Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Dan 18. – Tišina

1423 potpisa – gošća-autorka Nada Kolundžija

Nastavlja se naša građanska inicijativa kojom tražimo rasvetljavanje pokušaja ubistva porodice novinara Dejana Anastasijevića.

O tome zašto je neophodno otkriti teroriste (i izvršioce i nalogotavce) pisali su (redom): Vesna Pešić, Dejan Anastasijević, Filip David, Dinko Gruhonjić, Vojin Dimitrijević, Veran Matić, Brankica Stanković, Miloš Vasić i Dijana Milošević.

U vezi sa pokušajem ubistva vlada gotovo potpuna tišina. O tome piše današnja gošća-autorka - Nada Kolundžija, pijanistkinja

Tišina
Piše Nada Kolundžija

Odlučila sam pre tri godine da sebe zaštitim od informacija. U mojoj kući se ne pali TV, radio , nema novina... Tako se bolje i lakše živi. Ne znam ništa!

Ali, saznaje se ipak... Priča mi Jasmina: Bomba za novinara! Opet me hvata stari užas. Koji je to soj ljudi, kako do đavola nastaju takvi izrodi? Sve što napišem nije ništa, sve je bljutavo. Ali, šta uopšte mogu?

Kada nam je „pukla“ zemlja, 5 godina gotovo da nisam prilazila klaviru. Pored katastrofe koja se okolo događala, nisam više videla nikakav smisao u tome da se bavim muzikom. Jedino što sam želela je da promenimo vladu i nadala se da će biti bolje. Muzici sam se vratila jer sam počela da gubim identitet.

Danas se opet pitam: Da li ima smisla svirati pošteno kad ubijaju novinare koji pišu pošteno?

Da li postoji nešto što su istina i lepota i mir koje ja nalazim dok sviram kad u isto vreme pada bomba na stan gde spavaju nedužni ljudi?

Kejdž je pisao tišinu, za ovaj blog sviram jedan minut tisine.

Nada Kolundžija

-------------------------------------------------------------

Do četvrtka su 1423 osobe potpisale peticiju kojom tražimo rasvetljavanje pokušaja ubistva porodice Dejana Anastasijevića.

Spisak potpisnika

Pridružite se ovoj akciji ostavljanjem poruke ovde ili slanjem poruke na e-mail adresu dulemcmedia@gmail.com.

Skup novnarske solidarnosti 24. april 2007

Solidarnost možete iskazati i tako što ćete na vaš sajt postaviti link na spot koji podseća na neke nerazjašnjene zločine nad novinarim u Srbiji.


John Cage - 4'33" (by David Tudor)

E Krash i NK,

idite be malo u "SOUND" Rahsaan Roland Kirk & John Cage. utub.


Evo linka, Green.

Krash

probaj na Google Video. Celo traje preko posata. Go, my friend. Ja to sve znam i da otpevam, samo ako zatreba.o)


pa što ne okačiš, Green?

Ajd dobro, potražiću... Evo ga deal: ti da to SVE otpevaš a ja da te naučim kako se kače linkovi, a? Idem da tražim.


K.

Ja ti nishta o teleprinteru numem. U P O M O C.


To ću ti sve objasnim preko mejla

Vidi, na Gugl Video nisam ništa našla. Ima na YouTubu, iz tri dela. Ono gore sam ti dala prvi deo, ali evo, da ih sve lepo poređam:

"Short film SOUND featuring Rahsaan Roland Kirk, John Cage and David Tudor, among others. Directed by Dick Fontaine.

Prvi deo...
Drugi deo...
Treći deo...


moze i ovo

bolji je zvuk,bar meni

http://www.ubu.com/film/kirk.html


:) Kapi,

Hvala, stvarno je bolje, i sve je iz jednog komada.

Ajde, Zelenoviću, počni da pevaaaaaaš?


krasici ,

a tu mozesh da skidash i druge filmove

http://www.ubu.com/film/index.html


Zelenovic

Quote:
idite be

izvini, a odakle tebi be ovo be, da nemas mozda neke veze sa krajem u kojem zivim.


nebojsa m

Zivim u Bg ali mnogo volim sva jezichka zezanja. A Nish sa okolinom i nishlijama je moj favorit. Pozdrav N.


