Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

BlogOpen - blog okupljanje u Pančevu

BlogOpenBlogOpenŽeleo bih da obavestim sve one koji vole da bloguju i da se druže da će 6. maja u Pančevu u kafiću DeeLite biti održano prvo regionalno okupljanje blogera po imenu BlogOpen. Tada, Pančevo neće biti samo centar zagađenja nego i centar domaće blogosfere a trebalo bi da bude i regionalnih predstavnika.
Organizatori ovog skupa su Marko Herman i Predrag Pušelja, dobro poznati u domaćem IT svetu i blogosferi, prvi kao IT novinar a drugi po svom popularnom blogu Blogowski. U kafiću ima mesta za, kako kažu, 100 ljudi, nije lose da potvrdite prisustvo ukoliko planirate da dodjete. Bice solidan broj blogera (a i blogerki :)). Ulaz je besplatan, sami plaćate piće.

Evo, sta kažu organizatori...

Uslovi za učestvovanje su izuzetno strogi :)

  • Dobra volja za dolazak u Pančevo.
  • Želja da upoznate druge blogere koje redovno ne čitate preko njihovih RSS kanala
  • OBAVEZNO poneti bar jednu dečju knjigu za uzrast od 0-6 godina. Sve skupljene knjige će biti predate nekoj dečjoj ustanovi koja je u deficitu sa istima. Ideja potiče od Moošeme i mislimo da zaista nije teško bar na ovaj način pomoći.

O projektu

Blogosfera u regionu stabilnim koracima napreduje. Broj blogova se svakodnevno povećava, sve više ima i ličnih, ali i specijalizovanih blogova, a blog forma se koristi i za druge tipove sajtova. Kao i sam razvoj interneta i informatike, razvoj blogova nameće svoja pitanje na koja je bolje odgovoriti pre nego kasnije. Na pitanja o blogosferi su svakako najpozvaniji da odgovore sami njeni učesnici - blogeri.

Iza toga se i krije ideja organizacije regionalnog blogerskog festivala. BlogOpen je prvenstveno zamišljen kao događaj na kojem će se blogeri družiti u prijatnoj i opuštenoj atmosferi, radi upoznavanja, razmene iskustava i ideja i uspostavljanja saradnje. Nešto zvaničniji ton festivalu će davati predavanja o blogosferi, internetu, webu, informatici uopšte, pa i društvu na čiji razvoj IT generalno utiče. Pored toga, organizacija okruglih stolova na teme bitne za samu blogosferu bi trebalo da postane prepoznatljivi element BlogOpen događaja.

U skladu sa svojim imenom, BlogOpen je i manifestacija otvorena za ideje, predloge i saradnju. Otvorena za sve ljude koji bi voleli da se uključe u organizaciju, one koji smatraju da imaju o čemu da pričaju sa blogosferom, kao i one koji žele da čuju nešto novo i zanimljivo. BlogOpen je otvoren i za one koji su najviše željni druženja sa ljudima sličnih i različitih ideja, ali koji imaju jednu zajedniču stvar - vode svoj blog!

Marko & Pedja, 08.04.2007

Više informacija na http://www.blogopen.eu

Ko dolazi?


Odavno dogovoreto...

Odavno dogovoreto...


Ide li neko sa ovog Bloga,

u tem PANCEVU !?


Ja cu najverovatnije ici.

Ja cu najverovatnije ici.


Ma ti si Deki,

rukovodeći kadar, mene interesuje da li ide neko ko će da vas tamo hvali, kao recimo ja!?


Krasno, nameračio se i provokator

Još jedan skup koji će svojim prisustvom "uveličati" Milutin Mladjenović, onaj što se smuca naokolo, nametljiv, zatucan, bezobrazan i vulgaran, ostavlja tragove širom interneta, po komentarima, forumima i blogovima.

Pa tako, iako je na Blogu

"OTVORENO PISMO MINISTRU UNUTRAŠNJIH POSLOVA SRBIJE"

napisao:

"Ја сам ,
П Р О Т И В, и то дебело и јасно и гласно..."

http://blog.b92.net/node/5204#comment-169244

dakle nije potpisnik, medjutim, to mu ni najmanje nije smetalo da dodje na Taš i sedi u Šansi sa onima koje vredja, pljuje i olajava.
Nije smetalo ni njima.

Ako za neku drugu prigodu bude potrebna pozivnica, a ne samo obaveštenje, osim na terazijsku adresu, možete mu je uputiti i na forum Pogleda.

