Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

VIDITE LI (IKAKVU) SLIČNOST MEĐU OVIM LJUDIMA ?!?

osoba (a / IIosoba (a / IIosoba (aosoba (a


Za Hag i one malobrojne

koji jos ne znaju ko je ko.
Iza nika Boban ne krije se Beba Popovic ( proverio licno preko 2 nezavisna kanala )
Slicnost je u tome sto je nik Boban kreiran da izgleda kao Beba Popovic, a opet ne u losoj nameri.
Ili bolje receno, nik je kreiran da bude direktan, precizan, da pogadja u centar, da ovom obamrilom drustvu pokaze gde su pravi problemi i ko su najodgovorniji centri za unistenje tekovina 5.oktobra ( to sigurno nisu radikali )...
Kako to niko u Srbiji ne govori javno sem VBP, svima je palo napamet da je onda to sigurno on.
Ipak zakljucak na prvu loptu sto je Bobanu delimicno i bila namera.
Ipak "Boban" postoji, sve sto je ovde napisao je tacno(izuzev nekih malih iskliznuca, koja su verovatno namerno napravljena)
namere su mu najpozitivnije, nema nikakve veze sa BIA, CIA... i sl. i ni slucajno ovim ne pomaze radikalima ili "nasim" neprijateljima vec suprotno.
Pokusava da svima "otvori oci" i kaze da od drveta sumu ne vidite.
Izvini Bobane sto sam preuzeo tumacenje i objasnjenje ali vidim da su diskusije krenule u pravcu koji ti sigurno nije bio cilj.
PS
I siguran sam da mu je BS vrlo simpaticna i da je na neki nacin i stiti.
Mozda je ono od jutros bilo samo malo "trapavo"!


Poštovani Nemanja,

pišete: "Za Hag i one malobrojne koji jos ne znaju ko je ko
Iza nika Boban ne krije se Beba Popovic ( proverio licno preko 2 nezavisna kanala )", i tako dalje...

Super je što smo malobrojni mi što ne znamo ko je ko. Dobro za Srbiju.

Ja verujem da ste meni i ostalima uputili dobronamerno ovaj post.

Ali iz njega je prilično jasno da ne čitate tuđe komentare, pa ni moje.

Ja, naprotiv, vaše čitam i veoma mi se dopadaju. Imam svoje kriterijume i svoje favorite među kojima ste i vi.

Hvala vam što brinete.

pozz

Jasna B.

EDIT: Samo na ovom blogu sam bar nekoliko puta pomenula VBP i svoje poštovanje za ono što radi. I pod imenom i prezimenom i pod nickovima. Čini mi se da prepoznajem način pidanja. Da ponovim, čini mi se.


Postovana Jasna

Mozda je opet nesporazum u pitanju?
Pa naravno da je dobronameran.
Kakav bi prema Vama mogao da bude?
To sam rekao samo zato sto sam verovao da stvarno niste znali ko je Boban iako je to, bar meni, bilo vise nego ocigledno.
Kako je sve krenulo jednim drugim pravcem(nezeljenim i za Bobana) ipak sam proverio i posle provere ovde to i rekao.
Vase sam ime stavio samo iz razloga da Vase dileme oko Bobanovih namera, neko drugi ne zloupotrebi.Posebno oni nedobronamerni, a njima se ne bih ni obracao.


ne, nemanja

cini mi se da i dalje ne kapiras sta je jasnina poruka...

ali reci cu ti sta ja mislim - da si boban zapravo ti!


Mimi,

najviše volim one koji znaju šta ja mislim. Ne sviđa mi se da me drugi tumače.

Hag


Hag,

previdela si "cini mi se"!

kakogod, nece mi se ponoviti. izvini ako ti je zasmetalo


Poštovani Nemanja,

hvala na srpljenju. Bolje je.

Take care

Jasna


Kad smo kod Bebe...

Evo deo iz njegovog II dela intervjua Statusu, objavljenog u danasnjem Vremenu:

Ekskluzivno u magazinu "Status" – Vladimir Beba Popović:
Tadić i Koštunica su kazna za Srbiju

Posle skoro dve godine ćutanje, Vladimir Beba Popović u ekskluzivnoj ispovesti magazinu "Status" govori o Zoranu i Ružici Đinđić, Vojislavu Koštunici, Borisu Tadiću... "Vreme" prenosi nekoliko segmenata iz drugog dela ovog opširnog intervjua

O Ružici Đinđić…

Koliko ima istine u pričama da vam je Ružica Đinđić zalupila vrata i zabranila dolazak u kuću?

Onoliko koliko osobe koje su to govorile vole istinu, a to su širili oni koji su o Ružici, a posebno o njenom mužu dok je bio živ, govorili najgnusnije laži koje mogu da se kažu: od Tijanića i Mirčića, preko Maršićanina, Mihajlova, do advokata Legije, Zvezdana i sličnih. Apsolutna je laž da mi je zabranila da dolazim u kuću, lupila slušalicu ili obrnuto.

Ali je istina i da se ne čujete!

Rekao sam vam, ne viđamo se i ne čujemo se otprilike dve godine. Ona i ja znamo zbog čega, a znaće i deca kad porastu. To je sasvim dovoljno.

Današnji bliski kućni prijatelji vas ne pominju?

Kako da me pominju? Ne viđam se i ne odlazim u tu kuću, između ostalog, jer u tu kuću, spletom okolnosti, ulaze i oni koji u nju nikada pre nisu ulazili...

Da li to može da bude povod pisanju pojedinih novinara da je nejasna vaša uloga u svim tim dešavanjima oko ubistva Đinđića?

Takve bolesne laži mogu samo da pričaju šljam od advokata ubica ili ološi poput Jočića, Bulatovića, Kajganićke i sličnih, koji su na te laži nagovarali Bagzija kako bi sakrili umešanost Koštunice i njih samih. Iako se sa Ružicom ne čujem, znam da to zna i ona – bez obzira na to šta, ovako sama, štiteći decu i porodicu, javno mora da govori.

Niste baš odgovorili na pitanje!

