Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Opet ubijaju novinare

Izgubila se još jedna razlika između Miloševićevog i Koštunica-Tadić režima: I jedan i drugi ubijaju novinare. Samo je onaj bio efikasniji. Za sada. Druga razlika je što onaj makar nije kidisao na članove porodica prokaženih.

Na eventualnu opasku da ovaj režim ne ubija novinare kao što je to činio onaj odgovor je da je ovaj režim stvorio takvu atmosferu da je odstrel dozvoljen. Lovostaj je, vidimo, prošao.

Gospodo savetnici, jasno je da biste i vi i vaši šefovi najradije videli ućutkane (na bilo koji način) one novinare i javne ličnosti koji iznose kritičke stavove o vašim gazdama, ali isto tako mora da vam bude jasno da ovo što se događa možete možda samo sada da pokušate zaustavite. Ako se vaše gazde budu zadovoljile suvoparnim saopštenjima koja ćete vi sastaviti i u kojima ćete "oštro osuditi" napad i "potvrditi opredeljenje Srbije za slobodu medija" onda morate biti svesni da će opšta radikalizacija koja će neminovno uslediti i vas oduvati odatle i da će na to mesto dovesti gluplje, nesposobnije i beskrupuloznije.

Danas treba da budete onakvi kakvi jeste – sebični. Treba samo da pustite nesputanu tu svoju najjaču karakternu osobinu (ne računajući poltronstvo, koje je van kategorije).


Oštrro osuditi

Po ustaljenom scenariju dva dana ima da slušamo "osude" "oštre osude" "najoštrije osude" a onda osam do deset godina (može i više) da ponekad čujemo konstataciju da slučaj još nije rešen
ali da se očekije....


a il mozete da spojite

sve komenatare na jedan blog,ovako smo se rasuli,ajd Vi blogeri se dogovorite

J


Jaksa

Podrzavam ideju opsteg "brujanja" bez podele. Ovo ne sme da prodje tek-tako.


...

G. Kusovac, izgleda da ste greskom postavili link koji vodi do izvestaja o decaku koji je povredjen u eksploziji kod Velikog Gradista. Doduse, ocigledno je da ovde svi znamo sta je tema.

Dejan Anastasijevic je hrabar i posten novinar, verovatno i najozbiljnije shvacen od svih novinara koji se drznu da se posteno i beskompromisno bave ovom problematikom.
Cini se da smo svi u soku... pitam se da li bi trebalo da budemo? Da li smemo da budemo iznenadjeni ovakvim dogadjajima, u drzavi u kojoj zivimo?
Zelela bih da verujem da ce zbog ovoga leteti glave odgovornima na visokim drzavnim funkcijama, sto bi se i desilo u svakoj iole normalnoj drzavi, ali... da, nije ovo jedna od tih. Sramota!


Hvala, ispravljeno. Pisao na

Hvala, ispravljeno. Pisao na brzinu.

Ujedno, evo i javno ono što sam napisao u e-mail porukama Biljani, Jasmini i Duletu - izvinjenje što sam im "oduzeo" temu. Oni su već na svojim blogovima pre mene bili pokrenuli ovu temu. Stavio sam blog ne gledajući prethodne tj. njihove blogove. Kada sam video već je bilo nekoliko komentara, a oni su se odrekli teme u korist ovog bloga. Hvala i izvinjenje.


nema veze srdjane ja sam cak

nema veze srdjane
ja sam cak gledala i nista nisam shvatila, mislila sam da niko nije postavio blog, valjda od panike i sto sam devet sati unazad...mislim da treba da stoje svi blogovi danas o tome...vec sam bila vrlo blizu curuvijinom ubistvu...dejan , lidija i maka su mi prijatelji i zato necu da povucem moj blog


nema veze srdjane ja sam cak

nema veze srdjane
ja sam cak gledala i nista nisam shvatila, mislila sam da niko nije postavio blog, valjda od panike i sto sam devet sati unazad...mislim da treba da stoje svi blogovi danas o tome...vec sam bila vrlo blizu curuvijinom ubistvu kao i skorpionima...dejan , lidija i maka su mi prijatelji i zato necu da povucem moj blog


Jebem ti zivot! Ni da

Jebem ti zivot!
Ni da prespavamo ne mozemo kao ljudi.

Da neko hoce da ubije coveka, zato sto drugacije misli?
Ja to ne umem da razumem, nisam vaspitan da razumem.
Zar zivot tako malo vredi, zar ga je tako lako uzeti?
Kome ja pa pricam ovo u p...

Zar nije sramota da neko posle kaze
kako je bolje nego u vreme M. i haosa?

Mi u Evropu, pa unisticemo i druge.
Treba zid oko nas da sagradimo i,
to visok do neba,
a sa druge strane da pise, opasno po zivot,ujedamo.

Stidim se.


Samo mogu da kazem

Strasno.

Samo napred Dejane, ne dozvoli da te ovo pokoleba!


Lice i nalicje Zarkovica

Quote:
Lice i nalicje Zarkovica

Zarkovic bi mogao da svoju "srdzbu i bes", ako su iskreni pokaze onima koji stite i promovisu grupe poput "Skorpiona", a ne citaocima sajta B 92! Kod jedne od takvih ima nedeljnu tezgu i tamo cesto deli stavove i misljenja sa tvorcima i zastitnicima ovih sto bacaju bombe. Glavni finansijer takvih grupa je covek koga Zarkovic (nicim izazvan) uzima kao utisak nedelje, jer je i u Srbiji moguce postati zilioner!

Ovo sam okacio kod Biljane, ali posto je otvorem poseban blog na ovu temu, komentar kopiram i ovde.


prebacena tema

Quote:
Johnny011
"Zarkovic bi mogao da svoju "srdzbu i bes", ako su iskrene pokaze onima koji stite i promovisu grupe poput "Skorpiona", a ne citaocima sajta B 92!"
Gde je Zarkovic pokazao 'srdzbu i bes' prema citaocima sajta B92?

Nemanja Smigic
Ne prema citaocima sajta, nego citaocima sajta ! Nisu oni ti koji mogu da uhapse "bombase", vec oni sa kojima Zarkovic cesto deli stavove !

Dobro, Nemanja, istina je da je Žarković svoje stavove donekle približio onome što na političkoj sceni zastupa DS, ali - ukoliko D. Anastasijeviću, M. Vasiću, T. Pančiću, Lj. Živkovu i ostalima - ne smeta da pišu za novine koje on uređuje i vodi, ne vidim zašto bismo njega prozivali, posebno u kontekstu ovog događaja.

Gospoda iz DSS-a, koja su vidim ekspresno reagovala saopštenjem "najoštrije osude", moraju biti na udaru zbog ovoga. Moramo se fokusirati na njih. Sve drugo je rasplinjavanje.

Gospoda iz DSS-a su odgovorni za stvaranje atmosfere u kojoj je ovako nešto moguće. Nije isključeno ni da su napadači direktno povezani sa tajnim službama, koje DSS kontroliše.
Ako DSS udje u vladu - ako budu imali premijersko mesto, ministarstvo policije i BIA - onda ni pokušaj Dejanovog ubistva neće biti razrešen.


Nije tako johnny

Nije to razvodnjavanje, razvodnjavanje ce biti to sto ce ovde sad da krenu “orgije” na DSS( + Tadicev DSS),radikale, socijaliste i ostale, a oni su samo posledica “anesteziranog” drustva upravo od “elite” koja se njima dodvorava, podilazi, seni I klanja.
Zarkovic,Nenad Stefanovic, Sonja I Milan Liht, Bozo Prelevic, Olja Beckovic I desetine slicnih ”uglednih” i ” nezavisnih” pripadnika elite hvali, promovise, vredja, napada, podmece, spinuje,..i tako stavara ambijent u kome je sve ovo moguce.
Njima je Tijanic super direktor, Jocic fantastican, Bulatovic idealan za kontrolu masovnih ubica, Kostunica – “igracina”, “golgeter” ili sta vec, radikali politicka realnost, a socijalisti apsolutno prihvatljiivi.
I to rade sa pozicija “nasih” , kao sto je I “Vreme” nase I zato su oni opasniji od NIN-a, Fokusa, radikala, dss-ovaca zajedno.
Oni stvaraju iluziju da je sve ovde normalno I bolje nego pre, oni omogucavaju da se ubistvo vojnika ne istrazuje godinama, da se ponistavaju presude ratnim zlocincima, da je ona spodoba iz Cacka najbolji ministar, da su mediji fantasticni, da je sve idealno sem Cobela, Kandicke, Vuco I Bisreko !
Oni su ti koji ljude poput Anastasijevica, Vasica, Ceca, Prokica, Samardzica, Brankice,… proglasavaju ekstremistima I opasnijim po Srbiju od radikala.
Zato nije cudo da neko od “njihovih” bombasa shvati da je to za nacionalno dobro.
Slazem se da urednika treba da postavljaju novinari, redakcija , vlasnici , a ne mi ali se ne slazem da cutimo, zatvaramo oci I budemo “pristojni", ”zarad mira u kuci”


Svaka čast Nemanja. Upravo

Svaka čast Nemanja. Upravo na to sam mislio kada sam napisao da su odgovorni jer su stvorili atmosferu.

Čitam da je Tadić bio u Vremenu i da je dosta oštro govorio o ovome. Mašala, podržavam! Da, podržavam u tome predsednika Srbije POTPUNO. I nadam se da neće na tome stati, tj. da će Predsednik Republike i narednih dana insistirati na razrešenju i govoriti o ovom slučaju. To je važno bez obzira na to hoće li izvršioci biti nađeni ili ne. To je važno zato da ne bude više takva atmosfera u kojoj će dete nekog novinara ili neke javne ličnosti ili političara biti smatrano legitimnim ciljem.


Srđane, izvini, da li sam dobro shvatila

...da je Tadić bio na današnjoj press-konferenciji u Vremenu? Daj nam link gde to možemo da pročitamo, molim te.


Boris u Vremenu

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je bombaški napad na stan novinara Dejana Anastasijevića "akt najviše državne opasnosti, jer pokušaj ubistva novinara nije samo pucanje na javnu reč već napad na državu".

Tadić je prilikom posete redakciji lista "Vreme" rekao će od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Vlade Srbije zahtevati "istragu i akciju na najvišem mogućem nivou".

Tadić je kazao da svako ko pokuša da ubije novinara mora bti najstrožije kažnjen: "Reakcija države mora biti najjača moguća. Podsetiću da ovakvi pokušaji zločina jesu i pokušaji da se Srbija vrati u devedesete godine i u vreme rata".

On je ocenio da je poseban problem što "svi poslanici javne reči ne ustaju protiv ovakvih akata svom snagom".

"Pozivam svakog građanina koji ima uticaj na našu javnost da ustane u odbranu novinara, javne reči, društva i države, jer ovakvi akti jesu ugrožavajući za svakog čoveka", kazao je Tadić.

On je naveo da je "danas meta napada bio Dejan Anastasijević, pre nekoliko godina Slavko Ćuruvija, a međuvremenu je ubijen premijer Zoran Đinđić".

"Ali mi ni po koju cenu ne možemo odustati od izgradnje demokratskog društva Srbije. Moramo da branimo pravo ljudi na slobodno mišljenje i na život, ali da bismo to uradili i da bi izgradili normalu evropsku državu, svako ko je pokušao da ubije novinara, čoveka, građanina, mora da bude najstrože kažnjen", poručio je Tadić i dodao da - nema opraštanja.


Dule, hvala.

Samo da podvučem ove reči: "NEMA OPRAŠTANJA!"


A Dada Vujasinovic ??

Tadic: .... "danas meta napada bio Dejan Anastasijević, pre nekoliko godina Slavko Ćuruvija, a međuvremenu je ubijen premijer Zoran Đinđić".

Svi nekako zaborave da pomenu Dadu Vijasinovic, prvog novinara krvnicki ubijenog od strane Milosevicevih "odreda smrti" i to bas pre nego je objavila tekst o tome kako JNA prodaje oruzje muslimanim u ratu ?!?

Slucajnost?
Da se ne zamere Grubacicu ?
Nesto trece ?


Zasto je Boris otisao u Vreme

Iako rizikujem da cu biti optuzen za “preterivanje” I “ nepristojnost” tvrdim (jer znam ljude) da u Tadicevom odlasku u ”Vreme” nama nikakve iskrene zabrinutosti , a jos manje zelje da se pocinioci otkriju.
Ovo je bila prilika da se “nakupe pozitvni poeni” kako to veruju on I drustvo sa basketa I kako dozivljavaju vodjenje drzavne politike.
Njemu je bilo najvaznije da se malo islika, da bude u ovako dosadnom danu u nekom pozitivnom kontekstu, da ga ne prozivaju za vladu, da mu klinke salju sms-ove( Jao Borise suuuuper siiiiiiiiiii, ili Supeeeer izgledaaas !) i da Dorcolski “Don Juan” krene sa kobrama u obilazak Novobeogradskih stanova.
Tu ce se I zavrsiti njegova koncentracija oko ovoga slucaja


Nemanja Smigic: "Iako

Nemanja Smigic: "Iako rizikujem da cu biti optuzen za “preterivanje” I “ nepristojnost” tvrdim (jer znam ljude) da u Tadicevom odlasku u ”Vreme” nama nikakve iskrene zabrinutosti , a jos manje zelje da se pocinioci otkriju"

Nikakvog preterivanja ni nepristojnosti, samo zdrav razum potpomognut iskustvom, zar treba poznavati Tadica licno i ljude iz njegovog okruzenja da bi se doslo do tog zakljucka?

Ono sto mene kopka jeste nacin artikulacije besa i nakupljene negativne energije koju je neko pomenuo na ovom blogu - sta uospte radi koalicija oko LDP? Da nece i oni mozda da izadju sa saopstenjem u stilu 'najostrije osudjujemo'?


Kad reče koalicija oko LDPa,

evo, sa njihovog sajta, nove kolumne Pere Lukovića.

Čekajući nove škorpione


A eno i Bebinog intervjua Statusu...

...na Forumu B92.


Vinska,

gde? Ne mogu da nadjem, taj forum je haos.


vinska

stvarno, gde je intervju. na forumu samo trazio nema ga???


Privremeno skinut

Sorry, ispao je mali nesporazum. Intervju ce biti postavljen na Forum ponovo, kada se redakcija saglasi. Opravdani komercijalni interesi, koje treba ispostovati.


Nemanja Smigic: Quote:"Cuo

Nemanja Smigic:

Quote:
"Cuo sam vec price, da se u okviru male blogerske porodice "zakljucilo" da se iza ovoga nika krije beba popovic, ali to nije tacno! znam da cu ovim razocarati mnoge druge, zao mi je, ali je tako..."

Bez obzira što Nemanja nije Beba, koristim ovu priliku, pošto sam danas pročitala Bebin intervju, da kažem kako sam ja jedna od onih gore kojoj je žao... Volela bih da mislim da je osoba koju jako poštujem, i čijoj se hrabrosti i beskompromisnosti divim, ovde među nama, da učestvuje u našoj borbi za ozdravljenje Srbije. Ili makar da nas čita izdaleka...

Mislim da je VBP jedna čudna, jedinstvena figura na našoj javnoj sceni, čovek koji hrabro vodi rat sam protiv svih, bori se za to da se konačno kaže istina, da se stvari nazovu pravim imenom, da se zlikovci već jednom strpaju u zatvor.

Dok je Beba bio figura bliska vlasti i u agenciji vlade Zorana Đinđiča, ni sama nisam shvatala da iza nekonvencijalnih ideja i pomalo drčnog nastupa stoji najiskreniji motiv i ideja. Kao što to danas verovatno ne može da shvati ni 90 odsto građana Srbije, koji će sa zanimanjem pročitati njegov odličan intervju u Statusu (jedva našla jedan primerak, sve po Bgd. već razgrabljeno!), ali će uvek na kraju poverovati kurirovim, pressovim i Službinim podmetanjima, jer mlohavi uspavani mozak prosečnog građanina Srbije, nažalost, upravo tako funkcioniše.

Pozdrav za Bebu Popovića, gde god bio!


ja ti i sliku poslala krasici

samo ti ne gledas - mada i ta moja slika kanda valjda nije beba. upisujem se takodje u jednu od onih gore kojoj je zao


Sonja, šta, gde, kako?

Gde je slika? Nešto sam propustila. Danas mnogo radim a i blog mrtav, pa me prošla volja...

Inače, kad reče slika, sad mi smešno, jer na nekom od ranijih blogova ima i jedna moja prava slika, i to uramljena. Ali je srećom jedan mali detalj pa se i ne vidi baš. ;)


Ne moras da citas u

Ne moras da citas u Statusu... Covek pise i ovde pod pseudonimom Nemanja Smigic.


...

zokster wrote:
sta uospte radi koalicija oko LDP? Da nece i oni mozda da izadju sa saopstenjem u stilu 'najostrije osudjujemo'?

i ja se pitam. CM


Same here.

Ljudi, gde ste?!?!?!


Takodje pitam isto! ????????

Takodje pitam isto! ????????


I dodajem da se glasnije

I dodajem da se glasnije cuje!!!


Halo,

ima li koga?


LDP

Meni se cini da oni od kad postoje pricaju samo o tome,ali u redu ovo je konkretno


A zasto mislis da i Borisu Tadicu

nije strasno to sto se dogodilo Dejanu Anastasijevicu? Da nije otisao do Vremena isti ljudi koji ga ovde napadaju zbog toga sto je tamo bio napadali bi ga zasto nije otisao. Kada sef drzave ode licno da pruzi podrsku nekome kao sto je to Tadic danas ucinio za Dejana Anastasijevica onda je to akt licne zabrinutosti i najvece podrske.
Umesto sto napadate Tadica koji je danas jedini od drzavnih funkcionera i politicara bio tamo i rekao vrlo konkretno da je napad na novinara napad na samu drzavu, potrudimo se svi zajedno da se takve stvari vise ne desavaju u Srbiji. Novinari bi zaista posle ovog morali da ucine mnogo vise kako bi pritisli politicare da ovo ne prodje nekaznjeno. Slazem se sa nekim od ideja koje je ovde izneo Jaksa Scekic. U ovu akciju protiv ubica novinara mogu i moraju da se ukljuce svi (politicke partije, nevladine organizacije, novinarska udruzenja...).


