Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Da li je sujeta jaca od bola?

Jedna od karakteristika koja odvaja zene od muskaraca je poznata tolerancija na bol. Zene lakse podnose bolove, manje se zale, imaju visi prag tolerancije.

Najbolji dokaz je : nosenje visokih potpetica.

Pitanje muskarcima. Koliko biste izdrzali da stojite u tesnim cipelama koje drze stopala u vrtoglavo zakosenoj poziciji i istovremeno, poput spanske cizme, sabijaju prste na povrsinu od nekoliko santimetara, a da pri tom nicim  ne odate muke kojima ste izlozeni vec se naprotiv ocaravajuce smeskate, klizite i balansirate po klizavim parketima ili zapinjete po dubokim tepisima  i  jos pride vodite suvisle i pametne razgovore? Nasa procena: deset minuta.

 

Zene medjutim u tako bolnim okolnostima provode ponekad i nekoliko casova…Vecina partija, prijema, svecanosti i proslava danas se odvija u formi koktela. Sto znaci, zene su primorane ne samo da satima stoje na suludo visokim stiklama  vec i da pritom drze case u rukama, krecu se i opusteno caskaju medju zvanicama. Velika je to vestina kad ste u bolovima. Probajte da mislite kad vas muci zubobolja.

Nedavno je na Huffington Postu vlasnica ovog blogerskog sajta,Arianna  Huffington pozvala zene da se udruze i bojkotuju nosenje visokih potpetica u situacijama kad su prinudjene da satima stoje ne prijemima. Na zurci koju je Vanity Fair organizovao posle dodele Oskara ,tvrdi Arianna, mnoge zvezde su hodale s cipelama u rukama…

Tesko je poverovati da ce se zene odazvati ovom apelu za “ slobodu kretanja  i misljenja.”. Naprotiv. Sve vise zena odlazi na operacije stopala da bi se sto lakse ugurale u svoje “ staklene papucice” .Valjda jos veruju u bajku o Pepeljugi u kojoj je ko sto znamo princ testirao svoje izabranice probajuci malenu cipelicu. u koju nicije stopalo nije moglo da se ugura.

Devojcice rastu slusajuci price u kojima moraju da : 1. stanu u cipelicu.( Pepeljuga)

2. trpe da ih sa svakim korakom u stopalima probada bol od sedam nozeva( Mala Sirena)

3.pristanu da spavaju snom od sto godina(Trnova Ruzica)

4. ili budu zadavljene jabukom u grlu( Snezana) da bi zasluzile ljubav Bezimenih Princeva.

I tako, posle svih feministickih vapaja i batrganja one i dan danas pristaju da satima stoje iskrivljenih stopala jer ih i dan danas ucimo:  najvaznije od svega je Biti Najlepsa.


Quote:tako, posle svih

Quote:
tako, posle svih feministickih vapaja i batrganja one i dan danas pristaju da satima stoje iskrivljenih stopala jer ih i dan danas ucimo: najvaznije od svega je Biti Najlepsa.

sustina ostaje ista menja se samo forma


nazalost

u danasnjem svetu muskarci su ti koji postavljaju standarde.
Tako da za stikle i "Biti Najlepsa" treba kriviti muskarce a ne zene! :-)

i samo da zlobno primetim da su na zurci Vanity Fair-a dame nosile stikle u ruci kako bi pokazale marku cipela. Od dugackih haljina se Jimmy Choo i Manolo B nemogu videti.
:-)


pomodarstvo

Dizajnirace cipele sa visokom potpetnicom marke ``feminizam``


ispovest

Ja tako kad me spopadne zuta minuta obucem high heels i hodam u njima po kuci. Posle 30 min mi odmah bude bolje. Znaci high heels umesto bensedina. Zvuci glupo znam, ali je istinito.
:-)


The Ultimate Pair of Shoes

ja imam par cipela kao Dorothy from the Wizard of Oz samo u zlatnoj varijanti i sa viiiisookom stiklom. I sa predivnom masnom napred. Kada ih nosim osecam se kao u bestezinskom stanju, nista ne dopire do mene, samo carolija visokih potpetica i ja u njoj.


...

U normalnoj situaciji vecina muskaraca bi imala odbojnost prema zenama koje guraju svoja stopala u te naprave.


eh eto, cak ni ovakva

eh eto, cak ni ovakva storija o ljubavi ne moze da urazumi uplaseni muski mozak. Al' nema meni brige dok se moj momak ophodi prema Cipelama sa duznim postovanjem i razumevanjem.


sve istina o cipelama...

...i udobnosti, bolnim stopalima i sujeti, ali, pogledati samo:





Izazov, k`o izazov! Neko odoli, neko ne...