JA PROTIV OSTATKA SVETA NA BLOGU B92
Пет Авг 18, 2006 9:03 pm
http://www.pogledi.co.yu/diskusije/viewtopic.php?t=5004&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

MИЛУТИН У НИН-у
Суб Нов 04, 2006 6:25 pm
http://www.pogledi.co.yu/diskusije/viewtopic.php?t=5561&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

ЕВО КАКО МАТИРАМ У ПРВОМ ПОТЕЗУ НОВИНАРЕ СЛОБОДНЕ ЕВРОПА
Нед Мар 11, 2007 4:41 pm
http://www.pogledi.co.yu/diskusije/viewtopic.php?t=6487&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

Imaće novog materijala za "hvaljenje".


Од сад се мења пословица,

не каже се глуп ко ТОЦИЛО !

већ се иста реченица преименује у :капираш ко Катије МОРОНскије

преко четрдесет недеља је ова индивидуа регистрована овде, и за сво то време није скапирала ни схватила ништа.

додуше није она овде никакав раритет, напротив, има она свој пратећи ансамбл који се зове:БЛАГО НАМА МИ СВИ МИСЛИМО ИСТО, НЕ МОЖЕ НАМ НИШТА МОДЕРАТОР РИСТО!

додуше нико није савршен, зашто би то била МОРОНскије...

ја много горе мислим о свима горе поменутим него што пишем, не само што мислим, већ то како се види сваки дан, ноћ, подне, поноћ то причам, показујем, и прозивам када се год сетим.

кријем ли ја то, јок вала, шта више ја се хвалим како видите свуда где могу.

према томе, Катије МОРОНскије, 'фала на скупљању мојих умотворина на једном месту, олакшаваш ми посао да све то скупим на једном месту и објавим књигу : ЈА против остатка Блог света !

е сад пошто то радиш (само)инцијативно, тако рећи волентерски, могу само да ти на мој рачун наручим ЧАЈ ОД ШИПКА.

бар толико заслужује твој списатељско-сакупљачки рад мојих раних радова што би рекла једна наша свеколика Блогерка.


Kontradiktornosti?

Quote:
Ideja potiče od Moošeme

A na Moošemi:

Quote:
...To se zove kloaka, ljudi. Taj VIP B92. Taj čudovišni transformers koji je, lažno se predstavljajući kao VIP blog, zapravo jedan najobičniji sumnjivi VIP (very i. place) forum, gde se na tom nekom trgu, uz dvadesetak javnih ličnosti ojačanih onima koji su dojavili nekom tamo uredniku svoju personu i samopreporuku “zašto baš onih treba da budu VIP blogeri” i koji postavljaju teme, a oko tih tema i ličnosti skupljaju sasvim uredno i lažno registrovani piljari i piljarice, koji onda trguju mišljenjem kao u prvobitnoj ljudskoj zajednici i tuđim javnim identitetima kao đa stokom, đa urbanim idolima i sve u svemu, osećala sam se kao da me je neko sa mog BlogMonmartra prebacio u BlogBankok, blože me oprosti.

Možda to i nije bila prvotna ideja nekada urbane i građanske televizije B92, ja ne mogu to da znam. Čak mi se čini i da stvarno nije. Ali da je to mesto postalo zapravo sušta suprotnost konceptu bloga, koliko ja to danas razumem a nešto sam i uspela da razumem - jeste. Eto kako svaka odlična ideja očas posla pervertira u svoju suprotnost. Dovoljno je da krene jedan BlogBastard i onda, čovek je proklet i podložan psihologiji mase, posebno ako je anoniman i svoje amorfno biće radije stapa u masi nego u zdravom razumu, eto ti celog BlogBastards korpusa, koji svoju fiziološku potrebu za izražavanjem mišljenja prazni na ljudima sa imenom i prezimenom, umesto u WC-u. Ili, brate mili, u sebe. ...

Hmmm...


sindrom Šećeroski

"Karijera - ako mu je profesija "ispravljač krivih Drina", počeo je još kao petanestogodišnjak. Uz pomoć svog kera i velikog štapa ubio je krvoločnog kurjaka i, naravno, očekivao (novčanu) nagradu za svoj podvig. Dobio je tri puta manje nego oni što su "njegovog" vuka odrali. Nikola je shvatio da na ovom svetu nema pravde. U veliki beli grad stigao je očevim stopama. U početku je nosio cement na izgradnji Sajmišta.

Kako je ta zima bila oštra, napravio je sebi kapu od starog džaka. Međutim, poslovođa nije imao razumevanja za njegovu dovitljivost, već je ispalo da je Šećeroski pocepao džak da bi sebi skrojio zaštitu za glavu. Šef ga je kaznio da radi cele nedelje kako bi odradio učinjenu štetu. Baš on je morao da čuje da u njegovoj tadašnjoj firmi ("7. jul") nedostaje onda golema lova (mogla su da se sazidaju dva solitera), hteo je da istera pravdu na čistac i to javno saopštio.