Bilo nekad, zaboravljas da

Bilo nekad, zaboravljas da je Boris Tadic na javnoj politickoj sceni Srbije vec dovoljno dugi niz godina da je svakome normalnom gradjaninu jasno kakve bi prirode mogla biti ta Tadiceva 'licna podrska' i 'zabrinutost'. Licno mislim da je Tadic svojim sveukupnim politickim radom i svojom 'zabrinutoscu' dao veliku 'licnu podrsku' upravo onima koji su postavili bombu na prozor porodice Anastasijevic.


Podržavam

svaku reč!!!!!!!


To sto je svakom "normalnom gradjaninu jasno"

(podseca na Milosevicevu terminologiju o svim "dobronamernim gradjanima") ne mora da bude bas ono sto ti mislis da je i normalno i jasno. Da bar malo poznajes Borisa Tadica onda bi znao da on jeste neko ko je definitivno protiv nasilja. To sto se juce pojavio u Vremenu i pruzio podrsku coveku kojeg umalo da ubiju zlocinci i ljudski izrodi predstavlja pozitivan cin i ni ti niti bilo ko drugi ne moze ga umanjiti svojim zluradim komentarima. Neko je ovde juce pomenu odsustvo reakcije LDP-a i njihovog rukovodstva. To jeste sramota za stranku koja sebe predstavlja kao nosioca promena u Srbiji.


Bilo nekad: "Da bar malo

Bilo nekad: "Da bar malo poznajes Borisa Tadica onda bi znao"

Hvala, ne poznajem ga i ne zelim da ga upoznam.

Bilo nekad: "Neko je ovde juce pomenu odsustvo reakcije LDP-a i njihovog rukovodstva. To jeste sramota za stranku koja sebe predstavlja kao nosioca promena u Srbiji."

Jeste, bas ja sam pomenuo. U medjuvremenu je organizovan protest i prekid saobracaju u preko sto gradova gde LDP ima svoje odbore. Nije mnogo, ali je ipak nesto; vise od dobronamernih Tadicevih osmeha i zabrinutog grca na licu.


Ali svejedno dajes sebi za pravo da kazes

da Tadic nije iskren u tome sto je pruzio podrsku Dejanu Anastasijevicu. Smesno i glupo!

Inace, podrzavam akciju LDP-a.


Quote:A zasto mislis da i

Quote:
A zasto mislis da i Borisu Tadicu
Bilo nekad nije strasno to sto se dogodilo Dejanu Anastasijevicu?

Iz istog razloga iz kojeg Borisu Tadiću nije strašno to što se dogodilo Zoranu Djindjiću, jer da jeste, ne bi propustio ni jedan jedini dan da prozove Vojislava Koštunicu zbog izbegavanja da svedoči na sudjenju ubicama ZDj iako je bio pozvan. Umesto toga sa Vojislavom Koštunicom ugovara vladu.


Iz istog razloga

mislim da Boris Tadic upravo nastavlja ono sto je i bila Djindjiceva ideja, a to je podredjivanje interesa stranke interesima gradjana i drzave. Nerazumno je i zlonamerno misliti da DS ne bi voleo da potpuno oduva i DSS i NS i G-17 Plus i preuzme vladu u svoje ruke i pokrene Srbiju napred. Bas kao sto je Djindjic 2000. godine progutao najvecu zabu i podrzao Kostunicu za predsednickog kandidata jer je to tada bio u interesu zemlje, tako i Tadic danas mora da pravi vrlo bolne kompromise i ulazi u vladu sa istim tim Kostunicom jer je alternativa tome zapravo jos gora.

Hajde da se ipak vratimo na ono sto jeste tema ovog bloga. Zlocinci su pokusali da ubiju jednog coveka jer je ovaj radio svoj posao i govorio istinu. Svaka podrska Dejanu Anastasijevicu i svim novinarima koji otvoreno iznose istinu je dobrodosla. Podrska predsednika drzave to svakako jeste.


Bilo nekad: "Bas kao sto je

Bilo nekad: "Bas kao sto je Djindjic 2000. godine progutao najvecu zabu i podrzao Kostunicu za predsednickog kandidata jer je to tada bio u interesu zemlje, tako i Tadic danas mora da pravi vrlo bolne kompromise i ulazi u vladu sa istim tim Kostunicom jer je alternativa tome zapravo jos gora."

A zasto ti, Bilo nekad, i uvazeni predsednik tvoje stranke Tadic ne nastavite da gutate sami tu svoju prokletu zabu i ostavite konacno jednom na miru nas obicne blogere, koji ne uzivamo kao vi u delikatnom ukusu zabljeg mesa i izandjalih poredjenja?


Jadan ti!

Da se mozda ne osecas ugrozenim time sto sam se usudio da se usprotivim tvojoj malenoj histeriji?


Quote:mislim da Boris Tadic

Quote:
mislim da Boris Tadic upravo nastavlja ono sto je i bila Djindjiceva ideja, a to je podredjivanje interesa stranke interesima gradjana i drzave.

ja tu perverziju ne razumem. mislim to da je saradnja sa zaštitnicima djindjićevih ubica i kroz to legitimizacija zločina u interesu gradjana.


Znas, u medjuvremenu

postoji i neka drzava i neki gradjani za koje neko mora da bude odgovoran. Sta Srbija dobija time da se Kostunica okrene Tomi Nikolicu? Najlakse je ispaljivati zapaljive parole, a najteze raditi nesto konkretno.


Tadic/Kostunica

Djindjic sigurno nije sagledao koliko zla lezi u tom vrlo bolesnom umu (zasto se malo cesce ne ponavlja u medijima scena kada Tehnicki govori o svojim najvaznijim savetnicima - sovama na drvetu ispred prozora u SIV-u.) Nije valjda Djindjic pretpostavio da ce Tehnicki za najblize saradnike izabrati ljude koji su nesporno ucestvovali u atentatu na njega. Ko bi mogao da mi navede i jednu prednost saradnje sa DSS-om u odnosu na SRS. Ne boli me toliko Tadiceva kohabitacija sa Zlom koliko neshvatanje gospodje Ruzice Djindjic kome se pridruzila.


Kostunica nikada nije bio

niti ce biti idealno resenje. Cinjenica je samo da postoji i da je u ovom trenutku bez njega nemoguce sastaviti vladu. Da je to sto govorim tacno, svedoci i cinjenica da jos uvek nemamo vladu upravo zato sto taj mutavi bednik ima dovoljno poslanika da ucenjuje.

Ne bih ja o Ruzici Djindjic govorio na taj nacin da sam na vasem mestu. Ona ipak najbolje zna sta je o kome pokonji Zoran mislio dok je bio ziv.


Jel mozes ti Hirsch da malo

Jel mozes ti Hirsch da malo postujes Ruzicu Djndjic i njenu decu?


O, sad se iznenada pojavise

O, sad se iznenada pojavise i deca Ruzice Djindjic!! Friend, da nisi ti jedan od marketinskih strucnjaka i prvih savetnika Tadicevih?

A kao marketinskom laiku, zeleo bih da mi objasnis, upravo sa te marketinske strane, u cemu je razlika izmedju Bozidara Djelica i Ruzice Djindjic u DS-u?


Decko, nisam Tadicev

Decko, nisam Tadicev savetnik i nisam tupson kao sto si ti da ne mogu da razumem kako je tesko biti supruga ili dete ubijenog predsednika vlade. Kad odrastes shvatices!


Samo da pozdravim Bilo Nekad & Frienda!

Gde ste momci? Šta ima? Krenuli u zajedničku akciju, ko Pat & Patašon, a? Podržavam druženje na blogu. Sve najbolje!


Samo da pozdravim Bilo Nekad & Frienda!


Da probam jos jednom -

Da probam jos jednom - decko, kad porastes shvatices koliko je glupo to sto se bavis porodicom ubijenog premijera, porodicom koje da nije bilo ti jos ne bi znao sta je benzinska pumpa niti originalna Coca-cola i verovatno bi trulio u nekom rovu kod Preseva, sinko...
Naravno, jednako je glupo sto je Tadic gura u politiku, kao i sto se Ceda i on, poput legendarnih maratonaca, otimaju za njegovo polticko nasledje... Oladite, bre, svi od Zorana i njegove porodice...
A ti, sine, imaj malo postovanja, samo to sam ti rekao!


Zokster,

jos uvek imas sanse da ucestvujes u nagradnoj igri Plazma keksa. Potrebno je samo da u 15 reci das odgovor na pitanje: Zasto ti Plazma keks ne dozvoljava da porastes?
Mozda i osvojis neku nagradu.


Postovanje/saosecanje

Da malo nisu pobrkani termini? Ja nesporno postujem gospodju Ruzicu Djindjic za sve sto je uradila kao majka i supruga, ziveci i podrzavajuci supruga u vrlo teskim vremenima i za njenu porodicu i za Srbiju. Iz mog komentara nije mogao da se nasluti ni trag nepostovanja. Nakon ubistva Zorana Djindjica i njenog priklanjanja ljigavim ostacima DS-a koji sistematski negiraju sve sto je Zoran predstavljao ostalo je samo saosecanje sa udovicom. To, da je ona najbolje znala sta o kome Zoran misli (ako ju je uopste to i rukovodilo da se prikloni Tadicevoj nedefinisanoj politici), nije neki argument jer da je Zoran bio potpuno u pravu u svojim sudovima o ljudima i danas bi bio ziv.


Nemanja Smigic,

skroz si u pravu. taj covek je gnjida najobicnija.


Ananas u Hagu - Smešno!

Dule,

Da li ti je sad žao što si se u "Dizanju" smejao što je neko tako mizeran kao Ananas doživeo tu čast da svedoči na suđenju velikom diktatoru S.M?


nemam pojma

ne secam se. Moguce. Ali i ako sam se smejao bilo je iz zezanja a ne zbog toga sto ti navodis. Ja se secam da sam ga video neposredno pre tog svedocenja u basti SKC-a i da smo ga Cane i ja zezali na temu da je uspeo u zivotu. To je verovatno to.


Pooooooooooomoc

Sta sam sada zabrljao? Vidi molim te komentar pod "blagoslovi i posledice". Prihvatio mi je samo zadnju fotku u serijalu od 4. Znam da te davim ali sta mogu kada sam nasao zrtvu :-)


ne mogu da nadjem

tu tvoju poruku "blagoslovi i posledice". Blog pada svaki čas, sačekaj malo da se stabilizuje, pa ćemo ponovo... o)))


nemanja

izvini, možda sam naivan, kako god, ali ne mogu da prihvatim da sve što vredi u srbiji staje u 5 posto. I dalje mislim da nas je mnogo više na istoj strani, ali da se razlikujemo u metodama, ne u vrednostima. I umesto da te metode kombinujemo, da se nadopunjujemo, da gadjamo različite ciljne grupe u ovom otužnom društvu, stalno se medju sobom kačimo, takmičimo ko će kome nešto gore da kaže, prozivamo... Tako nećemo daleko stići. Naravno da je debata potrebna i na "demokratskom krilu" ali stvari idu predaleko...
PS: ne bih N. Stefanovića stavljao u isto društvo, on je tamo gde i spada.


DA

Nikome nece nista znaciti da i ja mislim da je, johnny011, upravo tako: RAZLIKA JE U METODAMA, a velika greska (govorim o demokratskom - ali pravom demokratskom - bloku) u nadgornjavanju i raznoraznim podmetanjima, ako se neko sa nekim ne slaze "u bocu". Otuda je SAMO 5%. I to je ono sto (molim vas da mi oprostite patetiku) boli. Sto zbog toga nije vise 0d 5%. A ima mnogo vise od 5%.
Dokle god ne shvatimo i u to iskreno ne poverujemo i da ne treba tuci samo po posledicama vec po uzrocima i dokle god se strancari, bojim se da nece biti dobro.
Ne znam kako da kazem ono sto stvarno mislim. Kidaju mi se misli.
Ovo smatram vrlo vaznim: Kostunica i ekipa oko njega... Mislim da je on dirigent. Kako drugacije shvatiti sto kriminalce (Jocica i Ilica, pre svih) drzi uz sebe i namece Srbiji koju kao voli. Neda dirigent svoje prve violine.


Hvala, Uco

mudro zboris, kao i inace :)

Kostunica, Jocic, Ilic, Mihajlov, Nikitovic, Aco Tomic, Bulatovic i ostali znani i neznani njima bliski - to je srce zla danasnje Srbije. Sa radikalima na jednom krilu i pojedinim biznismenima na drugom.


uco i johnny011,

a na cemu mu onda sede boris i zarkovic, ako su radikali i biznismeni zauzeli oba krila?

lepo je sto vi prepoznajete najvece zlo u srbiji, ali nije lepo sto podrzavate one koji su ih rehabilitovali. kostunica ne bi smeo ovako da se ponasa da nema snishodljivog tadica po sred krila.

problem je u tome sto tadic nikako ne izgleda uverljivo kada govori o bilo cemu. kada kaze recenicu tipa: ovo ne sme da se dogodja i sve cu uciniti da se pocinioci pronadju, zvuci kao the dude lebowski kada izgovara onu chuvenu: this will not stand, this aggression will not stand!

mislim ok, i sta ce sada boris da uradi? pozvace tijanica, zarkovica i smajlovicku da poprica o problemima novinara? napravice panel diskusiju o problemima novinara?

najpre, uopste nije stvar o napadu na novinara i novinarsku profesiju, vec napad na coveka koji pripada delu covecanstva koji ne pristaje na cutanje i mirenje sa zlocincima i oloshem.

a zatim, cak i da jeste u pitanju novinarstvo, boris tadic je izgubio kredibilitet da brani tu profesiju posle svega sto NIJE uradio kada je u pitanju uvodjenje pristojnosti u novinarstvo. ne mozes biti fin i pristojan, a davati novogodisnji intervju kuriru.


johnny011,

Znam mnogo ljudi koji podrzavaju LDP. Rekli pred izbore da ce da glasaju za LDP. Zavrsili se izbori, proslo neko vreme, i kroz razgovor ispostavi se, da su ipak, kad su usli u kabinicu, onako sami sa sobom, glasali za DS. Na pitanje: a sto zaboga miloga, odgovaraju da su se uplasili da LDP nece preci cenzus, pa da ne rasipaju glas....pa... itd.
I sada svi ti ljudi gledaju u Cedu i LDP, cekaju sta ce oni da urade, kazu, nesto se ljute, ocekuju od njih. Na pitanje, a sta ocekuju od Tadica i DS, za koje su glasali, i sta imaju da ocekuju od politicke opcije kojoj nisu dali glas, oni kazu: ma kakav Tadic, za njega smo glasali da se ne provuce Kostinica i radikali.
U Srbiji se stalno formira atmosfera da se glasa protiv, a ne, za nesto.
Ljudi koji su glasali ovako kako su glasali, su, valjda, potencijalni glasaci LDP na nekim sledecim izborima. Nece valjda celog zivota govoriti : Tooo Cedo, tooo Bebo, a glasati za Kena!Valjda ce jednom preklopiti u glavi, valjda ce im kvrcnuti, pa ce prekinuti tu sizoidnu koncepciju.Za to vreme LDP treba da radi na tome da im pomogne da izvrse to famozno preklapanje u glavi!


Pamtim Zareta

Potpuno se slazem sa Nemanjom. Nije to razvodnjavanje. Setimo se na sta je licilo "nase" Vreme tokom bombardovanja njegovom zaslugom. Od tada to vise nije moj list vec jedan od ucesnika u stvaranju zabokrecine u kojoj bas pobrojani "ugledni" i "nezavisni" lepo plivaju na zadovoljstvo Kostunice i ostalih profitera i klero-fasista.


hirsch,

apsolutno si u pravu.


Sta mislite,da li postoji

Sta mislite,da li postoji granica do koje ce se Tadic ili DS,ili ko vec odlucuje,
solidarisati sa ovima koji pokrivaju zlocince?
Ili je onim "ciscenjem" DS-a ustvari obrisna svaka razlika medju njima?


ja spajam svoj blog u ovaj.

komentatori, molim vas, predjimo svi ovde.
Dejan Anastasijevic je hrabar i posten autor velike kolicine vrednih politickih analiza.
Ne znam kako da pokazem svoju solidarnost.


bice pronadjeni i kaznjeni

pozdrav jednom od najboljih novinara koje srpsko novinarstvo ima a dejanu samo poruka da se ne sekira,bice sve ok.
organi neka rade svoje,u roku od odmah.u roku od juce ima da ih nadju.zna se ko je to.


ima nekoliko varijanti

ali ne verujem da to ovde moze da uspe..a radilo se po svetu

a)Zajednicko saopstenje svih medija i da se svi gloduri potpisu i objavi..

b)Protesna novinarska setnja..ali medju njima da bude i Sef na drzavu..znam da zvuci glupo

c) da se na svakom presseru vlade pita sta je radom MUP-a na ovom slucaju,svakog ministra..na svakom presseru prvo pitanje,bez obzira iz koje redakcije..

d)da jednog dana nema medija,nema novina..nema tv..nema ..

e)Kako je SK napisao ovo nije vise samo slucaj D.A. vec je problem sto je stvorena klima u kojoj moze ovako nesto nekaznjeno da se desava...

nabrojmo sta je sve nekaznjeno proslo u Srbiji..

ali kako rekoh malo ranije...prvo novinarske solidarnosti nema..a kamoli u drustvu..uopste se ne bih iznenadio da neki medij lansira pricu o "samobacanju kasikare"..ili ko zna sta..mnogo smo kao drustvo otupeli..

tonemo..


Pod c)

Kako da ih se pita kad oni ili ne odgovaraju na pitanja, ili kazu da je vaznije sto gori Hilandar,ili ne mogu da komentarisu rad suda,ili nisu vlasni da daju odgovor...


Jakša, podržavam sve. Žao

Jakša, podržavam sve. Žao mi je što nisam tamo sada. Poslednji put se to dogodilo oktobra 2000. Mislim da ne padam u vatru kada kažem da je ovo prelomna tačka. Ako ovo prođe - onda nema kraja.

