Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Klein Welt, Kleine Köln

 Piše Gregor

 

DJ AdiDJ AdiPočinjem sam. Na bazenu. Agrippa bad. Levo od mene dva muškarca. Desno od mene dve -žene. Svi šašolje. I ja šašoljim jacuzzi. Europa zdaj. Izlazim kao nov. Gica gleda, želi me. Nein, ich nicht versten. Hitam u Garten da čuvam mesta za tri četvrt FV. Donesite mi sendvič kad dođete. Do tada staviću vam anđele za sto.

Ispunjeno. Borim se sa hordom da ne sedne za moju klupicu. Ja, ja Germany GermanyGermany Germanybesetzen. Nemačka Poljska, ludilo počinje. Konobar Kosovar kaže svaka čast. Imaš najbolje. Garten vri, svi su u belom, jače nego u Dortmundu. Majstor u Šukerovom dresu sa PL na obrazima. Vri kao u košnici, konobari ne stižu da opsluže. Osim mene. Sonja i Laura, studentkinje, šalju mi turu. I dalje nula-nula. Kada ga zabiju biće moje. Samo moje. Ne moram dugo da čekam, samo do 90 minuta. Neuvielle, brate, spasao si me. A stiže i konjica, na SrčaSrčatrubu. Pevamo zajedno nepristojne pesme, i na nemačkom i na srpskom. Neko me pita da li sam Poljak, ja se smejuljim. Ako nisi brate vidimo se u Klein Köln. Sta je to videćeš.

Klein Köln je zabava za domaće. Pobednike. Dok mi majstor sa repovima lupa crveni pečat na rukicu naslućujem ludilo. Unutra pandemonium. Eine kleine Kolsch, za ostatak šta hoće. Trešti deutch svi se njišemo u ritmu taxi tancera. Pod pocupkuje sa gabaritnim ženama, koje me skidaju, ne pogledom, nego rukama. Kako da izađem FV na oči. DJ Adi ih pali na megafon, sa ružom u zubima. SiegSiegDa ne veruješ. Mein Gott, kamera snima. Ne želim više da se sećam, one dolaze u belom. Na zidovima plešu bokseri u b/w, diploma za 60 godina postojanja i wodka za 4,80. Da, da, sa w, nisam toliki kosmonaut. Ali želim još.

Mešamo špil i izvlačimo Aqarium, sa retro dizajnom. Portuguese. Ništa naročito, hoćemo van. Aber ulaze žuti. Pravi. Ordem e Progresso. U trenutku više nema piva, pršti mohito. A onda samba. Dok mi nana nagriza zube plovim u centar. Si, si, pozdravićemo Argentinu prekosutra. Ulazi dama u džemperu, hladno joj je, samo 28 stepeni. Al’ kadSiegSieg skine džemper joga bonito. Natural. Jos mohita, ćisto da plešem. Buka i bes. Pevaju. Ordem eOrdem eNe, igraju. Pridružuje se Ania, beli dres ali cuore from Brasil. Moja sućut za komšije. Ipak smo mi Die Fantastische Vier, sa ili bez n. Ko zna. Mi sigurno ne.

Haben sie ticket for the day after tomorrow? Jok ti imaš. Gledaj me u Gelzenkirhenu. Si, si, sunglasses included. Opet mohito, čisto da unesemo malo povrća. Pejo grdi, ko je kuvao bez vitamina. Nema veze, nostra vite e picolla. Joja gazi četrdesetu, baProgressoProgressoš danas, uz Astrud. Ima li bolje za punoletstvo. Poklon od nas, ples sa Aniom. Da se sećas. Uvek. Happy Birthday Jojo. Na moj račun. Vidimo se na Gilberto Gilu 27. juna.

Završavam sam. Al’ za malo.