Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

pobedite za one kojima je pomoc neophodna

The Youngest Master of CharityThe Youngest Master of CharityMožda sam dosadan, ali neke stvari vredi forsirati. Zato stavljam još jedan post na temu humanitarne trke... 

 

U okviru Beogradskog ‘Banca Intesa’ Maratona, koji će biti održan 21-og aprila, biće održana i humanitarna trka CorD Charity Masters. To je trka koju organizujemo več treču godinu zaredom. 

Sav prikupljen novac ide u humanitarne svrhe i, kao dokaz i priznanje, svaki trkač će dobiti CorD Charity Masters majicu i diplomu za uspomenu. 

Kako skupiti novac? Svaki učesnik u trci treba da sakupi novac od svojih donatora – donatori mogu biti bilo ko: članovi porodice, prijatelji, kolege.  

Poenta je da trkač unapred dogovori sa svojim donatorom koju će sumu dati za svaki pretrčani kilometar i u koju svrhu će ići novac: učesnici mogu trčati u bilo koje humanitarne svrhe, ali ove godine posebno obraćemo pažnju na akciju B92 ‘Sigurna Kuća’ za žrtve porodičnog nasilje, UNICEF-ovom programu “Škola bez nasilja” i ORCA – organizacija za poštovanje i brigu o životinjama.  

Beogradski Maraton je postao brend koji poboljšava image Beograda na međunarodnom nivou.  Actors run for charityActors run for charityPored osnovnog sportskog dela maratona, svetski maratonski trend je prikupljanje novca u humanitarne svrhe. Na primer, Londonski Flora Marathon je najveća humanitarna akcija u Britaniji, gde se – za jedan dan – prikupi više od 30 miliona funti. Naš cilj za ovu godinu je da skupimo više od 10,000 evra.  

Pozivamo naše čitaoce i sve ostale koji su zainteresovani za učesće u CorD Charity Masters da se prijave već danas. Email: cordmarathon@cma.co.yu, tel: 011 308 9977 

Mi ne očekujemo od učesnika da istrče ceo marathon – koliko god možete biće dovoljno da pomognete onima kojima je to potrebno – i to je razlog što donatori daju iznos po kilometru. 

Znači, na primer, dogovorio sam se sa trojicom sa kojima rekreativno igram ragbi da mi daju svaki posebno 200 dinara po kilometru – ja cu da trčim 5 kilometara i to je 3,000 dinara. I to su samo prva tri imena na mom formularu za sponzorstvo.


Poštovani Sir Marko,

Možete li reći nama posetiocima bloga B92 o kakvim se organizacijama radi, ili tačnije, kakvi programi su po sredi, da bi znali da odlučimo za koje vrste institucija da damo dobrovoljni prilog?

Hvala, i pozdrav.


Poštovani Lord Fuchs,

Ne razumem prvi deo vaseg pitanja, no učesnici mogu trčati u bilo koje humanitarne svrhe, ali ove godine posebno obraćemo pažnju na akciju B92 ‘Sigurna Kuća’ za žrtve porodičnog nasilja, UNICEF-ov program “Škola bez nasilja” i ORCU – organizacija za poštovanje i brigu o životinjama.

Ako posaljete email na , dobićete formulare za prijavljivanje i sponzorstvo. Sad ću da stavim naša 'najčesća pitanja' u komentar


CorD Charity Masters: FAQs -- NAJČEŠĆA PITANJA

Kako se mogu prijaviti za učestvovanje u CorD Charity Masters trci?
Popunjenu prijavu (koju ćete naći u attachment-u) pošaljite putem e-mail na ili putem faksa na (+381 11) 3089988. Krajnji rok za prijavljivanje za CorD Charity Master je ponedeljak 16. april.

How can I apply to compete in the CorD Charity Masters race?
Send an email or fax with a completed registration form (see attachment) to e-mail - ; fax (+381 11) 3089988. The closing date for registration in the CorD Charity Masters is Monday 16th April.

Ko će proveravati koliko kilometara je istrčao učesnik?
Ovo je dobrotvorna trka i očekujemo od svakog učesnika da će sam izračunati istrčanu dužinu. Pored toga, specijalni redari će biti zaduženi za pomoć.

Who will check how many kilometres have been completed by the runners?
This is charity race and each runner is expected to calculate the length of their own race. In addition, special referees will be tasked with assisting for half and full marathon runners.

Kako neko može da ostane ili postane sponsor?
Sponzor može biti bilo koji individualac, kompanija, organizacija, asocijacija ili misija koja prihvata da finansira učesnika. Sponzori mogu uključiti i poslovne kolege koji mogu sakupiti novčani prihod za finansiranje trke.
Sponzorstvo možete dobiti od Vaše kompanije ili članova porodice, prijatelja… od bilo koga ko želi da se pridruži ovoj dobrotvornoj trci.

How does one either become a sponsor or obtain a sponsor?
Sponsors can be any individual, company, organisation, association or mission which accepts to pay the runner. Sponsors could also include work colleagues willing to collect funds for your charity of choice.
You can obtain sponsorship within your company or from family members, friends...whoever wants to join this charity race.

Koliko učesnika će moći da učestvuje u CorD Charity Masters-u?
Nema ograničenja. Svi koji se prijave i dodju na start – biće Masteri humanosti!

How many participants will be accepted for the CorD Charity Masters?
In agreement with the organisers of the 20th Belgrade Banca Intesa Marathon, all participants who apply for the CorD Charity Masters will be accepted.

Da li postoji novčani minimum za kilometar?
Sredstva koja pojedinac da u dobrotnovrne svrhe nisu uvek najvažniji faktor. Ne postoji minimum.

Is there a minimum sponsorship level per kilometre?
The amount of money individuals give for sponsoring charity efforts is not always the most important factor. Accordingly, there is no set minimum.

Koliki procenat od prikupljenih novčanih sredstava će ići u dobrotvorne svrhe?
Do poslednjeg dinara! 100% će ići u dobrotvorne svrhe. Sakupljena sredstava će ići B92 programu “Sigurna kuća”, UNICEF programu “Škola bez nasilja” ili za one svrhe za koje se odluči učesnik.

What percentage of the money raised will go to charity?
100% of the money raised is to go to charity. Collected funds will be gifted to B92’s Safe House, UNICEFs School Without Violence programme or any other specified charitable cause.

Da li će učesnici CorD Charity Masters učestvovati sa ostalim učesnicima Beogradskog Maratona?
Da. Učesnici “CorD Charity Masters” trke počeće trku u isto vreme i na istom mestu kao i ostali učesnici koji se takmiče na 20-om Beogradskom Banka Intesa Maratonu.

Will CorD Charity Masters run alongside all other participants of the Belgrade Marathon?
Yes. Members of the CorD Charity Masters team will start the race at the same time as all other runners competing in the 20th Belgrade Banca Intesa Marathon.