Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

26. dan - Bombe, laži i Hobsova Srbija

Nismo zbog Tome i Voje zaboravili na Dejana. Gošća-autorka Gordana Čomić

Nismo zaboravili pokušaj ubistva porodice Dejana Anastasijevića. Naprotiv. Slične su ta i prošla noć: U obe su poslate poruke. Ko je poslao, kome i zašto - o tome piše današnja gošća-autorka Gordana Čomić.

Ima simbolike da o samovolji državnog aparata upravo danas, prvog dana novog, drugačijeg parlamenta, piše ličnost koja je kao potpredsednica Narodne Skupštine Republike Srbije često predsedala tom institucijom u jednom od najprosperitetnijih perioda našeg društva.

Piše Gordana Čomić
Bombe, laži i Hobsova Srbija

Kako se lako prepoznaje država Tomasa Hobsa?

Po selektivnoj primeni zakona.

Dejan Anastasijević i njegova porodica osećaju na svojoj koži i bombe i laži i Hobsovu Srbiju.

Hobs je tvrdio da država postoji da bi njeni podanici mogli da udovolje vladaru i da takva država podrazumeva „vladavinu pomoću zakona“, a ne i nikako ne - „vladavinu zakona“ (engleski: by the law i by law). To znači da zakoni mogu vladaru da služe da on „svoje“ podanike drži u pokornosti i strahu i da se organizacija države zasniva na strahu javnosti od vladara.

Moderne države, naprotiv, uređene su na osnovu neselektivne vladavine zakona tako da i institucije države i zakoni služe građankama i građanima, a vladar je demokratskim izborima promenljiv, demokratskim institucijama kontrolisan i u svojevrsnom strahu od javnosti.

Bombe treba da podsete Dejana Anastasijevića da je „zaboravio“ da se boji i da bude pokoran. One treba i da svima nama - drugima upute svojim eksplozijama poruku da se klonimo hrabrosti i volje za slobodom jer „vladar“ nije srećan kad vidi nas nepokorne, neposlušne, željne pravila, reda i neselektivne primene zakona.

Ne samo zbog solidarnosti sa Dejanom, već zbog svega onoga što ja sama jesam, evo upućujem svoju poruku vladarima Hobsove Srbije: biće mi drago da budete veoma nesrećni zbog postojanja ogromnog broja slobodnih, pokornosti nesklonih stanovnika Srbije.

Država u kojoj je neko izveo klasičan teroristički napad na novinara i njegovu porodicu, a da policija koju svi plaćamo da takvog teroristu pronađe, uhapsi i preda sudu nije obavila svoj posao je Hobsova Srbija. To je Srbija u kojoj je „normalno“ da bude selektivne primene zakona, u kojoj je „normalno“ da skoro godinu dana niko ne kontroliše šta radi vlada, jer je ta vlada izgubila većinu u skupštini još jula 2006. i već odavno predstavlja grupu uzurpatora vlasti koji su krunu svog samozvanstva obnarodovali u Uredbi o budžetu 31.03.2007., bahato nam šaljući poruku „ništa nam ne možete, radićemo šta hoćemo, jer mi smo - vladar!“. Srbija u kojoj je promovisan termin „tehnička vlada“ sa izvesnošću da dočekamo i „gramatičku“ ili „umetničku“ ili „samojsebidovoljnu vladu“, a sve sa samo jednim motivom - da se Srbiji dogodi „koncentraciona“ vlada - idealan mehanizam Hobsove države. Šta će nam skupština, šta će nam ustavni sud, šta će nam ombudsmani, revizori, šta će nam izveštaji o radu vlade, šta će nam kontrola bezbednosnih struktura, ministarstava, šta će nam da biramo ministre u skupštini, kad „samasebidovoljna vlada“ to sve ume sama? Dva ministra, dva građanina po zakonu, jedan vojni, jedan spoljnjih poslova rukovode ministaratvima, a da ih niko nikad nije birao, jedan bivši ministar (ljudskih i manjinskih prava) to ne radi jer je tako odlučila vlada, sama, uzurpacijom vlasti.

