Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

ZLOČINI BEZ KAZNE

--Vrednost ljudskog života vrtoglavo je devalvirala od dolaska Miloševića na vlast (s tim da ni pre njega život nije imao visoku cenu u Srbiji, da se ne lažemo). Neutvrđen je ali je svakako ogroman broj ljudi koji su izgubili život, a da niko zbog zločina nije odgovarao. Zbog te tradicije/prakse Srbi su još uvek u čudu zašto ih međunarodna zajednica progoni zbog utvrđivanja odgovornosti i kažnjavanja za oduzete živote u zemljama u okruženju. A zbog toga što se »kod nas kući« zločin ne otkriva niti se kažnjava zločinci i dalje oduzimaju živote. U tome leži jedino objašnjenje zašto je ovo što se predstavlja državom zapravo zločinačka organizacija, a ono što se zove društvo - zločinačka zajednica.

I šta građanin Srbije može da uradi ukoliko ima potrebu da reaguje na zločine? Da traži od ministra da ga zaštiti od delovanja onih interesnih grupa koje su tog istog postavile da im bude ministar!? Ili da policija, čiji su pripadnici ubili i premijera i nekadašnjeg predsednika, pronađe i kazni bombaša/e što sad novinaru »svira/ju« pod prozorom!?

Bombaši, stormfrontovci i ostale bitange su samo posledica toga što smo dopustili da Srbijom upravljaju ratni tajkuni i profiteri. Oni su sada vlasnici Srbije. Oni se pitaju ze sve: upravljaju medijima, postavljaju urednike, ministre, formiraju vladu... Oni su proizveli društvo u kojemu je tzv. elita anestezirana, potkupljena, preparirana... U takvoj Srbiji u kojoj je urednica »najstarijeg lista u Srbiji« ista ona osoba u čijem tekstu, objavljenom pre dve godine u NIN-u, ispod slike egzekucije koju nad nedužnim mladićima sprovode Škorpioni, piše »ko su dželati a ko žrtve«, naravno da se ološ ohrabri i krene u »deljenje pravde«.

»Imamo civilizacijsku potrebu da se suprotstavimo ovom zlu koje nam uništava državu i nas u njoj. Zato što smo dužni da pokažemo svetu da ovo nije cela Srbija. Zato što moramo da nateramo svet da se zapita: zašto Srbijom danas vladaju ratni profiteri i zločinci, Mirinni lakeji ili Miloševićevi ministri, svi oni koje je taj isti svet držao na listama zabrane putovanja a danas ih podržava.«
(Vladimir Popović, u intervju Statusu, koji mediji pod kontrolom "apsolutnog gospodara i vlasnika Srbije", ovih dana sramno prećutkuju)


ej nune

bravo!
x


Beba Popovic, kao i uvek,

superioran i sjajan!


Evo ...

Drago mi je sto je pomenut

Drago mi je sto je pomenut Vladimir Popovic,
njegovo misljenje izuzetno cenim,postujem.
Reci koje imaju takvu jacinu i koje se tako glasno cuju,
brzo i kvalitetno razmisljanje,bez straha.
Odusevljen.

To je ono sto ovi treba da nauce.
Recima,znanjem,kreativnoscu da se bore,
a ne ubijanjem(sto je manjak ovde gore navedenog,
pa se onda ide na silu).

Steta sto nije ovde na blogu,kako je vec neko rekao,
zbog mene na prvom mestu.

Kada vec hvalim i ovde naravno ima nekoliko osoba,
meni veoma dragih,
za koje mogu da kazem da su mi
"najbolji prijatelji po razmisljanju".


V. B. Popović:

"Pola građanske Srbije sedi uz kompjuter, čita forume i blogove, ne bi li saznalo i čulo istinu. I pored toga, Koštuničinim kerberima poput Ugrice, Antonića, Jankovića, Crnčevića smeta i blog! Na to malo slobode govora kidišu kao divlje zveri, a posebno na one blogere koji imaju hrabrosti da kažu "velikoj inkviziciji" Koštunice i Legije: "Ipak se okreće!" "Nacionalni je interes da se ne okreće", kaže Koštunica i svi horski ponavljaju, jer je to isplativo."


Tamara

hvala za ove citate. Statusa nigde u gradu nema. Uuups!? Da nije opet neko obijao trafike!?


U prvinciji

ga tek nema, "status" trafikantata je da nisu ni culi za "Status.


V. B. Popović:

Hoćete li tipovati „Mirine lakeje i Miloševićeve ministre“ u Vladi Srbije!

Ja nisam rekao da su u Vladi Srbije. Ne, oni vladaju Srbijom preko Vlade koju su sami sastavili! Ne samo da su vlasnici Vlade, oni su vlasnici cele Srbije!

Vi ste čovek koji ima iskustva sa tim državničkim poslovima! Možete li reći ko inače kod nas najčešće utiče na formiranje Vlade?

Nekad ratovi i strah, nekad Milošević i banda koja je preživela i ostala i posle njega, ali uglavnom tajne službe i njihove kuhinje.

Važi li to i za vladu Zorana Đinđića ili za Koštuničinu?

Đinđićeva vlada iz 2001. godine je bila volja naroda, a Koštuničinu, onu iz 2004.godine, formirala je mržnja prema Zoranu Đinđiću i njegovom nasleđu.

A ovu danas, tehničku Vladu?

Ovu vladu, koje čas ima, čas nema, zbog čega Srbiju zovu najvećom nevladinom organizacijom na svetu, formirali su, rekao sam, ponoviću, oni koji i upravljaju Srbijom: tajne službe, ratni zločinci, Milošević evi ministri, Mirine sluge, ratno-švercerski profiteri, a pre svih Miroslav Mišković, gigant iz Bošnjana, apsolutni gospodar i vlasnik Srbije. Ono što nije uspeo da ostvari Milošević, uspeo je njegov najbolji đak i dugogodišnji kalfa, Župski Polifem - Miško, uz pomoć „Madame“ Milke Forcan. Zadržao je Miloševićev model, zadržao uloge, samo promenio glumce: umesto Borke, tu je Mlađan, a umesto Kertesa, još jači „igrač“ - Draško Petrović, glavni finansijer Koštuničine Srbije.


По цену да ме сви овде

испљују,не мислим ништа лепо о Мишковићу,али молићу лепо-у чему је разлика између Мишка и Цанета?Можда само друга трговина,а систем је исти.Мислим,неко ради са пљугама,а неко са маркетима.Зато ми сви ти ликови из ткз политичког живота иду на к.Свако штити свога ктитора.


milosrdni sve sam pobrkala

jesi li ti vasilije, miloje, labud ili mladjenovic?


Бринем се

да је код тебе настала тотална конфузија,одмори се.
Немој ми само рећи да ти је Цане идол,успешни "бизМисмен","пословни човек",итд?


ma nije milosrdni, ja te najozbiljnije pitam

kazem ti sve sam pobrkala.


Ја сам свој

,нисам њихов клон,ако си на то мислила.


Milosrdni,

ma nema razlike, bre.


Milosrdni Utisak veceri

Osim sto volis i branis O.Beckovic ( a imate i isti recnik ) vidim da volis i Miska. Kad vam kazu da se ovde uvucete kao "protivnici", ne znaci da se to postize tako sto kazete "meni su svi isti" ili " iako mi ni Miskovic nije drag" ili kao friend koji obozava Kusovca i bas se divi njemu i njegovoj odmerenosti ali zato vredja druge.
Nego rodjace ( ili rodjako ) ti na kurs ponovo, letnju skolu marketinga i "gerila marketinga", vidis da ga nisi savladala(o) iako uzimas pare od naivnih za to isto!
I los si primer nasla za podmetanje, pa i Cane je ortak sa Miskom, zajedno su kupili i Novosti i rade na kupovini zemlje koju pretvaraju u gradjevinsko zemljiste. Naravno sa vladom Voje Kostunice, sto uostalom i ti dobro znas!
Sto se tice ulicarskih termina; pljuga, kinta, zenka,....i sl. znas pravilo - to se koristi u Tv emisiji "Ulozak nedelje"


Пријатељу,ниси схватио мој одговор.

Само сам хтео да кажем да није само Мишко производ шема на "високом нивоу".Има ту још познатих и мање познатих ликова,личности,шта већ.Не завршавам курс маркетинга већ факултет,а сад,и курсеви су супер ствар ако имаш шта ново научити.То што ти назоваш уличним речником(као требало да ме увреди?)ја називам жаргонским речником и могу ти рећи да ништа тако лепо као жаргон не може описати тај олош.


Nismo mi prijatelji

Kakvi bre prijatelji!
Kod Olje u Ulozak, pa tamo vi zargonirajte i podmecite !
I ne izvlaci se sad, poslali su te ovde da "miniras" i razvodnjavas teme.
Provaljen si rodjace(ko) pa na dopunsku nastavu.


Како ли су

само покварени,мамицу им њихову...само ми реци ко ме је послао,БИА,ЦИА,ОЗНА,Коштуњави,неки вадикал,Млађа национале,мали дебели,бркати 'армоникаш...ко,ко?Реци ми,молим те...


Sve jedno je. Nema

Sve jedno je. Nema suštinske razlike među pomenutima (osim CIA-e, koja je tu očito slučajno ili tek rime radi).


Да,рима.

Али,молим за предах,да резимирам зашто сам нападнут овде.
1.мислим да је Јасна написала да код Оље у утиску није био предлог у вези са злочином над новинаром времена г. Анастасијевићу.
1.одговорио сам да је обичај да се у емисији "утисак недеље" пуштају као предлози догађаји који су се десили до петка у недељи приказивања.
2.Тамара је поставила интервју са г. Б. Поповићем,а ја сам осим у интервју поменутог Мишка подсетио да има још "бизмисмена" типа Цане.

Јел сад може неко да ми објасни чему тај напад?

п.с.Лаки,само немој ти да ми објашњаваш,видим да си на путу ка осмом нервном слому


milosrdni

videli ste da je jedan od utisaka bila biljana kovacevic vuco. tu je nazvala olju beckovic nekakvom zlom zenom. to se ovde odmah od dobrog dela prihvata zdravo za gotovo. dakle nema razmisljanja, ima ko ce da razmislja umesto njih.

najbolje je da se pojavi miki vujovic opet na palmi sa cuvenim ``dobro vece, ako je uopste dobro`` :o)))


Nksone, care, 'dje me nadje?!:))))

Hej, MIKI!:)))) Gde ga se seti, majstore?! A mastiljavu olovku si zaboravio?:))))

Idi, bre, nasmeja me do suza!:)))))))

Mungos

P.S. Na dobronamerno insistiranje mnogobrojne
blogerice Krasici, skinuo sam potpis u svom
punom i duhovitom obliku koji su vec svi primetili...


Daj bre zmijojedac

skidaj taj spam sa dna poruke! Jesi li plaćen po broju reči ili šta? :)))


Ne, placen sam po...

... "slajfni". Ja sam novinar, a ne telegrafista.

Mungos

P.S. Na dobronamerno insistiranje mnogobrojne
blogerice Krasici, skinuo sam potpis u svom
punom i duhovitom obliku koji su vec svi primetili...

P.P.S. Nemo' da pocnem da stavljam konjpletan teks'! :)


To se u mom rečniku

zove "spamer".

A telegrafisti su istorija, osim možda naš drug S56a ili yu1bcd, koji se još bavi nekim radioamaterlukom. Inače sam ja imao B amatersku i drugu profesionalnu (iz vojske) klasu u radiotelegrafiji, pa možda zbog toga brojim reči a ne šlajfne i table :P

V.


niksone ,

nije rec o prihvatanju ,nego o slaganju sa biljanom kovacevic koja btw. ima svu moju podrsku.


Kapi, B.K.V. je odlepila!

Biljana K.V. koju sam upoznao pre deset godina, dok je jos radila sa Sonjom B. u Odboru i Biljana koju sam slusao pre neki dan kod Cece... Hej, zaprepascen sam!

(Nisam gledao poslednji Utisak, ali potrudicu se...)

Mungos

P.S. Na dobronamerno insistiranje mnogobrojne
blogerice Krasici, skinuo sam potpis u svom
punom i duhovitom obliku koji su vec svi primetili...


Mungose, sramota!

Quote:
Biljana K.V. koju sam upoznao pre deset godina, dok je jos radila sa Sonjom B. u Odboru i Biljana koju sam slusao pre neki dan kod Cece... Hej, zaprepascen sam!

Uvredu na racun Biljane Kovacevic Vuco si izrekao iz sopstvenog straha i srama. One koji su hrabri kao sto je Biljana i ne plase se da ono sto misle kazu pod punim imenom i prezimenom, u Srbiji proganjaju, maltretiraju, unistavaju im zivote. Za tebe su oni koji sve to podnose i ne odustaju u borbi - "odlepili".

Umesto da iskazes postovanje prema hrabrosti nekog ko govori istinu, bori se sa ovim zlom u Srbiji i radi ono si i ti pokusao - ali si brze-bolje otisao na severnoamericki kontinet da odande, sa daljine, bezbrizno "jedes zmije" - ti ovde plasiras neke uvrede i zle insinuacije. Nisko i jadno.


Neophodna detoksikacija

Neophodna detoksikacija Mungosovog posta od strane Kristine K, podrzavam u potpunosti.

Zmijsko jaje, od Mungosa. Nije ovog puta proslo.


To što se nešto dogodilo u

To što se nešto dogodilo u noći između petka na subote ne može da bude argument da to ne bude u emisiji koja je na programu u nedelju uveče.

Nema tu nikakvih zacrtanih pravila osim ako pravilo tj direktiva nije recimo da se nagrdi amb. Cobel. Onda sve može i sve ima smisla.


milosrdni andjeo,

kada se ovakve stvari dogode ,onda se postupa mimo obicaja , tj. napravi se presedan. s obzirom da ona nije imala potrebu da to uradi, shto ne cudi, jer ipak, ona je kcer matije beckovica ,a "iver ne pada dalje od klade", to nam daje za pravo da pomislimo da nju ta vest nije uznemirila.
shto se tice tvog podsecanja da bla,bla,bla, posle iskazanog razumevanja za olju beckovic, tvoje namere su prepoznate.


kapi

ovo sto si napisala pokazuje tvoje neznanje i neupucenost. olji se moze zameriti sve, ali ne i to da nema obzira prema onima koji su mogli da izgube zivot. ako ne znas zasto, onda bolje cuti


niksone,

kako ti znas tako dobro olju i staona bi ili sta ne bi?
utisak sam gledala i nije ga ni pomenula. sta mislis zasto?
da nisu pred karaj spomenuli natas i viskovic, ne bi se ni tada culo.

hag


ipak je to tuzno!

propustila sam pocetak emisije i od pocetka predloga se nervirala sto je izostao taj o neuspelom atentatu. lazno sam se utesila, da je mozda na samom pocetku emisije rekla nesto o tome i objasnila zasto se to nece naci u predlozima za utisak nedelje, kad je ljuto napala budalu ( svedok u hagu i slicno) ironijom ;" to im daje pravo da ubiju njega i porodicu" i "spustila slusalicu".To mi je dalo laznu nadu... Nemam nikakvu ljubav prema Beckovicki ali ovo i od nje je previse nemoralno.


olju znam koliko i bilo koji

olju znam koliko i bilo koji gledalac utiska, ali sam slucajno saznao jedan detalj iz privatnog zivota. ako ne znate, jer nije neka tajna cutite, inace postajete bezobzirni


niksone,

da nije u pitanju incest , mislim ono tata-kci?


dobro sam, malo me ledja

dobro sam, malo me ledja bole ali ok. hvala


Quote:olju znam koliko i

Quote:
olju znam koliko i bilo koji gledalac utiska, ali sam slucajno saznao jedan detalj iz privatnog zivota.

