Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

U ponedeljak Vlada*

NAKON POKUSAJA UBISTVA DEJANA ANASTASIJEVICA,
MOLIM SVE KOMENTATORE DA PREDJU NA BLOG SRDJANA KUSOVCA.

SOLIDARNOST SA DEJANOM ANASTASIJEVICEM!

Nagodili se.
Šta mislite, kako?

Tako sto ce ovaj
preuzeti
DraženDraženskrivanjeDraganDraganistine
o ovom


vidim i ti si poranila

:)


izvini d,

nisam htela da se nakacim ispred tebe!!!


kakve veze ima

vazno je da sijas!


dule,

iskljuci auto correct u wordu koji ti svako i pretvori u I


da li stvarno mislis

da sam ja toliko "pismen", cekam zenu da se probudi pa ce ona. Joj, B, znas kakav dan. Prelep!


Jel

TkoRa smoke a joint here?


tkora duva opijum

religiju za narod


A, šta mislite...

...ko njemu duva?


da li

je poznato tko je ova treba iza tkora?


znam ja,

ali nisu jos nasli ADMINISTRATORA pa necu da im pravim frku:)


:)

Quote:
... svi aplaudiraju osim Velje koji se slučajno naslonio na ciglu, i time otvorio - tajni prolaz. Obreo se u prostoriji sa povećim brojem buradi piva i vina. Osetivši poznati miris, svojski je prionuo na degustaciju.

Lopurda je sebi natočio ogromnu kriglu i počeo da srče. Brkova belih od pivske pene nastavio je da ispipava zidove novootkrivenog podruma pića. Najednom, nađe se pred ciglom koja mu je po boji odskakala od ostalih. Obrisa je rukavom sakoa i vide kako je na njoj utisnut natpis: „Reci Ime Prijatelju”.

Približio se cigli i prošaputao – Velja. Ništa se nije dogodilo. Počeša se po stražnjici, zamisli se, pa pokuša ponovo – „Voja.” Opet ništa. Ma, ime čijeg prijatelja? - zamisli se on. Izređao je sva imena čelnika Beograd-puta, pa drugara iz susedne sobe, prešao na članove svoje stranke, pa na članove sestrinske stranke, preskačući Djelića, jer taj mali mu iskreno ide na onu stvar, zatim na vladu i Sinod, i na kraju na kompletan SPO. Imenima „Vuk i ....hm, hm, ko je još tu ostao mamicu mu ....a, da, Dana!” okončao je nabrajanje. Ništa nije pomoglo. Izgubio je već dosta vremena, i taman kad je hteo da se vrati u onu zagušljivu sobu („Što ovaj barem nekad ne otvori prozor, stvarno je tunjav i ucrvljan” proletelo mu je kroz glavu), priseti se jednog filma koji je nedavno gledao. Priđe cigli i prošapta: „Ime.” U tom trenutku, u zidu se pojaviše vrata koja se nečujno otvoriše. Pred sobom ugleda tajnu sobu, a zapravo ogroman, luksuzno opremljen apartman.

Nasred sobe, udobno zavaljen u fotelju, listajući Čerčilove memoare, sedeo je, niko drugo doli - Ričard Gir!

Velja poskoči od iznenađenja, ali ga muškarac pozdravi na tečnom srpskom jeziku i umirujućim glasom mu reče:

- Ne plaši se. Ti si nov, a? Vojo te šalje da mi doneseš ručak? Baš sam ogladneo.

- Ko si ti? – upita Lopurda, potpuno zblanuto.

- Ja sam Državni Neprijatelj br. 1.

- Ne seri, ljubim te. Čeda je upravo kod tašte na Uskrsu, javile Službe. Mi ćemo naravno da mu napakujemo da je ručo nosom na slamčicu, Kurir već štampa naslovnu stranu, ko mu jebe mater. A Beba je u Beču, nije ni dolazio. Svi ostali državni neprijatelji broj jedan, kojih ima, brat-bratu jedno šest miliona, žederu po kućama. Svaka šuša u Srbiji ima pravo da slavi Uskrs, šta ćeš. Tako da to otpada. A nisi ni Ričard Žir, bogami, mada je sličnost u glavi neverovatna. Odaje te široka pozadina, znaš. Ja sam stručnjak za muške guzice i najbolje znam kakvo dupe ima švalerčina Žir. To je puslica a ne dupe! Čvrsto, dečačko! Nego, lepo su te opravili, nema šta. Posle ćeš mi reći kod kog si plastičara bio, moram na jednu omanju... oveću urološku intervenciju... Nego, da se manemo žmurki, gukni brate ko si?

