Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Neka visi Pedro

Kertész Mihály za sada jedini plaća ceh jer su se ostali što upokojili, što predali Mrskoj Carli što udomili kod Ovih. Jedina šansa da još neko dolija je da se Ovi nisu dogovorili sa Bracikom pa da on počne da peva.

Verni sluga...Verni sluga...Uhapsilo Kertésza Mihálya – Braciku, referenta socijalne zaštite iz Bačke Palanke u mladosti oduševljenog maspokom, nakon „Jogurt revolucije“ profesionalnog Srbina, „poštenog Mađara“ kojeg je u političku orbitu u vreme „Oj Srbijo iz tri dela – ponovo ćeš biti cela“ lansirala izjava javno upućena „odnarođenom vojvođanskom rukovdstvu“: „Zašto se vi kao Srbi plašite Srbije, kad se ja kao Mađar ne plašim?” (Mada se priča da to nije sam smislio.)

Da se odmah razumemo: nemam ništa protiv toga što je Braciku dopalo da ponese ćebe i duvan. Onaj ko je u vreme „nepravednih & ničim izazvanih“ upravljao praktično jedinom institucijom kojom je legalno novac ulazio u zemlju teško je obzirom na količinu novca i „netransparentnost“ novčanih tokova mogao da izbegne ovakav ishod čak i dok vladaju Političko krilo Zemunskog klana, Našminkana posestrima i Grupa muljatora. Pitanje je zašto je dolijao samo Bracika?

...ni kišobrana vredan...ni kišobrana vredanOkrivljene su pre neki dan (i to je obnarodovano kao „istorijski uspeh“) jedna mrtva osoba (Slobodan Milošević), jedna koja je tada bila na samrti, a u međuvremenu je umrla (Jovan Zebić), jedna koja je u pritvoru više sudske instance (Nikola Šainović) i jedna koji će, kako sada stvari stoje, platiti grehe svih – i navedenih i nenavedenih - Bracika Kertész.

Specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala podigao je optužnicu nekoliko godina nakon pokretanja istrage ne učinviši ono što je dužan da učini – ne objasnivši zašto je optužnica podignuta baš sada. Šta je to novo što se dogodilo nedavno da je baš sada omogućeno podizanje optužnice koju Specijalno tužilaštvo naziva „istorijskom“? Ili ako ovo nije jasno: Specijalno tužilaštvo je dužno da objavi šta ga je sprečavalo ili ko ga je sprečavao da tu optužnicu podigne pre mesec dana, pola godine, dve godine ili koja su to nova saznanja koja su prikupljena nedavno?

Dalje, Specijalni tužilac ne izveštava javnost na koji način su četiri optužene osobe bile povezane u „zločinačko udruženje“. Naravno da mogu da se radi počinjenja zločina udruže samo četiri osobe (mogu to da učine i samo dve osobe), ali obzirom da verovatno niko ko je pri zdravoj pameti ne veruje da su Milošević, Zebić, Šainović i Kertész trpali lično novac u vreće i nosili ga na Kipar Specijalno tužilaštvo je ostalo javnosti dužno odgovor na pitanje: ko su ostali članovi „zločinačkog udruženja“?

Zašto je ovo važno?

Nije ovo nikakvo cepidlačenje, traženje dlake u jajetu ili zakeranje. Naprotiv. Ovo je jako važno pitanje ne zbog nekakve lustracije, pravde i sličnih bakrača za koje je bojim se kasno. Ovo je važno zbog toga da bismo mogli da ustanovimo kome je iz nekadašnjeg finansijskog sektora vlast bacila pojas za spasavanje. Na način na koji su vladajuće Političko krilo Zemunskog klana, Našminkana posestrima, i Grupa muljatora sačuvali Diktatorove bezbednosno-obaveštajne strukture pustivši niz vodu tek najeksponiranije - Jovicu Stanišića, Radeta Markovića i još nekolicinu (uz kako izgleda poslednjih dana i „Dragog Acu“), tako su, kako sada stvari izgledaju, odlučili da sačuvaju kompletan Diktatorov lopovski aparat odlučivši da jedini koji će da plati bude iako ne minorni, ono svakako karikaturalni Bracika Kertész.

