Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

29. dan – (Pre)živeti u gradu...

Četiri sedmice su prošle. Skoro mesec dana, a mi još ništa zvanično ne znamo. Gošća-autorka Srbijanka Turajlić

Pustili su „škorpione“ koje su prethodno priveli na informativni razgovor u vezi sa pokušajem ubistva porodice Dejana Anastasijevića. Za privođenje im je trebalo dvadesetak dana.

I dalje se ubice i nalogodavci slobodno šetaju našim gradom baš kao i mi i naša deca. Kakav je onda to grad? O tome piše današnja gošća-autorka Srbijanka Turajlić.

Piše Srbijanka Turajlić
(Pre)živeti u gradu...

Živeti u gradu u kojem vam u bilo koje doba dana ili noći može na prozorskom simsu da eksplodira bomba je već samo po sebi dovoljno strašno i tužno, a interes da se pronađu počinioci izaziva dodatnu zabrinutost i stid.

Živeti u gradu u kojem policija, zapravo vlast koja želi i ima takvu policiju, pokušava da taj zloćinaćki čin umanji, zataška, svali na pleća žrtve, zahteva da se taj grad digne na noge i jasno i veoma glasno saopšti da na to ne pristaje.

Ako to ne učinimo danas, onda to više neće biti grad u kojem se živi. Sedećemo svi, svako na svom simsu i čuvati ga od bombi. Ovo više nije pitanje Dejana, njegove supruge i njihove ćerke, iako bi i da se samo o tome radi mi, njihovi sugrađani, bili dužni da reagujemo. Ovo je pitanje svih nas. Ovo je pitanje grada, zemlje, društva u kojem živimo.

Možda će i poneki pojedinac preživeti, ali zemlja sigurno neće.

Srbijanka Turajlić

___________________

1518 ljudi je potpisalo Otvoreno pismo ministru unutrašnjih poslova Draganu Jočiću kojim tražimo rasvetljavanje pokušaja ubistva Dejana Anastasijevića.

Pridruzite se ovoj akciji ostavljanjem poruke ovde ili slanjem poruke na e-mail adresu .

Spisak potpisnika

Skup novnarske solidarnosti 24. april 2007.

Solidarnost možete iskazati i tako što ćete na vaš sajt postaviti link na spot koji podseća na neke nerazjašnjene zločine nad novinarim u Srbiji.


Odgovori

Pitao ja na prošlom blogu Terorizam neke (rekao bih) interesantne stvari vezane za ovaj slučaj.

Peđa Rafailović je pitao jednog advokata i evo odgovora. Hvala Peđi i adv. Kordiću. Mislim da je ovo interesantno svima.

Pravno mišljenje

1. Zašto policija nije okvalifikovala (u prvom trenutku) to kao pokušaj ubistva čitave porodice D. Anastasijevića nego "samo" kao pokušaj ubistva samog D. Anastasijevića?

Kvalifikaciju izvršenog krivičnog dela određuje nadležno tužilaštvo podizanjem optužnice. Policija je operativni organ tužilaštva i prikuplja dokaze na osnovu kojih stvarno i mesno nadležnom tužilaštvu podnosi krivičnu prijavu sa osnovama sumnje da je neko lice izvršilo određeno krivično delo. Dakle, osnovno pravo i osnovna dužnost tužioca je gonjenje učinioca krivičnog dela, a policija je samo operativni organ tužilaštva.

2. Za koja krivična dela je u KZ predviđena oštrija kazna - za pokušaj ubistva ili za terorizam. (Logičnije mi je da je za terorizam jer je to valjda "pokušaj više ubistava", ali ne mora da znači da sam u pravu.)

Za krivično delo ubistva u pokusaju iz cl.113 KZRS (ubistvo) u vezi cl.30 KZRS (pokusaj) zaprećena je kazna zatvora u trajanju od 5-15 godina.

Za krivično delo terorizma iz cl.312 KZRS zaprećena je kazna zatvora u trajanju od 3-15 godina.

Dakle, za krivično delo ubistva zaprećena je stroža kazna.

