Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Japanska kapsula

 Japanska kapsulaJapanska kapsula

Pre nego što smo degradirali Plavog Kita u Hromog Dabu upoznali smo se ex DDR-om. Imaju i oni terene za tenis i brda za golf, ali imaju i objekat koji će nam ostati u večitoj uspomeni. Etap Hotel, montažna podugačka kućerina na dva sprata koju je veliki kran pored parkinga garant tu parkirao za pustolove bez para. Duplo jeftinije nego u Eglingu (naša prva baza kraj Minhena) i dupla doza žalopojki za našim bavarskim seocetom. Jao brate na šta ovo liči. Sve je od plastike. I vrata, i sto, i parket, i prozori, i domaćica hotela. I svuda guraš žeton i pritskaš brojeve za dekodiranje. Epski susret elektronskog doba, retro istoka i polja kukuruza uz auto put za Hale (najružniji grad na svetu kako kaže prvi od dva anđela koja smo upoznali u Lajpcigu, šarmantna gospođa Sylke Strehle), ili, kako bi to Zvonce živopisno naslikao, čudesni susret Larsona, prečke i njegove noge.

 

I tako gurnemo žeton da hostesa odgovori na par pitanja, gospođica nam uredno da brojeve za tipkanje po digitronu na kvakama, još samo nismo provalili gde se nalazi mesto za teleportovanje u Egling. Gde je kapetan Kerk? U Lajpcigu sigurno ne.

 

A sobe, pa mislim da zipovanijih par kvadrata u životu nisam video. Bračni (omanji, svakako) i iznad njega upravno postavljen jedan za padobranca (još manji od omanjeg, svakako), lavabo (sudopera) u jednom uglu, mali stočić u drugom uglu sobe, iznad njega tv mislim ekrana 0.0005 inča. Čekaj, a gde je wc?! Jao debeli koliko si nas usrećio bavarskim selom toliko si nas upropastio ovim digitalizovanim hangrarom. A i ja. Za dvadeset evrića može samo tretman za kamiondžije.

 Minijatura 1Minijatura 1

I dok ja razmišljam na kom je kraju hodnika klonja za druženje, kamiondžija otvori ormar, kad ono – gle! Nema ni vešalica ni pregrada. Tuš kabina. Ma daj ne loži me. Već razvlačim široki osmeh, aaaaahhh... Da da. Drugi ormar je wc šolja. Plastična, naravno. I skockaše tih pola kvadrata tačno da možeš da sedneš i ni makac. Ovde nema čitanja novina. Završiš posao i bežiš. Inače...

 

Wireless šatro radi. Limited or No Conectivity. E do... Grunf izlazi iz ormara. Ultrabrz. Kao vojničko kupanje. Potrošio jednu stranu Hogara Strašnog. Iz šolje zalajao Snert na njega pa pobegao.

 

Na doručak. Klopenzi fantastišenzi. Kao naše dosadašnje putovanje po lavirintu. Gde li je izlaz?

 Minijatura 1 i 2Minijatura 1 i 2

U medu, siru i pašteti. I u žutoj tečnosti u kojoj se ipak oseća malo pomorandže. I u zemičkama koje krademo na gomilu da bismo napravili sendviče za usput.

Tanke kao rezervna Spačekova guma.

Tanke kao naš buđelar.

Tanke kao onaj što je čuvao Robena prvo poluvreme.