Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Koalicioni sporazum

1. Demokratska stranka (u daljem tekstu DS) i koalicija Demokratske stranke Srbije (u daljem tekstu DSS) i Nove Srbije (u daljem tekstu NS) sporazumo donose ovaj Koalicioni sporazum o podeli vlasti i obavezuju se da će ga se pridržavati.

2. Predsednik Vlade je predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica. Dužnost predsednika Vlade je doživotna.

2.1. Predsednik Vlade obavlja dužnost svakog radnog dana od 12:30 do 14:00 (sa pauzom za ručak) i nakon popodnevnog odmora od 17:00 do 18:30 i to kada god ga ne boli stomak i kada mu nije muka. Navedeni objektivni zdravstveni razlozi ne mogu se smatrati sprečenošću Predsednika Vlade da obavlja dužnost.

2.1.1. Predsednik Vlade ima neprikosnoveno pravo (u daljem tekstu vlastan je) da ne obavlja dužnost kada proceni da to ne treba da čini.

2.1.1.1. Predsednik Vlade nije dužan da obrazlaže razlog zbog kojeg je odlučio da ne obavlja dužnost.

2.2. Predsednik Vlade je vlastan da bude drzak, nevaspitan, gnevan, zgađen, revoltiran itd. Navedena stanja se ne mogu smatrati razlogom za dovođenje u pitanje njegove funkcije.

2.3. Predsednik Vlade je vlastan da govori i istinu, ali zadržava dosadašnje pravo da odluči u kojim će izuzetnim prilikama ovo svoje pravo iskoristiti.

2.4. U slučaju duže sprečenosti predsednika Vlade da obavlja dužnost novog doživotnog premijera iz redova DSS određuje Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve na obrazložen predlog Bezbednosno-informativne agencije Srbije.

3. DS sa jedne i koalicija DSS i NS sa druge strane imaju u Vladi Srbije jednak broj ministara (predsednik Vlade i ministar finansija ne ulaze u ovu kvotu).

4. Ličnosti za položaje ministra unutrašnjih poslova i načelnika Bezbednostno-informativne agencije određuje DSS. Zauzvrat DS ima suvereno i nepovredivo pravo da odredi ministre zaštite na radu i socijalnog staranja. Ostala ministarstva raspoređuju se među strankama dogovorom i to na paritetnoj osnovi.

5. Vlada donosi odluke glasanjem.

5.1. Kada odluku nije moguće doneti zbog jednakog broja glasova poštovaće se stav Đorđa Vukadinovića i Slobodana Antonića.

6. DS i koalicija DSS i NS se obavezuju da provizije koje za sklopljene poslove uzimaju ministri ne prelazi 25%.

6.1. Od obaveze iz tačke 6. izuzimaju se ministri kapitalnih investicija i finansija koji zbog običajnog prava ustanovljenog proteklih godina imaju neprikosnoveno pravo uzimanja provizija i u većim iznosima.

7. Vlada se pred svaku važnu odluku obraća Njegovoj Svetosti.

8. Vlada najmanje jednom mesečno grupno posećuje Hilandar.

9. Obaveza svakog ministra je da najmanje jednom nedeljno, izjavi medijima da vladu čine stranke demokratskog bloka, a da ostatak političkog spektra čine ekstremističke SRS i LDP-GSS-LSV-SDU.

10. Svi ministri se obavezuju da neće sprovoditi ni jedno od strateških opredeljenja Vlade koja je bila na dužnosti od 25. januara 2001. do 12. marta 2003.

U Beogradu, (datum)


http://www.danas.co.yu/

Niksone

opet nam serviras vesti od juce ;)


da se ne zaboravi :o)

da se ne zaboravi :o)


Pa Niksone...

...ništa starije od starih novina..o)


u doba interneta

i nove novine su stare
ali svakako ne toliko kao stare


Ma starenje je trend...

...izazvan brzinom.o)


Interesantan koalicioni

Interesantan koalicioni sporazum. :)))


Srđane,

super blog. Što je najgore, tako će i biti. Teško nama.

Drago mi je da će DS ovako dobro da se pogodi. Fali još samo ministarstvo za rogove i kopita. To bi im baš leglo.