- U pravu si, nisam državni neprijatelj. Ja sam... inspiracija. – reče srpski Ričard Gir, uz tajanstveni osmeh.

- Inspiracija? Milorade, brate, ti li si! Aoj, ljudi, evo nama našeg Legije, heroja našeg, ruka mu se pozlatila, na ovaj sveti dan! Vojislave, oooj, Vojislave, zovi Gojka brzo! Da preda čiča funkciju danas, dosta je bilo, mator je brate, evo nama novog Patrijarha!!! Kakav ćeš divan Patrijarh biti, i još sa likom Ričard Gira! Daj da te poljubim!

- Ne deri se, bre, budalo! Nisam ja Ulemek! Navućićeš mi onu ludaču sa šiškama do pola čela i do pola miške, što mu piše pisma svakodnevno i šalje mu slike svog jadničkog dekoltea.

- Pa šta me zajebavaš, koj kurac, da izvineš. Ja se već usro da sam mu jutros džabe nosio farbana jaja, sanduk šampanjca i veliki oval jagnjetine iz Čajetine. Javili mi da slavi Vaskrs sa čuvarima. Večeras će imati i posetu, jednu estradnu zvezdu. Ma, sve radimo da mu olakšamo ove poslednje dane u zatvoru. U maju ga puštamo, hvala bogu.

- E, drago mi je zbog Legije, dobar je dečko. Malo uobražen, al neka. Samo, neki red mora da se zna. Nije on najveći srpski heroj. JA sam najveći srpski heroj! Moj 60. rođendan proslavljen je 12. marta 2003. uz veselje i pucanje.

- Au, ma koj moj ovaj mali kurac...

Reče ministar tri ministarstva i odjednom zastane kao munjom pogodjen.

-Ratko, ti li si? Ratko, brate mili, Rale, burazeru, srećice moja! Pa daj da te zagrlim! Da te poljubim, kako sam te se uželeo ... reče Lopurda i padne na kolena, glavom automatski pošavši prema preponama legende, jednom rukom petljajući oko njegovog šlica, a drugom ga vešto i kao nehajno već grabeći za stražnjicu. Želeo je da opipa legendu.

– Ti si naš istinski heroj! To što su te takozvane demokrate koristile u kampanji i pričale da je Srbija tvoj talac, to su sve gluposti, budalaštine. Joj, kakva čvrstina! Koliko sam srećan što te vidim! He! Pa zar ti ne znaš ko sam ja? Pa jašta da ne znaš kad te kriju od one kalašture Karle ko nekakvu krastu! Ma, #@$@"# sam joj mamicu njenu u #%#@"# ja, da sam joj @#$%#. Da znaš, toliko su sad opet opleli po tebi, ovo oko presude za Srebrenicu. Svi smo te branili gde god smo stigli. A Voja ponajviše. Majke mi. Daj još malo da pipnem...

Reči Lopurde Velje su postajale su sve nerazgovetnije, usta su mu bila zauzeta drugim poslom. Na reč Srebrenica, obradjivani heroj svaki put se nekako malo više ukrućivao, što je ovom na kolenima posebno odgovaralo.

- Kaži Srebrenica. Kaži SREBRENICA... ponavljao je Gir.

Ubrzo je sve bilo gotovo. Ratko odgurne Lopurdu, Lopurda proguta, pa progovori.

- A vala, baš si me pričestio. Što ne dodješ malo gore, medju ljude?

- Misliš? Naši su, kažeš? Pa možda, samo da učinim Voji. Toliko se ponosi da me baš on krije. Ja mu kažem – ćuti, Tunjo, ne smej se tako očigledno, kad te neko pita za mene, otkrićeš se, a on ništa ne sluša, ne može da izdrži. Na dupe bi progovorio...