Jesam! To nikome bliskom toj kući nije moglo da padne na pamet. U tu kuću ne ulaze ni Zoranova majka ni sestra, a ne verujem da je to zbog sumnji da su bile umešane u ubistvo.
Šta je ko radio oko ubistava Zorana Đinđića, saznaće se mnogo brže nego što mnogi veruju. I znam da će za jedan deo javnosti biti puno iznenađenja. Uloga SPO-a u stvaranju "atmosfere" je vrlo jasna. Mrzeli su Zorana više nego bilo koga. I Vuk, ali pre svega Danica i banda oko nje. A kolika je ta mržnja, svedoči podatak da je u prostorijama "Srpske reči" nastala euforija i oduševljenje kad je 12. marta stigla vest da je Zoran ubijen.

Da ipak malo ne preterujete?

Ne preterujem, znam! Bilo je desetak ljudi tog trenutka u tim prostorijama i od nekih od njih sam čuo ovo što sad govorim. Pa, to je bilo leglo mrzitelja Zorana i njegove vlade, na čelu sa onim podoficirom vojske Bogoljubom Pejčićem. A narodna poslanica Blagica Kostić, prkoseći zemljinoj teži, uspevala je da skače od sreće do plafona, na zaprepašćenje i šok pojedinih prisutnih osoba.
O Slavku Ćuruviji...
"Dnevni telegraf" je u najvećem periodu bio "batina" kojom je uništavan DS, a posebno Zoran Đinđić!

Može li se u tome prepoznati "opravdanje" da se ni Vlada, pri kojoj ste bili i vi, nije baš pretrgla da pronađe ubice Slavka Ćuruvije?

Vlada je istraživala Ćuruvijino ubistvo. Nema nikakve sumnje da je njega ubila ondašnja država, čiji su "najbolji" kadrovi i danas ispod Koštuničinog šinjela.

Da li ste, vi lično, imali neka saznanja oko motiva tog ubistva?

Svakako da je jedan od razloga bio – kvazidvorski način vladavine u Srbiji, gde imate sve: vladare, narod, dvorjane, dvorske dame, dvorske lude, vojnike, lopove i, naravno, neprijatelje. Cilj, kako što bolje živeti, postiže se udovoljenjem onoga iznad sebe, pa sve do samih vladara. U zavisnosti od toga koliko si blizu vladarima, toliko ti je jak uticaj na "dvoru", odnosno u javnosti. Biti blizak vladarima je privilegija, ali i smrtna opasnost.

Kakva je na tom "dvoru" bila uloga Ćuruvije?

Pretpostavljam da je on verovao da je pronašao idealan model za bavljenje novinarstvom u Srbiji krajem devedesetih: u isto vreme je bio "lider" opozicione štampe, prihvatljiv za svet, za koji je bio borac protiv tiranije i diktature, a imao je jako visoke i čvrste pozicije na "dvoru". Verujem da je to bila njegova "igra", sa previsokim ulogom, slična onoj koju je kasnije igrao i Zoran sa Legijom. "Igra" u kojoj je bolje glumiti da smo prijatelji, iako znamo šta ko o kome misli i šta smera, samo se nadamo da ćemo biti brži i pametniji. I pretpostavljam da je između Mire Marković, odnosno DB-a, i tih veza koje je Ćuruvija imao i koje je koristio, postojala ta neka vrsta "igre".

I vi "tipujete" na Miru Marković?

Siguran sam da je ona donela odluku o njegovom ubistvu i to ne zbog tog "čuvenog" teksta u "Evropljaninu", nego posle njegove posete Americi, kad su ga primili u Kongresu i Senatu i kad je u njenoj glavi on postao direktna konkurencija njenom mužjaku, kao i Stambolić kasnije. Ona to nije praštala.
O Manojlu Vukotiću…

Javnosti je malo poznato da ste bili u sukobu i sa Manojlom Vukotićem. Da li je tačno da je u osnovi tog sukoba još jedan pokušaj "pritiska" Biroa na medije?

Kako to mislite "još jedan"?! Vi znate za neki pokušaj "pritiska" Biroa na medije?

Na Gordanu Sušu, recimo!

Za početak, Gordana Suša nije medij. Dalje, nisam vršio nikakav pritisak, već im u lice i uvo rekao šta o njima mislim, ne iza leđa! Još jedna od laži svih tih "junaka" i "heroja" postpetooktobarske Srbije.

Član Vlade uredniku najtiražnijih dnevnih novina kaže svašta u lice i to nije pritisak?! Šta je za vas pritisak na medije?

Nema to veze sa pritiskom. Manojlo se dogovorio sa Dušanom Mihajlovićem, ministrom policije, da "Novosti" krenu sa objavljivanjem feljtona o zločinima koje su u naše ime činili razni "junaci" iz Srbije, posebno radikali, a u sklopu smirivanja tenzija koje su Šešelj i SRS svakodnevno pravili ispred Skupštine i CZ-a. Mene je Mihajlović pozvao i zamolio da Manji predam razne materijale oko radikalskih dobrovoljaca, tipa "žute ose", Repića i sličnih, i da sa njim, jer mi je to u opisu posla, budem u kontaktu. Nije mi bilo u opisu posla, ali sam našao i novinare koji su te materijale obrađivali, jer Manjo, navodno, nije imao dovoljno hrabrih novinara. Mihajlović me je pritiskao da to izađe što pre, a Manjo je stalno tvrdio da je tekst "prelomljen" i da će biti štampan – "u petak". Nije štampan ni u petak, ni u subotu, pa ni sledeće nedelje i posle više od mesec dana laganja, Manjo me je pozvao i rekao da je on zaključio da je za DOS bolje i pametnije da taj tekst ne izađe!!

I tad vi "razvalite" urednika?

Ne, samo sam mu sve u lice rekao, ništa manje i ništa više od onog što zaslužuje. E, onda je on počeo da priča da ga teram da bude "Čukić" DOS-a, a da on to neće, iako je taj feljton bio dogovoren između njega i Mihajlovića. Istina je da su već tada i on i "Novosti" prešli na "patriotsku" stranu DOS-a, Mladića, DSS-a...

O Veranu Matiću i Željku Mitroviću...

Kad ste vi, Vladimir Popović, a ne Vlada Srbije, došli u sukob sa Veranom Matićem?

Kad sam od Vlahovićevog ministarstva dobio izveštaj da je privatizacija B92 urađena protivno zakonu. Oni su, da bi pokazali svoju moć, i pored toga, svakodnevno lažno optuživali Vladu i vodili protiv nje hajku. Ja sam se obema stvarima suprotstavio. Smatrao sam da zakon mora da važi i za njih. Čak mi je i Zoran jednom rekao da se manem Verana i privatizacije B92, ali ja sam to stalno i svima ponavljao.