U Hobsovoj Srbiji, garantujem, onaj ko je trebao da nakon terorističkog napada na Dejana i njegovu porodicu obavi posao istrage, prvo je negde nekog pitao „hoće li se neko od vladara uznemiriti, unervoziti, unesrećiti, ako on bude obavio svoj posao po zakonu?“. Ovolike nedelje ćutanja nam daju glasan odgovor. Neko, negde bi bio jako nesrećan kad bi terorista bio kažnjen i odlučio je selektivnom primenom zakona da je mnogo bolje da nesrećna bude žrtva terorističkog akta. To je Hobsova Srbija na delu. Sa malo ili malo više laži, pokušaće žrtvu da optuži za sve, jer je onda vladar srećan i kaže: „vidite da je sve super, nego ovaj laže i izmišlja taj terorizam!“. Ko se ne pokorava sam od sebe, taj lažima mora biti nateran. Ili bombama. Pa ti biraj da budeš slobodan građanin.

Evo - biram. Ne samo zbog solidarnosti i podrške Dejanu Anastasijeviću. Zbog sebe biram. I zbog jednog koji više nije među nama - biram. Pokazao mi je kako je dobro i zdravo izabrati da budeš slobodan/a građanin/ka i da zahtevaš da država služi tvojoj svakodnevici, da te poštuje i da te se boji, jer ti, građanin/ka, si centar državne organizacije, a ne vladar.

Da li nam je Hobsova Srbija neizbežna sudbina ili prolazna faza u modernizaciji države? Šta sve treba učiniti da se od države koja ugrožava svoje građane/ke izgradi država koja služi svojim građanima/kama? Pronalaženje i kažnjavanje bacača bombi na Dejana bio bi dobar početak. Rešavanje ubistava novinara i vojnika po kasarnama takođe. Smanjivanje duboke ustavne krize u kojoj se Srbija nalazi bio bi dobar nastavak. Primereno kažnjavanje Hobsovih vladara Srbije bi tada predstavljalo izglednu budućnost..

Nepristajanje na pokornost, odbrana prava na slobodne medije, podrška volji za slobodom i bezbednošću ljudi, institucionalno kontrolisani vladari su neophodni uslovi da bi menjanje Hobsove Srbije započelo i trajalo.

Solidarnost sa Dejanom je zato obaveza danas svima koji hoće život u stvarno uređenoj, na nelektivnoj primeni zakona stvorenoj državi.

Dejan i ja smo poznanici, i s rizikom da me etiketirate kao detinjastu ili šašavu, reći ću drugu misao koja mi je proletela kroz glavu nakon saznanja da su i on i porodica dobro. Pomislila sam sa tugom na uništavanje njihovih malih i velikih porodičnih stvari u sobi na koju je bačena bomba, nestanak sitnih porodičnih dragocenosti koje ima svaka soba, predmeta koji su iz raznih razloga sentimentalno značajni jednoj porodici. Čak i kad počinioci terorističkog akta budu pronađeni, nestanak tih porodičnih predmeta biće neizbrisivo sećanje na zločin koji je počinjen samo zato što se Dejan profesionalno bavi svojim poslom.

Forza, Dejane, Hobs je već dugo suviše mrtav da bi njegovo oživljavanje moglo uspeti na duži rok.

Gordana Čomić

___________________

1500 ljudi je potpisalo Otvoreno pismo ministru unutrašnjih poslova Draganu Jočiću kojim tražimo rasvetljavanje pokušaja ubistva Dejana Anastasijevića.

Pridruzite se ovoj akciji ostavljanjem poruke ovde ili slanjem poruke na e-mail adresu .

Spisak potpisnika

Skup novnarske solidarnosti 24. april 2007.