Ona prva dva - protesti - možda se to i ne dogodi. Ali novinari (dakle ne računam sluge i zaposlenike Službe) treba da pritiskaju na svakoj press conf zvaničnike ovime dok se stvar ne raščisti. Pa makar da Oni po starom mafijaškom običaju nađu nekoga ko će "priznati" sve.

Ne mislim da su novinari nekaka posebna sorta niti da to treba da budu. Dejan je napadnut zato što je opšti cilj da ućutkaju čak ne one koji drugačije misle nego one koji MISLE. Zato je važno da ovo ne prođe. Inače će mrak godinama biti razgrtan lopatama.


U ovakvim uslovima novinari

U ovakvim uslovima novinari postaju "posebna sorta", možda čak i kad to neće, jer je način njihovog izveštavanja u direktnoj vezi sa njihovom ličnom bezbednošću. Ne bih ja te rizike sada uopšte umanjivala - prosto, nema tu šta da se preuveliča!


mrak je vec duze vreme

Po meni je veca tragedija sto se u post-Milosevicevom vremenu Srbija nije oslobodila primitivizma,bahatosti,mentalnog siledzijstva..
Od Glupstine i medjusobnog vredjanja tamo -pa do toga da me prave majmunom vec 82 dana i nema vlade ja ne vidim sustinsku razliku...od tropadeznih TV serija..(za koje su spanske i brazilske sapunice visoka literatura)..pa do toga da je policija uhapsila one koji su upali kod Ljajica u stranku,da su priznali da je politicki i sta sad,ko su ljudi..Secam se u Engleskoj je jedna banka odbila da drzi racun BNP(engleska verzija radikala tako nesto)..a na BBC i kod nas se desava da kad ljudi cuju da su oni gosti..jednostavno ne dolaze..nece u istu prostoriju sa njima.

nemojte me pogresno shvatiti,ovo je mnogo vise i dublje nego samo D.A....to sto se bacaju bombe jeste strasno,ali je mnogo poraznije to sto ovde polako ali sigurno stvara atmosfera u kojoj je to normalno..Poslusajte samo jedan pamflet-radio kome je data nacionalna freq..RRA ne reaguje..niko..bojim se kako rekoh malocas..Srbija klizi nepovratno..a narod zamoren i sludjen..a politicari..rade ono sto im narod dozvoljava..

savrseno izvedena anestezija jednog naroda..das mu kosku zvanu Kosovo...a za to vreme ...sto mi rece jedan covek kad sam ga pitao kad ce ovde biti relativno normalno :"kad se tranzicija zavrsi,pa onima koji su otkupili sve bice u interesu da Srbija bude uredjan zemlja"..pare se prave u mutna vremena

j


Upravo to. Sve je kao

Upravo to. Sve je kao "normalno". Sada će Službini mediji da razvodnjavaju da je Dejan neprijatelj, pa da izvlače šta je napisao i rekao o "KosMETu" itd itd. dok stvore atmosferu da je maltene normalno to što se dogodilo.

Pa zar to sve nije viđeno u slučaju pok. Zorana Đinđića. Cilj je bio da klozetskim medijima i istim takvim novinarima dovedu do toga da ispadne kako je čovek bio povezan sa mafijom pa su se pobili međusobno. E tako će sada da krene i za Dejana. A ovi će za to vreme da se pune. Kada dovedu opet do onog Miloševićevog - plate 30 pfeniga tj sada centi - e onda će hteti red i disciplinu. Izgleda da predstoji još nekoliko faza. Ali sve prolazi samo ako ljudi ćute i ponašaju se ko ovce spremne za klanje.


Ne zna se da li je gore to

Ne zna se da li je gore to razvlacenje njegovih tekstova po medijima, ili uopstavanje price protestom "svih" novinara...

Mislim, ko da protestuje? Tijanic i Dragan Vucicevic. Ili Vrzic i Lj. Smajlovic?

Inace, iz mnogobrojnih Anastasijevicevih tekstova, najupecatljivi mi je onaj koji je pisao zajedno sa Dulovicem 2 nedelje pre ubistva Djindjica. Zavrsio ga je recenicom koju je izgovorio neki clan IRA-e posle pokusaja ubistva valjda Margaret Tacer. Nesto tipa: Mi mozemo da pogresimo mnogo puta, ali dovoljno je da samo jednom budemo uspesni.

Tu se videla sva ozbiljnost njegove analize. Za razliku od ostalih medija koji su se utrkivali u raskrinkavanju isceniranog, marketinskog poteza Djindjica kojim je "dizao sebi popularnost".


kao 90-ih

Quote:
ali je mnogo poraznije to sto ovde polako ali sigurno stvara atmosfera u kojoj je to normalno..

Juce se u centru Zemuna dogodila pucnjava. Nigde nista nisam procitala o tome. A najinteresantniji je povod:po recima ocevidaca, vozacu je smetalo sto pesak prelazi uzlicu van pesackog , otvorio prozor i i sporeckao se sa pesakom. Posle grubih reci, vozac je izvadio pistolj i pucao mu u noge.
Sta jos nedostaje za kompletan dozivljaj!?


Žarković,Kafka i krokodilske suze

Kod Žarkovića je u poslednje vreme bila primetna izvesna metamorfoza, kao kod onog Kafkinog lika.


Ovo je STRAŠNO!

Zbog ovog bi trebalo da ministar policije, dosadašnji, odleti iz bilo kakve kombinacije za novu vladu, a bogami i njegova stranka, što je mnogo, mnogo je! A i Tadićeva stranka konačno da prestane da se femka sa sa strankom, za čijeg vakta su ponovo počeli obračuni kriminalaca po ulicama, korupcija i sramote svakoje vrste. Dosta bre više! Što bi rekao pokojni Đinđić, ako 'oće da idu da spavaju, neka spavaju i nek' ostave druge da ŽIVE i rade. SRAMOTA! Čuj tunjav, zna taj gde đavo spava i to bukvalno.
Dejane, pozdrav i drži se,
Jelica


Ako se sećate,

ovo nije prvi put da se Dejanu preti.

Ovo dole je nastavak Betinih vesti.
Neću da stavljam reakciju Andrije Mladenovića jer je copy/paste svih dosadašnjih saopštenja bey reyultata.

Drugo, stavila sam tamo kod Biljane, Žarković kaže da je jedno lice dolazilo pre neki dan i raspitivalo se o Dejanu i porodici.

Ja pitam i ovde Žarkovića da li je prijavio policiji TADA da se NEKO LICE raspitivalo. Kao iskusan novinar sigurno nije mislio da NEKO LICE hoće Dejanovoj ženi da pošalje cveće.

Možda crvenu ružu? Grozno, neodgovorno.

Super je što je Bete objavila adresu.
Ako neko nije znao a zanima ga. Bravo Beta!!! Samo nastavite tako!!! Sram vas bilo.

ZEM-ANASTASIJEVICH-BOMBA
Anastasijevich - profil

BEOGRAD, 14. aprila 2007. (Beta) - Dejan Anastasijevich je
dugogodissnji novinar nedeljnika "Vreme", bio je izvesstacc sa
ratissta na prostorima bivsse Jugoslavije devedesetih godina,
svedoccio je u Hagu na sudjenju Slobodanu Milossevichu, i poslednjih
godina angazzovano pisao o kriminalu i ratnim zloccinima.

Za analiticki i hrabar pristup novinarstvu, Anastasijevich je dobio
visse novinarskih nagrada, ukljuccujuchi nagradu NUNS-a, "Dussan
Bogavac" i "Stassa Marinkovich".

Anastasijevich je poznat po svojim tekstovima o bezbednosnim snagama
Srbije, kao i o cclancima o ratnim zloccinima, u poslednje vreme
posebno o sluccaju "SSkorpiona" i brache Bitichi.

U emisiji "Kazziprst" 11. aprila na radija B 92, Anastasijevich je
kriticcki govorio o nedavnoj presudi "SSkorpionima", po zakonu iz
1995. godine, kada je maksimalna kazna za ubistvo bila 20 godina
zatvora.

Izmedju ostalog, Anastasijevich je rekao,da postoje zapisnici sa
Vrhovnog saveta odbrane koji daju drugacciju sliku povezanosti
drzzavnih organa Srbije sa ratom u BiH.

"Ljudi koji su videli te zapisnike kazzu da tamo ima svassta iz ccega
bi se moglo videti da su pojedini organi drzzave Srbije, pre svega
vojska, tajne sluzzbe i policija, bili mnogo vise angazzovani u ratu u
Bosni nego ssto je to predstavljeno ne samo u javnosti, nego i pred
Medjunarodnim sudom pravde u Hagu", rekao je on.

Anastasijevich je izvesstavao je o ratnim zloccinima poccinjenim nad
albanskim stanovnisstvom na Kosovu tokom 1998. godine, zbog ccega je
bio kriviccno gonjen od strane rezzima Slobodana Milossevicha pod
optuzzbom da "ssiri dezinformacije i pomazze teroristima".

Anastasijevich je bio osudjivan i za klevetu po privatnoj kriviccnoj
tuzzbi kompanije "Pink internessnel" zbog teksta "Dokumenti o nastanku
imperije Pink" objavljene u "Vremenu".

Dejan Anastasijevich je dobitnik visse novinarskih nagrada,
ukljuccujuchi nagradu NUNS-a, "Dussan Bogavac" i "Stassa Marinkovich".

(kraj) suz/sas


Možda je ružno što sam

Možda je ružno što sam sastavio ovaj blog ne napisavši ni slovo o Dejanu. Vidim posle Dule, Biljana i ostali pišu o njemu.

Kada sam video vest (nisam se do iza podne kačio na mrežu) hteo sam duboko revoltiran i gnevan da izbacim iz sebe nešto što pre kao da će onda biti lakše i meni i drugima koji su se (pretpostavio sam) tako osećali. Zato je to tako ispalo. A Dejan - on već godinama, tj sada je to skoro dve decenije, zna šta ja o njemu mislim, ali evo to ponavljam javno: Dejan ima ono što je uslov za odličnog novinara - mozak i jaja. Sve ostalo su nijanse.

Ovo međutim nije napad (samo) na Ananasa jer bi ga inače sačekali u nekom haustoru nego je to napad pre svega na NJEGOVU PORODICU! Pa to ni Cosa Nostra nije radila, toga su se i u Miloševićevo doba uzdržavali. I zato je ovo opasnije, i zato ovo pokazuje da ovi ne prezaju ni od čega.


Po ovom cudovisnom napadu na

Po ovom cudovisnom napadu na njegovu porodicu se vidi koliko ga i ovi zlocinci smatraju dobrim novinarem.I opasnim.
Inace,svi mi koji pratimo njegove tekstove smo mnogo naucili o zemlji u kojoj zivimo od njega.Meni je mnoge mutne situacije razjasnio.


Podrska za Dejana A!

Dejan je i 2003. dobijao pretnje smrcu, kada je hrabro svedocio pred Haskim tribunalom protiv Milosevica, pricajuci o masakru civila u Vukovaru. Tada su pretnje bile telefonske. A Dejan je nastavio da i dalje hrabro istrazuje i pise o najvecim ranama ovog drustva.

Ovo vise nisu telefonske pretnje. Ovo je pravi pokusaj ubistva. Presli su u pravu ofanzivu. Osim gađenja osećam i strah.


ja ne osecam strah

nego mucninu i bes. Deki je bio spreman da "zagrize metak" stavljajuci svoju cast i postenje iznad zivota. Meni je vise zlo od ovih budaletina koje nas gledaju u oci i zajebavaju. Ko je kriv za ovo nocas?!
BORIS TADIC I VOJISLAV KOSTUNICA.
Prvi sto svojim mrsomudjenjem daje "wild cart" svim nacionalistickim zlikovcioma da rade sta hoce i da zbog svojih poslusnika, alavih na pare, pravi pakt sa seljacinama.
Kostunica je kriv zato sto je rehabilitovao preko-drinsko-crnogorsko-sumski nacionalizam i vraca nas u "jebeni" Kosovski Boj. Sve ga zamisljam kao Cara Lazara, ma nek ide sve u P.M.!!!!


I samo još da dodam...

U poslednje vreme je mnogo pisao o vojsci.

Znači, čak i kad je dirao Miloševića - samo telefonske pretnje. A kad se takne vojska - kašikara u prozor!

Ko zna, da nije, što kaže naš David Icke, nabasao na nekog srpskog Ričard Gira?

Sve je strašno, strašno do bola.


Evo upravo dolazim iz Vremena...

...bio sam u "Vremenu" tačnije u bašti SOKOJ-a u Mišarskoj. Sreo sam Dejana i druge ljude iz "Vremena" i razgovarao sa njim i drugim ljudima. S obzirom na sve okolnosti Dejan se dobro drži. Saznao sam da su zapravo bile postavljene dve bombe,a eksplodirala je jedna. Bile su postavljene tako da geleri pogode krevet. Sreća pa druga nije eksplodirala. Inače, došlo je mnogo policije na lice mesta, a bio i sam direktor policije.
U baštu SOKOJ-a je došao i predsednik Tadić u pratnji savetnika Krstića i zadržao se oko sat vremena u razgovoru sa Dejanom i ostalim ljudima iz Vremena.
U izjavi za medije bio je neobično oštar i precizan. Rekao je da je napad na Dejana napad na državu i da stvari teku negativnim tokom. Napadače je nazvao neprijateljima naše evropske budućnosti. Obećavao je da će se zauzeti za najširu i najtemeljitiju istragu i hvatanje počinioca.
Kasnije je održana konferencija za medije.
Od direktora drugih medija zapazio sam samo Verana Matića, te u ime NUNS-a, Đorđa Vlajića.


"Saznao sam da su zapravo

"Saznao sam da su zapravo bile postavljene dve bombe,a eksplodirala je jedna. Bile su postavljene tako da geleri pogode krevet."

Iz čega sledi da je taj koji je postavio bombe znao unutrašnji raspored u prostoriji, i da se nije obazirao ni na šta.

Većina veruje da je ovo kazna za nešto što je Dejan Anastasijević rekao u emisiji Kažiprst. Ne želeći da se pravim pametan, ja medjutim verujem da se g. Anastasijević približio nečemu jako važnom, možda i ne znajući, jer novinare uglavnom ubijaju pre nego što nešto objave, a ne posle.

Moguće je da će NN biti ubrzo uhvaćen i priznati sve što je nevažno, u pravom "mafijačkom stilu", kao što je već neko primetio na ovom blogu.
_____________
*
cp,sigurno.niko i ne govori da je to "zbog emisije". bitno je jedino i samo ŠTA je izrekao.niko se,naime, i ne bavi ovde "procenom razloga" zbog kojih su bombe bačene već ukazuje na vrlo interesantne stvari koje je atanasijević pre par dana izrekao u toj emisiji.


MOZDA SAM NAIVAN

Konstatacija
..."novinare uglavnom ubijaju pre nego što nešto objave, a ne posle..."
govori, po meni, i o jos jednoj stvari: Ko je mogao i ko moze da zna da ce novinar nesto da objavi ako ne onaj ko mu je blizak saradnik!!!!??? Ko mu je, mozda, dao zadatak da nesto istrazi...Ne bih da spekulisem...
Kako se bespomocno osecam! U mojoj domovini (necu da kazem "otadzbina" jer je to rec koju koriste patrijote) sve gore i gore.
Ljudi, ucinite nesto. Bedno se osecam sto sam ovako daleko.
Bedno!
Komunisticki DB je bio bolji. Bar si znao sa koje te strane ceka i da uvek moze da te pokupi! A ovo sad! Nit' znas ko te ceka, ni gde te ceka, ni kako te ceka, ni zasto te ceka... Pa, kad te neko pita kako ti je familija, prinudjen si da razmisljas sa kakvim namerama te pita... Sprema li ti neko zlo...


Odgovaraće

Nemam komentar. Ipak se javljam, samo da pružim svu moguću podršku Dejanu Anastasijeviću i svim drugim savesnim novinarima u ovoj zemlji. Slobizam neće proći, ma u kakvo se ruho zaodevao. Svi oni koji danas učestvuju u novim eskadronima smrti, odgovaraće, mnogo ozbiljnije nego što im se danas čini da će.


Lihgthouse: "Svi oni koji

Lihgthouse: "Svi oni koji danas učestvuju u novim eskadronima smrti, odgovaraće, mnogo ozbiljnije nego što im se danas čini da će."

I jos jednom: "Svi oni koji danas učestvuju u novim eskadronima smrti, odgovaraće, mnogo ozbiljnije nego što im se danas čini da će."


Nisu meni krivi ni radikali, ni sps....ni dss..vec ONI koji im

daju legitimitet....Kakva Vlada sa DSS/om..na izbore...pa neka Srbija kazze..hoce li fasizam ili demokratiju.
DS dobija sansu da posle ovakvog dogadja napravi siroku koaliciju i pobedi...."skorpione", razne...!!!U suprotnom ce postati saucesnik a mi cemo morati da se pakujemo, ako prezivimo...
Dejana licno poznajem, a i da ga ne poznajem, on je odan svojoj profesiji i u svemu hrabar profesinalac.
Drzz se DEJANE....!!!
BKC


dodatak....Juce prostorije SDP/a, danas Dejan...

ko je sledecci....a oni pregovaraju sa Jocicem da bude i dalje ministar policije....Nema Vlade, Nema Skupstine, Nema Ustavnog suda..ali ima Mladicca, Skorpiona, Joccicca..Kostunice....DOKLE VISHE??????
BKC


akcija ->>> REAKCIJA!

Glasam za b)

"b)Protesna novinarska setnja..ali medju njima da bude i Sef na drzavu..znam da zvuci glupo"

...slazem se da jeste malo glupo. Naravno, da se utvare nece uplasiti i vratiti u svoju rupu (ili podrum) iz koje su izasle, ali to je nacin da se pokaze solidarnost i podrska Dejanu Anastasijevicu i svim nezavisnim novinarima u Srbiji (kojih nema bas mnogo), a koji ocigledno rizikuju svoje zivote da bi MI dobili istinite informacije.
Da pokazemo da nas ima puno, da cenimo to sto rade i da nije uzalud!!!

