nekom drugom blogu.
U principu, nakon nachina na koji ste samnom komunicirali, nemam ni nameru ni zelju da sa vama nastavljam bilo kakvu raspravu.
Pratim josh samo ovaj vash blog jer sam na njemu uchestvovao pa, eto, imam potrebu da odgovorim na niskosti poput ove od c.m.-a. Vashe nove blogove nemam nameru niti da chitam a josh manje da uchestvujem.
Ne nedostajanje je obostrano.


deal

nisam htela da bude da ste ostali uskraceni.


Dragi Carlo, komentar vam je

Dragi Carlo,
komentar vam je kao po obicaju sjajan.
Pozz.CM


A zasto uvijek Mujo? Ili

A zasto uvijek Mujo? Ili Suljo? Zasto ne Jovo? Ili Domagoj?


kako pronicljivo pitanje

ima vremna. kad nam se namesti neki sa domagojom, i njega cemo.

dovoljno smo prepoznati svojim javnim angazamnom da se nase pricanje viceva tesko moze svesti na sirenje stereotipa.


Radujem se vicevima i o Jovi

Radujem se vicevima i o Jovi i o Domagoju ;-)


to dunjica

LW je odrasla u bosni i vecinu viceva o muji i hasi je cula upravo od bosanaca.

implicitno otvorili ste veliku temu granica politicke korektnosti i onoga sto treba da bude subjekat ( ili objekat) politicke korektnosti a sto ne.

nemam neki repertoar o jovi, al o malom perici....onoliko.

mozda zato sto se jova vodi pod onom kategorijom vozili se srbin, amerikanac i francuz....


ha, ha

ja se tih viceva o Srbinu, Amerikancu i Francuzu sjecam pod rubrikom Jugosloven, Rus i Amerikanac. Odnosi i politicka karta svijeta se mijenjaju...
I ja sam najveci broj viceva o Muji, Hasi, Fati i Sulji cula od Bosanaca samih. To samo dokazuje koliko je bosanska duhovitost superiornija od naseg (ostatak u regionu) preozbiljnog uzimanja sebe samih.
I jos zaboravih, Domagoj i Jovo su ustvari Ivica i Perica! Sorry!


Za principijelnog I.D. Novikova

vi ste ocigledno pametan i recit covek ali se ne bi moglo reci da ste iskren i principijelan kao sto negde gore rekoste za sebe.

Seticete se npr bloga LW/RW gde su eksplicitno trazili da im se postave "skakljiva" pitanja. Seticete se i naravno opste histerije i napada (vasih licnih takodje) na svakog ko se usudio da "skakljivo" pitanje postavi. Doduse shvatam da je bila predizborna kampanja. Negde mi se tu ne uklapa vasa principijelnost, mada, mozda ste mislili na selektivnu principijelnost.

Takodje rekoste da niste simpatizer LDP-a. Ustvari, nakon par minuta ste tu i sami sebe demantovali.

Nemojte ovo shvatiti kao uvredu i ne odapinjite otrovne strele. LW/RW imaju odlicne postove - cesto se slazem sa njima i sa komentarime "LDP simpatizera", ali zelim da odrzim tu vrstu distance da bih bio u stanju da ih kritikujem kad zasluze. Ili Vi mozda mislite da su oni "bezgresni"? Kao neko ko se bavi naukom trebali bi da znate da to ne vodi nikuda...


Ček,ček...

...zar vi niste kamičak...kakav kačamak?


to palenta

Quote:
Seticete se i naravno opste histerije i napada (vasih licnih takodje) na svakog ko se usudio da "skakljivo" pitanje postavi.

pausalno. pogledajte opet. na sva pitanja koja su imala ikakvog osnova-argumenta- odgovoreno je.

sorry, stvarno nismo u tripu da odgovaramo da li smo se kresali u bazenu u slirerovoj.

koga to zanima, i pitanja i odgovor ima u drugim medijima, koji nisu nuzno kurir.

on je jos najmanje licemeran.


LW

Pratio sam pomno te dialoge i nisam siguran da ste na sva pitanja dali odogvore kakve ocekujete od BDJ.

Ostalo mi je u secanju npr da je bilo pitanja o poreklu dzipa (zaista, muka mi je vise od toga) na koja ste vi odgovorili nesto u stilu: "Da, CJ vozi dzip sta vas se to tice". A komentatori su vam navodili primere kako u svetu politicari polazu racune i za mnogo manje stvari - cini mi se da je bio primer Tonija Blera i njegovog letovanja.

Stoga smatram da moja tvrdnja nije pausalna.


to palenta

mi bozu djelica ama bas ni jednim pitanjem nismo pitali ko ga finansira (mislimo i DS) niti licna pitanja. samo o drzavno bitnim pitanjima. nismo cak potegli ni neka legitimna pitanja o nekim temam iz oblasti finasija, etc, gde je i on bio akter. ne sto ga stedimo, nego sto zaista milimo da su ovo bitnija pitanja.

sto se cedinih jeeps tice, prvo su dugo bili renat a car, sto smo u wrap up odgovorima dali. kao sto smo rekli i da RW ima jeep. to sta drugi komentatori pisu, pa to ostavljamo dog god nije sirenje govora mrznje.

pogledajte i ovo, ispalo je da smo bili u pravu, da ce BDJ morati da se odredi o politici prema Kosovu, pre svega. Mi od BDJ imamo velika ocekivanja, takodje.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2007&mm=01&dd=30&nav_category=418&nav_id=229788


Kacamak,

Zahvaljujem na komplimentima koje ste mi uputili.Ne razumem odakle Vam ideja da cu prema Vama "odapinjati otrovne strele"?Daleko od toga.
Procitajte sta sam napisao.Rekao sam da nisam glasac LDP-a, a ne da nisam simpatizer.Politicka opcija LDP-a mi je bliska iz jednostavnog razloga sto u tim idejama ja vidim opste kosmopolitske ideje humane civilizacije.Zar covek mora da bude neciji simpatizer ili glasac da bi takve ideje prihvatio?
Ne, ne mislim da je bilo ko bezgresan.Iz kojih mojih reci ste Vi to zakljucili?Uvek sam vrlo spreman da svaciji rad stavim pod lupu, ukljucujuci i moj sopstveni.Nauka svakako ne moze opstati na apriornom ili aksiomatskom prihvatanju bilo kakvog stava.
O kakvim mojim "napadima" govorite?I na koga?Ako mislite na moju raspravu sa izvesnim gospodinom koji je pisao pod nikom "never again", onda znajte da je to bila principijelna rasprava dva univerzitetska profesora, a da se ja nisam slagao sa njegovim neargumentovanim (i prilicno ostrim) napadima na gospodina Milica.Kada sam njegovu pricu proverio, i saznao da je istinita, na blogu sam mu uputio izvinjenje, i dalje mu zamerajuci neprincipijelno postupanje koje je nedostojno univerzitetskog nastavnika.


to id novikov -btw

ovo do sada nisam rekla, nama never again nikad, nikad nije poslao taj cuveni mail o kome je pisao u kome se kune etc.


Verujem,

Ali sam saznao da je takvog slucaja bilo, na zalost.Naravno, sve njegove tvrdnje o osobama iz vlasti koje su vrsile pritisak su nedokazive.Ako je zaista bio akter te afere, onda ostaje moja principijelna zamerka zasto nije nista ucinio da se akademska praksa ispostuje.


i to verujem

zato nisam intervenisala-nisam ga brisala. samo se bojim da on nije bas sve aspekte te afere predstavio na pravi nacin.

s obzirom da se hvalio mailom koji nikad nije poslao, jos sam uverenija da nema kredibilnost.


Eh..LW...

Quote:
zato nisam intervenisala-nisam ga brisala

Pa kako nisi brisala...ostali moji i Novikovljevi postovi kao da odgovaramo na prazne kvadrate...
Pa ja sam te cak i zamolio da obrises moje postove jer nemaju smisla posle brisanja postova of Never again...
:-(

EDIT: osim ako nije obrisao RW...onda sorry...ali da je brisano, brisano je!!!

EDIT 2: Evo mog posta sa trece strane gde je sablja porezala never again:(copy/paste)

"Milici,
Nesh (29 Decembar, 2006 - 23:59)

posto je sablja recnula postove of never again, i ova dva moja posta su suvisna, pa predlazem da ih brisete! Thanks!!!
Pozdrav!!!"

Dakle,mozda sitnicarim, ali brisanja je bilo!!!
Pozdrav!!!


to nesh

nismo brisali never again optuzbe na racun gs dok god je imao neke arguemnte. na taj deo price s eodnosi moja sadasnja prepiska sa igorom. kada je prekrsio osnovna pravila ponasanja na blogu MiM onda-da.

dakle, i sada mozes da nadjes deo prepiske koji se odnosio na tu cuvenu aferu sa obrenom joksimovicem.


OK!

OK!

Quote:
na taj deo price s eodnosi moja sadasnja prepiska sa igorom.

To je vec druga stvar!Znam da prvi postovi nisu brisani!
Nismo se razumeli!!!Sve u redu!
I sam sam zamerio sto sta never againu...a taj deo (njegovi postovi) nase prepiske je obrisan. Zato sam reagovao!
Pozdrav!!!

objektivni(?) nesh
:-)


Laz svakako ne daje

Laz svakako ne daje kredibilnost, Jelena.Ja sam bio zaprepascen time sto je on Nenadu u jednoj recenici rekao-"Vi ste mi to naredili g.Milicu!!", ili tako nekako.Do tog trenutka je tvrdio da je to bio Goran Svilanovic, na kraju je rekao da on nista ne moze da tvrdi, vec da mu se samo ucinilo.
Meni izgleda da je jedan (van svake sumnje nesrecan) slucaj iskoriscen za brutalno optuzivanje potpuno nevinih ljudi.Sve te optuzbe su bile bez ikakvog osnova.
Uzgred, na jednom drugom blogu sam bio optuzen da sam never again "oterao" sa bloga, sto je steta, jer je on lekar.


Da, to je bio blog..

...gde smo ga provalili pa se izvinjavao. Naročito tebi.
Ono, sa ćerkom Obrena Joksimovića i ispitom.


Da, bas to.

Mislim, i dan-danas mi je zbog svega toga neprijatno.Moja pozicija je zaista bila sasvim principijelna, u smislu toga da se zna kakvi su kriterijumi za polaganje ispita.Ispod toga se ne sme ici, iz vise jasnih razloga.Post festum pamet tu nije previse preporucljiva.


Igore...

..mislim da nemaš razloga za neprijatan osećaj.
Čovek je očito ima neki problem sam sa sobom. Konfuzan, nedorečen,sa potrebom da se pravda, a da ga niko za ništa nije pitao, pa onda transfer krivice, pa racionalizacija..pa..
Meni ga je jednoga časa bilo žao.


Drago,

Verujem da si u pravu.Ja mu svakako zelim svako dobro.Nego, imao bih jednu molbu za Tebe i LW/RW...


Samo reci Igore...

...ako sam u stanju da ispunim..


Hvala, Drago.

Rec je o jednoj gradjanskoj inicijativi (mozda znas o cemu se radi ako si citao odgovarajuce blogove) koju je pokrenula Jelena Krajsic-oko preventivnih pregleda (skrininga) opste populacije na sistemska oboljenja, nabavke nove opreme za medicinske centre, itd.Ja sam Jeleni detaljno o tome pisao sa strucnog aspekta.Situacija u tom pogledu je u Srbiji katastrofalna, relativno veliki broj ljudi gubi pristojnu sansu za izlecenje ili poboljsanje kvaliteta zivota zbog toga.Da sada ne bih zauzimao previse prostora, zamolio bih Tebe i LW da kontaktirate gospodjicu Krajsic.Mislim da ne bi bilo zgoreg da poslanici Koalicije u tom smislu izvrse neki pritisak (bar postave poslanicko pitanje) u Skupstini.Veruj mi, rec je o izuzetno bitnoj stvari.
Zahvalan sam vam svima unapred.


OK..preneću Igore..

..a spreman sam pomoći i na drugi način jer radim u NVO sektoru. Znam kako se radi kampanja i utiče na donsioce odluka. Možeš mi poslati i mejl gospođice Krajšić da joj se javim.
Evo, ako želiš detaljnije i preciznije možeš mi pisati na mejl .


Zahvaljujem, Drago.

Ne znam koji je mail Jelene Krajsic, zato sto sam o tome pisao na njenom blogu, a ona to ima u jednoj sublimiranoj formi.Napisacu mail ovih dana, samo da nadjem vremena da sve to srocim-mada sve sto je bitno, Jelena Krajsic vec ima, vrlo detaljno.

EDIT:Sada sam nasao mail Jelene Krajsic na blogu na kome smo pricali o toj temi.Jelena se svakako nece ljutiti da ga ovde napisem, obzirom da ga je ona vec ucinila javnim.

jelena0212004@yahoo.com


Primljeno Igore..

...kontaktiraću g-đicu Krajšić.


Jos jednom zahvaljujem,Drago.

Rec je o veoma plemenitoj akciji.Jelena Krajsic ima dva moja velika teksta u kojima sam iskljucivo pisao na tu temu.Ozbiljno bolesni ljudi cekaju pomoc, a ona ne dolazi.Ja sam sa svoje strane ucinio sta sam mogao, ukljucujuci i jedan susret sa visokim drzavnim zvanicnikom Srbije zaduzenim za zdravstvo, u kome sam pokusao da strucnim argumentima objasnim svoje stanoviste, ali na zalost ti argumenti nisu imali odjeka.Savetujem da se paznja obrati na nabavku aparata za magnetnu rezonancu za velike klinicke centre, zato sto bi u Srbiji u ovom trenutku trebalo da bude instalirano oko 60 takvih aparata, a instalirano je samo 15.U zemljama EU taj broj je jedan MR aparat na 30000-50000 stanovnika, sto bi znacilo (ako uzmemo gornju granicu) da bi u Srbiji trebalo da bude instalirano oko 160 MR aparata, ali mi se za sada vodimo racunicom da je za Srbiju dovoljno da ima jedan MRI aparat na 150000-200000 stanovnika.Posebno je urgentan slucaj Instituta za Onkologiju u Beogradu, gde je prastari MR aparat u kvaru vec dugo vremena, a MR dijagnostika je cornerstone dijagnostike kod onkoloskih pacijenata.Btw, na Univerzitetu na kojem radim je juce instaliran MRI aparat najnovije generacije-"Magnetom Trio, TIM System", jacine polja od 3T sa pokretnom tablom.Slican aparat (samo bez pokretne table) imaju u Sremskoj Kamenici, ali ne koriste ni 30% njegovih mogucnosti.


Moram da priznam,

da ste mi dosadni posebno što sedite na tom zamišljenom Olimpu i kao svima delite neke lekcije. Vidite, pravo ca Vam kažem to je malo već dosadilo svima. Ok, ovo je vaš blog pa pišite šta hoćete, ali zbog vašh intervencija i levo i desno ja već ozbiljno razmišljam da više ne navraćam na isti.


to aleksandrija

samo napred. jedan klik misem.


LW

bas ste tvrdoglavi...Ali 'ajde to nam je nasledno, valjda...

Nisam upoznat sa potencijalnim LDP kadrovskim resenjima.

Ako smatrate da je za BDJ premijersko mesto prevelik zalogaj (i ja licno mislim da je bolje da se bavi samo ekonomijom) imate li vi kandidata za to mesto? Ko je to iz LDP cija se prethodna biografija moze glatko pretociti u premijersko mesto?

Zaista iskreno pitam, bez ironije.


to kamicak u samlevenom stanju-kacamak

niste primetili, ali mi ljude od kojih nista ne ocekujemo malo i pitamo o daljim planovima. takve obicno prozivamo za nedelja koja za sobom ostavljaju.

BDJ smo samo pitali kakav mu je stav prema nekim, po nama kljucnim pitanjima, upravo zato da viidmo da li mozemo da ga podrzimo jer i mi smatramo da jedan od boljih kandidata.

no je problem u aritmetici i zaista ne vidimo manevarski prostor sa DSS. cini nam se da bi on u takvoj vladi izgubio i svoju reputaciju reformskog....


OK

i sta predlazete?

Koga umesto BDJ? Ko to u vladi sa DSS ne bi izgubio reputaciju reformskog? Bas ste ga onako "opleli" tako da sam stekao utisak da imate nekog drugog na umu za premijersko mesto. Ko je to?


ama palento

pitali coveka x stvari. opleli ga oko toga da ne moze i jare i pare.

to sto je pod prismotrom ( pogotovu LW) mu je samo kompliment i daje mu kredibilitet.

nesujetna LW


Rano je još...

