Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Biljana Srbljanović – ministarka kulture ?! Svetlana Lukić - ministarka za medije?!

Da nam kultura ne liči na Pink

Da nam mediji ne liče na Kurir... 

Biljana SrbljanovićBiljana SrbljanovićU personalnom pogledu (kako bi se izbegla kadrovanja) neophodno je da nova ministarka kulture ne bude visoki funkcioner stranke na vlasti. Da ne bude ni neko kome je kultura dopala jer prethodno nije uspeo u vlastitoj struci (poput, recimo, sadašnjeg ministra) već neko ko je taj resor zaslužio. Očekujem da ministarka kulture bude mlada, obrazovana i preduzimljiva osoba koja istovremeno više neće biti (i) ministarka medija.

Dakle: Biljana Srbljanović!

Svetlana LukićSvetlana LukićPošto će, kao što vidite, ministarstva kulture i medija ubuduće biti razdvojena.

Dakle - ministarka za medije: Svetlana Lukić!

A sad, da se vratimo natrag na kulturu. Dakle, od onog što bi Biljana Srbljanović kao ministarka kulture mogla da uradi – recimo za početak:

● da inicira otpočinjanje procesa DEPOLITIZACIJE i DEKRIMINALIZACIJE kulture - za početak uspostavljanjem institucije javnog konkursa pri izboru čelnih ljudi kulturnih institucija koji će počivati na 3 principa: a) školska sprema, b) ugled u struci i c) program rada;

● nastavi rad na donošenju zakona o: Zaštiti kulturnih dobara, Muzejima, Pozorištu, Izdavaštvu i ostalim oblastima čije poslovanje trenutno nije pokriveno odgovarajućom zakonskom regulativom;

● da podstakne ukidanje ili smanjenje poreza na knjige baš kao i uvođenje poreskih olakšica za one koji pomažu (finansiraju) ustanove ili razvojne projekte u kulturi;

● da inicira osnivanje fonda iz kog bi se finansiralo prevođenje i objavljivanje kapitalnih dela srpske kulture u inostranstvu na način na koji se to već čini u razvijenim zemljama.

Naravno, ključno pitanje su principi na kojim će funkcionisati buduća vlada. Sve ovo moglo bi da važi u programskoj i reformskoj Vladi! Međutim, ukoliko to ponovo bude konfederacija ministarstava zasnovana na interesno-feudalnim principima podele plena – a sva je prilika da hoće - onda je sasvim svejedno i to ko će u takvoj vladi biti ministar/ka kulture, medija... kao i bilo čega drugog, uostalom...   


Takođe

Da postavi pomoćnika koji će da pretopi voštanog Dražu u Endija Vorhola ;)


taj vostani som,

je lepo najavio eru nove ideologije, za koju sam se nadala da se zavrsila sa 45. ( ma koliko neki sporili o metodama).
Drugo, pustite umetnike da se bave umetnoscu, a predlozite za ministre obrazovane, neideoloske, moralne i ljubitelje umetnosti.
Evo biografija vlasnika bloga na primer, obecava.


Vlasnik bloga se već

Vlasnik bloga se već izjasnio!


A osim toga

nije odgovarajućeg pola, da bi bio ministarka ;)

V.


UPRAVO TAKO!

hvala vucko,
→ UPRAVO TAKO!
poz.
n.m.


pa los je predlog,

ne zbog ideja-naprotiv , ne zbog osobe-naprotiv. Vec zato sto bi se obavljajuci sve te duznosti smorila i na kraju bi joj drame licile na referate sa posla. Uostalom, sta ti mislis, da covek stvara "na dugme" u pauzi izmedju posla i poslovnih vecera?!


:)

Quote:
na kraju bi joj drame licile na referate sa posla.

koje bi to drame bile, jebote!


Eh sad,

"obrazovane, neideoloske, moralne" - gde da nadjes ovakvu osobu, svega ti? Uostalom, moral je individualna kategorija, i oni od ranije su imali neki svoj "moral"...


ma kakav Vorhol, cica Drazu

ma kakav Vorhol, cica Drazu pretopiti u veliki falus kao simbol velike potentnosti srpske kulture


Mr. Kroup,

ovo je bio deo predizbornog programa g. Azdejkovića :)

V.


Vucko,

to je Nune već odradio...za vreme lika iz lipovog lada.


Jelice

a jesu li ga uhvatili na portirnici, kad je pokušao da pobegne? :)

V.


Ma dobrog Nuneta

su 'vatali svako malo...više je bio u 'apsu nego na slobodi...ali isplatilo se...evo kako je sada sve super...lepo čovek vidi za šta se borio i odmah mu toplo oko srca...


Profesionalac

Shvatio da prema Srbiji čovek mora da ima geografsku distancu, pomaže protiv zatvora :)


Što se Nuneta tiče

Što se Nuneta tiče,
za više informacija preporučujem:
www.nune.biz


To mi zvuči neverovatno...

....i već zamišljam Biljanu kako sedi za onim stolom, na sednici Vlade, kojoj predsedava Vojislav Koštunica, a preko puta nje sede Velja Ilić i Jočić. Velja upravo od nje traži da ga zaštiti od "hajke" koja se protiv njega vodi na b92 samo zato što je bespravno potrošio 20 milijardi dinara asfaltirajući džade po Srbiji i praveći mostove preko planonskih potoka, te tako animirajući biračko telo.
Sa njene desne strane, recimo, sedi ministar za telekomunikacije Đilas,jedan od vlasnika Pressa, a Biljana upravo iznosi smisao novog Zakona o medijima po kome će biti nemoguće novine poput Pressa, Kurira ili radio poput, Fokusa. Ujedno, ona predlaže da se promeni upravni odbor RTS-a, jer je postojeći na nezakonit način izabrao direktora, računajući i članove upravnog odbora iz DS-a, Boška Mijatovića i Dragora Hibera koji su zajedno sa ostalima izabrali baš Tijanića.
Ne, to nije to moguće. Biće nekih boljih vlada u budućnosti, gde Biljana može da obavi posao. U ovoj i ovakvoj njoj nije mesto.


I svi se cesu po glavi

I svi se cesu po glavi gledajuci jedni druge,misleci sta ova luda prica.
Toliko cenim njeno razmisljanje da sam skroz protiv tako necega.Jedino sto moze tamo,je da dobije neke tikove i posledice,sto nije vredno nicega.


velika joj je

ta chuka na slici..i deluje mi nekako zamisljeno:)


Da ima chuku, ima.

Da ima chuku, ima.


biljana

moze samo za premijera - da uvede jutarnje postrojavanje kao obavezno - ha, zamislite taj picvajz!


Hm, ma ni predsednik drzave

Hm, ma ni predsednik drzave ne bi smeo da pisne ... a pogotovu ne da je iznervira :)))))


ili bar za ministra policije...

to moze i na nekoliko dana. dovoljno da uvede kulturu u red... red u kulturu... sve jedno.


I konačno otvori

sve dosijee, pa i da sa tim više završimo.

Inače, gledam pre neki dan one torente na netu gde se besplatno skidaju filmovi & muzika, etc. E, pa Poljaci stavili na torrent sve dosijee tajnih službi od '45. nadalje, pa sad može da ih bez mnogo štrapaciranja skida i gleda ko hoće. To je na njihovim sajtovima trenutno jedan od "najskidanijih" fajlova!


new pony, ako već može da

new pony,

ako već može da se bira radije:
red u kulturu...


Srbotopija

Usudicu se da odem i dalje od ponudjenog:

Predsednica republike - Vesna Peshic

Predsednica Vlade - Kori Udovichki
Ministarka pravde – Vesna Rakic-Vodinelic
Mininistarka kulture - Biljana Srbljanovic
Mininistarka info - Svetlana Lukic
Ministarka policije – Branka Prpa
Ministarka rada...- Gordana Matkovic

:)


Zasto

Kori Udoviccki za predsednika Vlade!?!?!?
Cime je to zasluzila?


Dovoljna preporuka,

barem meni, je to što je izgleda u dobrim odnosima sa Frederikom Eštonom :))


To sto je

dva puta na prevaru sela, prvo u ministarsku a onda u guvernersku fotelju, nikom nista...opet imamo kratko pamcenje. Pa prvi put kad je dosla iz MMF-a sta nam je donela - nista! I tamo je valjda nekoga poznavala. Bojim se da sve sto radi, radi da bi popunila biografiju, nazalost...


Ako tebe žulja Kori Udovički, sestro,

onda s tobom nešto mnogo nije u redu, Čarobnice.

Čuj, sela na prevaru! Sram te bilo. Žena je znala šta radi, i radila je to iskreno i pošteno.

Da nam je više ovakvih "prevara" bilo, gde bi nam kraj bio.


Pa da je bila postena,

onog momenta kada je krenula afera Bodrum ona je trebalo da se zahvali na saradnji i ode sa mesta guvernera, a o tome kako je dosla na mesto ministra energetike ne zelim da komentarisem...mnoge bi nazuljalo!


Pričala sam sa mnogima

koji se razumeju u bankarstvo i finansije, i još dosad nisam čula da je ona nekom smetala ili da je nekog svojom stručnošću ili znanjem žuljala.

Sve dok tebe ovde nisam srela.

Mrzeli su je jedino radikali i dinkićevci, ali, to je stvar politike a ne struke.


Mani Krasici,

vidis da treba da ostane neko iz ove tehničke vlade. Pošto je najveća afera Bodrum.
Ma jok ove tipa kofer, satelit davinić, oružje, Dragić vojna operema, Velja vagoni od 100 godina etc, to nisu afere. Samo smeta Bodrum.

Jasna B.

P.S. Šta si zapela da se razume u bankarstvo. Kao da je to važno.


Haže, naravno, sve sami uspesi,

oružje & sateliti & pedofili & privatizacija & ubistva vojnika,

Al ajd, sve sve nego što kvalitetno & brzo & delotvorno vode suđenje za ubistvo premijera. A taj Bodrum, da da, "ima nas koji duže pamtimo..." Šaht kao stanje uma, ništa drugo.

Ali, ništa zato, Blogom do Pobede!


ma na kakvu prevaru???

Zena ima i znanje i pedigre. Ne juri za jeftinim politickim poenima i sanirala je koliko je to mogla sranje koje je ostavio za sobom Dinkic u nb, da bi potom Jelasic smenio ceo odbor (koji nikad se ne smenjuje odjedanput da ne bi bilo politikanstva).
Jedina se jasno izjasnjava, a da pritom vidis da barata strukom.
Pa setite se kako je lepo objasnila zasto je inversticioni plan ( ili kako vec) kojim je pred izbore kao pamfletom mlatarao Dinkic i "tim za Kosovo" to prisvojio, sarena laza.
Nama takvi makroekonomisti i trebaju ne bi li nam konacno bilo jasno da vise trosimo nego sto proizvodimo i da se prestanemo paliti sa jadnim povecanjem plata, narocito ako je sve skuplje.
A da o njenom poreklu i ne pricam.


Ako je tako...

zasto nam ministri, guverneri i predsednici Vlada ne budu brojni ekonomisti i strucnjaci koji sve vreme sede u Srbiji i najbolje poznaju ekonomske i finansijske prilike, umesto Kori, "juce" dosla...ne sumnjam kako je lepo objasnila...verovatno isto kao sto je objasnjavala potrosnju struje sa cevima i vodom kad je postala ministar energetike, pa su je svi "razumeli" ili kada su joj podmetnuli da kaze narodu kako treba da proda imovinu ako nema da plati struju...o poreklu ne bih...nazalost, imam jako dobro pamcenje sto nije slucaj sa ovim narodom...


Čarobnice...

...ovo više liči na propagandne slogane Koštuničinog kabineta nego na mišljenje. Kori je jedna od najobrazovanijih žena u Srbiji. Završila najbolje škole i radila u najprestižnijim svetskim institucijama. I sada radi u jednoj takvoj instituciji. što se ekonomije tiče, više je "zaboravila" nego što je Dinkić ikada naučio.
U njenoj porodici liderstvo i politika su prirodne stvari.
Njen deda je bio predsednik Bolivije, otac dugogodišnji diplomat, ujak ministar.
Po svemu je bila odmerena, prirodna i čak bih rekao skromna osoba.
Ali, izgleda da ovde onaj ko se izdvaja kvalitetom budi podozrenje, naročito ako se školovao u svetu.
Ti ekonomisti za koje ti držiš da su stručni, mogu se na svetskom tržištu ogledati. Za Kori nije nikakva tragedija ako nije guverner NB. Nju za čas uzmu strane firme.
Ali, bogami, za naš javni interes je to velika šteta.


