Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Hrvatska - Brazil vs Ceca Madžarević 0:1

Piše Peca

Jutro. Adria. Hrvatski restoran nadomak našeg stana. Tony kaže „Treba biti realan, proći ćemo kao i vi.“ Produženi espreso, sokiće i ostale jutarnje tapirluke seče ledenom rakijom, domaćom, šljivovicom, srpskom. Poziva nas da tekmu gledamo kod njih u restoranu.

NogometNogometLjubazno se zahvaljujemo i odbijamo, jer mi večeras idemo na večeru kod Cece Madžarevića, starijeg brata našeg sjajnog prijatelja Saška Madžarevića Madže. Svetislav Ceca Madžarević, lični sekretar boga Bahusa dočekuje nas u svom domu u Kelnu gde živi sa suprugom Barbarom, ćerkicama Anom i Katarinom i sinom Matijom.

Ceca i Barbara sviraju klasičnu muziku, tv ne gledaju, ali su samo zbog nas nabavili neki aparat da možemo da pratimo utakmicu. Ispostaviće se bez preke potrebe. Ceca otvara veče sa predivnim rajnskim vinom iz okoline Kelna, blagog bukea, lagano kao zagrevanje pred utakmicu. Nastavlja sa istim rejonom, samo godište je drugo i ukus je sjajniji i opojniji. Hrvatska – Brazil 0:1. Jedva da smo i obratili pažnju.

Joga BonitoJoga BonitoZa treće vino moralo se izaći na terasu gde je čekala španska pršuta, bugarski sir u maslinovom ulju, crne i zelene masline pripremljene u marinadama koje je Ceca smišljao. Treće vino je izuzetno značajno jer vas vodi direktno do četvrtog, a ovo do petog i na sve ovo nas je Madža upozoravao u Beogradu, ali smo ga ipak olako shvatili. Logično. Uz svako popijeno vino išao je odgovarajući zalogaj i priča o poreklu, osobinama, dobrim i lošim godinama, berbama.

Potpuno omamljeni blaženim ukusima spremali smo se posle šestog različitog vina da krenemo i zahvalimo se ljubaznom domaćinu, ali to nije moglo tek tako. Još dva vrhunska vina uz izvinjenje da je ovo ipak njegova selekcija i da drugi put mi predlažemo izbor. Predlažem crna vina ali me ostatak ekipe napada zbog neverovatne drskosti jer iako cene moje konzumatorske sposobnosti, traže da izbor i za drugi put napravi Ceca.

SiegerSiegerDošli smo u naš stančić istinski opijeni ali nikako ne pijani. Ali Die Fantastische Vier više nisu mogli da se zaustave. U našem frižideru bio je Portugeisischer Rosé Lieblich. Vino iz samoposluge od 1.5 evra. Bez pampura sa plastičnim čepom. Izvukao sam ga teatralno, a Švaja je potezima iskusnog somelijera sipao u pivske čaše. Ispili smo ga naiskap. Greh na našu dušu.