Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Glamur terapija u ponoć

......Za koji sat trebalo bi da krenem u Inđiju - poslovno. A kada se preklope posao i nedelja, imam utisak kao da mi je neko zabranio da progutam sažvakano i naterao da žvaćem još bez mogućnosti za uživanje i pauzu. Jer, sutra je ponedeljak, sasvim očekivano - radni dan. Pošto će i RHCP fanove, proključale od iščekivanja dočekati u industrijskoj zoni ovog grada, idem malo da se prilagodim i oslušnem atmosferu. A večeras, kada se vratim, spectacle! Dodela Oskara!

Prostranstvo Kodak Theatre-a sa kraljevsko crvenim foteljama, ogroman video bim, glamur holivudskog džet seta, bar na mene deluje terapeutski. Paparaci i tračare pratiće ko se sa kim pojavio, u kakvim su odnosima bivši supružnici i ljubavnici, ko je šta obukao, ko je Miss Haljina naći će se pod lupom modnih kritičara, a pravi filmofili ignorisaće sve to i uživati u paradi najboljih filmskih ostvarenja iz 2006. Inače, kada već pomenuh nj. v. "haljinu", u sklopu ovogodišnje dodele biće održana retrospektiva istorijskih haljina koje su "prošetale crvenim tepihom".

Favoriti su poznati, Akademija sačinjena od šest hiljada članova odavno je zatvorila koverte, a ko je sve nominovan možete videti na zvaničnom Oskar sajtu. Predlažem još da procunjate stranama OscarWatch sa posebnim osvrtom na Hall Of Shame koji je ove godine prikladno posvećen Martinu Scorsese-u. Sećate se 1995. kada je Shawshank Redemption sa čak 10 nominacija otišao bez ijedne nagrade, a za best picture bio je proglašen Forest Gump. Na toj strani (HallOfShame) neko se setio da uporedi jednu scenu iz Shawshenka sa Scorseseovim stavom sad, posle toliko godina. Na sajtu OscarWorld, pored kvizova i foruma, naći ćete "memorable oscar speeches". Nagrada Akademnije iz perspektive blogerke Nikki Finke koja zaslžuje pažnju nalazi se na njenom blogu Blogging The Oscars.


Sanja, jel' stvarno istina

Sanja, jel' stvarno istina to za RHCP i Inđiju? Čuo sam to al' sve nešto ne mogu da verujem :) Kad dolaze, zna li se? O tome treba da pišeš na blogu, pusti Oskara... :)


nisam uspela ništa novo da

nisam uspela ništa novo da saznam :( ovde gde sam ja bila slušaju narodnjake, menjaju automobile svake druge nedelje, "trenutno su na pasatu al kad im dosadi", kažu "uvaliće ga i uzeti nešto drugo", sve u svemu, ne zanima ih nešto kao koncert Pepersa...


Jbg, onda njima treba neka

Jbg, onda njima treba neka Grand parada a ne koncert Peppersa... OK, kad čuješ nešto, napiši na blogu :)


Istina je da Scorcese-u

Istina je da Scorcese-u odavno duguju Oskara, ali nažalost ne za The Shawshank Redemption koji je režirao Frank Darabont.


mea culpa

Nisam proveravala, a otkud to meni? Pa sa HallOfShame stranice... koja je posvećena filmu Bekstvo iz Šošenka (Speaking of Great Movies that Don't Win Oscars)


Nema veze... Bekstvo iz

Nema veze... Bekstvo iz Šošenka je definitivno sjajan film. Mada, pored Forest Gampa nije imao šanse za Oskara.


RHCP

dolaze sigurno. potvrdjeno je, 26. u indjiji!!!!!


26. kog meseca? Gde će se

26. kog meseca? Gde će se prodavati karte, pošto će biti? :)


...

26. juna, a ostalo ne znam. (ne zna se)