Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Lepota je u očima posmatrača

Shallow HalShallow HalNisam gledao nijedan film tokom proteklog vikenda. Onda sam sasvim slučajno video neki film koji mi se u startu učinio zanimljivim. Kasnije sam na sjajnom IMDB sajtu video da se film zove Shallow Hal.

Pretpostavljam da su mnogi od vas gledali ovaj film, a za one druge (da ne kažem za one sa jeftinijim ulaznicama :)) radnja filma se odvija oko tipa po imenu Hal i devojke po imenu Rosemary. Hal je pre nego što je hipnotisan od strane nekog gurua kada su bili zaglavljeni u liftu, devojke posmatrao samo po spoljašnjoj lepoti. Nije ga interesovala unutrašnja lepota. Bio je plitak. Nakon susreta sa guruom, devojke koje su mnogima bile neprivlačne za njega su bile super cice. On ih je tako video. Zbog toga devojka od preko 120 kg je u njegovim očima izgledala vitko i lepo kao Gwyneth Paltrow koja glumi u filmu. Još ako se zna da je ta devojka ćerka njegovog šefa, mnogi su mislili da se zabavlja sa njom zbog karijere. Međutim, kada je magija nestala i video je onakvu kakva jeste i dalje mu se sviđala, zbog onog što ova devojka jeste a koju je dobro upoznao. Zbog njene čitave ličnosti, a ne samo zbog lepote.

Film je odličan jer se bavi temom šta je zapravo lepota i da li samo lepe devojke treba da imaju mladiće. Svako zaslužuje sreću, da nađe ljubav svog života, bez obzira ako se ne uklapa u 90-60-90 stereotipe nametnute od strane televizije i modnih časopisa. Jedna od najboljih rečenica u filmu je kada guru pita Hal-a da li bi se pre zabavljao sa devojkom koja ima pola mozga ili jednu dojku.

Uzajamna privlačnost je naravno bitna u upoznavanju dve osobe, ali mnogi zaboravljaju da uzajamna privlačnost nije samo spoljašnja lepota. Mnogi koji tako stvari posmatraju se razvode posle 10-ak godina kada im se ukaže prilika da imaju neku mladu devojku, manekenskog izgleda. Da bi dvoje ljudi dugo bili zajedno bitna je komunikacija između njih i uzajamno poštovanje.

Mnogi muškarci imaju nerealna očekivanja u pogledu devojke a ne shvataju da oni nisu u poziciji da postavljaju standarde. Neke devojke godinama čekaju princa na belom konju, ne primećujući dečka koji ih tajno gleda ili ne ceneći dovoljno dečka sa kim su. Takve devojke, vrlo često, na kraju dobiju samo konja.

Lepota je u očima posmatrača. Ukusi se razlikuju i to je dobro, šta bi bilo da je drugačije. Svako zaslužuje da bude srećan, zar ne?