Solidarnost možete iskazati i tako što ćete na vaš sajt postaviti link na spot koji podseća na neke nerazjašnjene zločine nad novinarim u Srbiji.


Odlično!

Odlično!


Jednostavno pitanje

Sve je ovo lepo napisano, potpuno istinito i u delu o unishtenim lichnim predmetima chak ljudski dirljivo.

Ali kako cemo se, uvazena gospodjo Čomić, ratosiljati "Hobsove Srbije", nepodnoshljivo i neoprotstivo dugim paktiranjem sa Zlochinachkom udrugom?


Slazem se sa Bojanom Maljevic...

sakrivanje iza pseudonima je neozbiljno!
POTPISUJEM!
Nenad Radojevic
1807968773636


Hobsova Srbija -

tuzno, ali upravo tako. Stavise, odlicna paralela.
Mada, ni ja ne znam kako bismo 'ukinuli' takvu Srbiju, iz pozicije u kojoj se sada nalazimo.


Pitanje

za VIP blogere koji stoje iza bloga Terorizam, pokretace ove inicijative:

Da li peticiju mogu potpisati samo drzavljani Srbije? Tako sam ja to shvatila.
Medjutim, neki od stranih prijatelja, koji su upoznati sa slucajem pokusaja ubistva D. Anastasijevica, te sa sadrzajem otvorenog pisma Jocicu, potpisali bi peticiju - ukoliko imaju to pravo, tj. ukoliko to uopste ima smisla.
Pa rekoh, da pitam, za svaki slucaj.


ovde sve ima i nema smisao

potpisi su gradjanska inicijativa, ljudski je reagovati na bahatost i bezobrazluk, tako da su svi potpisi validni.


Lepo napisano..

...ali ne mogu da domislim kako se možemo rastociljati te mračne Srbije ako tri godine kohabitiramo, a i danas pozivamo tu Srbiju da sa njom pravimo vladu.


Comicka

nije nikada bila Tadiceva struja u DS.
http://www.danas.co.yu/20040203/hronika2.html


Kapi, majstor(ka) si....

... nema sta da se doda em oduzme!
1. Nesto mi u Comickinom izlaganju provejava opskurno-ubitacni perfidno-represivni anglosaksonski pravni(cki) & sudski princip...
2. Citajuci gore pomenuti tekst, stekoh utisak da je "gori" idealista od mene:)))
3. Zaista ne vidim razliku izmedju nje i Borke Vucic, osim po godinama & struci!:)

Zdravpo,

Ngosmu, The ________


Jako je ružno

ono pod 3.

Ajde prosvetli nas gde vidiš "sličnost". O razlikama ne bi bilo svrhe ni pisati.


Mungose,

ajde majketi malo obrazlozi ove 3 stavke??? ili, dobro, 1) i 3), #2 nije relevantna za ovaj blog.

ili se zajebavas?

i koji ti je to fazon sa potpisima? tek mi to nije jasno...jel ti ne bese imao ranije nesko kao "mungos zmijoje"...ili tako nesto...mis`im u cemu je fora?


Enigmatika

Fora je u tome shto maskirni skup slova diskutanta Mungos krije njegov stvarni pojavni oblik - Gnomus.


Doni (da ne kazem brasko :)

whatever...ali meni i dalje ili tek sad nista nije jasno....osim toga, redovna je pojava mesanje privatnih fora, javno plasiranih tekstova, izmisljotina, poluistina (to je valjda najgore!); onda mi se desi da nekad (zbog posla :) moram i da prekinem blogovanje, pa nesto propustim a teme se sa jednog bloga prenose na drugi koji naizlged nema veze sa prethodnim i tako....sve je -to be continued - ...

nego, sad sam se podsetila - ima mungos i nesto kao "volim svoj nadimak ali ****(neki nik, ne znam koji) tog blogera/-ku volim vise"...sta li tek to znaci...ZZZZZbun???

a donalde jos i ovo - u poslednja 2 dana podignut mi je stepen licne bezbedonosne (da da, ima dileja koje i tako kazu, cula ja!) kulture, pa ne mogu a da ne primetim: ostavim ja tako po negde neki kraci komentar, promuvam se okolo dja tamo dja vamo, vratim se da vidim reakciju, kad ono ti klizeci uletis sa svojim comment. el sam malo paranoid, oli je stvarno tako, rechi?