Ovako je bilo i biće glasanje. Zauvek.

A ovako izgledaju i pregovori.
Kako se sam sebi smeška.


Već tada je znao...

...da izbori ništa ne rešavaju..o)
Pazi, slika svetog Save na izbornom mestu...


Jasna

ako treba jos nesto da dodamo u potpis samo kazi, posle ove fotke mozes svasta da dobijes :)
Mada mi se cini da sada imas viska jer idu tri tackice.


Dejane,

priznaj da ti se sviđa neopisivo:)))

PS. Ali ne znam i žao mi je da mi se ne vidi ono udato prezime:))

Šta da se radi!


Jasna,

moglo bi se postaviti ono emancipovano pitanje: šta će ti uopšte drugo prezime?

S druge strane, s obzirom da ti je udato prezime krajnje prominentno, možeš sad da obrneš stvar, pa umesto što si dosadašnje Hag-komentare potpisivala svojim imenom i neudatim prezimenom, sve komentare ubuduće potpisuješ sa "Hag". Šta misliš? :)
POz, J.


Izvini Lektorko,

što me ne prihvataš na skypu danaima? Samo da primetim. Daleko od očiju, daleko od srca:)))

Jes' Hag


Jasna, neee!

Guzva ovde, ne postizem! Javim se na mejl koliko danas, da ne trolujem sad ovde - a daljina zasluzuje samo psovke, i sa srcem nema, nema, nema veze :)))


draga jasna,

cini mi se da ves ima dovoljno ministarstava za otkup rogova i kopita, sve je u tom stilu.

mada, licno, vise bih volela da paradom komandije o. bender, a ne pilicar panikovski.


He, he, he, he, dobra fora

He, he, he, he, dobra fora sa Tadićevim potpisom...

Tražim izmenu člana 8 koalicionog sporazuma, koji bi glasio.
8. Vlada grupno odlazi na Hilandar i nikada se više ne vraća.

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


Ha primetio si :) Nisam ni

Ha primetio si :) Nisam ni sumnjao. Učim se tek. Ti si Predraže tu velemajstor. Ona tvoja odeća političara za mene je i dalje najbolji blog koji se pojavio ovde ikad.


Oh danke, danke... He, he,

Oh danke, danke... He, he, oh kako padam na muške komplimente :P


molim vas,

mislim da bi trebali da znamo kada predsednik vlade, prema dnevnom rasporedu, razgovara sa sovom?


Srđane....

...pa sve si im uradio džaba.o)Sadržaj besprekoran i precizno postavljen. Izbalansiran, što bi reko Vladweta.
Ostalo je samo da udenu datum.


2.4

Quote:
2.4. U slučaju duže sprečenosti predsednika Vlade da obavlja dužnost novog doživotnog premijera iz redova DSS određuje Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve na obrazložen predlog Bezbednosno-informativne agencije Srbije.

Ovo mi je omiljena tacka. =D Svi dragi likovi na jednom mestu.
Fenomenalno!


PMS

2.1. "Predsednik Vlade obavlja dužnost svakog radnog dana od 12:30 do 14:00 (sa pauzom za ručak) i nakon popodnevnog odmora od 17:00 do 18:30 i to kada god ga ne boli stomak i kada mu nije muka."

Trazim da se uvede i PMS svakog meseca.


Čekaj,

ali koliko on ima godina? Ima još ustavno pravo na PMS? Ili njemu isto pravo može biti dodeljeno pošto ionako uvek kasni za životom?


Da,

grupni portret - samo fali dama :P

V.


Pa ubaci

neku fotku... :)))


Sjajan sporazum! Podržavam!