Hoće li Interesno udruženje koje čine Političko krilo Zemunskog klana, Našminkana posestrima i Grupa muljatora dati da se Braciki „iza roštilja“ pridruže još neki? Neće ako ne budu morali. Šta bi ih moglo prisiliti da to učine? Eventualni pritisak medija? Teško jer glavne kontroliše upravo pomenuto Interesno udruženje (pa je npr. odmah lansirano izjednačavanje onih iz vremena na koje se odnosi optužnica sa ljudima iz vlade Zorana Đinđića). „Nove“ informacije mogle bi početi da isplivavaju ako bi Interesna grupa krenula da se raspada (naravno ne zbog ovoga, nego iz drugog razloga). Ali kako Interesno udruženje funkcioniše upravo zato jer njegove komponente mogu da deluju kao interesno udruženje samo dok su na okupu – ni međusobne optužbe nije realno očekivati. Jedina šansa je da se Interesno udruženje nije unapred dogovorilo sa Bracikom pa da on počne da peva (što, obzirom na činjenicu da se uvek rado hvalio uopšte ne bi trebalo isključiti). U takvoj situaciji Bracika bi se čak na kraju priče preobratio u pozitivnog junaka. Ali to što bi na kraju ispao takav pokazalo bi najbolje karakter Interesnog udruženja – da može zarad sopstvenog probitka čak i od jednog od najgorih egzemplara Miloševićeve politike da napravi pozitivnog lika.


Srđane...

Pre neki dan, kad su objavili da je tužilaštvo podiglo optužnicu na jednom blogu, ne sećam se čijem ustvrdio sam istu stvar. Čak sam ispao i zloguki prorok tvrdnjom da ni Zebić ne bi bio optužen da nije bolestan, i čovek umrije sledećega dana.
A to bi trebala biti ključna optužnica za zlo koje živimo već dvadeset godina.
Da nije bilo "insajdera" Bracika bi se izležavao u svojoj vili, dok mu ne presude oko ibarske. Borku su proizveli u poslanika sa iumunitetom u 82 godini života. Mlađa se pravi naivan, kao nema snage i uzalud je. Jelašić minimizuje bilo kakvu potrebu za istragom, ali za svaki slučaj prebacuje sa sebe odgovornost oko istrage i prijave nadležnima, tvrdeći kako to nije nikoga zanimalo, ti papiri u NB.
Očito je, loža dobro vuče konce.


Da, da. Ali barem znamo ko u

Da, da. Ali barem znamo ko u onom filmu "Saša" što su ga decenijama prikazivali za 29. novembar: koga sledećeg optuže - ode taj bogu na istinu.


Rukopis je...

...prepoznatljiv i nepromenjen..o)


Nema istorijskih suđenja...

...bez istorijske distance? :P


Bilo bi dovoljno suđenje...

...kome bi prethodila najšira istraga. Srazmerno širini zločina i njegovoj društvenoj opasnosti. A onda bi mi kasnije ocenjivali jeli istorijsko ili nije.
No, da bi se moralo prodrijeti u samo srce zna - bi. A srce je još tako vitalno i razigrano.o)
No, ima tu još nešto. EU će, kao i kod Hrvatske, tražiti da se ovo najtemeljitije istraži.Inače, stop.
Možda se ovima našima ne žuri ka EU jer bi to moglo ugroziti razigrano srce. Pa je onda čak lakše trpeti kritiku zbog Haga, nekako patriotski zvuči, nego zbog opljačkanog novca. Nekako, javnost za opljačkani,krvavi, kriminalni novac i ne bi imala nekog velikog razumevanja.
Šta kažeš Vučko...


Hm...

pa rekao bih da, kad je porodični biznis slavno bankrotirao u oktobru 2000, oni koji su otkupili bankrotiranu firmu, očigledno su potpisali neke ugovore o primopredaji.

Očigledno je bilo raznih sredstava obezbeđenja ugovora. Videli smo kako je prošao onaj stečajni upravnik koga smo najviše voleli.