Bilo bi dobro da izvrismo uticaj preko ovog bloga na navedene da se organizuju, ko ima i licne kontakte, jos bolje!


Nadam se da će se u okviru

Nadam se da će se u okviru NUNS-a organizovati i u tom smeru da svako od nas novinara kontaktira svoje kolege i veze na Zapadu. Samo pritisak te vrste i sa te strane može ove naterati da nešto konkretno naprave. Ako tu bude krenula priča o "Kosmetu", "15%" i sl. bakračima - onda je to propala rabota.


Slazem se za akciju ali ne jednokratnu..

ona moze samo simbolicno da najavi politicko okupljanje stranaka, NGO/a, sindikata, pojedinaca... protiv povampirenja fasizma....zar se ne vidi isti scenario koji je i Milosevic sprovodio,...rusenje institucija, okupacija medija...ubijanja i pretnje...Ovde se Gandijevski tesko moze nesto posticci..bio bih srecan da mozze....Politicka pobeda i onda " Sablja 2 "
i lustracija, ako zelimo da ostanemo da zivimo u Srbiji
BKC


 Saopštenje povodom

Saopštenje povodom napada na Dejana Anastasijevića

Još jedan u nizu fašističkih napada na predstavnike/ce civilnog društva, branitelje/ke ljudskih prava, promotere/ke drugačijeg vrednosnog sistema, jeste i napad na novinara nedeljnika Vreme, Dejana Anastasijevića.
U državi, koja još uvek nije otkrila inspiratore, naredbodavce i izvršioce ubistva novinara Slavka Ćuruvije, koja šalje u zatvor novinara Željka Bodrožića, koja dozvoljava i toleriše otvorene pretnje smrću novinaru Dinku Gruhonjiću, napad na Dejana Anastasijevića predstavlja poziv nacističkim i klerofašističkim grupama da se obračunaju sa neistomišljenicima.
U ulici u kojoj stanuje Dejan Anastasijević, jutros u 2.50h, na simsu prozora njegovog stana eksplodirala je ručna bomba „kašikara“. Dejan Anastasijević je pisao o masakrima koje su srpska vojska i policija počinile 1998. u reonu Drenice na Kosovu, bio je svedok na suđenju Slobodanu Miloševiću u Haškom tribunalu, radio na dokumentarnom filmu „Jedinica“...
Ovakvi mučki napadi delo su onih koji ne žele da prihvate činjenicu da je režim S. Miloševića bio zločinački, da su u naše ime počinjeni nebrojeni zločini. Zato su na meti napada građani i građanke koji/e traže odgovornost za zločine počinjene u naše ime.
Zahtevamo hitnu reakciju svih nadležnih državnih organa da se pronađu i kazne počinioci ovakvog gnusnog akta.
I dalje ćemo se zalagati za drugačiju Srbiju, lišenu straha i nasilja, oslobođenu od zločinaca koji slobodno šetaju zemljom.

14. april 2007. Beograd Žene u crnom


PRESS KONFERENCIJA u VREMENU u 15h

Upravo sam čula od prijatelja iz Vremena da je u prostorijama (bašti) Vremena za danas zakazana press-konferencija, za 15h.

Pozivaju sve novinare da im se u što većem broju priključe!!


e,sad da vidimo

ne mislim koliko ce ljudi doci..vec il ce neki medij da prenosi "live"..tako se pravi dogadjaj i pritisak na javnost

J


Jakša, dobro bi bilo

...i da dođe što više ljudi, zar ne? I to je vid podrške Dejanu, a takođe i pritisak na javnost.

A nema ovde medija koji će to da pokrivaju LIVE. To svi dobro znamo. Na žalost.

Jedino što konferencija za štampu počinje za 15 minuta, a sazvana je pre jedan sat. Tako da, mislim, neće moći da se organizuju ni ovi što bi inače želeli da dođu. Naprimer, ja.


nazalost

isto..


KRASICI, izvini

Izvini sto se kacim na tvoj komentar. Nemam sta da dodam (ili oduzmem). Hocu samo da iznesem jednu ideju (iako ne mogu da razmisljam bas suvislo kako bih hteo):
Kada je NATO bombardovao Srbiju, ovde sam (u Kvebeku) nazivao radio-stanice (direktno ulazio u program jer su ovde skoro sve emisije, izuzev vesti, kontakt emisije). U dva radija sam uspeo da udjem i govorio o tome da se mir ne moze braniti bombardovanjem itd. Zavrsio sam obadva puta sa: Svim kanadskim pilotima koji idu u Avijano od srca zelim da se vrate svojim porodicama - u sanduku.
Mozda ludo i vrlo glupo, ali sada hocu da prizovem mastu SVIH KOLEGA NOVINARA, clanova i neclanova stranaka demokratskog bloka da UJEBAVAJU (izvinite na izrazu, ali mi se cini najadekvatnijim) programe svih drzavnih glasila i drugih koji govore o ovoj VELIKOJ TRAGEDIJI i SRAMOTI svih nas!
Upotrebite, ljudi, mastu. Ako ne mozete na press-konf. ima hiljadu drugih stvari. Udjimo u sajtove partija koje su prikriveno ili ne za krv... Saljimo im komentare. uvijenne ili ne. Da se odmah dosete ili da ih nateramo na razmisljanje. Treba raditi to. Bice nekakva vajda. Makar ce nam svakom od nas savest biti mirnija: ucinili smo nesto.
Ima ulica, najzad. Pa nek pucaju, jebem li im sve zivo!


Ne verujem da ce pocinioci

Ne verujem da ce pocinioci ikada biti pronadjeni. Ako i budu, onda nece biti adekvatno kaznjeni. A mozda ce i naci neke dezurne zrtvene jarce. Jer, ko ce njih da trazi? Onaj isti koji im je nalozio da to urade (a on verovatno sedi u vladi/"opoziciji"/policiji/vojsci/BIA-i/CIA-i/gdegod)?! Tesko...


jakša,

da, zaista, gde su ti likovi

da, zaista, gde su ti likovi ?
ako cela Srbija zna gde zivi sjajan novinar kome smo zahvalni za sve ono sto radi, onda hocu da znam ko su i gde su ti likovi !

Quote:
btw,gde su ti likovi?


dejan u kažiprstu

Atanasijevic je sjajan novinar i analiticar

Za razliku od Kusovca, koji ipak tesko moze da se nazove i osrednji novinar vec je tipican ideoloski pamfletas, Atanasijevic je sjajan novinar analiticar, definitvno sa svojim pogledom na svet, uvek argumentovan i cesto sa orginalnim misljenjem.
Takvi novinari i ljudi Srbiji trebaju i potrebni su ma koliko njihova misljena mozda nisu prihvatljiva svima. Dakle takve ljude treba dodatno cuvati i njihove stavove slusati.
Ovkvo nesto samo je neki kriminlac mogao da uradi sa kojim god motivom (ne mogu da spekulisem oko toga).
Medjutim, pripisivati ovo sadasnjoj /buducoj vladi je nisko.
Sto pre treba naci one koje stoje iza ovoga da se ne bi jeftini politikanti pokusali da srozaju sve ovo.


tarkovski

a ako ne nađu počinioce, ko će da ti bude kriv za tu nesposobnost? sadašnja/buduća vlada i njeni rukavci u policiji i pravosuđu, ili možda kusovac?


Sta bi bilo kada bi bilo...

Netreba sada spekulisati... Vec pokusati resiti slucaj...
Da li ti znas koliki procenat zlocina ostane neotkriven, svuda po svetu? Da li sada neko juri predsednike drzava / premijere ako slucaj ostane neresen? Da li mislis da ako ne nadju krivca, onda i Tadic i Kostunica i ministar unutrasnjih poslova moraju da odu?

Sigurno da postoji obaveza ministarstva i policije da se istraga uradi najprofesionalnije, da se uradi sve da se nadje krivac ili krivci za ovo. Ja se svakako nadam da se to desi sto pre.


Quote:Sigurno da postoji

Quote:
Sigurno da postoji obaveza ministarstva i policije da se istraga uradi najprofesionalnije, da se uradi sve da se nadje krivac ili krivci za ovo. Ja se svakako nadam da se to desi sto pre

Je l' to beše onaj što je obijao trafike, javno lagao da nije bio gde se ispostavilo da je bio itd? Je l' to taj? Samo pitam, ne znam mislimo li na istog. Zbog očekivanja.


Novinaru koga ceniš prezime je Anastasijević,

Kad ga već koristiš za napad na Kusovca bar se potrudi pa na sajtu Vremena proveri kako se čovek zove. Pošto je očigledno da ni jedan njegov članak nisi pročitao. Inače ne bi napisao kako ovo nije delo sadašnje vlasti u Srbiji.


tarkovski ili kako vec, je ******,

pusti ga. Sadasnje vlasti u saucesnistvu sa nenormalnom neodlucnoscu Demokratske Stranke. Uf, oni su mi postali zesci trn u dupetu. Definitivno su se prodali za kintu. Kajne entuzijazam!

---------------
"Ozvezdao" SK
---------------


Evo je ova translatorka

kada nema argumente onda se uhvati na lektroisanje... Jos je i vidovita, zna sta sam i procitao....
Zbog takvog nagadjanja i nesagledavanja cinjenica - nije ni cudo da imaju pogresan rezon.


Tarkovski, ajd trkni do keš-mašine,

vidi da nisam zaboravila kreditnu karticu? Ajd, leba ti, a?


krasićka

dokle ćeš bre da LEKTROIŠEŠ, a? :)


Lektroišem, slatka, šta ću.

Ali će Lektroisani biti samo ovi Oktroisani, tebi ostavljam ostatak pastve. Je li to u redu?


paaa,

ako uz to ide i zlatna kreditna kartica...:)
nego, vidiš, ovde tek tako neki kriminalac dovatio i bacio bombu, tamo (malo dalje dole) nesrećan događaj (baš slučajno brzopleto odabran izraz)... posla za lektroisanje i oktroisanje preko glave.
ajmo, draga, znaš ono, svaka na svoj posao...


Tarkovski, ti imas ne samo

Tarkovski, ti imas ne samo izrazen moralni defekt nego i ozbiljan defekt u glavi; koristiti pokusaj ubistva porodice novinara Anastasijevica da bi diskreditovao drugog novinara, u ovom slucaju Kusovca, jeste tako bedno, da covek prosto nema reci, a za ono da si defektan u glavi - sledi citat:

"Ovkvo nesto samo je neki kriminlac mogao da uradi sa kojim god motivom (ne mogu da spekulisem oko toga). Medjutim, pripisivati ovo sadasnjoj /buducoj vladi je nisko."

To je mogao da uradi samo neki kriminalac a ti neces da spekulises o tome?! I to kriminalac sa kojim god motivom, kako kazes? I nisko je pripisivati to vladi?

** ** ****** ******
---------------
"Ozvezdao" SK
---------------


Tarkovski, iliti besmisao.

Zoksteru, ********* **** ****** ****** On je ugledan član srpske zajednice Toronta, a i uvaženi inženjer-analitičar u najvećoj kanadskoj kompaniji za payment processor-e, tj. razne kreditne i debitne kartice i keš-automate. Čovek se bavi lovom, bre! Ne možete tek tako s njim!

---------------
"Ozvezdao" SK
---------------


David Icke ,

pa shta?


Icke,

on ovde dolazi kao "anonimni" Tarkovski i ugled gradi svojim ponašanjem - ako otvoreno pljune Srđana, pa još u ovako neprimerenom kontekstu - nećemo valjda da mu spomenik gradimo?

Nek mu Oasis i NPS grade spomenik (ako je u pitanju B.Š.), a ovde će dobiti onoliko poštovanje koliko ga zavredi.

V.


Vucko, Kapi, potpuno ste u pravu.

Preterao sam i izvinjavam se svima sto je ispalo da, u zelji da ismejem coveka koji cak i ovakve strasne dogadjaje kao sto je pokusaj atentata na novinara i njegovu porodicu koristi za obracun sa ljudima kao sto je Kusovac, Srbljanoviceva ili najveci deo dobronamernih blogera - dakle ispalo je da ga hvalim. Daleko bilo!

Idu mi na onu stvar svi koji u privatnom zivotu glume ugledne gradjane i korisne clanove zajednice, a dodju ovde i pod okriljem nikova relativizuju zlocine (ovo mu nije prvi put!) i sire govor mrznje. Ako si i u privatnom i u virtuelnom zivotu Stormfront ili radikal, to mogu da razumem. Ali, ovo... Eto, mrzim licemerje, sto bi rekao Brajan Domazet, takodje moj bivsi drugar sa ETFa. Eh, gde li je taj covek? Bas mi nedostaje...

PODRSKA DEJANU ANASTASIJEVICU!


Ne treba se uzbudjivati oko

Ne treba se uzbudjivati oko tog lika. On je uvek tu da umanji štetu. Sada je Ananas dobar, divan i krasan a napada mene jer sam se drznuo da povežem Ove sa ovim pokušajem ubistva. Eno Miša Vasić rekao slično ("čin političkog terorizma čiji je motiv da se ućutkaju oni koji drugačije misle."). Valjda je i on "ispod osrednjeg".

A ovome nije problem što je neko pokušao da ubije nečiju porodicu, dakle i dete nego je problem povezivanje izvođača sa vlastima. To najbolje pokazuje kakva osoba se krije iza slavnog pseudonima.

Ja se ne uzbuđujem zbog takvih zato ovo ne brišem. Buve otreseš i nastaviš.


je li zokster, koji je cilj

je li zokster, koji je cilj tvog i takvog pisanja ovde? dokle ces vise nastaviti da vredjas na blogu? jel mislis da si time bolji i pametniji od drugog? da li svoju vrednost meris kolicinom izgovorenih uvreda, a uskoro bi mozda mogao da pokazes i da si bolji od ovih koji napadaju sa bombama, pa i ti tako da krenes na neistomisljenike


je li zokster, koji je cilj

je li zokster, koji je cilj tvog i takvog pisanja ovde? dokle ces vise nastaviti da vredjas na blogu? jel mislis da si time bolji i pametniji od drugog? da li svoju vrednost meris kolicinom izgovorenih uvreda, a uskoro bi mozda mogao da pokazes i da si bolji od ovih koji napadaju sa bombama, pa i ti tako da krenes na neistomisljenike


O Kusovcu

...sam uzgredno. Tacno da ne mislim o njemu kao nekom novinaru.
Meni smeta politikanstvo oko ovog slucaja u startu. Neka se sto pre nadje ko je kriv.
ALi za ne neke stvari mogu da imam postovanje. Evo na primer, sto je za svaku pohvalu za sada, iako sam ostar bio prema njemu, ne brise. Mislim da je to dobro i zdravo ma kako misljenja bila razlicita.
O tebi, Zokster, i onom sto pises nemam bas neko postovanje. Svojim jeftinim iz-google-iranim image-ima (sto moze da uradi 100 miliona i vise ljudi) skrivas svoju agresivnu i priglupu priorodu jer niti imas sta da smislis i originalno kazes.
Kao i mnogi krijes iza svoje izideologizirane predstave.
Vas 50 slicnih da se nakupute mogu da vas daljem. Nego sam me mrzi da prljam toliko ruke i gubim vreme. Inace ti si Klovn i to zlobni.
P.S. A sada ti i tvoj copor osujte jos malo paljbe.


A vi

tarkovski ste otkrili AMERIKU


tarkovski,

a jel mozes sve to isto, ali na engleskom?


Quote:Ovkvo nesto samo je

Quote:
Ovkvo nesto samo je neki kriminlac mogao da uradi sa kojim god motivom (ne mogu da spekulisem oko toga).

hoces da kazes dejan zaboravio da plati novine u trafici, pa mu trafikant stavio bombu pod prozor?????

Ajde cuti malo. Cuti.


tarkovski,

ovo je dosad najruznije, a da imas kapaciteta za jos ruznije misli i rijeci vjerujem.


OTVOREN KONKURS ZA SRPSKOG "HEROJA NOVOG DOBA"

Uslovi:
1.Posedovati vestinu zamajavanja naroda
2.Posedovati sposobnost zadrzavanja postenog imidza dok zuje kamere
3.Nikako ne sme imati poriv da javno prizna svoja, jos manje herojstva svojih kolega
4.Mora biti vest da sto vise neprijatelja ukloni, po mraku ili sa sigurne udaljenosti kako ne bi ugrozio svoj integritet
5.Mora uspesno zavrsiti kurs za kukavice - sto je osnova uspesne strategije

Prijave slati na adresu tehnicke vlade, privremeno, dok se ne zavrsi poslednja faza zamajavanja naroda.


tsko da

ce se skoro stvari promeniti na bolje. isti aktekri su godinama na sceni.

da sam optimista mogla bih nekim slucajem pomisliti da svako zlo ima svoje dobro iliti da ovaj cin neminovno vodi momentalnoj smeni ministra za unutrasnje poslove (ne da mi se ime da mu spominjem). da, sam optimista i da je ovo normalna zemlja.

ali, nije tako i dobra uskoro nema na vidiku.

zao mi je da dejan i njegova porodica moraju da prolaze kroz ove trenutke uzasa.


Nemam reci

kakve kabadahije!!!! Teroristi!!!!


Ovo je moralo

kad tad da se desi, atmosfera koja je stvorena u našoj javnosti vodi ka linču svakog pojedinca koji se usudi da plasira disonantne tonove . Nažalost imam predosećaj da će sada patriotska štampa da počne da "šumi" kako bi marginalizovala i ovaj slučaj, i da će po ko zna koji put da se potvrdi da javnost u Srbiji pati od sklonosti ka selektivnoj amneziji, te da se vrati odbrani lika i dela Emira Kusturice, potrazi za trećim metkom, borbi protiv zlih evro-Srba...


Sad će to Žaretov kolega

iz Politike lepo da izrelativizuje u prvoj sledećoj kolumni.