A kao doprinos novoj vlasti, evo predloga našeg sugrađanina sa nikom Rasni Avlijaner, sa jednog od foruma:

"Kad naš Koštunica od Malog Ali Tehničkog postane Veliki & Doživotni Premijer, predlažem preduzimanje nekoliko hitnih koraka kako bismo se obezbedili da u ovakvu situaciju više NIKAD ne dođemo:

• Najstrože osuditi akciju Sablja i iz budžeta izdašnom kompenzacijom obeštetiti svakoga ko je u njoj uhapšen.
• Odmah iz zatvora pustiti Legiju i dati mu zadatak da za svaki slučaj pripremi ostatke JSOa radi efikasne zaštite poluga vlasti i novinarskih boraca za srbsku istinu, pre svih Tijanića, Smajlovićke, Reljića i Kesića.
• Ostale novinare pohapsiti po hitnom postupku, počevši od autorki Peščanika, Petra Lukovića i Brankice Stanković, pa ići redom po elektronskim i štampanim glasilima.
• Paralelno sprovesti široku akciju hapšenja političara počevši prvo od Čede & Bebe i njihovog okruženja (Pešić, Korać, Čanak), istvremeno zahvatajući duboku u NVO sektor.
• Na kraju, teška srca ali bistre glave smeniti portparola Mladenovića i na to strateški važno mesto dovesti provereni kadar, gospodina Gorana Matića.
• Odmah ukinuti Internet da više ne dezavuiše narod.
• Već od prvog dana nove vlade sprovesti totalnu reformu medija oličenu u ukidanju svih drugih televizijskih stanica osim RTSa, koji će preći na samo jedan kanal sa raznovrsnim programom i ličnim najavama gospodina Tijanića.
• TV program će počinjati duvanjem Legije u trubu za buđenje. Zatim će slediti Smajlovićkin komentar o tome kako je spavao voljeni vođa, nakon čega će Vladeta Janković tumačiti sanovnik voljenog vođe, a na to će se nadovezati izveštaj Gorana Matića (A. Mladenović je već smenjen) sa svežim informacijama o stanju u našim vaspitnim zavodima gde se prevaspitavaju Čeda, Beba i nepodobni novinari. Nakon toga počinje muzički program koji je isključivo ispunjen likom i delom časne udovice poginulog srpskog junaka i spasioca bele tehnike i nakita sa ratišta 90ih – Ražnjatović Cece. U muzički program, povremeno, kao gost, uključiće se zaslužni umetnik Đorđević Čorba . Kulturno-obrazovni program u potpunosti uređuje i vodi Bećković Matija, uz pomoć svoje dece. Televizijski program će se završavati javnim čitanjem molitve od strane generala Radović Amfilohija. Duvanje Legije u trubu će označiti povečerje i odjavu programa.
• Nakon završetka TV programa građanima treba ostaviti još nekoliko minuta da se preipreme za počinak, a zatim cca oko 22h gasiti osvetljenje u svim stambenim jedinicama širom Srbije. Ovo sa razloga podizanja nataliteta i borbe protiv bele kuge.
• Nedeljama i praznicima sprovesti obavezan odlazak u crkvu sa registracijom urednih dolazaka.
• Razmisliti o meri oduzimanja pasoša od građana po ugledu na svetli primer Sovjetskog Saveza koji je dao odlične rezultate..."


• Odmah ukinuti Internet

• Odmah ukinuti Internet da više ne dezavuiše narod.

znaci... u ponjave... pod perinu... i snevanje po naredjenju!!! ili cekamo da to zvanicno objave - proslo je 22 h???


• Razmisliti o meri oduzimanja pasoša

Meni se ovo sviđa.

Pa i ovako, koji će nam ti pasoši? Em glase na pretprošlu zemlju em bez vize ne možemo ni u Bugarsku & Rumuniju.

Predlažem da sami odemo i u znak podrške Doživotnom Sinu Svih Srbskih Zemalja - vratimo pasoše.

.
PS. Što li mu je smetao A. Mladenović, mladi jurišnik?! Fakat, bolji bi bio Goran Matić, to stoji.


krasici

nema ti druge nego da uzmes bosansko drzavljanstvo;-)


E, vala, dobro kažeš, Oibibio.

ili to, ili rumunsko. a može i bugarsko.

ja sam udata, ali čujem da sad devojke ozbiljno razmišljaju da, za skromnu nadoknadu, krenu da se masovno udaju za Rumune, Bugare ili Mađare, ne bi li kroz koju godinu dobile državljanstvo.o))


Krasići,

e ne može oduzimanje pasoša! Briga me da li ćeš ti da putuješ iz zemlje, ali kako ću ja da doputujem U zemlju?


lector

ovde stranim plaćenicima nema mesta!!!
(hihihi!)