Zašto su vas oni baš toliko interesovali? Imali ste oko sebe toliko pravih otimačina!

Interesovali su me svi za koje sam imao dokaze, a ovi posebno jer su bili najglasniji u napadima i vređanju te vlade. Uostalom, Zoran je od svih svojih saradnika tražio da prema svima budu isti i da nema izuzetaka i protekcije. Ni za njega, ni Ružicu, niti bilo koga od nas. Zašto bi onda bilo za Verana, koji tada premijera srpske vlade dvaput proglašava "lažovom godine".
Bilo je govora da je ta prijava besmislena!
Ja to ne znam, jer nikad nisam video prijavu. Znam da je bila kod tužioca i da su je predali neki bivši osnivači B92, navodno nezadovoljni dobijenim delom oko te privatizacije. Ali, ako je bila besmislena, onda nije trebalo premijer Zoran Živković da traži od tužioca Ostojića da tu prijavu odbaci.

To što niste odustajali od B92 tumačilo se kao zaštita Pinka?

Te 2003. godine situacija u Srbiji je bila, što se sveta tiče, manje-više normalna. Nikoga ne bi interesovalo niti doticalo to što dve komercijalne televizije vode rat za tržiste. To su činjenice, bez obzira na to što su Veran i ljudi sa B92 bili u pravu kad su govorili o prošlosti tih kuća i zaslugama. Apsolutno je sve to bilo tačno, ali u toj su zemlji postojali zakoni. Pink i Željko Mitrović nisu uradili ništa što je omogućavalo vlast da im zakonski zatvori televiziju. I zato su, onda, Veran i ekipa oko njega, sukob sa konkurentskom kućom preinačili u atak vlasti na nezavisno novinarstvo, a ja sam im bio dokaz za to! Ne znam da li je u to verovao ili je samo bio izmanipulisan, ali Veran je svima pričao da ja stojim iza Pinka, da pomažem Željku, čak da sam organizovao lepljenje plakata protiv njega…

O Borisu Tadiću i Zoranu Đinđiću

Grupa koja je imala glavnu ulogu u uklanjanju Zorana Đinđića iz političkog života Srbije, a koju je medijski promovisao Miloševićev ministar i Mirin razmetljivi sluga, iščekivala je 12. mart sa unapred pripremljenim scenarijem: "Zoran je ubijen jer je bio deo kriminalnog klana." Centar ove grupe i njena institucionalna zaštita bili su u kabinetu Koštunice. Kad su, na njihovo zaprepašćenje, Zorana ispratile stotine hiljada građana i kad je Srbija glasno zanemela i pokazala šta misli i o njemu, ali i o ubistvu, ova se banda brže-bolje organizovala i rešila da Zorana "kidnapuje".

Ali, kako to mislite "kidnapuje"?

Onog trenutka kad su postali svesni ogromne, nažalost, posthumne podrške koju je Zoran Đinđić dobio od građana, panično se plašeći da će, zbog onoga šta su o njemu govorili i šta su mu radili, njihova pučistička uloga u atentatu biti otkrivena, preko noći su promenili koncept, ostavili Zorana, čak počeli da ga hvale, a onda krenuli sa pričama da je njegovo okruženje bilo kriminalno. Da bi u tome uspeli bile su neophodne dve stvari: podrška stranke i porodice!

Podrška – za šta?

Podrška za obračun sa ljudima koji su bili bliski sa Zoranom i to onima za koje su znali da se neće smiriti dok i poslednji učesnik u Zoranovom ubistvu ne bude priveden pravdi. Prva na meti je bila stranka i zato je krenulo njeno cepanje, izmišljanjem "bele" i "crne" struje u DS-u, "biznis kluba DS-a" i promocija Tadića, nevažnog stranačkog funkcionera.

Tu priču o "nevažnoj ličnosti" koju je Zoran Đinđić "trpeo" na mestu potpredsednika stranke, već ste ispričali!

Očigledno da moram i to da vam pojasnim. Zoran se od 5. oktobra vrlo malo bavio strankom i to je jedna od većih greška koju je sebi dozvolio.
Svi najvažniji funkcioneri DS-a su dobili neke državničke funkcije i stranka je ostala bez kontrole. U takvu stranku se sa funkcije ministara telekomunikacija vraća Tadić i dve godine petlja, mulja, čak i priprema kandidaturu za gradonačelnika Beograda, mimo Zoranovog znanja i saglasnosti vrha stranke.

Ali, nije on mogao mimo odluke stranke ubrzo da postane predsednik DS-a?

A ko bi...? To vam je splet okolnosti. Zoran Živković je kao predsednik Vlade brzo pokazao kojim kapacitetom raspolaže, Čeda je bio stigmatizovan i pre toga i jedini koji je tu ostao bio je Tadić i, onda, bolje Tadić nego Gavrilović. Je li tako...? Bez obzira na odnos kakav je Zoran imao prema Tadiću.

Kakav je bio njihov odnos?

Animozitet je bio obostran. Tadić je ceo svoj politički život proveo u Zoranovoj senci i mrzeo ga je zbog toga, a Zoran je njega doživljavao kao nužno zlo, i nazivao "punjenom pticom"! Odnosi su naročito zaoštreni tokom 2002. kad Tadić počinje protiv Zoranovih odluka da lobira po stranci. Zato danas izgleda groteskno kad Tadić, na Zoranovom grobu, sa ružom u ruci, zamišljen, glumi tugu i setu! Nema u njemu ni tuge ni sete, već mržnje i trenutnog interesa!

Ne preterujete li?

Ne preterujem, znam šta govori ljudima kad priča o Zoranu, o Zoranovim "sumnjivim aranžmanima", o "trećem metku"... On i danas mrzi Zorana i sveti mu se! Možda podsvesno, ali to radi. To se, naravno, najbolje vidi kroz ono šta je napravio od stranke Zorana Đinđića.

Otkud znate te detalje? Teško je poverovati da vam se poverio!

On to priča skoro svima koji dođu u njegov kabinet, pa i onima koji i mene poznaju. Tako je zajedničkoj prijateljici, pre tri meseca, odgovarajući na pitanje – zašto širi priče o trećem metku i napada Zoranove saradnike, predsednik Srbije i predsednik DS-a rekao da je i njega Zoran marginalizovao i držao na ledu!