E sad, zlatne i srebrne padobrane u tom preuzimanju nisu mogli da dobiju svi. Ko u srećna vremena nije mogao da dobije ni kišobran, zašto bi očekivao padobran.

Razmišljam samo, što se tiče ovih ekonomskih stvari, kako bi svi pozdravili jedan patriotski čin v.d. šefice parlamenta. To bi značajno ubrzalo te pravničko-istoričarske poslove.

Razmišljam i o pričama sa onog drugog Jasmininog posta. Neke stvari i tako završe, na žalost.

Pozdrav,

Vučko


"Лансирано"?

То лансирање које се помиње у блогу датира од пре три године тако да баш и нема неког смисла.


Ja samo

čekam da vidim kako će da izgleda to "puštanje niz vodu"...5 godina, 2 uslovno, 10 dana na Havajima i da odnese šnjur (neki od onih džakova)...malo paravanskog dizanja prašine, "radimo, radimo, hapsimo"...pa kad se razvuče i zaboravi, ode Bracika na Havaje da se zlopati...ko i oni likovi što su se, ne tako davno, držali za kofer sa 100 soma evra i...


Pa gde si Jelice...o)

...šta zna dete šta je sto soma..o))
Ovaj Jelešić pre neki dan kaže..Možda bi i našli nekoliko miliona, ali čemu to.o)


Čemu to kad novac uopšte

Čemu to kad novac uopšte nije nikakva imovina (po tumačenju nekadašnjeg TTuđmanovog savetnika, posle predsednika Ustavnog suda na pitanje kako tumači što sirota Ankica nije prijavila u imovinskoj kartici sitnicu od 200K€).

Kad već pomenu Jelašića: Došao taj (nakon što je već bio na funkciji) do "kućice". Kad su ga pitali: odakle mu vila od par miliona DEM negde na Dedinju ili tu okolo, on rekao kao da nije par miliona nego par stotina hiljada. Onda neki lik ponudio da je kupi za duplo koliko je rekao Jelašić, pa se ovaj pokrio ušima i prestao da priča o tome.


Pa da...

...naročito kad je u stranoj banci.o)
Da, stvarno, vilu nije hteo prodati za milion, a po sopstvenom iskazu je platio dvesta hiljada. Sentimentalno vezan, šta li?..o)))


Dobar dan,

društvo,eto mene...ne smem ni da kažem čime se bavim...mada nije držanje za kofer...mi ovaki nećemo u ovom životu da se dovatimo koferčeta sa sto soma ičega, pa ni živih somova...a da su pare relativna pojava u životu tih likova, a u našim vrlo konkretna, govori i to da oni kao, ovo što Srđan napisa, kupuju kuće od dvestotinak hiljada, miliona, nečega...sve im to onako, usput...deda im ostavio, pa se navikli, s' tim odrasli, ne broje...nazveketali su se tako, da im ni unuci neće morati kašiku da dignu, imaće šta da razbucavaju...
Kako beše ono, ja te pare nemam, a i da imam, odakle mi?!!


zamajavanje naroda

To sa Zebicem , mislim na podizanje optuznice , je samo opet posluzilo ovoj vlasti za zamajavanje naroda. Naprasno, posle ovoga http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2007&mm=03&dd=03&nav_category=120&nav_id=234900 , vlast se dosetili da podigne optuznice protiv Milosevicevih ljudi i tako skrene paznju sa sebe .
Ovaj clanak je veoma zanimljiv http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiva/2005/02/23/srpski/feljton1.shtml


Kapi, ono behu Kiparske Magle,

a zahvaljujući sadašnjoj vlasti izgleda da će te magle sad prekriti i Kiparska Tmina.

Kao i u većini krimića: prati trag novca.


Re: dobar dan

Jelice ti kao da si zaboravila ciklama babu koja sada predsedava skupštinom nam.

Na linkovima (Glas ...) se u grupi nedodirljivih pominje i tvoja "miljenica".