...to će biti dobro pitanje posle sledećih izbora...
A, ličnosti od formata u LDP-u postoje bez sumnje.
Od Č. Jovanovića, preko Vesne Pešić, Nikole Samardžića, Vladimira Gligorova. Osim toga ima širi krug ljudi koji simpatišu LDP ili su u njegovom političkom savetu, a nisu formalno članovi. Skoro sve što vredi u NVO sektoru, pa Latinka Perović, najliberalniji profesori na Bg univerzitetu,mislim čak i Miroslav Prokopijević. LDP je sada više jedan emancipatorski pokret građanske Srbije, nego stranka.


OK,

a koga do sledecih izbora za 4 godine? Ili mislite da ce biti drugacije ako se ovi ponove za par meseci?

Sve licnosti koje ste naveli su OK ali ne vidim da ih njihove biografije cine boljim kandidatom za premijersko mesto od BDJ. Zasto mislite da za njih premijersko mesto nije prevelik zalogaj?


Kačamak...

...nije ovo fudbal. Nemam ja ništa protiv Đelića, ne smatram ga lošim kandidatom, ali da DS ozbiljno misli sa premijerskim mestom tu bi kandidat bio Tadić.Đelić je samo "električni zec" u ovoj priči u kojoj će na premijersko mesto biti instaliran Koštunica. Premijerska funkcija je politička a ne ekspertska.
Što se formata tiče, intelektualnog, moralnog,stručnog, političkog, sve ličnosti koje sam nabrojao, a imaju veze sa LDP-om su apsolutno dobri i kredibilni kandidati.


OK

a zasto je npr Vladimir Gligorov "vise" politicar a "manje" ekspert od BDJ.

Meni se cini da je problem jer vi jednostavno ne mozete da se pomirite sa cinjenicom da u ovoj podeli karata vama ne sleduje premijersko mesto pa k'o velite, udri po svima...

Cinjenica je, na papiru, da nam buduci premijer dolazi iz DS/DSS/SRS. Pa vi birajte ko vam se vise svidja.

Poenta je - sada kada ste u parlamentu ponasajte se konstruktivno. Ne vidim da vam je neko blizi od DS-a. Ima mnogo drugih likova koji zasluzuju "skakljiva" pitanja pre BDJ. Ovako zaista licite na gomilu sujetnih likova.


Nemoj sada da kvariš sliku...

..jer si do sada položio ispit. Sada ličiš na bojovnog "tadićevca", onog što je u stanju svaku glupost opravdavati. Pa i tvrditi kako je u reforme moguće sa Koštunicom, Palmom i Veljom. Da lisica može čuvati kokošinjac. Kao da ti je Krle bliski rođak.
Vladimr Gligorov je više zaboravio nego što je BDJ ikada naučio, bez obzira što je završio presižne škole. Osim toga, on je rastao u porodici jednoga državnika, politika mu je kućna delatnost. Kapiraš...


tadicevac

nisam, ned'o bog, necemo se vredjati:)

Opet pitanje, ako ce se bez VK i kamarile, kako mislite to da izvedete? Matematika je protiv toga, nazalost:(

Kao sto rekoh gore, i sam mislim da je za BDJ bolje da se drzi samo ekonomije, ali ni vasi kandidati nisu idealni priznace te. Ko je vise politicar, on je malo manje ekspert i sl. Ne postoji tu idealna kombinacija. Svako od njih (ukljucujuci i BDJ) bi bio bolja opcija od sadasnje, mislim da se slazemo.

Jos jednom, nisam "tadicevac", ali ne budite ni vi "cedicevac". Kapiras...


O tome treba da razmišlja...

...onaj ko je dobio najviše glasova i sa njima dogovorao ovo što imamo već godinu dana. Ko je pristao da onako donesu ustav i ostavio ih u političkom životu. Onaj ko je zajedno sa Koštunicom imao najvažniji cilj da spreči građansku Srbiju da uđe u parlament. Naše je da ih gledamo i da im duvamo za vrat. Naše vreme tek dolazi, a oni neka misle šta će i kako će..Kapiraš...Krstiću..


Škakljanje i zasluge

Kačamak: "Ima mnogo drugih likova koji zasluzuju "skakljiva" pitanja pre BDJ."

1. Ovde je već istaknuto da se Đelić kandidovao za ključnu političku funkciju u zemlji, se koje može presudno uticati na reforme. To što je on ekonomista, i što uporno naglašava tu činjenicu, u zemlji kojoj su pre svega potrebne presudne političke reforme, to mu je samo hendikep.

2. Poslavši nam razglednicu iz Davosa, sa suptilnom samoreklamom ("jedini sam ovde iz bivše Jugoslavije"), i pričajući odatle bezvezarije za koje je verovao da su simpatične (zvao sam Pitera Gebrijela da svira u Beogradu i video njegovu bivšu devojku Klaudiju Šifer"), pa onda opet red samoreklame ("isposlovao sam da nas savetuje nobelovac Štiglic"), Đelić se takođe kandidovao za ozbiljna pitanja, koja mu inače ne bi bila postavljena da ih je sam makar nagovestio. Njegove priče iz Davosa o rok muzičarima apsolutni su pandan Dinkićevom javnom drndanju gitare, i nije čudo da su se njih dvojica javno posvađali pre izvesnog vremena s izvesnom ličnom crtom, naravno pazeći da ne zađu u detalje afere Nacionalna štedionica, u kojoj su nestale stotine milona evra.

3. Đelić, naravno, zna da igra ulogu zeca u nameštenoj trci, kao što to znamo i mi, blogeri. Otuda nema razloga da se nešto ciframo s pitanjima, da zaboga ne bismo ugrozili njegove šanse. Kakve su to šanse ako ih anulira nekoliko blogera, na čelu sa I.D. Novikovom?

4. Što se tiče sakrosanktne Đelićeve pojave kao bivšeg ministra finansija, slobodan sam da tvrdim da u njegove zasluge treba svrstati uobličavanje državnog budžeta, nakon decenija kriminala, ali su njegovi propusti, pre svega u domenu finansijskog tržišta, kardinalni.

5. Činjenica je da ima kandidata za premijera koji su gori od Đelića, među najozbiljnijim kandidatima ima i zločinaca, što Đelić sasvim sigurno nije. takođe je činjenica da nikome od tih kandidata ne bi ni palo na pamet da se pojavi na blogu. Ali niste li pomislili, draga Kamičak, da smo to istom Đeliću, postavivši mu vrlo ozbiljna pitanja, unapred iskazali određenu, ili ako baš hoćete, visoku dozu poštovanja (i poverenja)? Koje on tek treba da zasluži.


Kao i obicno, Carlo Ponti

Kao i obicno, Carlo Ponti govori prave stvari.
Ja bih samo dodao-nisam imao nikakvu nameru da g.Djelicu ugrozavam bilo kakve zivotne sanse, pa ni sansu da postane premijer.Imao sam, medjutim, jednu drugu nameru, koju javno priznajem-a to je da g.Djelicu postavim sto je moguce vise ozbiljnih, mozda (za njega) i neprijatnih pitanja.Zao mi je ako (posmatrano iz necijeg referentnog sistema) nisam bio servilan, to mi i nije bila namera.Dakle, svaki kandidat za bilo koju funkciju u politickom zivotu mora da se pripremi da dodje pod lupu javnog mnjenja.Ko nije spreman, neka ide u neki tamni sobicak (kao onaj podrumcic u kome je tekom veceg dela svog zivota obitavao g.Kostunica), pa neka cita knjige.Onaj ko hoce da oblikuje zivot jedne drzave, mora da bude spreman da sa njim brisu i patos (figurativno, naravno) ako je potrebno.Primer-glancanje kongresnog poda u Senatu SAD koje je priredio senator Barak Obama kada je isti vise puta pocistio sa Donaldom Ramsfeldom umesto metle.Pa se vremesni Donald nije rasplakao i pobegao u Vajoming.
A sto se tice drugih kandidata za premijera, i tu je Carlo Ponti u pravu.Ima i ozbiljnih zlocinaca, koji bi u svakoj normalnoj drzavi morali da se suoce sa pravdom, umesto sto ucestvuju na izborima.Za mnoge od njih su lepa sela lepo gorela tokom poslednje dekade proslog veka, i sasvim sigurno im nije mesto u Skupstini, a kamoli u vladi.

EDIT:Ako neko pomisli da g.Djelic nije "zasluzio" ovako detaljno ispitivanje zato sto jos uvek nije na nekoj drzavnoj funkciji, gresi.U SAD, u trenutku kada se objavi kandidatura za nekog clana administracije, krene trakeljanje po svim mogucim segmentima zivota doticne osobe, a kongresmeni se ponasaju kao da im je pokazana crvena marama.Kongresni paneli na kojima clanovi Kongresa postavljaju pitanja predlozenim kandidatima vise lice na istrazni sud, nego na parlamentarnu komisiju.Naravno, javnost ne zaostaje za pitanjima-ko ne veruje, neka svrati na yahoo-ove ili google-ove grupe.Nema servilnosti.Tako se ucvrscuje demokratija.


LDP mora da se dokaže

Da li smo mi, građani Srbije sigurni da će LDP sa svojim demokratskim potencijalima uz svu pomoć GSS-a uspeti da se razvija u pravcu jake parlamentarne stranke koja može da artikuliše probleme ovog društva i stvori javno mnjenje, tj potencijalne birače. U izbornom programu ove koalicije ne čuh reč KULTURA....da li je ta reč zabranjena na ovim prostorima?
Da reč je o kulturnoj politici, ona je važnija od lustracije.....možda i grešim.....treba lustrirati sve one koje su bili na koncertu Cece, pogotovu one maloletne.


dragooooooo

a LW ne spomenu u nabrajanju licnosti od formata. nemam reci.

nesujetna LW


za LW ponovo

a koga do sledecih izbora za 4 godine? Ili mislite da ce biti drugacije ako se ovi ponove za par meseci?

Sve licnosti koje ste naveli su OK ali ne vidim da ih njihove biografije cine boljim kandidatom za premijersko mesto od BDJ. Zasto mislite da za njih premijersko mesto nije prevelik zalogaj?


LW...

...je apsolutno kredibilna ličnost, ali bi bila ministarka spoljnih poslova u mojoj vladi. Ako bih baš morao da to mesto ustupim DS-u (Aleksandri Joksimović), onda bi LW išla za ambasadora u Vošington.


dragoooo -say no more, say no more

AJ i ja ? :)

nesujetna LW


Reci ne više...i neću više LW

AJ je dama na svom mestu.
No ja bih se borio da ti vodiš spoljne poslove, a da možda ona bude ambasadorka.o)


wishful thinking

Drago ima li ikakve mogucnosti da LW dodje za ambasadora u Sarajevo? Ne pitam sta kosta:-)


Naravno...

...ali ima jednu otežavajuću okolnost. Ne znam kako bi to bilo prihvaćeno u RS. Naime, LW se nekada prezivala Bošnjaković.0)))


eto vidis drago,

intuicija je cudo:-) dajem cijelu RS za jednu LW:-)


Oibibio nikad od tebe Hamleta...

....kad si bez dilema.o)


ni ja

a i ne mora ambasadorsko mesto da bude uzrok i povod :))

no, kako stvari sa transformacijom pakta idu... :))


Ma da...LW

....a i region si naučila toliko da je monotono.
Ako se baš mora u ambasadore, onda preko bare ili ništa.o)


zasto onda Ceda trazi

zasto onda Ceda trazi podrsku od Kostunice za formiranje vlade. Sto lepo ne osvoji 50% + tvoj glas, Drago


Niksone...

...daje šansu DSS-u da se odmori i otspava, te konačno tako napravi neku korist za Srbiju.o) No, ako vi popustite Koštunici, stvarno bi na sledećim izborima moglo biti 50 plus 1.


Iskreno ja bih mu popustio

Iskreno ja bih mu popustio za sva ministarstva sile i najveci deo ekonomskih ministarstava, pa neka izigrava Englesku kraljicu


Licnosti od formata?

Slazem se/Format blokcica za naplatu autobuskih karata.Emancipatorski pokret gradjanske Srbije?Bivsi i sadasnji clanovi KPJ .Ovo je tuzno i smesno.Kada procitam ovakve komentare drago mi je sto Srpski nacionalista i sto postoji Republika Srpska.Posebnu srecu osecam sto crna gora vise nije na sisi ovoj zemlji ali se nerviram sto nam ostadose gorci na svim bitnim mestima da nam ruse drzavu.I da ne bude zabune,ja sam za Beogradski sindikat.


a

mozemo li znati i broj tvojih cipela:-)


Ekipa sa Banjice....

Vujkovicevi potomci?


Emancipacija na neo-komunictički način

Thanx...izuzetni liberali, marksisti, praxisovci i djeca. Senka bravara se nadvila nad Srbijom. Što se tiče Bgd-unirveziteta podseća me na botaničku baštu-rasadnik neoliberalno-komunističkog cveća. Imaću šta da kupim za poklon prelepim Beogradjankama koje će, uskoro, šetati ovim gradom izgubljenim u magli iluzija "zlatnih" sedamdestih godina prošlog veka..LIBERALNIH


to sandu 001

postedite nas, ako nemate nesto pametnije da kazete, ....spare us

ili ako je to suvise sujetno, evo ovako, glupi smo ne razumemo ovo o cemu pisete i pokorno vas molimo da nas vise ne blamirate i ne otkrivate nasu povrsnost i neznanje.


Ali stvarno ...

... nema potrebe da se dosađujete ovde.


kacamak - samleveni kamicak

Nema potrebe da pravite teoriju zavere.
Nisam ni kamicak/bia/cia/rade...

Pratim blogove vec izvesno vreme ali izgleda da je dvomesecna predizborna tisina zabranjivala i otvaranje naloga na B92 blogu:)

Moja pitanja nisu ni uvredljiva ni zlonamerna.

Pozdrav


ej palento

sto ti je srce pod bluzom

check this
http://www.politika.co.yu/rubrika.php?t=POGLEDI

dok mi o wisthfull thinkig veliki igraci swopuju


Ovaj Antonic je bas vrag

Ovaj Antonic je bas vrag :)
Jel to Jocic doneo zalepljeno ispod javnog papira? Bravurozno, nema sta.

VK, covek koji na radnom stolu nema ni jedan papir, koji se u sopstvenom promotivnom spotu slika pored prazniog radnog stola, pored iskljucenog kompjutera,koji u kabinetu koji odise prazninom ozbiljno prelistava isprintane stranice nekog web sitea, al' u boji.

U strahu da proveri meru svoje velicine na predsednickim izborima, a verovatno i opterecen time da je jednom Natasa Micic kao predsednik skupstine postala Predsednik Drzave po ustavu smislio je novu kombinatoriku. Radi li taj covek ista drugo ikada osim sto kombinuje, kombinuje.

Mi stvarno mrtvi ozbiljni zivimo svoje neozbiljne zivote.


OK..kačamak..

Prosto imamo pravo na asocijacije.
Na ovom blogu je često postavala dama pod nikom kamičak, i to vrlo zapaženo. Poređenje nije devalvirajuće.
I tebi pozdrav,


Auf,

BRE! Dosta je bilo...svi lepo na spavanje, pa se sutra vidimo!


Dule,

Ja ne mogu jos da spavam.Mislim, kod mene je tek podne:)


I.D.

ima mnogo drugih interesantnih blogova, predjite tamo:) Neka J. malo odmori...


Srbi u Republici Srpskoj

Srbi u Republici Srpskoj nemaju pravo na samoopredeljenje jer to ne predvidja Dejtonski sporazum. Albanci nemaju pravo na samoopredaljenje jer to ne predvidja Rezolucija 1244. I odakle sada pravo g. Cedomiru Jovanovicu i ideja da kaze da ce on potpisati nezavisnost Kosova, znaci on hoce da prekraja granice na Balkanu? Znaci on nece da postuje rezoluciju 1244? Znaci on hoce da Albancima da drugu drzavu? Nigde, ali nigde u svetu ne postoji to da jedan narod ima dve drzave. Mogu da dobiju autonomiju, siroku, najsiru, mogucnost da uticu ne ekonomiju, politiku i ostalo na tom delu teritorije ali ne i da imaju svoju drzavu.
I sada cu ja insistirati na ovim odgovorima kao neki... :)


to losmo-videla zaba da se konji potkivaju

Quote:
Nigde, ali nigde u svetu ne postoji to da jedan narod ima dve drzave

kad se vratite u prvi -peti razred, i savladate osnovne elemente, pa onda udarite po jedno 10-15 godina pofesionalne prakse i javnog angazmana mozda cete, mozda cete steci legitimitet da neka pitanja ponavljate stalno. do tada, miolim vas, ...postedite nas ako nemate nesto kriticnije.


to losmo-videla zaba da se konji potkivaju

Quote:
Nigde, ali nigde u svetu ne postoji to da jedan narod ima dve drzave

kad se vratite u prvi -peti razred, i savladate osnovne elemente, pa onda udarite po jedno 10-15 godina pofesionalne prakse i javnog angazmana mozda cete, mozda cete steci legitimitet da neka pitanja ponavljate stalno. do tada, miolim vas, ...postedite nas ako nemate nesto kriticnije.