Tipujem na 3. :(

Nisam siguran da sam u potpunosti razumeo poslednji pasus.
Varijanta1 - uklizavam gde god stignem, od prekjuche rafalno i bez kochnica.
Varijanta2 - nikada mi nije bila namera da te na bilo koji nachin uznemirim.
Varijanta3 - mnogo sam glup i nishta od ponudjenih odgovora ne korespondira pitanju. :)

P.S.
Ah, da, Mungos signature dozivljavam samo kao isprazni pokushaj da postane zanimljiv. Predlazem trajni potpis - Mungos The Gnomus.

Lun The kum


7 na damu!

idemo ko-rak-po-ko-rak:

1. ja ostavim kratak komentar osobi xy

2. promuvam se po blogu

3. vratim se da vidim odgovor od xy-a

4. zateknem TVOJ odgovor, nesto kao comment na moj comment

5. nope, nisam rekla da me uznemiravas bozesacuvaj, nego....kako bih ti rekla....analiticki primecujem, decol :) pa ko velim, da te priupitam jel slucajnost ili...a sto znaja, mozda su ti inspirativni moji komentari *-)

e sad i ja moram da smislim neki potpis....nista mi ne pada na pamet samo mogu istinu da stavim

mimi-the-witch


...

Bice da sam sluchajno natrchao na inspirativni komentar. :)

A tko zna, mozda je doshlo do zabune usled ovog bezveznog kaskadnog prikaza Bloga?


doktorka kapi

uvek ima lek za blogerske boljke. sprej za bube, gnjide i ostale štetočine, pravi link za sumnjičavce.


A sta su to "blogerske boljke"?

Nesto sam u poslednje vreme neobavesten...:(

Mungos, The Zbunjen


pa obavesti se

širok ti blog


Lepo napisano,stranka zbori.

Lepo napisano,stranka zbori.


sta nam je ciniti?

upravo tako gospodjo comic. samo postoji jedan problem. da li je ovaj tekst rezultat toga sto se vi tj ds ipak nije dogovorio sa onim cije ime necu da pomenem? i da li bi ovakav tekst napisali prekljuce pre izbora novog predsednika skupstine? i da li biste ga napisali da ste se dogovorili oko formiranje nove vlade.
mracna je ovo zemlja.
b92 bi trebao da pusta umesto big brother vip svakog dana utisak nedelje poslednji posto ga silom prilika zbog nevremena ili vec neceg drugog nismo odgledali u celini i to u najzanimljivijim delovima! cudno li je to sto je nestalo slike?
mislim da bi u okviru vase partije morali mnogo vise da se zalazete za ideje pokojnog premijera.
pozdravljam vas i za to sto ste se jedini pojavili (kao predstavnik ds) na predstavljanju zenske vlade tj zenske inicijative u predizbornoj kampanji u novom sadu 5 januara.

sve je isto samo njega nema sto bi rekli neki.


odbrana hobbesa od gordane comic

za gospodju comic, u pauzama citanja bosanske wikipedije:

Quote:
the bonds of words are too weak to bridle mens ambition, avarice, anger, and other Passions, without the feare of some coerceive Power; which in the condition of meer Nature, where all men are equall, and judges of the justnesse of their own fears cannot possibly be supposed
...
but in a civill estate, where there is a Power set up to constrain those that would otherwise violate their faith, that feare is no more reasonable

Quote:
No Covenant With Beasts
To make Covenant with bruit Beasts, is impossible; because not
understanding our speech, they understand not, nor accept of any translation of Right; nor can translate any Right to another; and without mutuall acceptation, there is no Covenant.