Sve i kad bih htela...

...ne bih umela...ja u tome hodam k'o mačja paraliza...ja se držim ravnog, neka mene bliže majčici zemlji...


Jelice...

...živele razlike u visini peta! Kako tek odoleti ovakvim izazovima udobnosti?!


Sretan 8 mart

Mozda zene lakse podnose bolove ali nisam siguran da se manje i zale. Mozda jednostavno mislite da se ne zalite dovoljno jako? Postoji fenomen jakog muskarca koji ga sprecava da se jadikuje na svakojake muke koje ga snalaze. Zar niste culi da muskarci drze sve u sebi?

A sto se tice cipela sa potpeticama, jednostavno ih nemojte nositi ako vam toliko smetaju. Ako forsirate svoj izgled tada ce to biti ono sto muskarac u vama vidi a po pravilu dobijate sto ste i trazili.

Zasluzni za vase bolove nisu muskarci vec vasa zelja da ih optickom iluzijom bolje obmanete i budete zapazenije od drugih konkurentkinja. Ne krivite muskarce za svoje nesigurnosti.


ma nemoj,

ja sam bila tri puta operisana i ekipa o tome je samo suskala. Nikad to nije bio predmet detaljnog razmatranja. KAd mi se kum vratio iz bolnice posle hiruskog ambulantnog reza, slusali smo svi sve detalje... Ne secem se gadnijih opisa.
Cipele sa potpeticom su divna stvar, ako su kvalitetne. A i zene kad nose stikle treba da se voze a ne da im muz mazne auto, a one gradskim prevozom.
A sta tebi smeta opticka iluzija. Nemoj da pocnemo da nabrajamo na sta su sve muskarci spremni.


Hahaha

Nemam ništa protiv optičkih iluzija te i slične vrste, samo kažem da usmeravaju čežnje muškaraca u određenom smeru. Pod uticajem brojnih sugestija te vrste, mozak muškarca blokira i top lista kvaliteta dobija neočekivani obrt, potiskujući npr. inteligenciju na neku nebitniju poziciju.

U stvari, možda i imam nešto protiv jer mi nikada nije drago kada strast ovlada razumom a reklamirano ostane nedostupno. Muke su to.

Potpuno ti verujem za kuma iako mislim da je to način da ispadne veća muškarčina, prikazujući sve svoje patnje pri savladavanju te imaginarne aždaje da bi osvojio srce svoje dragane. Ipak, to je svedočanstvo jedne nesigurnosti i potrebe za samopotvrdom. Govorim o tipičnom muškarcu i tipičnoj ženi, bez ikakve namere prekoravanja. Šta više, neka mi ispriča svaku svoju muku, prisloniću je uz sebe i uveriti da su bile pre mene. Ali opet ja ću o većini svojih ćutati i tako sebi skraćivati život.

Na šta su muškarci sve spremni? :)


Ženske cipele

sa visokom štiklom su još jedan način zavodjenja. Sapete u ovu obuću, ženske noge imaju oblik koji je svojstven izgledu ženskih nogu i stopala prilikom orgazma. Na taj način žena saopštava muškarcu da je seksualizovana i uvek spremna za seks. Pogotovo su seksualizovane sandale visokih štikli sa nekoliko kaiščića.

Skidanje cipela na prijemu je takodje seksualizovanje situacije, znajući koliko su ženske noge, stopala i nožni prsti važni u fetišističkom seksu. Pogled je privučen kao nagom i negovanom ženskom stopalu, doteranom i prva pomisao je seks.


Pošto muškarci, u proseku,

Pošto muškarci, u proseku, ionako misle na seks svakih 9 sekundi (koliko bejaše?) pretpostavljam da ovde žene pokusavaju da nam naruše i ono malo mira između :)

Pa, sad, ko tu više pati? :)


Milane

žene takodje šminkaju usta raznim kozmetičkim preparatima, tako da im usne izgledaju nabubrele i vlažne, upravo onako kako se to dešava kada su seksualno uzbudjene. I mi to imamo neprekidno pred očima. Kako ne misliti na seks svakih 9 sekundi?


Pa ne izgledaju bas sve

kao da su upravo stigli iz "sillicon valley".


Neke izgledaju

kao da su stigle sa Wanderbra planine.


Niko ne pati vec je u triku

Zene nose visoke potpetice, oblace se sminkaju i femkaju zbog drugih zena a ne zbog muskaraca. Tacka.


how yes no

A zašto im je bitno da izgledaju bolje od drugih žena? Tek onako?


Muskarac zeni

nije uvek krajnji cilj!