Nije losmo

Ok, hajde da Vam malo pojednostavim stvari i konkretizujem.
Ako cete shvatiti ova pitanja kao retoricka - preskocite ih, ako mislite da sam neobrazovan i neuk za postavljanje istih preskocite ih, ako mislite da hocu da provociram i da sam s'one politicke strane - preskocite ih opet, ako hocete da se ponasate kao Kostunica, Jocic & co i ostali drugovi - opet ih preskocite.
Ja samo hocu da pokusam da zaista saznam neke konkretne stvari vezano za politiku koju podrzavate:
Da li koalicija oko LDP ima nameru da postuje medjunarodne sporazume? Ili mozda da ih menja? Ovde konkretno mislim na rezoluciju 1244, pa i na Dejtonski sporazum?
Sta vi mislite (iako sam veliki protivnik Kostunice, ali ga ovde podrzavam, mada on nije dosledan do kraja po principijelnoscu na koju se poziva) o medjunarodnom pravu i pravdi? Ja mislim da je Haski tribunal (uz sve svoje nedostatke) dobar pokusaj uspostavljanja pravde na medjunarodnom nivou. Da li Vi verujete u medjunarodno pravo?
Ako da navedite mi razlog da se u slucaju Kosova i Metohije on o prekrsi.

Pozdrav Milos


Nemojte mi samo odgovoriti

da nemate nista nameru da ogovarate jer niste dobili dovoljnu podrsku od gradjana da biste to cinili.
Kriticnije bih Vam zamerao na mlakoj kampanji koja je prouzrokovala da DSS dobije po meni neocekivano mnogo procenata, kao sto rece Canak nije problem u radikalskim procentima vec u DSS-ovskim. Setite se samo kakva je kampanja vodjena sve vreme dok je Djindjic bio premijer, najgora, najbljutavija, najruznija, konstantno vredjanje je i dovelo da se aboliraju inspiratori tog zlocina. Setite se kampanje protiv DS-a, kada je Zivkovic raspisao izbore, i onda kada je na tapet dosao DSS - corak. "Nenapadanje demokratskih, proevropskih snaga...".I to prvi predlozi i podrza Dinkic, a setite se kakvu je on kampanju vodio protiv DS-a.
Sto Vi niste insistirali na tome da Jocic treba da zavrsi u zatvoru jer je obican falsifikator i lopov?
Sto niste kritikovali i prozivali Tijanica, Radeta Bulatovica, Acu Tomica & co? Pomenete ih tek da vam govori traju sto duze, a sta su iz DSS-a i dr. pricali svojevremeno o "Djindjicevim saradnicima" pa i o samom Cedi Jovanovicu. Pa i dan danas govore. Javno.
Sto niste svakodnevno u kampanji ponavljali da je Kostunica sklopio pakt sa djavolom, na samom pocetku formiranja Vlade, pakt sa SPS-om, nereformisanim, sa istim onim ljudima koji su naredjivali mojim sunarodnicima (policiji i vojsci- ovom prilikom zalim sve te izmapulisane obicne pripadnike) da tuku mene i moje drugove svakodnevno po ulicama Beograda, samo zato sto smo im rekli da su porkali izbore i da moraju da odu?
Sto niste svakodnevno u kampanji ponavljali da mi nemamo problem sa Haskim tribunalom i optuzenima vec imamo problem sto delimo vazduh i hodamo istim ulicama kao jedan ratni monstrum - Ratko Mladic? Sto niste rekli da taj problem ne treba resiti dobrovoljnim predajama ("Izvinte cika Ratko ajte Vi malo u Hag")?
Kampanja LDP je bila mlaka, jako mlaka. To nisam ocekivao. Da je bila samo malo jaca vi bi bili na 15%,a oni na 5%, jer su oni veoma lose vodili drzavu, a vi ste se bavili marginalnijim temama (prava zena i dr. to je sve super, ali mozda u kampanji u Finskoj) umesto da ih napadate svaki dan i svakim danom dokazujete njihovu nesposobnost.
Mogao bih jos ostrije, ali polako ima vremena.


I Vi ste ljubitelj

narodnih izreka? Meni ne smeta sto me uporediste za zabom, pre se osecam kao pripadnik konjske vrste, jer ce opet o sudbini nas , gradjana Srbije odlucivati 3. politicka opcija po broju glasova. Ja za to kao krivca vidim LDP, jer SRS i DSS imaju bliske politike, Boris je bio u kohabitaciji sa Kostunicom, a Dinkic i SPS u vladi sa istim. Od vas sam ocekivao mnogo, mngo zustriju kampanju. I po mom vidjenju Kostunica je jako dobro prosao, a LDP jako lose kako se ocekivalo. Bar ja. A to je sve u velikoj meri od vas zavisilo>


to duda -lw

hvala na brizi, ali umem i sama da procenim kad mi je vreme za odmor :)

osim ako nije u pitnaju jos nesto?

j...ga, jesam osetljiva ovih dana.


Za LW, Dragu i I.D. Novikova

drago mi je da me se jos secate:)

Za Jelenu: Iskreno Vam cestitam ulazak u parlament i nadam se da cete nastaviti da budete kriticni prema ljudima na vlasti sve i ako sami budete deo te vlasti.

Ono sto me je zaprepastilo je da ste izjavili da niste dobili moj email!!! Postoji naravno sansa da se taj mail negde "zagubio" po B92 serverima i iskreno se nadam da je to slucaj. Ja imam kopiju tog emaila i mogu Vam je forwardovati ako Vas zanima (verovatno ne:))

Za Dragu: I Vama cestitke na ulasku u parlament.

Za Igora: Igore, ako verujete Jeleni da nije dobila moj email, ja Vas pozivam da me kontaktirate na moj email (otvoren sam za kontakte sa bloga) pa cu vam forwardovati email koji je poslat na adresu koja je iskoriscena za otvaranje MiM naloga. Tako ce te moci da se uverite da nisam lagao i da sam uradio sve sto je u mojoj moci da Jelena moze proveriti istinitost mojih navoda. Mislim da bi to bilo fer od Vas obzirom da sam od Vas doziveo najvece optuzbe da sam lazov, sto se kasnije ispostavilo kao netacno.

Za svo troje: Sada kada su se strasti smirile ja vam opet ponavljam da je vasa koalicija bila meni najbliza opcija i da mi je drago da ste usli u parlament. Nadam se takodje da necete ucestvovati u formiranju (trule) vlade zasnovane na (trulim) kompromisima. Samo tako cu biti siguran da ce vas britak jezik biti upotrebljen u prave svrhe. Najmanje sto zelim da vidim je vlada nacionalnog jedinstva u kojoj, kao sto neko ovde rece, svi "zmure na jedno oko".

Pozdrav


Dragi kolega,

Ne zelim da budem sudija.Meni je cela ta prica bila izuzetno neprijatna, i kada sam saznao da je slucaj o kome ste govorili istinit, ja sam Vam uputio izvinjenje.Moje zamerke Vama su cisto principijelne prirode, i znate na sta se odnose.Molio bih Vas da tu temu vise ne potezemo, jer mi je sve to zaista mucno.

Hvala Vam, i ja Vama zelim svako dobro.


Da Igore

ali i dalje nastavljate da me ismevate i da moju pricu nazivate laznom iako i sami znate da je istinita jer ste sami poverovali.

U toj prici GS je pomenut kao nesto sto sam ja cuo od drugog coveka (znate koga!) sve ostalo je prica iz "prve ruke". Ako nisam lagao sve drugo, zasto bi lagao za GS? G Milica sam pomeuo u jednoj metafori u trenutku najgorih uvreda i sa jedne i sa druge strane, cini mi se da to niste shvatili.

I dalje Vas pozivam da me kontaktirate (ili otvorite svoj blog email za primanje emaila) da biste dobili email koji je poslat MiM, a sve u svrhu skidanja etikete lazova.

I dalje mi je drago da Vas vidim u koaliciji jer su takvi ljudi potrebni da bi se u Srbiji nesto promenilo.

Srdacan pozdrav


Never again,

nisam Vas ismevao, i nisam Vasu pricu nazivao laznom.Ja samo kazem da kredibilnih dokaza za umesanost g.Svilanovica u celu pricu nema.To ste i sami rekli.Price tipa "cuo sam od znate vec koga" tesko mogu da se nazovu kredibilnim.Kao naucnik, svakako da to shvatate.Sto se tice same price, znam sta se desilo.I dalje celoj katedri na kojoj ste radili ozbiljno zameram neakademsko i neprofesionalno ponasanje.Molite se Bogu da doticna dama nije kasnije pocela da se bavi medicinom, inace biste imali ozbiljan problem sa sopstvenom savescu (a da zivite u nekoj ozbiljnoj zemlji, i sa zakonom).Da li mozete da je zamislite da nekoga pregleda, ili leci?O tome bi mozda vise trebali da razmisljate.

Srdacan pozdrav i Vama.


Igore,

ja se i dalje sa vama slazem. Slozili smo se ranije da uopste nije bitno da li je u pitanju bio GS, Marko ili Janko. Strasna je cinjenica je da se to dogadjalo za vreme "demokratske" vlade.
Nadam se da ste svesni da se to dogadjalo i dogadja u nesagledivim razmerama. Ja to nisam mogao da trpim i zato vise nisam u Srbiji, sto u sustini i nije lose po Srbiju - jedan slabic manje. Nadam se samo da su oni koji su ostali iza mene drugaciji i da ce se boriti protiv takvih stvari, mada nesto sumnjam, znajuci kako je vrsena selekcija na MF.
Ja sam svojim prijateljima u Srbiji rekao - ako se razbolite - pomoc trazite u bolnicama po unutrasnjosti - tamo su zavrsili dobri studenti koji nisu imali vezu. Ko je imao vezu da polaze ispite bez dolazenja na ispit taj je dobio "elitno" mesto u Beogradu. Naravno da ne treba generalizovati - ali to je stav sa kojim sam ja napustio Srbiju.

Vidim da se LW ne javlja a i Vi ste nezainteresovani. Ali nema veze. I dalje tvrdim da sam poslao email MiM.

I mislim da je stvarno red da ovoj prici stavimo kraj.

Sve najbolje.


to never again

molimo va da vas mail postujete na ovom blogu. izneli ste javne optuzbe, niste nam mail prvi poslali, prema tome i mail javno.

i da mail nismo dobili, iako pazljivo otvarmo svaki, i pazljivo brisemo spamove.

vi ste bili ti koji ste vredjali. mi se drzimo svojih obicaja ophodjenja bez obzira da li su izbori ili ne.

Quote:
kada je i iz "vaseg tabora" (Novikov) stigla potvrda moje price. Za GS nikada nisam ni tvrdio da je 100% tacno jer ga NISAM cuo svojim usima.

pogledajte prepisku ponovo. pogledajte sta ste sve na nas srucili, sta ste od nas zahtevali, sve polazeci od toga da je uloga GS u celoj prici sigurna stvar. BTW, cemu cela prica na nasem blogu ako to nije bila polazna cinjenica.

never again, molimo vas kratko i jasno.

ovo je blog o pitanjima za kandidata za premijera.


....

lepo je da se strasti stisavaju na ovom blogu.


Hvala never again..

....na čestitkama. Naravno da se sećam te noći kad smo raspravljali i kad sam, sam bio zbunjen. Loše sam se osećao nakon toga.Verujem i Vi.
Siguran sam da LDP neće u nikakvu vladu nacionalnog jedinstva,niti vladu u kojoj bi bio DSS, a niti će oko vrednosti i principa praviti kompromise.
Želim Vam sve najbolje,
Pozdrav,


Dobro vece Drago

Hvala na lepim zeljama.

Najiskrenije se nadam da vas nece biti u takvoj vladi, pa onda za par godina...:)

I dalje mislim da nije lepo da me nazivate lazovom kada je i iz "vaseg tabora" (Novikov) stigla potvrda moje price. Za GS nikada nisam ni tvrdio da je 100% tacno jer ga NISAM cuo svojim usima. MiM sam posalao email ciju kopiju cuvam i koga i Vi mozete da dobijete ako hocete - opet kazem, postoji sansa da je "zagubljen".

Vasu netrpeljivost sam izazvao najiskrenijim pitanjem o poreklu prvog (eksplodiranog) dzipa. Napravio sam paralelu i dostavio clanak o T. Bleru u kome on MORA da kaze, kako i koliko je platio za letovanje u kuci svog prijatelja. Moje pitanje nije imalo za cilj nanosenje nikakve "stete" CJ, vec iskrena zelja da u Srbiji pocnemo da postujemo (pozitivne) principe zapadnih demokratija.

U nasim prepiskama na trenutke sam pokazao ekstremnu i nedopustivu nepristojnost zbog cega sam vam svima uputio izvinjenje.

I pored svih optuzbi i uvreda na moj racun iskreno sam zeleo da predjete cenzus. Drago mi je da se to desilo. Procice jos neko vreme dok ne budete bili u prilici da menjate drustvo po vasim(normalnim) principima. Ali to mozda i nije lose, za to vreme prebolecete neke "decije" bolesti, koje se ne mogu izbeci u "odrastanju" (bez ironije, samo asocijacija na mladu stranku). Ja cu biti tu da vam kao lekar pomognem:)

Ne dajte se


kakvo spavanje, ja tek sad stigao :-)

Pa Milici nije vas Biljana tamo nista "iznapusavala" nego je odrzala svima nama lekciju o tome kako bi mogli da od ovog bloga napravimo jedno normalnije mesto za razgovor i razmenu misljenja. A ne za rat i pljuvanje.

I zar vi zbilja niste u stanju da saslusate ni trunku neslaganja i kritike i da pomislite da mozda i taj sa sa druge strane , koji vas kritikuje, nije mozda u pravu? I da nije nacista, niti iz "nacionalistickog-ratnozlocinackog fronta" i slicno ... nego isto HUMANISTA i covek kome je i do tih vojnika i do LJUDI isto tako stalo kao i vama?

Pogledajte malo samo koliko Vam je ljudi na vasim blogvima reklo da preterujete i da tim vasim EKSTREMIZMOM I PRETERIVANJEM odbijate ljude od politicke opcije koju zastupate ...

Laku noc


Pozdrav

Vasilije.

Hoće da odu sad, kad je najlepše? Je l' da?


Draco, ne brini

Tu sam ja. I Novikov je tu, zvaćemo i Zoxa.


Dracena ...

Dracena,

mozemo mi njima pricati i ponavljati sto godina ... izgleda nema efekta. A tu su i gospoda Zox, Novikov i Ponti pa ce da ih podrze.

Zox ce da nam lepo postavi neku Hitlerovu slicicu (to je dokaz da smo i mi i armija nacisti), Igor ce da kaze da je to TAKO i da sve potkrepi Heisenberg-om, Schrödinger-om i Gödel-om. A g. Ponti ce sve da potvrdi i da stoji iza toga pod moralnom i krivicnom odgovornoscu. Pa kako onda da im ne verujemo?

A sto za onih "29 vojnika koje je armija ubila pa rekla da su izvrsili samoubistvo" nisu u stanju ni imena da ponude (o drugim DOKAZIMA i da ne govorimo) nema veze (dovoljna je slika onog JEDNOG JADNOG vojnika). I sto je reforma vojske komplikovan i dugorocan posao isto nema veze. G. Djelic MORA odmah da ZNA SVE odgovore - nije vazno uopste da li ce uopste postati premijer ... osim ako nece da prihvati "pohvalu" od g. Pontija da je to "bedno" sa njegove strane.

Pa ako to Milici traze, onda MORA BITI TAKO. I to ODMAH. A OBECANJE g. Djelica nije dovoljno - morao je valjda vec sve i da razresi. Inace ce oni (sa ostalim aktivistima) na SVIM BLOGOVIMA onih koji misle drugacije (naravno da nece da ometaju svoje istomisljenike) STALNO TO PONAVLJATI tako da se nece moci vise ni o cemu drugom pricati ...