šta oćete, da nas izjedete k'o Hanibal...?! :)))))))


mihajlović,

ja sam, poznato je, neutralna plaćenica, molim lepo. prenosim iskustva iz nikad bombardovane zemlje. da se razmisli o tome.

uostalom, šta, a ti si valjda pasoška kontrola?!!! :)


...

decooooooooooooo!!!!


hahahaha

duhovit si ti momak. :-)

nego, ako bi neko mogao da mi objasni poreklo ovog vlastan je - vlastan sam itd.
to ja nikad nisam cuo osim ovde na blogu, pa kapiram, mora dima neki fazon koji sam propustio.

btw - mozda bi bolje bilo - s neogranicenim mandatom - to lici na rahmetli titu.


Posto si bio dobar decko :)

danas (M.M. zasluge) evo ti jedan sveobuhvatan link na tu temu. Dace se zakljuciti.

http://www.pogodak.co.yu/search.jsp?q=vlastan&host=b92.net&st=custom&inenc=windows-1250


Vlastan...

..ti si Dejane srećan čovek. To je jedan od arhaičnih pojmova koji koriste Koštunica i njegovi stranački klonovi. Znači - nadležan. Ali to je samo jedan od tih smaračkih termina.


A imaš i ovde dopunu:

A imaš i ovde dopunu: Antonić govori sinu, klincu da obuče "ruho" i sl. Kako je krenulo još ćemo u kafanama naručivati "bijela hljeba i rujnoga vina i svakojih drugih đakonija".


ja sam recimo

svaki put kad cujem kaostunicu da govori - dojma da on u stvari ZBORI. on je kao otac zadruge, a mi smo kao celjad, on besjedi ili zbori, a mi slusamo (u oba smisla reci) i ne protivrecimo, greh je oca neštovati. ono iskreno, Koštunica mi uvek deluje nakako zarozano i nespretno osim kad na primer lomi obredni hleb ili se krsti širokim potezima, po mužički.


Da. To je drugi korak.

Da. To je drugi korak. Treći je da "kazuje", a vrhunac je kad počnu da "besede". Kad zovu Matiju negde da izgovara one svoje halucinacije - taj nikada ne govori ništa. Samo "besedi".


super blog,svaka

super blog,svaka cast,
zivela nam vlada.


A najveće

srBske patriote prepoznavaće se po tome što će u kafani naručivati na staroslovenskom, sve pojući dok izgovaraju šta da im se donese:
"Даш ми пити хмељие"
Dok će lokalni mangupi, mahom mondijalisti, toržestveno pojući,iz ćoška dobacivati:
"Не за..ебавајсја...."


Idi bre Srdjane

kude si ovo u ovaj cas metnuo, taman sam se spremao na pocinak a sada se smejem ko lud na brasno.
Oterace me moji u Lazu.


Nemoj Dejane,

sad na spavanje. Najluđe tek dolazi:)) Je l' tako Srđane?


hahaha, Тадихћ!

Hvala na sjajnom blogu, Srđane! I jedan mali predlog: da li bi se u Sporazum moglo udenuti da se kao državni praznik uvodi Krsna Slava Doživotnog Premijera koja po automatizmu postaje i Krsna Slava Vlade Srbije? U tom smislu, pre polaganja zakletve vlade, proveriti da li su svi ministri kršteni pravoslavci, a u slučaju da neko od njih nije, ovaj propust neodložno ispraviti pokrštavanjem. Mali korak za pravoslavlje ali veliki za vladu!

Takođe bi negde u Sporazumu trebalo pomenuti i Doživotnog Direktora Javnog Servisa jer bi njegova sujeta bila teško pogođena pominjanjem manje od njega zaslužnih Vukadinovića & Antonića...


A GRUPNI ODLAZAK VLADE

TAMO GDE JE NJENO SRCE I DUSA ? NA KOSOVO I METOHIJU ?
PREDLAZEM DA OVA VLADA SRBIJE JEDNOM MESECNO ZASEDA U PRISTINI, PRIZRENU ILI PECI.