Quote:
A Covenant not to defend my selfe from force, by force, is alwayes voyd.

a koliko je hobbes mrtav - paaaa, onoliko koliko je mrtva ova ideja, na primer:

Quote:
That in Revenges, (that is, retribution of evil for evil,) Men look not at the greatnesse of the evill past, but the greatnesse of the good to follow."

i taaakooo ...


Nekoliko zapažanja

1. Dosta blogera, i ovih u ldp su govorili da je sve unapred dogovoreno. Cini se ipak da nije. Sta sad kazete? U skupstini pre neki dan da nisu najavljivani poslanici DS i LDP ne bi se ni razlikovali, sto je na kraju krajeva i prirodno. Ako je DS i bila pogresila u izboru politike, cini se da su na greskama naucili. To ipak treba pozdraviti.
2. Leon Kojen nikad nije bio u DSS, niti je ikakav fasista. Ako hocemo biti ozbiljni ljudi na ozbiljnom blogu nemojmo polutacne i netacne komentare objavljivati kao samoocigledo istinite. Taj covek takodje nije potajni Kostunicin savetnik i o njemu ima gore misljenje nego o Borisu. Recite mi samo sta biste uradili u istoj situaciji. Covek predaje kod mene na faxu, na mom odeljenju i verujte mi, to je 100% istina. Da je Tadic za svaku kritiku zbog izbora nekih savetnika, za medije + Jeremica, to je za svaku kritiku.
3. Te price o Tanji Tadica, ko je jeo pastetu, ostavite po strani. To je stil neostvarenog sreskog pisara Aleksandra Vucica i potpuno je irelevantno.
4. Srbija nije Hobsova drzava i daleko je od toga. Hobs nije do kraja bio dosledan u svojoj viziji. Kod njega je vladar garant toga da nema povratka u prirodno stanje upravo krsenjem ugovora. Strah je po njemu osnovni motiv koji ce spreciti krsenje (jer su po njemu ljudi racionalni egoisti i pre i posle formiranja drzave) i zato vladar ima apsolutnu moc. Tako da manemo Hobsa, on se moze kritikovati (i to vrlo ozbiljno), ali njegova drzava naprosto nije ovakva kao sto je nasa. Nema drzave kao sto je nasa, sa dva nelegalna ministarstva, nelegalnim finansiranjem, uredbom o stanovima, stvarima oko Anastasijevicam, i da ne nabrajam, dugo bi trajalo. Da se ovde selektivno primenjuju zakoni nema nikakvog spora.

Dakle, stanje je dovoljno lose da bismo kritiku tog stanja opterecivali, irelevantnim (3), netacnim (2), pa cak i uvredljivim (isto 2) informacijama.

Pozdrav


Zar nije veoma moguce da je

Zar nije veoma moguce da je i ovo deo dogovora? Oni moraju da se izvade za predizborna obecanja!

A sad ce kao i Tomas The Undertaker da proglasava vanredno stanje, pa na to se glasaci SRS samo smeju (kako "zajebava" ove).

Mozda je dil u tome da se namerno obore akcije na berzi da bi Miskovic mogao da ih jeftinije plati??


Privedeni "škorpioni" zbog bombe

9. maj 2007. | 14:46 | Izvor: B92
Beograd -- Kako B92 saznaje MUP Srbije priveo osam pripadnika "škorpiona" u istrazi o napadu na novinara Dejana Anastasijevića.

Sumnja se da su pripadnici ove nekadašnje paravojne formacije povezani sa nedavnim pokušajem ubistva Anastasijevića i njegove porodice kada su na prozor njihove spavaće sobe postavljene dve kašikare od kojih je jedna eksplodirala.