O Vojislavu Koštunici...

Na kraju, gospodine Popoviću, pitanje koje svakako niste očekivali: do kad mislite da "vodite rat" protiv svih i da li smatrate da je to smisleno, racionalno, normalno?

Ja se pre svega samo branim i to od nemilosrdnih napada i hajke koju protiv mene sprovode od onoga dana kada sam prvi jasno, glasno i javno rekao ono što danas zna skoro cela Srbija. Da iza ubistva Zorana Đinđića stoji Vojislav Koštunica, njegova politika, njegovi savetnici i saradnici, sponzori, ideološki prijatelji, mentalni klonovi. On ni sam to više ne krije, jer kako da se tumači to što je strateški rasporedio deo tih saradnika na ona mesta gde će se sve istrage zaustaviti i usmeriti u suprotne pravce. Zašto niko, ama baš niko, javno ne pita Koštunicu zašto su mu policija i BIA neophodne za proces priključenja u EU, što je, navodno, njegov program. Zašto je spremniji da se i ubije, nego da dâ one resore koji mogu da otkriju pozadinu ubistva Zorana Đinđića.

Možda je političkoj i medijskoj javnosti to prirodno?

Podsetiću vas da je to ista javnost koja Zoranu nije dozvoljavala da ima ni zamenika ministra policije, tvrdeći "kako hoće sve u svoje ruke", a onda su, ponizno, poput Vladete Jankovića, zapomagali da je, samo sad za Koštunicu, normalno da premijer ima sve! To je, nažalost, Srbija danas. "Koštunica" je mera najniže tačke koju jedan "beživotno malaksao" i "izgubljen", a pre svega "sluđen" narod može da doživi. To nam je kazna za sve promašaje i pogrešne procene koje smo u poslednjih nekoliko decenija kao narod učinili. Kamata za izgubljene besmislene ratove, danak za sramno ćutanje, prokletstvo zbog hiljada nevinih žrtava napravljenih u naše ime. Uništili smo sve: istoriju i tradiciju, pretke i veru, naciju i potomke… Izbora kao narod više nemamo, pitanje je samo hoćemo li dozvoliti da nestanemo ili ćemo uraditi sve da se ovih rešimo. Ja spadam u one koji na to ne pristaju, a verujem da je takva većina u Srbiji. Nažalost, među retkima sam koji imaju priliku da to kažu, a još među malobrojnijima koji tu priliku i iskoriste.


Nemanja,

Izvini, sto cu ovo da ti kazem, ali svi smo mi pomalo DeBeovci...

Pazi, ja se stvarno ne bavim politikom, niti zna ikoga "bitnog", niti imam "izvore" kod kojih bi nesto "proverio", znaci sve sto ja znam ili verujem, ili sam licno prisustvovao, ili je iskljucivo u pitanju moj zakljucak na osnovu logike stvari, necijih interesa, etc.

To ti sve kazem da ne misils da ja ovde zastupam ovaj ili onaj stav, ovu ili onu stranu. Jok. Ja ti samo kazem kako prosecnom slucajnom prolazniku i posmatracu, kao sto sam ja, sve ovo prepucavanjen deluje.

A delujete mi svi aprolutno isto! Ti, Boban, VBP, Harley, i sva ta ekipa, bez obzira da li iza vas stoji jedan ili vise ljudi, a da ne pricam o drugoj strani na celu sa ekipom ala Tijanic, razni radnici UDBE i mafijasi, Legija, Dinkic, Velja, onaj DSS-majmun kome ni ime ne bih izgovarao, itd.

Svi se sluzite istim jezikom, sipate bljuvotine, traceve i poluistine sakom i kapom, a sve plasirate po principu "znam iz pouzdanih izvora", "to je opste poznato" i ostalih dobro uvezbanih komunistickih, DeBeovskih metoda!

Sigurno je da medju tim poluinformacijama ima mnogo istine. Licno verujem da je mnogo onoga sto je VBP plasirao a njegovi obozavaoci ponavljaju "iz prve ruke" dobrim delom istina. Ne zato sto verujem izvoru, vec zato sto su mnoge te stvari logicne, a mnoge su se i kasnije pokazale kao istina.

Poenta je da vam je stil isti, a narodu treba hleda i igara... ovo su igre... Ako stvarno zelite da "otvarate narodu oci", radite to na pristojan nacin, mozda ce vise pristojnih ljudi "progledati".

Molim te shvati da koliko god ovaj post mozda zvuci ostro, je stvarno dobronameran.

Srdacan pozdrav!


B.S.

je demantovala ono sto nije ni receno.


Da je ...

...degutantno, jeste, i to ne samo to sto je napisao o Biljani nego o svima i svemu.Jeste i ta recenica na kraju mozda nepotrebna ALI covek je napisao da je Biljana rucala sa Djelicem a Biljana je demantovala i rekla da nikad nije vecerala sa njim.Ne lici mi Biljana na nekog ko povrsno cita pa na brzinu odgovori.Na kraju krajeva nebitnoi je i da li je uopste jela nego da li je do susreta i pomenutog razgovora doslo ili nije.


večera...ručak...kako god... TO JE KRAJNJE NEBITNO!

Ljudi, hajde više da se pustimo famozne večere/ručka...
čega god... Biljana je rekla ono i onako kako je mislila da treba da kaže. I to je to.
Uostalom to da (li) je neko ručao sa nekim tj. bilo kim, pa makar i Božom Đelićem, apsolutno ne govori ništa!
Makar meni.
Posebno, što je B. objasnio da Biljanu, njene stavove, nepotkupljivost i principijelnost poštuje...
To bi trebalo da bude dovoljno.
Mislim, sve u svemu malo je već bez veze nagađati i naklapati na tu temu...
unapred hvala,
n.m.


U svemu se, u potpunosti, slažem sa...

... gospodinom Milenkovićem. Koliku smo hajku digli, ljudi, verujem da Bobanu više neće pasti na pamet da se pojavi.

Ali, nadam se da grešim, i da će nam opet doći. Ako ništa, konačno nam je sinoć bilo zabavno! o)))

Mi uvek, kad se neko pojavi ko ima petlju nešto da nam saopšti, imamo samo jednu reakciju: a zasto baš sad?! Razumem našu paranoju, ali mislim da već preterujemo.