Uzgred, saučešće u zločinu (kradja narodne imovine) koje sadašnja vlast čini NEČINJENJEM je jedan od najvećih problema Srbije.
Onaj ko poseduje znanje o izvršenom kriminalnom delu a ništa ne čini kako bi pravda bila zadovoljena automatski po sili zakona postaje saučesnik u zločinu i u nekim pravima ima gori tretman nego li sam počinioc zločina.
Da je ovo ugrađeno u Hamurabijev pravni kodeks pre više od
5.000 godina u Srbiji ništa ne znači već na protiv.

Da Skupština Srbije i sve dosadšnje vlade postaju sučesnici velike pljačke skoro da i nije potrebno reći a u buldozer revoluciji enormno obogaćeni DOS-ovci uspešno nastavljaju oprobanim stazama prethodnika.

.....mi ti se kunemo da sa tvoje (utabane)staze ne skrenemo.


Bože, Dragane

kud bi babu zaboravila, pa baba je nezaboravna, baba je fundament jedan.


Re: Bože...

KATEDRALA!!!


Srđane, kao i obično...

... odličan post. Postavio si dva ključna pitanja: zašto SAMO Bracika, i ko su PREOSTALI članovi zločinačkog udruženja.

Zaista je tužno što ćemo, ako želimo ikakve odgovore na ova pitanja, morati da molimo boga da Kertes "propeva". Verujem da je većina pisanih i čvršćih dokaza već do sada uništena.

Kada je Boris Tadić, tu nedavno, rekao da nam lustracija nije potrebna, mislim da je to večina u Srbiji razumela kao da nam ni preispitivanje odgovornosti nije potrebno. Ne da nije moguće, ili nije izvodljivo, nego upravo - nije nam potrebno.

Pošto će nam na čelu vlade ponovo biti nosilac politike "nema revanšizma!", čitaj: nema pozivanja na ranija nedela, mislim da je mrka kapa da će se, osim sporadičnih moneta za politikantsko potkusurivanje išta značajnije iz ove mutne sfere i rasvetliti.


vid,vidi

ko je tu na slicici,Cedin asistent za vreme DOS-a,onaj iz "postenog krila" SPS-a:)


I samo još da dodam...

... da je preimenovanje nekih političkih činilaca na našoj sceni u: Političko krilo Zemunskog klana (PKZK), Našminkana Posestrima (NP) i Grupa Muljatora (GM) - pravi pogodak! o)))


Zašto, zašto !

Imam utisak da ovaj kusovac baš žali što je podignuta optužnica !
Eto, tužilac nije podigao optužnicu protiv Koštunice da vidi koliko je on ugrabio miliona evra verno služeći Miloševića !
kusovčevi tekstovi su odlični, što bi rekao Zoran Radmilović, "do imbecilnosti" !
Splačine !


Kaljujev, znaš kako kažu stari,

"Ne može gore neg' orat' tuđu njivu."

Planirate li, Kaljujev, ti i tvoja ekipa, da se IKADA okrenete svojim životima, svojoj deci i budućnosti? Uzoraste drugima već dovoljno ne njiva nego vila & bazena! Dokle ćete da ih branite? Od čega mislite da živite?


Krastići !

Kada ćete ti i tvoja ekipa prestati da mantrate jedne te iste splačine !
Zašto vam treba deset stranica teksta, kada možete da kondenzujete vaše gluposti u dve do tri rečenice !
Pored puta --- mojih nema, niti ih je ikad bilo !
A tvoji ?
Šta reći, nego --- mis'im, hahahahaha !


A ti si u kondenzovanoj formi rekao...

... šta tačno?!

Važno da si se na kraju iskidao od smeha. Eto, čak ti je i lice zasijalo. Samo ne znam da li od smeha, znoja ili masnoće?

Ajd' umij se malko pa se vrati.


Ja mislim,

da je g.Kaljuev u pravu i da svi treba da prestanemo sa "mantrama jednih te istih splačina" i da prihvatim njegovu mantru, sažetu u rečima " mis'im, hahahaha! ". Stvarno zvuči argumentovano...dobro, možda malo histerično, ali je temeljito.
Nego, kad smo kod Radovana, daj da i mi-ekipa, malo Vama
citiramo Radovana :
"Znam, znam, govore, govore, zato što im jezike nismo počupali kad je bilo vreme..."


Na na stranu...