Talenat je

on za to, kako nam je samo na Avali u društvu Žarkovića objanio da su Škorpioni proizvod našeg društva kao što je Džek Trbosek engleskog. A pretpostavljam da će i Vrzić u Nin'u da objavi kako to nije bila bomba već tvrdo kuvano uskršno jaje.


tvrdo kuvano ledeno uskrsnje

tvrdo kuvano ledeno uskrsnje jaje.


potparol DS je izjavila da

potparol DS je izjavila da su ubice SNAGE PROSLOSTI!
Oni su SNAGE SADASNJOSTI!


A i snage budućnosti...

(vidi sabdžekt)


srdjane opet

srdjane opet zloupotrebljavate jedan ozbiljan i nesrecan dogadjaj.


Dicksone, ili napiši nešto ko čovek

ili se tornjaj odavde!

Kad se samo setim kako si na tužan tekst Jasmine Tešanović o tome kako je primila vest o atentatu na Đinđića ti napisao sledeće: "Na skali od jedan do 10 ovaj tekst je slaba trojka." Ne znam kako već do sada nisi popio ban sa ovog foruma?! Nadam se da će administratori ispraviti ovu grešku!!!


David Icke za Dicksona: "Ne

David Icke za Dicksona: "Ne znam kako već do sada nisi popio ban sa ovog foruma?! Nadam se da će administratori ispraviti ovu grešku!!!"

Delim Davidovo misljenje. Odavno sam prestao da verujem da je Dickson nekakav student prava koga neobicno zanima drustvena problematika, pre verujem da je iz iste druzine i da radi za iste poslodavce kao i Virtuelni Ananije, Dracena i takvi.


zokster, a sta ako nije

zokster, a sta ako nije tako? sta ako sam ja ono sto tvrdim a ti nisi u pravu?


mr. nixon

A sta ako je zox u pravu?


ovde ne optuzujem ja vec on.

ovde ne optuzujem ja vec on. ako je on u pravu potvrdice se jos jednom da je vecina njih ovde iz neke politcke organizacije i da s`toga imaju odredjen interes. ja nisam, ali on ne moze da shvati da se svest o vaznosti osude ovakvih dogadjaja ne stice samo kada imate odredjen interes kao on.

i nisam ja ovde tema, nego pokusaj ubistva novinara. apelujem na vip blogere da od danas svaki dan pisu o ovom dogadjaju i time izvrse pritisak da se ucinioci privedu. posto zivimo u vremenu u kojem se brzo sve zaboravlja ne bih zeleo da, kao po obicaju, vec sutra predjemo na neku nevaznu temu i jos jednom se posteno popljujemo, dajuci tome veci znacaj nego ovome sto se dogosilo anastasijevicu. nicija poruka i laz za mene ovde nisu opasni, koliko istina da zivimo u jednoj nesigurnoj zemlji u kojoj preti opasnost da nestane kritika, javna rec i osuda, a zatim i svest gradjana o potrebi njihove aktivne uloge u ovom drustvu


Nista

nije ti stavio bombu u prozor,samo ne misli kao ti


Kakav "nesrećan događaj"?

Kakav "nesrećan događaj"? Nije se niko okliznuo na stepeništu nego je bombom napadnuta porodica uključujući i maloletno dete. I o kakvoj je "zloupotrebi" reč?

I odmah da kažem sledeće da znate i vi i vaši šefovi: Nećete uspeti da uništite ovaj blog u šta ste se vidim koordinisano upustili verovatno nakon procena spin doktora da je to sada najbolje. Brisaću nemilice sve neargumentovane relativizacije koje će od ovoga praviti "nesrećni slučaj".


napisao sam na brzinu

napisao sam na brzinu nesrecan slucaj, a niko ne postavlja bombu slucajno! ovde se radi o najozbiljnijem pokusaju ubistva i onoliko koliko ja mogu kao gradjanin zahtevacu i ovde i gde god ima smisla da se odgovorni privedu i da se rasture sva zlocinacka udruzenja koja haraju srbijom. napad na novinara nije samo napad na fizicki integritet coveka, vec napad na svaku kritiku, napad na javnu rec, na demokratiju i anticivilizacijski cin. posredno to je napad i na sve gradjane srbije koji imaju pravo da znaju istinu o svemu sto se dogadjalo.

a sto se tice sefova srdjane, ja ih nemam, a ako kod vas tako sve funkcionise nemojte tu konstrukciju da preslikavate na sve i svakog ko se ovde pojavljuje, jer ja iza sebe nemam nikog! ne relativizujem ja nista relativizuju oni koji ovo cine i podrzavaju i oni koji jedva cekaju ovakve dogadjaje!


I potpuno u stilu Putinove

I potpuno u stilu Putinove oligarhije u Rusiji. Pa povezite sami.


SLOBODNO BRISITE, brzopleto

SLOBODNO BRISITE, brzopleto sam napisao nesrecan slucaj, a niko ne postavlja bombu slucajno! ovde se radi o najozbiljnijem pokusaju ubistva i onoliko koliko ja mogu kao gradjanin zahtevacu i ovde i gde god ima smisla da se odgovorni privedu i da se rasture sva zlocinacka udruzenja koja haraju srbijom. napad na novinara nije samo napad na fizicki integritet coveka, vec napad na svaku kritiku, napad na javnu rec, na demokratiju i anticivilizacijski cin. posredno to je napad i na sve gradjane srbije koji imaju pravo da znaju istinu o svemu sto se dogadjalo.

a sto se tice sefova srdjane, ja ih nemam, a ako kod vas tako sve funkcionise nemojte tu konstrukciju da preslikavate na sve i svakog ko se ovde pojavljuje, jer ja iza sebe nemam nikog! ne relativizujem ja nista relativizuju oni koji ovo cine i podrzavaju i oni koji jedva cekaju ovakve dogadjaje!


Dickson: "jer ja iza sebe

Dickson: "jer ja iza sebe nemam nikog!"

Iznad sebe, Dicksone... Iznad sebe.


.........male dopune.......

Postujem vasu zelju da zastitite kolegu, no ceo dozivljaj sam video kroz prizmu opste nesigurnosti gradjana u ovoj zemlji, SVIH gradjana koji nemaju zidine ispred svojih kuca i koji poput komsije Dejana nocu ne smeju da spavaju pored prozora.
Nisam primetio da je neko konstatovao da je jedan od gelera proleteo kroz prozor stana prekoputa Dejanovog. I tu stanuje Komsija.

Moramo se boriti i dici glas protiv svih bombasa i nosilaca kojekakvog oruzja u ovoj zemlji. Dok je policija vrsila uvidjaj u ulici, 100 metara dalje se grupa mladica obracunavala ciglama sa obliznjeg gradilista, demolirajuci usput parkirana vozila.

Inace, Dejan je primetio da su te pretnje postale svakodnevna pojava u njegovoj redakciji, pojava na koju se vise ne reaguje sa potrebnom ozbiljnoscu - kako rece, ima broj na ID calleru.

Podrska komsiji Dejanu od komsije Bobana


Kakav bre glas

Quote:

Moramo se boriti i dici glas protiv svih bombasa i nosilaca kojekakvog oruzja u ovoj zemlji.

Bojim se da dizanjem glasa nećemo ništa uraditi. Dok se ovde ne podigne nešto malo teže, džaba sve ovo...

Ovako, da čekamo da Jočić uradi posao? Pa Jočić i radi posao, verovatno je do sada već ozbiljno naribao svog potčinjenog bombaša što nije dobro uradio posao.


odlicni predlozi, ali...

Quote:
a)Zajednicko saopstenje svih medija i da se svi gloduri potpisu i objavi..

da je vise medija izvestavalo u tonu u kojem je govorio/pisao Dejan Anastasijevic (i ne samo on) da li bi nekome X-u palo na pamet da podmetne jednu kasikaru, ili bi mu bilo mnogo jasnije da "kao porodican covek" (da se pozovemo na obrazlozenje presude) sve kasikare treba da ostavi kod svoje kuce,i/ili da je vreme kasikara i "porodicnicnih ljudi" ovog tipa proslo?

Quote:
b)Protesna novinarska setnja..ali medju njima da bude i Sef na drzavu..znam da zvuci glupo

ne zvuci uopste glupo, ali koliko ljudi/novinara ima dovoljno integriteta da krene u protesnu setnju, donekle zavisi od prvog (kazem donekle jer verujem da bi i novinari kojima policija i vojska nisu sektor, ali profesionalno izvestavaju o drugim temama, bili voljni da se pojave na ovakvom skupu)

..ili da jos malo pojasnim u dejanovom sektoru postiji "sekcija treci metak i slicne pojave" koji se verovatno ne bi pojavili na ovakvom skupu, ili im ne bi bilo mesto na njemu

Quote:
c) da se na svakom presseru vlade pita sta je radom MUP-a na ovom slucaju,svakog ministra..na svakom presseru prvo pitanje,bez obzira iz koje redakcije..

kad bi konacno novinari bili solidarni, onda bi to pitali na svim konferencijama za stampu vlade srbije, posvecene bilo kom pitanju...

zao mi je sto cemo na primeru Dejana Anastasijevica opet odmeravati koliko je u novinarstvu ostalo dostojanstva..

p.s drago mi je da dejana anastasijevica podrzava neko od komsija..u Srbiji u kojoj zivimo, ne bi me cudilo da za komsije raznih orijentacija Dejan Anastasijevic postane "nepozeljna osoba" jer njegov komsiluk ne bi voleo "da se mesa" u ono "sto ne razume"...


Bes!

NIKADA 90_te nisu prosle, samo su se usporile!!

U poslednje tri godine barabe su pojacano pocele da "dizu glave".....pa dobro, morace ponovo da im se spuste, ali ovog puta kako treba, trajno!!

Zvonko Drazevic


Druga Srbija, pise na svom blogu

Nocas u 2.50, na simsu prozora stana novinara nedeljnog lista "Vreme" Dejana Anastasijevica u Beogradu, poznatog po svom antiratnom angazmanu i svedocenju protiv fasiste Milosevica u Haagu (kada je izmedju ostalog govorio i o masakrima hrvatskih civila od strane srbijanskih zlocinackih snaga u Vukovaru), eksplodirala je bomba. Na svu srecu, niko nije povredjen, pricinjena je veca materijalna steta. Na nesrecu, ovo pokazuje da je hidra zla i te kako aktivna u Srbiji. Fasisticka klika, olicena u promilosevicevskim strankama [radikalima, "socijalistima" (SPS) i Kostunicinim kvazidemokratama] koje su pripremale i organizovale genocid, ratne zlocine nad narodima regiona, atentat na premijera Zorana Djindica i masovna krsenja ljudskih prava, opet pokazuje svoje pravo, odvratno lice.
Posle ubistva novinara Slavka Curuvije, koje je organizovala vlada ratnog zlocinca Milosevica, jos jedan novinar, borac za slobodu, istinu i pravdu, je na meti zlocinaca. Jedna promasena, bezidejna, izolovana zemlja kakva je Srbija, koja nastavlja da mantra o svojoj falsifikovanoj proslosti, uronjena u nacionalizam, fasizam i fundamentalni klerofasizam, i dalje se sluzi zlocinom da bi ucutkala malobrojne glasove pravde i istine.
Dokle?


NUNS zahteva od Borisa

NUNS zahteva od Borisa Tadića i Vojislava Koštunice i čelnika ostalih parl. stranaka "da prestanu da koketiraju sa ratnom politikom i njenim herojima koji Srbiju i sve njene građane već drugu deceniju drže u zatočeništvu".

Nenad Čanak (iz saopštenja): "Ovo je normalan proces fašizacije društva na kojem Demokratska stranka Srbije i njen predsednik Vojislav Koštunica rade već duže vreme, pre svega onemogućavanjem državnih službi da se obračunaju sa teroristima u Srbiji".


Zar se mogla ocekivati drukcija reakcija?

Da je izostala rekacija ovde na Blogu, smatrao bih da smo se dozvali pameti. Ovako, ne vidim razliku. Nista od svega toga nece biti. N.N. lice ce biti privedeno, saslusano, prikacice mu jos koju smicalicu koju NN lice nije izvrsilo. Svaki MUP ima svoje dezurne krivce za slicne radnje koje se odradjuju u saradnji sa onim ko ima dovoljno moci da uopste smisli ovako nesto!!! Zar to ne znamo? Ili ce neko da mi trazi primer?
Da je izostala rekacija - objasnjenje - jednom davno sam cuo jednu anegdotu - na vlasti je bila predsednik predsednistva SFRJ, posle Titove smrti, Milka Planinc. I u to vreme, bila je na "vlasti" nepopularna taktika izdavanja bonova za benzin, iako recesije nije bilo. Tada, bio sam u skoli i cuo sam sledeci"vic": Zale se Milki da je ta odluka s bonovima pogresna i nepotrebna i kazu, izbice nam revolucija, a Milka odgovara: Jel ja to cujem da se naord buni? Neki laskavac odgovara, ma ne buni se narod nego mi smatramo da je to suvisno. A Milka odgovara: "Dok se narod buni, nema problema. Mozemo ga mrcvariti i mustrati kako god nam padne na pamet, ali ako narod cuti, onda je to problem i tada treba promeniti politiku i ukinuti mere pritiska."
I sad smo svi ustali da reagujemo na bombu koja je mogla da usmrti coveka?! Da su hteli da ga ubiju, ubili bi ga bez "zastrasivanja". Svako moze biti ubijen, danas posebno. Postoji toliko nacina da se neko osrami, ponizi, i do ubistva postoje na hiljade nacina da se neko, ucutka. Ovaj cin NN lica, ne smatram cinom NN lica. Tadic i Kostunica "ocekuju" reakciju drzave???? Kakve drzave? Koje drzave? Zato sto nisu stvorili Vladu, krivicu preuzima Drzava? Jel se to misli na granice koje definisu jednu oblast, teritorijom koja reprezentuje OPASNU MOC, nesto sto je tako definitivno krajnje, Vrhovno telo, koje ce sve da sprovede da svi mi ostali odahnemo i kazemo: Aha, Tadic i Kostunica su rekli i sad je to svrsena stvar?! Tehnicka vlada sa Tehnickim MUP-om ce sada naci "tehnicko" resenje za privodjenje tehnicara NN lica koje je bilo u setnji psa po Vracaru i sticajem okolnosti se naslo u blizini??? Dokle Bre, Dokle?
I sad smo se nasli da se slozimo da je ovaj cin "napad na drzavu" " slobodu izrazavanja" i "novinarstvo"?

Nema Resenja dok god je svako sudjenje u ovoj drzavi i svaki delikt, presipanje iz supljeg u prazno. Neko je Nekog napao i sad niko nista ne zna? To je NN lice? Koliko NN lica u ovom gradu ( da se ne lociram na Vracar ) imaju u posedu bombe? Pistolje, Puske, Mitraljeze? otrove? Ima li neko slucajno Atomsku Bombu a da to nije definisano kao " daj sta pricas gluposti "? Ili " mi nismo tako mocna drzava "???

Kad ce Narod ove drzave ( ovih buducih kantona ) da zacuti?
To me zanima.


Sokiran, ali ne i iznenadjen!

Koliko god to suludo zvucalo...

Ovo nije napad samo na kolegu Dejana A. vec na sve te ljude iz branse koji posteno i znalacki rade svoj posao.
Skoro sedam godina nakon zbacivanja najomrazenijeg lidera u istoriji Srbalja, novinari su jos uvek dezurna divljac za odstrel.
I to je sam jos jedan dokaz da je progresivna Srbija napravila strahovitu gresku zbog izostanka 6. oktobra! I.. jos jedan dokaz da je isto samo njega nema...

Mungos


Sve je jasno

Nije potreban komentar.
Pomozite Dejanu!


"Napadnut stan" naslov na b92.net

Koliko treba da bude glup urednik koji je vesti na b92.net dao naslov "Napadnut stan"? Nije napadnut stan, nego novinar i njegova porodica. Istu frazu upotrebio je i tehnicki predsednik vlade. Da li to znaci da je b92.net postao glasilo politickog krila zemunskog klana?
(U medjuvremenu naslov je promenjen u "Pokusaj ubistva...")


Pokušaj ubistva novinara

Pokušaj ubistva novinara Vremena

je naslov koji sada stoji.

novinar je pogresio kada je stavio prethodni naslov.

Quote:
"Da li to znaci da je b92.net postao glasilo politickog krila zemunskog klana?"

ne, ne znaci.


Koštunica osudio napad na

Koštunica osudio napad na STAN. Kao da su mu prozor gađali jajima! Alo, bre!


ooooo, pa K je prosirio

ooooo, pa K je prosirio vidike
od njega sam ocekivala da kaze napad na prozor


Meni se čini...

... da je noćas, u gluvo doba, u nekom podzemnom brlogu u kojem čuče dežurni brkati pukovnici OZNE, posle eksplozije jedan od njih lenjo zevnuo i bez gledanja na sat rekao:

-Šta, to već deset do tri?

Lično osećam onoliko besa i energije koliko sam ih imao u jesen 96. ili četiri godine kasnije.A "najoštrije osuđivanje" me ne zanima.Samo rezultati, glavata gospodo(što bi rekao Kočić).


Levitane, na žalost,

ne znamo šta da radimo. I Cece su poslednji Peščanik završile ovim rečima:

Quote:
Dakle, vidimo šta je, ali ne znamo šta da radimo. Ko od nas čeka rešenje, taj se moli u pogrešnoj crkvi. Naša uloga je da stanemo, malo razmislimo, analiziramo i eventualno nagovestimo. Ko hoće drugu robu, moraće da je potraži u drugoj radnji.

Pozivamo vlasnika kolonijalne radnje, što ima tu drugu robu, da konačno krene i da kanališe ovaj naš bes!


Pa, postoji...

ona knjiga američkog nobelovca, koja tačno spaja nešto što valjda prirodno ide uz bes...I ono čega se šljam najviše plaši.Buka!Ovo što radimo ovde jeste mali doprinos svakog od nas.

Let's make some noise!


Saglasna

Bar malo buke!


Pridružujem se BUKAČIMA!