3. Pod pretpostavkom da osumnjiče nekoga - da li onda činjenica da je državni tužilac ocenio da je rečo kriv. delu terorizma podrazumeva automatski i određivanje pritvora osumnjičenom/osumnjičenima? (Logika mi govori - da, ali ne znam jesam li u pravu).

Pitanje pritvora regulisano je cl.142 Zakona o krivičnom postupku, gde u se u stavu 1. obrazlaže kada je određivanje pritvora obavezno, a u stavu 2 istog člana nabrojani su slučajevi kada sud fakultativno od datih okolnosti može odrediti pritvor.

U članu 142 ZKP st.2 tačka 5 predviđeno je da će se pritvor odrediti ako je za krivično delo propisana kazna zatvora preko 10 godina, i, ako je to opravdano zbog načina izvršenja, ili drugih posebno teških okolnosti krivičnog dela.

Kod krivičnog dela koje bi moglo u datom slučaju da bude kvalifikovano kao pokusaj ubistva sigurno postoje uslovi za određivanje pritvora.

4. Da li u daljoj proceduri (bez obzira na to da li budu u međuvremenu otkrivene neke osobe osumnjičene za to krivično delo ili ne) može da se dogodi da tužilac promeni kvalifikaciju krivičnog dela pa da to recimo ne bude terorizam nego pokušaj ubistva ili čak izazivanje opšte opasnosti ili nešto četvrto? (Dakle to sve dok je slučaj još "kod tužioca", znači pre event. podizanja optužnice).

Tužilaštvo kvalifikuje izvršeno krivično delo na osnovu prikupljenih dokaza u pretkrivičnom postupku, kao i u istrazi, te na osnovu tih dokaza podiže optužnicu kojom i kvalifikuje izvršeno krivično delo; pre eventualnog podizanja optužnice tužilac podnosi zahtev za sprovođenje istrage sa osnovanom sumnjom da je neko lice počinilo određeno krivično delo, ali kvalifikacija dela se vrši nakon sprovedene istrage- OPTUZNICOM.

5. Da li u kasnijoj proceduri, dakle nakon podizanja optužnice, može da dođe do iste promene? Dakle, da li može da se dogodi da recimo tužilac podigne optužnicu protiv osobe ili osoba XY za krivično delo terorizma, a da sud ne prihvati optužnicu za to krivično delo nego prihvati suđenje recimo za krivično delo izazivanja opšte opasnosti? (Logika i memorija mi govore da je to moguće, tj. mislim da se sećam nekih sličnih slučajeva? Ako da - kako je to moguće - a to je već sledeće pitanje...).

Da. Moguće je da tužilac podigne optužnicu za neko krivično delo, a da se u toku postupka izvedenim dokazima pokaže da se radi o drugom krivičnom delu, tada i tužilac može izmeniti kvalifikaciju optužnice. Takodje, sud nije vezan kvalifikacijom u optužnici, te može doći do situacije, ukoliko sud stekne uverenje da se izvedenim dokazima nisu ostvarili elementi krivičnog dela koje je optuženom stavljeno na teret, da ga osudi za drugo delo koje je dokazano na glavnom pretresu.

6. Na osnovu kojih parametara se uopšte kvalifikuje krivično delo ovog tipa tj. na osnovu čega se odlučuje je li rečo terorizmu, pokušaju ubistva, izazivanju opšte opasnosti ili nečem četvrtom? Pretpostavljam da sudija pre početka suđenja gleda optužnicu, ali i nju je napravio pravnik - tužilac. OK, tužilac po defaultu hoće strožiju kvalifikaciju itd. ali kako onda sudija "opravdava" svoj stav?

Analizirajući svako krivično delo iz Krivičnog zakonika, imamo lice krivičnog dela i radnju izvršenja krivičnog dela, te prema prikupljenim dokazima tokom postupka i na osnovu napred navedenih elemenata krivičnog dela, tužilac kvalifikuje određenu sankcionisanu radnju počinioca.