Poznat detalj za njenog oca. Pre 50 godina se to desilo pre nego što se ona rodila. On je bio mladić koji je došao u Beograd da studira mislim književnost. Student baš nije bio bogat pa je kao i mnogi studenti tada što su radili pronašao jednu ženu stariju dosta od njega koja mu je onda pomagala materijalno a on je to morao da zaradi kao što se pretpostavlja da mladi ljudi zarade u vezi sa starijim.

Samo se zeznuo pošto je ta žena sa kojom se spanđao bila supruga jednog uglednog komuniste mislim da je bio u Privrednoj Komori ili tako nekom položaju dosta važnom. Udba je to pratila kad su se oni sastajali da ima protiv tog iz Privredne Komore i njegove žene materijal da ga kompromituje ako treba jer su takve stvari radili redovno zato što su hteli protiv mnogih da takve stvari imaju. Udba je snimala tajno cele seksualne odnose između Matije i te supruge od tog starog komuniste. Matija je jednom posle seksa pitao tu ženu da mu kaže: »Dali je tvrđi od štafete«? Kada je Udba to dobila na filmu mogla je da ucenjuje i Matiju. Onda je i on postao saradnik. Neznam kako je zavrbovana Olja. Možda automatski preko oca možda posebno. Onaj komunista mislim da se ubio kad je saznao to za ženu jer su ga ucenili. Neznam šta je bilo posle sa tom ženom.

Posle sam čuo da je neki film snimljen ili je jedan roman napisan o ovome samo su promenjene malo neke stvari da ne bude upadljivo. Ali neznam dali je to istina. Neznam ni koji je to film. Ako neko zna molim ga da napiše.


Iver ne pada daleko.....

Radi se o Stanki Veselinov tadasnjoj ministarki kulture i malo je drugacije, on je angazovan od strane udbe da snima njihove seksualne odnose i da je provocira kako bi udba imala sa cime da je ucenjuje ,a zbog muza.
Dakle on je nosio "Nagru" u njihovo ljubavno gnezdo i stavljao je pod krevet i onda snimao njihove razgovore.Jednom prilikom da bi se nasalio sa onima koji skidaju transkripte pitao je ministarku da li je lepsa ova moja ili Titina stafeta ? ( ili je on to izmislio da bi prikazao disidentski staz).
Za usluge od sluzbe je i dobio stan( zgrada UDBE ) u kome su se rodile i Matijine cerke.


Mali filmski dodatak...

Evo ga i film koji je snimljen o ovome o čemu diskutujete, gospodo... http://www.imdb.com/title/tt0191968/

Scenario je pisao Veca Lukić, insajder.

A moji izvori su svojevremeno tvrdili da je reč bila o Mitri, prvoj Djilasovoj ženi, a ne o Stanki V.

Pozdrav, David

EDIT: A simpatično mi što su inicijali glavnog lika MB, i što ga maskiralo u - slikara! Nuto qca u slamnatom, a?


olja - agent udbe :o))))))))

olja - agent udbe :o))))))))


šta se ti cerepačiš tu?

Pa to je porodični biznis. Ili nisi obavešten?


Cerke ko sinovi

S'kolena do kolena


Da te podsetim Dicksone

Da je ta ista i "fina" Olja ismejavala, vredjala i napadala i pokojnog Djindjica posle "Limesa"!
Toliko o njenoj obzirnosti i finoci.


da podsetim samo

da je o.b. napravila presedan onomad kad je predrag marković ucenio da poizbacuje sve ostale goste iz emisije ako hoće njegovo veličanstvo. i tako je učinila. odjebala ostale goste i zadržala uobraženog.

dakle, kad samo hoće o.b. pravi krajnje neprofesionalne kompromise, kad neće - neće.

da u njoj ima i "n" od novinarke ovu bi emisiju posvetila isključivo pritisku na slobodu javne reči u srbiji te ugroženosti ličnih sloboda i bezbednosti gradjana. prepoznala bi do koje je mere ugrožena njena profesija i ne bi propustila priliku da svoju, veoma gledanu emisiju, iskoristi da o tome alarmira javnost.

problem je što je o.b. neopravdano svrstavamo u novinarke a ona je prosto estradna zvezda.


Zvek,

pa markovic je clan krunskog saveta sa taticom. a tatica pise scenario i postavlja uslove.

Da, da je slcajno izmedju petka i subote bio napad an andrju mladenovaica, na primer, ili da je goreo hilandar, na primer, da li bi i to okasnilo? samo pitam.

hag


Oproletvovanija

Nije samo kod njega pravila izuzetak i za Dinkica, Cicka ali Ranka Munitica (??) je menjala koncept i same ih zvala( pored Tadica naravno i Mila kad ga je ono vredjala). Ali je zato Zorana Zivkovica ( tada bio premijer)dovodila u studio sa jos 3 gosta pored njega, kako bi ga i na taj nacin omalovazavala i saopstavala sta oni misle o toj vladi.


Ne razumem se mnogo u

Ne razumem se mnogo u televiziju ali mislim da ona uopšte sama ne određuje te goste nego to zavisi dali gost odgovara Borisu Tadiću. Neznam dali je tačno ali sam čuo da je ona u stvari zaposlena u jednoj kompaniji kod nekog saradnika Borisa Tadića a ne na B 92. Možda Nemanja zna jer on zna svašta ili Vi Berija. Ako je to tačno onda ona ustvari radi na dva mesta samo da na televiziju pozove nekoga da hvali vlast.

Gledao sam kako je napadala Mila Djukanovica. Ali nije uspela ništa jer je on mnogo pametniji od nje.


emisiju utisak nedelje ne

emisiju utisak nedelje ne radi b92, vec posebna produkcija. a sto se tice mila djukanovica, on je prevarant i pravi se englez. gde bas nadje mila djukanovica, drugog slobu


sećam se antologijskog

sećam se antologijskog pitanja milu djukanoviću: "zar je moguće da su vam bliži albanci nego "vaši" ljudi iz srbije"? čovek je prvo odgledao u neverici a onda joj strpljivo objasnio da su albanci o kojima ona govori gradjani crne gore gde i ostvaruju pravo glasa, a da ti koje ona doživljava kao "naše" (za razliku od albanaca koji su valjda "njihovi", "tudji", šta li) ostavaruju pravo glasa u srbiji.

sumnjam da je i dan danas sirotica shvatila lekciju gradjanske pristojnosti kojoj je djukanović tada pokušao da nauči.


zvek mislim da gresis. ja

zvek mislim da gresis. ja cesto pratim razlicite emisije i obicno novinar koji ispituje pored svojih pitanja, postavlja i pitanja politickih protivnika. naime postavlja ono pitanje koje bi postavio politicki protivnik gosta u emisiji. utisak nedelje je jedina politicka emisija koji ja gledam, iz najmanje cetiri razloga: 1. predlozi 2. nema pljuvanja kao na pinku 3. uvek zanimljivi i dobro odabrani gosti 4. pristojna voditeljka


Kad Dickson kaze... A

Kad Dickson kaze...

A voditeljka pristojna kao Ruska Jakic kad oseti tvrdo.


:)

ova jos ziva?



zokster inace dosledno

zokster inace dosledno bojkotuje emisiju :o)))


zokster nema TV u kuci

zokster nema TV u kuci poslednjih desetak godina.


nemam ni ja pa gledam preko

nemam ni ja pa gledam preko interneta


primetih

da ovaj nikson najcesce komentarise zoksterove postove, juri ga i zaskace po blogu...zar ne?


jel se ti salis?

jel se ti salis?


ne, ne salim se, samo

ne, ne salim se, samo primecujem.


Izdajnice, izdajnice

Oljiska radi( sad je vec ortak) sa Saperom i Krsticem u njihovom sistemu McCan+Idols+ Nova+Young& Rubicam+.....
Ona je bila kreativni direktor tih firmi ali to u fazi dok su ovi radili za SPS i JUL firme(ali pre 5.X )
Cim je dosao 5.X vise nisu ni pipnuli to!
Oljiska je u medjuvremenu postala direktor agencije Idols-Lowe- Lintas ili tako nesto i moram da ti kazem izdajnice da to nema nikave veze sa konfliktom intresa na sta vidim ti aludiras.
Ona je profesionalac i u svakom trenutku moze da napravi jasnu razliku izmedju privatnog i poslovnog. Izmedju licnog opredeljenja i profesional potrebe. Cak i kad je klijent njihovog sistema bio Kostunica ili kasnije Tadic to gledaoci nikad nisu mogli da primete. Zato mislim da to sto radi zajedno sa savetnicima jednog politicara jedan drugi posao ne smeta da ima nezavisnu Tv emisiju koja je u isto vreme i kredibilna.
Uostalom gledaoci su najbolji sudija, oni najbolje znaju da li je iko ikada mogao da iz njenih emisija oseti na cijoj je ona strani, za koga glasa, koga mrzi, ko joj nije po meri,....
Ne izdajnice, niko to nikada nije mogao da primeti pa prema tome potpuno je nebitno gde ona radi i sta radi u slobodno vreme dok god njene emisije odisu profesionalizmom i nezavisnim novinarstvom.


Utisak-Ulozak

Ja se slazem sa izdajnikom mada mislim da bas i nije reprezent da napada Olju on, s'obzirom da je polupismen i da ce to sigurno iskoristiti za sledeci Ulozak kao predlog i tako pokazato koja je to druga Srbija koja je protiv nje, tatice, Borisa i Borisovog tatice.


slabo pratim službovanje

o.b. ali me ne čudi da homeinijev slučaj nije jedini. gledala sam medjutim tvb92 kad se ova bruka desila i teško mi je bilo da poverujem da mučenica počinje emisiju "objašnjenjem" zašto je do promene spiska gostiju došlo. kao da bilo kakvo objašnjenje može opravdati glupost odluke da se na ucenu pristane.

jedna od onih situacija kada osetiš da ti se obrazi crvene zbog tudjeg blama.


Cicka?

Quote:
Nije samo kod njega pravila izuzetak i za Dinkica, Cicka ali Ranka Munitica

Sta ti je to "Cicka" (tacnije, ko je to)? Mislim da se ne radi o Ranku Muniticu vec o Igoru Mandicu.


Ranko Munitic je bio sam u

Ranko Munitic je bio sam u emisiji. Kao i Igor Mandic.
Samo mi nisu jasni oni znaci iscudjavanja iz gornjeg posta na Munitica. Da nam je vise takvih kao sto je Ranko, normalnih, pristojnih, vrednih i inteligentnih ljudi.


Bio je Munitic

Bio je i Munitic


Greška

Mislio sam da je bio Čičak, abio je Mandic.


Greška

Mislio sam da je bio Čičak, a bio je Mandic.


Čičak nije bio sam. Znam

Čičak nije bio sam. Znam pouzdano, jer sam mu smimila emisiju.

Milo je sličan Miloševiću al' malo sutra.
A ona je bila nevaspitana i više je to govorilo o njoj nego o Milu. I jedini koji je rekao da je ateista. Naši svi su to bili i naprasno postali vernici. Moža je Koštunica jedini bio.

Budući ministar ino-poslova je takođe bio član Saveza komunista, i ministar za dijasporu. Bio na otvaranju mosta Barina "Most 51. divizije" koji spada u kategoriju "Bratstva i jedinstva" 74. godine, pa u vladi Gorana Hadžića 91. i završi u monarhističkoj stranci.

Ranko Munitić je vređao Borku Pavićević. To mu je bilo glavno u tom utisku.

Matija, ah, Matija. Samo da nađem pesmu akademika

Evo je. Posvećena Bilu Klintonu. Za pamćenje.

Matija Beckovic, april 1999.

JEDAN COVEK VLADA SVETOM A NE MOZE SAM SA SOBOM

Sta bi u ovom casu kad pola mene drhti a pola se ponosi, mogao da kaze
pesnik
kome uz to i bombe upadaju u rec?
Jedan covek vlada svetom, a ne vlada sam sa sobom. On ne zna ni gde je
Srbija,
ni gde su Srbi, ni sta im je Kosovo. Prvo nudi da nas usreci,a kad to
odbijemo
hoce da nas unisti. Bombarduje nas "da bi sprecio ubijanja i razaranja,
zaustavio humanitarnu katastrofu". Kakva sramota za ljudski rod, kakvo
ponizenje
i iskusenje za srpski narod! Dugo lete da nadju neku nepravdu, prolecu
globus,
kontinente i okeane i nigde ne mogu da je nadju sem u Srbiji i na Kosovu. A
sve
se to za njih desava na nivou video-igara. Nasi zivoti i nasa zemlja su samo
krstici na njihovim ekranima. Sedeci u kabinama, preklapaju krstice i
pritiskom
na dugme resavaju nasu sudbinu, dizu u vazduh ceo jedan narod i sva njegova
dobra.
Ko bi mogao poverovati da ce devetnaest najvecih i najmocnijih drzava sveta
krenuti da uniste jedan od najmanjih i najbespomocnijih? I sada je pred
citavim
svetom jedan test na koji bi valjalo da odgovore svi
misleci ljudi, nezavisni duhovi, slobodna glasila. Da li da pomognu
devetnaestoricu ili jednoga? Da jednome odmognu da se brani ili
devetnaestorici
da ga dotuce? Na toj jednanici be se moglo proveriti mentalno zdravlje
covecanstva koje danas glasnije oplakuje jedan nevidljivi avion nego ceo
jedan
vidljivi narod.
Covek koji vlada svetom a ne vlada sam sa sobom je od medjunarodne
zajednice,
Ujedinjenih nacija, Evropske zajednice, NATO pakta, predsednika najvecih i
najuglednijih drzava sveta napravio novu Moniku Levinski. Hteo bi da osvoji
svet
a da mu ne pogine ni jedan covek. I zato ga vise uzbudjuju tri izgrebana
vojnika
nego izgrebana Gracanica i Pecka patrijarsija. A gadjao je i Gracanicu i
Sumarice. Cudo da po obicaju nije sacekao do Vaskrsa.
Kosovo je srpski arhetip. Da je negde van nas, a ne unutra, u nama, mogli bi
i
da ga damo. Ovako, kako da ostanemo zivi ako ga iz sebe iscupamo? Taj
arhetip je
ponajzivlji u Crnoj Gori i ako Crna Gora to zaboravi tu je NATO - pakt da je
podseti.
I sta preostaje jednom srpskom pesniku nego da ponovi ono sto je vec rekao
jedan
srpski mucenik : "Samo ti, dijete, radi svoj posao!".