Mala ispravka...

i ujak je bio predsednik Bolivije...ne budi podozrenje njeno obrazovanje, svaka cast... govorim o onome sto sam videla i cula i sto je delima pokazala dok je bila na funkcijama na kojima je bila i o onome kako je do njih stigla...s druge strane, obrazovanje nije garant da neko moze da bude uspesan u tome sto radi...jednostavno zena nije prakticar, ona se bavi teorijom...da je lider nisam primetila, na skromnosti svaka cast...i sta imamo od toga sto je ona radila ili radi u najprestiznijim svetskim institucijama i firmama...koliko ja znam ona je bila u DS-u - zasto nije ostala pa da sada dobije neku funkciju i pomogne Srbiji, nego se spakovala i otisla u UNDP?


mozda.

zato sto je ds truo !? ;)))


Ma jasno mi je da je truo,

ali za strucnjake uvek ima mesta pripadali negde ili ne...do skoro je bila tamo! Izasla je zato sto je znala da odlazi u UNDP. Zasto nije rizikovala, sacekala da prodju izbori i onda prelomila?


Drago,

ne spominji tu Boliviju, majke ti. Sve ostalo je super. I meni se ona jako sviđa kad je u pitanju, kao što vidim, ženska vlada.
A mogu li pomoćnici il' tako nešto muškarci. Recimo, Prokopijević za guvernera.

Tužilac Srđa Popović obavezno.

Ministarka policije, pa ne znam. Možda Dana Drašković.

Jasna B.


Jasna, tako je. Dana nije my

Jasna, tako je. Dana nije my cup of tea, ali ako ce ko da otvori dosijea to ce biti ona


Tako je Bejbi,

a ima i herca, što bi ti rekla:)))

Jasna


;))krvi bi im se napila

;))krvi bi im se napila


pa ajde vise,

ako ti je struka ti reci. imala je ona i tim uz sebe. Sto te tamo nije bilo? Ono sto sam ja shvatila je da struja ne moze da se doveka jeftino placa. Nije ona kriva sto se svi greju etazno, i sto su nam stanovi na 25 st. zimi. Ili sto je Sloba kupovao socijalni mir, pre nje , pa je doslo vreme za naplatu.


samo

da primetim da je Kori Americki student sto znaci prvo JA pa ona svi ostali. Ovo nisam rekla u losem fazonu!

Gospodo, Kori nije bila spremna da radi za DZ po nasim institucijama. I da, naravno da je sve radila za svoju biografiju. Nevidim sta je tu sporno?


A da zamenimo Kori

Vesnom Pešić?


Bilo ko drugi,

Srbiji trebaju prakticni i pragmaticni a ne knjiski moljci i teoreticari...


Evo na primer...

...ti?!


...

Pa mogla bih da budem ministar jer se u energetiku razumem za nijansu vise od g-dje Udoviccki (kad je mogla ona zasto ne bih mogla i ja) jer sam uveliko bila u toj problematici kada je ona sa kofercetom pravo sa aerodroma, septembra 2001.g. otisla u Kolubaru da resava probleme rudara!?...Ne bih da se mesam u monetarnu i fiskalnu politiku jer se ne razumem...pa u tom pogledu priznajem da se u nesto ne razumem, za razliku od nje sto nije bio slucaj sa energetikom :)


Pa tako lepo sestro kaži,

nažuljala te što je bila ministarka energetike i uzela ti portfelj ispred nosa. To već razumem kao argument za ljutjnu.


Ma zena je cudo...

za vreme njenog mandata doneta je Uredba o formiranju cena naftnih derivata. Kada je prestala da bude i ministar i guverner i postala teoreticar ekonomski nauka, onda je zarad necijeg interesa a u ime grupe za pritisak, na sva usta trazila da Uredba treba da se ukine...mene nervira to sto se ljudi na takvim funkcijama i profesionalnim pedigreom okrecu kako vetar duva...Daleko sam ja od ministarske fotelje, samo sam imala prilike da izbliza gledam sve sto je radila i pazljivo slusam sve sto je pricala :)


Izvini, posle svega,

moram da ti kažem. Takvo lepo ime si odabrala, ja mislila neko s maštom, pametan, hrabar, a voli bajke. A ono ti ispade pre ko neka ivanuška-duračok.


Lep nacin...

da se sakrije uvreda...
Volim bajke ali stojim sa obe noge na zemlji i vidim i ono cime se gradjanima "mazzu" oci...jednostavno ponekad sto neko kaze procitam izmedju redova i sve mi je jasno...pametniji popusta...bez obzira na "ivanuška-duračok"


nije uvreda,

nego razočarenje.

Mnogo ostrašćenosti si sakrila iza kvazi-stručnosti i krenula da pljuješ ono malo kvalitetnih ljudi koji su ikada učestvovali u vršenju vlasti u Srbiji. Ja i dalje mislim da je Kori bila jedna od njih. Toliko.


Jok Jelice,

Vesna ministarka inostranih dela.

JB.


Gde ti stade ja produžavam,

Ministarka spoljnih poslova NATAŠA KANDIĆ

Ministarka turizma Sonja Biserko

Ministarka za veru i ideologiju BORKA PAVIĆEVIĆ

Ministarka za sport i razonodu Sonja k

Ministarka za izvršenje zatvorskih kazni Jasna Bogojević

nastavuće se...


Milutine, pogreshio si.

Milutine, pogreshio si. Ministrastvo vera se ukida radi ushtede


Milutina za

ambasadora na Kosovu! (Hvalio se da najbolje poznaje situaciju).


Čuj situaciju,

jezik , jezik nsarski !!!

to će biti zvaničan jezik u Srbiji za 50 godina, samo što se ona tada neće tako zvati, odlukom većine poslanika srpskog parlamenta.


Auuu,

ali dobro, imali smo mi tolike ambasadore koji nisu govorili jezik. Ne bi bio prvi put.


Ti si bre nsarski,

u tim amerikama zaboravio da kontaš srpski.

nisi shvatio, ja govorim bolje šiptarski od pola šiptara tamo.


Eto resenja!

Ti ucis Biljanu, ministarku kulture, albanskom, a ona tebe srpskom. Trebace vam oboma. Lepo i korisno, istovremeno.


ovo se zove

zicer


Milutine,

a kako govoriš albanski? Samo pitam.

Jasna B.


Ne govorim

albanski gospodjo Jasna!?

Taj politički jezik je instaliran mnogo kasnije nego sam ja završio škole.


nsarski care...

...ovo ti je predlog godine.0))))
Stručnost ispred politike.o)))


Nsarski,

Milutina ćemo za predsednika vlade u progonstvu:)))

JB.


Ali onda moracemo prvo

da ga prognamo! Auuuu, demokratijeee!


ministar vera

Znam da nije baš najsjajniji predlog
ali ministar vera je ipak Koštunica!
Kad čovek voli...


Nebojša,

nisi čuo Bebu, ukida se to ministarsvo. Odvajamo ove sijamske blizance (Srbiju od SPC)

JB.

P.S. A Koštunicu ćemo za glavnog i odgovornog "Obraza", već ima reputaciju, pisao za njih.


i to je lepo...

re:nebojša

+ sorry ali izgleda da
nisam bio sasvim u toku.
što se predloga tice: ok.
i to je lepo!


Podržala bih predlog, naravno,

jer bi nas konačno predstavljao neko pametan, hrabar, lep & vredan. (A Biljana bi bila i najbolje obučena žena na javnoj sceni o)))

ALI, nikako u ovoj sledećoj vladi! Tu se potpuno slažem sa Dragom. Bojim se da će ova vlada trajati kratko i biti samo alibi za mnogo mutnih stvari.

Inače, Donaldova vlada izgleda apsolutno SUPER! Ja bih još za Ministraku inostranih poslova predložila Vesnu Petrović iz BG Centra za ljudska prava. Donalde, ko bi nam bio Ministarka finansija, a ne zaboravi i na resor energetike (kažu da će taj portfelj dati Jeremiću, pa ljudi gde će vam duša?!) jer je na redu privatizacija NISa & EPSa.


Predlog: Zenska Vlada umesto ovog stada

Krasici,
Zurio da gledam glupi fudbal pa malo zbrzao.
Vesna Petrovic svakako dolazi u obzir.
Zaboravio sam i Tinde Kovach-Cerovic koja je praktichno vodila Gashino ministarstvo.
Ima i ona zena iz LDP, Pajvanchic.

U svakom sluchaju, insistirao bih na zenskoj ili pretezno zenskoj Vladi. Srpskom macho-dzibero resantimanu je neophodna agresivna terapija pametnih, energichnih i elokventnih zena.

Sve ostalo smo probali i vidi dokle smo propali.


probali i propali,

a ovo još nije dno, ovo je dance.

Dno teč čeka Srbiju.

Žene, u Vladu!

PS. Zamisli kakav bi to šok u svetu bio, prvi all-women government! Iz Švedske bi dolazili da nas gledaju izbliza.

PPS. Tinde bi naravno bila super za obrazovanje. Koji nam još portfelji hvale i kome ćemo dati mesta bez portfelja, tek onako? I ko su nam potpredsednice (x2)?


Cije bi interese onda zastupala ?

Quote:

Da nam mediji ne liče na Kurir a kultura na Pink

Kad nam mediji ne bi licili na Kurir a kultura na Pink onda ovo ne bi bila Srbija nego Lihtenstajn. Nije slucajno sto su Kurir i Pink najpopularnija javna glasila (TV kanal) u Srbiji. To oslikava nasu stvarnost i protiv toga se treba boriti strpljenjem koga B.S. nema.

Ukoliko nam treba neko ko ce depolitizovati kulturu, to sigurno nije B.S. Ona je izuzetno ispolitizovana iako se politikom ne bavi profesionalno. Njeni politicki stavovi nisu tajna. Naravno, to je njeno pravo.

I na kraju: mislim da B.S. ne poznaje Srbiju i narod iz koga je ponikla. Mislim da sad, iz daleka, na taj narod gleda kroz ruzicaste naocare zeleci da vidi ono sto taj narod nije. Srbija je patrijarhalna, religiozna i konzervativna u svim sferama zivota. Tesko da Bilja takvu Srbiju moze da predstavlja ili da je vodi. Mozda gresim ali mislim da bi se vec posle tri meseca i ona razocarala u nas a i mi u nju. Bilja nije spremna za ovakvu Srbiju a ni Srbija za nju. Za nekih stotinak godina, mozda ....


Cije bi interese onda zastupala ?

Moje.

A što se tiče Biljane i Srbije: naš čamac se neće nigde pomeriti ako nema ko da vesla. A baš tih što "ne znaju pravu situaciju" nam treba - kao u onoj čuvenoj misli od Džordža Bernarda Šoa:

Razumni se prilagođavaju svetu.
Nerazumni menjaju svet.
Zato sav napredak zavisi od nerazumnih.

Inače, Nebojša, ona prva tačka bi nekako meni pre zvučala "dekriminalizacija" nego "depolitizacija" :)


tako je vucko. prvo dekriminalizacija

pa onda kanalizacija, pa posle moze i ta depolitizacija. j*ote, kada danas u srbiji cujem rec depolitizacija, hvatam se za pistolj.


Ne, prvo kanalizacija,

pa onda skupis kriminalce i pustis vodu.


Kanabizacija?

Kuul!


Biće i toga Zelenoviću,

gde brzaš?


Mora da brza,

poceo je tako sto je sebe prozvao "Zelenovic". Uzgajivac. Ozelenjava. Pozdravljam!


Hvala, hvala.

Samo dekriminalizacija. Pa ponovo: "As we all know, dope will get you through times of no money better than money will get you through times of no dope!" Freewheelin' Franklin 1969.


ima i ona

sa drogom sve prozivis, ali nista ne razumes sta si proziveo


pufnice

gde ima i ona? Ovo je otkrice . Aj' jos.


ne znam vise , majke mi

ne znam vise , majke mi


vučko & new pony, Hvala na

vučko & new pony,
Hvala na korekciji.
Dakle: dekriminalizacija usvojena + unet dodatak u tekst!
poz.
n.m.


ok, al i zelenovicev predlog

ok, al i zelenovicev predlog da se unese!


;)) za pošumljavanje.

Pozdrav, Mladi Gorani.