Zelenovic...

...hvala na odgovoru...pa, svrati...ovde, stvarno moze da dodje do dobrog zezanja ako naletis na "ekipu".


Hvala Nebojsa

na pozivu. Mozda i ja tebi tamo proshirim ekipu nekim juznjackim egzemplarima. Respect Meman.


:)

Quote:
Mozda i ja tebi tamo proshirim ekipu nekim juznjackim egzemplarima.

...e, to bih, baš voleo da vidim...


:)))

Dogovoreno.


:)))

Dogovoreno.


Po ko zna koji put, za

Po ko zna koji put, za gradjanski protest u Srbiji se identifikuju pogresni razlozi. 2000. godine, kada je ratni zlocinac Milosevic svrgnut sa vlasti, kao glavni razlog je navodjeno to da je on "nas (Srbiju) upropastio". Naravno, to je bio pogresan razlog, koji sa istinom nije imao veze. Bar ne direktno. Taj fasisticki zlocinac je, vodivsi osvajacke ratove protiv Hrvatske, BiH i Kosova, upropastio citav region, citave narode, porodice, pobio mnoge nevine ljude. Zasto se tog razloga niko nije setio (ili, zasto ga se setilo tako malo ljudi)? Dakle, posredno, unistavajuci citav region, ratni zlocinac Milosevic je unistavao i Srbiju, jer je ona, predavsi se zlu, izgubila savest. U sustini, Srbija je unistavala samu sebe, jer je pristala uz zlocinacke Miloseviceve ideje, podrzavajuci ih i sprovodeci u delo.
Danas, situacija je slicna. Umesto mrznje prema Hrvatima i Bosnjacima, u Srbiji se neguje mrznja (ili bar netrpeljivost) prema Crnoj Gori i Crnogorcima. Netrpeljivost prema Albancima je konstantno prisutna. Nista se nije promenilo...
Kao mitsko bice Euroboros, Srbija grize svoj sopstveni rep, vrteci se u krug, u tom zacaranom krugu fantazira o svojim istorijskim zabludama i drzavnim promasajima, koje pokusava da predstavi kao istorijske uspehe. Opet se nista nije promenilo...
Dejan Anastasijevic je bio na udaru zlocinaca zbog svojih antiratnih stavova, zbog svedocenja o srpskim ratnim zlocinima. Opet, malo ljudi vidi te prave razloge, a jos manje je spremno da o njima govori.
Opet, nista se nije promenilo...
Da li ce se Srbija ikada dozvati pameti i shvatiti sta mora da ucini ne bi li konacno usla u porodicu evropskih drzava, ili ce istorijski bitne trenutke i sansu za katarzu i pristupanje toj porodici uludo (i suludo) potrositi na mrznju prema drugima, vecno sama i izolovana?


Ako dobro vidim...

...u spisku jos uvek nema moje prijateljice
Tine!


Novi potpisi Ljilja

Novi potpisi

Ljilja Gakovic
Milan Đorđević, pesnik, prozni pisac, esejista i prevodilac.

Ovo za Milana sam morala da dodam jerbo se i sekretar UNS isto zove, pa da ne bude zabune.

Hag


Nada Kolundzija: "Kada nam

Nada Kolundzija: "Kada nam je „pukla“ zemlja, 5 godina gotovo da nisam prilazila klaviru. Pored katastrofe koja se okolo događala, nisam više videla nikakav smisao u tome da se bavim muzikom."


Nado...

....moze Kejdz, al...


Klavir, starac i more

Taman posla da se prestaje. Bas naprotiv, u takvim situacijama treba sto vise raditi i pisati, svirati, igrati, pevati, ukoliko ti glava ne leti direktno...Ja ne bih umela da ubijem nekoga, niti da ga pogodim iz recimo one M14,45, koje li vec M, puske iz koje smo pucali na odbrani i zastiti, tamo negde u Bubanj Potoku. Nervirati protivnika je najbolje oruzje. A cime bih ga vise nervirao umetnik, nego svojim radom. Hoces da mi pevas borbene pesme, ja cu tebi da sviram Shumana...