- Ma sve su naši, ne brini. Ala ima da se obraduju. Dođi! - i krenuše tako prema drugom delu podruma.

Poslednje što se čulo dok su odlazili niz hodnik bilo je: "Vidi, je li mogli posle, ti i ja, mislim... još jedan krug. Kad se dobro napucas piva i jagnjetine. Da mi malo zamiriše...”


inspirisano:

Quote:
„Brate Vojislave“, uključuje se Matija, „ja mislim da mi ne treba da se ugledamo ni na koga vani nego čak oni treba da se ugledaju na nas. Ko je imao sankcije – mi. Ko je bio deset godina skoro izolovan – mi. Ko je uspeo da makne one izdajnike koji su posle toga došli – mi. Ko je uz to sve sačuvao kadrove – mi. Ko je dok se ceo svet menjao prošao čitavih 20 godina bez bitnih promena – mi. Šta će nama Severna Koreja i ostali. Mi možemo sami da obavimo to vraćanje Srbije u srednji vek. Imamo iskustvo, imamo kadrove, imamo jaku volju i znamo tačno šta hoćemo.“

Svi aplaudiraju osim velje koji se slučajno naslonio na tajni prolaz i na taj način obreo u tajnoj prostoriji sa povećim brojem buradi i osetivši poznati miris prionuo na degustaciju tajnih domaćinovih zaliha modernih pića spravljanih na starinski način po specijalnom receptu koji je dobio od izvesno grobara iz šumadije.


ko duva ne znam, ali znam ko ce da oduva

pustilo ga niz vodu...


Ko moze bez...

...ponosa, moze i bez Ponoša.


Sta mislis,

Hoce li se tkora overiti ili ce ga overiti?


Zato mu dolazi Dragance,

da ga cuva od overe.


Fuck

the loto, igrajmo na Ratka, veca lova u igri. Moje drustvo mesecima vec planira sta ce s' lovom ako se domogne tkaRa.
Trebalo bi okaciti tu reklamu, makar ovde na blogu!


...

e ovaj ti je igrokaz posve sablasan.
mozda bi mogla malo da poradish na castingu.


TANDzARA MANDAtaRA BROc!

Quote:
KOHABITA_COOYA LOU_DOGG S' ZBUNJENIM...
- Biljana Srbljanovic ode;) & na blogicnom mestu/sken&raj url u DnU teXta!

UH, U HARD KOReografiji PeRverznog plesa nasih sLabOSTi, KOm' TepAmo "sUDbINA", nAsTaVljam dneVnIK ludilA koji saBLAzniM PiRuetama nase *polit-elite* - PoSTaje nas licni imPRessUM ... nastavak na: http://blog.myspace.com/duduah



Sjajno sroceno Biljana

Slikovito, jasno i kratko. Na zalost "foto album" njihovih cuvanih tajni je daleko obimniji.

. . .

Lahor Krtolica


i za to vreme

bacena bomba nocas na stan Dejana Anastasijevica,novinara...ostavio lik kasikaru na sims od prozora..

Srbia se vraca u rikverc

J


Evo da dodam bomba

rešiće to Jočić kao i sve prethodne slučajeve. Super je što je policija objavila adresu, pa svi koji ne znaju eto sad znaju.

ZEM-MUP-BOMBA
Eksplozija kassikare na prozoru Dejana Anastasijevicha

Beograd,14. aprila 2007 (BETA) - MUP Srbije saopsstio je danas da je
eksplodirala bomba isprede stana novinara Dejana Atanasijevicha, ali
da povredjenih nije bilo.

Do eksplozije ruccne bombe " kassikare" doslo je u 2.50, na simsu
proozora stana novinara "Vremena" Anastasijevicha, u ulici Hadzzi
Djerina 14. Stan se nalazi u prizemlju.

Na lice mesta izassle su specijalizovane ekipe MUP-a Republike Srbije
i na uvidjaju je konstatovano da je za sada NN lice postavilo ruccnu
bombu ,kassikaru" na sims prozora stana koji se nalazi u prizemlju.