7. Ako počne suđenje nekome za kriv. delo recimo terorizma za koje je (koliko vidim po člancima) predviđena kazna od 3 do 15 godina zatvora da li to znači da optužena osoba XY ako bude proglašena krivom ne može da dobije kaznu blažu od tri godine zatvora?

Za krivično delo terorizma iz cl.312 KZ RS propisan je zakonski minimum od 3 godine zatvora i zakonski maksimum od 15 godina zatvora.

Teorijski, postoji mogućnost, primenom članova o ublažavanju kazne da se izrekne i blaža kazna od zakonskog minimuma, ali za to treba da budu ispunjeni uslovi koji bi predstavljali osobito olakšavajuće okolnosti na osnovu kojih bi sud izrekao blažu sankciju od zakonom propisane ili cak uslovnu osudu.

U Beogradu, dana 8. maja 2007. godine
adv. Kordić Momir


drugim recima

sve moze ali ne mora


Kapi, da pokusam da dopunim,

iako nisam pravnik po obrazovanju.
Dakle, iz razgovora sa advokatom cije je pravno tumacenje citirano, saznao sam da tuzilac moze da podigne optuznicu za ubistvo u pokusaju. Hipoteticki, da je policija pre dva dana privela lice ciji DNK se podudara sa DNK iz uzorka sa mesta zlocina, onda se vise ne radi o NN licu, vec tuzilac podize optuznicu protiv osobe sa imenom i prezimenom. Onda je tek umesno pricati o optuznici i terminima (nadam se da ne gresim u pravnoj terminologiji) kao sto su: osnovana sumnja, kvalifikacija krivicnog dela, itd. Takodje, procitao mi je deo KZ koji se odnosi na terorizam, kao i deo koji se odnosi na ubistvo u pokusaju.
Ukratko, zakljucak glasi: tuzilac bi, sasvim u skladu sa zakonom, mogao da okvalifikuje ovo krivicno delo kao ubistvo u pokusaju.


hvala za tumacenje. Sto bi

hvala za tumacenje.

Sto bi rekla moja baba "izem ti takav zakon".


Mudar tekst. Imam jedno

Mudar tekst.
Imam jedno pitanje, zapravo mi nije jasno, da li autori ovih tekstova ne zele da se potpisu na spisak ili se oni automatski smatraju potpisnicima spiska ?


potpisivanje nije po

potpisivanje nije po automatizmu ali jeste logicno


Snezana

Mene muci isto pitanje. Ne vidim neke potpisnike za koje bih ocekivala da daju podrsku. Nije mi jasno o cemu se radi.


Saopštenje za

Saopštenje za javnost

Pretnja Tomislava Nikolića o uvođenju vanrednog stanja u prvom danu njegovog vođenja Skupštinom, najavljuje ozbiljno klizanje Srbije u totalitarizam. Ovom pretnjom, Nikolić pokazuje prezir prema izbornoj volji građana i građanki Srbije, a njeno ostvarenje bi bilo otimanje državnih institucija, poništavanje ljudskih prava i to baš na Dan pobede nad fašizmom. Ujedno, uvođenje vanrednog stanja okonačlo bi proces pretvaranja Srbije u noramlnu zemlju.

Političke partije, svojom neodgovornošću i neozbiljnošću, igraju se sa budućnosšću Srbije. Zato mi, antifašisti/kinje okupljeni/e u kolaciji Hitnog antifašistočkog otpora Srbije, pozivamo sve svesne građane i građanke, sve političke partije demokratske orjentacije, kao i sve organizacije u Srbiji da se udruže, i suprotstave daljoj fašizaciji države i društva. Ukoliko ne napustimo udobne pozicije samoizolacije i apatije, više neće biti nikog da se suprotsavi zlu fašizma i totalitarizma, koji nam preti sa skupštinske govornice u liku Tomislava Nikolića i sa senkom Vojislava Koštunice.

Zahtevamo da dignete glas!