Ali...

Iz tvojih komentara zakljucujem da je onda zena zeni krajnji cilj? Zaista, ne provociram, želim da shvatim.


Nego?

Nego šta joj je po tvom mišljenju krajnji cilj?


:)

Da bude najlepsa za svaki slucaj :) sto podrazumeva svaki slucaj...:)


Slučaj?

Aha! Pa što ne kažeš da ih sad tako zovemo? :)


APSOLUTNA AXIOMA

....ne treba je dokazivati, ali ovom prilikom samo potvrdjujem sve sto je TDana napisala - zbog drugih zena. NE zbog muskaraca!!!

a da se vratim i na temu bloga/moj licni fetis - kako je moguce pisati i zagovarati ISTA protiv visokih potpetica, kad je narisoko poznato NAJKVALITETNIJE, NAJLEPSE, NAJFANCY...etc. cipelice na stiklu su IZUZETNO UDOBNE!!!

ne verujete??? eeee, drage moje, to samo znaci da niste jos probale blanhik, 9 west, pied a terre i ostale divne poslastice modne shoe industrije...


jao sto volim ove

jao sto volim ove interpretacije... sve u svemu- zene vole da su lepe da bi ih muskarci lakse ***, mislim kakve su to nebuloze.


***

Mislim da sva ta muka uređivanja nije neophodna samo radi ***, dovoljno je jednostavno pitati prvog muskarca (ili drugog) ako se to ima za cilj.

Ulepsavanje je u vecini slucajeva reklamiranje nepostojeceg proizvoda koji se ne prodaje a ima za cilj iznuđivanje aktivnosti koje bi dovele do zaključivanja ugovora kada bi proizvod postojao. lol.

Mislim da bi muškarci trebali organizovati dan muškaraca kada ih žene ne bi neprestano maltretirale seksualnim insinuacijama.


Cestitam

pravi "raising awareness" tekst za 8.mart!

Pozdrav!


BTW

Srećan Dan Žena svim ženama sa visokim štiklama, bosonogim, sa vlažnim usnama, silikonskim detaljima i svim ostalim drugačijim i različitim od gore navedenih. Da smo na radiju, sad bih poželeo srećno popodne svim ženama uz pesmu "Ti si žena mog života".


Vaniti Fair vs Freedom of choice

Oslobodile smo se davnih ubitacnih korseta, onih "zicica" ispod slojeva sukanja, "ikebana" po glavama i jos kojecega. Zasto ? Naredila MODA - a napacen zenski svet jedva docekao a i mnogo voli MODU.

Kad dovoljnom broju zena dosade visoke stikle, a neko to oseti pa plasira novu MODU - bice sjajno.

Ja licno, uvek nosim ono sto mi odgovara, a detalje prilagodim modi - nemam problema s tim.

Quote:
najvaznije od svega je Biti Najlepsa

Tu se bas ne bih slozila. Sve vise postaje "najvaznije od svega je biti poseban i svoj" - a muskarce uopste ne bih izdvajala na drugu stranu price.

Njihova sujeta i trpljenje samo se manifestuje drugacije (primer: poslovno odelo i kravata i na +40 - kome to moze da prija? )

A Vanity Fair je svuda oko nas i u muskom i u zenskom svetu - pa nek svako bira: da li ce da sledi ili ce da ga slede (pa i po cenu da mu se rugaju)


S7+, biti poseban i svoj

Slazem se da je to sve vise trend, i to mi se svidja. Cak se i moda demokratizuje ;-)

Ovdje gdje zivimo se kvart naziva "scenom", jer zivi puno umjetnika, muzicara, ..., rekla bih: ljudi koji nastoje da furaju neki svoj film, vode autonomni zivot. Mi smo bili odusevljeni kada smo doselili, jer prije toga smo zivjeli u sredini gdje su pravila pojavljivanja u javnosti prilicno usko definirana.

Elem, sta se dogadja? Moj muz radi na mjestu gdje je sako i kravata OBAVEZA. On tu obavezu postuje, tako se oblaci za posao. Tko ga zna, zna da to nije stil u kojem se najprijatnije osjeca, ali mu bar izvrsno stoji :-)

Ujutro moj muz vodi naseg sina u vrtic. To je vrtic koji su organizirali sami roditelji, sve cista "alternativa"; umjetnici, pisci, Lebenskünstler svih vrsta. Svi lezerno obuceni, kao, nije vazan izgled. I kada se on pojavi, pojave se i zacudjeni (prijekorni, mozda?) pogledi, ponekad pomalo podsmijesljivi. Jer, Boze moj, sta tu jedan Schlipsträger (onaj koji nosi kravatu) trazi? Uljez.