Ehm..

Podujevu?


Ja bih preferirao...

...Vučitrn. Onako, po zvučnosti.o)


Fotografije

Evo i zajedničke fotografije prilikom potpisivanja sporazuma:

I, naravno, spota:

http://www.youtube.com/watch?v=edajFv9itO8


Baš je bilo dirljivo ...

... plakalo se ...


... igralo se ...


... ljubilo se ...


... i tako su živeli srećno do kraj ...


poslednja fotka

obratite samo pažnju na skrivenu simboliku u kravatama, dok boje naoko ukazuju na različitost, paralele otkrivaju iste smernice.


Wow!

"Tadić predstavlja jednog mladog, modernog čoveka koji je u svojim nastupima pokazao da je obrazovan, čovek s merom, koji najdublje veruje u ideju demokratije. Njegova pojava ostavlja vrlo dobar utisak i zato deluje kao čovek koji je otvoren, koji govori iz ubeđenja, koji je u redu u moralnom smislu, što je sada jako važno. Sa njim napravljen zaokret u politici koju vodi DS. On je uneo mir, smirenost, promišljenost i u svojim nastupima ostavlja vrlo dobar utisak."

"Koštunica zbilja ostavlja utisak stabilnog, pomalo konzervativnog, odmerenog, mudrog čoveka i najvažnije, ostavlja utisak legaliste, što je jako dobro. Utisak je da on zbilja veruje u državu koja mora da bude utemeljena u zakonima. Koštunica i njegova stranka - predstavlja rešenje za mnoge ljude."


no, zanimljivo je i ovo

"Portret idealnog srpskog političara koji je potreban Srbiji za vremena koja predstoje sačinila je komunikolog i kulturolog Zorica Tomić, profesor Filološkog fakulteta u Beogradu, neposredno pre objavljivanja rezultata poslednjih parlamentarnih izbora....

Vidimo da je sa njim (misli se na Tadica) napravljen zaokret u politici koju vodi DS. Posle priče o Đinđiću kao vidri, lisici, okretnom, brzom, energičnom, čovekom sa inicijativom, koju je na izvestan način sledio i Zoran Živković, sa Tadićem je nastao jedan rez. On je uneo mir, smirenost, promišljenost, koja ne pretpostavlja vidru, nego odmeravanje stvari i u svojim nastupima ostavlja vrlo dobar utisak..."

i sada licemerje vec vidjeno na blogu Zeljke Buturovic:

-Do baršunaste revolucije na liderski pijedestal su, jedno vreme rame uz rame, stali Vojislav Koštunica i Zoran Đinđić. Svako je imao harizmu kojom je plenio, a onda je došlo do sukoba i na tom tronu je sve do brutalnog ubistva, neprikosnoveno vladao Đinđić. Govorilo se da je veoma pametan, obrazovan, da brzo misli i dela i da je od one vrste modernih političara koji po svojim kvalitetima sve drži u svojim rukama. Nažalost, njega više nema, otišao je u istoriju-


Ovo..o)

..Ova disciplina se ne zove - politički portreti.
Ovo se zove najobičnije, najjadnije - šlihtanje.


Tako je Drago :o)

Evo samo za tvoje oči :o)

"Tadićeva pojava ostavlja vrlo dobar utisak."


Tamara

bas ti ide ovo sa fotkama.
Odakle ih samo nabavljas da mi je znati?


Dejane,

ma šta da kažem, svugde :o) Nekada su se mogle na Tanjugu skidati velike i kvalitetne fotke, tada sam jih downloadovala bezbroj ... inače kada imam "kreativnu" krizu ovako tražeći "gubim" vreme :o)


Tamara...

.....uvek imamo vlast baš onakvu kakvu zaslužujemo.
Ako je najveći deo javnog života gola laž, licemerje i šlihtanje, onda vrh vlasti ne može biti drugčiji. Onda on mora biti reprezentent laži, licemrja i šlihtarske kulture. Tadić nije najgori u toj grupaciji, ali je na istoj strani medalje.


Šlihtarska kultura ...