To pitanje su, posle onih emisija Insajder sa Bebom i Čedom, patentirali novinari kao što je Olja Bećković. Kao, ako se priča sad a nije se pričalo ranije - sve pada u vodu i postaje neistina. Ili spinovanje Službi.

Ma, 'ajte molim vas...

EDIT: I molim da se moj apel da malo olabavimo nikako ne shvati kao reci protiv Jasne Hag, Bebe, ili bilo kog drugog dobronamernog blogera koji je ustao u Biljaninu zastitu!!! Hvala drugari.


bas kras - paranoja

trapavo, netrapavo....vecera rucak

ali mi je u svemu drago sto nas citaju, prase dacic i sexy velja, zamisli i tupavi tomo i debeli ted....

ej mozda je katika mislila na nas?


Sonja

ja ih vec vidim kako su na Palma- svadbi imali internet jedinicu stacioniranu u shatorchetu pored mejn shatora, jer svadba je trajala 3 dan i svi debeli su bili tamo...da se neshto ne propusti :))


dada : 0 )))))

yes baby - ta karika mi je falila. Internet sator!


Daaaa Sonja

mobilna internet blog jedinica. Standardna oprema za svaku pariju koja drzi do sebe. Eto novih radnih mesta.... I citiraju nas...o))


haahhahhahaha : ))))))

bleso jedna hahahhahahha


Evo Sonja..

..vako izgleda jedno mobilo- internet- sikrit- blog shatorche..


JJ Bebu,

Ja ipak mislim da je ta internet jedinica izgledala ovako:


Kapi :))...a ovako..

u Kachulicama. Niki da ne posumlja. Mimikrija...


Pa nije ni čudo da smo, Sonja...

...paraniočni, posle svega što nas je snašlo ovih 15 godina.;)

A Katika je sigurno mislila na nas. Nego, da li će se danas javiti? Nedostaje mi, kriziram... o)))

Sinoć je blog opet imao rekordnu čitanost, i to nezavisno od nas nekoliko koji ovde komentarišemo. Tako mi javili. I to je odlično!


Ima nas malo ali nas shvataju ozbiljno!

UPRAVO TAKO!
Dejan Restak javlja da je prekjuče blog
potukao rekorde čitanosti!
Ima nas malo ali nas shvataju ozbiljno!


pARDON! tREBALO JE: ima nas

pARDON!
tREBALO JE:
ima nas "malo"


Who is Boban ?

Kao u nekom Chandlerovom romanu.... Ili se radi o split personality....


Bobane,

Pre svega, zahvaljujem vam se na odgovoru ali i na tonu koji me uverava da moje sumnje niste doziveli kao napad na vas lichno vec ispravno, kao strah gradjanina Srbije koji je toliko puta fasovao u glavu od drzavotvornih dushebriznika a zapravo sluzbenika jovice stanishica.

Sa par detalja koje ste izneli u ovom dodatku (a koje ne zelim da identifikujem) mene ste uverili da spram vas mogu spustiti gard.

Ono shto je zastrashujuce u vashim predvidjanjima, u ovakvoj konstelaciji stvari i izvodjacha radova, jeste da ovoj zemlji predstoji josh jedan dugachki ciklus preispitivanja, otreznjavanja i trazenja reshenja kojim ce se Srbija konachno deratizovati.

Gajim ludu nadu da mozda niste sasvim u pravu i da je to vishe plod bola i afekta koji zajednichki delimo od marta meseca najcrnje godine u predugachkom srpskom mraku.

Lun


Nego ljudi,

svacega se poucnog nacitasmo, pa, rekoh, moze li ovo neko da sacuva na bezbednom mestu? Ne bih da paranoisem, ali da opet ne zakaze koaksijalni ili stogod.
P.S. Po gornjim postovima, vidim da nisam jedini kome je ovo palo na pamet.


Copy/paste pa udri dok ga ne

Copy/paste pa udri dok ga ne skines.Moze biti i sutra a mozda i ne??????


ja vec uradila

copy/paste


sacuvano

overeno provereno - 3x


Boban svakako nije Beba(n)!

Boban svakako nije Beba(n)!
Uostalom, znamo da VBP-u ne bi bio nikakav
problem da se predstavi!

No, pošto je očito da su se ljudi zaželeli VBP
nije na odmet par citata
koji slede


Pola građanske Srbije sedi uz kompjuter čita blogove...

Recimo:

Postoji jedan i po magazin, pola dnevnih novina, jedna radio i tv emisija i dvoje-troje kolumnista. Sve ukupno dvadesetak novinara na 2-3 medija koji se trude da sačuvaju dostojanstvo profesije i sopstveni obraz... Pola građanske Srbije sedi uz kompjuter, čita forume i BLOGOVE, ne bi li saznalo i čulo istinu. I pored toga, Koštuničinim kerberima poput Ugrice, Antonića, Jankovića, Crnčevića smeta i blog!

Vladimir BEBA POPOVIĆ
Koštunica je moj Raskoljnjikov (a ja njegov Porfirije Petrovič)
Intervju
Magazin STATUS, br. 52, Beograd, april 2007.


BEBA POPOVIĆ, Status

ili:

Ako Srbi neće da se pobune protiv ove prikrivene represivne diktature i države u raspadu, onda pristaju na “mentalitet stada” što i jeste cilj srednjovekovne retorike, koju propoveda crkva i bande oko nje.

Vladimir BEBA POPOVIĆ, STATUS, april 2007.


Boban nije Beba/n/

Nije – koliko mi sopstveni osecaj za stil i jezik govori.
Ali, s obzirom kakav nam je sjajan insajderski hepening nocas priustio, primerenije ime bi mu bilo - BoMban.:):)


Slažem se, onda: BOMBAN!

Slažem se, onda: BOMBAN!


Save as...

Web archive (single file) *.mht


Save as...

Web archive (single file) *.mht


Hubert i Črtomir

Razlikuju se po tome što jedan ima iks, a drugi obje noge.


OTPOR!

Do kraja!


OTPOR do lustracije!

kad ste već besni...
- a kako ćemo ovaj put znati da (li) je stvarno kraj!?!
imam na tu temu razne ideje ali me baš zanima
šta kažete vi...


Ovde Boban.

Mala rekapitulacija posle mog nocasnjeg nastupa:

Moj mobilni telefon je od jutros primio nekoliko sms poruka sledece sadrzine "remote aplication error" i u podne potpuno prestao da radi. U Telenorovoj podrsci sam obavesten da je toku "testiranje mreze" i da ce prikljucak proraditi svakog trenutka. Od danas u 13 casova, zvao sam sedam puta, telefon mi je i dalje blokiran.