Svi privedeni trenutno se nalaze na saslušanju u policiji.

zna li se sta vise o ovome? posle ova dva mucna dana, ovo mu dodje jako dobra vest.
cek da popijem jutarnju kafu, ko zna kako ce onda to da mi izgleda.
i uzasno neobavasteno pitanje: koji tacno od svih paravojnih gmizavaca, tarantula, kobri i ostalog su skorpioni?

edit: guglovala skorpione. setila se svega.


Gde si Senka

evo su ovde skorpioni
ili ovde

Videh i ja. Konacno jedna dobra vest!


videcemo videcemo ne

videcemo videcemo
ne zaboravite da je advokat dvojice skorpiona za zlocin kod trnova radikal dobrovoljac


u pravu si jasmina.

u pravu si jasmina.


svuda pomalo dear corn

nesto sam se zamerila (yet again!) hindutva fasistima u indiji, pa sad citam tonu hejt mejlova... budale. na sta im se zivot sveo...

kapiram da treba oprezno sa ovom vescu o skorpionima, ali valjda ocajno trazim bilo sta dobro; 'vatam se za bilo kakvu slamku...

hvala za linkove. procitala i pogledala. komentara nemam, jer to sto osecam, tu jezik prestaje.


JJ Rousseau, le contrat social

"I srecan sam svaki puta kada, razmisljajuci o sistemima vladavine, nadjem u svojim istrazivanjima uvek nove razloge da volim sistem svoje zemlje."

"Dok je narod prinudjen da se pokorava i dok se pokorava, on dobro cini; a cim moze da zbaci jaram i zbaci ga, on cini jos bolje jer povrativsi svoju slobodu na osnovu istog onog prava na osnovu kojega mu je oduzeta, ili je on u pravu da je povrati, ili drugi nisu bili u pravu da mu je oduzmu."


Gordana,

...biće borba neprestana... :)
pozdrav,
Jelena


E moj Terorizmu,

Hteo sam prvo da vam kazem BRAVO kad sam video ko je gost i kad sam procitao njen tekst. Posto se time pokazuje zelja da se prevazidju bilo kakve partijske podele u ovoj gradjanskoj inicijativi ...

Ali kad sam procitao prljavstine ovog Bobana (koga citira corn mouth) mogu samo da vam kazem SRAMOTA sto ovo niste brisali! Ovako nesto je neuporedivo nize ne samo od nivoa Kurira nego i od nivoa bilo koje seoske torokuse. Najveci deo onoga sto on pise su obicne prljave uvrede i/ili politicke diskvalifikacije raznih politickih protivnika i nista vise.

Da se razumemo, na objavljivanje onoga sto lici na kompromitijuce informacije NE BIH imao nista protiv bez obzira na kog se politicara odnosi, pod uslovom da je takvu informaciju objavio neko od vas VIP-blogera. Ili da je iza te informacije stao sam sajt (ili g. Restak). Ovako sve to lici na ruznu i prljavu politicku podmetacinu koja najvise steti politickoj opciji koju predstavlja ovaj Boban (i njegov "brat blizanac" Nemanja Smigic)...

A najvise steti ovoj NASOJ inicijativi sa kojom inace nema nikakve veze. Pa mi je stvarno nerazumljivo da to niste brisali


Obrisano je

Nakon ove poruke konsultovali smo se dvoje od nas četvoro koji smo ovo pokrenuli (a koji smo sada budni) i odlučili da obrišemo.

Nije bilo primereno staviti na ovaj blog diskusiju sa drugog bloga na račun stranačkih kolega gošće-autorke.

Izvinjavamo se gošći-autorki Gordani Čomić na eventualnim neugodnostima.

Poruke su sačuvane i poslate su e-mailom autorima.


U vezi brisanja

Quote:
Nije bilo primereno staviti na ovaj blog diskusiju sa drugog bloga na račun stranačkih kolega gošće-autorke.Izvinjavamo se gošći-autorki Gordani Čomić na eventualnim neugodnostima.