DOLE VLADA!


upravo sam videla na b92,

upravo sam videla na b92, vesti, intervjue...
nazovite me ludom, ali meni ovde nesto smrdi
imam utisak da ce se neko zaista vrlo brzo osuditi za ovaj zlocin
imam utisak da je sve iscenirano u svrhu skupljanja poena za Jocica, da lakse progutamo gorak zalogaj u vezi sastava nove vlade


Snezana,

ovo sto kazes na prvi pogled zvuci tesko moguce, ali - direktor policije je sada na b92 rekao da je ovo teroristicki napad (sto, naravno, i jeste).

mozda si zaista u pravu.


johnny

meni ubada u oci body language, nacin na koji dir.policije skrece pogled, pa onda direktno u kameru
j##ga , smrdi mi pa to je


-

-


Ne znam Snezana za body

Ne znam Snezana za body language g. direktora policije, ali svaka cast, dobro si primetila da se cudno ponasao... Mislim da je mozda smotan i pod tremom, kao vecina pandura pred tv kamerama, pa jos i uzivo u programu?
Ali, ono sto je na kraju rekao o terorizmu, to je prava stvar. Pod tom optuzbom ih treba ganjati.


O, samo to ne,

opet svinjarija kao za tzv "slucaj Gavra"?


?

tzv Gavra je ubijen ispred svog stana.Glupane


Nema tog dogadjaja ...

... koji gospodin Kustovac i jos neki VIP blogeri ne mogu upostrebiti za napad na Kostunicu i Tadica.

Za razliku od njih, ja sam poprilicno siguran da, obzirom da se radi o novinaru relativno visokog profila, policija ozbiljno radi na otkrivanju pocinioca.

Koliko vidim iz najnovijih vesti, i Kostunica i (posebno) Tadic su ostro regaovali, i sumnjam da se pretvaraju.


Samo vi sumnjajte

Ko kreira atmosferu opste nesigurnosti?


kao sto rekoh u odgovoru Gospodinu Cirkovicu

... ta atmosfera je izkreirana od 1986 do 2000. Sada se radi na njenoj razgradnji, od Djindjica, preko Zivkovica do Kostunice.

Mada ne zivin u Srbiji cini mi se da je atmosfera sve normalnija iz dana u dan. Davanje nezavisnosti Kosovu, doduse, nece bas mnogo da nam pomogne.


Miroslave,

veruj mi da nije. Pozdrav


Da, ozbiljno

tapka u mestu.
A Kostunicu bas zabole za Dejana i za Vreme! Pobogu!!!


Sto pre ih nema,njemu bolje

Ostaju mu Vrzic i NIN


G. Trajkovicu...

...uopste nije relevantno da li se oni pretvaraju ili ne. Pa i mnogi koji su na nizem nivou stvorili atmosferu za ubistvo premijera dr Zorana Djindjica su, sklon sam da poverujem, posle samog atentata reterirali i osetili, bar u sebi, zaljenje "i nisu se pretvarali". Podseticu Vas da je normativna kultura javnog diskursa u ovom i proslom veku takva da je vrlo lose za imidz nekog politicara ako "ostro ne osudite" svaki akt terorizma. I Johnson i Nixon su "ostro reagovali" na ubistvo Kenedija, iako su izvukli sve moguce politicke koristi iz toga (i, konsekventno, ucinili sve da se istina o dogadjaju zamagli). A da li se pretvaraju ili ne, to moze da prosudi samo parapsiholog...

A cak i da im priznamo da su iskreni - to je u ovako strashnom slucaju potpuno irelevantno. Naime, oni su *omogucili* da to takvih stvari dolazi. Njihovo odbijanje da stvore atmosferu u kojoj je sasvim normalno osuditi bagru koja je cinila ratne zlocine i u kojoj bar 90% javnosti isto tako osudjuje tu bagru, predstavlja sustinsku i istorijsku odgovornost. Njihovo odbijanje da doprinesu stvaranju MORALNIH TEMELJA danasnjeg srpskog drustva ih cini odgovornim.


Gospodine Cirkovicu

Moj komentar se odnosio pre svega na dobar deo blogera koji imaju organsku mrznju prema Kostunici (a u poslednej vreme i prema Tadicu), i koji koriste svaku priliku da ih optuze za fasizaciju/klerikalizaciju drustva, sto su ciste nebuloze.

Sto se tice Vaseg komentara da su oni (Kostunica i Tadic) *omogucili* da do ovakvih stvari dolazi, mislim da im precenjujete njihovu moc.

Radikalna atmosfera u Srbiji je pocela da se stvara jos pre Osme sednice, sa otvaranjem Kosovskog problema, i kulminirala je sa ratovima u bivsoj Jugoslaviji, kada se dosta oruzja / pripadnika paramilitarnih jedinica vratilo u Srbiju, i po prvi put stvorio ozbiljniji organizovani kriminal.
Ta radikalizacija je trajala do 2000, dakle nekih 14-15 godina.

Cak ni Djindjic, sa svim svojim elanom, nije uspeo da normalizuje atmosferu i svede organizovani kriminal / paramilitarne formacije na normalne okvire, sto je i kulminiralo njegovim ubistvom.

Meni se cini da se situacija od 2003 (dobrim delom zahvaljujuci Sablji) poboljsala i da je uticaj bivsih paramilitarnih grupa dosta smanjen. Kao sto rekoh, mi smo kroz dosta zla prosli (nebitno je sada cijom krivicom), i normalno je da se jos uvek suocavamo sa duhovima proslosti.

Sto se tice osudjivanja za ratne zlocine, pa zar nisu cetvorica skorpiona nedavno osudjeni - dvojica na 20 godina (verovatno bi bolje prosli u Hagu).

Cak se ni Djindic (na koga se vecina ovde poziva kao na Boga), nije polivao pepelom. Zasto to ocekujete od Kostunice i Tadica?


Jedna jedina teza je

Jedna jedina teza je dovoljna za opovrgavanje čitave teorije da to traje dugo pa kao nije moguće odjednom to zaustaviti: Republika Šumska (evo šta dočekasmo da nam to bude uzor). E tamo je bilo za vreme rata gore nego u Srbiji, pre rata je to bilo područje koje nije baš moglo po stepenu nekakvih sloboda i ljudskih prava da se meri ne samo sa Beogradom nego i sa manje razvijenim delovima Srbije. Tamo nisi smeo da zucneš ni ovoliko koliko je ovde na blogu, novinar Željko Kopanja (koji je pisao na iste teme na koje i Dejan) ostao je bez obe noge, Dodikovo obezbeđenje je čak umelo JAVNO, dakle pred ljudima (na nekakvoj utakmici) da izmlati policajce!!! Ako je nešto bilo Divlji zapad - to je bilo. Ali se situacija ipak tamo sredila i ovoga nema čega ima u Srbiji.

Dakle, zašto Vojislav Koštunica & Boris Tadić ne mogu MAKAR ono što može Milorad Dodik? Jedini odgovor je zato što a: neće; b: ne umeju, c: ne smeju d: kombinacija nečeg od navedenog.


Pogresna Vam je logika

Na osnovu jednog dogadjaja (napad na novinara) se ne pravi statistika.

Da ne duzim mnogo, ima sajtova na internetu koji se time bave, a najpoznatiji je verovatno The Freedom House.

Na njihovom sajtu cete videti da je:
1. Srbija: FREE ,
2. Bosna, Partly FREE ,
3. Kosovo (u kome ce, po LDP-u, Srbima biti bolje) NOT FREE .


Trajkovicu

Kazete: "Sto se tice Vaseg komentara da su oni (Kostunica i Tadic) *omogucili* da do ovakvih stvari dolazi, mislim da im precenjujete njihovu moc."

Pa sto onda razvodnjavate i demagogisete.....
Ako mafija vlada nad vladarima i nad svima nama onda sta treeba da uradimo? Da kazemo pa to je normalno?!!!! Ej, Trajkovicu????!!!!!


Nisam mislio na mafiju ...

...nego na demokratiju. U demokratskim drustvima vlada ne bi trebalo da ima uticaj nad medijima inace sa svakom novom vladom dobijamo Milosevicev RTS.

Zato je uticaj vlade ogranicen.


G. Trajkovicu

Mucno mi je citati elaborariranje Kosova, 8. sednice.... Covece vec 18 godina traje agonija! 18! 18!
Nista se nije poboljsalo.
DJindjic je bio tren i kratak udah cistog vazduha pre ponovnog zaranjanja u govna.
Trajkovicu shvati da nosis PINK naocare.


OOO Trajkovicu

kako bi bi bilo divno i bezbrizno da ste u pravu.
I da se svi mi ovde bavimo "zlonamernim VIP blogerima", umesto da razglabamo na temu "koga stiti ta vasa/nasa policija"


Kostunica...

...izjavio da osudjuje napad na STAN novinara i zahteva da pocinioci budu uhvaceni i PRIMERNO kaznjeni.
Vrlo ostro, do mojega.


Da im se izvuku usi?

Cinizam neverovatan-napad na stan. i, hajde, B92 je preimenovao vest, ali ovi licemeri ce se sad ove sintagme drzati dok ne pocnu da lutaju od teme, pa ce onda opet da izmigolji Mihajlov s pricom da se zna istina, ali...i tako dalje, muka mi je i da zamislim...


Pa da,

A Zoran Đinđić nije bio dovoljno visokog profila, pa se na njegovom slučaju zato ne radi ozbiljno, ili šta?


Support

Podrska D. Anastasijevicu. Izgleda kod nas postaje pravilo da oni koji vrede popiju pljuvanje, prozivku, pretnju, javni linc ili pokusaj ubistva, strasno. Svako malo me ovakve stvari podsete gde mi u stvari zivimo, i kakva je iluzija nas navodni raskid sa Milosevicem. Ovo je jedna jadna i tuzna zemlja, i jadan i tuzan grad - mala Moskva:-(


Eskadron smrti

Nisu Milosevicevi eskadroni smrti bili vise ili manje efikasni. Isti su to "ljudi". Ovo je tipican slucaj surovog zastrasivanja a ne "pokusaj ubistva". Samo bi trebalo ponovo videti spisak osumnjicenih i privedenih tokom akcije "Sablja" i uporediti ga sa spiskom trenutno zaposlenih u "Ministarstvu sile" i sve ce biti jasno. Sada se teze odlucuju na likvidacije jer su videli da "nicija nije gorela do zore".


Lemme hear you say!

Fight The Power

1989 the number another summer (get down)
Sound of the funky drummer
Music hittin' your heart cause I know you got sould
(Brothers and sisters, hey)
Listen if you're missin' y'all
Swingin' while I'm singin'
Givin' whatcha gettin'
Knowin' what I know
While the Black bands sweatin'
And the rhythm rhymes rollin'
Got to give us what we want
Gotta give us what we need
Our freedom of speech is freedom or death
We got to fight the powers that be
Lemme hear you say
Fight the power

Chorus

As the rhythm designed to bounce
What counts is that the rhymes
Designed to fill your mind
Now that you've realized the prides arrived
We got to pump the stuff to make us tough
from the heart
It's a start, a work of art
To revolutionize make a change nothin's strange
People, people we are the same
No we're not the same
Cause we don't know the game
What we need is awareness, we can't get careless
You say what is this?
My beloved lets get down to business
Mental self defensive fitness
(Yo) bum rush the show
You gotta go for what you know
Make everybody see, in order to fight the powers that be
Lemme hear you say...
Fight the Power

Chorus

Elvis was a hero to most
But he never meant shit to me you see
Straight up racist that sucker was
Simple and plain
Mother fuck him and John Wayne
Cause I'm Black and I'm proud
I'm ready and hyped plus I'm amped
Most of my heroes don't appear on no stamps
Sample a look back you look and find
Nothing but rednecks for 400 years if you check
Don't worry be happy
Was a number one jam
Damn if I say it you can slap me right here
(Get it) lets get this party started right
Right on, c'mon
What we got to say
Power to the people no delay
To make everybody see
In order to fight the powers that be

(Fight the Power)

===

Public Enemy, 1989.


...

Koliko je ovo sve strašno … gadi mi se i ova jebena zemlja i ovaj anestezirani narod…I kako očekivati reakciju na napad na porodicu genijalnog novinara za koga pola krezube, priglupe Srbije nije nikad ni čulo, kad reakcije NI NA ŠTA već odavno nema...

Umesto da su već uveliko u toku spontani, masovni protesti zbog ove zajebancije od pregovora oko vlade, umesto da se večeras svi ljudi sa mozgom i dostojanstvom skupe i ODREAGUJU na ovaj užas, ne... Srbija ćuti, Beograd ćuti, čačka nos i bavi se svojim malim, praznim, bezveznim životima. Fuj... Ja ću da lunjam po gradu večeras i da se pretvaram da je tu još bar trista hiljada ljudi..a vi kako hoćete..


tako je

GO uma


Uma, kojim ulicama prolaziš?

Ima nas još.


ocu i ja u setnju

odmah!


APEL KOALICIJI LDPa

Ljudi, gde ste?!?!?!?!?!?!?!?!?!


LDP!

Stvarno gde su? Odes na novosadski sajt LDP-a i mozes procitati o akciji za 8.mart. Ko im to tamo radi taj nema pojma.


Kras

Jel idemo?


Pa, Bebili, moramooo,

dosta više sedenja, majke mi!

Samo ne znam da li će građani morati sami da se organizuju, ili šta?!


Mislite,

hoće nam deliti šerpe i pištaljke ili da mi čeprkamo po tavanima?


Ne moraju ništa da nam dele,

ali bi jedan lep cirkularni SMS dobrodošao. To bar ne košta mnogo. o))


...

Krasici,
Ja jesam za šetnju, ali bez partijskih lidera, za spontani građanski protest i pritisak.
I nisam za to da bude odmah, kako predlaže Dule, nego u ponedeljak, recimo, posle 15-6h ...…
Nisam čitala sve komentare, izvinjavam se.


Ko je govorio o liderima?

Nije u tome stvar, stvar je u organizovanju takve šetnje.

Ko može da organizuje protesno okupljanje ili šetnju koja će biti istovremeno i znak podrške Ananasu ali i opomena ludacima na vlasti da je narod mnogo besan i da mu je dosta ove farse?

To može da bude NUNS, ali ne sećam se da su do sada išta ozbiljnije organizovali... Ili mogu da budu ljudi oko Koalicije LDP. Ja treće ne vidim.


...

Pa to - NUNS, LDP, gradjani i svi koji su protiv nasilja.
I to spojimo sa situacijom oko vlade.
...
Što se mene tiči podržavam svaku akciju, samo da bude u ponedeljak. Nisam sad u BG.


Drugim rečima,

eto nas opet na "istom prokletom mestu", po ko zna koji put...Imamo dva veoma jasna izbora pred sobom:

...But I was waiting
For the miracle,
For the miracle to come...
Što bi rekao onaj pravi Leonard, što nije savetnik,

ili, milion puta prizivani MSP:

If you tolerate this,
then your children will be next...


Ma, nek je i sto puta prokleto,

tu jedino i oduvek i pripadamo.
Ili sto rece T.

"Ta besjeda je lomača
i dužan sam je viknuti,
ili ću glavnjom planuti.

Pa nek sam krijes na brdima,
pa nek sam dah u plamenu,
kad nisam krik sa krovova!"

Pozdrav, TEBI!


Glancaj cipele,

dragi prijatelju:)Poziv te čeka kod Duleta na blogu.

Mogli bismo ponovo da aktiviramo skandiranje imena onog španskog rukometaša, kao pre 10 godina.Urdiales beše?


Ili OOoooo, TURCI!

Nisam ti ja Prpo da glancam cipele, ja odmah iz oranja, vatam motiku i govnjivu motku i pravac BG.

Da, Urdialess je znao da adrenalin napenali.

Odo kod Duleta na blog, pa ako ima jos stogod, cvrkuci...


Impotencija

Meni ovaj režim deluje kudikamo impotentnije od Miloševićevog. U ovom režimu je svim Službama dato voljno i sloboda da delaju po sopstvenom nahođenju. Dok Premijer Tehnički mulja brojanice, a Predednik Pozer namešta kravatu pred ogledalom. Ko je od njih uopšte u stanju da upravlja državom?


Ima li nas odgovornih?

Neverica se uvukla u nas....ali izgleda da se oci otvaraju.
Hajde da budemo odgovorni i odgovorne koje smo izabrali da budu najodgovorniji naucimo kako to zaista izgleda ODGOVORNOST.
Drzava to smo svi mi i pre svega mi.


...

Koliko nasilja u poslednje vreme ...
Ovo je bar treći napad na javnu/političku ličnost za samo tri meseca (Č. Jovanović, V. Pešić i sada D. Anastasijević). Nije dobro. Baš nije dobro. >(


Podrska

Podrzavam svaku javnu rijec,koja osudjuje ovakvo nesto.
Cak mi se cini i da ovo nije bio pokusaj zastrasivanja, vec pravi pokusaj ubistva, prava je slucajnost da niko nije poginuo.
Srdjane, vase blog teme citam sa zadovoljstvom, i vjerovatno je najbolji blog vas, zajedno sa blogom Biljane Srbljanovic.
Ali, u zadnje vrijeme cini mi se dosta gorcine i cinizma, kao da ste ranije pisali sa vise distance.
Pozdrav svima iz Crne Gore
P.S. Ovo je prvi put da se oglasavam na blogu b 92.


Hvala na komplimentima

Hvala na komplimentima Ivana. U pravu ste. Ranije je u mojim blogovima bilo distance, i sam to znam. Razmišljao sam o tome. Opet bih ja rado "na distancu", ali mi ne daju oni koji odlučuju. Uteha je da to ne daju ni drugima pa je manje distance i u nastupima javnih ličnosti koje cenim. Ovi su sada u fazi da bi sve da izjednače i poravnaju - i zločince, i pomagače, i saučesnike, i žrtve, i fin svet. Zgusnulo se nekako sve i tu je teško raditi u rukavicama. Izgleda da će morati da bude ovako direktno sve makar dok im ne bude oduzeta šarana laža zvana "KosMET". A onda ili diktatura potpuna ili konačno odbacivanje od dna.


Hocemo....

....li na ulicu ili ce mo samo da pisemo?

Zvonko Drazevic


Bas ste preterali..