Koaliciju podržale/i: Mreža Žena u crnom Srbije iz gradova: Beograd, Bečej, Kikinda, Vrbas, Vlasotince, Novi Sad, Zaječar, Bor, Velika Plana, Kruševac, Kraljevo, Niš, Novi Pazar, Tutin, Dimitrovgrad, Leskovac, Pančevo.
Koaliciju su podržali/e: Inicijativa mladih, Centar za mir I razvoj demokratije, Incest trauma centar, Antitrafiking centar, SOZM, Qveeria, Beogradski centar za ljudska prava, Komitet pravnika za ljudska prava, Škart, Socijaldemokratska unija, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Novosadska lezbejska organizacija

U Beogradu, 10.maj 2007. HAOS


Dizzemo glas!

Ua! Ua! Ua!


Poražavajuća matematika

8.000.000 - 1.518 = 7.998.482

7.998.482 je broj građana Srbije kojima ne bi smetala bomba na prozoru spavace sobe...

:-(

A ako im i pomalo smeta, izvikali bi se na nevaljalca koji ih uznemirava u snu...

Uffff...


Da li je logika

Da li je logika poražavajuća ili ne veliko je pitanje.
Koliko god miliona odraslih građana da ima Srbija, pokazali su verlo belodano, da ne kažem transparentno, kako (ne)reaguju na sve "burne" događaje u zemljici Srbiji, koji se njih lično tiču, pa ne vidim zašto bi se uznemiravali oko jedne kašikare koja uopšte nije na njihovom prozoru.

Bomba na Dejanovom prozoru, pretnje smrću Nati Mesarević, izbor Tomislava Nikolića za predsedavajućeg Parlamenta, Jočić, BIA, Koštunica, pedofili, Stromfront, Garda cara Lazara, pretnje Gruhonjiću, Međunarodni sud pravde, Topčider, Abardareva, Milanović - nema reakcija, sem pojedinačnih, nažalost. Ili vrlo malih grupa.

Samo neka se kuca ne pokaki na mom ćilićetu.

Hag


LJudi su apsolutno

LJudi su apsolutno nezainteresovani za ono sta se drugom dogadja.Ne bih nikog da vredjam, ali gradjani Srbije su monogo sebicni, vrlo se neodgovorno ponasaju prema sebi i drugima i introventni su. Secam se kad je bilo bombardovanje, pa moja komsinica sa cudjenjem kaze: Kako ovaj ostatk Sveta ne reaguje na ovo sto nam se dogadja? Pitala sam je: LJiljo jesi li ikad uputila svoj protest ili poslala kilo pirinca/brasna u Afriku? Stala zena, osvesti poentu, i kaze:Upravu si, nisam nikad!
Spas ove drzave i njenih gradjana je da se okrenemo jedni drugima i da se pomazemo.


Gothsa: "Spas ove drzave i

Gothsa: "Spas ove drzave i njenih gradjana je da se okrenemo jedni drugima i da se pomazemo."

Pre bih rekao da se istrebimo.


jel od buva?

jel od buva?


Ne. Od gamadi.

Ne. Od gamadi.


pa to ti je isto, Ja cu da

pa to ti je isto, Ja cu da budem baba Jaga i da trebim.


Ma kakva Afrika,

ima bliže. Kad je počelo bombardovanje Dubrovnika nas oko hiljadu se skupilo u Pionirskom parku. Ostale je bolelo d*** ili su verovali da se pale gume.

Čak i Koštunica, koji je tada bio opozicionar i član DS je na tribini u Londonu, na direktno pitanje jedne Dubrovčanke - nekoliko crepova.

Pa takođe blizu, jako blizu, Vukovar, razoren do temelja, proterani svi građani Hrvati. Ogroman broj doveden u Srbiju po logorima i zatvorima. Ogroman broj pobijen, kao recimo pronađeni u masovnoj grobnici u Ovčari.

Vrlo blizu Bijeljina, Zvornik, Foča, Rudo, Doboj, Prijedor, Sarajevo...

Gde su bili ti građani da se pobune? Stvarno gde? Koliko je njih slalo pakete u Sarajevo ili kud god?

Vukovar

Sarajevo

Dubrovnik

Vidi stvarno kako gore dobro te gume!