Pozdrav Dracena :-)


Dragi Vasilije,

Vasi komentari me zaista iznenadjuju.Pomenuvsi me u kontekstu u kome ste to ucinili, potvrdili ste da Vam elementarna logika bas i nije jaca strana.
Pokusavate da mi pripisete nedostatak argumentacije za nesto sto je toliko ocigledno i govori samo za sebe, da mu neka specijalna i dodatna argumentacija nije ni potrebna.Voleo bih da mi kazete gde sam ja, u kontekstu iznosenja argumenata u prilog tezi da su mladi vojnici ubijeni, spominjao Hajzenberga, Sredingera ili Gedela.Govorio sam o forenzici, ali to sa pomenutom trojicom nema nikakve veze.Sve me ovo navodi na zakljucak da samo praktikujete cinizam bez argumenata, pa sa Vama nije najzdravije voditi bilo kakvu raspravu.
Sto se tice vokabulara koji upotrebljavate kada govorite o tim mladim ljudima, on je za svaku osudu.U Vasim postovima se jasno primecuje prezir prema zrtvama.Dokaza ima na tone, samo sto Vi niste spremni da Vasim culima dozvolite da iste percepiraju.
Ovde sada moram da potegnem relativisticku fiziku, i Ajnstajnovu STR.Po osnovnom principu STR, ne postoji izdvojeni privilegovani inercijalni sistem reference.Vi meni uporno spocitavate nedostatak dokaza (gledano iz Vaseg referentnog sistema), a ja Vama spocitavam da ste bezdusni, da bagatelisete sa tugom unesrecenih roditelja i da ne zelite da pogledate istini u oci.A istina ce se otkriti, kad-tad.Mnostvo balistickih i forenzickih dokaza se nece izgubiti u transdimenzionalnom prostoru.
Sto se mene tice, samar koji je Milijan Kostic (uz povike:"Dzukelo!") dobio od oficira vojske Srbije, je sasvim dovoljna indicija da tu nesto ozbiljno smrdi, cak i kada bi zanemarili sve ostale dokaze.Kako ja posmatram Vas referentni sistem, on mi cak vise i ne deluje inercijalno.Negde ste usporili, dragi Vasilije.
Naravno, "stalno cu to ponavljati", kako kazete.Do besvesti.Ako Vam se ne svidja, promenite kanal.Ili me jednostavno ignorisite.

Pozdravljam Vas.


I.G. Novikov: "moram da

I.G. Novikov: "moram da potegnem relativisticku fiziku, i Ajnstajnovu STR.Po osnovnom principu STR, ne postoji izdvojeni privilegovani inercijalni sistem reference"

G. Novikov, moram da vam skrenem paznju da je Ajnstajn ovog puta izneo pogresnu pretpostavku, posto je, kao sto i sami mozete videti, upravo Virtuelni Vasilije dokaz postojanja tog izdvojeneg privilegovanog inercijalnog sistema reference.


Zokster:"G. Novikov, moram

Zokster:"G. Novikov, moram da vam skrenem paznju da je Ajnstajn ovog puta izneo pogresnu pretpostavku, posto je, kao sto i sami mozete videti, upravo Virtuelni Vasilije dokaz postojanja tog izdvojeneg privilegovanog inercijalnog sistema reference."

Dragi g.Zokster, plasim se da ste u pravu.Virtuelni Vasilije generalno prkosi fundamentalnim zakonima relativisticke mehanike, na osnovu cega ja zakljucujem da on dolazi iz transdimenzionalnog realma u kome vaze sasvim drugaciji zakoni fizike.


Postovani g. Novikov, to sto

Postovani g. Novikov, to sto Virtuelni Vasilije, generalno gledajuci, prkosi nekim fundamentalnim zakonima relativitisticke mehanike i nije tako strashno; dovoljno je uzeti enkodere pozicije Virtuelnog Vasilija u srpskom kriminalizovanom drustvu i principom poluge prici mu otpozadi i podupreti ga. Mnogo veci problem je sto njegovo rasudjivanje dolazi iz nekog transdimenzionalnog realma gde ne vaze nikakvi opsti principi morala.


Igore,one naucnike sam

Igore,

one naucnike sam pomenuo samo da ti na dobronameran nacin stavim do znanja da se, u mnogim svojim postovima (pa i ovom meni gde koristis analogije iz STR) na temama koje nemaju veze sa fizikom, precesto i nepotrebno pozivas na teorije (i koristis terminologiju) iz prirodnih nauka u vezi problema koji sa njima nemaju veze. Time samo cinis sebe manje razumljivim za vecinu blogera i nista vise. Primedba je bila generalne prirode i nije se odnosila na onih nasih par postova u vezi forenzike. Ali ako ne verujes da je to bilo dobronamerno sa moje strane i mislis da sam cinican, onda ti se izvinjavam. Posto je to tvoja licna stvar i ja nemam prava da ti u tom smislu nesto pricam.

Tvoje tvrdnje da mi "elementarna logika bas i nije jaca strana" i da se kod mene "jasno primecuje prezir prema zrtvama" spadaju u onu vrstu izjava koje ne komentarisem. Suvisno je da ih negiram (posto racunam da svaki iole objektivan posmatrac moze sam da izvede svoje zakljucke). A jos manje ima smisla da se "revansiram" ...

U vezi onog samara sam i ja kod Milica (na istom postu koji citiram i u odgovoru g. Pontiju) napisao A ako je recimo istina da je jedan oficir udario roditelja ubijenog vojnika, takav covek bi morao da bude IZBACEN iz vojske (i naravno morao da odgovara pred zakonom). Ali ja ne mogu da iz toga izvlacim zakljucke o celoj armiji i o tome STA SE TACNO desilo sa vojnikom. Niti iz toga sta se desilo sa jednim vojnikom da zakljucim sta se desilo sa 29 vojnika koje pominje g. Ponti. To valjda mozete ti i g. Ponti posto na osnovu "indicija", "sumnji", "nekih vesti", "povezivanja" izvodite DFINITIVNE ZAKLJUCKE. Interesantnu logiku imate, priznajem. U mojoj recenici ostaje i ono ako posto ne zelim da budem ni istrazitelj, ni sudija ili advokat (kao sto necu da budem ni forenzicar) - nego prepustam to onima koji su za to STRUCNI i nadlezni.

Pozdrav,
Vasilije


Nemir Virtuelnog Kosilija

Virtuelni Kosilije: "A sto za onih 29 vojnika koje je armija ubila pa rekla da su izvrsili samoubistvo..."

Kosilije,

Vama očigledno ne da mira šef, koji vam zacelo neprestano nabija na nos tu stvar sa vojnicima.

Od kada imam nesreću da čitam Vaše postove, nisam video ni jedan koji za temu ne bi imao, generalno govoreći, odbranu države i njenih službi (i službenika).

Čikam vas da me opovrgnete nekim primerom.

U vašu odbranu, međutim, treba navesti činjenicu da ste u poslednje vreme upravo vi taj koji blogersku javnost najčešće upozorava na činjenicu da je u srpskim kasaranama od 2004. na ovamo ubijeno dvadesetdevetoro vojnika.

Vi to, naravno, činite na sebi svojstven način, ali ipak činite: "...a što nisu u stanju ni imena da ponude (o drugim DOKAZIMA i da ne govorimo) nema veze. I sto je reforma vojske komplikovan i dugorocan posao isto nema veze."

Kosilije, ovde se radi o serijskim ubistvima. Vi ne morate izvršiti reformu čitave vojske da biste uhvatili vinovnike jedne vrste zločina.

Na primer, čak petoro vojnika ubijeno je u Leskovcu. U javnosti su se pojavile vesti da su ti slučajevi povezani sa ilegalnom prodajom naoružanja i opreme iz te kasarne na jugu Srbije. Dakle, očigledno je da vojni i civilni istražitelji, koji postoje kao konkretne osobe, duguju javnosti vrlo detaljan odgovor kakav je ishod istrage o eventualnoj prodaji tog naoružanja. Odnosno odgovor zašto istrage nije bilo, ako je nije bilo. Ti istražitelji su lica sa imenom i prezimenom, odgovorna pred državom i društvom za svoj rad, za koji primaju platu. Isto važi i za njihove nadređene, koji takođe snose odgovornost.

Ta odgovornost da pokrenu ozbiljnu istragu postojala bi i da roditelji nisu izneli pet unakaženih beživotnih tela svoje dece iz leskovačke kasarne, nego da su se Leskovcem samo pronele glasine o prodaji naoržanja iz tamošnje kasarne. Međutim, tu je pet mrtvih tela.


G. Ponti, sa vama je tesko

G. Ponti,

sa vama je tesko diskutovati posto se cesce bavite diskreditacijom sagovornika nego argumentima, ali evo napravicu izuzetak i odgovoriti vam. Ovoga puta mi i vas post deluje umerenije i razloznije.

Naravno, vi niste u stanju nikad da se potpuno orijentisete na ono sto sam ja napisao nego se i dalje bavite nagadjanjima i insinuacijama sta ja radim i ko mi je sef. Time ispadate samo smesni u mojim ocima (a verujem i u ocima velikog dela blogera koji su imali da prilike da procitaju bar deo onog sto sam ja pisao ovde). Pa cu preko toga jednostavno preci. Ako vam ja ukazem da ste ste nesto rekli a da niste ponudili dokaz (ili argument) onda vam nista ne pomaze to sto vi mislite da znate gde ja radim, vec samo mozete da ponudite DOKAZE I KONTRA-ARGUMENTE. Ali vi to nikako da ukapirate.

Ovde niti branim niti napadam vlast i vladu ... Kad bas toliko hocete citat, evo vam (Gospodo Milici,koliko sam):
Virtuelni Vasilije (14 Januar, 2007 - 09:42)

Gospodo Milici,

koliko sam na onom prvom blogu bio protiv nacina na koji ste prezentirali probleme roditelja vojnika (sto se vec granicilo sa (zlo)upotrebom ljudske nesrece u politicke svrhe), toliko PODRZAVAM ovaj nacin iznosenja i insistiranje da se sporne stvari razjasne.

Sasvim je logicno da se gradjani koji nisu dobili odgovore i odgovarajucu podrsku od nadleznih organa, obrate i Vama kao opoziciji

I gde ja tu branim vladu i vlast? Ima ih jos mnogo ali me mrzi da trazim. Za razliku od vecine vasih drugih postova u ovom zadnjem imate i neke delove gde se ja POTPUNO SLAZEM sa vama:

Na primer, cak petoro vojnika ubijeno je u Leskovcu. U javnosti su se pojavile vesti da su ti slucajevi povezani sa ilegalnom prodajom naoružanja i opreme iz te kasarne na jugu Srbije. Dakle, ocigledno je da vojni i civilni istražitelji, koji postoje kao konkretne osobe, duguju javnosti vrlo detaljan odgovor kakav je ishod istrage o eventualnoj prodaji tog naoružanja. Odnosno odgovor zašto istrage nije bilo, ako je nije bilo. Ti istražitelji su lica sa imenom i prezimenom, odgovorna pred državom i društvom za svoj rad, za koji primaju platu. Isto važi i za njihove nadredene, koji takode snose odgovornost.

Eto, ovo gore mogu i ja da potpisem (osim broja vojnika, posto to NE ZNAM) a verujem i mnogi drugi ... I ocekujem odgovore od nadleznih, na osnovu kojih bih mogao da stvorim svoj sud. A vi ste kontradiktorni posto u prethodnoj recenici TVRDITE da se radi o serijskim ubistvima. I to na osnovu "nekih vesti". U postu upucenom g. Restaku sam vas citirao i tamo kazete: od toga sedmoro samo u Leskovcu. U najmanje tri slucaja sumnja se da su ubistva bila povezana sa skrivanjem ratnog zlocinca generala Mladica, dok se ubistva u Leskovcu generalno povezuju sa ilegalnom prodajom vojne opreme i naoružanja

I sad vama treba neko da veruje? Na jednom mestu kazete 5 vojnika u Leskovcu, na drugom 7. Pozivate se na "neke vesti", "sumnje", "povezivanje" i na osnovu njih izvodite DEFINITIVNE ZAKLJUCKE!!! I sto cam vam onda odgovori i objasnjenja od istrazitelja kad VEC SVE ZNATE?!

Da se razumemo, ja NIKAD ovde nisam rekao da to sto vi tvrdite (ili Milici) nije tacno ... ponekad mozda samo da mi nesto izgleda vise ili manje VEROVATNO. I kad sam od g. Restaka trazio da brise vase postove, rekao sam da je to zato sto tvrdite nesto a NE NUDITE DOKAZE.

A ako vas interesuje moje misljenje o tome da li ima raznih krivicnih dela u vojsci (ukljucujuci i zlocine raznih vrsta) ja bih bih vam rekao: MISLIM DA IMA. Jednostavano ne vidim da stanje u vojsci moze biti znatno drugacije nego u drustvu. Pa ako smo od 5. oktobra 2000. imali razne pojave kriminala i u policiji i u vlasti i u sudstvu ... verovatno da ih ima i u vojsci (ako se ne varam bilo je i tamo raznih afera).

I naravno da mislim da SVE sporne slucajeve TREBA istrazivati i resavati sto pre, ne cekajuci reformu vojske. Jedna od ove dve stvari ne iskljucuje drugu ... i obe su neophodne. Ne mogu samo da u svakom postu ponavaljam sve, pa ste se vi onda uhvatili za ono gde sam pomenuo reformu vojske.

Ali mozemo mi diskutvati danima, cini mi se da razlika na kraju ostaje: ja sam za ozbiljan i temeljan pristup celoj stvari, detaljno rasciscavanje SVEGA (pa ne mogu da osudim nekoga pre toga). I ocekujem da odgovore i akciju od NADLEZNIH I STRUCNIH organa ... a VI VEC SVE ZNATE UNAPRED ...


Ma, Vasilije,

pokušavaju da namaknu smokvin list na svoju sramotu.

Kao što kockar kad izgubi platu igra dalje i sve strasnije, zalaže kola, nameštaj, kuću, tako se i oni sad zaglibljuju sve dublje i dublje. Politika je njihov porok, njihova kockarnica.

Upotrebili su i potrošili sve metode ispljuvali celu Srbiju i osvojili 5,6% glasova, a mogli su 10%. Na sledećim izborima če izgubiti i tih 5,6%. Time će naškoditi ne samo sebi, nego i nama, jer smo mogli imati još jednu pristojnu stranku na političkoj sceni, koja bi ojačala demokratke promene, samo da su se oni malo potrudili i držali svoj porok pod kontrolom.

Ne sekiraj se, dobri moj Vasilije, za etikete koje ti svakodnevno lepe. I lepak koji koriste im je loš jednako kao i sve otalo - njihove etikete same otpadaju.

Pozdrav
Dracena


Dracena: "samo da su se oni

Dracena: "samo da su se oni malo potrudili i držali svoj porok pod kontrolom."

Na koji porok konkretno mislis, Dracena? U vezi sa smokvinim listom "namaknutim na svoju sramotu", sto ga pominjes na pocetku svog posta?

Kako ti, kao zensko, mozes da 'namices nesto na svoju sramotu'?


Dracena,

Odgovaram Vam sada poslednji put, i vise necu sa Vama gubiti vreme, jer to ne zasluzujete ni Vasim rezonima, ni Vasim vokabularom.Uopste me ne interesuje da li ste maloletni ili niste, da li Vas tata pusta samu, ili ne.
Ono sto mene interesuje, je sto tzv. Virtuelni Vasilije i Vi konstantno dolazite na ovaj blog, i bagatelisete jednom nesrecom koja je (na tesku sramotu) postala simbol kriminalizovanog drustva u Srbiji.Govorite o "velikoj demokratskoj stranci" koju je Srbija mogla imati da "smo mi kontrolisali svoj porok"-o cemu Vi uopste pricate?Da li ste svesni Vasih reci, da li razmisljate pre nego sto nesto kazete, ili Vam iz usta izlaze (sto bi rekao Branislav Nusic) samo nepecene reci?
Sasvim je jasno da Vi imate ozbiljan problem sa samokontrolom (kao i sa sistemom moralnih vrednosti, ali sada ne bih o tome).Poradite na tom problemu, savetujem Vam, pre nego sto bude kasno.Ja sam svoju komunikaciju sa Vama zavrsio.


Negde ...

