Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Sveobuhvatno zamajavanje

Šta znači ovo saopštenje kojim Tadićevi traže „sveobuhvatnu“ raspravu o vladi koju bi vodio Vojislav Koštunica? Je l’ ovo nekakav njihov Kumanovski sporazum, pa sad kao traže “sveobuhvatnu“ raspravu? Ko da raspravlja i sa kim? A zar nisu do sada, evo skoro dva meseca raspravljali? I je l' će neko snositi konsekvence odabira strategije da treba praviti vladu sa Političkim krilom Zemunskog klana?

Ako budu raspravljali hoće li se učesnici rasprave praviti nevešti kao što su to činili do sada pa će nas zamajavati glupostima, ili „sveobuhvatna“ rasprava podrazumeva i to da objave sve dealove – ko će u koji upravni odbor, ko će da krade u kojoj firmi, ko će svojoj familiji da ugurava poslove od državnih i javnih preduzeća itd. Da li „sveobuhvatna “ rasprava podrazumeva da nas muntaju i dalje da je kao suštinsko da li će policiju da vodi Jočić ili Šutanovac? I u čemu bi tu bila razlika?

Evo sam sada računao: Najviše 10% građana Srbije je učlanjeno u neke stranke. Prema podacima vodećih partija to je nešto više (ispadne oko 12%, ali naravno da stranke lažu kada govore o članstvu, a i inače, po defaultu). Već dva meseca te stranke, tj. tih desetak posto, odnosno čak i manje od toga, terorišu onih preostalih 90% jer ne mogu da se dogovore kako da se tih 10% namire. Da bar hoće jedni lopovi da pohapse druge, pa da čovek kaže – ok raspravljajte „sveobuhvatno“ još dva meseca. Nego će na kraju da naprave deal da i dalje kradu i muljaju, samo je pitanje ko će da zaduži koju firmu – ko će Telekom, ko će NIS, ko će puteve itd. Čak ni o tome ne uspevaju da se dogovore koliko su nesposobni nego prodaju maglu. Najnovije je: Ajmo sada malo da raspravljamo „sveobuhvatno“, dok se oni, jedni i drugi i treći itd sveobuhvatno namiruju, a već su puni ko brodovi.


U pravu ste

Poštovana "urednice",
Mislim da ste u velikoj meri u pravu. Ne godi čuti to, ali treba izreći. Nešto mi nije poznato da se neko tek tako odriče Korzike ili Baskije! Naravno, treba imati u vidu buduće integracije, ali to ne treba da bude pokriće za tako drastične poteze kao što je nameravani "izuzetak" u međunarodnom pravnom poretku. Pa i to stalno pozivanje na Miloševića je već deplasirano: problem postoji već jedan vek, a Milošević ga je samo izuzetno loše pokušao da reši. Zatim, ceo taj problem se može situirati i u širi kontekst međunarodne politike, bez želje da se pravdaju naši (uspešni ili neuspešni) političari.


Podela plena

Poštovani gospodine Kusovac,
Zaista, nakon dva meseca "pregovora", neodoljivo se nameće utisak da je plen jedina tačka spoticanja. Želim da verujem, kao naivan čovek, da pored toga postoje, ipak, i neka principijelna pitanja!? Ili sam ja za političko obdanište?


Potonuće

A možda će, ipak, jednog dana, uprkos svemu, "unatoč kušnji", neki prepunjeni brodovi početi da tonu. Pa valjda ćemo nekada, u dalekoj budućnosti, dobiti obećanu pravnu državu. Legalizma mi!!! Možda i Brankica Stanković to isto misli!


aman ljudi,

ako premijer bude kostunica,a ministar pravde iz DSS ,kao i ministar vojske, a znamo da vecinu u parlamentu cine srs+dss+sps, sta ce biti drugacije? vi stvarno mislite da je svet odustao od ahtisarijevog predloga? zbog bezobrazluka kostunice, koji se btw, ponasha indenticno kao milosevic, uporno proglasavajuci poraze svoje vlade pobedama, na kraju cemo im se opet smuciti i dobiti zestoko po njushci.zloupotrebljavamo njihovu toleranciju zaboravljajuci da ona nije neiscrpna. a kad im pukne film....


kraj komentara

U toku je proba novog blog softwarea pa je ovde popustila kontrola. Zato zatvaram sve svoje blogove za komentare.

SK, 01.06.2007.