Jelena Pavlovic

slazem se sa Jelenom da zapravo u ruznim situacijama treba stvarati lepe stvari. Najlepse slike sam naslikala u vreme raspada zemlje i ratova na prostorima bivse YU kao prkos tim ruznim dogadanjima.


Nevena draga moja

Pred rat u Iraku, skupili smo se ovde gde smo i kao protest napravili jedan hepening, kako ko i sa cim: video, skulpture, instalacije (ja). Bez reci, samo nas rad. Nismo ni vikali, ni protestvovali (jesmo,ranije, ali nije vredelo), samo smo NERVIRALI.


"samo smo NERVIRALI"

Pa, u tome i jeste žalac protesta!


Yes!

Yes!


1390 potpisa

malo je.
Zaista me brine ovo opadanje gradjanske inicijative


Opadanje inicijative

DeTail,
Nije ovo odgovor Vama. Prikacio sam se na Vas post zato sto me podstice da kazem ovo:
Bitno je podvuci, iako to vrlo retko govorim, da:
Uprkos mom pseudonimu, koji se na "visokoucenom jeziku" zove nick, i uprkos mom mestu rodjenja i odrastanja, NIKAD se nisam izjasnjavao kao Srbin.
Prosao sam rat - ne svojom voljom - u kojem Srbija "nije" ucestvovala, u glibu rovova kopackog rita. Cetiri godine.
A sad, kao slagvort ovog mog socinjenija deo recenice iz jednog danasnjeg posta (Sa autorom tog posta se 100% slazem. Sa svime sto je rekao.), jer se takva recenica SVAKODNEVNO ponavlja na ovim blogovima. Elem, slagvort je:

"Da li ce se Srbija ikada dozvati pameti i shvatiti sta mora da ucini ne bi li konacno usla u porodicu evropskih drzava..."