Na moj privatni email stiglo je nekoliko pisama uvredljive sadrzine sarazlicitih yahoo accounta.

Mislim da sve ovo govori u kakvo sam osinje gnezdo dirnuo jucerasnjim informacijama, zbog cega ne mogu da kazem svoje puno ime i kakva panika vlada u redovima i DSSa i njihovih ljudi u DSa.
Izvinjavam se zbog, kako je neko dobro rekao "trapavih" poteza od jutros, nije mi bila namera da vredjam blogerku Biljanu Srbljanovic, uostalom i ne mislim da sam je uvredio. Svojim nesmotrenim tonom sam uneo zabunu i izvinjavam se zbog toga.

I mene prijatelji zovu sa pitanjem ko je Boban, neupuceni sumnjaju na Bebu Popovica, sto apsolutno nije istina i sto je ovde svakome jasno.
Ja nisam Beba Popovic.

Bebu Popovica poznajem licno i veoma ga postujem.
Ali ja nisam on.

U ovome sto govorim i sto govore ovde pojedini pametni i obavesteni komentatori, najmanje je vazno da se razotkrije ta sapunica - ko je zapravo Boban. Ja sam covek koji uzima svoje ime za svoj pseudonim i koji zbog pritisaka ne sme da kaze svoje prezime. Drugih motiva nema, sto vise kopate po tome, veci je rizik za mene i moju porodicu.

Vazno je da znate da je ovaj trenutak odlucujuci, da nije ni malo naivan. Da Tadic jeste glup, ali ne toliko da ga iznenade potezom koji su njegovi ljudi propagirali od pocetka.
Usao je u kolo sa njima onda kada je stao na binu zajedno sa radikalima, socijalistima i udbasima, da bi promovisao novi Ustav Srbije, za koji je pokvareno znao da ne moze nikada da zazivi.
Dao je dinar da udje u kolo, sad bi dao zivu glavu da iz njega izadje.

On nije nas lider, on je mutan covek, mracnih radnji i opasnih saradnika.

Toliko.


Bobane

Cuvajte se!


.

.


? ... !

? ... !


uh,

Izvini druže, ali meni sve ovo zvuči bezveze.
I priča o mob. i o mailu i o urgoženosti.

Ako već toliko ljudi zna ko je Boban, onda zna i Služba, pa nemaš apsolutno ni jedan jedini razlog da kriješ ime. Štaviše, za tvoju bezbednost je upravo bolje da kažeš ko si.

Neko je izvukao gore onu neuverljivu priču o "spinovanju Šapera preko njegove prijateljice BS". Ni jednog momenta nisi bio uverljiv u objašenjenju da je čudan momenat kada si odlučio da govoriš o tome. Posebno je neuverljivo kada kažeš da je Tadić ušao u kolo onog momenta kad je pristao na Ustav. A pre toga si govorio da je on od samog početka sebe okružio DSS likovima i da mu je jedini cilj da uništi DS.

Da se razumemo, Tadić je napravio niz pogrešnih poteza. Ustvari, ne znam ni za jedan dobar potez koji ne napravio osim možda one inicijative o priznavanju zločina u Srebrenici. Ali je sumanuto govoriti da je njegova ideja uništenje DSa. Ispada da je toliko nesposoban da ni to ne može da uradi, nego upravo suprotno, osvaja 22% na izborima.


Quote:Moj mobilni telefon je

Quote:
Moj mobilni telefon je od jutros primio nekoliko sms poruka sledece sadrzine "remote aplication error" i u podne potpuno prestao da radi.

Ne seri bre kretencino jedna, ovo sto si napisao je iz najjeftinijih hakerskih sapunica.

A mislim i ono o mejlu sa telefona iz kancelarije predsednika - kako li si samo backtrace-ovao mejl do telefona, upadom u server telekoma ili vladinog ISP-a??????


Sta ako je

veoma dobro obavesteni insajder koji o kompjuterima ne mora da zna bas mnogo - mi6


Valjda bi ga ovi "nasi"

Valjda bi ga ovi "nasi" priveli na "informativni" razgovor - ne bi mu blokirali mobilni (to je ona fora, kao prisluskuju ga preko njegovog mobitela).

Ovo sto je BS njemu rekla je u stvari isto sto je i Teofil Pancic rekao u PN na tribini - ti, ti, ti i ti - na vasa pitanja necu da odgovaram (jer su provokatori iz MUP-a, neke "patriotske" stranke ili DB-a, a to je sve ista stranka).

poz.


Zbunjuje

pristojna pismenost "istog"


pristojna pismenost "istog"

milandez
Što se “istog” tiče
ne zbunjuje SAMO pismenost
tj. štošta zbunjuje!


A jel biste mogli da mi

A jel biste mogli da mi odgovorite Vi na pitanje sta je to sto zbunjuje?


plašim se da ne bih...

ukoliko (ni)ste pažljivo čitali sve što je na ovom blogu u poslednjih 72 sata izgovoreno (napisano) plašim se da ne bih!...
poz.
n.m.


a ko su to “naši”

dezelin
a ko su to “naši”
tj. kako ih prepoznaješ
leba ti...


Imaju podmukle zadnje namere

Imaju podmukle zadnje namere prema ljudima koji vole svoju zemlju.


Bobane

Spasi Srbiju u UBI se DB-ovski MAJMUNE!


uzdržite se od ovakvih komentara...

dezelin
molba je da se ubuduće uzdržite od ovakvih, uvredljivih komentara →
zaista mi nije cilj da ovo izmakne svakoj kontroli i pretvori se u jeftinu
tabloidno-psovačku bljuvotinu!

Dakle, ova dva vaša komentara ću ostaviti (neka bude “u žaru borbe”) ostale slične sadržine ću odmah brisati – a, ako ih bude tokom noći, molim MODERATORE
da u tom (takvom) slučaju postupe na gore navedeni način!

Nadam se razumevanju.
Unapred hvala
N.M.


ok

ok


thanks!

thanks!


welcome! Valjda se tako

welcome!

Valjda se tako kaze?


Bobane

opusteno, polako padas u paranoju.

Pozdrav od Djure :)


e, Đuro...Đuro...