Postigao je pun zgoditak - dva policajca su ga danima pratili, vodali po kafanama, nutkali ićem i pićem samo da prekine da priča o malverzacijama u firmi. On je terao dalje, "spucao je direkt" u Beli Dvor, hteo je lično Titu da se žali. Probao je jednom, drugi, treći... trideseti treći put, ali nije mu uspelo. "Rešio sam da prodrem na silu, a oni pozovu "maricu" i uhapse me. Kad god je u Beograd dolazio neki kralj ili car, mene uhapse. Kad Tito ode iz Beograda, mene puste", sam kaže.

Kako mu je tatko bio sjajan fasader, i on se uveštio u ovom zanatu, pa je pošao u Sarajevo na rad. Ali, ubrzo se sukobio sa šefom, opet je ostao bez kore 'leba, vratio se u prestonicu. Ipak, nije se skrasio, sam veli da je vodio i vodi milion sporova. Najznačajniji su (sam je pravio redosled) onaj sa učiteljicom što se, kako navodi, kurvala s oficirom i nije deci na vreme spremala mleko u prahu već su ga miševi pojeli. Ili drugi, kad se sudio zbog rada na stanovima u Sevojnu...

Odnosno, treći, kad se posvetio izradi plastičnih jelena, orlova, magaraca, majmuna, kamila. Uredno se prijavio nadležnoj opštini i dobio dozvolu da ih prodaje. "Ali, kad god bi' se pojavio na glavnoj železničkoj stanici, milicioneri iz 21. stanice Savski venac, privodili su me i pisali prijavu sudiji za prekršaje", jadao se. Ipak, svi pamte slučaj zvani "četke, metle", koji ide otprilike ovako

Šećeroski je optužen da pravi četke i metle, a nije to radio, ali, bio je optužen da ih jeste pravio; kako je sam pričao (na prvom predstavljanju na TV Beograd, potom često ponavljao gostujući kod Minimaksa), pa je uhapšen, pa pušten, ustvari i nije skroz, jer su mu, kako je rekao, obukli onu košulju što se kopča pozadi; ali zato nisu krive četke i metle već pravosuđe... Elem, obelodanio je da će kad postane predsednik da namesti zube, presadi kosu, a četke i metle mu više ne padaju na pamet.

Stranački angažman - nije član nijedne stranke.

Zanimljivosti - za predsednika Srbije kandidovao se 1990. godine. "Godinama pratim mahinacije i prikupljam dokumentaciju. Svake godine po kilo-dva dokumentacije. Sve znam i sve ću da očistim kad dođem na vlast", izdeklamovao je. Na izborima 1992. žalio se na nadležne u izbornoj komisiji: "Mute, foliraju, petljaju, sve rade samo da me oteraju".

Sakupio je 12.236 potpisa, otkrio program: "Ima da sprečim narod da umire od infarkta, imam pronalazak, ideju, na sebi sam je lično isprobao. Razvod braka nema da bude, nema da bude rasturanja porodice, nema da više budu deca ko pilići.

Ako narodu treba Šećeroski Nikola ja ću da se kandidujem, ako me izaberu neće više da bude lopovi i problemi", poručio je 1997. godine"

kod blogera Labuda


Sindrom KRETENovski,

ili KRELOVSKI, me podesća ova vaša KAPIjanska pisanija.

kakve veze ima Blog svet sa VAŠIM ortakom od CUKERA!?

deder objasni ljudima, meni bre jasno sve, ja ne gledam na stvari ko žaba krastača KAPI, već kako i dolikuje ptici sa širokim krilima.


milutine,

tebe ne treba ozbiljno shvatiti, to sam htela reci.


Sušta suprotnost konceptu bloga

Ali da je to mesto postalo zapravo sušta suprotnost konceptu bloga, koliko ja to danas razumem a nešto sam i uspela da razumem - jeste

Sa ovim se potpuno slažem. (sa psihologijom mase nemam problema, kako god okrenem i ja sam na neki način delić iste (mase))

Slažem se i sa tim da je ovo u suštini najbliže forumu. "VIP Blog" B92 nema puno veze sa blogovanjem, svejedno što je tako nazvan. Nije u pitanju finesa u terminologiji. Kad bi se većina ovdašnjih "VIP blogera" (a bogami i komentatora) malo više osvrnula okolo, (preko granica B92 foruma i Serbiancafe foruma, na primer), valjda bi i sami shvatili šta je blog (i šta je post), pa bi Moošemine kritike bile razumljivije.