Ministar kulture

Ja uvek zamisljam ministra/ministarku kulture kao osobu kojoj je glavni zadatak da iz svog budzeta pomaze kulturne aktivnosti koje ne bi imale sredstava da prezive (npr. balet), da zastiti spomenike kulture, i da radi na kulturnoj promociji zemlje u inostranstvu (npr. da finansira izlozbe slika nasih slikara).
Posetite me ako sam nesto zaboravio.

Ministri kulture ne bi trebali da se mesaju u to koje frenkvencije idu kome, da se bave cenzurom (sta je dozvoljeno da se kaze na tv-u a sta ne), da odredjuju sta je kulturno a sta ne, da budu "kulturni" pandur... Uostalom i tv pink je kultura (mozda loseg ukusa), ali to nam je sto nam je, bolji nismo.

Uznemirava me to kad citam komentare i ljudi misle da ministar kulture treba da koristi staljinisticke metode da bi ugodio necijim ukusima.


Nisam siguran da li ovo spada u opis posla,

ali buduci ministar(ka) kulture ce morati da brine i o spomenicima kulture na Kosovu. To nece biti lak posao.

Ili ce se o tome brinuti nas ambasador u Pristini?


ili ce se o tome brinuti

ili ce se o tome brinuti lokalna samouprava


Da,

ne znam kako je to reseno.


Verovatno si video da se u

Verovatno si video da se u Turskoj Turci fenomenalno brinu o grchkim antichkim artefaktima. Mozda bi i na Kosovu moglo biti tako.


Ne znam

za Tursku, ali na Kipru je situacija zalosna (na obe strane).


Turska je super picnuta :)

Turska je super picnuta :)


I šta je najveće čudo..o)))

...Svi Turci govore turski..malo i veliko..o)))


Da, lokalna samouprava.

Da, lokalna samouprava. Albanska. Pobrinuce se ... jednom za uvek :D


I zashto mislite, gosin

I zashto mislite, gosin Vasilije, da lokalna samouprava nece biti srpska u mestima gde je vecinsko srpsko stanovnishtvo? I zashto mislite da se lokalni Srbi i Albanci ne mogu dobro brinuti o kulturnim dobrima. Da li ste bili u Turskoj?


Bio sam u Turskoj ...

... ali bih pre ocekivao da Albanci primene talibanski model iz Afganistana - culi ste za one (bivse) dzinovske Buda-statue?

A ne znam zasto da ocekujemo da Srba uopste bude na Kosovu - kad se povuku oni koji ih oruzjem cuvaju (mislim to malo sto je ostalo?)?


Pa to i dalje ne znachi da

Pa to i dalje ne znachi da Albanci ne bi chuvali srpske artefakte, kao shto Turci chuvaju Efes. Tamo se rodio Heraklit. Ej veeliki Heraklit


Pa apsolutno sigurni ne

Pa apsolutno sigurni ne mozemo da budemo kako ce se stvari razvijati ... moje vidjenje je sasvim drugacije

Alibanci su predvodjeni politicarima koji su do juce bili klasicni teroristi i krimanalci (a neki su mozda, to jos) ... a generacije indoktrinirane "albanskim Kosovom" i mrznjom prema svemu nealbanskom. Uostalom i sada ti kulturni spomenici bivaju sacuvani SAMO ORUZJEM (i pored toga bivaju ruseni i skrnavljeni) i mislim da ce u skorijoj buducnosti (par sledecih decenija) i moci biti sacuvani samo takvim nekim nacinom (ili mozda nekom "eksteritorijalnoscu).

A ovaj vas "turski" scenario mogu da zamislim samo u malo daljoj buducnosti ... kada Kosovo ostane bez Srba. Pa neke buduce albanske generacije (nezadojene mrznjom) zakljuce da im ti spomenci mogu biti i turisticka atrakcije. I pokusaju da restauriraju rusevine ...

Meni je samo tesko kao COVEKU da SADA podrzavam ono sto mislim da je pljuvanje na sve osnovne PRINCIPE koji se smatraju pozitivni i progresivni. Necu i ne mogu da lazem sebe da je nesto DOBRO ako je LOSE. Pa i ako bude to LOSE (kao sto ce najverovatnije i biti) ... nece me valjda gristi savest da sam se ja zalagao za njega ...

Pozdrav,
Vasilije

ps. Ma pitanje sta bi bilo i sada oko Efesa, da tamo zivi grcka nacionalna manjina (pa pogledajte Jerusalim).


ako cemo po turskom modelu

onda da zamolimo kfor da na Kosovu uvedu vojnu huntu kao garanta laiciteta, pa da nema drzavne religije. A mozda bi nam i oni bili zahvalniji jer bi se slobodno pilo i pivo i rakija. Malo se salim a malo sam i ozbiljna, jer je Turska ipak specificni model i zato je i procvetala. Stvarno bilo bi divno kad bi se i Kosovari na nju ugledali. A mi smo posebna prica.


Evo ja predlažem, Vaso

da se za naše kulturno blago na Kosovu pobrinu & izbore pa narovno ko drugi nego oni koji su ovde najglasnije to blago na rečima branili - pojedinci iz rasejanja! Oni će se svi do jednog lepo zapakovati i kolektivno doći ovamo da taj tegobni posao konačno urade kako treba. Jel može tako?

Izvini što tebe ne mogu da kandidujem za Ministra, bojim se da bi te pojeli ovi gladniji i stariji kojima su uostalom usta još punija Kosova nego tebi. Ali bi ti mogao da budeš kvalitetan turoperator ove lepe ekskurzije. Dogovoreno?


Vazi Maco, dogovoreno ...

... naravno, ako Kosovo ostane u Srbiji :)))))


Pa što se niste

ranije setili?!


pa sad smo culi za genijalni predlog ...

:p

edit: laku noc;)


eto, puna usta zemlje

a niotkuda inicijative, tctctc, nije dobro za CV.


krasici,

Quote:
da se za naše kulturno blago na Kosovu pobrinu & izbore pa narovno ko drugi nego oni koji su ovde najglasnije to blago na rečima branili - pojedinci iz rasejanja! Oni će se svi do jednog lepo zapakovati i kolektivno doći ovamo da taj tegobni posao konačno urade kako treba.

jel moze pojasnjenje ovoga, ako nije problem?


Sve tu piše,

samo ne znam što si se Irwase prepoznao/la u ovom "pojedinci iz rasejanja". Bilo je namenjeno nekim nacionalnim radnicima na huškačkom zadatku, a ne sećam se da si se ti nešto istačinjao. Mada, sećanje zna i da prevari. Ali, ako baš insistiraš, za više detalja oko puta obrati se Vasiliju Prvovenčanom, eno on je prihvatio da sve organizuje.


nisam se istacinjao jer

nisam se istacinjao jer nisam nacionalni radnik na huskackom zadatku :)

sto se puta tice, jos uvek ne planiram a pogotovo ne sa ekipom koja se lozi na "kosovo je srbija" fore. ja kao prirodnjak bi eventualno mogao da pomognem oko uvodjenja savremene nauke u srpske univerzitete, ali to je druga prica.

osetio sam se prozvanim jer mislim da bi zastita kosovskih spomenika morala biti jedan od prioriteta u planovima buduceg ministarstva kulture. nista vise od toga.


Irvase, potpuno se slažem,

i iskreno se nadam da će naši spomenici na Kosovu biti važna stavka u agendi nekog budućeg, normalnog ministra kulture. Onoga koji će imati ugleda i kapaciteta da tu agendu i sprovede u delo.

Ali sigurno ne ovog koji je do juče držao voštanog Čiču pred vratima ili ovog novog-nezvanično-kandidovanog-bivšeg JULovog kulturtregera. Od njih nije videla vajde ni jedna institucija u kojoj su dosad radili pa što bi videli naši interesi na Kosovu?


upravo tako krasici,

"nasi" spomenici na kosovu su nasi zajednicki spomenici, srpski po poreklu, albanski jer kosovo pripada albancima. buduci ministar kulture bi zato morao dobro da zagreje stolicu izucavajuci albanski jezik, istoriju, tradiciju... naravno, ocuvanje spomenika ne bi bio jedini razlog za takav napor.

ne vredi vise da raspravljam o tome jer mogu samo da se iznerviram posto vidim da niko od zvanicnih srba ne razmislja u tom pravcu.


irvas : ...jer kosovo

irvas : ...jer kosovo pripada albancima...

Pa na zalost OGROMAN broj ljudi misli tako na prostorima ex-Yu. Pa po njima i vama, onda i onaj deo Srbije bez Kosova pripada Srbima (30-ak posto ljudi nesrpske nacionalnosti nema tu nikakava prava) ... Sandzak pripada Muslimanima/Bosnjacima, istocna Hercegovina Srbima, zapadna Hrvatima, Bosna Bosnjacima, Hrvatska Hrvatima, razne "Krajine" Srbima ... Pa posto to tu ima pomalo i sukoba interesa i "preklapanja", moramo cesto i da ratujemo ... i da pokusavamo da tacno RAZGRANICIMO sta je cije ...

Jedino sto retko kome pada na pamet da bi ljudi mogli i da zive zajedno. STO I TAKO I TAKO MORAJU. I ma koliko delili multinacionalne zajednice iz NACIONALNIH razloga, rezultat su opet MULTINACIONALNE zajednice.

Mada je Hrvatska prlicno uspela u cilju da postane jednonacionalna (to nije samo lepo reci) ... a Kosovo je uspelo JOS VISE ... a svi su izgledi da ce uspeti POTPUNO. Pa ce i ona vasa recenica koju sam citirao postati, nazalost, CINJENICA ... Ali je to takoreci NEDOPUSTENO reci - osim ako necete da budete etiketirani kao "nacionalista huskac", "fasista" i sl...


Virtuelni,

rekoh "kosovo pripada albancima" jer albanci na kosovu imaju uspostabljen sistem koji je potpuno nezavisan od srbije.

"Jedino sto retko kome pada na pamet da bi ljudi mogli i da zive zajedno. STO I TAKO I TAKO MORAJU. I ma koliko delili multinacionalne zajednice iz NACIONALNIH razloga, rezultat su opet MULTINACIONALNE zajednice."

slazem se, multinacionalne zajednice mogu da funkcionisu pod uslovom da postoji jedinstven drzavni sistem i pod uslovom da nacionalne grupe od interesa, izrazavaju politicku volju za integracijom. u slucaju kosova, vi imate skoro trecinu populacije sa kojom srbi, pa time i srpska vlada, nemaju apsolutno nikakvu komunikaciju. kada ovim cinjenicama dodate jos jednu:

nsarski: “Posebno zato sto je osveta u tim krajevima cesto jedini oblik komunikacije, sa obe strane.”

mozete doci do zakljucka da je bilo kakva prica o kohabitaciji kosova sa srbijom (bez kosova) ravna utopiji.

pozdrav


Tacno tako, Krasici,

ja nisam bio maliciozan kad sam pomenuo to pitanje. Samo sam rekao da je ono vazno, i da ce biti tesko da se ono razresi. Posebno zato sto je osveta u tim krajevima cesto jedini oblik komunikacije, sa obe strane. Jedna crkva, dzamija, ili ikona stara 1000 godina nikome nista nije skrivila.
Pre par godina sam bio na jednom strucnom predavanju M-me Belovic o skorasnjim razaranjima manastira na Kosovu.
Izadjes iz sale nem.


Objasni

kako se zove taj nezvanicni. Mnogo sam daleko i ne znam, a veoma me zanima.
Pozz


Virgo Intelecta, cini mi se

da se ovde misli na Nebojsu Bradica, direktora Beogrdskog Dramskog poz. On je bio u JULu a sad je u G17 posto.

Pozz.


Au, Maco ...

Krasici: ... Bilo je namenjeno nekim nacionalnim radnicima na huškačkom zadatku ...

Dobro je sto odoh sinoc tako brzo na spavanje pa nisam stigao da se nasekiram :-)

Ja mu dodjem znaci kao "nacionalni radnik na huskackom zadatku" zato sto sam protiv etnickog ciscenja, za zastitu ljudskih prava, za zajednicki zivot ljudi bez obzira na nacionalnost , za zastitu zrtava i kaznjavanje zlocinaca ... I to u SVIM slucajevima. Hm, ali valjda je problem u ovom "SVIM" - posto je moderniji (tzv. evropski) pristup onaj koji je SELEKTIVAN.

Ma da, taman posla GLASNO reci ono sto bi svakoj iole umerenoj i konzistentnoj, a politicki NEOSTRASCENOJ osobi trebalo da bude KRISTALNO jasno: nezavisnost Kosova na nacin na koje se se stvari krecu od 1999 je NAJKRETENSKIJI moguci zavresetak KRETENSKOG rasturanja jedne multietnicke zemlje poznate pod imenom Jugoslavija.