Matija Beckovic

Lepo. Nema šta.

Hag


Uh, moćno!

Odustao sam na pola :P


Mило као атеиста

регистровао цркву у центру за безбједност на Цетињу.Опште је позната ствар да је један од Милошевићевих ученика..као и да је био у младим горанима Црне Горе на излету у Дубровник 1991/92.У плану је и нови језик који ће се звати матерњи,ваљда по матери,ко ће ли га знати..ваљда му је то остало од тате Милошевића.И мада 60% људи у ЦГ кажу да говоре српски треба увести и матерњи,за сваки случај.Једино за шта му од свег срца хвала је што су отишли.


Baš kao što je Koštunica

Baš kao što je Koštunica registrovao nedavno u Beogradu Islamsku zajednicu člana JUL-a Hamdije Jusufspahića. Čak i nije baš kao jer tu takve zajednice nikada nije bilo (čak ni u turska vremena), za razliku od crnogorskog slučaja gde je postojala autokefalna crkva do pre 90 godina kada je prisajedinjena tada nastajućoj Srpskoj patrijaršiji.


Па тако некако

али зар треба да нам буде узор мало гори од горег или шта?
То за ЦГ цркву нисам знао,јел има неки линк?


Po internetu ima svega i

Po internetu ima svega i svačega dalo bi se svakako i tu naći svega. Ustrojstvo SPC je nešto što nije nikakva tajna. Ja sam se pre dvadesetak godina malo "bavio" time tj. iščitavao masu toga dok još nisu bili posakrivali sve što ih kompromituje. Tako da ako te zanima nešto konkretno - slobodno reci, valjda će se naći u mojoj arhivi. :)


Quote:Baš kao što je

Quote:
Baš kao što je Koštunica registrovao nedavno u Beogradu Islamsku zajednicu člana JUL-a Hamdije Jusufspahića.

Srdjane, molim te da "kriticku ostricu" malo fokusiras, tj. da je zadrzis, ako vec moras, na SPC. Muslimanska zajednica u Beogradu je manjinska zajednica, a Hamdija Jusufspahic je njen predstavnik. Zajedljivosti poput ove tvoje, na racun jedne manjinske zajednice, zaista nisu potrebne.

I nije mi jasno zasto se uvek osetis prozvanim da uzimas u zastitu crnogorski jezik, crnogorsku crkvu, crnogorsku drzavu. Za sebe ne pamtim kada sam uzeo u zastitu srpsku crkvu, jezik itd. Jesi li ti crnogorski nacionalista?


Hamdija Jusufspahić je

Hamdija Jusufspahić je (bivši) Muftija Beogradski - samo to i ništa više ni manje (kada je reč o IZ). "Muslimanska zajednica u Beogradu" nije nikakva pravna kategorija. Dugo bi bilo ovde iznositi detalje o ustroju IZ u Srbiji: U najkraćem - kao što je recimo to kolokvijalno "centar" SPC u Beogradu (pa su izmišljotine tipa Pavelićeve Hrvatske pravoslavne crkve idiotizam) tako je i "centar" IZ u ex Yu bio u Sarajevu - a Beograd je u tom smislu zbog broja vernika i drugih razloga debela periferija.

Formiranje ove tvorevine sa porodicom Jusufspahić na čelu je politički čin koji je uz to još u glup. Ignorisana je potpuno IZ Sandžaka - dela Srbije u kojem živi više Muslimana/Bošnjaka nego u svim ostalim delovima Srbije zajedno. Nažalost to se potpuno uklapa u ostale delatnosti ove nesposobne vlasti, delatnosti od kojih će oporavak trajati godinama. Vlast Srbije je od sebe odgurnula veliki broj Muslimana/Bošnjaka Sandžaka, lojalnih građana Srbije i to zarad kratkovidog političkog interesa. Razlog je što su im potrebni glasovi višestrukog konvertita Sulejmana Ugljanina kojega je kao takvog odavno provalio Sandžački muftija Muamer Zukorlić.

Onda su zarad tog političkog cilja napravili nešto jako loše. Zamisli recimo da država BiH ili država Hrvatska nađu neke sebi podobne likove i formiraju Pravoslavnu zajednicu Zenice ili Šibenika. Naravno da bi to bio idiotizam. Ovo je upravo taj slučaj.

Ovde uopšte nisam "uzimao u zaštitu" crnogorsku crkvu ili bilo šta. Samo sam naveo jednu činjenicu. Jezik i državu nisam pominjao.


Hvala ti na odgovoru. Imam

Hvala ti na odgovoru.

Imam samo dve napomene:

Nisam, naravno, govorio o "muslimanskoj zajednici u Beogradu" kao o pravnom subjektu.

Hamdija Jusufspahic i njegov sin su postovani u svojoj zajednici, a ni od ljudi iz Sandzaka nikada nisam nista lose cuo o njemu. Mnogo gorih stvari sam slusao o Muameru Zukorlicu, ali pazarske abrove sada necu prepricavati.

Hvala jos jednom.


Tačno je da je on prošao

Tačno je da je on prošao interesantan put - od poprilično žestokog, da ne kažem radikalnog muftije, do potpuno umerenog i krajnje razumnog. Taj njegov početak (koji sam pomno pratio) vidim kao tipičnu posledicu školovanja vani. Kada je posle godina provedenih u Novom Pazaru "stvar legla" tj. kada se prilagodio sredini - postao je umeren. Neosporno je da je izuzetno inteligentan.


Ma, inteligentan i sposoban,

Ma, inteligentan i sposoban, tu nema spora. Mislim da i on i Hamdija Jusufspahic igraju igre koje su, dobrim delom, zasnovane na interesima zajednice koju predstavljaju. Ok, stvari nisu tako cciste, ali u odnosu na SPC, tacnije "nomenklaturu" SPC, veoma su, veoma dobri.


Milosrdna i ti se gušiš ?

Je li Milosrdna sta tebe lozi da se ovde muvas? Kao nekog nerviras ? Ili siris istinu Tadica, Beckovica, Kostunice ?
Idi brate na pravni ili kod tatice pa sa njim spremaj otcepljenje severne CG, Oslobodjenje Kosova i svih srpskih zemalja.
A vidite i one diskete sa spiskovima ! Jos to nije gotovo ! Samo da Rusija stane na noge i Zigonka postane nas ambasador u majcici. Jos cete se vi ćerati...
Ali u *********


Не ложим се,

већ ми је супер да прочитам нешто од паметних људи са овога блога,има их доста.Не брини,ниси ти међу њима,ово сам прочитао само силом прилика.
И молим те,окани ме се човече,и не стављај ми у уста нешто што нисам рекао.Нека у ЦГ буде здравља и среће,не желим ја ништа зло тим људима тамо,овде је мала расправа о Милу.
Уживај


Nemanja, meni odgovara kada

Nemanja, meni odgovara kada ovde ima ljudi koji imaju razlicita misljenja. Mozemo da razgovaramo da se raspravljamo, ali svega 2 puta sam nekome rekao da mu na ovom blogu nije mesto - jednom antisemiti, i jednom koji je govorio o Mladicu heroju. Obojica vise nisu ovde.

Tebi to teranje ljudi odavde mnogo lakse ide? Sta, hoces od ovoga da napravis zabran grupice istomisljenika? Sta, svako ko kaze da mu se dopada emisija O. Beckovic (koja se emituje na B92, medijskoj kuci na cijem blogu ostavljas komentare) - treba da ide odavde?? To je demokratija za koju se, kao, zalazes?? A vidim poceo si i da psujes, istina, u 'zvezdicama'. Srpska demokratija - srpska posla.


Objasni mi DAJDE

johnny cemu nervoza ? I citaj bolje! Ta koja se krije iza molosrdne ne hvali emisiju ob nego ovde napada druge drzave, trudi se da ih nauci koji jezik govore i kako bi trebalo da se zove, podmece, provocira...
i nisam je johnny terao, nemoj se samo ti brinuti, samo sam jojpreporucio da ide kod njenih gde je ovakva retorika normalna i pozeljna. medju ljudima ovde( na cijoj god su strani) je bolesna!
Capisci ?


pojasnjenje

Nisam nervozan Berija, nimalo. I bas mi zato smeta ovolika negativna energija. "Napada druge drzave" - pa nije ih jos bombardovala, u skladu sa svojim nadimkom :) "Trudi se da ih nauci koji jezik govore" - odbranice se Crnogorci, veruj mi, a i nisam video da se neko od njih osetio prozvanim pa da ga ovako temperamentno branis. Ali, 'ajde, verovatno se sa ovim neces sloziti, pa se ja necu sloziti sa tim sto ces mi ti reci, i tako u krug...

EDIT: Samo, nije mi jasno - kazes da je TI nisi terao. Pa, i nisi ti, vec je Nemanja, na njegov sam koment. odgovorio.


Džoni, ako pogledaš malo

i gore i dole, videćeš da Berija jeste Milosrdnu zaista u dva-tri navrata, ali ljubazno, zamolio da ode na drugo mesto gde se lepše žargonira i glagolja nego ovde. Ali, uporna je Milosrdna, baš kao Ruška Jakić kad naleti na tvrdo (copyight by Zokster), hoće da ostane ovde i da sve redom razvodnjava, upljuckava i nervira. Pa, neka je onda, nek gricka...


johnny011: "Sta, svako ko

johnny011: "Sta, svako ko kaze da mu se dopada emisija O. Beckovic (koja se emituje na B92, medijskoj kuci na cijem blogu ostavljas komentare) - treba da ide odavde??"

Odlicna ideja.

Podrzavam.


Zokster, s tobom je covek

Zokster, s tobom je covek barem na cistom :)


Jasna,

jeste lepo. :)
Ja na takvim primerima sa studentima uradim tzv. negativnu analizu. Počev od onog "a ne vlada sam sa sobom" (instrumental sa i bez predloga; naš akademik ima zanimljive vizije dupliranog predsednika), pa onda ono "proleću globus" (ima neki tunel za proletanje?), pa još "dižu u vazduh ceo jedan narod" (tu sve o nebeskom narodu nauče), a može i ono "misleći ljudi" (kad ih davim participima), kao i "mentalno zdravlje čovečanstva" (to je već filozofija, jasno), a kad stignemo do srpskog mučenika zabavimo se leksikom i glasovnim promenama (mučenje, mučiti, mučenik; palatalizacije mučenika u vokativu singulara i u pluralu)...
Hoću reći, imaju prilike moji akademski mučenici da odmere snage sa srpskim jezikom, a nije da ne ukapiraju i neke druge stvari... Pa posle ovakvih primera budu ne samo bolji u gramatici, nego i željni pametnije lektire.


živa zgoda

a dvostruka korist;o)


ma,

da je samo dvostruka! :)


ah,

da...


Matija o Milosevicu

Mali doprinos analizi lika i dela Matije Beckovica. Taj je o svemu trabunjao ali evo samo nekih bisera o Milosevicu:

„I samo ime i prezime tog čoveka, koje se sastoji iz reči Sloboda i Miloš, govori sve najbolje o njemu.“

(Bećkovićeva izjava, ’89 o Slobodanu Miloševiću)

„Predsednik (Milošević – prim. aut.) je u završnoj reči sabrao i poređao svaku pametnu reč koju je neko od nas tridesetak izgovorio. Prvi put sam ga iz neposredne blizine i gledao i slušao. Učinilo mi se da ima mozak svež kao novorođenče. Sve je sklopio u logičku celinu, sve rasporedio kako je red. Sav je bio tu, sve je čuo, ništa mu nije promaklo.“

(Na sastanku Komisije za reformu kulture pri Predsedništvu Srbije čiji je Bećković član,
„Duga“, 1992)

„Predsednik Milošević mi se ukazivao kao siroče kome se istorija nasmešila"

(„Duga“, 1992)


kristina,

sad ga stvarno preuzimam u obaveznu lektiru za svoje mučenike! pa ovo je zaista višestruki logički BISER:

Quote:
u završnoj reči sabrao i poređao svaku pametnu reč

vidiš kako je izvor neiscrpan? ti u bold jedno, ja citiram drugo... academy calls, openend party! :)


Drug Matija je revidirao

Nije lepo Kristina sto vadite te izjave naseg akademika iz davnih dana.Drug Matija je svoje stavove revidirao i to ne juce ili prekjuce, nego jos negde tokom 2000 godine!
Secam se kao juce da su i on i drug Dobrica podrzali Kostunicu i to na isti nacin kao i Milosevica samo deset godina ranije.Kao da je isto pismo samo zamenjena imena, tako da mu se ne moze prebaciti da se vise divio Slobu nego Voju.


Matija monarhista ali i ...

Nemanja, drug Matija jako cesto revidira stavove. U pravu ste u vezi sa tvrdnjama o podrsci koju je uputio Kostunici ali sam vas htela podsetiti da je drug Matija imao i sam ambicije da postane kandidat za predsednika republike (nema veze sto je monarhista). Cak je i gospodja Olja Beckovic u jednoj svojoj emisiji onako sramezljivo upitala svoje goste, sta misle o tome da Matija bude kandidat. Evo, malog podsecanja...

"Akademik Matija Bećković mogao bi, kako „Blic“ nezvanično saznaje, da bude kandidat Demokratske stranke Srbije na predsedničkim izborima. Naš sagovornik iz te stranke, koji je želeo da ostane anoniman, potvrdio je za naš list da u DSS razmišljaju o tome da bi Bećković mogao da bude ozbiljan protivkandidat zameniku predsednika radikala Tomislavu Nikoliću. Matija Bećković juče za „Blic“ nije želeo ni da potvrdi, ali ni da demantuje mogućnost da se kandiduje za predsednika Srbije.- Neću to da komentarišem - rekao je Bećković uz zagonetan osmeh. Na naša insistiranja da kaže da li razmišlja o kandidaturi za predsednika Srbije, te da li je već dobio ponudu iz DSS, Bećković je odgovorio: - Nema smisla da ja prvi govorim o tome. Pitajte njih..."

(„Blic”, 30. mart 2004)


Mrtvo Duboko

Kristina malo je ljudi koju mogu da se pohvale da su rodjeni za sve. I agenta i akademika. I predsednika i kralja.I postara i pesnika.Takav je i junacki sin iz hrabre kuce Beckovica iz casnog toponima Mrtvo Duboko. Sta god da on radi to je besprekorno.
Ti si verovatno mlada da se secas casopisa CIK, koji je prvi poceo da objavljuje pisma citalaca u kojima su oni pisali svoja seksualna iskustva. E pa drug Matija je bio pisac tih isustava! Svih !I tad je bio pohvaljen od partije jer je na najbolji nacin omogucavao seksualne slobode mladih ali ipak pod kontrolom partije.
Takvi su svi mrtvodubocani !