S obzirom da o onome sto sam preneo ne znam nista, a zaista je moglo zvucati kao pokusaj diskreditacije Gordane na osnovu optuzbi na racun njenih stranackih kolega, izvinjavam se Gordani i autorima bloga. Btw, Gordanu postujem za razliku od nekih njeni stranckih kolega.

Quote:
Poruke su sačuvane i poslate su e-mailom autorima.

Hvala Srdjanu sto je vodio racuna da poslata poruka bude u edit modu.


Ne, a stvarno

a kako to da Gordana C nije VIP komentator bloger?


radi se

na tome još odavno

biće.

P.S. brinem se za sebe već oko dve stvari smo se složili ;>


vidim ja da ce

otazdbinska uprava uskoro da ti trazi 2 slike i maticni broj gradjana, >:>.


Sinoc, posle slusanja vesti

Sinoc, posle slusanja vesti o mogucem vanrednom stanju, pade mi na pamet "prijateljski" komentar jednog bivseg kolege koji je veoma aktivan radikal u mom gradu.

Bilo je to krajem septembra 2000, kada su poceli protesti a ja delila materijal jedne lokalne NGO. On me gleda i kaze: "Ma sta ste zapeli sa tim Kostunicom, kad vam on misli isto sto i mi".


Pozdravljam, Gordana,

vaše pojavljivanje na blogu B92. Nadam se da će DS ubuduće više pažnje posvećivati ovakvim medijima. Kao što ste videli, na ovom mestu kruži nepregledno more laži i poluistina o DS-u. Ako se one ne demantuju, odnosno ne iznesu blagovremeno tačne informacije, jedan broj čitalaca će poverovati u sve napisano.


Molimo

da se na ovom blogu manemo političke propagande.


dracena,

izvini, ali gordana je pametnija od tebe. nije posvećena neumornom demantovanju "nepreglednog mora laži i poluistina o DS-u", nego analizi stanja u zemlji i traganju za konstruktivnim rešenjima za građane srbije. a ako je i samo do DS-a, bilo bi sigurno bolje da je u toj stranci više ljudi kao što je ona. a ako je, pak, do bloga i reputacije DS-a na blogu, bilo bi opet sigurno bolje da čitamo više gordaninih a manje tvojih postova, jer ona nije - bar ne očigledan! - promoter svoje stranke kao ti.


.

.


Baš mi se sviđa ovaj komentar ...

... ova tačka deluje nekako hipnotički.


Nije to ništa

Samo da vidiš koliku zanokticu imam na kažiprstu. :)


Poredjenje

Nema razloga da se izvinjavaš, samo izvoli.

Zar je ovo takmičenje u pameti?

Ne mogu da budem ni očigledni ni prikriveni promoter svoje stranke. Nemam svoju stranku, nisam član ni jedne i nemam nikakve kontakte ni sa jednom. Samo se kao slobodna gradjanka zalažem za politiku DS-a, a laži i poluistine nanose štetu, ne samo toj politici, nego su apsolutno štetne. Zato bi trebalo da ih demantuju svi, ne samo oni koji su "očepljeni".

Slažem se da bi bilo mnogo bolje da ovde ima više Gordaninih, na manje komentara. Jedva čekam taj dan.


poređenje se samo nametnulo

ali nisam mislila na merenje pameti testovima IQ-a. "pametnija" = u ovom slučaju konstruktivnija, spretnija, tako sam to mislila. dracena, veruj mi, nije mi do vređanja. htela sam da naglasim da, dok gordana gore piše o srpskoj državi, ti pišeš o DS-u. koristiš gužvu, jer je gordana u toj stranci, imputiraš joj ovde nekakve "partijske zadatke". to je sve. gordana je u svom tekstu govorila o važnijim stvarima nego ti u svom postu. zatvorih krug.


