Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Bonus

OranjeOranjeSreli smo naše. Milicu i Dejana. On je Lajpcig lako podneo. Zato što je bio u Roterdamu na onih legendarnih 1:6. Teško da će ga ikada više biti tako sramota. Njih dvoje su došli u našu malu gajbu u Aachener Strasse sa Nebojšom, prijateljem u nevolji. Sanjam Vodafone već danima, taj PC MCI mi se usadio u podsvest i nikako da ga se rešim. Znaš koji ti je ovde sistem? Oni ti lepo to prodaju, instaliraju, i ako ne radi komotno ti uz savršen osmeh samo ljubazno predlože da reinstaliraš windows. Ima u levoj ruci nešto što ja nemam, instalacija po povoljnoj ceni, oriđinale svakako. Kako da ne, baš sam spreman da ti dam još par stotina evrića.

Šta sam ja hteo? Web’n’walk, koliko god da košta. A košta sasvim dovoljno da se zapitam šta ću da radim ljubaznom Berndtu (zbližili smo se, naravno) ako ne profunkiconiše. Auslanderi nemaju pravo na ugovor manji od dve godine. Na moje (ljubazno, svakako) priznanje da bih svakako ostao ovde i toliko kad bi Mundijal toliko trajao, ali da nisam siguran da u FIFI o tome još uvek razmišljaju, samo je slegnuo ramenima i rekao da je minimum minimuma 3 meseca, i to može imati samo građanin Nemačke. Pritom šipak flat, 400 mb mesečno maksimum. Dakle, 2 meseca je bačeno. I 5 giga koje će Ceca da koristi od kuće a ne trebaju mu.

Ovo sve pričam zbog svih koji hoće preko a u šteku imaju samo dobronamerne savete zasnovane na nepotpunim informacijama. Dakle, u Nemačkoj vas PC MCI dođe 200, a mesec dana 65 evra. Sve zajedno za tri meseca 4 glave. Isto je i u T-Mobile i O2. Uz uslov da imate nekoga ko ima nemačke papire.All Together NowAll Together Now

Nebojša je velemajstor i konačno ovaj logo na dresu Mančestera svetli. Web’n’walk?

Kao plug and pray.

Milica i Dejan su u Lajpcig došli preko Češke. Dakle, iz prve ruke – morate imati češku vizu bez obzira na Šengen. Dobija se po automatizmu na uglu Bulevara i Takovske. Zato mi nećemo nazad preko Praga.

Pričamo o Lajpcigu, svako ima svoju teoriju. Ne i o tome zašto samo Bud (ali služe Bud na stadionima u Nemačkoj?! Sa koliko se to nula piše?) platio 5 a košta 4 evra. Istina je samo jedna, ako vratiš plastičnu čašu dobiješ evro nazad. I tako je jedan naš majstor stavio lagano sedamdeset evrića u džep. Ne dam čašuNe dam čašuBilo mi čudno da redari tako brzo, odmah posle tekme, čiste tribine. U Gelzenkirhenu sutra vraćam sve što sam sinoć slupao u brazilskom kafeu.