Pisma CHIKu

Nemo' da ste bash tolko strogi spram Matije the Velikog. Taj deo biografije pesika i akademika i kanditata za sve meni se lichno najvishe svidja. Jes da sam bila u cvetu mladosti, ali secam se da su ti tekstovi bili prava razbibriga. Pisma urednishtvu CHIKa koje je Mitja pisao i trazio savete bila su u stilu -Drago urednishtvo. Danas sam se kupala u Moravu i plivajuci tako, nabila se na neki panj koji je tuda plutao. Da li sam izgubila nevinost? :))) Mislim da niko to nije dshvatao ozbiljno. Svi su znali da je zaje**cija. Da li je bio pohvaljen od partije, e to ne znam.


Quote:ali sam vas htela

Quote:
ali sam vas htela podsetiti da je drug Matija imao i sam ambicije da postane kandidat za predsednika republike (nema veze sto je monarhista).

Naravno da nema veze kad tzv. krunski savet ima (što reče u jednom intervjuu onaj jedan Karađorđević što je protiv njih) ima skoro 200 godina staža u SKJ.


radi istine posle je matija

radi istine posle je matija izjavio da ce se kandidovati za predsednika ``kada bude bio mladji``. inace kada su ga pitali sta je njega briga za crnu goru kada tamo ne zivi, rekao je da tamo ne zivi ni solana pa da ga je i te kako briga :o)))


Nemanja: "Kao da je isto

Nemanja: "Kao da je isto pismo samo zamenjena imena, tako da mu se ne moze prebaciti da se vise divio Slobu nego Voju."

Od te poltronske crte Beckoviceve 'poezije' (to kome se udvoricki divio i kog je vlastodrzsca vise uzdizao nije toliko bitno; takvi 'pesnici'su i inace predisponirani da pisu jeftine ode i ditirambe), mnogo je vaznija cinjenica da u njegovim lazljivim 'rodoljubivim' i 'kosoviziranim' stihovima odjekuje jedna jedina autenticna, iskrena nota, u koju niko ne moze posumnjati, a to je da je Beckovic kod svojih citalaca podjarivao onaj mutni plemenski zov, osvetnicki nagon krvi i tla, iskreno zudeci za sto sirom nacionalnom osvetom i sto vecim prolivanjem krvi.


Zokster:"..mutni plemenski zov.....

Ali zato taj mutni plemenski zov, osvetnicki nagon krvi i tla i prolivanje krvi samo dobro takvima donosi.
Privilegije, nagrade, titule, zvanje akademika sa 4 razreda gimnazije, platu u hiljadama evra u UO Politike, zetu direktorsku platu u desetinama hiljada evra iste te Politike, naknadno ubacivanje u enciklopediju ( i to pod slovo M, jer su vec odstampane bile knjige pod B kad su oni oteli Politiku),.....


Upamceni ce oni biti, ali ne

Upamceni ce oni biti, ali ne onako kako su zamisljali, pisuci sami o sebi hvalospeve po tim usranim, narucenim enciklopedijama koje ni moljci ne citaju. Dobice oni svoje zasluzeno mesto u istoriji, ne brini se - ako nista drugo, unuci i neke sledece generacije ce im pljuvati po grobu.


zokster da si procitao nesto

zokster da si procitao nesto od beckovica, zinuo bi i pitao, jebote jel ovaj u ldp-u. isto tako su neki ldp-ovci pitali i za kostu cavoskog kada je kritikovao ustav


To "neki" je jak "argument".

To "neki" je jak "argument".


nije, ali tako on razmislja.

nije, ali tako on razmislja.


Nemoj se praviti lud i

Nemoj se praviti lud i skretati temu. Koji članovi LDP-a su kada, gde i koga navodno pitali da li je Kosta Čavoški član njihove stranke? Napisao si da su to činili, samo treba još da kažeš ko, gde i kada ili makar samo ko. Ne bih hteo da ispadne da pišeš nešto što nije istina.


pitali su na forumu b92.

pitali su na forumu b92. nisam napisao da je neko iz glavnog odbora ldp-a


Dickson je sam po sebi

Dickson je sam po sebi snazan argument. Takoreci neoboriv.

Dickson je postulat.


Evo još malo poezije čuvenog akademika

www.VALJEVO.org.yu
Званична презентација Скупштине општине Ваљево
________________________________________
Кад дођеш у било који град

Назад на прву страну
. Још по нешто...

Матија Бећковић
«КАД ДОЂЕШ У БИЛО КОЈИ ГРАД»
Кад дођеш у било који град
А у било који град се долази врло касно
Кад дођеш врло касно у било који град
Ако тај град случајно буде Ваљево
Где сам и ја дошао
Доћи ћеш путем којим си морао доћи
Који пре тебе није постојао
Него се с тобом родио
Да идеш својим путем
И сретнеш ону коју мораш срести
На путу којим мораш ићи
Која је била твој живот
И пре него што си је срео
И знао да постоји
И она и град у који си дошао. Матија Бећковић родио се 29. новембрa 1939. године. Одломци из поеме "Кад дођеш у било који град" говорени су први пут у Ваљеву 15. августа 1999. године. Ваљево и Ревија "Колубара" је први пут објављују за песников 60. рођендан.

Кад дођеш у било који град
Одакле било
Из Вељег Дубоког или Колашина
Или ниоткуд сасвим свеједно
Кад одеш од своје куће
Било куда
Само да што пре одеш
И дођеш у било који град
Рецимо у Ваљево
Кад год да дођеш
Доћи ћеш врло касно
Јер се дуго путује
Док дође у твој живот
И ту се заувек заустави
Она која је према теби кренула
Из велике даљине
Однекуд из Рускога Јерусалима
Са Кавказа из Пјатигорска
У коме никад није била
И звала се како се звала
Рецимо Вера Павладољска
И изгледала како је изгледала
Како више нико на свету не изгледа.

Кад дођеш у било који град
А у било који град се долази врло касно
Јер градови су увек далеко
И у њих се долази из даљине
А свако путовање се одужи
Јер сви мисле једино о повратку
Мада повратка нема
А ко год одлучи да путује
Мора кренути једног дана
А кад год крене
Кренуће у оно доба
У које увек неко креће од куће
Обично у недељу
Кад си и ти кренуо
А кад год је недеља
Најчешће си у неком другом граду
А у којем год будеш
Рецимо у Ваљеву
Биће то једини град
У коме си одувек био
А чим си чуо њено име
И пре него што си је срео
Одувек си је знао
И волео већ вековима.
Кад дођеш у било који град
А у било који град се долази врло каснo
Кад дођеш врло касно у било који град
Ако тај град случајно буде Ваљево
Доћи ћеш кораком који двоструко одјекује
Твојим и батом још некога
Ко с тобом путује
И глас му иде по ветру
У дан необичан за то доба године
Да ни сам нећеш бити сигуран
Ни који је то град
Ни које су твоји кораци
Само ћеш познати онај глас
Који не иде по ветру
Него се јавља у теби
У дан необичан за то доба године
Кад није ни било време да будеш у Ваљеву
У које си дошао као незнанац
Не знајући никога
Ни град ни Веру Павладољску
Ни да се заволе највише
Они што се знају најмање.

Кад дођеш у било који град
А у било који град се долази врло касно
Кад дођеш врло касно у било који град
Свет ће постати успомена на њу
И неће бити ни једног места на земљи
Где те неће сачекивати
Ни огледала у којем је нећеш видети
Ни плаве косе која није њена
Ни облака без њеног свиленог осмеха
Запамтио је простор
Гора и вода
Онакву какву си је први пут видео
У било којем граду
Рецимо у Ваљеву
У Карађорђевој улици
Између Поште и Суда
И ево наилази оно доба године
Или твога живота
Кад су све жене она
И носе њену главу
Али ни једна целу
А она живи непозната међу људима
Одмара се од тебе и свога имена
Али ма где живела и ма ко била
Знаћеш да је то она
И да не може бити нико други
Јер никог другог на твоме свету нема.
Кад дођеш у било који град
А у било који град се долази врло касно
Кад дођеш врло касно у било који град
Рецимо у Ваљево
Окружиће те деца као свакога придошлицу
И у целом граду нећеш познавати никог
Јер су сви отишли
И с тим би се некако помирио
Али нико се не враћа
Све је готово а још никога нема
Нити има чврстих обећања
Да ћемо се поново срести
И то је оно што највише забрињава
Па ипак човек није мање него вода
Па вода не умире
Нити је смрт нешто
Што се на свету догађа први пут
И да живимо хиљаде година
Прошле би као једна
Јер године су ту да дођу и оду
Али све што је њино
Није Вера Павладољска
Која ти је дала што ни сама није имала
И увек била помало у облацима
И у њих се коначно преселила
Али док ико иком чита ову песму
Она се рађа све свиленијег осмеха
И нема ништа са гробљем и смрћу.
Кад дођеш у било који град
А у било који град се долази врло касно
Кад дођеш врло касно у било који град
Све ће ти бити однекуд познато
Као пољубац већ даван некоме
У град ко зна који
Кад дођеш ко зна кад
И ко зна откуд
Из Вељег Дубоког или ниоткуд
Сасвим свеједно
Све ће бити исто као да ниси долазио
И да уопште не постојиш
Јер провиђење не жури
И ништа не заборавља
И не фали му ни маште ни идеја
Да све повеже и испуни
Као што је писано
Само ти не би био исти
И ништа не би било као што јесте
Да је могло бити као што није
Јер постоји само један град
И само један долазак
И само један сусрет
И сваки је први и једини
И никад пре ни после није се догодио
И сви градови су један
Делови једнога јединога града
Града над градовима
Града који си ти
Према коме сви иду
Да се сретну са собом
Добро је што си дошао
Да се у то увериш
Баш у Ваљеву
И сретнеш Веру Павладољску
А чим си је видео
Одувек си је волео
И унапред оплакивао растанак
Који се збио
Пре него што си је срео
Јер постоји само један град
И само једна жена
И један једини дан
И једна песма над песмама
И једна једина реч
И један град у коме си је чуо
И једна уста која су је рекла
А по свему како су је изговорила
Знао си да је изговарају први пут
И да можеш мирно склопити очи
Јер си већ умро и већ васкрснуо
И поновило се оно што никад није било.

Кад дођеш у било који град
А у било који град се долази врло касно
Кад дођеш врло касно у било који град
Ако тај град случајно буде Ваљево
Где сам и ја дошао
Доћи ћеш путем којим си морао доћи
Који пре тебе није постојао
Него се с тобом родио
Да идеш својим путем
И сретнеш ону коју мораш срести
На путу којим мораш ићи
Која је била твој живот
И пре него што си је срео
И знао да постоји
И она и град у који си дошао.

Uživajte

Hag


jos malo Matije...

"Odvikli smo se da budemo Srbi. Biti Srbin nije šik, to se odavno ne nosi. I kad se nosilo – bolje da nije. Rodili smo se da budemo ljudi, da bismo se s drugima pomnožili. Nekako smo nerado, jedva Srbi, s izvinjenjem Srbi, to nam je malo sem kad nemamo izbora.Setimo se šta smo tek kad nam sečiva prinesu grkljanima.“

Srbe u Hrvatskoj sam nazvao ostatkom zaklanog naroda.Kad su namerili da i taj ostatak dokusure – kako bi dokazali da ih nije bilo pa ih nisu klali – izgleda da su verovali „da se onaj ko je klan nekažnjeno, preporučio za večito klanje“.

( Matija Becković u razgovoru sa novinarom Miloradom Vučelićem, „Politika“, 2. i 3. avgust 1991)


Matija - ratni huskac

„Srpska vojska je zauzela Skadar i Jedrene, a ova ne može Borovo Selo i Tenje.“

(Beckovic u vreme akcije JNA u Slavoniji, „Vreme“, 2. decembar 1991)


U ono doba "događanja

U ono doba "događanja naroda" kada je trebalo pujdati narod napisao je neku pesmu o Kosovu koja počinje otprilike ovako:

Skraćuju mi prošlost,
kradu mi pamćenje
džamijaju mi crkve


Srednji vek!

Matija se gnusa tehnicko-tehnoloskih dostignuca. Evo sta je pametno "glagoljao" u Zici, 2001. godine.

"Onako kako su nekad opremane knjige, danas opremaju novčanike, boce i priveske za ključeve. Počelo se pisati s tri prsta, nastavilo prekucavati sa dva, sada se klikće jednim. Biće dobro ako se s jednim i završi, ako na kraju, kao i na početku, taj jedan opet ne bude palac"

„Možda se ni u jednom veku koliko u dvadesetom nije toliko glagoljalo o promenama i preobražajima, obnovi i zgradnji, novom dobu i novom čoveku. I ne samo glagoljalo, nego su za taj naum poklanjani milioni. Razume se, da u tome ni mi nismo izostali i u borbi za takav napredak postigli najveći nazadak u istoriji.“

(U Žiči, 2001)


A jel ima neki prevod za ovo

A jel ima neki prevod za ovo "besedanje"?


E, Kristana, to je PRAVI

E, Kristana, to je PRAVI Beckovic.


Mudrac Matija

Zna li neko (ja ne znam, priznajem) da je Mudrac ikada podržavao neku opciju koja je kasnije pobedila? Mislim, nije bitan on, nego je indikativno pošto je sad sa Ovima.


pa Srdjane, sad izvuci

pa Srdjane, sad izvuci ohrabrujuci zakljucak :)

EDIT: sada kad procitah ovo dole vidim da bas i nije ohrabrujuci zakljucak :((


...

.


Matija podrzava pobednike

Uvek je na strani pobednika dok ne oseti da je vladar gotov, a onda prvi bezi i krece u napad na istoga sve dodvoravajuci se novim gazdama. Da bi ipak sve bilo pod kontrolom uvek je to u koordinaciji sa sluzbama.


nažalost,

u pravu si. matija je verzirani igrač. kao i tijanić. kad zagusti, samo gledaj kuda takvi preveslavaju...


Sve cega se Matija dotakao

Sve cega se Matija dotakao je propalo. Svi njegovi nacionalni projekti su doziveli fjasko. Uvek je podrzavao gubitnicku opciju! Znali su Crnogorci kad je Matija dao podrsku onom Pokretu za drzavnu zajednicu, da ce Crna Gora biti nezavisna.


Da, to ga spaja sa

Da, to ga spaja sa Tunjavim.

Inače, nikako ne promiče kroz moju arhivu - kada je su se Tunjavi & Mantija zaljubili jedan u drugoga? Nešto ih se ne sećam zajedno u ono doba komunizma. Doduše bio sam klinac, ali računam - primetio bih. E sad je l' ih možda upoznao Antilopije, je l' ih posle spojilo po službenoj dužnosti ili šta - nemam pojma.