Draga,

upravo sam rekla da uopšte nema potrebe da se izvinjavaš, a još manje objašnjavaš. Meni ne smetaju pametniji od mene. Radujem im se uvek kad ih sretnem. Takodje mi je drago što smatraš da je Gordana spretnija i konstruktivnija.
Nikom nisam ništa imputirala. Iznela sam svoje mišljenje.
Da, koristim gužvu da pošaljem malu poruku DS-u. Zašto te to nervira?


uopšte me ne nervira. samo

uopšte me ne nervira. samo sam i sama rekla šta vidim i šta mislim. a sad postaje dosadno.


Da, znam

Sa mnom uvek na kraju postane dosadno.:)


hahaha Dracena,

konacno dobar fazon i od tebe ;-))))


Rezervni polozaj

Dragi ljudi,
Poshto mi se chini da ce u narednim danima biti sve zajebanije, do mere da ce mesta poput ovog biti sve teze dostupna, bilo bi pozeljno da se pripremimo za takvu eventualnost.
Zato vam prosledjujem ovaj link
Rezervni polozaj

Takodje, poshto sam svestan da je ovo reklama i da to, u principu, nije dopushteno na ovom Blogu, molim vas da Rezervni polozaj "aktivirate" samo u sluchaju da se desi neshto odvratno i uznemirujuce.
Do tada, "sejvirajte" ovaj link i prosledite ga svakom do koga vam je stalo.
Ukoliko neko ima bolju alternativu - unapred je prihvatam.

Lun


trecepozivci, svi na prossroad !

Quote:
molim vas da Rezervni polozaj "aktivirate" samo u sluchaju da se desi neshto odvratno i uznemirujuce

ahahahah :D
lune, je l' ti to koristis cinjenicu da hilandar gori
ne bi li navukao decu da se ipak druze sa tobom :D
covece, pokret otpora se seli na prossroad,
moja zemlja propasti nece, BAS!
ahahahaha :D


Prioritet

Krasotice,
Vazno je da se druze sa tobom.


...

ma jok, vazno je da ti za slucaj vanrednog stanja imas izlaznu strategiju selidbe na drugi forum.
i u tripu si da si nesto PREDUZEO :)

a ovo "krasotice" nije na liniji tvoje poslovicne politicke korektnosti :>
ako ako, radi se na tome
iako se nije jos sasvim utuvilo :roll:

aj zdravo.


kamichak je neugodan samo u cipeli i bubregu :)

Kada bismo nekad bili u prilici da uporedimo, ti i ja, shta smo preduzimali i shta cemo preduzeti, ne verujem da bi imala ikakve shanse.
Oko komunikacije na alternativnom mestu, tamo lepo pishe - ako neko ima bolje reshenje, neka javi.

Koliko vidim, osim toga shto mislish da je zanimljivo videti tvoje luchenje pljuvachnih zlezda, nisam primetio da si imala neshto da kazesh. Makar i nepametno, ali da je iz tvoje glave. ;)

Nego, zar se ti nisi svechano zaklela da necesh samnom komunicirati?
I kakav je ovo sada neizdrz?

P.S.
'Aj' kad vec troshim tastaturu na tebe (ej, znash li ti poshto je tastatura?!) - pozdravi Sioran.


lun preduzimach

Quote:
Kada bismo nekad bili u prilici da uporedimo, ti i ja, shta smo preduzimali i shta cemo preduzeti, ne verujem da bi imala ikakve shanse.

:D :D :D
uchinak se broji lune, ne sporim ja da se ti jache trudis.
a kad smo kod tvog ucinka - jesi bar prosetao kera danas,
ili je i to na holdu dok je slava?

Quote:
nisam primetio da si imala neshto da kazesh

sta tebi da kazem? lozinku za sklonishte?
:D

Quote:
'Aj' kad vec troshim tastaturu na tebe (ej, znash li ti poshto je tastatura?!)

pa kapiram da je tebi nedostizna, tesko je unovciti palamudjenje

Quote:
pozdravi Sioran

i ti jane.
jesi popravio zube?