Shvatili smo: cak i u sredinama gdje postoji prividna otvorenost za sve, postoji odredjeni pritisak, stil - sta je "dozvoljeno", a sta ne. Pripadnost grupi se mora pokazati i vanjskim obiljezjima.

Ta prica o modi i odijevanju je za mene izvrsna ilustracija za mnogo ozbiljnija pitanja ljudskih sloboda i psihologije (pritiska) mase.


Ma jasno Dunjice ! Ta ti je

Ma jasno Dunjice !

Ta ti je sredina ocigledno prepuna foliranata :)

Ja sam uvek za taj licni pristup - i u modi i u ozbiljnijim pitanjima. Nekad ga se odreknem, jer nisam spremna da trpim posledice - ali niko mi nije kriv - opet sam sama odabrala.

Problem je kad nam se izbor suzi na los 100% ili los 99% :(


Bash

je cool, kad vidish lepo obuchenog gospodina u armani odelu, sa kravatom i najnovijim modelom kozhne akt tashne, kako zhuri na posao, jureci na biciklu ulicama A-dama...chesta pojava ovde i bash cool:-)))


secam,

se i vremena kad je vecina muskaraca izglasala za najseksipilniju zenu onu koja je "naga sa njegovom belom kosuljom preko"
Da li je to bilo tako van klisea, ili neki novi klise?!
Ipak, nista ne vredi ta pojavna crta, kad iovako sa godinama za lepotu odgovaras sam. U pocetku si lep jer ti je dato prirodom, a posle se sve vise vidi na tvom licu po borama od grimasa i izrazu lica, da li si i " iznutra lep".


ne dirajte mi odela

poštovana snežana7+, ja bih najradije svoga dilber-diku gledala kako ih nosi svaki dan, toliko mi se svidja kako mu stoje, al ga mrzi kad već ne mora na poslu, pa neće. osim kad su posebne prilike. e tad se ja nauživam.

u svemu se ostalom s vama slažem. danas bar štikle ne mora da nosi ko neće. koja hoće, zna tačno zašto to radi i trpi. skidam kapu. ja probala, videla da se osećam neslobodnom i batalila. al nisam pelcovana. i dalje se okrećem za lepom cipelom, slinim pred izlogom i uvek se iznova pitam jel bih ipak možda mogla da se nateram...

s maturske večeri sam se zorom vraćala bosa, s cipelama u rukama. s druge strane bulevara me dozvala jedna iz susednog odeljenja da pita jel se tako cepaju najlonke, pošto je i nju nažuljalo. ja zadigla til od haljine, pogledala svoje prašnjavo stopalo i pokazala joj razderane čarape, na šta je ona opsovala i nastavila da šepa obuvena. kako da joj se čovek ne divi, ni čarape nije htela da žrtvuje!!!

inače, najlonke mrzim još više od neudobnih cipela. živnem kad otopli da mogu što više na boso stopalo, a najlonke gurnem u najdublji deo fijoke, da ih ne gledam do jeseni.


prigodan citat iz sex & the city opusa:

Carrie: Later that day I got to thinking about fairy tales. What if Prince Charming had never shown up? Would Snow White have laid in that glass box forever? Or would she have gotten up, spit out the apple, gotten a job and a health care plan and moved on with her life?
dakle world news, ne brinite. imamo mi i apdejtovanih bajki na lageru.
sto se tice cipelica, svaka samosvesna dama ce nakon vaganja +/- strane postaviti prag tolerancije za bol. dok god se ona oseca superiorno uz prihvatljiv (ali avaj neizbezan) bol, sve ok. e sad, ako trpi bol samo zato sto su je tako naucili, ko joj je kriv kad je glupa...nisu je obavestili da moze da ispljune jabuku (a nije da nisu probali)
lol


svako bira da radi ono sto

svako bira da radi ono sto zeli i ono sto mu odgovara, ali povodom biti najlepsa nisu muskarci krivi, vec tv, internet, potpuno poremecen sistem vrednosti ne samo kod nas vec u celom svetu. zene su u tzv. zapadnoj civilizaciji bile emancipovanije pre 30-tak godina nego danas, ali danas je sve u pojavi tako da kako je zenama tako je i muskarcima (metroseksualci i ostali idiotluci).
moje licno misljenje je da polovi treba da budu ravnopravni ali bit je u tome da individua bude slobodna i to svojom sopstvenom zaslugom.
sto se tice pitanja, ne znam koliko bih izdrzao u cipelama sa visokom stiklom jer nikada u zivotu nisam obuo nijedne (ne verujem i da se proizvode u velicini 46), ali ko zeli da se muci bio muskarac ili zena neka ih nosi (to vise govori o njihovoj psihologij nego o tome koliko i kako neko podnosi bol)