Gospodine Trajkovicu,
Nijesu Tadic i Kostunica zvali izabranog clana eskadrona smrti da posjeti Dejana, ali jesu njih dvojica najodgovorniji sto je Srbija jednom nogom duboko zagazila u vode klerofasizma. Diljem cijele Srbije vrsljaju razne fasisticke grupe a mjesto im je u zatvoru.
Ja potpisujem izjavu Nedana Canka u celosti.
Ono sto sam malo prije cuo na RTS o Vesni Pesic i o Crnoj Gori je dokaz da Srbija nece brzo iz klero-zabokrecine.
Gospodinu Kusovcu preporucujem da se moraju preduzmu mjere da se Dejan dodatno zastiti jer ona bomba nije bila namijenjena samo njemu. Ona predstavlja jasnu poruku svima koji hoce da govore kriticki o zlocinima.
Dejanu podrska a svima pozdrav.


Prijatelj

atentata na Dejana Anastasijevica, "Krle", keks za konja! Cudi me da izvestaj ne prekidaju reklamama?! U trendu je komercijalizacija medija.


uzas

uzas, uzas, uzas

tadicu i co...skroz ste nesposobni.


Hmmm, pa trasu/lokaciju još

Hmmm, pa trasu/lokaciju još nisam smislila, ali ako ima neko neku ideju, ja slušam!! Stvarno, dosta tipkanja, ‘ajmo napoljeeeee....Čak se nosim mišlju da dohvatim i stari broj Vremena, koji mi čuči na ormanu i da ga vucaram sa sobom po gradu...čisto kao podršku Anastasijeviću...ili znak raspoznavanja...pa ko skonta-skonta...:)


Veceras u 21h

ispred Crkve Svetog Marka na Tas-u. Ja cu biti tamo, makar i sam!


Nećeš biti sam.

Baš tamo volim da šetam sina, negde oko 21h. A moram i da nosim Vreme (pa makar i ovaj novi broj) da pročitam ako negde zasednem. o)))


vidimo se

dosta je bilo zezanja.


"Vreme" i 21h Tashu?

"Vreme" i 21h Tashu? Dolazim :)))

Edit- dolazim sa brojem Vremena od 13. marta 2003.god sa naslovom "Ubijen Zoran Djindjic" Ostao je sachuvan.


Bebo, Drago,

zamislite da sam i ja tu :((


zamislite

i mene nekako... ;-(


Imagine

Da stanem i ja u red za zamišljanje.

Nadam se da će do mog dolaska, one sledeće nedelje, bombaš biti gde mu je mesto, a da će se fekalije povući nazad u slivnike.

V.


BoL..

..zamislio..o)


Zamislicemo te Lektorko. I

Zamislicemo te Lektorko. I Bebu od Lonchara takodje. Videli sliku :)))


Lektorko...

..bila si..o)


Uz Vas sam,

makar i kilometrima daleko! PODRSKA, POZDRAV!!!


Dolazim..

..dolazim..


eto i mene...sa Vremenom,

eto i mene...sa Vremenom, naravno...21...vidimo se!:)


eto i mene...sa Vremenom,

eto i mene...sa Vremenom, naravno...21...vidimo se!:)


Čekajte me, ja sam poslovno u Indjiji

i dolećem. U ponedeljak sam na sastanku do 15h, pa tek posle toga mogu da dodjem.


solidarnost iz

solidarnost iz dijaspore.
veliki pozdrav, sa zeljom da veceras bude gomila ljudi koja ce javno osuditi terorizam, politicka ubistva, cenzuru stampe a podrzati nezavisno novinarstvo, slobodu izrazavanja i toleranciju.
Podrska!


i ja bih dosla

da mogu. tek sam sad videla (radila bez on line varijante ceo dan).
ovo je jako strasno, nisam se ovako potresla od ubistva z.dj. prvi put nakon mnogo vremena imam potrebu i onu neizdrzivu zelju da izletim napolje i bijem se, psujem...
ono sto mene licno uznemirava je sto sam bas nakon slusanja dejana u kaziprstu rekla sebi isto ono sto sam govorila o z.dj. mesecima pre atentata - 'jbte...samo da ga ne ubiju.' ja samo mogu najiskrenije da se poklonim takvim ljudima kao dejan. jako sam tuzna, jako sam besna.
dejane, drzi se.
ps. jochicu, *(*)bi se.


DOLAZIM

.

Zvonko Drazevic


ma to zlo

se nikada nece zaustaviti dok ne izadjemo na ulice i stvar ne uzmemo u svoje ruke, shto je vec trebalo da uradimo kada su podmentuli ekslpoziv pod cedin dzip.
kostunica je svojevremeno dao podrsku oruzanoj pobuni jso , gavrilovic je ubijen po izlasku iz njegovog kabineta , legija se predao ovoj vlasti jer u nju najvishe veruje , ali to tadicu ipak nije smetalo da kohabitira sa kostunicom i da mu sada prepusti mesto premijera.
u nasjhoj zemlji je legalizovan politicki terorizam.juce je bio ceda ,danas anastasijevic , sutra neko od nas, bice meta kostunicinih terorista. hocemo li mu to dozvoliti?


kapi

ovde nije napadnut politicar, nego svako od nas.


niksone

nisam raspozena da ti opet obrazlazem shta mislim.


Kapi, šteta što si u USA

pa ne možeš da nam se pridružiš večeras, u 21h, na Tašu (ili kod Markove crkve, ili kod JATa, kako ko više voli).


krasici ,

strasno mi je zao , poslacu moje prijatelje. ali ako krene "ulica" uzimam kartu i dolazim , nista me nece spreciti


I ja

isto!!!!!


nisam ni trazio

nisam ni trazio


Iz teksta Dejana Anastasijevića

"Potpisnik ovih redova upoznao je Anu Politkovskaju u novembru 2001, u Njujorku, na godišnjem skupu Komiteta za zaštitu novinara. Krhka žena pepeljaste kose i tihog glasa, očiju skrivenih iza naočara, zbunjeno je primala počasti od stranih kolega; delovalo je kao da joj je neprijatno što je u centru pažnje. Razgovarali smo kratko o sličnostima i razlikama između Kosova i Čečenije, a zbližila nas je okolnost da smo oboje, trudeći se da radimo svoj posao, jedva izvukli živu glavu iz naših malih, prljavih ratova. Moj rat se završio. Njen je nju nadživeo."
Ana Politkovskaja – trn u oku zvaničnika:
Smrt u Moskvi

Najhrabriji glas ruskog novinarstva ućutkan je hicima iz pištolja

piše: Dejan Anastasijević, Vreme br 823


pre si se zadrzavala na

pre si se zadrzavala na nacistickim konstatacijama, poput one o tadicevoj "siptorolikoj celjusti", a sada pozivas na nasilje i revoluciju. iz bezbednosti amerike, dakako. tipicno za tebe, kapi!


i ne samo to. hvalila je i

i ne samo to. hvalila je i goli otok. verovatno je bila tamo pa joj se svidelo


Dickson i krmak.

Dickson i krmak.


nixone gnjido

jel treba ja da dodjem da ti oslobadjam srbiju od zlocinaca?
kako te nije sramota? umjesto da podrzis ovu akciju, ti si nasao da se proseravas bas na ovom postu. pacove, gadis mi se.


oibibio

hvala na lepim recima. kazu da ce sutra biti toplo. sve najbolje pozdrav!


hvala na pozdravima

i dalje mi se gadis.


veljo -krmak

Vidim ja da si ti ovde po zadatku , poslala te DS. Nego nikako da se izjasnish koga sam ja to uvredila? Hajde gukni! Ti "ulicu" nazivash nasiljem. E pa vidish "ulica " je skinula Milosevica sa vlasti. A sto se tice Amerike, ja sam u nju dosla 2001., dakle posle pada Milosevica. Inace, bila sam clan birackog odbora (u ime DOS-a ) kada se vrshio izbor saveznih poslanika u vece gradjana Savezne skupstine ,u vece republika Savezne skupstine i predsednika Republike , 24.09. 2000. godine (biracko mesto br 4. Palilula).
Da li i ti zelish mozda moj skalp kao ovi ovde?
http://groups.google.com/groups?hl=en&q=svetlana%20stamatovic&btnG=Google+Search&ie=UTF-8&oe=UTF-8&um=1&sa=N&tab=wg


Kapi...

Ja bih to ignorisao..Prosto, najracionalnije je..


draga moja kapi

ma kakav skalp!

popiskim se ja na njih sve zajedno. nemoj da nam se nerviras.


sonja i drago ,

hvala vam na podrshci i razumevanju. ignorisala bih ga, nego necu zabog drugih ucesnika na blogu. zbog toga se branim, mada mi je mrsko da ljudima poput ovog krmka, objasnjavam ko sam i sta sam.


Oprobani recept Vojislava Koshtunice

Ako se ima u vidu shta i kako pishe Dejan Anastasijevic, potpuno je jasno da je ovo maslo "jedinice" ili nekog njenog pojavnog (regenerisanog) oblika, tako da ne vidim chemu zvanichno trucanje u vezi sa toboznjom istragom.
Srbija je mala avlija da se ne bi znalo ko su izvrshioci a ko nalogodavci "nacionalnih radova".
To su oni koji "imaju poverenje u ovu vlast" i chija ce svedochenja, kako premijer dozivljava iskaze decoubica, doprineti demokratizaciji Srbije.

A umesto jeftinog i bednog podilazenja javnom mnjenju, Boris Tadic je odavno morao da napravi trajni i koreniti raskid sa asasinima onog u chije se delo kune i chijim se naslednikom predstavlja. Sve ostalo nije nishta drugo do kolosalno beshchashce kombinovano sa shaperovski budalastim marketingom.
Ukoliko je tom nikogovicu zaista stalo da se otkriju pochinioci ovog ubistva novinara (da li smo to vec zakorachili u Putinov blok?), ukoliko postoji trunka zelje za istinom, onda neka sve svoje snage, znanje i sredstva usmeri na otkrivanje politichke pozadine ubistva Zorana Djindjica.

Iza tog komplota stoje svi oni mrachni likovi koji ugrozavaju i koji ce ugrozavati svakog slobodno misleceg gradjanina.

P.S.
Predlog gospodina Shcekica, da se na svakoj jebenoj konferenciji za shtampu postavlja pitanje dokle se stiglo sa otkrivanjem vikend ubica (zvuchi poznato, a?) je veoma dobar i praktichno jedino shto se u Koshtunichinoj partijskoj (beshe "Monizam" njegovo remek-delo?) drzavi moze uchiniti. Pa vi vidite dokle smo stigli i shta ce nam tadicevsko zamajavanje doneti.


U pravi si. Šta drugo da očekujemo

kad je on premijer Legijine vlade od poverenja? DSS je baby-SPS, centar zla, i u to nema sumnje. Ali, to smo i znali.

Međutim, šta reći za ovaj posrnuli DS, što pravi od sebe i skoro milion glasača - ikebanu?! To je senka nekadašnje stranke, pretvorena u burazerski majketing, ti kažeš da je šaperovski budalast ali to je mnogo gore od budalastog, jer oni se ozbiljno bave spinovanjem travestije izbornih rezultata. Svo umeće su sad koncentrisali na to, veruj mi.


...

Poshto se skandalozni dogadjaji, dogadjaji koji neodoljivo podsecaju na Kasapinova vremena, dogadjaji koji nas vracaju u '91., deshavaju svako malo (kradja na referendumu, napadi na manjinske grupe, kolaboracija sa SRS (Ustav), kamenica u prozor Vesne Peshic, pokushaj ubistva Dejana Anastasijevica...), meni je potpuno nejasna tishina obamrle srpske javnosti.
Apsolutno ne razumem te simpatizere, chlanove i ostale prishipetlje DS, kako mogu vishe da cute glede skarednog i pogubnog Tadicevog chinjenja i nechinjenja?
Mislim, ovde su stvari ogoljene do banalnosti.
Koji chemer treba josh da se desi da bi armija idiota (u oba znachenja) razumela da ih ovaj odurni dvojac vodi ravno u propast?

Kako se u odgovornost Sauchesnika ne valja uzdati, celokupna politichka (verovatno i istorijska) odgovornost pada na pleca Borisa Tadica.
Ali, znajuci do kog stepena (pouzdano provereno na vishe nachina i u vishe navrata) doseze intelektualno-politichka impotencija predsednika drzave, bojim se da Srbiji predstoji josh crnih dana.


Sastanak blogera

Javio Dule Nedeljković, molio da stavim na Blog.

Skupilo se pedesetak ljudi. Bili (kako mi je nabrojao): On, Cece (Lukić & Vuković), Jasna (Hag) Bogojević, Nataša Kandić, Drago Kovačević itd. Kaže da je bilo super. Žao mu je što nije javio ranije. Dogovarali su se SMS-ovima u poslednjem trenutku.

Koristim priliku da napišem da je deo blogera pokrenuo i paralelnu "akciju" (o kojoj ćete čitati sutra ba blogu). Ne živimo u zabludi da ćemo nešto naročito postići. To je odgovornost nas samih koju osećamo, a nažalost ne možemo mnogo da uradimo.


S.K.,

Moj skromni predlog, ako je o okupljanju rech, da se zaglavimo ispred sedishta DSS.
Mislim, ako se vec jebavamo sa zlom, onda treba stati tachno ispred njega.


odlicno

dobio sam izvestaj prisutnih.
odlicna je ideja skupljanja, pa makar bilo svaki put 50 ljudi.


ocajna sam. ovo je

ocajna sam. ovo je strasno.
podrska dejanu i njegovoj porodici.


Pocelo je da se preliva

Pocelo je da se preliva preko case...
Ovi Tadićevi image majstori su vec prilicno dugo uspjesno anestezirali srpsko drustvo. Ucinili ga u dobroj mjeri neosjetljivim na sav repertoar ovakvih i slicnih zlocinackih poduhvata...U tome ja vidim veliku Tadicevu odgovornost.
Mozda je pokusaj ubistva ovog hrabrog novinara turnning point.
Mozda je ovo trenutak kada treba nekom sirom akcijom pokustati da se zaustavi truljenje srpskog drustva.
Zar je potrebno da nekog ubiju?
Zar nije bilo dovoljno dugo ubijuckanja svega onoga sto bi ljudima omogucilo da ostanu/postanu normalni?
Ubijuckanja svih onih koji bi da se okrenu buducnosti, svih onih koji bi da zive neku vedriju svakodnevicu...
Svih onih koji ne daju i ne zele da prodaju svoju NADU?
Zar treba dozvoliti da se uprilici neki novi "akcioni plan" ljubitelja Guce koji bi se "pozabavio pocinicima"...

Ma DOSTA je!

D O S T A !


ovaj komentar upravo

ovaj komentar upravo objasnjava sta se desilo, kao i motive ove false flag akcije


cestitke za precizan izbor

cestitke za precizan izbor nicka...


a sta mislite...

Da se mi, ipak, pokupimo i odemo, lepo, odavde? Osecam se kao tezak mazohista, godinama vec. I Dejana da povedemo sa sobom, citacemo ga pod nekim tudjim nebom, sumornije od ovog ne moze biti...


Sta mi treba za osnivanje NVO

Vidim da je to popularno a i profitabilno,

Moja NVO bi se bavila ljudima koji zele da emigriraju, pomagala im , mozda i organizovala neke masovnije migracije iz srbije - ako uspem da dodjem do nekih ambasadora i ubedim ih da prime mlade ljude u nove sredine

treba pomoci ljudima u tome, a imam i jednu rodjaku na visokom mestu u ambasadi us, ko zna mozda uspe ,

zamislite tu srceparajucu scenu, 150 autobusa krece prema zapadu , ljudi ne veruju da su unutra njihova deca, ko zna mozda ih ovako nesto dirne pa odluce da na izborima glasaju za LDP,

Imam druga koji je trebao da sa celom porodicom ide u australiju 91e , cale vec dobio vizu za celu porodicu, kad ono uskace deda i kaze evo ti onaj stan , samo nemoj da ides. i lik osta .

ljudi se stvarno mogu iscimati na ovaj nacin !

albanija nas sisa za 1200 $ gdp per capita, a sa zaposlenoscu 20 % bolji,
koliko ljudi ovde jos uvek zivi u kuci svojih roditelja, iako imaju po 25 + godina stvarno treba ici odavde , bar na jamajku, ili neko tropsko ostrvo


Unable to connect to database, username is drupal base is

gh


hg

ggh


ajmo sada mi

kada nas aktuelni politicari iznerviraju, da im postavimo kasikaru na sims, ili mozda Jocic, Ilic, Kostunica & company misle da njihova policija (i Kobre, Zverke i sl.) zaista mogu da ih zastite??

Pa, ako cemo tako, i mi obicni gradjani, oruzja (u steku) imamo...


u tom smislu

mi se tekst biljane c. o RAF sve vise dopada.


ako je odstrel novinara dozvoljen

onda ne vidim zasto odstrel politicara, koji podrzavaju takvo stanje stvari, to ne bi bio. Mi nemamo tradiciju oruzanih pobuna, ali, u krajnjoj liniji, zasto da ne, za sve postoji prvi put... A moze se desiti da kap prelije casu. Pa da jurisamo na TV bastilju kao 9 marta, samo u tom slucaju, necemo napraviti gresku, spojicemo 9 mart sa 5 oktobrom, a zavrsicemo i posao koji je trebalo zavrsiti 6 oktobra, sve o istom trosku, ovoga puta...


necemo da ubijemo

necemo da ubijemo kostunicku and Company , mozda cisto da ga onesposobimo za obavljanje funkcije premijera , onako politicki ! nikako fizicki mada sam jednom cuo za ideju da mu neko puca u zube sa strane i da mu sjebe vilicu, cisto da ga ne ubije a da ne moze da vise bude premijer.

Ima svakakvih budala !