A kako zaboravi da me nazoves i fasitom?

Pozdrav,
Vasilije


ja bi samo volela da vidim

ja bi samo volela da vidim kako bi BS reagovala na vostanog chichu ispred kancelarije :-))) i da vidim izraz lica sekretarice kad joj BS kaze 'molim da se ovo odnese i pretopi u nesto korisnije' :-)


POLUINTELEKTUALAC

bebo,

Čiču su, uzgred, već odneli – problem je, naravno, u tome što su ga uopšte postavljali.

Malo skrećem sa teme ali mislim da je korisno.
Dakle – Slobodan Jovanović o poluintelektualcima:

Uzimajući ga u njegovom najpotpunijem i najizrazitijem vidu, poluintelektualac je čovek koji je uredno, pa čak možda i s vrlo dobrim uspehom svršio školu, ali u pogledu kulturnog obrazovanja i moralnog vaspitanja nije stekao skoro ništa... On sve ceni prema tome koliko šta doprinosi uspehu u životu, a uspeh uzima u »čaršijskom« smislu, dakle, sasvim materijalistički... Ipak i u moralnom, kao i u kulturnom pogledu, on je u osnovi ostao primitivac... Školska diploma, kao ulaznica u krug inteligencije, dala mu je preterano visoko mišljenje o sebi samom... Pretpostavimo da se u njega probudila politička ambicija, i da je uspeo postati ministar. Taj položaj mogao je ugrabiti samo kroz silno guranje i strmoglavu jagmu, i zato će smatrati da je to sada nešto »njegovo«. Iz te svoje tečevine ili, bolje reći, plena gledaće da izvuče što više ličnog ćara. Biće »korupcionaš«, ali neće biti sasvim svestan tog fakta: toliko će mu to izgledati prirodno i na svom mestu... Politička ambicija jednog poluintelektualca upravo i nije politička. Ona se sastoji samo u tome da se čovek kroz politiku obogati, i da na visokim položajima progospoduje. On ne zna ni za kakve više i opštije ciljeve. Tek kad poluintelektualac izbije na vrhunac političkog uspeha, vidi se kako je on moralno zakržljao. Poluintelektualac u takvom položaju tim je opasniji, što ne zna ni za kakve moralne obzire koji bi njegovo ogorčenje ublažavali... Poluintelektualac je bolesna društvena pojava, koja je obelodanila dve stvari: (1) da je kulturni obrazac potrebna dopuna nacionalnog i političkog obrasca, što se naročito oseća onda kada uticaj ta dva obrasca stane slabiti - i (2) da škola koja se ograničava na davanje znanja, bez uporednog vaspitavanja karaktera, nije u stanju sprečiti pojavu takvog društvenog tipa kao što je poluintelektualac.

Slobodan Jovanović, Jedan prilog za proučavanje srpskog nacionalnog karaktera, Vindzor, Kanada, 1964, str. 34-42; preštamoano u: Republika, Beograd, br.159, 15. mart 1997.


jel se to

priprema zenska vlada za 8. mart?:)
Wohoooooooo:)


Dream team

Predsednica Vlade - Lidija Vukicevic-Mrkela
Mininistar kulture - Bogdan Tirnanic
Mininistar info - Milenko Zablacanski
Ministar policije – Nebojisa Covic
Ministar rada...- Milan St. Protic
Ministar sporta - Dušan Prelević Prele


Možda može i drugačije

Kao u onom vicu:

Heaven is where the Police are British, the Chefs are French, the Mechanics are German, the Lovers Italian and it's all organised by the Swiss.

Hell is where the Chefs are British, the mechanics are French, the lovers are Swiss, the Police are German and it's all organised by the Italians.


ako smem da primetim, Vučko,

za nas bi i ovakav pakao bio premija.


Dugoročna šansa

Jedna od najvećih dugoročnih šansi
jugoslovenske privrede predstavlja,
pre svega, rešenost naroda da podnese teškoće

Akademik Kosta Mihajlović

(ovaj citat otvara knjigu "Ekonomija destrukcije" Mlađana Dinkića)


and it's all organised by Kostunica...

uf, al ovaj donja kombinacija lici na nasu stvarnost...


Prele ne moze. U kolicima

Prele ne moze. U kolicima je, a nasha zemlja nije uredjena za ljude sa posebnim potrebama.
Mozda ne treba tako olako odbacivati baba Vuchichku za ministraku. Ovoga puta policije ili direktorku za izvrshenje zatvorskih sankcija. Pravi je kapo i poznaje sistem :)


Dream team je ok. s tim

Dream team je ok.
s tim što, ipak, INSISTIRAM na izuzeću
Milana St. Protića!


kurirastopinkasti

Svi mediji koji se bave ljudima, a ne delima liče na Kurir.
Sve "kulture", koje nedostatak sadržaja prikrivaju formom, liče na Pink.
Blog.b92 se baš lepo uklapa u kurirastopinkastu atmosferu. Ovde navraćam već dvadesetak dana i sve mi se žuti pred očima,od pročitanih tekstova.
Drugim rečima, voleo bih da pročitam nešto što Biljana trenutno radi, nešto što je kreativno, a ne nešto što je mlaćenje prazne političke slame.
Rekoh.....


kurirastopinkasti

Svi mediji koji se bave ljudima, a ne delima liče na Kurir.
Sve "kulture", koje nedostatak sadržaja prikrivaju formom, liče na Pink.
Blog.b92 se baš lepo uklapa u kurirastopinkastu atmosferu. Ovde navraćam već dvadesetak dana i sve mi se žuti pred očima,od pročitanih tekstova.
Drugim rečima, voleo bih da pročitam nešto što Biljana trenutno radi, nešto što je kreativno, a ne nešto što je mlaćenje prazne političke slame.
Rekoh.....


Zenska vlada

Zasto da ne, zenska vlada?
A Biljana Srbljanovic za ministarku kulture? Divno! Mlada, obrazovana, pametna, hrabra pa i drska kad je potrebno. Ne znam samo da li je u politici moguce ostati citav i nepoklopljen od ostalih koji su uglavnom nespremni za promene. Ja joj samo ne bih zelela nepotrebno arcenje zivota jer kako stoje stvari, tesko da ce skoro bilo sta da se menja.


Samo vas slusam koliko vi ne poznajete Biljanu

Biljanu treba staviti za ministra policije ako hocete da se stvarno nesto konkretno uradi.
Zamislite je na danu bezbednosti (koji to dan bese kada pice na motorima), a Biljana u svecanoj uniformi =]

To bi bila nasa srpska Demi Moor, a o sabljama, macevima i sl. da ne govorim.


Spiridone

Stvarno, Biljana lici na Demi Mur. Razmisljam o ovom vasem predlogu. Da znate da nije los. Ipak, za policiju je neki snagator. Ne mora bas da je bio obijac ili razbijac, ali onako neki plecat tip, ne bi bio los:)


Jelena

Quote:
za policiju je neki snagator

Um caruje ...

Pored politickih, kulturnih i ostalih stereotipa, ja sam takodje protiv ovakvih predloga.

Imati zensku osobu (sto bolja riba to je efekat jos jaci) na takvom mestu bi bio "grom iz vedra neba".
Ili "Neocekivana sila koja se iznenada ..."

Ili da uprostim:"Oni bre ne bi znali sta ih je snaslo."


Spiridone,

Quote:
...a Biljana u svečanoj uniformi...

je li vi nama neke fetiše podmećete? o))

sad će da se jave oni što su opsednuti njenim čizmicima...


a da,

Svim Blogerkama, za 8. mart

PS: Podrzavam predlog za ministarku kulture, kad god bude izvodljiv!


hvala Pedja

:-)


ja slavim osmi mart

i zahvaljujem se na cestitkama (mogao si nesto i u kesu, ali dobro)


za Biljanu

...osmomartovski pozdravi stari već čitav vek:
hleba

ruža

i mira

Ili: posla, ravnopravnosti, pravde i slobode
A evo i zašto:


Evo Biljana tebi koja slaviš

ove osobite sprungli čokolade. Ne znam gde se stavljaju tačkice na u i četitam ti osmi mart.

Ja dobila od Lektorke. Kojoj se ovom prilkom zahvaljujem:)) i za sprungli i za divno druženje:)))

Jasna


pusti snovi...

a, sta se stvarno desava? jel zna neko neki trac? ja pitao neke ljude i svi mi kazu da ce ministar da bude onaj ljigavac bradic.


Ja sam za ministra energetike

čula da stavljaju Savetnika. Ali ne Krleta, nego Vuka Jeremića. Mada, kojeg god od dvojice da stave, neće pogrešiti. Obojica o energetici znaju koliko ja o "spektrometrima".


U tom slucaju,

Kori je ipak najbolje resenje :) ne salim se... ali kao da se mi nesto pitamo...


"ljigavac bradic"

moram da se ogradim od ovakvih komentara


ma moze spiridone i "onaj

ma moze spiridone i "onaj fini gospodin bradic"... nisam mislio da gadim njega, izletelo mi "kurirskopinkovski" sto kaze grof.
jesi cuo ti neki drugi trac? da li oni uopste u ovoj fazi pregovora pricaju o tim sitnicama, ili samo o policiji, dbu i tim vaznim stvarima?


U zemlji slepaca,

corav je dobar kandidat za vizionara. Donekle.
Tako shvatam temu ovog bloga.


ovo ni Jupiterijanac

ne bi bolje rekao.


super

super


Nestorijanac

kaze: "U zemlji slepaca, corav je dobar kandidat za vizionara". Da, u takvoj zemlji i Prele bi mogao biti ministra spotra, kako je neko ovde predlozio.


pa zar nije petar lukovic bolji kandidat,

em zivi u beogradu, em je vulgarniji


Petar Luković je dakako

vulgaran taman tamo gde treba i koliko treba. Evo, nasumično odabranog teksta, iz ogromne arhive, o crkvenom predlogu dodatnog oporezivanja bračnih parova bez dece, u Feralu:

"Da li će pravoslavni popovi, po umetničkom opredeljenju pedofili – plaćati pojedinačni bruto porez za svaku mlađahnu zadnjicu ili će državi davati paušalno, godišnje...?"

a na kraju teksta dodaje:

"Ovako maljavo nag, u širokoj, lakoj, svilenoj odeći koja me štiti od napada SPC, svečano feralovski masturbiram, misleći na dr Koštunicu – primer sladostrasne haške privlačnosti – uzgred se vizuelno pomažući prizorima generala koji se sa Vojom jezikom ljube uoči odlaska u Hag; vredi, jebiga, platiti crkvenu porez i svršiti u ime SCG koje više nema. Hvala qurcu & Petru Dobrnjcu!"

Čovek koji se visoko kotira na listi državnih neprijatelja Nove Srpske Nacističke Misli meni je automatski - prijatelj.


Cirjakovic nije preboleo

Cirjakovicu,
Potpuno je tachno da je Pera Lukovic vulgaran. To je jasno svakom ko prochita makar jedan njegov tekst.
Vi, s druge strane, iako ne koristite slichne rechi, predstavljate vulgarnost samu. Hodajucu.

Inache, gospodin Lukovic ne moze biti ministar jerbo ce zauzeti mesto direktora Javnog medijskog servisa.


Mislis ispiranje mozga pod firmom

Radio Televizije Peščanik. Ili ti dosadno i ostrašćeno, slobizam bez Slobe, kondezovana mržnja, paragrađansko jednoumlje bez prava na suprotno mišljenje, klevete i laži u neograničenim količinama ...
Verujem da bi voštana Latinka u holu svih ministarstava bila odgovarajuća dekoracija takvog sistema.


a šta ćemo s već ispranim retko korišćenim mozgom...

Nadam se da na ovo niko neće odgovarati...
A neću ni ja...


Pa, Luković već preti ubistvima,

ko zna šta može da se desi kad preuzmete "ministarstva sile". Mnogi ljudi pravo lice pokažu tek kada osete vlast.


u cemu je fora sa tom latinkom?

sto je oni tako strasno mrze? i kakve veze ima latinka sa ovim zivotom?

i sto su toliko naklaceni na pescanik? pored miliona drugih emisija po njihovom ukusu, piramida - sto je valjda srpski dzeri springer i drugih pornografskih sadrzaja, pored toliko "izbalansiranih" emisija cak i na devedeset dvojci, sta su se toliko namrzli bas na te dve zene?

ovo sve pitam milutina, coveka ciji se tekstovi u ninu objavljuju, kao tekstovi legitimnog sagovornika i mislioca koji predstavlja nesto bitno.

mile, objasni mi preko veze, sto se ovi mucenici iz nina toliko ljute?

ps: ali pozuri, moram da spavam, pada mi glava. malo i od dosade.