Kako to "Srbija treba da se dozove pameti"?
Srbija je nesto sto nema narod? Srbija treba SAMA OD SEBE da se "dozove pameti"? Ili taj narod?
Gde se to narod sam od sebe "dozvao pameti"? Valjda ima neko ko je znao da povede narod? Ko je znao (i zna) da artikulise ono sto NARODU treba i sta hoce. Svuda je to u svetu. I oduvek!
A sta se radi na ovim blogovima (politickim. Ne onim gde se govori o nekim drugim temama.)? Odvaljuje se po narodu iz svih oruzja kako je ovakav i onakav. Srpski, naravno.
Srpski NAROD je kriv sto je na vlasti onaj ko je na vlasti; srpski NAROD je izazvao i poceo rat; srpski NAROD je kriv sto je izborni rezultat moje stranke ovakav ili onakav (Kad o ovome govorim, ne mislim uopste na inicijativu koju potpisujemo. Ja ne nalazim da je ona politickog karaktera. Bar ne u smislu da propagira ovu ili onu stranku.)...
Bice taj rezultat i gori nego sto je sad ako se samo jauce kako NAROD ne prepoznaje dobar program. Treba sa NARODOM raditi. Objasnjavati. Treba jasno prepoznati sta NAROD hoce i da je taj NAROD lepo ukomponovan od najnepismenijeg do visokoobrazovanog; od onog coveka sa najnizim (rekao bih: nikakvim) kulturnim navikama do onih koji se krecu u dzet-setu; od onih koji se (ne)znanjem "petljaju" u sve, do onih koje nista ne zanima osim svoje "strine". I da, ipak, manjina samo ima racunar i da od te manjine, dobar deo ne zna sa internetom i tako time.
E, da bi se NARODU otvorile oci, treba sa njim raditi. Objasnjavati, obrazlagati, nuditi i boriti se (ne mislim na oruzje) za svakog coveka. Da dobije NAROD ono sto covek treba da ima: zivot dostojan coveka.
I SAMO ISTINOM. Nicim drugim.
A sta se ovde na ovim blogovima radi: tuce se "iz svih oruzja" po narodu. Potpisujemo nekakve peticije, a da se nikakvom akcijom ne podrzavaju. Odrzavaju se subotom nekakva STAJANJA. 'Ajte, molim vas! Stajanja. I onda se ovde po blogu odrzava nekakav miting "Dve klot-tri frket": ko je sta posle stajanja popio, rekao i sl. Pa i to opada. Nece ljudi stajanja bez veze.
To me neodoljivo podseca na reci dr. Djindjica (njegova kritika onima sto se zovu poslanici) kada je u Skupstini rekao otprilike ovo:
Srbija je u problemima do guse, a vi spavate. Idite kuci, pa spavajte (Izvinjavam se sto ne citiram doslovno, ali sustina je to)!
I ja kazem: Stojte! Idite pa STOJTE. Prolece je.
Je li iko od ovih koji krive narod za sve, sposoban i spreman da ode medju narod i da kaze za ove sto se sada zovu vlast: MOGU DA NAM POPUSE? Ili je kuraz samo po blogu pucati po narodu. Je li iko spreman da prepozna sta NAROD stvarno hoce i kako mu treba prici?
Narodu ne treba SAMO politika. Treba, Kusovce, i bananica. Jesi li ikad ti stajao u rovu i pricao sa nevoljnicima koji su oko tebe - cekajuci dalju komandu - kako bi i cizme dao samo za jednu kocku cokolade (a zeljan si i cestitog pasulja i svezeg hleba).
Lako je vikati ovde po blogu da su oni koji su sada na vlasti kukavice. Tako. Vikati, a drzati se necijih ledja. Ledja NARODA koji treba da rascisti i da sam od sebe postane "kriticna masa".
Ma koga, bre, vi sto tvrdite da su na vlasti kukavice, gurate pred sobom? Ako su takve kukavice, krenite vi! Ne tereba vas mnogo. Znate da su kukavice, pa ce pobeci. Kukavice to rade.
I filozofirajte (filosofirajte).
Krijemo se (nazalost i ja, jer sam potpisnik peticije) iza nesreca takvih moralnih velicina kao sto su Anastasijevic i Vasic (Vasic, jer je jasno rekao da, i pored toga sto su mu otvoreno pretili smrcu, Foks ne treba zatvoriti. Tako moze da razmislja samo VISOKO MORALAN COVEK ). Namakli smo paravan za neka licna (toga i politickog ima najvise) razracunavanja iako nas je sve Anastasijevic upozorio na to. Ako sam u krivu, kako onda objasniti to sto niko ne pominje napad na Saponjica iz "Glasa javnosti" i fotoreportera "Kurira", a i u to su ("lepo" upakovano) debelo umesane "kukavice" iz vlasti. Deljenjima u nevolji, bahatoscu, zastitom jednih, a kacenjem kojekavih etiketa na druge nista se postici nece. I pravljenjem licnih policijskih arhiva, naravno.
Verovatno ce biti onih (Tu pre svega mislim na Radnu grupu "Dve klot-tri frket) koji ce reci da mi je lako popovati iz poidalje malko. Reci cu sad da mi to moze reci samo onaj ko ne zna sta sam do sada (ovde) uradio i radim da ipak nekakva istina izadje u svet. Ne bacajuci se kamenjem i bilo cime drugim ni na jedan narod. A, bogami, ni precenjuci. Opet: NI JEDAN NAROD.
Zbog svega ovog sto sam izneo postao sam debelo sumnjicav da sam ovde u pravom drustvu.