Usled detonacije dosslo je do osstechenja prozora spavache sobe,
fasade oko prozora, kao i osstechenja putnicckih vozila, koja su se
nalazila na ulici ispred zgrade. Povredjenih lica nije bilo.

Policija preduzima sve potrebne radnje na rasvetljavanju ovog
dogadjaja, kao i identifikaciji lica koje je izvrssilo ovo delo.

A evo i vest na B92 na koju za sada nema komentara

Bombaški napad na stan novinara
14. april 2007. | 12:00 | Izvor: B92, Beta
Beograd -- MUP Srbije saopštio da je noćas eksplodirala bomba ispred stana novinara Dejana Atanasijevića, ali da povređenih nije bilo.

Do eksplozije ručne bombe "kašikare" došlo je u 2.50h, na simsu prozora stana novinara "Vremena" Anastasijevića, u ulici Hadži Đerina 14. Stan se nalazi u prizemlju. Na lice mesta izašle su specijalizovane ekipe MUP-a Republike Srbije i na uviđaju je konstatovano da je za sada NN lice postavilo ručnu bombu "kašikaru" na sims prozora stana.

Usled detonacije došlo je do oštećenja prozora spavaće sobe, fasade oko prozora, kao i oštećenja putničkih vozila, koja su se nalazila na ulici ispred zgrade.

Policija preduzima sve potrebne radnje na rasvetljavanju ovog događaja, kao i identifikaciji lica koje je izvršilo ovo delo.

Žarković: Pokušaj ubistva Anastasijevića

Glavni i odgovorni urednik nedeljnika "Vreme" Dragoljub Žarković je rekao da podmetanje bombe ispred stana novinara Dejana Anastasijevića predstavlja pokušaj ubistva.

Žarković je rekao da bomba podmetnuta ispred stana u kojem novinar živi sa ženom i malim detetom predstavlja "više od zastrašivanja".

On smatra da ceo slučaj najverovatnije ima veže sa gostovanjem Anastasijevića u emisiji "Kažiprst" na radiju B92 u kojoj je on govorio o suđenju i presudi grupi Škorpiona.

Žarković je rekao da je neko nakon te emisije, u četvrtak, pokušao da se u redakciji "Vremena" raspita bliže o Anastasijeviću i njegovoj rodbini.

I da nam Žarković kaže ko je taj neko i da li je prijavio policiji tipa koji se raspituje i da li je upozorio Dejana.

Hag


Greska je Betina

i SK kad kritikuje Betu u principu(sad priznajem)je u pravu.

Kao prvo adresa pise u policijskom saopstenju,ali to ne znaci da agencija treba da je objavi..kao drugo bar u mojoj maloj firmi najstrozije je zabranjeno davati bilo kakve pojedinacne podatke o ljudima koji tu rade,od adrese,do broja mobilnog telefona..da ne govorim o svim drugim bezbednosnim detaljima...

ali,ovo je Balkan,od toga pa nece valjda mene..pa do toga da policija ce uraditi nista..

Nego sta sad ciniti bice press konferencije..svi ce se zgrazavati i ...nista..

J

PS:Pre neki dan povodom otmice novinara BBC u Ramali imali su zajednicki program BBC,Sky News, ITN, Al Jazeera i CNN...to je solidarnost..ovde profesionalna kolegijalnost ne postoji...


Lice i nalicje Zarkovica

Zarkovic bi mogao da svoju "srdzbu i bes", ako su iskreni pokaze onima koji stite i promovisu grupe poput "Skorpiona", a ne citaocima sajta B 92! Kod jedne od takvih ima nedeljnu tezgu i tamo cesto deli stavove i misljenja sa tvorcima i zastitnicima ovih sto bacaju bombe. Glavni finansijer takvih grupa je covek koga Zarkovic (nicim izazvan) uzima kao utisak nedelje, jer je i u Srbiji moguce postati zilioner!


"Zarkovic bi mogao da svoju

"Zarkovic bi mogao da svoju "srdzbu i bes", ako su iskrene pokaze onima koji stite i promovisu grupe poput "Skorpiona", a ne citaocima sajta B 92!"