Ti si Biči daleko pa ne znaš,

a i, verujući u tvoju dobronamernost, kada si bila ovde nije te to zanimalo. Postoji netransparentno zlo i meni je ono najzanimljivije. Kada je nestalo ono koje se hrani životima, onda takvo zlo dolazi na red.
Među malim zlima mene najviše isnspirišu ona perverzna, netransparentna, makar oko njih postojala i neka malo veća.
Lepo spavaj, čuvaj se "hupsera" i, molim te, ne zaboravlja znake navoda


"Bici"???

mi smo sada na nik nejm? je l sam ja ona bici sto mi je muz bombardovo srbiju? ili sam ona bici kurva ulicarka? ili ona sto me je milutin mladjenovic tuzio kod tebe?

kondenzovana mrznja?
lazi i klevete, kazes? pa gde radis ti, u pescaniku?


sama si napisla to o mužu, BEZ NAVODNIKA...

da li treba da ti pošaljem tvoj post? zašto se ljutiš kada voliš da se igraš vatrom?
a peščanik... kada se o lažima i klevetama radi zadržaću se na svom primeru (mada bila je tu i jedna istina o meni koju je izgovorio Mileta Prodanović. Ali takve, slične istine, a nemoj misliti da ih ne znam, i o tebi, i o Mileti, i o vašoj Lati, nikada neću objaviti. Mali je Beograd, zna to i Mileta.). Kada su u Peščaniku tako lagali o meni (kao i ti, reče da sam "specijalno obučen". kada? gde?), mogu misliti šta rade drugima.
Da bi o Pešćaniku uopšte moglo da se govori kao o objektivnom ili bar pristojnom mediju njegove autorke i autor bi prvo morali da shavte da i ljudi sa kojima se ne slažu nešto, makar ponekad, rade SAMO svojom voljom, SAMO po svojoj savesti i bez BILO čijih instrukcija i saveta. Taj njihov, a izgleda i tvoj, refleks da u svemu vidite zaveru, naredbu i plan, da svi koji nisu s vama svesno ili po naredbi služe nacionalizmu i raznim mračnim silama, je dokaz da ste proizvod milošvićevskog duha, da vas je perverzija njegovog vladanja inficirala koliko i one koje doživljavata kao suprotnost i da predstavljate problem ove nesrećne zemlje.
Još jednom, što se mog pisanja o tvom (nedramskom) delu tiče, sama si kriva. Nemoj ponovo da objavljuješ delove intervjua koji si dala pre nego što izađe novina za koju si govorila, i stavljaj navodnike. Samo budala ne bi citirala ono što si napisala o svom mužu. Meni je bilo čudno da si to tako napisala, ali tako je pisalo Biljana. Tačno tako, tvojim rečima, bez ograde.
Što se tiče ovog podmetanja sa "kurvom uličarkom", šta reći sem jadno. To, kako sama znaš, nema veze sa mojim pisanjem.


ja ne znam u koji si ti tuznu paranoju upao

ja mislim da si ti za ninove uslove specijalno obucen vec cinjenicom sto znas engleski i sto se ne bojis da ti bankomat proguta ruku. verujem i da ti gospodarenje beogradskim tracevima tajni talenat, kao i polovini ovog grada, ali da li je to stvarno vazno?

ali, mislim se nesto - znam te, nisi glup, kako je moguce da mozes i da pomislis da si mi naudio tim decijim smicalicama sa navodnicima? ili time sto si pisao da mi je muz bio zamenik vokera pred bombardovanje srbije - bez ikakakvog objasnjenja, a tu i bez citiranja?
samo, najsmesnije od svega sto su tog coveka, koga si pokusao da popljujes usput i bez ikakvog opravdanja, citaoci tvog lista verni fanovi, na moju permanentnu frustraciju.
konacno, mislis da je stvarno u redu da pises o meni kao o šušuu zapadnih diplomata, ti koji si me nominovao za njusvikovu zenu novog milenijuma, however pretentious, ti koji si pisao tekst o meni?

znam ja da ti odlicno znas i ko sam ja i ko mi je muz. utoliko ti je teze da potpises onakvo poruceno djubre.
mnogo si nesto ljut na pola grada, neko te je nesto gadno nasekirao. ne znam sta ti je ta latinka uradila, ne poznajem je, niti me zanima. ali vidim da ti nije lako.

inace, istekla mi je internet pretplata za nin pre sest meseci, pa sad stavrno vise ne pratim tu bruku. pa mi zivot dodje nesto mnogo manje jedan.
probaj i ti, ugasi radio kad krene pescanik. kad te vec toliko sekira.


pola dvanes!!!!!!

ovako kasno nisam ostala ni za novu godinu.
laku noc deco i drugari blogeri. nece me biti desetak dana.

cuvajte mi milutina.


Gospodine Cirjakovicu

Kad sam procitao u Biljaninom intervjuu da NIN stavlja na nivo Kurira, pomislio sam odmah da nije fer sa njene strane da vas vredja na taj nacin - posto to JESTE uvreda za svaku novinu u Srbiji koja pretenduje da bude "ozbiljna". Ali kad sam procitao vas odgovor u sledecem broju nisam mogao da poverujem svojim ocima. I pitao sam se: da li je moguce da su toliko GLUPI i da joj se SVETE ovako nisko i prljavo - NA KURIROV NACIN. I time potvrdjuju ono sto im je skresala u lice!!!

Po njenoj reakciji je bilo jasno da ste uspeli da je POVREDITE - sto je i razumljivo. Ali izgleda da vam nije bilo jasno (a nije ni sada) DA STE NAJVISE POVREDILI slavnu tradiciju vaseg lista. U onom "mom" NIN-u (iz njegovih slavnih vremena), ciji nijedan broj nisam mogao da propustim, bi odgovor na ono sto ste smatrali da nije bilo ok sa njene strane, bio mnogo razumniji, umereniji i dostojanstveniji ... Cak mozda takav da je navede da razmisli i uvidi svoju eventualnu gresku/zaletanje pa da pokusa da se opravda ...

Pozdrav,
Vasilije

ps. Ovo sam vam rekao kao covek koji je odrastao uz NIN iz "njegovih slavnih vremena", koji u gimnzijskim i studentskim danima nije mogao da zamisli da ga ne procita. Pa prestao da ga cita ono (krace) vreme kad je bio pod kontrolom Milosevica. I nastavio posle opet kad je "oslobodjen". Od tada vise ne tako redovno, zato sto mi nije bas uvek bio dostupan. Pa u zadnje vreme kao internet pretplatnik - kome je istekla pretplata i razmislja se da li da je produzi. Zato sto sam pored ovog spornog clanka imao cesce prilike da procitam stvari koje nisu u duhu te slavne tradicije. Ali u svakom slucaju sam JAKO DALEKO od komunisticko-netolerantnog nacina misljenja onih koji pljuju na SVE sto misle da nije na "njihovoj" strani - pa i NIN ... a cine "demokratsko-komunisticku" vecinu na ovom blogu (mislim na one koji diskutuju o politici). I da, spadam u one koji bi JAKO zeleli da NIN bude opet ono sto je nekad bio ....


Znaš kako je rekao Duško Radović

Biljana!?

Uvek citiraj nekog, kada je taj o nečemu ima pametnije ili bar zanimljivije mišljenje nego što je tvoje !!!

Ja naprosto se uvek toga setim, i to radim, ali gle čuda, mene su počeli da citiraju čak više od pokojnog Radovića.

Ovo je uvod Biljana, a sad po teoriji pismenog dobrog sastava treba razrada i odgovor tebi na gornja pitanja...

Te dve osobe ženskog pola mrze i zavide im u istom paketu, jer imaju svoj stav o svemu postojećem na ovom svetu, gotovo kao moja malenkost, a to je u SRBIJI smrtni greh.

Da misliš svojom glavom, pa još to mediji objave ili zabeleže, pa to je strašno i nepodnošljiivo.

Zaspaćem mi Biljana, pa žurim, pa jurim da napišem i zaključak, ali nema vremena, pa ću ga ostaviti za neku drugo priliku, ili to uradim kasnije ako te razbudim ovim šta do sada napisah.


nemoj bas tako brzo,

nista te ne razumem.
evo, jos pet minuta, reci lepo, polako. (al sam sad stvarno na automatskom pilotu.)


Treba li baš

sve da razumeš Biljana !?

Šta misliš što mene ovde ne podnosi jedno 30 % radikalnih šita ovog BLOGA!?

E taj odgovor koji meni budeš dala i budeš htela da mi napišeš je ujedno isti onaj odgovor koji od mene tražiš-očekuješ.

razumeš li ovo sad?


ma mile, ja sam tvoj fan, sad sam sve razumela.

samo reci ovo: tries posto radikalnog sita - to je ono sto dunes ponekad, na to si mislio? malo sam iznenadjena. ali dobro, nasi smo.


Ti znaš Biljana,

da imaš svoju publiku i ovde i uopše, a znaš da imaš nemali deo OPONENATA koji te baš ne podnosi...

ti koji te ne podnose, taj njihov stav je uzrokovan samo zato što imaš svoje mišljenje o društvenim političkim okolnostima i to ni manje ni više SRPSKIM, to se ovde pomno prati.

da ne pišeš, da nisi javna ličnost pet para nebi ljudi dali za tvoje stavove, ali pošto tvoje reči i rečenice imaju težinu, to boli, to se mora neutralizovati.

ja ga sad pametujem ali bogami to ti je tako.


ma mene svi vole.

ja sam lovable person. samo se prave da me mrze.


MILUTIN - AL SAD S NAVODNICIMA! bre

Milutine,

znam, obećah da neću i ja da vas mučim tj. da vam odgovaram.
Ipak, ovaj put ste me naprosto oduševili (sa ili bez navodnika, svejedno).
Uzgred: nebi se ipak piše odvojeno.
Dakle: ne bi... ubuduće bi vam (možda) moglo koristiti. Posebno ako tj. kada budete pisali za kNIN, to tamo teško prolazi (sa ili bez navodnika, naravno).

Ali ove bisere ipak valja ponoviti. S navodnicima, naravno:
"ti koji te ne podnose, taj njihov stav je uzrokovan samo zato što imaš svoje mišljenje o društvenim političkim okolnostima i to ni manje ni više SRPSKIM, to se ovde pomno prati".
Mislim da posle ovoga Biljana može lepo da spava + skija!
A i ja ću. Mislim da spavam.
Što i vama želim. Videćete: moglo bi vam (bar večeras) biti od koristi.
Možda... Mada...Ipak...i tako to...


Da je samo EKV

bilo bi dovoljno za nas šiite.


a suniti nista?

i to je zbog latinke?


MM

nas je već svrstao i sad nemamo izbora :)


nisam znala da milutin duva,

ja sam mislila da je on protiv svih stupefijanata. a kad ono samo teskih.
bogami mile, stvarno me cudis.


Ne duva on

već je kao mali poput Obeliksa upao u bure :)


Milutine

jel taj shit avganistanac ili turchin ludak? Vidim da si verziran


ja mislim da je albanka ipak najzajebanija.

btw - ja stvarno mrzim duvanje. izvini, milutine.


Dobro Biljana,

evo nisu ŠITI, već tamilski TIGROVI, ista je to ideologija, možeš misliti, ali isto kao ja.Kao MI !!!

Eto kakvi ste, kada se ja uozbiljim, a takav sam uvek sem kad nisam, onda vi udarite na ŠEGU i sprdnju !!!

Kada se ja malo šalim, vi se odmah uozbiljite i namrštite, opredelite se bre...


Izgleda da se Milutin vishe

Izgleda da se Milutin vishe duva nego shto duva. Lazzno se predstavlja :))


Odmaras se, znam...

ali, duvaj ga. Ipak.


Ovo je bio komentar

za BS. Ponudjenog kandidata na ovom blogu.
Zenu koja nije bas ni za ....(dodaj sta hoces).


Zorane C. u veli sa Latinkom

Bila bi. Vishe od ukrasa. Bila bi ponos


raznim stvarima se ljudi ponose

i raznim stvarima se ukrašavaju.


Mudro zborish Zorane

i ja tako mislim.