Jovan Sterija Popovic

RODOLJUPCI

Zelenicka: Moje ime je Zelenicka, no buduci da je zelena boja
madzarska, zato je trpiti ne mogu. Zakljucila sam
dakle obratiti ga u plavetno.
Serbulic: To je lepo. Tako je lepo. Tako se mozete zvati Plavetnicka.
Zelenicka: Ili Plavicka od plave boje.
Zutilov: I moje ce ime biti Zutilovic.
Gavrilovic:A ne Zutilaji?
Zutilov: To je bilo pa proslo.
Zelenicka: Tako, gospodine Zutilovicu, tako. Nama se jasna zora
otvara. Jos je nuzno poderati sve one haljine, koje
su staromodne boje.
Serbulic: Evo i gospoja Nancika ima zelenu.
Zelenicka: Ja se nadam od njenog rodoljublja da ce je odmah
pocepati.
Nancika: Meni ova lepo stoji.
Zelenicka: Najlepse nam, slatka moja, stoji rodoljublje, zato je
pocepajte u prkos svima neprijateljima.
Nincika: Kako bih ja najlepsu moju haljinu pocepala?
Zelenicka: Ah, slatka Nancika. Ali nije nikakvo cudo, sto tako
govorite, kad vam je ime tudje.


Uca Nislija u K... (2 Maj, 2007 - 03:20) *

Uca Nislija wrote:
''....Lako je vikati ovde po blogu da su oni koji su sada na vlasti kukavice. Tako. Vikati, a drzati se necijih ledja. Ledja NARODA koji treba da rascisti i da sam od sebe postane "kriticna masa".
Ma koga, bre, vi sto tvrdite da su na vlasti kukavice, gurate pred sobom? Ako su takve kukavice, krenite vi!...''

U mnogome se slazem osim da na vlasti nisu kukavice. Cak sta vise mislim da su u Srbiji na vlasti itekako kukavice koje se plase kriminalaca i svaka schuscha koja im zapreti ih ima u prstima. I kad je covek sklon da poveruje da i u vlasti ima ljudi dobre volje oni ga deziluzionisu njihovim postupcima. Sta radi Zoran Stojkovic kao ministar Pravde osim sto u dobroj fotelji ceka penziju i to debelu!? Sta!? Sta radi predsednica Vrhovnog suda Vida Skero dok joj je sudstvo u katastrofalnom i sve katastrofalnijem stanju!? Sta!? Sta radi gradonacelnik Kragujevca koji se na nacionalnoj televiziji javno solidarise sa uhapsenim profesorima s pravnog fakulteta zauzimajuci defanzivan stav nekakvom demagoskom teorijom zavere protiv njihovog grada? Sta!?
Sve su to strukture vlasti koja je i dalje u Srbiji svemocna i nedodirljiva dok je glavni princip demokratije zapravo smenjivost vlasti. Vlast je ta koja daje primer narodu dok ona u Srbiji sve radi ''u ime naroda'' (to je radila i 90-ih) dok se narod nista i ne pita. Referendumi su, zaboga, skupi a nisu skupe plate tolikim sudijama i predsednicima suda kao dela izvrsne vlasti a koji NISTA ne rade!? Nisu skupe poslanicke plate dok parlament ne zaseda po pola godine!?
Ne, privilegije nikada nisu skupe, privilegije su slatke. Jedina zamerka ''narodu'' (sirok pojam) je sto to tolerise. Sto tolerise i time se stavlja u odbranu ratnih profitera, svercera nafte, raznih biznismena sa masnom i tasnom i njihovim fiktivnim firmama koji im udeljuju po zutu banku dok sebi trpaju milione u dzepove.
A da krenemo mi?
Pa ne mozemo da krenemo jer su oni krenuli na nas. Ne daju nam nase osnovno gradjansko pravo, pravo na oduzetu nam imovinu ili onu koja nama pripada. Mnogi medju nama su prinudjeni da svoje osnovno gradjansko pravo ostvarujemo pred medjunarodnim sudom za ljudska prava jer se nasa prava u Srbiji flagrantno krse. Citav zardjali lanac vlasti, zakonodavne, izvrsne... je u odbrani najveceg drustvenog zla KORUPCIJE i ko krene na taj lanac njega ceka visegodisnji, decenijski hod po mukama dok se ne razboli.
Kako krenuti na tu citavu vojsku korumpirane kriminalne tranzicione bande kad je ona maltene u vecini!?
Ja mislim da svako u svom okruzenju treba da kritikuje javno sve ono sto zapaza, svaku nepravilnost, da kao ''nepismen'' osudi svaki postupak ''pismenih'' koji umesto da daju dobar, daju los primer. Pa i ovde na blogu b92 je trazena abolicija univeriztetskih profesora koji su duboko ogrezli u korupciji i kriminalu? Ostavila sam na tom blogu bezbroj postova i retko ko je podrzao mene ali je bilo razumevanja za postavljaca teme da se puste profesori. Da je sreca da su svi masovno digli glas da se hapsi a ne da se pusta i abolicira.
Eto, mislim da svaki pojedinac moze da da svoj doprinos pa makar i kritickim pisanjem na blogu. Neka sve to procita par ljudi i neka prenese onima koji nemaju ni kompjuter pa ce ljudi razmisliti. Nije narod glup. Narodu se samo stalno ispira mozak demagogijama a to cine vlastodrsci na SVIM nivoima. Riba od glave ....
Da li ste ikada culi narodnjacke gradonacelnike? Na primer gradonacelnika Trstenika, ili Kragujevca, ili.... Na lokalu pocinje korupcija gde Pera poznaje Miku, Mika poznaje Lazu, Laza poznaje nekoga u vrhu piramide i tako se odrzava korupcionaski lanac koji rdja sve vise i vise umesto da pukne, odnosno da ga narod jednom presece. A presecice ga ako bude informisan.
Ima jos jedan problem u Srbiji a to je prisutnost izobilja hrane. Umesto da se dignu i traze svoja prava (ali preuzmu i obaveze) vecina se zadovoljava rostiljanjem u prirodi (gde obicno za sobom ostavi haos kao da nema dovoljno deponija sirom Srbije i pored srpskih drumova!)ili ruckom svake nedelje kod rodjaka na selu odakle se vraca punih torbi za preko nedelje.
Mi koji smo na distanci mozemo jedino da posmatramo i da kao posmatraci cekamo bolje dane. Ko te bolje dane treba da donese neka svako za sebe zakljuci.
I na kraju retoricko pitanje - po tzv. Carrington doktrini – u smislu da jedan visokocasnik treba sam da odstupi sa svog polozaja ako su se pod njegovim rukovodjenjem desile krupne greske uprkos tome da li je on bio upoznat sa tim ili ne - koliko je tih ''visokocasnika'' u Srbiji odstupilo sa svog polozaja posle afere Indeks koja je pokazala da postoji i prosvetna mafija sto je poslednje u jednoj zemlji? Koliko!?
Umesto toga slikaju se cak i na nacionalnoj televiziji sa demagoskim teorijama. Kukavicki bezobrazno!