... sam čula zanimljivu teoriju da mi nismo vlasniki misli, nego misli jednostavno lebde oko nas i samo traže prevodioca. Od tebe zavisi da li ćeš da pokupiš/prevodiš negativnu ili pozitivnu misao. E, kada čitam postove Vasilija i Dracene, ja njih vidim kao prevodioce negativnog.

A da imaju ozbiljan problem sa samokontrolom, imaju.


Evo o čemu govorim, g.

Evo o čemu govorim, g. Novikov:

Tragedije u kasarnama su zajedničke tragedije svih ljudi u Srbiji. Čak i kad se ne bi radilo o ubistvima, nego o samoubistvima ili nesrećnim slučajevima, za njih je u celosti odgovorna vojska i od te odgovornosti ona ne može pobeći nikad, niti joj to smemo dozvoliti. U tom smislu postavlja se niz pravnih i političkih pitanja koja su ostala bez odgovora: kako su u vojsci moguća ubistva, šta su radili ti oficiri, kakva to atmosfera vlada u vojsci kad se dešavaju nesreće ili kad su se mladi, za služenje vojnog roka fizički i psihički sposobni mladići odlučili na samoubistvo? Takodje se slažem da od istrage o svakom ovom slučaju ne treba odustati, sve dok se ne utvrdi svaki detalj i ne kazni svaki učesnik. Slažem se i da su nama gradjanima za te istrage odgovorni političari. Slažem se i da vojsku treba pod hitno temeljno reformisati. I konačno slažem se da pritisak treba vršiti na političare i sve nadležne institucije.

Ono sa čim se ne slažem i ne mirim je vaša zloupotreba ovih slučajeva. Ova zloupotreba se sastoji u sledećem:

- Optužbe za ove užasne slučajeve upućujete ljudima koji u
njima ni na koji način nisu učestvovali (Djelić, DS), jer
nisu imali nadzor nad radom vojske, a ne upućujete onima
koji jesu direktno odgovorni (vojska, Davinić, Stojkovć,
Koštunica). Time zapravo vi postajete zaštitnici počinilaca

- Istrage oko ovih slučajeva je prvo vodilo vojno tužilaštvo,
a zatim, pošto je ono ukinuto, civilno tužilaštvo, zajedno
sa vojskom i policijom. Nad svim ovim službama formalni ili neformalni nadzor je imala Koštunicina vlada i njeni ministri. Do danas nismo saznali ni mali deo činjenica, a ono što smo i saznali deluje krajnje neubedljivo i uvredljivo. Ali za traljave istrage, zataškavanje i nebrigu vi ponovo optužujete Djelića, Tadića i DS, a zaobilazite i time štitite od odgovornosti Koštunicinu vladu.

- Sve ove optužbe upućujete Djeliću PRE nego što je postao premijer i time mu unapred podmećete krivicu kao kukavičje jaje.

- Pritom sebe predstavljate kao “spasioce”, “zaštitnike”, “borce za pravdu”.

- Na kraju, potpuno su mi neprihvatljive neosnovane optužbe,
diskvalifikovanje i etiketiranje jednog dobronamernog i poštenog čoveka kakav je V. Vasilije, koji se ni u jednom postu koji sam pročitala nije založio za amnestiranje ovih zločina, nego vas samo neprekidno poziva na razum. Ne zalaže se ni za ćutanje, već naprotiv za artikulisan i ozbiljan pristup ovom pitanju i ja se sa njim u tom pogledu potpuno slažem. On poziva vas sve da se uozbiljite, jer ovaj skandal koji pokušavate da organizujete Djeliću i DS-u može samo devalvirati sva zalaganja onih poštenih ljudi koji su uložili mnogo napora da dodju do istine, medju kojima je pre svih Vladan Batić (svaka čast i veliki pozdrav g. V. Batiću!) i štetiti utvrdjivanju pune istine. Brbljati i govoriti nije isto, g. Novikov.

Onog trenutka kad uočim da se zaista zalažete za istinu, a ne za jevtine političke poene, imaćete punu podršku od mene, a verujem i od V. Vasilija i svih ostalih normalnih ljudi u Srbiji.

Kad govorim o tome da smo mogli imati jaku demokratsku stranku, mislim na LDP, odnosno koaliciju koja se oko nje okupila. Ona je mogla postati jaka stranka ili koalicija i igrati značajnu ulogu u budućnosti. Ali pošto ste vi obnevideli od besa i mržnje i nećete da sagledate svoju situaciju, svoje greške i štetnost vašeg nastupa po svoj sopstveni cilj, na sledećim izborima ostaćete i bez ovih 5,6%.

Vaše mišljenje o meni me ne zanima, pa ga neću komentarisati.

Svojom odlukom da mi se više ne obraćate me niste ni obradovali, ni uvrediti. Ionako ni do sada niste bili u mom vidnom polju ni kao pozitivna, ni kao negativna figura.

Pozdrav
Dracena


Odgovornost

Pa ako već imenujete odgovorne, po kom osnovu ste prdsednika Srbije i bivšeg ministra vojske, Tadića, svrstali u grupu neodgovornih?


Miloše,

po tome što on u vreme dok su se dešavali ovi užasi (2004.-maja 2006.) nije bio ni ministar vojske ni premijer, a komandu nad vojskom je predsednik države preuzeo tek nakon raspada Zajednice, negde u junu 2006. Otad se, koliko znam, desio samo jedan slučaj i istraga je još uvek u toku. Nadam se da će policija i tužilaštvo u ovom i svim ostalim slučajevima sa novom vladom raditi kao u svim normalnim državama i rasvetliti svaki detalj. Ali ja ovde ne branim ni jednu ličnost i ni jednu stranku, već se zalažem za drugačiji pristup: radi se o tragičnim slučajevima i strašno ozbiljnim problemima koji se mogu rešiti samo ozbiljnim pristupom.

Pozdrav


Dracena: "Ali ja ovde ne

Dracena: "Ali ja ovde ne branim ni jednu ličnost i ni jednu stranku"

Tacno. Branite zlocinacku drzavu.

Dracena: "već se zalažem za drugačiji pristup: radi se o tragičnim slučajevima"

Netacno. Serijska ubistva po kasarnama nisu 'tragican slucaj'. Tragican je vas pokusaj da prikrijete zlocine.

Dracena: "'i strašno ozbiljnim problemima koji se mogu rešiti samo ozbiljnim pristupom."

Cuvena Dracenina logicna petlja u Rimanovom prostoru, gde se ne zna sta je rep a sta glava. Takav tok misli svojstven je samo sluzbenicima Elektrodistribucije.


.

zokster: Cuvena Dracenina logicna petlja u Rimanovom prostoru, gde se ne zna sta je rep a sta glava.

... ali barem se zna GDE je rep a GDE glava.


I pored najbolje volje

I pored najbolje volje ne nadjoh u tvom postu ni jedan argument, pa nemam o čemu da diskutujem sa tobom.

Ipak, evo da ti se javim, tek da te ne uvredim. Što si ti u poslednje vreme navalio na mene k'o smrt na babu? Idi igraj se, dete, čeka te tvoj Lego.

Pozdrav

PS: Eno, zove te tvoja drugarica Tamara da se igrate zajedno.


Dracena,

Kao teorijski fizicar, imam nesto malo treninga i u matematici, pa mi dozvolite da primetim sledece:tok Vasih misli pokazuje zanimljivu osobinu vrtloznog (nepotencijalnog) proticanja Helmholc-Tomsonovih fluida.


Kao laicki prakticar, imam

Kao laicki prakticar, imam nesto malo treninga i u politici, pa mi dozvolite da primetim sledece:tok Vasih misli pokazuje zanimljivu osobinu vrtloznog (nepotencijalnog) proticanja Kostunica-Tadicevih fluida.


Zokster:"Kao laicki

Zokster:"Kao laicki prakticar, imam nesto malo treninga i u politici, pa mi dozvolite da primetim sledece:tok Vasih misli pokazuje zanimljivu osobinu vrtloznog (nepotencijalnog) proticanja Kostunica-Tadicevih fluida."

Ne.Kostunica-Tadicevi fluidi nemaju pristupa u moj misaoni tok, dragi Zokster:)


Dragi glupavi g. Novikov,

Dragi glupavi g. Novikov, naglasio sam 'kao laicki prakticar'. U vas misaoni tok ulaze samo najgluplje misli koje, na vasu zalost, niste jos uspeli da sistematizujete u fundamenetalnu teoriju gluposti poput mene. Primite moje glupave pozdrave.


Da, dragi g.Zokster, zaista

Da, dragi g.Zokster, zaista mi je to promaklo.Rep Dracenine azdaje koji opisuje Mebijusovu traku u Rimanovom prostoru me je u jednom trenutku jace opalio po glavi, pa verovatno usled sekvela takvog udarca nisam bio u stanju da pravilno obradim informacije koje ste mi poslali.
Primite moje zaglupljujuce pozdrave.


.


Dracena: "Što si ti u

Dracena: "Što si ti u poslednje vreme navalio na mene k'o smrt na babu?"

A koliko to godina imas, ako nije tajna?


Šta je to važno?

Pod nickom sam počela da pišem, ne da bih mogla da na blog bacam svakakvo djubre kao ti, nego da bih izbegla rasprave o ličnim prilikama i osobinama, nevažnim za raspravu. Tako štedim vreme sebi i čitaocima. Ni sad ni ubuduće ti na ovakva pitanja neću odgovarati.

Pozdrav


Dracena: "da bih izbegla

Dracena: "da bih izbegla rasprave o ličnim prilikama i osobinama"

Nisam te pitao nista vezano za tvoje licne prilike ni osobine.


Dracena,

Sto se tice "nerazjasnjenih smrti vojnika", kako ih Vi nazivate-ona jesu "nerazjasnjena" iz referentnog sistema vlasti, ali su i te kako razjasnjena iz referentnog sistema elementarne logike.
Objasnjenje je vrlo jednostavno (kao sto sam napisao u odgovoru Virtuelnom Vasiliju), i glasi:rec je o serijskim, sistemskim ubistvima mladih ljudi u kasarnama sirom Srbije.Dokaza, balistickih, forenzickih, neposrednih i posrednih ima koliko zelite.Iz tih razloga DSS zeli da zadrzi tzv. "ministarstva sile", jer je neophodno zataskati istinu, ne samo u vezi sa ovim ubistvima, nego i istinu u vezi sa mnogim drugim zlocinima.
Drugo, Srbija je potpuno nespremna za obracun sa sopstvenom kriminalnom prosloscu (a ta proslost se uveliko protegla do sadasnjosti).Ratni zlocinci se u Haski Sud ispracaju sa pocastima, umesto da tamo odu o sopstvenom trosku, praceni prezirom sopstvenog naroda.Srbija i dalje ljulja to nakazno Milosevicevsko-Seseljevsko potomstvo, umesto da sa tradicijom i praksom ratnih zlocina raskrsti jednom zauvek, izvini se susedima i zrtvama, i otpocne novu eru u medjunarodnim odnosima.Umesto toga (imate prilike danas da citate u stampi), DSS promovise politiku novih sukoba sa zapadnom civilizacijom, koja je ekvivalentna politici novih zlocina.
Mozda ste primetili da g.Dinkic i g.Djelic, svaki put kada pocnu neku svadju po medijima, jako paze da nekome od njih ne izleti iz usta rec "nacionalna" ili rec "stedionica", a da se to posebno ne desi u kombinaciji.Kada se ima u vidu izjava gospodje Barac (Savet za borbu protiv korupcije) da je slucaj "Stedionica" najveci korupcionaski skandal u Srbiji u poslednjih sest godina, mnogo toga ce Vam biti jasnije.
Dakle, ratne zlocince u Medjunarodni Sud, zlocince i lopove u zatvor.Da bi Srbija konacno progledala.


Dracena,

nalazim da je Vaše shvatanje odgovornosti drukčije od moga i u slučaju Tadića selektivno.


Sve je moguće, Miloše,

i nemam ništa protiv da mi ljudi ukažu gde grešim. Ali moja poenta nije u tome je li Tadić za nešto odgovoran ili nije. Ko god da je odgovoran/kriv, treba ga po meni razrešiti dužnosti/ suditi mu. Ono što mi u celoj ovoj priči aktivista koalicije LDP... užasno smeta jeste to što mislim da da su celu diskusiju spustili na nedopustivo jevtin nivo i time naškodili uspostavljanju normalnog, odgovornog sistema, devalvirali krivicu i oslobodili krivice vinovnike, a nas gradjane zamajavaju, vode pogrešnim pravcima i meandrima i nanose dodatni bol porodicama koje su izgubile svoje mlade sinove, braću, unuke. Sve u svemu, provlače nas sve zajedno kroz blato.

Pozdrav


Draca: "a nas gradjane

Draca: "a nas gradjane zamajavaju, vode pogrešnim pravcima i meandrima i nanose dodatni bol porodicama koje su izgubile svoje mlade sinove, braću, unuke."

Kako ste uopšte dobili posao u Elektrodistribuciji s obzirom na ovakav tok vaših misli?

Od vas je gluplji samo Novikov.


Ja licno mislim da nije u

Ja licno mislim da nije u pitanju Elektrodistribucija, vec Vodovod.
Naravno, obzirom na vise puta isticanu cinjenicu da moj misaoni tok predstavlja kakofoniju nesistematizovanih misli, dozvoljavam da gresim.


I.G. Novikov: "Ja licno

I.G. Novikov: "Ja licno mislim da nije u pitanju Elektrodistribucija, vec Vodovod."

Pre kanalizacija, ako mene pitate. Mada dopustam izvesnu mogucnost greske posto je u Draceninom slucaju cevovod vrlo neobicno postavljen.


to dracena

Quote:
užasno smeta jeste to što mislim da da su celu diskusiju spustili na nedopustivo jevtin nivo i time naškodili uspostavljanju normalnog, odgovornog sistema, devalvirali krivicu i oslobodili krivice vinovnike, a nas gradjane zamajavaju, vode pogrešnim pravcima i meandrima i nanose dodatni bol porodicama koje su izgubile svoje mlade sinove, braću, unuke. Sve u svemu, provlače nas sve zajedno kroz blato.

Ne znamo na koji smo to nacin ugrozili uspostavljanju normalnog sistema, etc.

U svakom slucaju, jasno i glasno ste rekli sta ste imali.
I imali ste priliku da to vise puta ponovite.

Zasto se i dalje "provlacite kroz blato" na nasim blogovima, nije nam jasno.

Sto se "nanosenja dodatne boli porodicama" tice, napominjemo da sve sto radimo, radimo uz dogovor sa porodicama.

vise puta smo ponovili da ni na koji nacin nemamo nameru da imamo monopol na ovu temu.

pre nego zakljucimo, samo da i mi nesto pitamo vas, ne morate nam javno odgovoriti.

Sta ste vi, casno i dostojanstveno, bez blata i destrukcije etc, ucinili u vezi ovoga?

Na kraju, smatrmao da je zbog dijametralno suprotnih stavova, kao i zbog utiska na koji imamo pravo-a to je da svesno razvodnjavate i obstruirate- svako vase daljnje komentarisanje na nasem blogu bespredmetno, te vas molimo da nas komentara postedite.


Sa zadovoljstvom

Sa zadovoljstvom napuštam vaš blog. Ionako na njega nisam dolazila iz zadovoljstva, nego iz osećaja obaveze da podržim demokratske procese. Samo nastavite tako svom svojom sirovom snagom. Daleko ćete dogurati.

Srećno.


Napred Dracena,

...čuvaj demokratiju dok ne dođemo. Odmah se vraćamo.
Rukoljub, uz rizik...o)


Dracena wrote:" Optužbe za

Dracena wrote:" Optužbe za ove užasne slučajeve upućujete ljudima koji u
njima ni na koji način nisu učestvovali (Djelić, DS), jer
nisu imali nadzor nad radom vojske, a ne upućujete onima
koji jesu direktno odgovorni (vojska, Davinić, Stojkovć,
Koštunica). Time zapravo vi postajete zaštitnici počinilaca"

Cist bezobrazluk.Naravno, flagrantna laz.Vojsci, Davinicu, Stojkovicu, Kostunici je bilo upuceno bar hiljadu istih pitanja (ne optuzbi, pitanja!), ako ne i vise.U kom Vi transdimenzionalnom realmu zivite?Ili ste samo anticestica Virtuelnom Vasiliju, pa sa njim u stilu Bs mezona izmenite stanje materija-antimaterija 3 triliona puta u sekundi?Reklo bi se da se u Vasem odnosu sa g.Virtuelnim detektuje izvesna prisnost koja nema uporista u "virtuelnim" (pun intended) komunikacijama.Meni se sve cini da je firma delovanja identicna.