Ljubav po sluzbenoj liniji

Njuskali su se oko Deposa pa i tokom Milosevica. I jedan i drugi su podrzavali Milosevica.A ovo ljubljenje u usta i spavanje u zajednickim celijama Hilandara je od kad je Kostunica proglasen predsednikom.Naravno po sluzbenoj liniji.


Nemanja: "Naravno po

Nemanja: "Naravno po sluzbenoj liniji."

Mislis da tu nije bilo materijala za neki novi "CIK"?


O Matiji Draško Đuranović

Jedan akademik jedan glas
Draško ĐURANOVIĆ
Tadić, Bećković, Strugar, Đuretić... Ljudi koji su žarili i palili, pravili etničke mape tokom srpskih ratova na Balkanu okupili su se iznova prošle subote u beogradskom Domu sindikata. Falilo je još samo da negdje iz sjenke izroni Slobodan Milošević pa da sve izgleda kao da se istorija ponavlja.
Bilo je, tipično crnogorskog, pretjerivanja. “Milion Crnogoraca je podiglo glavu i hoće da glasa”, kliktao je iza govornice pisac Matija Bećković. Bilo je i nacionalne genetike: istoričar Vlado Strugar je ustvrdio da je Crna Gora “primarna ćelija pravog srpstva”. Bilo je i otvorenih prijetnji. “One koji govore o crnogorskoj posebnosti - treba protjerati iz Crne Gore”, predlagao je Veselin Đuretić. Na kraju je sve pomirio osamdesetogodišni Ljubomir Tadić zaključujući da su i Srbija i Crna Gora stare srpske države i da moraju biti jedna država.
Tadić, Bećković, Strugar, Đuretić... Ljudi koji su žarili i palili, pravili etničke mape tokom srpskih ratova na Balkanu okupili su se iznova prošle subote u beogradskom Domu sindikata. Falilo je još samo da negdje iz sjenke izroni Slobodan Milošević pa da sve izgleda kao da se istorija ponavlja.
Nije bila istorija već današnjica - osnivanje Pokreta za zajedničku evropsku državu Srbija i Crna Gora. I kada se sve misli sakupe u jedno, zaključak sa osnivačkog skupa nije teško izvesti: Crnogorci su Srbi, a Crna Gora srpska država. Shodno tome, delegati su ultimativno zatražili da im se omogući pravo glasa na referendumu da bi se, kako kažu, mogli boriti protiv separatizma u otadžbini.
Teško da se u Evropi danas može naći organizacija slična Pokretu koji je za vikend, organizovan u Beogradu. Prije svega, riječ je o lažnom predstavljanju: nekoliko stotina Crnogoraca, koliko ih se okupilo u Domu sindikata, ne mogu da govore u ime desetina hiljada sunarodnika koji žive u Srbiji. Osim toga, terazijski Crnogorci za sebe traže višak prava – oni bi da glasaju i odlučuju i na izborima u Srbiji i na referendumu u Crnoj Gori, da biraju srpskog predsjedinka i da glasaju u crnogorskoj sudbini. Međunarodna demokratija ne poznaje takve zakone: jedan čovjek - makar bio i srpski akademik crnogorskog porekla - može imati samo jedan glas.
A kad se razgrne prvi sloj politike i prava tek postaje vidljiv moralni bezdan u koji je zakoračila družina sijedih glava. Iako vođeni idejom da Crnogorci ne postoje, grupa Crnogoraca sa prebivalištem u Srbiji zahtijeva da im se – baš zato što su porijeklom Crnogorci - omogući pravo da glasaju na referendumu. Ispada da terazijski Crnogorci priznaju da su Crnogorci samo jednokratno - kada treba glasati protiv Crne Gore. Kada se završi glasanje valjda će se opet preobraziti u Srbe.
Ne treba, međutim, svaljivati drvlje i kamenje na organizatore i osnivače Pokreta za zajedničku državu. Naprotiv: skup u Beogradu je vrlo koristan jer je razbistrio mnoge stvari na ovdašnjoj političkoj sceni.
Ako je i bilo dilema, sada je svima postala jasna uloga Srpske pravoslavne crkve. Prilikom osnivanja crnogorskog pokreta za zajedničku državu u Miločeru, osnivačku skupštinu pozdravio je samo sveštenik srpske crkve. U Beogradu je u prvom redu bilo samo jedno crkveno lice – glavom i bradom Mitropolit Amfilohije. Ništa se ne dešava slučajno: Srpska pravoslavna crkva otvoreno se stavila na čelo pokreta čija je osnovna ideja - ne samo da Crna Gora bude u zajedničkoj državi - već da Crna Gora postane srpski država pod kontrolom crkve.
Jasnija i uloga Žižićevog pokreta za zajedničku državu. Iako osnovan desetak dana ranije, pokazalo se da je taj pokret podređen - ovom novostvorenom u Beogradu. Ne treba da čudi što je Žižić sam predložio da se dva pokreta objedine: Žižić zna da mu je - ako želi pobjedu u Crnoj Gori - potrebna pomoć van Crne Gore. Sasvim je i logično što su u njegovom pokretu samo srpske stranke iz Crne Gore: niko drugi ovdje – pa ni Žižićeva Socijalistička narodna partija – ne bi tako lako pristala na bisanje crnogorskog imena.
To je, na kraju, suština: priča o zajedničkoj državi samo je kamuflaža za ideju brisanju crnogorske nacije i negiranja prava crnogorskih građana da imaju sopstvenu državu. Dakle, februara 2005. godine priželjkuje se repriza decembra 1918. godine. Samo što je sada Podgorička skupština održana u Beogradu i rezultat je neizvjestan: tek treba vidjeti da li Crna Gora može da se ovog puta odbrani i od nacionalsita iz Beograd i sama od sebe.


milo djukanovic U Crnoj Gori

milo djukanovic

U Crnoj Gori će se bolje živeti ako se bude bolje radilo."
Milo Đukanović, predsednik Crne Gore, na tribini DPS-a u Herceg-Novom ("Glas")

"...Ustaske formacije najdirektnije ugrozavaju Crnu Goru i zivote njenih gradjana. Hrvatske je htela rat i ima ga... Uvek cemo biti u stanju da se vratimo onoj opciji koja u krajnjoj varijanti ostaje, a to je ratna opcija za Prevlaku." 1991

"... i šah sam omrznuo zbog šahovnice..." 1991

“Milošević je nešto najbolje što se moglo desiti Jugoslaviji u ovom trenutku, kada povampirene fašističke snage u Hrvatskoj i Sloveniji pokušavaju da unište sve ono što je stvoreno od 1945. godine do sada. Ponosan sam da u ovim istorijskim trenucima mogu da budem rame uz rame sa njim u odbrani tekovina revolucije” 1992

"...nijedan zakon ne smije biti smetnja poslu koji je u interesu Crne Gore" ( kada je sa Jezdom sklopio ugovor oko zakupa Svetog Stefana) 1993

"Crna Gora nije Slovenija, ona je sastavni dio Jugoslavije i to želi i da ostane...”.
....


jasna vi se ovde borite za

jasna vi se ovde borite za ljudska prava, a hvalite djukanovica. to je nepostovanje prema elementarnoj logici


Stavila bi Olja-Uložak

da je bomba završila posao, ovako šta ima da stavlja kada posao nije završen. Kako iver može dalje od klade?


MILOSRDNI IŠ !

Da ti odgovorim ovim jezikom sto vi razumete:
IŠ !


V. B. Popović:

"Koštunica je kao metan, bez boje, mirisa i ukusa, kakav je i sam - širi se, ulazi u svaku poru, čak je nezapaljiv, sve dok jednog dana ne eksplodira. I tad, obično, nema preživelih."


V. B. Popović:

"Otkrivanje naručilaca i saradnika Zoranovih ubica i istina oko tog ubistva su osnova normalne države. Ja, na Koštuničinu nesreću, znam istinu i neće me zaustaviti da je dokažem. Koštunica je moj Raskoljnikov, a ja njegov Porfirije Petrovič. Iako ovaj "naš" nema grižu savesti, čak i novac troši, kraj će ipak biti isti. To je borba dva karaktera, borba istine i laži, dve savesti, dve Srbije!"


V. B. Popović:

"Ako Srbi neće da se pobune protiv ove prikrivene represivne diktature i države u raspadu, onda pristaju na "mentalitet stada", što jeste krajnji cilj srednjovekovne retorike, koju propoveda crkva i bande oko nje. Zato crkva osveštava kolevke zla: od DB-a do KOS-a, zato je vode lopovi, pedofili, doušnici Udbe, secikese i zločinci na čelu sa onim "Svetim čovekom" koga su tako prozvale pevaljke i kurve, ubice i lopovi, pa sad svi, kao papagaji, horski to ponavljaju. Zato i vode rat protiv onih koji ne pristaju na policijsku državu, primitivnu i narodnjačku, koja vodi u krvavu diktaturu i tragediju. Zato bi mnogo poštenije bilo da poskidaju one mantije i uzmu u ruke zapaljene krstove i navuku kapuljače na glave."


Beba Popovic: "Zato crkva

Beba Popovic: "Zato crkva osveštava kolevke zla: od DB-a do KOS-a, zato je vode lopovi, pedofili, doušnici Udbe, secikese i zločinci na čelu sa onim "Svetim čovekom" koga su tako prozvale pevaljke i kurve, ubice i lopovi, pa sad svi, kao papagaji, horski to ponavljaju."


V. B. Popović:

"Oni vladaju Srbijom preko Vlade koju su sami sastavili! Ne samo da su vlasnici Vlade, oni su vlasnici cele Srbije!"


V. B. Popović:

"Znali su da sa mnom neće biti dogovora, muljanja, kohabitacije."


beba kanditat

za presednika.steta sto mora svoje intelektualne sposobnosti da trosi na ovakav nacin na protuve koje je neko pustio na slobodu iz 'ludare'


tresem se dok citam bebu

tresem se dok citam bebu popovica. one je nas car!!! popovica za vladiku!


Zupski Polifem

Quote:
a pre svih Miroslav Mišković, gigant iz Bošnjana, apsolutni gospodar i vlasnik Srbije. Ono što nije uspeo da ostvari Milošević, uspeo je njegov najbolji đak i dugogodišnji kalfa, Župski Polifem - Miško, uz pomoć „Madame“ Milke Forcan.

Je l' to isti onaj "gigant" koji je uzeo od Srbije milione evra a za uzvrat pre neki dan dao 12 000 EUR (vrednost jednog polovnog automobila) za izgradnju cetiri toaleta u skolama? Svi mediji - od Kurira do Danasa - su tim povodom izvestili o "velikom dobrotvoru" Miskovicu! Kao po direktivi, pored svakog izvestaja bila je slika Milke Forcan i Dragana Djilasa uz hvalospeve o velikodusnom potezu kompanije Delta!


Kristina to je PR !

Ne razumes, to je uspesan PR !
To radi PR sluzba Delte zajedno sa agencijom za PR ciji je vlasnik bas direktor narodne kancelarije!
I onda oni daju 12.000 evra za 4 klozeta, a dobiju na redakcijskim stranama PR vrednost za 120.000 evra!
Zato se i zove uspesan PR. Naravno i mediji koji to objavljuju su u vlasnistvu Delte i Djilasa( skoro svi )i tako je krug zatvoren. Delti promocija, Djilasu ugled, DS-u rejting, urednicima krediti, stanovi, lizing automobili,....milina bozija.
E sad sto niko drugi u Srbiji cak i da da 300.000 evra ne moze da se pojavi na redakcijskim stranam i da ima takav publicitet to je zasluga "Gazdarice" kako Milku zovu po redakcijama svih dnevnih novina , a i nekih TV-a.
PS
Do koje mere ona utice na medije svedoci i prica jednog casopisa za decu, koji je Delta( njeni brendovi) najcesce finasirala.Elem u tom casopisu se stalno na naslovnim stranama pojavljuju deca Milke Forcan kao uslov da bi casopis uopste i izasao.Tako je bilo mesecima dok se na jednoj naslovnoj nisu pojavili mali" Madamcici" ali tako da su gazdarici izgledali debeli!!
Milka je poludela, zabranila placanje, nastala je frka i period neizvesnosti za casopis sve dok urednistvo nije obecalo da ce ubuduce sve fotke njene dece pre objavljivanja proci kroz fotoshop i deca izgledati moderno! (size 0)
Od tad cveta ljubav i harmonija.
Evo vlasnik tih novina pokrenuo i novi mesecnik ( sada za jahte).


Stajkovac?

Quote:
Evo vlasnik tih novina pokrenuo i novi mesecnik ( sada za jahte).

"Yachting"? Stajkovac?


Zbilja... šta je s tim čovekom?

Zbilja, šta je s tim čovekom? Jel to onaj Arkanov drugar što je dizajnirao i prodavao opremu za Delije?


Stajkovac

Da, da to je taj. I ne samo to. Svasta je on uspeo da zabelezi u svojoj karijeri. Bio je glavni Karicev covek u Pokretu snaga Srbije a onda je malo pobegao kada to vise nije bilo tako isplativo (kada je vlast pocela da proganja Karica). Takodje, zajedno sa Borisom Tadicem je organizovao u leto 2002. godine FINA kup ( veterpolo) i to tako sto su njih dvojica podelili karte radikalima koji su posle zvizdali Zoranu Djindjicu na otvaranju manifestacije. Naravno, to je jedva docekao Borisov prijatelj Tijanic pa je u jednoj od svojih kolumni napisao kako se Kostunici aplaudira a Djindjicu zvizdi.


Aj, aj, Kristina... Pa zar

Aj, aj, Kristina... Pa zar je moguce da je Boris Tadic radio takve stvari Djindjicu iza ledja? Jos dok je Djindjic bio ziv?


I jos....

Imao sportsku radnju, agenciju za nekretnine( sa Zlatanom Perucicem), prodavnicu mebl stofa, nekoliko kafea i restorana( uvek sa nekim ko je tad na vlasti), dok je Covic bio gradonacelnik radio PR za njega i Skupstinu,..... pa onda posle 5.X usao u DS i odmah se uvalio kod Goge Matkovic kao njen pomocnik(??),pa onda otimao milione na snimanje spotova o deci bez roditelja i domova za njih, pa postao predsednik UO klinike u Tirsovoj(!), pa tamo radio preko svoje gradjevinske firme fasadu, a kumina firma otvorila radnju za pranje vesa i odmah potpisala ugovor za Tirsovom,pa imao pekaru u skadarliji,....pa....
hocete jos..?


Nemoj više, ljubim teee

ovo je dovoljno za povraćanjeeeeeeee (bljuc)

Idem da se umijem.

(Kud pitah!)