Тако је ЋИРЈАКОВИЋУ,

што су особе мање растом а и уоште, то се више украшавају и кинђуре.

нечим човек мора да скрене пажњу на себе.

ја мученик на себе скрећем пажњу само вербалним изливима агресивности и нежности, свима према заслугама.

о овоме би мога да напишем неподношљиво занимљив Блог, јер су сви моје изјаве неподношљиве, ко не верује у ово, нека пита другарицу Хаг, друга Зеленовића и остале зокстере...


A mi treba...

...da prepoznamo šta je agresivnost, a šta je nežnost... ili kako? :)


Milutin: "ја

Milutin: "ја мученик на себе скрећем пажњу само вербалним изливима агресивности и нежности"

I ejakulacijama od 4 metra u dalj sto zavrsavaju u NIN-u, zajedno sa Cirjakovicevim po retku placenim (i preplacenim) tekstovima.


furnication

it was the dark lucifers who tought man to ejaculate the semen.the original sin of our first parents was the crime of ejaculating semen.that is furnication.


ovo je stvarno

definicija nase otadzbine. Na zalost!
Well said nestorijanac!
:-(


Ok....zar nije malo dosta pesimizma, nestorijance!

Nije ovaj narod slep jer nema oci, slep je jer je zaslepljen....a to se lako leci. Nije to neki veliki problem....
Nego smo mi zaboravili da postoji i drugi izbor, drugaciji put.
Pri tom mislim na one koji misle da vide....a ti si jedan od tih...mislis da vidis jer gledas samo do brda a ne mozes da pogledas preko i iza brda....Zato ajde svi na vezbanje...IZA BRDA se otvara vidik...pa jos jedan vidik, pa jos jedan....
Sto se vise protegnes vise vidis.
Ne treba psiholog za takav poduhvat...mozes to lako i bez icije pomoci.
Inercija koja je kod nas jedno uporno drzanje za usranu motku je cista pubertetlijska linija manjeg otpora. Ovaj narod nije slep, nego su mu otupela cula...olenjio se i predao kukumavcenju.
Sve to...ipak nije toliki problem... samo izgleda...lako se leci !


"Lecenje slepila,

ili zaslepljenosti je lako, samo se protegnite !" - rece jedan slepac (slepica) i nastavi da se drzi za usranu motku. Tako se setala od brda do brda dok se nije prilicno umorila. Posle joj je corav objasnjavao sta je sve videla u toj setnji.


Ljudi,

Žika Obretković se vratio. Ura!


ZIKA ILI SAVO....

Žiko, pusti sad Savu,

on se samo bori protiv Kikindskih licemUra & pedera.

Ti si zadužen za sve ostale kategorije i toponime.


Neka, hvala ! Ko je za nesto "zaduzen"

taj je time i "uruzen" sto bi rekao jedan covek sto zivi u sumi i hrani se plodovima koje sakuplja. Cuo sam ga dobro, mada ga nisam bas najbolje video. Zvao se Gandor. Nije vise ziv.


Ovo bez zezanja

Tebi treba pomoc...malkice...ima jedan cika koji se zove Ricard Bendler...gugluj ga.....on leci sve traume i fobije levom rukom.


Tetka Taska Dano,

hvala na savetu. Nisam jos stigao da guglujem tog ciku sto leci levom rukom. Ne zamerite ukoliko to ne uradim. Malkice sam nepoverljiv. Jer, ako je on Vas lecio od tih trauma i fobija (a, verovatno jeste, cim ga preporucujete) cini mi se kao da Vas jos nije bas do kraja izlecio.
U svakom slucaju, zelim Vam brz i potpun oporavak.


Update

Upravo je to ono sto treba da se shvati.


lepo je što shvataš.

lepo je + pohvalno to što uprkos teškoćama ipak shvataš.


uprkos teškoćama

Lepo je + pohvalno što, uprkos teškoćama,
donekle ipak shvataš.


Ja skocila od srece!!!

Sto se moje procene tice, Biljana bi mogla da bude ministar u vise resorsa i to bi joj islo kao od sale a ova bi zemlja procvetala i to bez sale.
E, kad bi nam se posrecilo!
Kad bi Biljana stvarno postala ministar za kulturu to bi bio odmah 100 koraka napred i to dzinovskih.
Vidim da se ovde "po blogu" vise zezate nego sto ozbiljno pricate, al ja ne mogu da se otmem radosti koja me je obuzela pri pomisli da bi to moglo biti istina.
Mislim se nesto, cesto mnogi od nas izbace iz sebe ono....muka mi je vise od dzibera , neipsmenjakovica, seljobera i nafajtanih dzukela....i ne mogu da kazem i meni je muka tek tako lako...zvuci nekako nadmeno i sebicno....Dosta je bre bilo i celom narodu samo sto narod jos to ne zna...sramota u sta smo se pretvorili...red je da se uzdignemo na nivo koji mozemo i moramo da dostignemo.
I , da....imamo mi tu jos sposobnih, pametnih, obrazovanih zena i muskaraca koji bi nas lako izvukli iz ovog brloga.


skocila i ja od srece....

ali ja mislim da Biljana nikada nebi prihvatila tu funkciju ili bar ne sada dok je ovakav sastav parlamenta.
Biljana?


Ne slažem se da Biljana bude ministar !

Suviše je ostrašćena !


Srbljanovic bi bila odlican

Srbljanovic bi bila odlican politicar ukoliko bi odlucila da se potpuno posveti politici.

BS, ukoliko se odlucis na takav korak, obecaj nam svima da ces nositi pancir, stalno.


Ne bih ja mene zajebavala.

Covek vas ostavi jedno vece, a vi tako.
( Slazila sam se samo na temu jutarnjeg postrojavanja, nemanja strpljenja, dekriminalizacije i cizmica.)
Obavestavam vas da sam jutros dala ostavku u korist Cece Lukic.

Nebojsa, molim te promeni naslov i sliku u skladu s informacijom, tekst mozes da ostavis.
Stvarno, ovo je ozbiljna tema koju svaka vlast krajnje neozbiljno tretira, tu se uvek popunjavaju medjustranacke nagodbe.
Mesto ministra kulture mozda nije vazno koliko i policije, ali je mesto ministra informacija i medija apsolutno jednako vazno za dekriminalizaciju drustva. E, to mora da vodi covek sa pancirom.

Sad moram da idem, a vama zelim uspesan nastavak debate. Al sad malo o Ceci.


Ceca, pancir, mediji...

Biljana,
malopre stigao sa posla (a tamo, naravno, nema blogovanja -sve se, naravno, uredno proverava)i video tvoju ideju koja je na mom blogu izazvala očekivane promene.

Kao što vidiš kultura će biti razdvojena od medija,
te bi Ceci ipak ostavili ono što od nje i očekujemo... sa sve pancirom, naravno!

pozdrav ministarki u ostavci,
n.m.

p.s.
a sad odoh na promociju knjige Teofila Pančića


ma kakav politicar ...

Biljana je sve sto je suprotno od politicara.

Za politicara su osobe koje mogu da savladaju i sakriju svoje emocije (ako ih i imaju). Ljudi koji NE PRICAJU STA MISLE. Ljudi koji su spremni za kompromise ...

Ja bih nju izabrao za predsednicu nezavisnih intelktualaca - onih koji ce da, koliko toliko, drze na uzdi politicare. I da im lupaju javne "samare". Zato sto ima sve IDEALNE predispozicije i rekvizite za to (ukljucujuci i kratki "jezicic":D) ... i u stanju je da SVAKOM skrese SVE u lice. Steta samo sto su ti nezavisni intlektualci nepostojeca kategorija ljudi u Srbiji ...

ps. A kad bila predsednica ove "obicne" vlade, glavna prednost za nas bi bilo to sto bi imali najlepsu predsednicu vlade na svetu ... i bar uzivali u gledanju vecernjeg dnevnika:)))


Vaso, čim se naspavaš

odmah kvalitetnije misliš! Sanjaš lepše dnevnike? Nisi jedini.

PS. Ono gore me mrzi da ti odgovaram posebno: ti nisi nac. radnik na huš. zadatku, izvini ali ta značajna titula je već dodeljena nekolicini drugih iz rasejanja. Ti ćeš im biti turoperator, ako se slažeš.

PPS. Gledaj na toj ekskurziji, dok ste u autobusu, da što više držiš vokmen na ušima. Da sačuvaš zdrav razum i muzički ukus.


Zasto bi ministar za kulturu bio politicar?

Ne razumem zasto ministri treba da budu politicari??? i da imaju karakteristike politicara????
Jel moze nesto bez politikanstva...kao na primer zdravo obrazovanje i kultura, zdrava hrana...zivotna sredina...????


...

Biljana ne daj se prevariti, hoće mangupi da te prevedu žednu preko vode. ILI PREMIJERSKO MESTO ILI NIŠTA!!! Kakva ministartva i sl?


Ma kakav...

Ma kakav ministar kulture!
Biljana može ovde (i u životu) da briljira, a onda neko pretpostavi da bi trebalo da je razvlače po pozorištima (zašto curi WC, i dr.)


Да Биљана

жели да буде министарка културе, имала би другачији јавни наступ. А кад буде пожелела ...

Што се мене тиче - Биљану за Краљицу!


Bilo je pitanje dana...

... kada ce se ovaj prijedlog pojaviti u javnosti.


predlog se pojavio!

dunjice,
pa eto, predlog se pojavio!
i izgleda da je mnoge, već sada,
VVEEEOOOMMMMAAAA uplašio!
baš se pitam zašto?
ha...ha...


Nebo, nebo

Nista pomocnici, nista zamenici, sam svoj majstor!


Nije te blam da napises i

Nije te blam da napises i objavis ovako nesto?

P.S. Pitanje je upuceno autoru bloga, a ne prethodnog komentara.


re: nije te blam... t. kao

re: nije te blam...

t.
kao što vidiš, nije!
bilo bi me, recimo, blam da pišem pod pseudonimom
uz svo uvažavanje i te mogućnosti, naravno!

p.s.
nema...


Pa ti si javna licnost, a ja

Pa ti si javna licnost, a ja nisam. Kada bih pisao VIP blog i ja bih se potpisao. Ovako, uzivam u zasluzenoj anonimnosti. U krajnjoj liniji, ako te bas bude zanimalo kako se zovem, reci cu ti.

Ali to je stvarno manje bitno. Poenta je u tome da je predlog zesce glup i jos neumesan. To sto je neko poznat ili dobar pisac me znaci da bi automatski bio dobar ministar. To se vec pokazalo, poslednjih godina. Mislim, isto vazi i u zenskom rodu.

Ja vec mogu da zamislim potpuni pakao u slucaju da B.S. postane ministarka, a tesko bi se moglo ocekivati da bas ona sredi recimo pozorista, kada tamosnju kliku cine upravo njeni prijatelji.

Sto je najbolje, i sama B.S. uvidja u kojoj meri bi bila nepodesna, plus sto je predlog ispao i malo neumesan. Sto miliona puta bi bilo bolje za srpsku kulturu da nastavi da pise odlicne komade, koje bi mozda u buducnosti mogli u Beogradu da reziraju i neki bolji reditelji.


Super predlog, ali

ne ministarka u Vladi Vojislava Kostunice.
U Vladi sa demokratskim premijerom na celu, da, sa Kostunicom, ne, em sto ne verujem da bi to prihvatila, em sto bih prestao da je poshtujem kao borkinju za promene, ljudska prava i civilno drustvo ukoliko bi bila nesto u Vladi u kojoj je ne samo Kostunica nego i DSS, nijedna Vlada, ciji je DSS deo nije i ne moze biti demokratska!


zato sto...

umetnici nisu uvek dobri menadzeri...a ministar kulture treba da bude dobar menadzer....


Ako nisu uvek

dobri menadzeri znaci da ipak mogu da budu dobri menadzeri...a osim toga to je samo vrlo nejaka konstatacija Nausikaa...


E, alo, pa je l sam lepo zamolila?

Vi i dalje jedno isto?

Vidim da i debeli onanicari iz patriotskih glasila kruze ovuda u besanim nocima, a ponekad ne mogu da izdrze, pa i na dupe progovore. Masala, drugovi blogeri, pa mi cemo svi opet u njihove vlazne snove.
Pozdrav za ginekomasta iz HIH-a sto lesinari ovuda u potrazi za novim natpisima, evo pa napisi cenjenim polupismenim starcima sto zadnju kintu od bednih penzija odvajaju da bi kupili to djubre: mi se ovde mnogo salimo i mnogo nam je lepo. A jednog dana ce vrag odneti i salu i vas bandu promotera zemunskog klana, pa ce nam biti jos mnogo, mnogo lepse.