" Ali za traljave istrage, zataškavanje i nebrigu vi ponovo optužujete Djelića, Tadića i DS, a zaobilazite i time štitite od odgovornosti Koštunicinu vladu."

Zasto se ponavljate?To ste vec rekli u prethodnom pasusu.Istine radi, niko ni za sta nije optuzivao g.Tadica i g.Djelica, nego su g.Djelicu bila samo upucena pitanja (zapazite suptilnu razliku izmedju "pitati" i "optuziti", molim Vas).

" Sve ove optužbe upućujete Djeliću PRE nego što je postao premijer i time mu unapred podmećete krivicu kao kukavičje jaje."

Dosadni ste.Promenite plocu.

"Onog trenutka kad uočim da se zaista zalažete za istinu, a ne za jevtine političke poene, imaćete punu podršku od mene, a verujem i od V. Vasilija i svih ostalih normalnih ljudi u Srbiji."

Hvala Vam sto mi saopstavate da je Vama potreban neki dokaz da biste podrzali opsta civilizacijska nacela.Iskreno, do takve podrske sa Vase strane mi je stalo kao do lanjskog snega.Uzgred, talibanskom pokretu u Avganistanu je potreban portparol.Set autoritarnih stavova koje tako suptilno plasirate Vam svakako daje izvanrednu preporuku za datu sluzbu.

"Vaše mišljenje o meni me ne zanima, pa ga neću komentarisati."

Vice versa.


G. Novikov,

ništa nisam ponovila, već sam pokušala da razdvojim odgovornost za ubistva, nehat itd. od odgovornosti za traljave istrage.

Smirite se, nisam osporila vas kao ličnost, već vaš pristup. To su različite stvari. O vama ne znam ništa (niti želim da saznam) ali čak i kad bih vas poznavala, ne bih napadala vaše osobine. Npr. ne bih vam rekla da ste ružni, debeli itd., čak ni kad bi to bilo istina, jer bi to bilo vaša privatna stvar. Ali stavovi prestaju da budu vaša lična stvar onog trenutka kad ih javno iznesete.

Pozdrav


Gospodjice,

Ja sam savrseno smiren.Verujte mi.Sve i da ste zeleli da me osporite kao licnost, to Vam ne bi poslo za rukom.

"ništa nisam ponovila, već sam pokušala da razdvojim odgovornost za ubistva, nehat itd. od odgovornosti za traljave istrage."

Niste uspeli.Vasi argumenti su potpuno jalovi, i predstavljaju beskonacan geometrijski niz ponavljanih nelogicnosti.


Ako vi tako kažete,

Ako vi tako kažete, neka vam bude.

Pozdrav


Zahvalan sam na

Zahvalan sam na ljubaznosti.

Pozdrav.


Dracena,

naravno da se ne sekiram zbog tih etiketa. Time samo pokazuju da nemaju argumenata. A ja sam iznad takvih stvari i u realnom zivotu. A pogotovu u ovom virtuelnom, gde i tako SVAKO SVAKOME moze SVASTA da kaze. I ne bunim se ja protiv raznih uvreda i etiketa ovde. Ostavim im jednostavno nekomentarisane. Posto one najvise govore o onima koji ih izricu. Takvi ljudi mnogo bolje sami sebe diskredituju nego sto bi bilo ko drugi to uspeo :-)

Puno pozdrava,
Vasilije

ps. Znam ja da si i ti vrlo pametna osoba i da ne treba da tesim u tom smislu. Posto ono sto si rekla o etiketama i uvredama vazi i za tebe :-)


Udvaranje u Službi

Virtuelni Kosilije: "Dracena, znam ja da si i ti vrlo pametna osoba i da ne treba da (te) tesim u tom smislu".

Kosilije, molim vas da poštedite ovaj blog svojih javnih i neukusnih nabacivanja poštenim službenicama Elektrodistribucije. Ipak, sve ima neke granice.


Izvinjavam se gospodine Zokster,

zato sto sam vam prosli put rekao da nisam procitao nijedan vas post koji ima smisla (posto uglavnom nemaju veze sa temom o kojoj se prica/pise). Naime izgubio sam bio iz vida da vasi postovi imaju svrhu pravljenja "praznine" oko durgih postova ... sto znaci da imaju smisla.

I moram priznati da ste vrlo uspesni u tom izrazavanju dubokoumne i mudre ... praznine ...


to vasilije

Quote:
odrzala svima nama lekciju o tome kako bi mogli da od ovog bloga napravimo jedno normalnije mesto za razgovor i razmenu misljenja

od kad smo to mi i vi na istom mestu...za davanje lekcija kolektivnih?

hvlaa na pitanju, ideja delenja lekcija kod nas se nesto drugacije definise od onog asto je BS napisala.

i za kraj, prebrojte sve svoje provokatorske postove kod nas, pre nego nam i dalje budete pricali o ekstremizmu. ej, muka nam je od cirjakovic -tijanic fora.

imate li ista konstruktivnije?


to Milici

pa ono moje "svima nama" se odnosi na NAS blogere kojima se Biljana tamo obratila (mene ne interesuje vasa privatna prepiska).

Naravno da se na razne medju nama odnosila u razlicitoj meri. I u tome smislu se slazem sa vama: nisu Milici i Vasilije na istom mestu. Zato sto sam se ja ODUSEVIO Biljaninim sjajnim nastupom. I time sto je pokusala i uspela da smiri atmosferu. I sto se zalozila za razumnu i demokratsku diskusiju izmedju LJUDI koji razlicito misle i pripadaju razlicitim demokratskim opcijama. A vi mislite samo na "zbijanje redova" i "eliminisanje protivnika" (sa bloga) - logika u najboljim tradicijama totalitarnih sistema. A nikako da shvatite da nijedna DEMOKRATSKA sredina nije to ako SVI ISTO MISLE. I problem nije bio tamo da ste vi jednom postavili pitanje i ostavili coveka na miru da vam odgovori kad bude u prilici. Ne, vi ste hteli odgovor odmah. A sa vama su dosli ovi vasi aktivisti koji svi ponavaljaju isto pitanje i brane jedni druge. I napadaju slozno sve one koji ne misle kao oni ... Pa onda nema vise mogucnosti za bilo kakvu razumnu diskusiju.

Hvala vam za etiketu "provokator" - to je novina u mojoj zbirci dobijenoj na ovom blogu od vasih istomisljenika. Bas me inetresuje cime li sam to zasluzio? Zato sto vam prebacujem da niste dovoljno tolerantni, demokraticni i otvoreni za druga misljenja verovatno ...

A posto vi, g. Ponti i ostali niste u stanju da nam pruzite dovoljno obejktivnu informaciju o nastradalim vojnicima potrazio sam je sam. Pa sam evo nasao dva clanka na B2 ( Roditelji umrlih protiv vojske ) i u listu Danas ( FBI ucestvuje u superveštacenju ) gde covek moze da dobije mnogo OBJEKTIVNIJU informaciju. A tamo se moze naci, pored nekih stvari o kojima i vi govorite, i neke druge stvari. Naprimer da vojska VRSI istrage. I da recimo u jednom slucaju priznaje svoju krivicu za smrt vojnika (koji je noseci radio stanicu zakacio vodove za struju - znaci nesrecan slucaj). I da je jedan vojnik umro u autobusu na povratku kuci (roditelji krive lekara za nedovoljnu brigu ... ali to ne znaci da ga je neko namerno ubio). Pa onda moze da se sazna da se i za Topcider vodi proces i da je druga komisija ponistila vestacenje prve i konstatovala da su vojnici razoruzani i ubijeni. I da FBI ucestvuje u supervestacenju. Sto znaci da nije bas da svi cute i da se nista ne radi - kako vi tvrdite ...

A vi vidim savetujete i Draceni da se ne javlja na vas blog? Jednoj umerenoj i razumnoj osobi kojoj je jedina mana sto ne misli isto kao vi. E bas sam radoznao da li cete i od mene to zahtevati. Pa da lepo ostanete sami sa vasim istomisljenicima ... "homogenizovani i u zajednicikom frontu prema spolja ", kako i prilici jednoumnim demokratama ...

Pozdrav,
Vasilije


Koliko gluposti

Komunizam je najgore sto se desilo Srbima.Autor ovog bloga je sjajan primer....


ekipasaBanjice

je najgore sto se desilo Srbima, bar na ovom blogu:-)


ekiposaBanjice

pretvori se u munju i sevaj


Jelena,

ja sam da se javim. Ovde je sve u redu.


to dr wu

jesi li siguran da si se obratio pravoj jeleni?


Boshnjakovich

udato Milich, planeta Zemlja?


razvedeno-milic

otkud ti i kojim povodom na ovom blogu?


Wu Gordon

Sleteli ste na pogrešnu planetu, dr Wu, ali vas mi sa Zemlje svejedno vidimo, doduše kao majušnu senku tamo na Marsu; naravno svesni smo da sama činjenica što vas vidimo svedoči o gorostasnim razmerama vaše nažalost udaljene pojave.


starim, dragi moj CP

negde sam pre neki dan videla dr wu komentar na post neke svetlane s koja je je qviricama rekla mars na vas blog pa se tamo ljubite na sta je dr wu rekao ova ko milici!

ubi me ako mogu sad da se setim na kom je blogu bilo, ali me takodje ubi, ne bila ja jarac tvrdoglavi, agresivni takoreci, ako ne iskopam to! slikovito je i toliko govori o nasim razlicitostima, i reakcijama na razlicitosti!

ali na planetu gradjanska srbija se iskrcati nece!

PS savet-sta mislis da li bi bilo PC, upitno, nasilno, agresivno, da BDJ priupitam i oko Mladica? Mislim ima covek preca posla, a i smorismo ga vise i sa tim temama, ali ipak, da li da pokusam? EU....


LW: "Starim". Da stariš, ne

LW: "Starim".

Da stariš, ne bi ti prebacivali sujetu.

Doduše, koliko te poznajem, i da je tačno da stariš, i tada bi razmišljala o Mladićima.

Što se Đelića tiče, opšte je poznato da on igra ulogu zeca kojeg će na kraju prestići brzonogi Vonja, a jednoj pravoj dami ne priliči da nosi zečje krzno.


Da te podsetim? Ili da te

Da te podsetim?
Ili da te podsetim kako umeš da budeš krajnje tolerantna i puna komplimenata za klerofašiste (recimo prema AF iz IMPP).
Nemoj da me tumačiš maliciozno.
Nemoj da me nekorektno prozivaš.
Zakopaj ove ratne sekire, tvoja dva komentara u kojima me prozivaš, obriši ih kao i ovaj moj komentar. Meni ne treba fajt sa tobom. Ne diram te, ne diraj me. Pošteno?


O, i gos'n

Trotsky (a.k.a. Sancho Pansa) je tu!

Uzgred, zar nije 'na žalost'? Nije valjda od uzbuđenja?


to wu-lw

u subotu sam bila na od nas -hvala partiju koji je LDP organizovao za one koji se obicno u kampanji ne vide u javnosti, a od kojih kampanja itekako zavisi....

bilo super...nego,sta htedoh reci, osim sto sam postala gay ikona i ludo se izdjuskala sa mojim gej prijateljima, pogotovu na I will survive i YMCA

da citiram ja GG ovde

you not welcome any moreeeeeee


Mad scientist

Ali vi niste Wu Gordon, nego Wu Zarkow, niste osvajač novih svetova, nego unjkavo zlopamtilo.

Wu: "Trotsky je tu".

Neverovatno je da mesecima pamtite jedan, koliko se sećam, nevini komentar, lišen bilo kakve zadnje primisli.


Mad scientist strikes back

Quote:
Neverovatno je da mesecima pamtite jedan, koliko se sećam, nevini komentar, lišen bilo kakve zadnje primisli.

Izgleda, nisam jedini.


Mad scientist strikes his own back

Wu, ne budite šašavi, pa prinudili ste me da se setim. Dumao sam i dumao "šta li mu znači to 'Trotsky'" i na kraju sam morao da se setim.


ja se jos nisam setila

ge je wu svetlanu s homofobicnu izjednacio sa nama ..ali ..
repetitio is mater stupidorum

you are not welcome any moreeeee


ekstremno agresivan lw strikes back

Carlo,
Sta milsis da li je PC pitati knadidata i o tome sta misli o sastavu DSS delagacije koja je juce bila na razgovorima kod BT? Da li on u tome vidi i naznaku kako bi se DSS ponasao u nekoj eventualnoj velikoj koaliciji, ili je i to marginala tema u odnosu na Majkrosoft koji, btw, u EU i nije bas dobrodosao tek tako.

Da cacnem mecku i pitam i to na noovm blogu BDJ, mislim starom, novog nema.


PCDSS

Mislim da Đelić za sada više nije aktuelan, barem dok se sam ponovo ne javi, kad se odmori od puta.

Naravno, što se tiče slučajeva serijskih ubistava vojnika u srpskim kasaranam, Đelič je javno preuzeo određene obaveze, na koje ćemo ga podsetiti i mi i roditelji vojnika kad tome dođe vreme.

To, da se važan funkcioner jedne velike stranke javno obaveže da će podržati roditelje stradalih vojnika u njihovoj potrazi za istinom, to je i bio smisao naših pitanja, zar ne.


Bajkovito pitanje!

Oprez! Sledi bajkovita pretpostavka!
Pretpostavimo da se, nekim nemogucim cudom, Tadic obrati Koaliciji i kaze im: Poslusacu SVAKI vas predlog o sastavu nove vlade (ko da bude premijer, s kim da se formira vlada, kako...itd)!DS ce uraditi ono sto vi zelite! Dakle, sta predlazete? Kako da menjamo Srbiju (u okviru postojeceg rasporeda snaga, naravno)?
Ima li Koalicija odgovor?
Mozda neko od ljudi koji su bliski Koaliciji (ja sam samo obican gradjanin koji je glasao za Koaliciju), ili vidovitiji od mene, ima odgovor na ovo pitanje?

Nazalost, osim mastovitog predloga o manjinskoj vladi DS, Koalicija i manjine, koju bi podrzavao DSS (zamislimo Kostunicu kako manjinski podrzava smenu "pravovernih" i "zasluznih" kadrova iz MUP,BIA...itd....) nisam cuo nista drugo...ili, preciznije, nije ponudjeno nijedno na realnosti zasnovano i iole izvodljivo resenje!
Ima li ga uopste danas u Srbiji? Ili su nam ostale samo lepe zelje i neumoljiva DSS SRS SPS realnost?


:))

sviđa mi se ovo 'his own'. Bravo! Ipak bezumni politički aktivizam nije uništio sav smisao za humor.

Inače, poštujem vašu pismenost a ono 'na žalost' (koje se još uvek piše odvojeno) ću shvatiti kao malu omašku i kompliment.

Sad stvarno više ne bih želeo da trošim vaše dragoceno vreme.


Wu,

Daj da razgovaramo o ireducibilnim reprezentacijama od SU(n) i O(n), sve ostalo nema smisla:)
Licno, preferiram Poenkareovu grupu:)


Blog Reality show

Postovani Milici, neko je na blogu napisao da ne voli kad ga smaraju vicevima. Vi ste temu zapoceli vicem o Muji i Hasi. Ja se vise ne smejem vicevima o Muji i Hasi od kada sam cuo za Srebrenicu. Neka idu u Hag oni koji su nam zbrisali osmeh sa lica!
Prozivate BDJ kao moguceg mandatara. Smatram da je bolje da bude prozvan sad, da se odlucno izjasni o namerama, nego da ga prozivamo posle, sto nije uradio ono sto smo mislili da ce da uradi. A ono sto mora da uradi je da iz korena izmeni staljinistickoobavestajne strukture koje se tako dobro osecaju u VK legalizmu koji znaci da treba da legnemo na rudu. Ergo, BDJ mora da energicno odbaci svaku pomisao na bilo kakav uticaj VK na ministarstva cija nadleznost obuhvata vojsku, policiju i informacije.
CARTHAGINAM ESSE DELENDAM!


Znate onaj vic o Muji i Hasu

Znate onaj vic o Muji i Hasu kad pita Mujo: "Oces da razgovaramo o ireducibilnim reprezentacijama od SU(n) i O(n)? Ili preferiras Poenkareovu grupu?

"Aj, bolan, ne seri", kaze mu Haso.