Nasilje je uvek odraz nemoci, zar smo mi nemocni protiv ovakvih Budala koji ubijaju novinare , zar smo nesposobni da ih zaustavimo,

ne oni su nemocni

kad pribegavaju ovakvim sredstvima

Kad ih mrzimo to znaci da smo nemocni protiv njih, kad ih preziremo znaci da nam nista ne mogu


mi nismo nesposobni, ali

mi nismo nesposobni, ali jesmo nemocni protiv budala koji ubijaju novinare, nevine decake, |
jedna meni veoma draga osoba mi je pre nekoliko dana rekla:...onda su pale bombe na beograd, a ja sam osetila olaksanje.


sonja k.

pozdravi tu osobu. isto sam osetila olaksanje . bila sam u fazonu , napokon neko ko ce nam skratiti muke.


hocu kapi.

nego gde su nam blogerske demokrate, fin i pametan svet - covek u belom, dracena, doktori, ice cice...
beru jorgovan danas?!


posljednja vijest


Oibibio

Baš tako se osećam.
Zar nema načina da se ta kola izguraju na neki sunčani proplanak sa kojeg puca prelepi pogled.
Mesto na kojem se udiše kosmos.

Zašto spava Svetovid. Zašto ne skine magiju sa očiju i ne pokaže svima da su u blatu.
Neki blato ne vide, neki uživaju da se kao svinje valjaju u njemu, a samo nekolicina gura ka tom proplanku i vrišti u nemoći.


Na Istoku nista novo

Gospodjo Sonja, nema vise dogadjaja u Srbiji koji mene moze iznenaditi posle ubistva Djindjića. Slično je u Rusiji sa naprednijom radioaktivnom tehnologijom...

U nedavnom intervjuju na B92 je Dejan bio dovoljno samokritičan pa je deo odgovornosti pripisao novinarima samim. Autocenzura novinara je nazalost deo tranzicije.

Naravno osudjujem sve oblike nasilja i najvise se bojim drzavnog koji je doveo do ponovne eskalacije naoruzanja po celom svetu. Dividenda mira od pada Berlinskog zida je bila izuzetno mala...

LP mag. MMM, Ljubljana


mi se znamo?

pozdrav i vama
s


fuckin' hell

Srecom da je stradao samo prozor. Protivim se nasilju, narocito ljudskim zrtvama na bilo cijoj strani. Mada i Srbija tokom redaljke nad njom, mora sebi da da negde oduska.


.

.


fuckin' paradise

Protivim se perverzijama sa bilo cije strane. Mada bi mogao da me poljubis u odusak.


sta ti znaci ovaj komentar?

sta ti znaci ovaj komentar?


Ma...

Dvoumio sam se da li da se umesam...


ili mozda Bolid?

ili mozda Bolid?


AcoB & R - DOSTA!

Nadjite drugo mesto za prepucavanje! Verujem da se vecina slaze sa tim!!!

Mungos

P.S. Na dobronamerno insistiranje mnogobrojne
blogerice Krasici, skinuo sam potpis u svom
punom i duhovitom obliku koji su vec svi primetili...


AcaB

nisam tebi uputio pitanje, nego R-u...
tvoj post sam procitao pre nego si se predomislio ;))


Dusan Jovanovic-pokojni novinar

http://www.dan.cg.yu/ (slika u desnom gornjem uglu)
Sta bi Dusko napisao:
Da vam se javim moji dragi prijatelji,poslije 1054 dana neizvesnosti.Mene je neko ubio ,jos dok smo bili u zajednickoj nam drzavi,krnjoj Yugoslaviji,kako bi rekao nas prijatelj Mesic.Niko nije ni glasa podigao,o tome se uporno suti,a ja sam bio novinar.
E sad ,vise je galame i medijskog pristupa jednoj bombi na simsu koja nikog nije ni povrijedila,a kamoli ubila.
Da ste bar upola skichali za mene,kao za ovu kasikaru,do sada bi se nasle moje ubice.
Hvala vam dragi prijatelji!
(Pateticno,zar ne)
-----------------------------------------------------
Ovaj lik ,koji je ovo pisao inace zivi u Poljskoj,gdje vlada demokratija iz udzbenika.Jest da su neka dva rodjena brata na vlasti,crkve nema nigdje javno. Inace u ovoj zemlji (Poljskoj)nije uopste uticajna,vrlo marginalno,nasuprot Srbiji gdje vlada klerofasizam na celu sa Crkvom i rezimom Kostunica-Tadic.
Strasno.Cuj, bacili mu bombu pod prozor.Pa valjda da su ga htijeli ubiti,UBACILI bi je kroz isti prozor.STrasno.
Cujemo se!Sada moram da ovdje u Warsavi,otvorim kisobran,jer u jednom dalekom gradu ,a nama tako bliskom,pada kisa!
Pozdrav!


votazi,

pa taj tip je bio nemoralan . http://www.un.org/icty/bhs/cases/milosevic/indictment/jov-r77-021008b.htm
inace , neki kreten (jedan od patriJota) me je svojevremeno uputio na te crnogorske novine (u rangu su Kurira) i ja sam bila zapanjena da je uopste bilo dopusteno da se izdaju takve novine.


evo nekih pisama

SLOBODNI, PRAVDOLJUBIVI INTELEKTUALCI ŠIROM SVETA - SRBIJA ODMAH TREBA VAŠU POMOĆ

Braćo i sestre, drage dame, poštovana i uvažena gospodo, slobodni, pravedni i istinoljubivi intelektualci diljem sveta, upravo sada dok ispijate prvu jutarnju kafu udobno smešteni na svojim radnim mestima, ovlaš zvirkate u pristiglu poštu i još nepročitane novine, veselo ćaskate sa svojim saradnicima, razglabate o Američkoj "pravdi, istini, miru i demokratiji", slatko se smejete BUŠOVOM idiotizmu, kao dobar poznavalac rimske istorije moram da naglasim DA JE NERON BIO PRAVI ANĐEO, u svakom pogledu, AKO ISTOGA USPOREDIMO SA NAJVEĆIM ZLIKOVCEM U ISTORIJI ČOVEČANSTVA BUŠOM, - SRBIJA KRVARI. I u prethodnoj noći, nečujno i tiho, dragi moji, NESTALO JE, ZAUVEK, HILJADE SRBA. Ti jadnici su krivi samo zato što su SRBI, PRAVOSLAVCI i ŠTO SU ŽELELI TO I OSTATI. Surčinski i Mila Đukanovića klan mafijaša, predvođeni ČUMETOM, Z. ŽIVKOVIĆEM, Č. JOVANOVIĆEM, D. MIHAJLOVIĆEM, M. ĐUKANOVIĆEM i drugim mnogobrojnim nekrstima, zlikovcima i kukoljem roda srpskoga u redovima DOS - aganlija i DPS - kučukalija, bratski potpomognuti u svemu od strane Amero-Engleskih zlikovaca i porobljivača, Italo-Švapskih fašista i nacista, arnautskih balista, bošnjačkih muslimanskih fundamentalista - ČELIČNOM METLOM ČISTE SRBIJU OD SRBA. Sto hiljada "domaćih" i belosvetskih izroda najgore vrste i najkrvoločnije naravi nemilice, mučki i na najzverskiji način, muči i tiraniše DESETAK MILIONA GRAĐANA SRBIJE samo zbog ličnog izživljavanja. Apsolutno sam siguran da su sami likvidirali svog bosa ĐINĐIĆA samo zbog toga da bi imali povod, orginalan američki recept - nema šta, da čine sve ovo što sada čine. U senci iračkih događanja, instruisani, indokrinisani i potpomognuti upravo od onih zveradi koji javno ubija nedužnu iračku decu, žene, starce, invalidne, retardirane i bolesne, koristeći priliku dok "službena Evropa" još sanja u najdubljem zimskom snu U SRBIJI JE NAJVEĆA GOLGOTA U NJENOJ HILJADUGODIŠNJOJ ISTORIJI. DOS-aganlije su se već obračunali sa svojim nedoraslim političkim protivnicima, naravno bez izbora i na njihov prljavi, kukavički i "demokratski" a la BUŠ način, oni pošteni i patriotski orjentisani, istina škrguću zubima, ali svesni činjenice da ukoliko bilo šta učinu građanski rat je tada neminovan i velika katastrofa neizbežna, DAKLE, ĆUTE I TRPE NEMA IM DRUGE - IZ SOPSTVENE KOŽE SE NE DA IZMIGOLJITI, zamenjali su sve čestite i patriotski orjentisane oficire, policajce, sudije, direktore škola i fakulteta, kidišu, čak, i na SVETI ARHIJEREJSKI SINOD SPC - očito da i tamo hoće da imaju većinu i da sprovode svoju đavolju veru upravo onako kako im nečastivi to i naređuje. SRBI I SRBIJA su na najvećim iskušenjima, najvećoj muci i najbolnijoj sramoti u svojoj istoriji...

Braćo i sestre, drage dame, poštovana i uvažena gospodo, slobodni, pravedni i istinoljubivi intelektualci diljem sveta, BRATSKI VAS MOLIM, PONIZNO I UČTIVO KAO VAŠ NAJODANIJI SLUGA, R A Z M I Š L J A J T E O T O M E - MOŽDA ĆE UPRAVO VAŠA POMOĆ SPASITI SRBE I SRBIJU OD NAJVEĆEG ISKUŠENJA U NJIHOVOJ I NJENOJ ISTORIJI. Bratski, onako znalački, a i kako bi drukčije, animirajte "svetsku javnost" da pomogne da se razobliči "demokratski" režim u Srbiji i na taj način spasu svi građani Srbije. Srpske patriote ne mogu više ništa da urade - SVAKI NJIHOV POKUŠAJ IZAZVAO BI NAJBRUTALNIJI I NAJKRVOLOČNIJI BRATOUBILAČKI RAT. Molim VAS potrudite se DA DO TOGA NE DOĐE. Milioni života srpskih junaka, pravednika i mučenika, hiljade i hiljade Ćele-kula bi se njihovim lobanjama dalo sagraditi, je ugrađeno u TEMELJE NAŠE OTADŽBINE. NE DOZVOLIMO DA SI TI TEMELJI RUŠE - ODBRANIMO SRBE I SRBIJU OD NEČASTIVIH KOJI NA NJENE TEMELJE NASRĆU.

S VEROM U BOGA, SRBE I SRBIJU PONIZNI RAB GOSPODNJI,
KRSTAN KOVJENIČ

P.S.

Poštovana i uvažena gospodo,
mnogo više o ovome kao i o mnogočemu drugome
možete da nađete i pročitate na sajtu www.revijad.cg.yu/dan
u rubrici »Pisma čitalaca«
Pridružite se da pametno iskoristimo vreme
s poštovanjem i dubokim uvažavanjem
KRSTAN KOVJENIČ

iz drugog pisma

Poštovana i uvažena gospođo/ce,

Nešto više možete saznati o Vašem ĐIKIJU, DOS-aganlijama i Vama na sajtu www.revijad.cg.yu/dan/ u rubrici »pisma čitalaca«. Posle toga mi se javite da malo »proćaskamo«.

S VEROM U BOGA, SRBE, SRBIJU I SLOBODNE I PRAVDOLJUBIVE INTELEKTUALCE DILJEM SVETA,


tebi je bas dosadno...

tebi je bas dosadno...


a ovo sam dobila

od istog tog ludaka malo pre nego sto je djindjic ubijen

>> "Kovjenic Krstan" - 2/23/03 5:39 AM >>>
Postovana gospodo/ce Svetlana Stamatovic,
Jutros ste me istinski, istina kiselo i zlurado, nasmejali Vasim a la
dindicevskim smislom za humor. "Srbija u Hagu" je bolna realnost od koje ni jedan Srbin ne moze da pobegne. Da, da, postovana gospodo/ce, Srbija se danas brani i u Hagu. Nadam se da ce bas ta briljantna odbrana velikih srpskih patriota koji Srbe i Srbiju srcem, dusom i istinom brane proizvesti jedino i moguci efekat da Srbija bude geografski upravo onakva kakvu sam Vam juce predocio, a srpska istorija ce glorifikovati srpske heroje: Milosevica, Seselja, Karadzica i Mladica upravo onako kao sto je slavila i slavi: Kneza
Lazara, Milosa Obilica i Nikolu Pasica. To je jedina realnost koju Vi, Vasi pajdasi i mentori ne mozete da shvatite, naravno mnogima od Vas to i ne zamerim jer znajuci da su Vasi ideolozi (Bus, Dindic, Batic, Jovanovic i ostali DOS-ovnovski celnici) "ljudi" sa IQ 50 i od njih to niko normalan i ne ocekuje, ali dan kada ce Srbi i Srbija biti upravo onakvi kakvu je i zamisljaju srpske patriote je realnost koju Vi i Vasi ma koliko se upinjali i ometali tu neminovnost ne mozete vise sputati. Antiamerikanizam je nezaustavljiv pokret, svakim danom sve veci, odredeniji i jaci, a sa njim je i dan da Srbi i Srbija postanu ono sto su i zasluzili u svojoj bogatoj milenijumskoj istoriji sve blizi. Vasa "istina", izdajice sopstvenog naroda, otadzbine i vere nece imati takvu privilegiju, nece se cuti u Hagu vec ce Vam pravedno i pravicno suditi srpski sudovi, cak necete imati ni takvu privilegiju da se mozete skrivati u okrilju svog naroda i u svojoj zemlji vec cete kao izrodi jurcati "!
po tamo nekoj vasoj Bolivuji" bezeci od srpske
ruke i srpske pravde...
Crtane filmove vec poodavno ne gledam, situacija u kojoj se nalazim - briga za egzistenciju sopstvenog naroda, Otadzbine i briga za intelektualno usavrsavanje i napredovanje mi ne dozvoljavaju da gubim vreme uz tu razbibrigu tako da vise i nemam omiljene serije, pogotovo ne, omiljenog lika. Da, da, omiljeni likovi najnovije istoriji Srba i Srbije su mi svakako gospoda: Milosevic, Seselj, Karadzic i Mladic. Na zalost zbog sprecenosti nisam u mogucnosti da prisustvujem ispracaju u Hag srpskog heroja prof.dr. Vojislava Seselja, ali, dace Bog, njegovom POVRATKU iz Haga, svakako, cu da
prisustvujem jer se i sam neskromno smatram intelektualcem koji je utkao deo sebe u ISTINU koja se zove SRBI i SRBIJA. To sto pokusavate da "interpretirate" dikciju prof.dr. Vojislava Seselja je "prica" koja plasticno odslikava Vasu intelektualnu nezrelost, misaonu spatnost i vasu licnu anomaliju. Pazljivo procitajte ili poslusajte bar jednu recenicu koju izgovori Vas ideolog Dindic, uporedite je sa recju gospodina Seselja i mada Vam sada to nije jasno docete i sami do zakljucka ko je u stvari elokventnije, intelektualno jasniji i dikticki ispravniji.
Da sam na Vasem mestu, ovo Vam saopstavam najblagonamernije, veoma bih se zabrinuo za svoju buducnost jer najnoviji obracuni izmedu bandi, kriminalaca i mafijasa (kum Dindicevog kuma umalo Vam ne oduva "omiljeni lik iz Vase
crtane serije") ne obecavaju bolje sutra Vama i Vasim ideolozima. Naravno, mene to ne zabrinjava, pooubijajte se izmedu sebe i na taj nacin pomognite Srbima i Srbiji, ali zbog onih zalutalih, koji su samo zbog pohlepe, licnog bogacenja i avanturizma popunili redove DOS-ovaca, zabrinjava me sve to. Dan kada ce se, nadam se uskoro, "ohladiti" Dindic je istina koja se svodi na pitanje dana. Njegova "buducnost" je izvesna, a Vasa je u Vasim rukama - ako
Vam bude jezik brzi od pameti nije Vam bas izvesna.
S postovanjem i dubokim uvazavanjem,
Krstan Kovjenic

Odgovor koji sam mu poslala:
Postovani Kovjenicu,
Vash, ali samo Vash heroj Miloshevic nam je u nasledje ostavio dva naj: naj-manju i naj-korumpiraniju drzavu, koje bi se i Knez Lazar i Milos Obilic i Nikola Pasic postideli da su nekim slucajem nasi savremenici. Zato, nemojte mesati babe i zabe ! A sto se tice IQ , zao mi je sto o Vasem ne mogu da raspravljam jer da bi se IQ izmerio, morate posedovati mozak , a Vama upravo to nedostaje. Od poprilicnog ispiranja, Vasa lobanja je ostala prazna. Napunite je bar, cvecem ,pa da necemu sluzi. Vase pretnje ne cude. Obezglavljeni, drugacije i ne mozete reagovati. Ja Vas zalim "gospodine" Kovjenicu jer ste impotentni poput Seselja, bez muda , kad moram tako prostacki da se izrazim. Pozivate u rat , ali u njega ne idete, jezikom palacate ali ruke drzite iza ledja, da ih ne uprljate. Mozete ubiti Djindjia , mozete ubiti mene, ma, nije to problem, a jos manje podvig. Nego,pokusajte sakupiti Vas mozak tek da biste licili na coveka !
Svetlana Stamatovic


djindjic je sveti sava

djindjic je sveti sava moderne srpske istorije, reformator i intelektualac, covek koji je ulivao energiju, drzao govore i vodio politiku koja je menjala svest gradjana. da je danas ziv ne mogu da kazem da se ne bi desio napad na novinara, ali bi drustvena reakcija, pre svega mislim na elitu kojoj je on trasirao put, bila i jasnija i spontanija.

zorana djindjica nisu zaustavili gradjani, koji su mu istina davali neveliku podrsku, vec elita koja je legitimisala silu kao sredstvo obracuna sa neistomisljenicima, pokusavajuci na taj nacin da pokaze da njen samoubilacki mentalitet nije porazen svescu gradjana 5-og oktobra, vec samo jacom silom. zato i racunaju na to, da ce njenim nestankom osvetiti svoj poraz, ne shvatajuci da kvalitet drustva i snaga drzave pocivaju na mocnom pojedincu, a ne na kolektivnim predrasudama i zanesenoscu sopstvenom velicinom, koja se prikazuje mitski i bezgresno

``metak u srce zorana djindjica je metak u srce srbije``


niksone,

da je djindjic ziv, ti bi po forumima i blogovima sirio pricu o njegovim vezama sa mafijom.

hajde budi iskren i kazi sta si govorio i mislio o djindjicu 2001. i 2002. godine? ali iskreno, kad si shvatio ko je bio djindjic?