Drag Queens rules

Quote:
Pitanje muskarcima. Koliko biste izdrzali da stojite u tesnim cipelama koje drze stopala u vrtoglavo zakosenoj poziciji i istovremeno, poput spanske cizme, sabijaju prste na povrsinu od nekoliko santimetara, a da pri tom nicim ne odate muke kojima ste izlozeni vec se naprotiv ocaravajuce smeskate, klizite i balansirate po klizavim parketima ili zapinjete po dubokim tepisima i jos pride vodite suvisle i pametne razgovore? Nasa procena: deset minuta.

Ovo je uvreda za sve nas trandže koje kao da smo rođene u štiklama :P

Eh, ta divna vremena kada su i muškarci nosili high heels!!!


Jel to onaj Francuz Luj

Jel to onaj Francuz Luj Sunce?


Jeste, četrnaestica...

Jeste, četrnaestica...


I takodje

muskarci nose visoke potpetice zbog zena...:)


I dalje...

...se nadam da ću jednoga dana razumeti barem neke žene.
Do tada ih volim i podržavam onako bezuslovno, bez razumevanja, na intuiciju, iz čiste ljubavi.


"Koliko biste izdrzali da

"Koliko biste izdrzali da stojite u tesnim cipelama koje drze stopala u vrtoglavo zakosenoj poziciji i istovremeno, poput spanske cizme, sabijaju prste na povrsinu od nekoliko santimetara, a da pri tom nicim ne odate muke kojima ste izlozeni vec se naprotiv ocaravajuce smeskate, klizite i balansirate po klizavim parketima ili zapinjete po dubokim tepisima i jos pride vodite suvisle i pametne razgovore?"

Pristajanje na nosenje stikli je krivica svake zene pojedinacno, ne muskaraca. Zasto? Zato sto, uz nuzno banalizovanje kompleksne psihologije iza izbora obuce kod zena, vecina zena (izuzeci nisu pozvani da momentalno komentarisu kako to nije tacno u njihovom slucaju) zeli da budu sto privlacnije muskaracima ili da se takmice sa drugim zenama iz okoline umesto da iz cisto sebicnih razloga biraju ono sto vise vole da nose. Nigde se ne pominje da muskarci ikoga primoravaju na bilo sta.

"u danasnjem svetu muskarci su ti koji postavljaju standarde.
Tako da za stikle i "Biti Najlepsa" treba kriviti muskarce a ne zene!"

Standarde postavljas ti, ako to zelis. Ako ne, onda si obicna zrtva drustva i njegovih trendova. Muskarci ti nisu nista krivi. Van sebe traziti krivicu za stvari poput ove je glupo i time samo priznajes svoju slabost da se usprotivis...

"Zene nose visoke potpetice, oblace se sminkaju i femkaju zbog drugih zena a ne zbog muskaraca. Tacka."

There, nema pomena o mouskarcima te nas treba izostaviti sa liste krivaca za bol koji same sebi zene nanose.

Ne secam se da sam se sladje iskidao od smeha nego kad mi je najortakinja pose NG kukala 45 minuta kako jedva stoji zbog stikli. Ne zato sto sam sadista, vec zato sto je ona primer zenskog mazohizma na delu. Pri tome je devojka koja je rekla da je to sve zbog drugih devojaka sasvim u pravu - e to me je tek dovelo do provale smeha... Ako mi neko navede gluplji razlog za nanosenje bola sebi, dobija veceru u restoranu po izboru (al da nije Frans, nemam Ferarija).

"ja bih najradije svoga dilber-diku gledala kako ih nosi svaki dan, toliko mi se svidja kako mu stoje, al ga mrzi kad već ne mora na poslu, pa neće"

Primer razumnog coveka.

"e sad, ako trpi bol samo zato sto su je tako naucili, ko joj je kriv kad je glupa..."

Effin a'

...


Savest mi je mirna

Ja sam ružan i nijedna žena se zbog mene ne podvrgava samomučenju.
Ne pokušavajte da mi nabijete osećaj krivice.
Nevin sam i tačka.


Grofe

ako si ružan, razumljivo je što si i nevin.


...

Ružni su nevini.
Nevini ne idu u zatvor.
Znači, ružni ne idu u zatvor.

....definitivno, Šešelj je lepši od Koštunice.


Ali,

ako ružni kojim slučajem odu u zatvor, oni odande više ne izlaze nevini.


.

.