Uci i Neveni

Da se nadovezem na diskusiju, uglavnom se slazem sa Ucom i Nevenom. Misljenja sam da narodu nije ponudjen pravi program iz opozocionih stranaka u kome bi narod nasao svoj interes, samim tim glasao za opoziciju. Zato je narod i glasao kako je glasao. Daleko od toga da je narod glup - i da ga treba kriviti za bilo sta, pre bi se moglo reci da je opozicija slaba i nekvalitetna.

Jednostavno ljudi glasaju za program. Bunt prema ovom rezimu ce se omasoviti, kada se ponudi program koji ce motivisati ljude da se okupe i bore za njega. Puko sastajanje na Tasu, bez programa politickog delovanja i ciljeva, je apsolutni promasaj i pucanj u prazno. Meni je bilo jasno od samog pocetka da nece biti efikasno. Naravno pridruzio sam se peticiji, i uvek cu se pridruziti, kad god su necija ljudska prava ugrozena.


bre LBSL,

hocesh reci da su srs i ds imali prave programe pa je zato narod glasao kako je glasao? problem je sto nash narod ne moze da se suoci sa istinom, a istina je ono sto je djindjic rekao da smo dosta dangubili i da treba da se sedne i ponovo uci da bi dostigli evropu. e visidh , to je najveci problem. nash narod nije glup ali je neobrazovan , primitivan , lenj, on naprosto nece da uci. a neupotreba mozga vremenom dovede i do atrofije mozga. i nije to od juce , jer dosta je satira napisanih na tu temu nastalo josh pre par vekova. a dovoljno je da se setimo kakve je sve probleme imao i dositej obradovic.


