Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Go Tan Go Tan Go Tan Go!!!

La Revancha del TangoLa Revancha del TangoOduvek sam bila fascinirana flamenkom i tangom. Imala sam jednu neuspelu avanturu sa flamenkom, nismo stigli ni do kastanjeta a već se grupa raspustila... Ali svaki put kada ne TV-u zakačim neko plesanje, sve obustavljam i ne dišem... Verujem da mnogi tako reaguju, delom zbog ritma, delom zbog vibrirajuće energične atmosfere koju dvoje na podijumu nameću publici.

Nedavno se desilo da na nekom rodjendanu upoznam par koji se upoznao na tangu. U nekom momentu, uz prvi i najbolji Gotan Project "La Revancha del Tango" digli su se, krenuli ka sredini sobe i zaplesali... Euforična, kakva jesam, odmah sam sasula gomilu pitanja o školi, gde su učili i od koga, zašto baš argentinski tango, sve me je živo zanimalo...

Nisam znala da se argentinski tango od drugih razlikuje po tome što se uče samo pokreti, ali kako ćeš ih odigrati, ostavljaš svom telu da odredi, osećaju koji te vodi kroz partnera. Tango je čista strast i prava slika onoga što muško ženski odnos jeste ili makar treba da bude! Muškarac bira partnerku... Ključni momenat je POGLED. Ako zadrže poglede jedno na drugom, on joj prilazi ali ne previše. Na nekom rastojanju od nje se očekuje da ustane, čime daje saglasnost za ples. Ako obori pogled ili jednostavno ne ustane, on ide dalje. Isto, ako je prihvatila igru, najveća uvreda je da je na pola ostavi, ma kako im išao ili ne išao ples. Tango se igra do kraja. E da, saznala sam da je u septembru u Beogradu festival tanga, traje nekoliko dana... biće me tamo, makar ga učila tek kasnije.Od to dvoje sa rodjendana dobila sam preporuku za ovu školu tanga u Beogradu, kao najbolju pa ako vas zanima, verovatno nije kasno da se priključite!

U nedelju kao što verujem da znate, u velikoj dvorani SC nastupa GOTAN PROJECT. Ovaj Argentinac, Parižanin i Australijanac uspeli su da naprave Gotan ProjectGotan Projectspecifičan miks tanga i elektronike, počev od krucijalnog debija "La Revancha Del Tango" (Osveta tanga) koji im je doneo svetsku popularnost.

Do sada ih nisam uživo gledala, pa jedva čekam njihov koncert. Ovoga puta dolaze u sklopu turneje kojom promovišu najnoviji album "Lunatico", na kome dosta forsiraju upravo ritam argentinskog tanga. Na njihovom sajtu možete pogledati neke od najnovijih video spotova.