...to što je temeljito, nego što je duhovito, uljudno i šarmantno. Decentno i frapantno.o))) Jedan čovek, dve reči, a tako jaka argumentacija.o)))
Zar ne Jelice...


Nenadmašivo,

naročito "hahahaha".


To čak svedoči o...

...muzikalnosti. Vidiš kako su matematički pravilno raspoređeni slogovi...ha-ha-ha-ha. Bez obzira što je malo monotono.o)))Ali, šta je danas savršeno, ako izuzmemo one tvoje buhtle iz Logarske doline. One sa džemom od breskvi.o)))


Izvini, Jelice,

nešto mi promače to sa čupanjem jezika. Ko to beše rekao?


G. Radovan

III


Jelice !

Ja se tebi divim !


hm...

Gospn' Kaljuev,
na kojem geografskom prostoru zivite ?!

p.s.Miliosevic velim slovom, Kostunica velikom slovom
a Kusovac malim.
Elementarno (ne)poznavanje pravopisa otkriva vasu adresu prebivalista.


Yngwie !

Kako si ti pametan !
Kažeš, kusovac malim slovom --- odraz prebivališta ! Nikakva druga asocijacija ti nije pala na pamet !?
E pa, ja se tebi izvinjavam !


asocijacije

Ma daj, hahahahaaaaaa
asociras, hahahahaaaaaa


kauljev,

kusovcevi tekstovi nisu za idiote, zato ne citaj jer vidim, da ih ne razumesh

Deficiency (IQ 70-80), Moron (IQ 50-69), Imbecile (IQ 20-49 and Idiot (below 20).


Ko su ostali članovi?

mozda neki biznismeni koje opisuju kao najpoštenije - izneli pare, obrnuli, stvorili kapital, obogatili se i postali uspešni vlasnici nekih kompanija/preduzeća/fabrika po Srbiji...Pitanje je ko ih štiti i hoće li i oni da se suoče sa pravdom ili će da budu amnestirani jer pomažu neku od političkih struja u Srbiji...


Ne, neku od struja...

...oni su pokupovali Srbiju i sad su stvarna vlast.


Brine me jedna druga stvar...

ko su pravi vlasnici tih preduzeća?!
Pa setite se samo kolika se prašina digla oko prodaje "Knjaza Miloša"? I šta se sve tu dogadjalo?
Verujem da je više od 50% naših para iznetih iz Srbije (ne mislim na zaradu od obrnutih para) posle 2000-te opet završilo u Srbiji kupovinom firmi, samo što deoničar ili akcionar u tim preduzećima nije narod već pojedinci - bivši, sadašnji ili budući!!!
Drugo, nisam sigurna da su baš svi stvarna vlast. Mislim da se onaj koji je najviše od njih obrnuo kiparsku lovu povukao sa političke scene...pametni nisu ni hteli da se bave politikom...


Pa politička scena...

...je samo scena, a učesnici na njoj igrači.
Treneri sede na klupi, a gazde u ložama. To je raspored.


Dragi Drago,

u ovom kratkom komentaru ste izneli suštinu o kojoj retko ko priča. svi se bave isturenim likovima i njihovim zvučnim imenima i nadimcima, koji malo, malo skliznu u wc šolju, po potrebi i ustaljenoj dinamici, a onda u dubinama iste 'propevaju' napisanu im pesmicu.


Aniram...

..istine su u suštini jednostavne. Mistifikacije dodaju bespotrebno salo.


bojim se

da smo u salu do grla ;o)
matematička paralela: do grla u bespotrebnosti


брацикина снатрења

стрмомрс

годинама откида као блесав ветар
у души хаос живци избркани
лутају мисли за НЕКИМ кроз етар
ноћи ми исте ко слуђени дани

знојави лепир у снове ми не да
лажљивом причом мами у мрак
жаба крастача ево за врат седа
у глави назирем скорашњи смак

и све сам мање раме за под главу
да терам магле из туђих сећања
те речју топлом као жега траву
убијам кајања због бивших давања


Srdjane,

pises za MK:

Quote:
u mladosti oduševljenog maspokom

Mozes li, molim, reci nesto vise, meni je podatak nov i gotovo nevjerojatan?