Siboney ,

razlikuje se od foruma po tome , sto na forumu svako od ucesnika moze postaviti temu. ovde ne moze, evo pokushaj ako mi ne verujesh. Osim toga ,ako vec postoji opcija "komentar", onda je logicno, bar meni, da blogeri medjusobno interaguju.


To je jedina razlika,

jer za razliku od foruma, ovde teme mogu pokretati samo "VIP blogeri". Mada, na komentarima se ovde očas razviju posebne teme i pod-blogovi i počnu da žive svoj život.

Ovde međusobno interaguju najmanje blogeri, tu su uglavnom (eto tu i mene) ljudi sa strane.

Sam "blog" nije nešto što ima strogo definisanu formu, ovde ima puno autora čiji tekstovi komotno mogu da prođu kao postovi bloga, ali cela atmosfera - od "vip" statusa, preko centralizovanog b92 moderisanja, do kakofonije sa komentarisanjem - nema veze sa blogovanjem.

Možda grešim, ali ubeđen sam da mnogi od autora i komentatora ovde nisu videli ni b od bloga, osim ovog "VIP bloga" na b92. Da jesu, makar pojedinačne postove ne bi zvali "blogovima" - a kultura i stil komentarisanja bi bili bolji.


Siboney,

dopusti vlasniku bloga da odluci o tome kako ce njegov blog izgledati. to je josh jedna razlika izmedju foruma i bloga


Razlika ima, nesporno,

ali...
...
Ma neću da se ponavljam, rekao sam šta imam, odoh da čitam novi post/blog/kolumnu/whatever Duleta Nedeljkovića.


Svako ima pravo na svoj

Svako ima pravo na svoj licni stav koji u ovom slucaju ne odgovara istini. Kada bi malo pogledala poznate svetske blogove kao sto su BoingBoing ili blog mreze kao sto su WeblogsInc ili Gawker Media znala bi da gresi.

Ona nije organizator skupa a i da jeste, licni stavovi pojedinaca ne treba da sprece one koji zele da dodju da dodju. I njoj cu slicno ovako napisati i na blogu i reci joj ako je upoznam.


Slažem se da svako ima

Slažem se da svako ima pravo na svoj stav.

Ali sumnjam da je idejnom tvorcu skupa ikada palo na pamet da bi eventualni učesnici mogli da budu i „uredno i lažno registrovani piljari i piljarice, koji onda trguju mišljenjem kao u prvobitnoj ljudskoj zajednici i tuđim javnim identitetima kao sa stokom, sa urbanim idolima (…)”.


Mushemina ideja je da svako

Mushemina ideja je da svako ponese slikovnicu ili decju knjigu.

A o tome sto je napisala nije da se nema sta zboriti.


Za tu konkretnu inicijativu

Za tu konkretnu inicijativu - svaka čast.


Tatjana

..jeste jedna od organizatora BlogOpena i zaista ne vidim kakve veze sve to ima??..

Kao što je Dejan rekao "Svako ima pravo na svoj licni stav.."

-------
Blogowski


Nego, ljudi,

sta se desilo sa tom pricom o "novom softveru od 25."? Zna li neko?


Lijencino!

Olga


nsarski

softver vec uveliko sljaka.
nema vise problema sa database, vip blogeri su mnogo opusteniji i tolerantniji na svojim postovima (osim pojedinaca ofkors, al taki je zivot), osjeca se kao da nesto modro visi u vazduhu;-)


Od kad sljaka?

Ja nisam nista primetila.
Muka je postaviti post ako hoces da ti bude iole uredjen zato sto je softver prilicno kapriciozan.

Olga


Olga

to su tebi uvalili neki drugorazredni
softver:-)


eh

100%
diskriminacija?

Olga


olga

ucinilo mi se, ustvari nije mi se ucinilo;-) blog je brzi i nema vise one zezancije s ucitavanjem.
e sad ja ne znam da li ste dobili neko svijetlo oruzje u bijele rukice, znam da je to bilo dosta trazeno, mislim alate za banovanje nepozeljnih, flastere itd ;-)
ucinilo mi se da nisam ranije vidio da vip blogeri mogu upload-irati fotke na b92 server a danas mi se ukazalo da je i to moguce.
ali nemoj mi nista vjerovati, danas mi se svasta nesto cijeli dan pricinjava:-) izgleda da mi je vrijeme za horizontalu:-)

laku noc vama koji ostajete na barikadama;-)