Gde je Zarkovic pokazao 'srdzbu i bes' prema citaocima sajta B92?


Krokodilske suze Zarkovica

Ne prema citaocima sajta, nego citaocima sajta ! Nisu oni ti koji mogu da uhapse "bombase", vec oni sa kojima Zarkovic cesto deli stavove !


Dobro, Nemanja, istina je da

Dobro, Nemanja, istina je da je Žarković svoje stavove donekle približio onome što na političkoj sceni zastupa DS, ali - ukoliko D. Anastasijeviću, M. Vasiću, T. Pančiću, Lj. Živkovu i ostalima - ne smeta da pišu za novine koje on uređuje i vodi, ne vidim zašto bismo njega prozivali, posebno u kontekstu ovog događaja.

Gospoda iz DSS-a, koja su vidim ekspresno reagovala saopštenjem "najoštrije osude", moraju biti na udaru zbog ovoga. Moramo se fokusirati na njih. Sve drugo je rasplinjavanje.

Gospoda iz DSS-a su odgovorni za stvaranje atmosfere u kojoj je ovako nešto moguće. Nije isključeno ni da su napadači direktno povezani sa tajnim službama, koje DSS kontroliše.

Ako DSS udje u vladu - ako budu imali premijersko mesto, ministarstvo policije i BIA - onda ni pokušaj Dejanovog ubistva neće biti razrešen.


Napad na Dejana Anastasijevića

Ovo je strašno. Nadam se da su Dejan i njegova porodica sada na sigurnom. Banditi ne bi ovo radili da ne znaju da imaju zaštitu policije i BIA.
Nadam se samo da se sve neće završiti saopštenjima NUNS-a i drugih NVO i onim policijskim 'istraga je u toku'. Bojim se da ulaskom DSS-a u novu vladu Srbije ni ovaj napad neće biti razrešen.


Nije mi bas jasan smisao ovog bloga?

Je li je ovo obavestenje da je sad Vlada pomerena sa cetvrtka na ponedeljak?

Ala je ovaj DS dosta toga izdejstvovao na osnovu svojih izbornih rezultata.


akcija ->>> REAKCIJA!

Sta kazete da se sutra u 12h, svi okupimo ispred Hadzi Djerine 14 (kada vec svi znaju) u znak podrske g-dinu Anastasijevicu, njegovoj porodici, a pre svega, onome sto njima najvise smeta - njegovom radu tj. istrazivackom i nezavisnom novinarstvu, zasnovanom na trazenju i prenosenju ISTINE?!
Stvarno prava retkost u Srbiji.

Mislim da je bolje da se okupimo dan posle pokusaja, nego dan posle ubistva, kada nam osim (samo)sazaljenja ne ostaje nista drugo...

Mracne sile su se osilile, pa moramo i mi da delamo! Blogeri, forumasi i ljudi ujedinimo se!


spajam svoj blog sa Srdjanovim

molim da svi predjete tamo.


contrib

sa zakašnjenjem (nadam se da je ovo ok ...)


Oni i mi

Solidarnost sa Dejanom!

Raduje me jedino ssto znam da ga kukaviccluk i krvoloccnost bombassa neche sprecciti da svoj posao radi kao i ranije. Tissti me ssto je Srbija i dalje rupa gde nissta nije sveto, pa ni dom i porodica.

Povodom vlade;

Za divno ccudo, slazzem se sa ex premijerom Zoranom Zzivkovichem, koji je u "Utisku nedelje" pre izvesnog vremena izjavio da su "ljudi koji su dali glas DS zapravo glasali da Kosstunica ne bude premijer"


.

.


Provalio sam ga!