Stajkovac...

jel on iz Novog Sada?
ps. samo pišite, treba tako o svakom sve sa imenom i prezimenom (i adresom) ... da znaju deca koja dolaze šta je ko pričao i radio


Iz Novog Sada

Jeste iz Novog Sada je.U Beograd je dosao na studije medicine koje je zavrsio (kako se sam hvalio i hvali dan danas) tako sto nije procitao ni jednu jedinu knjigu.
Prepisivanjem, korupcijom, vezama,drugi su umesto njega polagali za novac,...
studirao je pocetkom 90-ih dok se sve raspadalo pa naravno i univerzitet


Dr

Hvala bogu da se barem medicinom ne bavi. Bolje da ostane u pomenutim biznisima, samo da ne leci, imajuci u vidu cinjenicu kako je zavrsio fakultet.


Odakle se ta Milka Forcan

Odakle se ta Milka Forcan pojavila u Delti? Šta je radila pre?


Milka i Smiljka

Ona je cerka Jovana Mileusnica generalnog direktora Galenike(vreme SK)u koju je dosao iz Jugohemije u kojoj je bio 20 godina direktor.Poznat je po tome sto nije nikome nikada persirao,. Jednostavno nikad nije cuo za VI ! Poznat je kao Jova seljak.Kao provereni i pouzdani partijski apartcik data mu je na upravljanje jedna od najvaznijih firmi ondasnje drzave. Miskovic u to vreme potpredsednik vlade Srbije saradjuje sa Jovanom i upoznaje i jednu od dve Jovanove cerke. Interesi oca i buduceg ortaka se prepoznaju i Milka postaje bliska prijateljica Miska sa kojim 2,3 godine kasnije osnivaju zajednicko preduzece Delta( 5 osoba). Jovan Mileusnic organizuje saradnu izmedju Jugohemije ( u to vreme jedna od najbogatijih firmi u SRJ )i Delte ( Misko + Milka Mileusnic Forcan) i Jugohemije ( Jovan Mileusnic + druga cerka Smiljka Mileusnic Adzic).
Sradnja tj.pljacka zavrsava tako sto Misko, Milka preuzimaju Jugohemiju, postaju vlasnici, a Milkinu sestru Smiljku postavljaju na mesto direktora.
Ostalo je istorija......


Hvala Nemanja. Hteo sam pre

Hvala Nemanja. Hteo sam pre da pitam ko je ona. Ovde čitam blog sve saznam čega nema u novinama. Ja neznam ove nove stvari ali znam kada sam bio mlad šta je bilo. Napisao sam za Matiju. Možda će da obrišu.


Nemanja mala korekcija

Milka je i dalje predsednik UO Jugohemije, a Smiljka direktor.
I tata Jova se posle Galenike vratio u Jugohemiju da bi je predao cerkama i Misku.
Mislim, treba biti apsolutno precizan.


Evo i potvrde

lepa i zdrava milka

Lektorko & Berija

E pa zelim im sve najgore. Povraticu od tih tajkuna i tajkunica


draga JJ, i google je odmah

draga JJ,
i google je odmah povratio taj tekst. samo srbija bolje trpi tajkune...


Molim Vas

dajte (ako je dozvoljeno) celi clanak, kao sto rekoh, u provinciji nisu ni culi za "Status".


Bojim se...

...da nam nema spasa, iako "propasti ne smemo" (nek' oprosti Pasic na korekciji).
Samo 50-tak ljudi sinoc na Tasu?! I koliko uopste ima blogera (zajedno sa labudima i virtuelnima)?
Uostalom, tako je vecinska Srbija glasala, jos od rahmetli Slobe, a i sada...


Dva Popovića

Već sam kod Kusovca ostavila izraze svojeg najiskrenijeg poštovanja i divljenja za Bebu Popovića, pa ne bih da se ovde ponavljam. Samo bih da dodam da je Bebin intervju u Statusu sjajan, hrabar i precizan. Svaku stvar je nazvao pravim imenom, svakog je zločinca imenovao. Nadam se da će makar jednom čitaocu pomoći da konačno progleda.

Ovom prilikom pozdrav i za Nuneta Popovića, i molba da češće piše svoje blogove.


Pozdrav i za tebe Krasici,

Pozdrav i za tebe Krasici, bice pisanja a bice i gledanja uzivo, valjda ce sloboda opet traziti da se malo seta


Biće šetnje.

Stiglo proleće. Praško.


Krasici

Dobro da nije Bukurestanska Zima. Walk Tall, Deco. Tu smo.


samo je "ulica"

resenje , da nas svet vidi i cuje. ovako, svet vidi i cuje jedino srpski olosh. srbija nisu kostunica i ona bagra okupljena oko njega , srbija smo mi!


V. B. Popović:

"Zato što imamo civilizacijsku obavezu da se suprotstavimo ovom zlu koje nam uništava državu i nas u njoj. Zato što smo dužni da pokažemo svetu da ovo nije cela Srbija. Zato što moramo da nateramo svet da se zapita: zašto danas Srbijom vladaju ratni profiteri i zločinci, Mirini lakeji ili Miloševićevi ministri, svi oni koje je taj isti svet držao na listama zabrane putovanja, a danas ih podržava."


Zbog te teze da smo dužni

Zbog te teze da smo dužni da pokažemo svetu da ima i drugih moram da napišem nešto što je na prvi pogled van teme, a naravno da u suštini nije i mislim da se tiče većine nas koji se ovde nadmudrujemo po blogu.

1992. bio sam domaćin verovatno jednoj od prvih novinarki iz Hrvatske koja je nakon borbi došla u Srbiju da izveštava. Iako sam išao redovno u Hrvatsku i dosta dobro poznavao situaciju neke njene opservacije bile su za mene novost i gotovo sve su se kasnije pokazale tačnima.

Na pitanje o političkoj snazi i budućnosti Milorada Pupovca i Milana Đukića - dvojice Srba koji su tada politički delovali na teritoriji pod kontrolom legalnih vlasti rekla mi je otprilike sledeće: Njima je sada najteže, nikome nisu dobri ni Miloševiću, ni Tuđmanu, a pogotovo nisu dobri ustašama i četnicima. Ali jednog dana, kada sve prođe, oni će biti ti koji će biti bitni jer će predstavljati dokaz da nisu svi Srbi u Hrvatskoj bili za Miloševića i kako bude išla normalizacija situacije oni će biti sve bitniji.

Danas naravno Martića, Babića, Mikelića nema nigde (doduše ovog poslednjeg ima i te kako nažalost u Srbiji), a politički predstavnici Srba u Hrvatskoj su upravo oni koje sam naveo.


e da

secam se emisije na hrt-u gde je Pupovac gostovao posto je "osnovana vlada u senci" u Srbiji pa se Hrvati pomamili. Bilo je jako tesko posmatrati kako su se svi na njega ostrvili. Bio je sjajan, narocito kad se uzme u obzir da je emisija isla uzivo i da je bilo jako neprijatnih i neprijateljskih pitanja ( vise konstatacija) iz studija. Kad su se pijane budale setile da provociraju u Srbiji nisu ni pomislile kako je srpskom zivlju tamo gde nisu dobrodosli vise. Da citiram ili prepricavam sta je sve izjavio vise i ne mogu, davno je bilo. Ali je bilo potresno. Narocito sto se "brinemo" za svoje van granica dok nam trebaju jeftini politicki poeni, da bi na njih potom u potpunosti zaboravili.


Zel, biće i recepat iz Rumunije,

ali do zime ima još malo vremena, pa ko velim, možda se desi neko čudo, a? A da treba kuvati po svim receptima, to je sigurno. ;)

Walk Tall & Kick some Ass, Zel.


Evo i mene Nune, super shto

Evo i mene Nune, super shto si postavio Bebu :) Moj drug Green face je u pravu, sreca te ide prolece i slazem se sa njim -Walk Tall


JJ

Znas sta. Zbog ovog Moj drug... Neko rece: skidaj list po list sa sebe, kao listove zelene salate. Ali slika koju danas imam pred sobom je ujedno i druga tacka, pored one Treci Covek, mog nicka. Situacija sledeca: Freak Brothers dolaze na Grey Hound stanicu i traze da podignu "shipment of cosmetics for Mr.Green". Posle kraceg flasha zbog pitanja: Who is Mr.Green, onako uglas, "WE ARE Mr.Green". Ajde, ti sada meni reci zasto sam ovo napisao. Walk Tall.


Na blogu si Zelenovic, moj

Na blogu si Zelenovic, moj dug saborac. Tamo iza si moj prijatelj, jer prijatelj mog prijatelja je i moj prijatelj...Da?:)))


DA, JJ.

Da. Walk tall.


Krasićka,

nismo mi, nažalost, Česi pa nam ni prleće, koje god, ne može biti k'o češko.

Evo, na Utisku nedelje nije predlog bio pokušaj ubistva Dejana Anastasijević. Da ga ne pomenuše Nataš i Visković, ne bi se ni čulo.

Ali je zato o dva pisma i Cobelu bilo koliko hoćeš.

O vladi ni reči, o Kosovu jedva da se progovorilo. I ta tema prolazi. Eto.

Hag


Nista mi nije jasno

Zasto je to tako? Cobel je primenio argument koji koriste nasi ljudi za Kosovo na Vojvodinu i Sandzak, pa odjednom nema argumenata od nasih politicara, sada krece vriska i cika...Ne ide mi ta politika, ama nikako, jer lepo covek rece (sto se logike tice na koju se nasi pozivaju sve vreme)... Jedino mi posle svega nije jasno kako ovi nasi politicari nisu posle ovog zamesateljstva rekli sebi - hej, vidi nepravde, teorije zavere (od strane nas samih) imamo dvostruke arsine kada je rec o logici, ako Kosovo treba da ostane u Srbiji zbog toga sto se ne trebaju menjati granice, zasto je cudno da ti neko kaze - hej, pa vi ste menjali granice sa tom Vojvodinom, ali o tome ne pricate????


Jasna, Utisak je skandalozan

... generalno, i ja ga radi živaca, sve više izbegavam. Nego, kad smo već kod toga, da li možeš da zamisliš kako bi izgledao Utisak sa Bebom Popovićem? Evo, ti smisli bilo koja druga dva gosta, ali smisli onako zlobno, maliciozno, kako bi i Olja uradila. I, kaži? Kakvo bi tu perje letelo, a? Milina bi bila slušati.

Nataša je sigurno bila super, ali to je sve isuviše učtivo za glib u kojem se Srbija nalazi. To se sve mora hrabro i drčno najedavati govnima od jutra do mraka!


Krasićka,

ja moram da kažem da za mene nema elokventnijeg čoveka od jednog drugog Popovića a to je Srđa. Samo ne znam da li bi on ikada pristao da dođe u tu emisju.

Ali bilo bi zanimljivo i sa Bebom. Letelo bi perje. Letelo je i kad je Nikola Samardžić bio gost, koji je btw. takođe jedan od mojih omiljenih.

Da, u stavri, mogu da zamislim kako bi to izgledalo. Recimo Dačić, Vučić i Popović. Samo ja ne bih nikad sela pored obožavalaca ratnih zločinaca.

A šta misliš Kosta Čavoški ili... joj koliko ih ima... ili Vučela. Pa Srbiji treba, kad bolje razmislim, nekoliko hiljada Popovića, što je apsolutno nedostižan cilj ikada, ever, draga moja.

Hag

Ova server je čisto s****
Svaki post pre nego što stisnem send prvo kopiram. Jerbo ne bih se nikad ponovo nakanila da pišem, ma koliko da je kratak komentar.


jasna

ovo sa serverom jeste cisto s**** ali je to znak da je isti preopterecen brojem posjeta, sto je naravno dobar znak.
koristim priliku da te pozdravim i posaljem rijeci podrske, sa zeljom da protest bude sto masovniji.
nekako osjecam da cete uspjeti, do sada me osjecaj nikada nije prevario, believe me.


Verujem u..

tvoj osećaj oibibio.
Pozdrav,
P.S. ono "pljuc" je bio potez dana, majstore..o)


Uz BRAVO za Nuneta, pozdrav

Uz BRAVO za Nuneta, pozdrav tebi ovamo, već kad je obrisan onaj pozdravni trol na terorističkom blogu! :)


Za Krasici

Ode ti u instruktore. Samo sto sam isplivao u radu sa fotkama, sada mi je problem da ubacim tekst koji nije komentar na postojece sadrzaje blogova. Molim opet za savet. Elem, moram opet da te zloupotrebljavam (dobroupotrebljavam)i da kod tebe okacim jednu od danasnjih vesti:
"Sanda Rašković-Ivić, šef Koordinacionog tima za Kosmet:
Uz puno poštovanje reči Sandžak, taj se deo Srbije zove Raška. Da nije tako, ja bih se prezivala Sandžaković". Od onoga Iva=tuzna vrba, valjda bi s' proleca trebalo da se preziva Vrbopucic. Mozda nisam shvatio poentu da je oblast ustvari dobila naziv po njoj.


Lepe li izjave o))

A primenom ovih zagrada [quote...ovde ubaciš tekst[/quote... ova lepa izjava može da izgleda i ovako (naravno, trotačke menjaš zatvorenom zagradom):

Sanda Rašković-Ivić, šef Koordinacionog tima za Kosmet:

Quote:
Uz puno poštovanje reči Sandžak, taj se deo Srbije zove Raška. Da nije tako, ja bih se prezivala - Sandžaković!


Krašićka,

Quote:
Uz puno poštovanje reči Sandžak, taj se deo Srbije zove Raška. Da nije tako, ja bih se prezivala - Sandžaković!

Mada bi joj s onim žirafama na haljinici viš priličilo neko veselije prezime.

Logika joj je kao kod svih takvih.


Dobro se ti nama vratio...

Tačno Nune,

Stiglo proleće - treba da se radi!
Gvozdene metle u šake... pa na posao:
svako na svom blogu, svako u svom gradu,
svako u svom mediju...

Da mafija više ne bude vlast
i da nam se kriminalci ne smeju u lice
čak i onda kad su iza rešetaka...

A, baš me krenulo...
A hteo samo da kažem: Dobro se ti nama vratio...

pozdrav
n.m.


Pozdrav Nebojša

lepo te krenulo, samo nastavi. lepo ti kazes, treba raditi sa tim sto imamo i sto se moze. Valjda je to priroda organizovala tako da bude svega dovoljno.


Нуне,

уз сво поштовање тебе као борца за демократију која иначе није дошла, и где су нас изварали и твоји и моји и ини политичари, морам да ти кажем следеће:

добро је те МАФИЈЕ није било од 5. октобра 2000 до 12. марта 2003.