;-)

ni ja ne bi bolje

lw


:)

Bas ste me razocarali, Jelena.Mislio sam da jedan inzenjer ima vise razumevanja za matematicku fiziku:)


Kakav inženjer

mim were here


:)

Sjajan komentar, Zox:)
Samo, ja sam pokusao da Wu-a malo otrgnem od fight-a koji se ovde redovno zapocinje njegovim dolaskom, i to je sve:)


to Dr M

Jesmo zapoceli temu vicem o Muki i Hasi. Jos neko nam je na ovom blogu skrenuo paznju na to. Dunjica, mislimo. Razumemo i postujemo vas stav da od Srebrenice ne procate viceve o njima. (mada bi po toj logici mogli da ih ne pricmao svi jos od 91)

Vec smo Dunjici rekli da je pitanje senzibiliteta, pokazivanja pijeteta i pre svega, politcka korektnost, kada je u pitanju pricanje viceva, pa i u drugim oblastima, velika tema. Ne zelimo da se pravdamo, ali evo vam jedna istinita pricica.

LW je vic o neni u japankama koja je stigla iz Srebrenice cula od jede od clanica udruzenja zena iz Srebrenice.

Pre toga je godinama zivela u Bosni i sve najbolje viceve o Muji i hasi cula tamo, od Bosanaca drito. Sto pokazuje velicinu, jer saliti se na vlastiti racun i ne vredjati druge, posebna je velicina. Arbitrarnost je u slucaju granic apoliticke korektnosti, ocito neizbezna.

Drugi slucaj za razmisljanje je upotreba fraze OSOBE SA POSEBNIM POTREBAMA, koja je skovana da bi se izbegli termini hendikep, invaliditet, etc,...no se ipak pokazuje da su posebne potrebe siri i amorfniji pojam od invaliditeta, te da se u nekim slucajevima posebne potrebe ne mogu garantovati opstim antidiskriminacionom pristupom, niti trebaju, tako da se u recnik opet vraca termin osobe sa invaliditetom.

Quote:
Ergo, BDJ mora da energicno odbaci svaku pomisao na bilo kakav uticaj VK na ministarstva cija nadleznost obuhvata vojsku, policiju i informacije.

ovo ce biti vrlo tesko, vrlo tesko, ne samo BDJ, nego bilo kome. To je dugotrajan proces, ali svakako zajednicki cij treba da nam bude to.

da, i mi smatramo da je legitimno jedinoj osobi koja se do sada spomenula kao moguci mandatar a kojoj bi mi bili spremni dati podrsku, postaviti ova, po nama, kljucna pitanja.


Malo objasnjenje

Postovani Milici, uvek kad sam u drustvu prijatelja i poznanika na viceve o Muji i Hasi reagujem kao i kod vas na blogu, ne iz zelje da budem korektan nego iz straha od zaboravnosti koja je nama svojstvena. Kad Mladic&co&co budu ljudi na svom mestu(u Hagu i sl.) necu vise da se ponasam kao nadzak-baba i opet cu uzivati u triumfu duha nad materijom koji olicavaju Mujo i Haso, dva dezurna Bosanca.
Fraza " Osoba sa posebnim potrebama" zbilja nije adekvatna. Mozda " Zdravstveno ometen"? Tema za razmisljanje...
Slazem se sa vama da je sredjivanje stanja u Ministarstvima sile i Sedme sile dug i mukotrpan posao ali cu vas podsetiti na staru kinesku poslovicu koja kaze da " Put od 10000 lija( li=milja)pocinje jednim korakom".
Hvala na paznji, pozdrav Dr M


a evo i zvanicnog stava oko podrske BDJ

Iz danasnjeg Danasa-

Lider LDP Čedomir Jovanović u Nišu

Podrška Đeliću i bez ulaska u vladu

Niš - Za podršku predsedniku Srbije Borisu Tadiću i kandidatu za mandatara Demokratske stranke Božidaru Đeliću nije presudno važno učešće LDP u budućoj vladi, izjavio je Čedomir Jovanović. On je ponovio da LDP ne vidi nikakvu mogućnost saradnje s DSS i G17 Plus, kao ni s drugim strankama koje su činile Vladu "koja je od Srbije napravila najnesrećnije evropsko društvo u ovom trenutku". On je rekao da LDP i te stranke imaju drugačije političke ciljeve i drugačiji odnos prema poslovima koji se 2007. moraju uraditi u Srbiji. "U ovom trenutku je jasno da je državna politika prema Kosovu poražena i jasno je da je uslov evropskih integracija suočavanje s ratnim zločinima počinjenim u Miloševićevoj epohi. To su teme na kojima mi nikako ne možemo da postignemo saglasnost s DSS i G17 Plus", rekao je lider LDP.

Ahtisari i Ceca

- Nisam srećan što o Kosovu govorim na ovaj način, ali to je politička realnost. A kako oni odgovaraju na to? Nemaju vremena za gospodina Ahtisarija, a imaju vremena za Cecu. Ako premijer nema vremena da primi Ahtisarija, a to će životima još više plaćati preostalih sto hiljada Srba na Kosovu, onda neka ne dolazi na posao - rekao je Jovanović.

Jovanović je ponovio ideju da Vladu formiraju DS, koalicija oko LDP i manjinske stranke uz podršku DSS i G17 Plus, ocenjujući da je "najmanje što mogu da učine" Koštunica i Dinkić da pruže podršku vladi koja bi "sredila zemlju od haosa u koji su je oni doveli". Z. Miladinović


Zvaničan stav

Da li je ovo Vaš zvaničan stav ili ste hteli da kažete nešto drugo?


Klonirani SRS

Ko je do sada (nesmotreno i krajnje naivno) smatrao da DSS pripada tzv. demokratskom bloku stranaka u Srbiji, ima jedinstvenu priliku da konacno procita dokaz koju ovu tvrdnju svodi na apsurd.

Dakle, matematicki dokaz, zvani reductio ad absurdum:
Pretpostavimo da DSS jeste demokratska i proevropska stranka.

BEOGRAD - Vlada Srbije Kosovo i Metohiju smatra svojom teritorijom i odbacila bi odluku bilo koje države ili međunarodne organizacije da priznaju nezavisnost Pokrajine kao protivzakonitu, nelegitimnu i ništavnu, navedeno je u početnoj platformi koalicije DSS-NS za razgovore o formiranju nove vlade, koja je dostavljena Tanjugu.

U platformi, koju su predstavnici te koalicije juče predali predsedniku Srbije Borisu Tadiću, takođe je navedeno da "svaka država koja bi donela odluku o priznavanju nezavisnosti mora voditi računa da će to proizvesti ozbiljne posledice u međusobnim odnosima".

Predlažući tri principa za zaštitu Kosova i Metohije kao platformu za konsultacije o formiranju nove vlade, Koalicija DSS-NS polazi od stava da je "očuvanje celovitosti zemlje i zaštita principa suvereniteta i teritorijalnog integriteta prva ustavna obaveza Vlade Srbije".

DSS-NS polazi od Ustava Srbije koji definiše "da je Pokrajina Kosovo i Metohija sastavni deo teritorije Srbije, da ima položaj suštinske autonomije u okviru suverene države Srbije i da iz takvog položaja Pokrajine Kosovo i Metohija slede ustavne obaveze svih državnih organa da zastupaju i štite državne interese Srbije na Kosovu i Metohiji u svim unutrašnjim i spoljnim političkim odnosima .

"Ukoliko bi neka država ili međunarodna organizacija donele odluku da priznaju nezavisnost Kosova i Metohije, Vlada Srbije bi obavestila sve vlade međunarodno priznatih država da Vlada Srbije takvu odluku odbacuje kao protivzakonitu, nelegitimnu i ništavnu, i da Vlada Srbije Kosovo i Metohiju smatra svojom teritorijom. Svaka država koja bi donela odluku o priznavanju nezavisnosti mora voditi računa da će to proizvesti ozbiljne posledice u međusobnim odnosima", precizirano je u platformi kao drugi princip za zaštitu Kosova i Metohije.

Konačno, ukoliko bi bilo koja država članica NATO pakta priznala nezavisnost Kosova i Metohije, to bi proizvelo ozbiljno ugrožavanje odnosa Srbije i NATO alijanse, jer bi to značilo da je NATO bombardovao Srbiju da bi došlo do otimanja Kosova i Metohije.

Apsurd!

Dakle, matematickim postupkom zvanim reductio ad absurdum smo pobili pocetnu pretpostavku da DSS pripada bloku demokratskih stranaka.
Gospodine Djelicu, meni je jasno da se Vi vise necete pojaviti na ovom blogu.Vase pojavljivanje je imalo cisto manekenski karakter, i bilo je kratkog daha.Ako i dalje nameravate da sa g.Kostunicom pravite vladu, onda je mozda i bolje da se ne pojavljujete.


DSS

DSS i narodnjački blok shvataju da su na silaznoj putanji i pokušavaju taj pad da zaustave. Ova njihova platforma je očito njihovo pozicioniranje u slučaju da se nova vlada ne formira i da se raspišu novi izbori. Pošto je Kosovo kao tema očito još uvek visoko na listi birača u Srbiji, ovim potezom DSS pokušava da istera DS na čistinu povodom tog pitanja. Siguran sam da bi narodnjaci brzo odustali od ove platforme samo ako bi DS pristao na ostale njihove uslove oko formiranja nove vlade (Koštunica premijer).


Nisam siguran da ste u

Nisam siguran da ste u pravu.DSS se vec dugo vremena profilise kao nacionalisticka stranka bez ukusa, sa jako upecatljivim mirisom (Vonjom).Sada sam sasvim uveren da DS ni u ludilu ne treba da pravi vladu sa njima, pa neka se gospodin iz podruma obrati za vecinu svojoj maticnoj celiji (SRS), a sve uz terciranje Milorada Vucelica, u narodu poznatijeg kao "pusim veliki tompus, kao pravi proleterski kaciper".
Red je da se zito odvoji od kukolja.


DSS je nesumnjivo

DSS je nesumnjivo nacionalistička stranka ali mislim da su istovremeno i dosta pragmatična stranka. Svejedno, ovim svojim zahtevom stavili su DS u nezgodnu poziciju.

DS če se u slučaju odbijanja DSS platforme koje bi vodilo raspisivanju novih izbora (siguran sam da će DSS izbeći koaliciju sa SRS a i da će SRS izbeći koaliciju sa DSS) naći označena kao stranka kojoj nije stalo do Kosova i biće suočena sa prelivanjem glasača u tabore G17, DSS, LDP ili apstinencijom.

DSS pak računa da bi u tom slučaju, na svojoj kosovskoj platformi, pored manjeg dela DS glasača mogla ka narodnjačkom bloku da privuče i neke iz SRS, SPS, SPO, Karićeve i Čovićeve stranke.

DS bi prihvatanjem DSS platforme sebi možda omogućio povoljniju poziciju u formiranju nove vlade, ali bi to debelo platio kredibilitetom pred međunarodnom zajednicom i na sledećim izborima, tako da ne verujem da će se to desiti (ali ko zna).


to dule nedeljkovic-histerija koja se siri

Quote:
podlegli histeriji koja se siri od mnogobrojnih poklonika MIlic&co. istomisljenika

dudo, ovo sam nasla na novom blogu dejana, gorice i jelice.

kao sto ne kapiram gde ti se bas ja ucinih kao neko koga treba braniti od komentatora na nasem! blogu,hvala na pomoci pokusavam i sama, iskreno te molim da mi kazes sta tacno podrazumevas pod HISTERIJOM KOJA SE SIRI OD MNOGOBROJNIH POKLONIKA MILIC I CO, i da mi-nam das i neke konkretne primere da bi smo shvatili tvoju definiciju histerije.

jelena


Jelena,

ti znas sta ja mislim i ja sam ti to hiljadu puta rekao. Ponekada si brza nego sto bi trebalo. Imas sugestivan nastup i ljudi se lako pale na tvoje price. Kada bi sve to radila malo sporije i sa vise takta bilo bi produktivnije. Pozdrav. Barem znas da sam iskren...


to duda -lw

sorry, dule, ovog puta ne razumem. BTW znam da si iskren etc, gotivim i ja tebe, evo da ne bi sad poplasila ostale svojim agresivnim nastupom, otpevacu ti jednu pesmicu ovde za dobrodoslicu i dug i konstruktivan ostanak :), secam je se dok me je cale, koji me zove jelena sine i dan danas vodio na utakmice. ili ja njega, da s ene lazemo :))

samo za dudu-stoooo ste dosliiiii kad seteeee znali da ste ovde najeeeebaliiiiiiii

sta hoces da mi kazes, jel nesto along the lines onog pokojnog Buhe-srbija jos nije spremna za te nastranosti?

cuj, pri tome potpuno prihvatam licni stav tipa duda misli da bi neke stvari trebalo sporije....

ali, pazi, ovog puta si rekao histeriija koju sire....

zaista te molim, prodji koz blogove, prodji kroz komentare, prebroj, procitaj, pa nam reci sta je to tacno histericno?

ovo dole mi je bilo posebno zanimljivo

Quote:
Imas sugestivan nastup i ljudi se lako pale na tvoje price.

hello. pa pogledaj komentare na blogove :))

ne dragi, u pitanju je doslednost, nista drugo. i snaga dokaza. a da, i ubedjenje. cekaj, ima nesto i u tome sto sam jarac-jarac.

ja to savetovala mikiju, ali ako sad posle tvoje ocene,

javljam se sama sebi kao tv propovednik u belom linkolnu sa nekom sljastecom tunikom i bezicnim mikrofonom i racnunom na sejselimaaaaa..mjuza, sta bi mi mogla biti mjuza...pa from jamajca to the world....tog tipa....pa onda freeeedom, freeedom....


Jarac-jarac

vs. Lav-lav, zeznuta kombinacija:) Pozdrav


e mora moja da bude zadnja

mada ni ti ne bi bio los u toj varijanti...jesu li emotion i adrenalin vec stavili sapu i na tv propovednisto i sl, ...

think....you better think!!!

a pa da otovrimo i mi neku crkvicu za crkavicu, ne mora kod merkatora, moze i na adi, ....pazi propovednik na bicikli i propovednica na rolerima....

garantujem jednog sledbenika -gordana paunovica :)

srpska sajentologija

think


to whom it may concern -zorica, carlo, drago, zox, BS ......

selo gori a baba se ceslja. kostunica zatvara srbiju a sujetna jelena nasla da se kaci sa BS umesto da se blog ekipa homogenizuje i formira zajedniciki front prema spolja .....gde ces protiv nasih, mnogo smo slabi ionako, biljana je super, ....

jeste mi sve to prolazilo kroz glavu. smarala i RW dilemom.smarala i neke od vas.

evo nekoliko razloga zasto sam ipak odlucila da napravimo i ovaj blog.

rekoh vam da sam pre jedno 8 meseci odsekla jako dugu kosu skroz na kratko. pamtite, ovo je klin za pusku :)

elem, moj jako jako dobar drug i guru vladimir ilic mi je 2002 reako: E sad si postala faktor, opasan neprijatelj. knjizevne novine su, naime, tada meni posvetile par strana, sa sve karikaturom mojom sa mojom mackom-sto koliko znam javno nije objavljivana slika nigde, a sve zato sto sam se usudila u danasu reci da nije bas onako kako je kostunica reako da je senator dzosef bajdn preneo ( igore, vidis, mi to ovde odavno :) vec je malo drugacije.

pre toga sam vec od strane informativne komande trece armije bila nominaovana za nobelovu nagradu-treca strana u Danasu-ako smislim nacin kako da nasi momci izadju iz rovova na jugu srbije umesto sto smaram o nekim tamo albanskim politickim zatvorenicima.

u to vreme je nekako usledila serija poziva na tv duele, sve naravno leti ili u sezoni praznika kad nikog drugog-relevantnijeg ne mogu da savataju....

pisala sam vam vec i o plejadi likova sa kojima sam imala priliku da "debatujem" .

sta reci, sto ljudi, milion iskrenih saveta, zasto ne kazem ovo, zasto ne ono, etc, etc...retko sam kad potezala argument tipa ja sam u HO radila projekat povratka srpskih izbelica...da bi se pravdala tamo nekom nacosu, kapetanu draganu i sl, zaista mi nije padalo na pamet da svoj rad na taj nacin diskreditujem. sto bi rekla moja sonja biserko-da se pravdam cosicevskoj carsiju, ne pada mi na pamet.

tako i ovde na blogu.

no se desava nesto interesantno. milijan kostic je, znate, ali da ponovim, otisao u ldp pozega, onako kako je covek redom isao kod svih, pa dosao i do ldp pozega. ldp pozega ga uputila na RW, RW ga primio, saslusao, pa uputio na mane. upoznamo se, vidim milijanu moj lik nista ne znaci.dodju i ostali roditelji u iniicjativu, ja ukapiram kroz razgovor da su oni sebe vec nazvali roditelji u crnom, i mislim i dan danas da su to uradili slucajno i da za rad zena u crnom ni ne znaju.

kako su upoznavanja isla, i ostale aktivnosti, vidim da roditelji u crnom zaista, zaista malo znaju o radu civilnog sektora, ali da ne znaju, hvala bogu, ni za satanizaciju kroz koju je prolazio deo civilnog sektora, sistemsku, svih ovih godina. niti da su mene stavili u taj kontekst.

priznajem da se pitam sta bi bilo da jesu.

mozda je, ne tvrdim, mozda je i to razlog, ili je samo to sto smo jedini nekako bar reagovali, sto smo poceli da se redovno cujemo, planiramo, sto sve nekako ide svojim tokom, ako smem da tako kazem u ovako morbidnoj situaciji.

cini mi se da, takodje, bar u pocetku nisu ni znali da je RW onaj sto je u Sablji pohapsio-sta pritvorio, poohapsio, ne 12 000, nego 120 000.

priznajem da se pitam sta bi bilo da jesu.

priznajem i da im sad, ne da bi se reklamirala, vec da bi i njima neku nadu ulila, ispricma po neku od prica dok sam radila sa izbeglicama.

takodje, ispricam im i o mnogim stvarima koje su radili i Fond, inicijativa i HO...