Kapi

Nisam rekao da su im programi pravi, rekao sam da opozicija nije imala dobar program. Za narod su programi DS-a i SRS-a bili bolji od programa opozicije, zato su tako i glasali.

Molim te nemoj da me pogresno shvatis i nemoj se ljutiti na mene, ali ti imas obicaj da uvek citiras nekoga u diskusiji, i da nikada ne izneses svoj politicki stav. Moilim te, nemoj mi citirati nikoga, reci mi nesto iz svoje glave, reci mi svoj politicki stav.

Sticem utisak da je tvoj jedini politicki stav - da je narod primitivan, neobrazovan, da nece da uci i da ima atrofiju mozga.
Evidentno je da je slican stav prema narodu provejavao iz cele opozicije i na izborima. Narod oseca da ga se gadite i da ga mrzite. Pa zasto bi onda glasao za opoziciju. Zasto bi glasao za nekog ko ga mrzi i ko mu ne nudi nista.

Smesno!


LBSL

Ne razumem o kom programu DS i SRS govorish? Ja sam samo cula njihova lazna obecanja, potpuno neosnovana. Narod se opet primio kao perunika , na lazi , sto govori samo u prilog tome da sam u pravu kada kazem da je nashem narodu najlakse da zivi u zabludama jer tako skida sa sebe svaku odgovornost da je kriv za to sto je neobrazovan i primitivan.
Ako nisi do sada mogao da naslutish koji su moji politicki stavovi , onda ti ja ne mogu pomoci.


Kapi

Kapi, zaista ne mogu da znam koji su tvoji stavovi - jer ih jednostavno ne saopstavas. Ne razumem, zasto bih ih naslucivao. Izvoli reci ih.

To sto primecujem, je da imas nekakav nihilizam u sebi i da sve jednostavno svodis na negaciju. Tako uglavnom i pocinju tvoje rasprave sa mnom, primetio sam i sa drugima. Obicno ja nesto napisem, potom mi se ti obratis, negiras mi sve sto sam napisao i potom serviras svoju teoriju o glupom, primitivnom narodu sa zakrzljalim mozgovima.

Postujem tvoje pravo da negiras, takodje i tvoje pravo da imas negativan stav prema svom narodu. Moj stav je razlicit od tvog. Posto neces da iznesis svoje ostale stavove (ako ih uopste imas), ja ne zelim da ih proizvoljno naslucujem. Shodno tome, mislim da je dalja diskusija nemoguca - hvala ti na javljanju.


lbsl

o cemu vi pricate?!?! htedoh da odogovorim, ali tolika konfuzija je u vasim komentarima, da ne znam odakle da pocnem. pa i po vasim komentarima, vi takodje govorite (indirektno) da je 'da je narod primitivan, neobrazovan, da nece da uci i da ima atrofiju mozga' jer mu je potrebno da ga neko 'potera' - narod glasa za katastrofu, a kriva je opozicija?! jel to vasa teza?


KafaJeGotova (2 Maj, 2007 - 17:43)

nema potrebe da uopstavas jer, evo, ja nigde nisam rekla 'da je narod primitivan, neobrazovan, da nece da uci i da ima atrofiju mozga'. Kad vec citiras nekoga obrati se onda tome ko je to napisao a ne svima nama.


nevena

pa i pise u naslovu komentara da se obracam osobi sa nickom LBSL... mozda vas je zbunilo ovo 'vi' ali to je zato sto me mrzi da kucam velika slova. pardon


KafaJeGotova (2 Maj, 2007 - 18:11) *novo

izvinjavam se ali ja u nedostatku vremena za detaljno iscitavanje citam iskljucivo sadrzaje posta (ne svih) a retko naslove. Delovalo je kao da je obracanje uopsteno svima ali sada je sve o.k.:)))


nevena

ok je. desava se :))))


Nevena,

procitaj naslov u njegovom komentaru pa cesh saznati kome je komentar upucen


kapi (2 Maj, 2007 - 18:11)

procitala. hvala.