Drago slažem se, Tadić nije najgori.


A ne biti najgori...

..ne znači i biti dobar.o)


... ne znači :o))))))


A tek ovo: :) klik 1 klik

A tek ovo: :)

klik 1
klik 2

Ni ova nije loša.


glasam za klik dva

sto se moglo pretpostaviti

zaljubljenica u prste


Ovo zadržavanje..o)

Ovo zadržavanje vazduha, nije pokazatelj karakternih crta, nego posledica bavljenja vaterpolom.o)


A ja se pitam odakle :o)

Baš često mu se ovako ukoči lice :o)


mmmmmm taco

jel delio i nesto drugo osim krvnih zrnaca?


Kuso genije!

Imam samo jednu primedbu: ti si prvi koji je, navodeci ekstrmiste, stavio SRS ispred LDP.


AcaB

radi se o blefiranju. kao oni su demokratski orjenisani jer se ogradjuju, pre svega, od politike SRS, koja se btw. veoma lepo bila uklopila u rad parlamenta... i sada ce,ne sumnjam!


Niste duhoviti!

I pored toga sto se javio prilican broj blogera u vezi sa ovim vasim pisanjem, poneki (da ne kazem vecina) sa nesuvislim komentarima, ne vidim da ste iole duhoviti u ovoj vasoj prizemnoj viziji sadasnje politicke situacije u Srbiji. Moze se vama ne svidjati ovaj ili onaj akter na nasoj politickoj sceni(Kostunica na prvom mestu), ali nemate pravo da zamajavate narod sa vasim nesuvislostima. Potcenjujuci Kostunicu, pocenjujete ujedno i Tadica, pocenjujete nasu realnost, sto je znak ili kratkovidosti i plitkosti u politickoj analizi, ili necuvenoj drskosti.
Ili zovete radikale da oni dodju, kako bismo pali na dno pa odatle (nadajmo se) vaskrsli u pravu demokratiju koja bi se svidela vama, gospodine Srdjane, bila po vasem ukusu.
Gledajte malo pozitivnije na stvari.


jes cuo kusovce

daj pozitivu.
al mi covek cita misli

zovete radikale da oni dodju, kako bismo pali na dno pa odatle (nadajmo se) vaskrsli u pravu demokratiju koja bi se svidela vama, gospodine Srdjane, bila po vasem ukusu.

BINGO, samo po mom ukusu!


Wow!

Quote:
... Moze se vama ne svidjati ovaj ili onaj akter na nasoj politickoj sceni(Kostunica na prvom mestu), ali nemate pravo da zamajavate narod sa vasim nesuvislostima. Potcenjujuci Kostunicu, pocenjujete ujedno i Tadica, pocenjujete nasu realnost, sto je znak ili kratkovidosti i plitkosti u politickoj analizi, ili necuvenoj drskosti ... Gledajte malo pozitivnije na stvari.

Nije ni meni ovo nije realno, 100% je fotomontaža.

Quote:
... ne vidim da ste iole duhoviti u ovoj vasoj prizemnoj viziji sadasnje politicke situacije u Srbiji ...

A vi baš pozitivno gledate na stvari. U stvari, nismo mi uopšte duhoviti, nego ste vi, upišah se od smeha :o)))))


nema shta,

ipak su kompatibilni









Podcenjivanje g. Kostunice

Postovani Vladimire Petrovicu,
potpuno ste u pravu kad kazete da ne treba podcenjivati g. Kostunicu, isto kao i ozonsku rupu, AIDS, nedostatak pijace vode... Sve te posasti treba jako ozbiljno shvatiti, zaista.