Tri Popovića..o)

...ne zaboravi Srđu Popovića, Krasići..o)
Nego, da se malo osvrnem na temu koju je Nune postavio.
Ja to vidim kao fenomen bezdržavlja, ili kako je Đinđić to zvao "nedovršenom državom". I to ima svoj kontinuitet koji se ogleda kroz moć neformalnih grupa koje onda ono što zovemo državom i njenim institucijama, potpuno podređuju tim svojim interesima. U postratnom društvu, kakvo je naše, imamo najdrastičnije prisustvo moćnih vaninstitucionalnih grupa i moćnih nelegitimnih interesa,organizovanog kriminala i prljavoga novca. One, te grupe se često i ne trude to sakriti nikakvim procedurama, ne prezaju od sile i ubijanja i imaju duboke pipke u državnim službama. I sada je čitavo društvo zatočenik tih grupa i tih interesa. Pa još kad one zatraže savez sa najkonzervativnijim nacionalističkih i klerikalnih struktura i taj savez lako nađu, jer sa njima lako funkcionišu u simbiozi pošto ni jednima ne odgovara civilizacijski pomak, onda su uslovi za ovu Nunetovu dijagnozu tu.
Konfuzija u našem društvu je potpuna i ona se može razbiti jasnim diskontinuitetom, ali toga imamo samo u najavi, i taj diskontinuitet sa bezdržavljem je ono što nas kao zadatak čeka.


Kud zaboravih Srđu,

...jednog od mojih omiljenih Popovića! Izvinjavam se.

Ako bih morala da u jednoj rečenici sažmem i Bebin i Nunetov tekst i tvoje nadovezivanje na njih to bi izgledalo ovako:
Najveća nevladina organizacija koja se greškom zove država Srbija cela može stati u međuprostor između dva mita na kojima počiva: onog o Mladiću i onog o Delta korporaciji.

Ova dva mita, mada naizgled udaljena kao dva pola, lepo se slažu i nadopunjuju. Samo u Srbiji!


Krasićka,

eto, izgleda da uvek naletim na tebe.
Slažem se sa tri Popovića. Dodajem četvrtog, Dragana Popovića iz Inicijative mladih za ljudska prava.
Ali ga vredi pomenuti. Nadam se da se slažeš.
Nije trenutno ovde pa se nije potpisao. Ali mogu komotno da ga potpišem ja, što naravno, neću učiniti.

Hag

A znaš šta, ja ih i poznajem, sem Bebe. Bravo za mene.


A ja sam upoznao Jasnu

A ja sam upoznao Jasnu Bogojevic.

Bravo i za mene.


isto.

isto.


Hvala ti Nune i na ovom

Hvala ti Nune i na ovom delicu teksta .Danas sam na mom Miljakovcu obisla sve kioske ,nesto vise od sest.Nijadan nije imao doticni primerak.Nadam se da i to nesto znaci.Ovo je Rakovica.

Drago mi je da sam te sinoc upoznala i slobodna sam da ukoliko sutra ne nadjem u gradu primerak STATUSA dugujes mi kopiju celog teksta .

Pozdrav Zanka


Nune, samo da ti posaljem

Nune, samo da ti posaljem onu tvoju fotku sa Milutinom Labudom prerusenim u Crnca.


Hvala Zox

ovo mi je jedna od najdrazih fotki


o)

..u kakvoj li samo tajnoj misiji bio prerušeni Milutin..o)))


Ja nisam baš siguran da je

Ja nisam baš siguran da je ovo Labud. Mislim, ovom na slici su zatvorena usta ;-)


Labuda ...

... se čuje i kad ima zatvorena usta.


Tamara Cetkovic: "Labuda se

Tamara Cetkovic: "Labuda se čuje i kad ima zatvorena usta."


Baš htela da kažem,

ako nisu glasovi iz stomaka, onda su sigurno iz ...


Pozdrav za gospođu Žanku

hvala i vama što postojite i što ste uporni uprkos velikim nedaćama, drago mi je da sam vas upoznao.


Dokaz da je Srbija država

leži, pored ostalog, u činjenicama što je Delta Mišković vlasnik, Velja državnik, Karić telekom operator kao avangarda Draška Petrovića, Koštunica premijer, obijač trafika ministar policije, sudija koji osuđuje pisce ministar pravosudja... Ratko heroj... ko će sve te činjenice da nabroji.

Zapravo država ovde nije ni postojala da bi mogla da se obnovi, baš kao što ni mafija nikad nije bila uništena.


Nune, molim te da ne

Nune, molim te da ne izostavljaš Kena. (za one koji ne znaju to je Barbikin partner). :) To je isto jedna od fantastičnih provala, a zapravo istina. Čovek ga u čitavom intervjuu naziva Kenom, nigde ne objašnjava detalje tipa ko je pa taj Ken, ali je naravno svakome jasno. E zato je bolje nego da je objašnjavao. (Inače je fenomenalna od nepomenutih ovde provala i da je Tunjavi ko metan, pa stranka lečenih alkoholičara itd. da ne otkrivam baš sve).


Quote:Konfuzija u našem

Quote:
Konfuzija u našem društvu je potpuna i ona se može razbiti jasnim diskontinuitetom, ali toga imamo samo u najavi, i taj diskontinuitet sa bezdržavljem je ono što nas kao zadatak čeka.

Neko (izvinjavam se ne sećam se ko) napisao je pre nekih pola godine ili tako nekako na nekom blogu, čini mi se mojem, da bi sistem trebalo resetovati. Sjajna provala i tačna dijagnoza.


Moc

Quote:
Oni su sada vlasnici Srbije. Oni se pitaju za sve: upravljaju medijima, postavljaju urednike, ministre, formiraju vladu...

Izgleda da su oni toliko mocni da uticu i na ovaj softver veceras. Nikada nije bio tako los...


Istina Kristina, ne moze da

Istina Kristina, ne moze da se pridje.....


V. B. Popović:

"Zaista se nadam da nema nikoga ko se bavi medijima, a da ne vidi da ovakvo jednoumlje i "kontrola istine" nisu bili ni pod Brozom, a ni pod Miloševićem. Čavez i Kastro daju građanima više medijskih sloboda od Tadića i Koštunice. Naravno, metodi su različiti, nema komiteta i ideoloških komisija. Danas medijima vlada novac, strah i interes."


Ne samo medije...

..oni su preuzeli sav NVO sektor, osim onih 8 organizacija koja su sastavile pismo i poslale u Brisel.
Zato napad na njih traje nesmanjenom žestinom već dve nedelje. I danas je Olja Bećković sa Milanom Nikolićem podgrevala tu priču.


Vlada ...

... kao najveći nevladin sektor.


ne znam da li

ste citali svedocenje bebe popovica ? ako niste obavezno procitajte http://www.rogepost.com/n/3550274755


Kapi..o)

Poznaješ li Svetlanu Stamatović..o)


Ne ...

... ne znaju jedna za drugu :o)


drago ,

ta sam


Ma znam...

..stil i stav su najbolja identifikacija..o)
pozdrav,


kapi draga

ovo je prijatno iznenadjenje, mozda nisi znala ali mi se vec dopisujemo putem e-maila:-) upravo sam to i ja saznao ovog trenutka:-)))


oibibio,

drago mi je da si to ti.imash jednu veliku pusu od mene!


Ima jedno..

....labuđe pitanje. Jeli mafija nevladina organizacija?


Na drugom mestu,

odmah posle vlade.


A po nekad...

..se smenjuju u vođstvu..o)


Ma oni

i ručaju i kraduckaju zajedno.


To je...

..drugo ime za partnerstvo..o)


Добро је ДРАГО,

те није било МАФИЈЕ од петог ОКТОБРА 2000. до 12. марта 2003.


Bilo je Milutine...

...i došla je na vlast u decembru 2003. godine.


...

...poshto su pre toga ukinuli Sablju


Ma gde si bre Milutine,

baš se pitam, da nisi sasvim slučajno uzeo onu "bombonicu", vi'š da ne možeš da staneš.


Е Тамаро,

на мене не делују ти вештаци, ја бре имам боље зубе, но деца од 15-20.година, а о осталим органима да не причам.

шта ће мени бомбоне, када ме приророда наградила, ако не верујеш, ма боље да ми верујеш, иначе после ћеш сама себе да посипаш пепелом, а шта ће ти то, ако већ немаш перут.


Milutine,

meni drago da ti sam sebi veruješ.


Ма ја себи не верујем,

већ њему.


E,

baš šteta.


Šteta..

Šteta..o)


Milutin ...

... uzeo plavu bombonicu, pa ne zna viša šta priča, ma sve mu se pobrkalo u glavi, bre :o)


Tako je Drago, a ni reči o

Tako je Drago,
a ni reči o Dejanu. Nego osam nevladinih organizacija i Cobel.

Čak ni Kosovo više nije priča broj 1. Prolazi i ta priča.


Jasna..

..znao sam da ćeš to uočiti.
Nekako im nema efekta napadati LDP na taj način, a oni onda napadaju ideje koje on uzima. A modernizacijske političke ideje dolaze uglavnom otuda i sa one strane sveta otkuda je Cobel.
Kad ruski ambasador ode na sesiju kod Nomokanona onda to nije mešanje u unutrašnje stvari, ali kad im Cobel kaže istinu onda histeriji nema kraja.


Ej, Drago,

ponesi knjigu sutra ako dolaziš.

Cobel će da traje dok se ne pojavi neki novi Cobel.
Cobel do Cobela do Cobela. Ima da se zamajavaju ihaj!


za Draga K.

ajd sad,
po meni je ispad i jedno i drugo. Naravno da mi se ruski ambasador gadi zbog tog cina, a za Cobela me nekako bas briga. Ocigledno je da je covek sludjen tim sastancima sa nasom administracijom pobrkao ( valjda se sve to desilo pred sam kraj sastanka)sta pise u depesi svojima a sta prica sa nasima. kako god bilo, nije nam bas divno...


Ма да да знаш Јасна,

не сме се догодити да неко оде на спавање, а да није упознат са бомбашким процесом.

ево ја, мојима сам уместо лаку ноћ, испричао све о бомбама и симсовима.

па нека лежу и виде како је било МИРКУ и Славку када су били мали.


Znash shta Milutine, srecna

Znash shta Milutine, srecna sam da te ne poznajem. U stvari ja ne znam nikog ko je takav kao shto si ti. Ako su priche o bombama uspavanke za laku noc tvojoj deci, onda Labude ti definitivno nisi normalan


Бебо бре,

не пратиш фабулу радње, мој текст је реакција на Јаснин пледоаје, да нико не сме да прича о ниочему сем о бомбашком процесу до даљњег.


Labude, nema te fabule

Labude, nema te fabule radnje koja opravdava cinizam u vezi sa podmetnutim bombama na simsu jednog chestitog choveka i njegove porodice. Prosto Milutine, postoje neke stvari kojima ne pristaje nikakvo cinisanje, prepucavanje, ironisanje. Nekim ljudima je potrebno dnevno prichati o zlochinima, ubistvima i bombama da bi se suochili sa chinjenicom da zivimo u zlochinachkoj zemlji i da nashim zivotima upravljaju zlochinci, ubice i njihovi nalogodavciu. A ti bi da spochitavash Jasni?


Rad ovog servera

je pravo stanje slobode u Srbiji, deluje kao da je tu ali je nema zapravo


Učini se da je..

...tu, ali nikako da je osetiš..o)


Država Srbija

postaje sve virtuelnija.


Sve..

...nebeskija.o)
Virtuelan je Vasilije..o)


Osim kad prima golove kroz

Osim kad prima golove kroz noge.


A onda je...

Milutin sa suknjicom..o)))


Milutin sa suknjicom...

Milutin sa suknjicom...


Crni Milutine,

pa ti si Zokster. A ja vidim, stalno, isti rukopis. I sada nas jos zatrpavash fotkama. Stidi se, bre.


zokster ,

ovo je milutin


kapi

Mlogo umetnichki. Bravo.


a dok je ...

... na rezervnoj klupi, menja ga Milutin.


T.C.

Ne dirajte mi Labuda. On je samo moj.(nema Smiley za cerekanje necastivog)


Zelenoviću,

moj odgovor već znaš: vodi ga kući.


T.C.

Vodicu ga, ne brini. Ali gde? Paaa, neka on izabere. Ti i sama vidis koliki je nas Milutin romanticar. A suknja govori sve. Pozdrav T.C.


Pozdrav...

prijatelju Zelenoviću i Golumu..


Drago,

prijatelju. Okupljanje, a? Respect, meman.


Evo,

ja ću da ga blagoslovim: "Srećno otišao i ne došao."


Tamara sreco, jel taj Restak ziv - sto ne kaci obavestenje

ili samo ja drupalisem ceo dan?????


Hej Sonja,

ali to danas stvarno nije normalno, Milutina mi.


Jel nam pika Milutin jos?

nis ne radi, @@@@@


Milutin

kao prdež spustio nekoliko nebuloza, osmradio malo, i nema njega.


tamara

nismo se tako dogovorili;-)


Ma ti ...

... vodi Milutina, a Zeleni će Labuda :o)


meni su obojica isti

to je razlog nasporazumu:-)


Где је БС?

хоће ли бити те владе сутра или ћорак?


Potpuno ste u pravu, g. Popovicu...

...a narocito u ovom:

Bombaši, stormfrontovci i ostale bitange su samo posledica toga što smo dopustili da Srbijom upravljaju ratni tajkuni i profiteri. Oni su sada vlasnici Srbije. Oni se pitaju ze sve...

Nazalost, kad ja to ponovim u nekom drugom kontekstu (recimo u povodu urbanisticke mafije, na blogu licnosti koja se izdaje za gradskog arhitektu), onda dobijem buru gneva i replika u stilu mora da ste komunista kad verujete da ako kod nas ima para, onda je verovatno mafija... Nasa tragedija jeste da postoji jedan siroki sloj ljudi, cesto sasvim lepo vaspitanih i obrazovanih, koji posredno, preglasnim cutanjem, kako rece svojevremeno Eli Vizel, postaju branioci mafije i zlikovaca.


Milane, dok nema vlade BG im je sve što mogu da čerupaju,

kažu da sede kod Nenada Bogdanovića u čekaonici da im dodeli neki tender dok se ne formira vlada. Kažu da su jadni namučeni i neispavani, ti što nisu mafija iako su zaradili novac - polit-tajkunčići. Ovo sa Miškovićevim kreiranjem vlade ovog puta izgleda predugo traje. Očajavaju,imaju loše snove, šta vas onda čudi kad se obruše na vas. Morate da ih razumete, oni sad razmišljaju o najcrnjim scenarijima u stilu - a šta ako ja više nikad ne dobijem tender


Sjajno, sjajno ovo rekoste...

...bas ste mi popravili inace mracno raspolozenje! Hvala! Zbilja, "a sta ako nikad vise..." ;o)))


"тајкуни"..