Anahid,
Misliš (li) da samo “On” pada u paranoju?!

Misliš li, onda, da je “slučajno” i to što je prethodni papa bio Poljak?!
Slučajno, a?!
Em, papa, em Poljak?!

Misliš li da je slučajno to što isti Taj rođenoj strini nije pisao 20 godina i to samo zato što živi na Lenjinovom bulevaru!?!
Slučajno?!?!

...dokle TO ide... e, Đuro...Đuro...


Pogodak u centar

Cestitam Nebojsa :)


tzv. Bobane

ma iz kog si ti tripa? Da nisi onaj D.Novikov? E, i zabole me bas kog si!


DRAGI PRASIĆI, šta tj. koga pecate?!?!

DRAGI PRASIĆI,
ćitao vaše komentare
i sasvim je jasno da bacate
udice i puštate mamce
- pitanje je samo koga (šta)
pecate?!


kompilacija,ponovo

spasi srbiju iz ludnice i ubij se,
kostunice,


Evo novi Pera Luković

Feral

Svečanom sednicom srpskog Parlamenta na kojoj se petnaest sati, do četiri ujutru, birao predsednik Skupštine, država Srbija praktično je proslavila svoja dva najveća praznika: Dan Europe i posebice Dan antifašističke borbe. U čast evropskih tekovina kojima je Srbija odana (hrvatski: skrhana) do bola, naročito u herojskoj borbi protiv ultranacionalizma i megašovinizma, impresivnom skupštinskom većinom za predsednika Parlamenta izabran je Tomislav Nikolić, šef Srpske Radikalne Stranke, uzgred četnički vojvoda. Hinjeno iznenađenje na granici šoka zbog činjenice da su za popularnog Tomu Grobara (poetski nadimak iz mladosti) glasali ne samo radikali, miloševićevski socijalisti nego i koalicija oko dr Vojislava Koštunice – moglo je samo da zaprepasti samo one budale koje su još pre tri i po meseca, posle izbora, poverovale u dve najveće laži: a) da je većina građana u Srbiji proeuropski raspoložena i b) da Demokratska Stranka Srbije (DSS) ima nekakve veze s vizijama moderne civilizacije.
Tobožnji pregovori o formiranju Vlade „demokratskog bloka“ u koju su strpani uplašeni demokrati na čelu sa izgubljenim Borisom Tadićem, mafijaši iz G17+ predvođeni finansijski neurotičnim Mlađanom Dinkićem i, konačno, sam Koštunica okružen svojom pronacističkom svitom – brzo su se pretvorili u klasičnu ucenu; bez obzira na matematičku činjenicu da u ovom bermudskom trouglu njegova Demokratska stranka ima najviše mandata, predsednik Boris Tadić počeo je da popušta i puca po šavovima. Odmah je odustao od premijera iz svojih redova; brzo pristao da dr Kalašnjikov opet bude predsednik Vlade; složio se i da ministarstvo policije ostavi Voji & drugovima; nije imao ništa protiv ni da legendarni Velimir Ilić i dalje bude ministar kapitalnih krađa... i sasvim je logično bilo da Koštunica ispravo pomisli da će Tadić pristati na sve, kad je već pristao da se onako piše Ustav, pristao da ćuti kad se na ustavnom referendumu kralo šakom i kapom, pristao da bude Koštuničin portparol u danima kad dr Voja nije bio raspoložen da prima diplomate iz sveta. I kad je puklo tamo gde je najtanje – na pitanju tko će kontrolisati tajne službe, Tadić je iskusio staru narodnu poslovicu „ko s decom spava, popišan se budi“.
Upravo zato, zbog kilavog Tadića i njegove malaksale popustljivosti ne samo poslednja tri meseca već poslednje tri godine – Koštunica se osetio superiorno jakim; glasanje Vojinih klonova za Tomu Nikolića magareća je šamarčina za DS, jer su odbijali da shvate ono što se videlo iz kosmosa: da Koštuničinu stranku zabole q za Europu, reforme, integracije i slične budalaštine, da Koštuničini glasači nisu nikakva „proevropska“ kategorija nego, baš kao radikali, kolektivna šljam-klasa ponosna na svoj primitivizam. Na praktičnom oglednom času, tokom maratonske sednice u Skupštini, iz redova ljubavne DSS-SRS koalicije čuo se pravi Srpski Glas: da su pristalice Čede Jovanovića „kukolj“, da je Solana šef Tadiću i da je ovaj vele-izdajnik koji šuruje sa osovinom „Tači – Čeku – Mesić – Silajdžić“, da „neće nama Evropa i Karla Del Ponte birati ministre“, da je Slobodan Milošević bio „heroj i patriota“, da je Haški Tribunal „mučilište za srpski narod“...uz kočijaške psovke i epitete kojima su polivani poslanici Tadićeve stranke. Kad je izgledalo da makar mrvica ponosa neće dozvoliti demokratama da zaborave ko im je kofe govana sipao na glave neprekidno petnaest sati – dočekali smo da šef njihove poslaničke grupe kaže da još uvek „postoje šanse da se napravi zajednička vlada“! Kako bi ta retardirano-poremećena Vlada izgledala nakon svega što je preko dva miliona građana Srbije čulo i videlo u direktnom tv prenosu – niko još nije objasnio, jer se ovakvo ludilo duha objasniti ne može.
I taman kad smo se na Dan Europe pripremili na činjenicu da su novi izbori neizbežni, jer samo kreten nad kretenima posle ovakvog zasedanja Skupštine može da pomisli da sa Koštunicom tikve sadi – javila se gore pomenuta Europa! Iz nemačkog ministarstva inozemnih poslova stigla je poruka u kojoj se kaže da Predsedništvo EU „apeluje na sve reformski orjentisane partije u Beogradu da ne propuste Ustavom dat rok i da do 15. maja formiraju većinsku, demokratsku vladu koja će obnoviti evropsko usmerenje srpske politike“! Alo, bre, Nemci! Mora da ste skroz pukli kad DSS vidite kao „reformski orjentisanu partiju“, ali smisao za šalu niste izgubili kad govorite o obnovi „evropskog usmerenja srpske politike“. Kako to obnova izgleda, videlo se onog časa kad je Toma Grobar, kao Speaker of Parliament, u zvaničnu posetu primio ranoranioca Aleksandra Aleksejeva, ruskog ambasadora u Beogradu, koji mu je preneo oduševljene čestitke majčice Rusije. Tokom razgovora, nasmejanom Nikoliću zazvonio je telefon: ringtone mu je, logično – ruska himna, što je dodatno rastopilo već u šlag od ljubaznosti pretvorenog Aleksejeva. Na krilima ruskog telefonskog zvona (što Nemci prevode kao „obnovu evropskog usmerenja srpske politike“), Nikolić je u čast EU pred poslanicima izgovorio rečenicu: „Nažalost, Srbija nije ruska provincija“, objašnjavajući da se nada da još važi Sporazum o prisajedinjenju Rusiji i Belorusiji, izglasan u proleće 1999, dodajući da se nada da Srbija neće postati „kolonija EU“.
Sličan nemački simptom dementnosti pojavio se kod šefa Evropske komisije u Beogradu Žosepa Ljoverasa koji je 24 časa posle Nikolićeve lekcije otkrio da je „većina građana na izborima izrazila volju i želju za reformama i evropskim integracijama“! Kako upokojiti budalu Žosepa: da je većina građana htela reforme i EU, ne bi radikali, socijalisti i Kalašnjikov dobili blizu dva miliona glasova, što je više nego DS + LDP + nesrećni G17 Plus. Kako optimisti po zadatku objasniti da je dolazak Tomislava Nikolića na državnu poziciju No2 dokaz da je Srbija našla sebe i da se zemlja tek sad oseća sasvim relaksirano i normalno, naročito kad Rusija brine o nama!
Ipak, najzanimljivije je da će čitavu ovu smrdljivu priču morati da okonča onaj kome nikako nije prijatno što se zove Boris Tadić i koji je, gle malera, baš sad Predsednik Srbije: samo od njegove odluke – a to je jedino problematično jer će morati da razmišlja – zavisi šta će se dešavati tokom idućih sedam dana. Hoće li Boris ponosno obrisati pljuvačku i Koštunici dati sve što poželi? Ili će Koštunici dati mandat da s radikalima pod ruskim zvonom pravi buduću pravoslavnu Vladu? Ili će raspisati nove izbore, što bi bilo normalno?
Ali kako je „normalno“ najneprecizniji pojam u Srbiji – Tomislav Nikolić, recimo, tvrdi da je normalan – ostaje nam vera da ne paničimo, nego da odmah poležemo ispod kreveta i dovratka, pokrijemo se ćebadima i, pošto smo prethodno isključili aparate iz struje i ugasili svetlo, u mraku čekamo Big Bang 15. maja.
Tko preživi, tražiće hrvatsku putovnicu! Verujem: Alah je milostiv!