Pozitiva

Ja na samo na svoj život mogu gledati sa pozitivnije strane jer on od mene zavisi. A na ovu političku scenu i opšte dešavanja u Srbiji ništa mi ne daje za pravo da gledam na to pozitivno. Lopovi i dalje kradu i muljaju, narod se zamajava, i tome se ne vidi kraja. Da li je ovde tvoja realnost iluzija ili naša "iluzija" (u odnosu na tvoju realnost) realnost, neka svako za sebe odluči. A što se dna tiče dno je tu, vratili smo se, jedino što se još ekonomski u odnosu na dešavanja do 2001. bolje stojimo, ali i to će se istopiti, ako se nastavi ovako. A ne vidim ja nikakvu razliku u ovome sada i onome što bi bilo da dođu i ti bauk radikali. Sa njima bi propadanje samo bilo nekim očiglednije, mislim pre svega na one kojima je povez preko očiju u imenu Borisa Tadića stavljen preko očiju. Kad kažem Tadić ne mislim na njega lično nego na sve ono što u srpskoj politici on personifikuje, odnosno na vrstu politike koju dotični i njegovo okreženje vodi. Uostalom ima dosta materijala u ovom blogu u vidu fotografija da shvatiš na šta mislim.

I na kraju bre ovi pregovori se otegnuše, kako to da sad odjednom kad su izbori prošli ŽIVOT MOŽE DA ČEKA? Ne vidim uopšte da se DS trudi da ubrza tu bilo šta nego od utorka do petka pa sake sedmice jedno te isto. I šta tu ima pozitivno da se očekuje. Pa kako pregovaraju kako li će tek da funkcionišu. Ono što normalan može u mesec oni će u 5 i tako do ...


Au, al je smesno... Rekao

Au, al je smesno... Rekao sam sebi da necu komentarisati Srdjana zbog njegove neizmerne ogorcenosti i ocigledno hronicnog nihilizma, ali ne vredi, morao sam da kazem koliko sam se odusevio ovim tekstom, evo valjam se od smeha...


- KOhaBItacijA: MAnekenSKA ZaniMacIJA

"10. Svi ministri se obavezuju da neće sprovoditi ni jedno od strateških opredeljenja Vlade koja je bila na dužnosti od 25. januara 2001. do 12. marta 2003."
- Da, humor je najduhovitiji kada je osnovan na istini! Evo mog, BLOGicnog - nadam se ne PRevise opseznog odgovora:
CIjA nana crni VUDU PRede!?