No sikiriki, BS

Quote:
mi se ovde mnogo salimo i mnogo nam je lepo. A jednog dana ce vrag odneti i salu i vas bandu promotera zemunskog klana, pa ce nam biti jos mnogo, mnogo lepse.

No sikiriki, Biljana. kao i sto sama velis, nama je lijepo, izgledi su jos bolji. A ´ko na nasu party onanise, neka mu, mora i on za sebe nesto da usicari.

Nego, rece negdje prije da volis danasnji dan. Dobru zabavu i dalje zelim!


Nebojsa, izvini,

barem sam fotku promenila. Ovako sam ozbiljnija i kao kandidat i kao covek.

Dunjice, osmi mart inace smatram vaznim simbolom, ali me malo davi ovdasnje obelezavanje - ceo dan samo price o zabrani abortusa, nasilju nad zenama, poziciji zena u patrijarhalnim drustvima itd. Sve je to jako vazno, ali pitanje ravnopravnosti zena nije samo to.

Ukratko, da citiram filozofkinju Kejt Mos, koja je u jednom od svojih retkih intervjua koji je ikada dala, na pitanje da li je feministkinja odgovorila:
"I am an independent woman."

I ja isto, sestro.
Nezavisna u odnosu na sve, pa i na feministicki pokret.


Ako smem da dodam

kako ja to vidim, ali da me ne shvatite pogrešno: Biljana je ozbiljan kandidat u glavama mnogih optimista, htela ona to ili ne. Nezavisno od funkcije, pa i od fotke o)). I ne samo ona.

Ali ne na dnevnopolitički način, daleko smo još od toga. Pre će biti da pominjanjem raznih neukaljanih, normalnih i razboritih ljudi, mi sebi ovde dajemo injekcije optimizma i utehe, ma koliko to nemoguće zvučalo. Time ubeđijemo sebe da još nije sve propalo, da još ima normalnih ljudi pa samim tim i nade u srećan kraj. Bar se ja tako osetim svaki put kad neko postavi neku pozitivnu temu na blogu. Uz pomoć toga lakše nastavljamo dalje. Dakle, ove kandidature su, nažalost, više terapija nego politika. Borba Blogom protiv Patoblogije.

U domen terapije spada i logičan predlog za ministarku Cecu Lukić. Podržavam iz sve snage! Ja sam jedna od onih 100.000 što Peščanik redovno sluša. I ne samo to, nego ga i daunloudujem pa ga posle puštam kao MP3. A ponekad, kad se pojavi, pročitam i transkript. Eto, čisto da zadovoljim i fotografsko i audio pamćenje. Drugim rečima, ne želim ništa da zaboravim.

EDIT: To se zove drogiranje, dragi moj Zelenoviću, a ne ono tvoje po-šumama-i-gorama-ozelenjavanje. o)))


EKV u mom srcu

Unapred se izvinjavam ako ovo nije bash u skladu sa pravilima Bloga, ali je, kad smo vec kod drogiranja, neodoljivo nenormalno.
Milutin Mladjenovic na drugom Blogu, o EKV:

Quote:
pomrli druže svi do jednoga od prekomerenog unosa HEROINA i kokaina...Nije valjda da nisi bio na sahranu!?Pa frontmen te grupe i nije pevao, već se drao iz mozga da bi mrtve ljude sa groblja probudio i oživeo.Plašim se da ni ljubitelji njihove muzike ništa nisu bolji od njih samih.
...
Hmmm, ma toj narko kamarili koja je pevala, pisala pod dejstvom najcrnjih droga treba uništiti sve video i audio zapise.Meni nije jasno zašto se to ne radi, pa zar sportistima ne oduzimaju medalje kad ih navataju da su uzimali neki opijat i stimulans...žašto bi tu muzički narkomani bili izuzetak!?*ajde pevajte i odgovorite mi vi fanovi tih narko grupa.

Evo ti, Mladjenovicu od Milana Mladenovica:

Dobro sam se sakrio,
Ne možeš me pronaći,
Ne možeš me dotaći,
Ne možeš me doseći.


Donalde,

ko je u stvari taj Milutin? Ja mu često odgovaram a ne znam treba li.
O pismenosti ne bih da pričam. A tek sadržaj, majko moja...

Što mi njega ne ignorišemo zavazda? Šta nam treba da se mlatimo?

Jasna

Da, da. Ukinuti EKV, ostaviti Grand šou. To je zravo po svakom pitanju:)))


U sve mi diraj, samo ne u EKV

Hag,
Kako ja tumachim ljude i pojave, kapiram da je rech o jednom slabo obrazovanom, upitno pismenom i, ovim zlim vremenom, sludjenom choveku.
Treba li s njim komunicirati, na svakome je da odluchi za sebe.
Na mojoj skali on doseze opseg od burlesknosti do odvratnosti i to je neshto shto me, van voljnosti, fascinira.
A da je tracenje vremene - jeste.

Pozdrav und poshtovanje.


Ja,

kao nacitiraniji čovek ovog Bloga mogu da vam poručim sledeće: VOLIM I JA VAS, I TO MNOGO VIŠE NEGO VI MENE !!!

Takoreci isto onoliko i onako koliko je Sloba voleo njegove verne penzionere.


Miludine

I ti i tvoj uzor zasluzujete Blogov Kolac pa makar ga primili i pod lipom.


Na Dunav mogu se vide razni pecaroši...

Što se Milutina tiče,
iako se stanovito popravlja – nemoj da vas zavara.
Iskreno, i sam sam često u nedoumici da li da odgovaram –
al znam da ne treba... Pa ne bih ni sad...

Jedan prijatelj iz Smedereva često ponavlja izreku:

Na Dunav mogu se vide razni pecaroši...


Ciao Krasici

Tek sada sam video ovo pa rekoh da te pozdravim i zakacim za ovo drogiranje i partizaniju. Pre svega to tvoje se zove High For Free utopija. Ali sve je u redu dok ne pocnes da citas Joyce-a. To bi bio znak za uzbunu. I jos o drogiranju. Mentalitet grupe odredjen je konfiguracijom biogenih amina kod pojedinca i koju je, u nasem slucaju, nemoguce politickim putem dovesti na sledeci nivo. Prema tome: zadimljavanje kao za pcele u kosnici. A sto se partizanije tice da te obavestim da je jos 70ih godin PROSLOG VEKA bio spreman projekat posumljavanja Srbije konopljom iz helikpotera. Hi Tec bre. Kiss.


Biljana slika je ok. + i

Biljana slika je ok.
+ i meni se dopala
(al, ko ono mislim, važna funkcija... i tako to...).

p.s.
što se veselog društva iz kNINA tiče... ni njima nije lako... treba to izdržati...


ej evo mene

usred bela dana u Austinu
ovde niko ne pominje osmi mart
ama svi nezavisni
a ja zavisna kao pas
ali odmaram dusu od feminizma cigareta bogami i vina
i sta da ti kazem drugarice, opet izgovaras reci moje cerke
nisu godine u pitanju vec uloge


kejt mos, duso,

to nam je obema love child


Biljana govori u svoje ime.

Ja se ne šalim i nije mi lepo.
Žena, inspirisana 8.martom, otišla je u provod, a ja nikako ne mogu naći kuhinju. Iz pouzdanih izvora sam čuo,da se tamo sprema hrana.
I dok se sušim i skapavam od gladi, dok telo troši poslednje kvante energije, ja drhtavom rukom udaram po tipkama i pokusavam dati svoj mali doprinos spašavanju Srbije...
...pišem.
BILJANU ZA MINISTARKU........


Moj glas Ceci

Lukić! Cecu za ministarku! A druga, Ceca Vuković da bude pomoćnica prve Cece! Da konačno prave Cece budu na čelu ove države.


Ne Jelice,

nikako zamenik. Jedna ministarka kulture ili obrazovanja, to Svetlana Vuković (neka se dogovori sa Biljanom) a druga, Ceca, za ministarku informisanja.
Za zamenike će da nađemo, ne brigaj.

Jasna

P.S. Dobile nagradu Reportera bez granica. Da li je neko čuo/javio sem B92????


Za lepe dane!!!

Viva!!!


Svaka chast zene!

Svim zenama, nezavisnim personama, koje fuckaju na ovaj "svecharski" dan, a ostalih 364 koriste za unapredjenje suvislosti i pameti u nesrecnoj Srbijici (a i shire ;) ) zelim da izrazim iskreno divljenje uz zahvalnost shto postoje. :)

U pravu je Krasiqi kada istiche ulogu Cece Lukic, stroge male zenice koja nam pomaze, ne da razumemo politichke prilike i aktere, vec pre svega da ne poludimo u osecanju odvratne usamljenosti u nitkovskoj vecini.

Sa malo manje nade u srecan kraj.

P.S.
Glede Biljanine "promotivne politichko-propagandne" fotke, mogu samo da kazem da sam joj snazno i intenzivno pozavideo na onom uredjenom parku po kome se shecka. :)
I da, uopshte ne razumem njeno femkanje u vezi sa funkcijom ministrice. Ako nishta drugo, znalo bi se ko nosi pantalone u kuci. Hijerarhijske pantale. ;)


uredjeni park, dear donald

je versaj. to je u drzavi u kojoj vladari vekovima misle da je vazno da uredjuju parkove.

(a meni je pod nosom, pa tu vikendom setam dzukca, oko kanala. sorry!)


Uredjeno i ovde - Koshava uredno pichi

Ma shta sorry, evo i ja se divno provodim sa svojom kerushom u parku kod Manjeza.
Ostao bih i duze da nas nije oterala murija.


To bi bio idealan izbor pod

To bi bio idealan izbor pod uslovima da ja Srbija idealna zemlja !


Moze da bude!

Ako hocemo.


aj sad, da se okonca femkanje,

mene kultura uopste ne zanima. ne samo kao ministarstvo, nego uopste.


Pozdrav Biljana i sve tako

"mene kultura uopste ne zanima. ne samo kao ministarstvo, nego uopste."

Ovo sam jedva docekao. Pa ko razume shvatice. Walk Tall.


Buldozerica

Dostojno Borisa Belea.
I to bez ikakvih smajlija, bajo.


Nebojša,

para vredi nasmejana Ceca. A gde je druga Ceca, to jest Svetlnana Vuković? Obe su dobile nagradu Reporteri bez granica.

Jasna


Evo obe Cece,

Moj glas za njih!


Jasna, Citiraću Jelicu

Jasna,

Citiraću Jelicu Greganović: "Lukić! Cecu za ministarku! A druga, Ceca Vuković da bude pomoćnica prve Cece! Da konačno prave Cece budu na čelu ove države".
Što se nagrade REPORTERI BEZ GRANICA tiče, bilo je i vreme!
U međuvremenu, stigla nam je i druga Ceca!


Kad već pominješ trash

ne zaboravi treću Cecu. Uklopila bi se u takvu vladu. Tri Cece, pravo pomirenje.


trash?

....


evo ja cu.

znas kako se kaze, od kako je udovica raznatovic zavolela premijera?
vi imate jednu cecu, mi imamo dve.


ako se ne varam Biljana

(izvini za ono Biči) ti si bila u savetu DSS-a. Milsim da je to bilo u vreme kada se nešto mnogo ružno dešavalo u Bosni. Ne znam da li si tu srela Cecu, svašta se u ovoj zemlji dešavalo.


u savetu dss?

koja budala je sad to mogla da smisli???
sta ces sve izbljuvati ovde, muceni cirjakovicu???

(vidim da ti se glavna znanja formiraju iz nekog uzasnog falsifikovanog clanka u glasu pre jedno sedam godina, gde pise da mi je sestra boravila u crkvi na kosovu za vreme bombardovanja, a da sam ja clan dss 007.) sve su to, bucko, lazi dostojne tvog nina. dzaba seiris.

mnogo cu te razocarati, ali u savetu dss niti u toj smrdljivoj stranci nikad u zivotu nisam bila. mada su me moljakali mnogo puta da im pristupim. kao i vi za intervju, uostalom. sta ces, olos me juri ceo zivot.


Zorane, shta ce Ceca sasi sa

Zorane, shta ce Ceca sasi sa dvema drugim Cecama koje su dobile veeeliku nagradu? Pa zar ti ne znash da pamet nije prelazna?


to, da pamet nije prelazna,

ih ujedinjuje. Bes i mržnja jeste - i to ih ujedinjuje.