Da, priznajem, jako me je zabolelo i uplasilo kad neko nas po deafultu pocne da koristi termine histericno, cijukanje, milion puta, smaranje premijera....ne zato sto mi je to reako, j...mi se zivo, nego sto neko ko jeste formirac javnog mnjenja to kaze, i to onog boljeg, mnogo boljeg dela srbuje, onda me to plasi.

sa kurirom znam. sa VBa znam. sa BIA znam. sa Baticem znam. ali priznajem da mi je tesko kad ocite netacnosti iznosti neko "nas". zato sam se odlucila da reagujem.

a da, neki su me od roditelja naknadno povezali sa onom sto je u Zamci ustala i ocitala vakelu bakiju andjelkovicu iako sam tad imala jako dugu kosu.

PS pitam se i sta su zaista razlozi za javno iznosenje stavova tipa smarate premijera, destruktivni ste, i sta sve ne, od onih za koje, priznajem, to ne bih ocekivala.Pod uslovom, naravno, da se slozimo oko toga da "mi" ne idemo po blogovima kao horda i destruktivno ih ...te da je pitanje BDJ bilo upuceno 2x1 od MiM a ne sto puta, da nema histerije koju stvaraju jelenini sledbenici etc, ....pod uslovom da se slozimo da ......


Ma, Dule Nedeljkovic je

Ma, Dule Nedeljkovic je etalon za principijelnost.Bas me interesuje hoce li biti tako servilan kada mu Tomislav Nikolic postane ministar spoljnih poslova.


to id -u dudu ne diraj

lw

ne kapiram cemu "servilnost" kad je duda u pitanju?

a citam i sta mu gore rade... a napomenuo je skoro istu stvar koja je i meni prosla kroz glavu, i danas na radiju b92 kad je bio osman balic...

omladinsko nasilje/nasilje po diskriminatornoj osnovi/zlocini iz mrznje/ zlocini iz pohlepe/

nije uvek lako razdvojiti, nekad se i poklapa.


Jelena,

Ja samo vidim sta se desava, i slutim veliku nesrecu koja ce se na Srbiju sruciti.Nece tu pomoci nikakvo cinculiranje u rukavicama, vec ozbiljna i odlucna borba.Moje pominjanje Tomislava Nikolica kao ministra spoljnih poslova nije slucajno, to znajte.


Kako me je gospodin Restak,

Kako me je gospodin Restak, urednik bloga obavestio da efektivno ima problem sa mnom, tj. da moje "konstantno repliciranje iritira neke ljude", a obzirom da je taj post obrisan na blogu Gorice, Jelice i Dejana, zelim ovom prilikom da ostavim neki trag koji ce blogerima omoguciti da shvate razloge mog napustanja bloga.Mada mi je g.Restak ljubazno ponudio da mu se javim e-mail-om, smatram da je ta komunikacija sasvim izlisna.Da ne bih vise uzrokovao glavobolju gospodinu Restaku, dobrovoljno napustam blog.
Svim mojim sagovornicima, kao i svim drugim blogerima, zelim svako dobro.


Novikove,

mene ne iritira... Zaista sumnjam da je iko hteo da vas "otera" ili uvredi.


Nije tesko bilo predvideti gde cete

pokusati da raspalite vatru po istom principu.
Nemojte parafrazirati, ranije ste kopirali moje intervencije i slali kongresu, sada to isto ucinite i ovde. ne naprezite memoriju bez potrebe.

Opet kazem jako mi je zao sto idete iako me sada ovo vase obracanje na ovaj nacin i ovde zasmejava.

Podseca na Sadamovo povlacenje iz Kuvajta ;)

Da zaista je preterano, ali kasno je pa mi samo gromade padaju na pamet. Razbise me.


Vi zaista zaprepascujete.

Da raspalim vatru?O cemu Vi govorite, zaboga?Samo sam hteo da obavestim ljude sa kojima sam kontaktirao da cu napustiti blog, i to uopste nema veze sa Vama.Nemojte da sebi pridajete vecu tezinu nego sto je zaista imate.
Spram ovoga sto ste rekli, jos samo dve primedbe:
1)Niste Vi nista predvideli.I to dobro znate.
2)Bilo mi je nemoguce da tako brzo kopiram/pejstujem Vas komentar upucen meni (ne bavim se iskljucivo blogovanjem,g.Restak-radim i svoj posao, a broadband mi omogucava da konstantno budem vezan za Internet, sto je bitno i za prirodu mog posla), iz prostog razloga sto ste brze-bolje te postove izbrisali.
Cudni su Vasi arsini, gospodine Restak-dopustate jednom egotriperu da Vas blog obogacuje najcrnjim mentalnim smecem (znate dobro o kome mislim, kombinacija egotriper+skriboman se ovde moze naci samo u jednoj osobi), a sa druge strane spocitavate ljudima koji pristojno pisu "kolicinu postova".
O banovanju komentatora koji su iskljucivo ukazivali u kakvu se prokletu barustinu Srbija pretvorila, da ne govorim.
Ne brinite, ja se sasvim dobro snalazim u svojoj univerzitetskoj karijeri, pa mi ovaj blog ne sluzi kao surogat.Sto se tice mojih mail-ova kongresmenu savezne drzave u kojoj zivim, oni su samo reflektovali cinjenicu da je Srbija zarazna sredina.
Vasi zajedljivi komentari nisu vredni pomena.Oni govore o stupnju Vaseg integriteta.


Nema potrebe da se bavimo enigmatikom

Marko Vidojkovic ima svoj rezervat i tu vazi ona "ko je lud ne budi mu drug" Nisam primetio da proganja ljude van svoje zone.
ako mislite da vam njegov stil ne odgovara zaobidjite ga. to je zlatno pravilo ovog bloga koje ce nam svima pomoci da se osecamo bolje.
evo jelica logomed i ja prvi potpisujemo peticiju da ostanete na blogu.
nikako ne razumem sto me toliko napadate i ljutite se samo zato sto sam vam uputio jednu primedbu?
steta sto ovim putem ne mogu da vas ubedim da nema razloga za ovako radikalnu odluku.


Gospodine Restak,

U sitne sate (Kalifornija) editujem komentar koji sam napisao kao odgovor na Vas zadnji post.Ne zelim nikakve teske reci, i mogu da Vam kazem da imate sasvim pogresan utisak da Vas napadam.Moje primedbe su principijelne (kriticke) prirode, i nemaju nikakve veze sa mojim odnosom prema Vama.
Ako Vam je zaista stalo do istine, onda ne bi bilo lose ako biste ovde objavili komentar koji ste mi uputili juce na blogu Gorice, Jelice i Dejana.Zbog velike brzine Vasih urednickih moci, ja nisam stigao da doticni tekst kopiram/pejstujem, a bas me interesuje kako bi izgledala njegova interpretacija iz nezavisnog referentnog sistema.Zao mi je sto smatrate da komentatori koji objavljuju "mnogo" postova nekoga iritiraju, kao i da se od njih ne mogu cuti druga misljenja (koliko znam, ja nikome nisam zabranjivao da objavi bilo kakav komentar, u bilo kojoj formi).Drugo, u tom komentaru koji ste mi uputili, optuzili ste me da sam jucerasnju temu posta Gorice, Jelice i Dejana obesmislio, sto je bilo vise nego uvredljivo, iz prostog razloga sto nije odgovaralo istini.
U svakom slucaju, zahvaljujem na paznji koju ste mi ukazali, i potvrdjujem moju resenost da blog B92 definitivno napustim.

Pozdravljam Vas.


wow

Nije tesko bilo predvideti gde cete
Dejan Restak (1 Februar, 2007 - 02:02)

pokusati da raspalite vatru po istom principu.

Pa jeste, jos jedan histericni Jelenin sledbenik :)

DR, cuj, ti neke kanadere da hitno nabavis za gasenje svih tih pozara, i neke specijalne jedinice za borbu protiv eskalacije blog nasilja-ona kejt moronski nije dovoljno efikasna-a sta ces tek kad otovrim prvu srpsko blogersko sajentolosku crkvu na rolerima! vec vrbujem i dudu :)


Potpuno

nepotreban odlazak, ne bi im ga priustio da sam na vasem mestu.


ti ID Novikov

na ovom blogu ste dobrodosli.


Kada se gospodin Kostic

Kada se gospodin Kostic obratio preko LW bloga, ja sam mislila da ce dobiti podrsku od blogera,cak i neku konkretnu pomoc, makar da ce dobiti nesto malo shecera na svoju ranu da moze da ide dalje i ne "pukne" u borbi sa vetrenjacama.Takvi kakvi smo, sipali smo so.

Jednog momenta mi se ucinilo da se preko trolovanja, a narocito preko diskvalifikovanja LW upravo salje poruka roditeljima u crnom da dignu ruke. Jasno je bilo da g. Kostic cita blog. To je u uvodnom tekstu jasno receno i meni je to uvek bilo na umu kad sam svracala na blog. Ako sam zelela (a mozda nekad i rekla) da se diskusija na temu LW i istomisljenici vs ostatak blogerske zajednice prekine, kad se u osnovi teme pominju ubijeni vojnici, to je bilo zbog toga.

Verovatno je strasan osecaj kada pored tvog kompa sedi covek kome zelis da pomognes, a on tu cita lamentiranje na temu: zasto bas sad, zasto u izbornoj sutnji, zasto u izbornoj galami, sto bas ti, sto bas njemu, sto bas dok je tamo, sto sa hordama, ....da ne pominjem bash sve. Strasan osecaj ne zbog sebe, nego zbog coveka koji to cita.

Email adresa "hocukuci" kod mene izaziva postovanje. Ta adresa koju je LW jednom na blogu postovala meni je rekla vise pozitivnog nego svi komentari sto su mogli da ubrljaju. Znala sam odmah da se radi o istomisljeniku. Odbijam da sam sledbenik jer sledbenici ne misle pa ne mogu istovremeno biti i istomisljenici. A, ako sam i horda, neka sam.


Kako da ne

Pominjes broj cipela?Ocito je da broj tvojih cipela prevazilazi tvoj ukupni iq.Misli o tome


:-)


blog talk show-blog propovednistvo-javlja mi se

ovaj mi je uzor, o narode moj


Razum vs. srpska Osecajnost

Najvaznije od svega cime se bavite u goreunesenom postu po meni je pitanje stava povodom osamostaljenja Kosova "zvanicnog Beograda", kojega "tehnicki" - bas sada!-, u ovim odsudnim danima nema. Jednostavno, nema ga- a i kada ga bude bilo- da li ce se isti onda utrkivati u sadomazohistickom i (paradoksalno ali istinito)- glumljenom patriotizmu. Zajebana je to disciplina.
Ko je publika dobro se zna; neizvesno je samo ko ce pridobiti naklonost njenog "izmuchenog Srca".

Dok je sve ovo u Srbiji neivesno i lebdi u vazduhu (Cardak ni na nebu ni na Zemlji), na drugoj strani imamo:
medjunarodnu zajednicu i clanice Kontakt-Grupe za Kosovo sa blagovremeno pripremiljenim nacrtom postupka u rukama, kojim ce Kosovo uz najmanji moguci rizik ( obzirom na srpsku stranu ) i shto bezbolnije biti zadobiti samostalnost- tacnije- nezavisnost od Srbije, koja ce konacno biti oslobodjena i poslednjeg u nizu svojih pogubnih mitologema.

Za pocetak neophodno je primiti Ahtisaarija ( to cim pre ), i sa njim zvanicno k znanju kojim se to finansijsko-politickim olaksicama "vrbuju" srpski politichari:> da konacno pocnu da se ponasaju iole razumno i deluju sa tim u skladu, a prevashodno u korist sopstvenog naroda. dakle, njih je potrebno vrbovati da bi se normalno ponasali - ne kao Ero sa onoga svijeta.

Kada ce dakle "zvanicni Beograd" biti i "tehnicki" dat?

Kada ce Srbija odahnuti ?


neka se nadje

Prošlonedeljno ubistvo sedamnaestogodišnjeg Branka Jovanovića u Boljevcima bilo je unapred planirano, pokazuju rezultati policijske rekonstrukcije zločina.

- Četvoro osumnjičenih maloletnika to veče su skovali plan da ubiju Branka. Beograđani N.P. (15) i njegova drugarica M.I. su kasno popodne doputovali u Boljevce na poziv braće Ž.J. i N.J. Trebalo je da namame Branka da se sastane sa njima i da mu otmu mobilni telefon, MP3 plejer i zlatnu narukvicu. Međutim, još pre nego što su pozvali Branka dogovorili su se da ga ubiju - kaže za „Blic“ izvor blizak istrazi.

Branka su, kaže naš sagovornik, pozvali telefonom i ugovorili sastanak na fudbalskom igralištu. Ž.J. ga je namamio pričom da je doveo drugare iz Beograda koji trguju mobilnim telefonima i da kod njih može da zameni svoj „samsung“. Kada je Branko pristao, braća su od kuće ponela selotejp, metalnu šipku i motku.

- Ne sluteći kakvo mu se zlo sprema, jer braća Ž.J. i N.J. žive u njegovom komšiluku, Branko je krenuo ka igralištu. Kada je tamo stigao, braća naoružana motkom i šipkom već su bila tamo. U društvu dvoje Beograđana Ž.J. i N.J. su, bez trunke milosti, počeli odmah da ga tuku. Prvo motkom. Branko je nekako uspeo da se otrgne. Počeo je da beži, ali su ga sustigli i nastavili da ga udaraju metalnom šipkom. Bukvalno su mu lomili kosti. Dvoje Beograđana ceo zločin nemo je posmatralo. Ni u jednom momentu nijedno od njih nije povikalo da prestanu. Izmasakrirano Brankovo telo su zatim oblepili selotejpom. Uvili su mu ruke, noge i celu glavu, a onda ga bacili u kanal s vodom - priča izvor „Blica“.

Brankovo telo pronađeno je sutradan po podne. Na osnovu listinga poziva upućen na broj Brankovog mobilnog telefona vrlo brzo se ušlo u trag osumnjičenim izvršiocima. U kući braće Ž.J. i N.J. nađena je i metalna šipka, kojom je izvršen zločin.

- Sve četvoro je u policiji priznalo zločin. Sve su sami ispričali. Čak su rekli i da je plan bio da Brankovu zlatnu narukvicu posle zločina u nekoj zlatari proda devojka M.I., koja je jedina imala ličnu kartu - kaže naš izvor i dodaje da niko od osumnjičenih nije pokazao ni trunku kajanja.

Protiv braće Ž.J. i N.J. krivična prijava podneta je zbog krivičnog dela teškog ubistva, dok se dvoje Beograđana terete za saizvršilaštvo.


Vidim da su zaprećene kazne

Vidim da su zaprećene kazne za mlađe maloletnike smešno male (maksimum 5 godina). Mislim da posle ovakvog zločina srpsko zakonodavstvo treba što pre da pooštri ove kazne kada su u pitanja teški zločini, kao ubistva i razbojništva, posebno ako su motivisani mržnjom i koristoljubljem.