Dok NAZIonalni TV-RTaSs: 1/2 pismeno, svojim turbo-disko-quasipolitickim show-ovima (sic!) PRopagira pseudo-legalisticq PaRt-iju/PRevaru/Darkerski Sabor StarkELJA: PReko nakaznih, iskeznih, PRiglupih bimbo voditeljki: bezobrazno naplacujuci taj kitscheni, nadrealni PleziR & relaTiVizirajuci elementarni pojam dobrog uqsa - shvatam gde zivim & moram uskliknuti: Besan sam k'O RIS - necu vise ovo da podnosim!/I'm mad as hell - I won't take it anymore! Da, kap koja je PRelila casu je poTVrda DS-a, sa sve Mickey-Djelic-Mouse-om u kojoj i zvanicno krunisu svoju PRopalu, trulu, izandjalu, polit-suicidalnu "ideju" kohabitacije. Inace Mickey u Engleskom zargonu znaci: laznjak/fake - a mis/glodar je samo-eksPlanatORNO Bes po strani - izvinjavam se svima na insti-tuci(ma-udri)-jalno/ofucano-oficijelnom polit-trash lingu & tipkanju po ivici opstih mesta, ali postujmo jedinsTVo oblika & sadrz(ne)daja.
Evo sitne knjge koju odtipkah danas via email El Presidente-u Boris Tadicu- glede novo/starog obrta - postauljanja VO-KOSh-a za eTernALnOG PRemijera Obecahu mi D.S. & BoTa odgowar - boom vas tzimnuo kad stigne! Ako me i direktno lage &/ili ne odgovore - videcemo cija nana crni VUDU PRede;)
... JAo/QQ/i kvajt fju lelex, i Do meNe stIZU pisKavO-raSTimani-otUzNI zvuCI & njeGOVo 3JUmfaLno: U_TA_TA...
- Evo PoRukice PRedsedniq, koju sam naslovio:
DOSta travestije izbornih rezultata!
Gospodine Predsednice,
molim Vas da prekinete ponizavnje, ovo malo elementarnih izbornih, gradjanskih prava za koje smo se u Srbiji izborili. Uz svo duzno postovanje; ove "Kostunica za (vecnog) PRemijera" baloncice u vasem PRivatnom 5om PaRkicu.
Naravno da je osnovni postulat demokratije 1 covek/zena - 1 glas, i da ne nabrajam elekTiVne PRincipe;) - sve to ima SMiSla pod PRetpostavkom da ce se suverena izborna volja gradjana postovati!
Zasto mi koji glasamo za svoju buducnost - vasom blago receno neodlucnoscu, dobijamo ovu uvredljivu TraVestiju izbornih rezultata?! Cega se plasite kada jasno/glasno ne imenujete onoga koga svi vidimo kao egocentricnog, nedoraslog, dvolicnog politikanta - sabotera svih vrednosti 5og oktobra - kao GLAVNOG krivca za ovo sramno cenkanje i otezanje u oblikovanju nove vlade!? Da, pokazujem Vam na Voju Kostunicu!
Inace mislim , bolje reci vidim (bez ikakve "ostrascenosti") da je V. Kostunica osim sto je nesposoban, cak recimo i bez jasne namere, mozda opet svojom nekompetencijom umesan, bar kao inspirator atmosfere politickog linca - u atentat na Premijera Z. Djindjica. Da vas ipak podsetim: DSS je izgubila izbore! Sta da radimo sa Djelicem i nasih skoro milion glasova dodeljenih D.S. listi, sa Djelicem kao mandatarom?!!
Serija komPRomisa D.S. pod vasim vodjsTVom - opasno, sama za sebe, zbori o nedostatq jasne politicke strategije koju s' pravom ocekujemo od najvece demokratske PaRtije. Pitam Vas, i kakve veze ima "polit-suzivot" sa nespremnoscu D.S. da javno ukaze na kriminal sTVoren ili tolerisan od PRethodne vlade?
Ako pak zelite da sahranite D E M O K RA T I J U u Srbiji - najlepse vas molim da PRvo konsultujete svoju stranq, i koliko je to tehnicki moguce demokratsq javnost.
POZdravljam vas u zelji da cete ovaj put postovati svoje birace i gradjane Srbije - bez "PRovidnih" skrivanja iza "visih" ciljeva, Kostic Dejan & muzicki team DU DU Ah
PS: Niko od vasih stranackih kolega, novinara, analiticara (sic!) - nije PRimetio da "6i princip" direktno, skoro pucisticki, ponistava izbornu volju nas gradjana & PRavi lakrdiju od vaseg mandata. Znaci, dali smo vam mandat na 4 godine, da bi vas Kostunica - Dinkic posle 2-3 godine "rokadom" izmestili na mesto PRemijera. NEoPRostivo i za najnezrelije pojmanje demokratije!!!
- InTer-regnUM - PoST festUM:
A/A/s'akazes - lepo sam mu u err/ovaj brk skresao Scenario je valjda da Bo-Ta, baSh OKO poDNA ujase u kORAL ka' Gary Cooper, SaMo na be-LOM horsicu - viKne dUpLi suljPA/ume100 whiskey; SPaSoNOSno nam nudeci turBO-LIDerA VO KOSHa za sTALnOG premijERA!?! Mi zatupljeni glow-dari & u strawho od NATO/oPA baTo bombi, odu-po-sevljeno PRihvatamo DRhtaVOg biL-mezA za STarO/NOvoGA MANdaTaRA... Ill' se, ned'oblog; Lesi & DSS/Darkerski Sabor StarkELYA vracaju qci u SRS zagrljaj: PRirodno NAZI staniste ... NijE valjda nasa odgoWARnost sto je inace sTUPidnA "kohaBItacijA/simBIozA" ideja - PRecutno/zlocuDNO mutirala & PRosirila se i na SRS?!
- kakogodabilow: zBILJA: JAH/ili Boo moment za Bo-Ta & sve nas u SeRBiji/Balkan Babylonu!
Uvazeni Bori-Se, 'di je sad: "Pobedicu ih BRE" (sic!) - masala/und sikter kohabitantu 1: i PRistoji Ti da sramno, javno drzISH tercu VO KOSHu u DRndANJU 9e ruPe na sviRali!

PRomo SapiENS: http://blog.myspace.com/duduah