KafaJeGotova

Ja sam vrlo jasno i direktno izneo neslaganje sa kapijevim stavom, sto znaci da je Vase "indirektno" tumacenje netacno.

Svoje stavove o programima politickih stranaka u Srbiji sam izneo veoma jasno i jednostavno, tako da mislim da nema potrebe da ih naknadno obrazlazem. Ako imate vremena procitajte ih sa vise paznje - vrlo su jednostavni, siguran sam da ih je lako razumeti.


lbsl

"Misljenja sam da narodu nije ponudjen pravi program iz opozocionih stranaka u kome bi narod nasao svoj interes, samim tim glasao za opoziciju. Zato je narod i glasao kako je glasao. Daleko od toga da je narod glup - i da ga treba kriviti za bilo sta, pre bi se moglo reci da je opozicija slaba i nekvalitetna.

Jednostavno ljudi glasaju za program...."
kako ne kazes indirektno? narod glasa za program, i videli smo rezultate. a, glasaju masovno i za same politicare, a da ne znaju tacno platforme stranaka. loze se na floskule. ti, na kraju krivis opoziciju zato sto narod glasa za koga glaza - zar to nije krivica naroda? ti kazes da nije. znaci narod je p-glu jer glasa za katastrofu. ili?


KafaJeGotova

Ti izgleda nisi kadar da budes samokritican, te da prihvatis cinjenicu da je program opozicije na izborima bio los i pogresan. To je moj stav, i zato tvrdim da narod iz tog razloga nije glasao za opoziciju - ne zato sto je narod glup.

Da ti kazem, bavim se sportom ceo zivot, i nikada nisam krivio nikog do sebe kad izgubim utakmicu, vec sebe samog sto sam igrao lose i sto sam napravio greske. Onda sam gledao da u sledecoj utakmici ispravim te greske i ne ponovim ih - prosto, da bih u sledecojh utakmici pobedio.

Zato nemoj da krivis mnogo narod, nego gledaj da ispravis greske i pobedis sledeci put. I nemoj da trazis neobjektivne izgovore, sto kaze nas narod - Rdjavom k.... i dlake smetaju!


lbsl

slazem se da je samokriticnos najteza. ali s obzirom da ja priapdam 'narodu' koji glasa, a ne ni jednoj stranci, ja i jesam samokritican.
evo opet malo po nasem narodu :) - ta izreka se uvek koristi kad treba 'narod' da kaze nekom drugom, a ne sam sebi.


LBSL,

Nije izgubila LDP-koalicija, nego je izgubio narod. I narod treba da se zamisli. A sve ce ti biti jasno kada procirtash "Vodju" Radoja Domanovica.


Kapi

Kapi, nemoj samo ti da mi dajes lektiru molim te.

Jasno mi je samo da opozicija mora da nadje novog vodju, inace ce proci kao narod u Domanovicevom delu.
Zato, mislim da je bolje da ti procitas tog tvog "Vodju" i primenis naravoucenije na samu sebe.


LBSL

A ti pronadji pravog trenera da pobede ne bi izostale


Kapi,

Kapi, vazi - dogovoreno.


po prvi put??

Imali uopshte nade za nas,ovo vishe nije ni tragi-komichno,da li je ovo josh jedan primer tuge i kornjache na delu,mozda je to samo bila vezba pionirske inzinjerije,pa boze moj ljudi samo rade svoj posao,mozda su i bili u svojim uniformama,mozda to tako treba, a ovaj put nas niko nije obavestio?!


Evo novih potpisa:Sabina

Evo novih potpisa:Sabina Jahović
Ana Velimirović
Ela Nešić
Sanja Čirić
Sead Karaahmetović
Senad Karaahmetović
Adem Karaahmetović
Senija Jahović
Emina Jahović
Mehdija Karaahmetović
Rešad Karaahmetović
Binasa Karaahmetović
Slobodam Mustur
Tea Mustur
Bojan Mustur
Ognjen Mustur
Mira Ivanković - Bosanka
Nada Kačanski - Bosanka

pozz

H.