Pera Luković


ceo ovaj blog...

...i sve komentare procitati u terminu za pescanik posto ove nedelje ionako nece biti emisije.


?

Kako to? Zašto? Jel to proverena informacija?


zbog dana evrope

pescanik dobija neku nagradu pa ove nedelje opravdano odsustvuje. steta, ove nedelje je emisija ladno mogla da ide svako jutro...


Yeah right

valjda su curke već primile nagardu danas, tačno, glrdao na Tv, čestitke njima. Ja sam na tren pomislio nešto sasvim treće.


peščanik...

sine nobilitate
ideja vam uopšte nije loša
- naprotiv!
HVALA
n.m.


Jasna, HVALA ZA ovaj

Jasna,
HVALA ZA ovaj TEKST!
poz.
n.m.


blogeri,

koja ste vi ekipa neverovatna.

sve dok boban nije pomenuo BS bio vam je: "car", "hvala majstore" i sl. a sada, posle onog komentara o demokratskom rucku/veceri, boban postade "DB", "mentolcina", "lazov"...


hehehe

tacno!
Ali desavalo se i ranije


prasici,

cekajte da se boban ponovo javi, ima da popije blogov kolac, samo takav:)


Irvase, šta se pališ?

Tako ga je nazvao samo jedan bloger. Ja sam od sinoć bila ubeđena da će ih ovde biti ko kusih pasa, ali su nažalost potpuno podbacili. Valjda im se tamo u štabu toliko kuva da ne mogu da postignu.

Bobana i dalje željno očekujemo, tek da se zna. Pod uslovom da proceni da je sejf.


ok ako je samo jedan bloger.

ok ako je samo jedan bloger. zato su ostali bili manje explicitni, uostalom nije bitno, ovo je bila slobodna procena, licni utisak stecen nakon citanja komentara.

a da se peva u horu, peva se i to u sav glas. ne moras da se trudis da me razuveris. citam ovaj blog i vise nego sto bi trebao.

sto se kuvanja u stabu tice, u to mi je zaista tesko da poverujem, ne znam krasicka, vi "domaci" valjda bolje znate. vidim da se bobanu sprema lomaca ukoliko se covek ikada ziv pojavi ovde, mislim ako je sejf i to:)


Irvase, da li si ikad pomislio

...da neki odgovori nisu napisani zbog tebe, čak i kad su tebi naslovljeni?

Mislim, "kad već čitaš ovaj blog više nego što bi trebalo", nije naodmet da naučiš i kako da ga čitaš.

Eto, drugarski.:)


u jee, hvala ti, mislim za

u jee, hvala ti, mislim za ovo drugarski;)


A o kom Bobanu je rec, ako...

... smem da pitam?

Mislim. izvin'te ak' sam vas nesto uvredio & uznemirio, al' nisam bas nesto konjstantan u pracenju radnje fabule...

Mungos, The Radoznali


snake hunter,

kreni od pocetka, jedan po jedan komentar.

poz.


Fala ti, Irvase, k'o...

... strini na...!
Mada mi je jasno samo 50% i to je ipak >0.
Ako nista, siguran sam da nije Boban Zdravkovic.

Sad mogu mirno da se razidjem u manjim grupama i odem da spavam.

Noc, narode!

Mungos, The Pospani


zmijojed,

evo ti blagoslov pred spavanje


A kojim ljudima?

Priznajem da sam zbunjen... Jel' to ono "Ostro oko - pun pogodak" il' kako se vec zvala ona cuvena nagradna igra u "Politici ekspres"?

Mungos, The Confused


Slicica

U Rojterovom clanku od juce o najnovijim vestima iz Srbije: http://africa.reuters.com/world/news/usnTZO966821.html
zacudo u rubrici "Afrika" nalazi se ova ilustracija. Nisam mogla da odolim