Zoraane,

Ne razumem, chija mrznja koga ujedunjuje? - Ceca sasi ne moze ni sakim da se ujedini, ali zato moze da se sjedini. to priznajem


širenje besa i mržnje,

što je suština Peščanika, i neki od Cecinih nastupa, mada ne i njene pesme


Zorane

Peshchanik ti tako vidish -chovek je ipak subjektivno i iracionalno bice. A Ceca sajsi je besna na nastupima ko noga od astala. Dodushe pesme su mozda besne - "Boze daj mi lavlje srce", ali nishta od besa. Tupost pa pupost. Tu ni operacije ne pomazu


znam

da su ljudi subjektivni. evo, pre par minuta vaša ministarka biljana (indirektno) i jedan od peščanik talibana (direktno), su rekli da sam stoka.


Kvalifikacije

Očigledno imate puno minulog rada... ali ste svakako oživeli diskusiju.

Sa Milutinom smo se, nekako već, takoreći, srodili - iako i on ume da stvori štimung :)

V.


Z

Pa ti si to subjektivno shvatio objektivno, nespa?


Cirjakovic o "Pescaniku" i

Cirjakovic o "Pescaniku" i o sirenju besa i mrznje: "evo, pre par minuta vaša ministarka biljana (indirektno) i jedan od peščanik talibana (direktno), su rekli da sam stoka."

Tu uopste nije rec o besu ni mrznji. Rec je o evidentnoj cinjenici.


"fokus" je "fokus",

čak i kada se predstavlja kao "peščanik"


A brdsko govece je brdsko

A brdsko govece je brdsko govece cak i kad se predstavlja kao novinar (NIN-a).


molim Vas, nemojte više,

pozvaće Vas radikali da uđete u njihovu stranku.


Bolje nego u obor.

Bolje nego u obor.


Kao veliki ljubitelj Indije

ja ću izabrati obor. Tamo Vi ne koljete.


Poprilicno ste razumni za

Poprilicno ste razumni za ono sto znamo da jeste. Izvolite onda u obor, sada po slobodnom izboru.


celu Indiju možemo shavtiti kao jedan veliki obor,

tamo ljudi ne zaključavaju i ne kolju goveda. Često ih lepo ofarbaju i svi paze da im se nešto ne desi. vredelo bi da analizirate recenicu "Poprilicno ste razumni za ono sto znamo da jeste" koju ste napisali. Možda je to put da se oslobodimo diskursa obora, goveda i ostalih marvenih svojstava.


Indiju kao veliki obor,

Indiju kao veliki obor, Balkan kao nirvanu, a ja bih vas ipak radija za ono sto sam vec rekao da jeste - da se ne ponavljam bez potrebe... I da se ne farbamo. Znate vec na sta mislim.


*Ubi* ti Zorane Ćirjakoviću svog imenjaka ,

ko ZECA !

sa ovom INDIJOM.


Mozes i ti zajedno s njim,

Mozes i ti zajedno s njim, Milutine.


Zorane

Ti malopre rece i osta ziv: "Fokus" je "fokus" čak i kada se predstavlja kao "peščanik" . Ma zakuni se da ovakvu glupost mozesh mentalno da podrzish. Jedino cu da zaboravim da si ovo reko ako kazzesh da si se zezao. Ok je da kazesh neshto smisleno, ali ovo da ti bude argunent! Ti ipak nisi ono zasta zzelish da se se predstavish.


JJ Beba: "Ti ipak nisi ono

JJ Beba: "Ti ipak nisi ono zasta zzelish da se se predstavish."

Gresis. On jeste ono za sta se predstavlja - novinar NIN-a.


Zoks

NINa, jel? ne chitam NIN pa ne znam. Ja sam mislila na to da se lazno pretstavlja za pametnog novinara. Sad kad si mi razjasnio, onda je sve u redu :)


Pametan kao 90 posto

Pametan kao 90 posto novinara u Srbiji. NIN nisu novine vec najobicnije smece, ono sto se u davnim, civilizovanim vremenima nazivalo makulaturom.


dobro je

kad znaš sve o onome što ne čitaš. voleo bi da sam na tom nivou egzistencije. verujem da se slušanjem peščanika stiže do te balkanske nirvane.


"nivo egzistencije",

"nivo egzistencije", "balkanska nirvana"... Vidis JJ Bebo, rekoh ti s kim imas posla.


I hajde sad objasni ti ovom

I hajde sad objasni ti ovom "novinaru" Cirjakovicu i njegovim dopisnim kolegama iz NIN-a, Milutinu i Virtuelnom Ananiju, da "balkanska nirvana" ne znaci apsolutno pod milim bogom nista, kao ni njegovo nemoralno, nedotupavno pisanje sto 'pomiruje suprotnosti' i lagodno povezivanje najraznorodnijih, nespojivih stvari, i to po zvucnosti i asocijaciji (Cece + Ceca = Cece), a ja ovog slobodnopasuceg brdskog novinara, evo priznajem, nisam citao ni danas, ni juce, niti to sada, posle ovo nekoliko njegovih brljavih postova na blogu B92, uopste ikad imam nameru.


Balkanska nirvana

Pa vidish Zoks, reche Zoran Cirjakovic gore negde da je ljubitelj Indije i valjda kao takav sledi i adekvatni duhovni put- put nirvane, samasare, reinakarnacije. Pokushava da shvati, da osmisli, jedino mi nije jasno zashto mu to ide tako teshko? Ako je tako, nije mi jasno i zashto onda shiri mrznju, nacionalizam...pojmove strane ovoj duhovnosti. Rekoh, lazno se predstavlja. To je moja dijagnoza :)


JJ Beba: "reche Zoran

JJ Beba: "reche Zoran Cirjakovic gore negde da je ljubitelj Indije i valjda kao takav sledi i adekvatni duhovni put- put nirvane, samasare, reinakarnacije"

A ja tvrdim da je Cirjakovic vec otelotvorena reinkarnacija - balkanska i brdska, ne indijska.


Zoks

ako je Zoran zavrshio reinkarnaciju i zatvorioo krug, onda je dostigo samasaru i ,falaj' bogu, nece se vishe vracati. Ni u jednom obliku. :)


Otkud onda njegovo brdsko

Otkud onda njegovo brdsko prisustvo u NIN-u?


Samsara, Zoks

Pa tu je zatvorio krug. Vishe se nece pojavljivati.


na zalost

samo u samsari.....i bez trunke grize savesti


Ne nisam se zezao.

To je tužno, ali istinito. Znam da Vam zvuči logično ono što čujete u Peščaniku, ali to ne znači da je i istinito. Da sumiram: oba programa definiše govor mržnje, potpuni nedostatak suprotnog stava, laži, tvrdnje da je neostvarljiv cilj jedini validan... Verujem da je čak i broj redovnih gostiju sličan. Verovali ili ne, slušđam i jedno i drugo, više ima vulgarnosti i ružnih reči u Peščaniku nego na Fokusu. Probajte i sami. Uvek treba sami da pogledate ili čujete šta neprijatelj govori, a ne da se oslanjate na ono što Vaši istomišljenici tvrde da on govori. Ne treba da se bojite toga. Savako suočavanje je korisno. Ako ste stvarno u pravu to će samo učvrstiti Vašu veru.


G. Čirjakoviću...

...dakle Vi ste tvorac teze o dva ekstrema i trećoj spasonosnoj Srbiji, onoj "umerenih nacionalista" i domaćina među šljivama.
Ma znao sam ja da Antonić nema mašte da tako nešto smisli, a ni Latinka mu nije fiksacija.
Recite mi samo, jeste li ovde već postovali kao "Zenon" i "Ksenobul"...


Ksenobul?

Zar nije bio Kleobul? :)


Da, Kleobul...

Pa dobro. Hajde da verujemo g. Ćirjakoviću, iako je sličnost frapantna..


Hm...

...ne znam... gospodin Ćirjaković je ovde veoma tolerantan (osim onog nenadanog šamara Jelici - ipak je bio 8. mart u tom trenutku), mora da je neka skrivena kamera... treba kupiti NIN sledeće nedelje ;)


Vučko,

bez brige...ono nije bio šamar, nego promaja...to "ja imam utisak", "voleo bih", "par skupljih recepata" i sl. je mlataranje...i lupetanje.


uvek nastupam

pod svojim imenom i prezimenom. Nisam ni Zenon ni Ksenobul. Ne verujem da postoji treća, "spasonosna" Srbija, nikada o tome nisam ni pisao ni govorio. O domaćinima i nacionalistima imam prilično loše mišljenje, ali verujem da postoje mnogo gori likovi od njih. Na primer, "majka Latinka" i vojvoda Voja.


Upravo to ...

Naravno da niste pisali o trećoj. Ta, šta bi drugi radili. Upravo, cela koncepcija se oslanja na "mudrosti" o dva ekstrema.Jednoga stvarnoga i drugog izmišljenog. Nije to bio strah od ekstrema nego strah od alternative. I ako je predmet Vašega napada Latinka Perović, žena koja je najveći i najkompetentniji kritičar srpskoga narodnjoštva, onda su konsekvence jasne.Narodnjaštvo je ono što vi zastupate.
Podela koju ste napravili je loš pokušaj stvaranja neke teorijske podloge za ono što zovemo "kohabitacija", a što je zapravo put u liliput.
Čak i argumentacija koju ste koristili u svojim pamfletima protiv Latinke, uzeta je od prominentnih zastupnika "kohabitacije", gospođe Liht i još nekih osoba, naravno po oprobanom sistemu...reče mi jedna dama...Zapanjio me rđav ukus.
P.S. Pa da onda ne pitam šta mislite o Raši Konstantinoviću.


Zorane

Pa kad ti je Peshchanik toliko bez veze zashto ga slushash? Eto meni je NIN toootaaaalno bez veze, aut, forpas, pase, bljak, dno, i zato ga ne chtam (sigurno vec 15 godina) i ako sam odrasla uz njega. Meni moji neistomishljenici nisu neprijatelji, pa zato ne moram ni da ih upoznajem. Prosto oni su ti i bash me briga za njih. Josh grdje da se hranim mrzznjom. Zato Fokus ne slusham, Peshchanik slusham. Ti radish u tom NINu koji mi je odvratna novina, a eto ipak s tobom pricham. Zashto bih te mrzela? Mogu da prezirem zbog toga shto tako prichash ali ne i da te mrzim, kako mi sugerishes. Ja mogu da mrzim samo one ljude (ili pojave) koje sam pre toga volela.


razmem, u pitanju je prezir, a ne mržnja.

Vidim da čuvate taj prezir kao zenicu oka. Ne dajte ga. ako se slučajno sruši može da Vam se u telo useli neizvesnost, sumnja... Možda padnete u depresiju? Moćan je taj prezir.


ZC

Ja sebe ne shvatam preozbiljno, kao mnogi, shto i tebi savetujem (ja nikom ne persiram). Mrzznja koju ti negujesh i predlazzesh je pogubna, nikako sumnja. Za depresiju se ne sekiraj, nisam joj sklona. Na odvratnost i kontaminaciju oko mene reagujem smehom. Ja se ne dam zatrovati, znam fore, a imam i protiv otrov.


Objektivno

Zoran Bichi Cirjakovic je Car beslovesnih teza.
Toliko ih je mnogo da je u Milutinu Mladjenovicu iz taka izazvao divljenje i prostodushnu ushicenost.

Zadrzacu se samo na ovoj koja se najcheshe ponavlja a forumulisana je (erteesovski, nego kako) kao - Shirenje besa i mrznje.
Pa vi ste Bichi Cirjakovicu u najmanju ruju usplahireni.
Od chega, od latinkinih hordi batinasha, od tajne policije Vesne Peshic, od prekog suda Petra Lukovica?
Danas shire bes i mrznju a sutra nasilje i smrt, je l' tako?
Vi ste ili ludi ili zli do mere koja obesmishljava bilo kakvu raspravu.

Milutine, sve ti je oproshteno. Kolezi je preuzeo shtafetu.


Gospodine, ne ubija se samo pištoljem i nožem.

Latinine, kako Vi kažete "horde", ubijaju na drugi način. Lažima. A laži su nekada moćnije od pušaka, bajoneta... Kao što smo naučili početkom devedesetih, rečima sve počinje. Ali, čak i kada ne pređu u sledeću fazu - na našu nesreću znamo kako se čiste oni koje je navodno nemoguće očititi, i to ubistvo lažima je jako gadno. Nadam se da se s tim nećete suočiti.