фини,увозни израз за лопове или ти,како неки воле да кажу "способне људе","бизМисмене".Са економског аспекта гледано то је сасвим нормална појава у првој фази капитализма,некога је то задесило у ХVIII а неког у XXI веку,израз за ту фазу је дивљу капиталазам.Неко их је бесио,неко протерао,неко их је пустио да раде,то је индивудиално.Стормфронт је глобална заједница нациста,није то баш само српски "бренд"(како излизана реч,срамота ме је да је изустим).Хитлер није дошао сам по себи,он је био последица изгубљеног WWI,очајног стања немачке нације,катастрофалне економске ситуације(крах берзе,незапосленост,хиперинфалција(у којој смо их победили,хах)),једном речју безнађе.

п.с.
свака сличност са стварним ликовима и догађајима је случајна


Preglasno cutanje

Miroslav Antic: Epitaf za obmanute

"...Kad cujem tisinu,
zatvoricu se u sobu i jaukacu.
Tisina je zlocin s predumisljajem,
topla i meka omcha licemerja oko vrata.

Tisina je lirska medjuigra za fabrikovanje dece
i dvolican nacin da se covek izleci od straha
i pokusa da bude jos jednom jak.

...

svi mi smo na kraju posteno udeseni.
Izmislice da smo vodili drvorede,
a bili smo samo procvetali chiviluci
za susenje odranih kozha.

Izmislice da smo u dahu nosili svezine,
a bili smo ustajali u svojoj nespretnosti,
odeveni u nakazanu koru.

Nista mi nismo uticali na jutro
da se ne presijava kao ostrica noza.

Ziveli smo,
i sa zivotinjskim smislom za prakticno
organizovali zanimljive programe
za telad koja cekaju,
dok smo odraslima vezivali za gubice
korpu cutanja
uoci poslednjeg velikog crvenog mukanja
u zoru."


E nune mašala. Odličan

E Nune mašala. Odličan blog. Čuvao ga za pred kraj (a za sami kraj pred spavanje čitam Ćirkovića koji mi je takođe jedan od omiljenih autora).

I nemoj ovoliko da odsustvuješ sa bloga. Imaj obzira. :)


Srđane

baš mi je drago, uzraćam pozdrave čuvaru novinarske etike i dostojanstva. Laku noć


Hvala, Srdjane, citanje je obostrano...

...a da iskoristim priliku i poboljsano raspolozenje da pomenem da sasvim sigurno ne znate da smo Vi i ja u par navrata davnih 90-tih negde u vreme prvog studentskog protesta pricali telefonom o nekim tada aktuelnim dogadjajima, a i upoznali smo se kod jednog zajednickog prijatelja sa b92 (sada nazalost pokojnog). Jednom prilikom napisacu nesto o tome, ima mnogo ljudi, situacija, itd. koje su danas neopravdano zaboravljene (posebno kod mladje generacije, mojih studenata, isl.). Jos jednom hvala i samo nastavite hrabro, kao i do sada!


Milane, "ljubav" je dakle

Milane, "ljubav" je dakle obostrana :) (da ne pročita ovo Peđa Azdejković, gotovi smo) :)

Mislim da se sećam (tj. činilo mi se i ranije, ali mi je bilo truba da pitam). Inače da se ne persiramo, ako može...

Ja probao da ti pošaljem poruku, ali ne prihvataš e-mailove. Javi se onda ti kad ugrabiš vremena na (moje prezime) @ gmail.com


Kusovac: "Milane, "ljubav"

Kusovac: "Milane, "ljubav" je dakle obostrana :) (da ne pročita ovo Peđa Azdejković, gotovi smo) :)"

Pedja bi na to dodao: a zasto ljubav ne bi bila visestrana?


Bravo & podrska, Nune...

... iz sve snage!
I dalje te smatram suludim Don Kihotom, al' zato te i cenim!:)

Bas poslednja dva dana pokusavam da se setim svih zajednickih novinarskih akcija i ogromne kolicine medjusobnih slaganja, u komunikaciji tokom zadataka...
Mnogo mi je zao sto sada nisam tamo da vam se pridruzim, ali tamo apsolutno nista nikome vise ne verujeml, od marta 2004. kada sam, u cuvenim "nemirima" (noc kad je Amfilohije "branio" beogradsku dzamiju), umalo lincovan na uglu Takovske i Kosovske i oteta mi kamera sa fenomenalnim materijalom.
Matori, samo napred!

Mungos

P.S. Na dobronamerno insistiranje mnogobrojne
blogerice Krasici, skinuo sam potpis u svom
punom i duhovitom obliku koji su vec svi primetili...


Muki, ljubi te Krasici,

nemoj više da mi praviš reklamu, ubih se od udvarača. Ima muž bre da me utepa! Kud god se okrenem ljudi pitaju: jel ste vi ona što ju je Mungos stavio u potpis? Ja lažem da nisam, al mi ne veruju... o))

A inače, sad ozbiljno, žao mi je za incident u Takovskoj, a još više što su ljudi kao ti otišli.

PS. Da li se i sad, tu gde si, baviš novinarskim ili snimateljskim poslom?


Fala ti Krasicko, ali nemoj...

... da me ljubis, pls!:) Bar dok si sa tim "tepadzijom"...:)
Hvala na zaljenju, al' sta ces... Nice fckg life!:)

Da, bavim se, na malo suludi nacin. Videces, jedared...

Mungos

P.S. Na dobronamerno insistiranje mnogobrojne
blogerice Krasici, skinuo sam potpis u svom
punom i duhovitom obliku koji su vec svi primetili...

P.S. Izvini, al' moram!:)))


Pa ajd, dobro, kad kažeš, Muki.

A mogao bi nešto od tog suludog što radiš da okačiš negde, pa da i mi drugi vidimo. Da ne čekamo to "jedared". Jer, tako je čekao i pokojni Drakče, ako se sećaš...


Drakce?

Nesto mi se kroz maglu pomalja, ali ne uspevam da se safatam na koga tacno mislis?

Mungos

P.S. Na dobronamerno insistiranje mnogobrojne
blogerice Krasici, skinuo sam potpis u svom
punom i duhovitom obliku koji su vec svi primetili...


E, Mungose, bre,

kako ti da ne znaš tu kerefeku? o)) Kod Drakčeta nije važno ko je, nego je važna činjenica da je pokojni. Šala, zaboravi. ;o))


Ej, Krasicko, sada si me tek zagolicala (bez komentara, molim!)

Mozda i znam foru... 'Ajde pls, reci mi, bar da vidim koliko sam ispao glup u drustvu!:) PLS!!!

Mungos

P.S. Na dobronamerno insistiranje mnogobrojne
blogerice Krasici, skinuo sam potpis u svom
punom i duhovitom obliku koji su vec svi primetili...


Ma nisi ispao glup,

jednostavno nisi čuo za foru. A to je zato što si mlad. o))

To je neka stara fora mog ćaleta i njegove ekipe sa preferansa. Štagod da ti protivnik kaže, npr, e sad ćemo te razbijemo ko budalu u rekontri, a ti kažeš, "Da, da, tako je pričao i pokojni Drakče, a vidi ga sad!"

I tako, to je kao neka poštapalica u mojoj kući, pa ja to očigledno mećem i gde treba i gde ne treba. Sori. :o)


Dobro:)))

& Hvala ti za ono "mlad"...:)
Bar cu sladje da pajkim.:)

Mungos

P.S. Na dobronamerno insistiranje mnogobrojne
blogerice Krasici, skinuo sam potpis u svom
punom i duhovitom obliku koji su vec svi primetili...


Kunoć,

Pa mora si mlad kad si tako otkAčen (sa akcentom na A). Nema druge. o))

PS. Al pazi, i pokojni Drakče je tako bio otkAčen, neko vreme...


Nisam mlad, nego sam...

... malo(?) zaostao u razvoju.

Quote:
PS. Al pazi, i pokojni Drakče je tako bio otkAčen, neko vreme..."

To isto mi je rekla i Stevka sa V sprata, dva dana pred smurt...:)

Laku noc & sanjaj Srbiju kao "dosadnu" zemlju!

Mungos

P.S. Na dobronamerno insistiranje mnogobrojne
blogerice Krasici, skinuo sam potpis u svom
punom i duhovitom obliku koji su vec svi primetili...


:o) Tebi laku noć a jedan RIP

... za Drakčeta und Stevku ;)


Quote: umesto Borke, tu je

Quote:
umesto Borke, tu je Mlađan, a umesto Kertesa, još jači „igrač“ - Draško Petrović, glavni finansijer Koštuničine Srbije.

Jasno, glasno i potpuno tacno. I tuzno. Da mi je neko 2000-te rekao da cu ovo danas citati i klimati glavom, rekla bih mu da je bolesni pesimista.

Nune, odlican Vam je blog!


Bravo Nune!

Samo tako!


Basara je u jednoj knjizi

Basara je u jednoj knjizi napisao da je najbolji nacin da se rasvetli jedan slucaj ubistva,da se on prepusti zaboravu.Zvuci komicno i apsurdno,ali se to kod nas uveliko primenjuje.

Samo ne vidim potrebu za citat B.Popovica,on je jedno vreme bio na vlasti i kad su bili isti ti tajkuni i zlocini i nije se bas proslavio bogzna kakvim rezultatima u sredjivanju situacije.


Па како није?

Како те није срамота да лажеш?Борио се као змај.Узели су екстрапрофит од Богољуба соларно,вратили му са каматом.Само у то доба за екстрапрофитере нису узимали Мишка,Цанета,Пецонија,идт.Можда их напао коштуњави синдром-необавештеност.


Idols & Friends ( andjeo + AleksDelarge)

Vas dvojica milosrdnih protuva da se malo boje spremite pre lupetanja ovde. Pare Karicu su vratili Boza Djelic( ministar finansija) i Boris Tadic ( predsednik UO telekoma- vecinski vlasnik Mobtela u tom trenutku). Tada( vracanje para Karicu) Beba Popovic nije "vlast" vec vise od 6 meseci, zavrseni su i izbori, DS je vec "prociscena", Srbijom vlada nova kohabitaciona "demokratska" elita.
Bebu kao i Milica, Obradovica, Banjca, Cedu,... iz te vlasti "sklanjaju" odmah posle "Sablje" i od njih se distanciraju bas takvi poput Tadica, Boze, Covica, Isakova,...
A sad nagradno pitanje za vas( ali da ne zovete roditelje i sefove)a zasto su ih sklanjali posle Sablje? Jer su se "talili" sa ekstraprofiterima i mafijasima ili im stali na "zulj" ?


да,да

али зар Чеда није подржао Божу за премијера након избора?
Такође је чињеница да г. Беба није ни реч рекао против Мишка за време власти(2001-2003),ни реч...и одакле њему сада морално право да виче како "ови" нису ништа урадили а у позицији су да ураде као што је и он био у позицији када је био на власти.

"сад сте се ушемили па нема реваншизма
то је кодекс лопова нико неће да призна"

ти дечаче никако да схватиш да не браним коштуњавог,ја само не дозвољавам да ме праве будалом,видим,теби прија.


Alo rodjako, daj se kotroliraj

Kakve veze ima Cedina podrska Djelicu sa malopredjasnjim optuzbama da je Beba vratio pare Karicu??
Dalje procitaj intervju pa ces saznati sta je rekao za odnos Miskovica i njihove vlade ili Kostunicine.
Naucili ste kao mantru da postavljate pitanja tipa: " Aha, a sto je do sad cutao? , Odakle njima(mu) pravo da sad to govori".. i slicne zombirane floskule koje samo sluze da se drustvo preparira da nista ne moze da se desi i da ne treba nikakva promena da se desi.
Kad se bilo gde u svetu desi da neko progovori istinito o necemu sto je za to drustvo vazno, prvo se ta istina proverava i drustvo na to reaguje, trazeci istragu, zakon i pravdu. Tek na kraju se postavlja pitanje necijeg "cutanja" i eventualne odgovornosti zbog "skrivanja".
Ovde je sve naopako. Kad se pojavi neko iz beretki i prizna Ibarsku ili telohranitelj Legijin i otkopa Stambolicev les svi skoce da temu zataskaju vikom , a sto do sad nisu rekli!
Kad Batic ode kod tuzioca i preda papire protiv G17 svi skoce ali ne da se provere dokumenta, nego da napadaju Batica zasto tek sad!
Kad Natasa Kandic pusti film o Skorpionima svi skoce opet ali da film diskvalifikuju i proglasavaju montazom.
Kad se otkopaju lesevi pored Beograda opet svi skacete i vristite da su to kosturi legionara cara Trajana....
Uspesna vam je taktika, priznajem ali rodjako ovde je ipak drugi soj ljudi.
Spakuj se i tornjaj odavde pa to pricaj svom drustvu i istomisljenicima. Ako budete dovoljno glasni i uporni mozda i sami u te lazi poverujete.


Не дозвољавам никоме

да ми ставља у уста нешто што нисам рекао,а посебно не таквим фрустрираним ликовима као што си ти.Бенседин је супер ствар,а има га у свакој апотеци,брзо по њега док ниси прс'о.
Не дозвољавам да ме будалом прави коштуњави,али то не значи да то право дајем г. Беби П.,а теби још мање.
Скини ми се досадо,смараш.


shta ima ko da te pravi,

ti si od starta budala


Хвала лутко,

а сад одје.и у скоковима


Sta si rekao?

Quote:
да ми ставља у уста нешто што нисам рекао,а посебно не таквим фрустрираним ликовима као што си ти.Бенседин је супер ствар,а има га у свакој апотеци,брзо по њега док ниси прс'о.

E, a sta si rekao? Evo, ja nisam na bensedinima pa mi lepo reci.


Rek'o da je odjeb'o u

Rek'o da je odjeb'o u skokovima. Kao klokan.


Ово нема везе са мојим постом.

Kad se bilo gde u svetu desi da neko progovori istinito o necemu sto je za to drustvo vazno, prvo se ta istina proverava i drustvo na to reaguje, trazeci istragu, zakon i pravdu. Tek na kraju se postavlja pitanje necijeg "cutanja" i eventualne odgovornosti zbog "skrivanja".
Ovde je sve naopako. Kad se pojavi neko iz beretki i prizna Ibarsku ili telohranitelj Legijin i otkopa Stambolicev les svi skoce da temu zataskaju vikom , a sto do sad nisu rekli!
Kad Batic ode kod tuzioca i preda papire protiv G17 svi skoce ali ne da se provere dokumenta, nego da napadaju Batica zasto tek sad!
Kad Natasa Kandic pusti film o Skorpionima svi skoce opet ali da film diskvalifikuju i proglasavaju montazom.
Kad se otkopaju lesevi pored Beograda opet svi skacete i vristite da su to kosturi legionara cara Trajana....

Једино ако је ангажовао видовитог мага Милана да му каже шта ја мислим о тим темама..а Милан ко Милан,увек 'омаши.


Jasno mi je

Quote:
Једино ако је ангажовао видовитог мага Милана да му каже шта ја мислим о тим темама..а Милан ко Милан,увек 'омаши.

OK. Sad vidim o cemu se radi. Ti si ne necem mnogo, mnogo jacem od bensedina!


Ajd što je na nečemu, nego što je opasan...


Milosrdni andjeo