Tkora vadu pljugu prethodno umočenu u brlju!!! ZNAM taj pogled... dubokoumno usmeren ka horizontu i budućnosti (Srbije, a i šire). ON sve VIDI, ON sve zna... to je ta snaga koja dolazi iz nikotina okupanog u maliganima; ta vizija koju je Svevišnji podario samo odabranima (Zeus, Platon, St. Augustine, Spinoza, Njegoš, Nikola Pašić, Vojvoda Djujić i na posletku, ON, TKORA!); to su ta tri prsta, tako mi ćiriličnog krsta. I ofarbanih jaja (nemojte samo da mi ovde pevate o tradiciji i ćerkama koje tako slatko oslikavaju tvrdo kuvana jaja! NEMA, jeste razumeli?! Sve je to uzročnoposledično povezano - i vrbice, i zvončići i ofarbana jaja i tucanja kucanja štucanja... sa sve mucanjima na kraju) ...

Ој, Србијо, мила мати...
Који је теби, леба ти???

A tek one background face!!! Stoici, (nikako epikurijanci... možda samo kurijanci?)Prate ga. Svi bi da se slikaDu sa djeneralom... iako je on, djeneral je l' te, jedan skroman i nadasve patriotski programiran Srbin-uficir. Njemu nije do slikanja, do slave (osim krsTne); on ih sve požuruje, "ajte, ajte, idemo da ispunimo zadatak" (kaže on u onom naravno nameštenom, BBC dokumentarcu o Silvertown)

"Djenerale, djenerale", tako su ga one zvale
"Djenerale, djenerale, 'dobro more', sad se šale...".

Srdjan i Buco. Boktemazo! Ko se još njih i Straduna seća? Srdjan i BUCO... Ne sir, nego gitarista iz Raguse. Davne 1970 i neke...

E, moj djenerale, da si ti ono što (ti znaš, a ovi tvoji ne znaju) da nisi, biti Srbin bi bilo za neki jadni gram lakše. Ništa naročito, to ti priznajem. Ali, ipak, bio bi to gram nabolje. Gram. Mič... ili mić. Bi bilo. Kad bi bilo. Što biti neće. Jer mi smo narod junački, narod iz deseteraca (i unapred kupljenih jedanaesteraca), narod sa 4 kašikare, neeksplodirane, po glavi stanovnika.

E, moj djenerale. Tugo naša. Po glavi stanovnika.


Vlada

Biljana ti si najlepsa i najpametnija osoba koju sam video u poslednjih nekoliko godina.
A sto se tice ove vlade,pa valjda ce i njima jednom da se smuci da nas vise lazu i muzu.
A dotle jedino tebe imamo da nam malo vratis veru da ce ljudi koji imaju puno stila i osecaja za prave vrednosti jednom isplivati na povrsinu.
Hvala ti


no coment

samo


Mesto cokolade za clanstvo u Politckom savetu

PISMA
Danas, 25. 4. 2007.

U zemlji gde se i najprljavije može nazivati čistim

Vredi se opirati

Mada to podriva saznanje da se Ovde od Postanja ignorisalo vreme, povremeno i evolucija, tvrdim: kad-tad i ovaj prostor će opet, jednom, oglasiti vladu. Onu javnu, za slikanje. Ona Zaprava se ne slika. To će se zbiti kada se iscrpe žvake-ludaje. Tada će Nevidljivi Držači i Lajavi Podmetači, u bratskom savezu Otimača, ponovo zasesti oko Kontejnera naših života. Sa TV udaljenosti, kontejner će svečano nazivati Trpezom, a sebe - Našim Izborom! Unutar njega, svi će se češkati, mnogi trovati, a većina redom odlaziti i nikada neće saznati - da je bilo moguće trajati i u čistom. Nema ko da im to sobom pokaže. Trajemo vreme u kom se i najprljavije, svečano, rodoljubno i pobožno, zove - čistim. Tek malobrojni alergični na prljavštinu izvirivaće iz tog Kontejnera i opstajaće dišući na trsku i pljuckanjem prezira.

Prostor u kom se ne samo nameće, već i prihvata kao normalnost - otimačina za silu - nije moj! Sačekaću ja vek-dva, tri, koliko god bude potrebno da prestižna postane - prosveta. Ona koja stvarno vodi ka radu, moralu i boljitku građana. Tada će nada mnom izrasti Moja zemlja. Radovaće joj se budući. Radi čeda naših čeda, vredi se opirati mutnom, ružnom, sramnom i u osami beliti platno s biljanama...

Zdravko Golubović, Subotica