Hag


Dubrovnik,Vukovar...

neverovatna je ta moc odbijanja da uvidis sopstvene greske. Kao da nam nije bilo dovoljno sto se na tv pokazivao snimak kako gadjaju Konavle i kako dripac kaze drugom :" os onu kucu? Evo sad cu u nju...buuuum".
I nikom nista. Istina, malo se pobunili sto su morali da gledaju slike koje dizu pritisak pa se to vise nije prikazivalo. Dalje od toga- praznina.

Posle noci Arkanovih "dugih nozeva" su nam u kucu uspaniceno dosli prijatelji iz Banja Luke i sa gnusanjem prepricavali sta se te noci desavalo i koliko je Muslimanskih glava ( koje su bile za mir!!!) ubijeno. Komsinica koja se tu zadesila odgovori:" ma ne, nije to istina..."

Ko je tu lud?!

Nama se sad desava kao Austriji koja se nije suocila sa denacifikacijom. Za sve joj je Hitler bio kriv. Srpskom narodu je tako za sve Slobodan kriv. A sopstveni nacionalisticki apetiti?!
NE postoji nikakav otklon od te politike. Ni u jednoj tacki. Postoji samo primirje i svesnost da si slab. A da nisi?Ponovo bismo mi sa C.G uspostavljali granice. I licitirali godine od kojih se racuna istorija.

Kad je Dubrovnik preko mesec dana ostao bez vode i kad se u drustvu povela ta tema- empatije niodkud.


ko je tu lud?

Npr. pobegli Srbi iz Hrvatske i dosli u moj komsiluk. Poceli da sire nacionalnu mrznju prema svima koji ne pricaju srpski(u mom okruzenju se prica jos 2 jezika mimo srpskog)!
Nemaju svest da nisu sada na svojoj prciji koju su unistili nego su dosli ovde da i moje rastamburaju. Nemaju trunke respekta prema ovdasnjem zivlju. Svaki je sa sobom poneo oruzje i doneo ga ovde u moj komsiluk. Kostunica im dao pravo glasa, napravili kuce, zaposlili se, skoluju decu ovde i negiraju da su se zverstva dogadjala ili tvrde kako su oni drugi ubice, krvoloci... ali oni, Srbi, ne-pa sta ti je, to je sve americka propaganda, pa jel znas da oni imaju aspiracije da se domognu Kaspijskog mora a kako ce ako ne preko Srbije...i tako do besvesti.I za koga glasaju? Pa za radikale i Kostunicu.
Da me neko pogresno ne razume, ovo se odnosi na poveci broj ljudi sa kojima sam radila 5 godina u jednoj firmi.


Gotcha

Tacno tako. Potpuno se slazem. Taman posla da neko ovo javno kaze odmah nastane vredjanje optuzivanje i tako to. Strasno!


Bila sam svedok kad je vozac

Bila sam svedok kad je vozac autobusa napao zenu sto ne govori srpski. A zena je na potpuno ispravnom srpskom, u gramatickom i kulturnom smislu, jeziku sa blago akcentovanim madjarskim, trazila kartu a on je opsovao, zaustavio autobus i izbacio napolje! Svi su cutali pa i ja.


a ja sam

prisustvovala kad je pandur po ulasku u autobus na madjarsko srpskoj granici, ali znajuci da je autobus iz Hrvatske rekao:" Ajd ustase dajte vase pasose." I svi ko popisani nista ne smeju da kazu jer su se bojali da im ne zapleni onaj drugi.

Dugo nisam sebi mogla doci, sto mu nesto ne rekoh.
To me je toliko mucilo da sam zato nekom drugom prilikom za slicni bezobrazluk ( ma slaba je to rec) jos gore odreagovala.


Gothsa

za ime sveta kako ste izdrzali i svi cutali ????
Izvinite, ali ja zaista to ne razumem. Po prirodi nisam svadjalica, ali na takve nepravde nema sanse da ne odreagujem - ne mora ekstremno, moze se naci sredina - ali reakcije mora biti.
Upravo tu moramo svi primenjivati "od nas zavisi", u tim "malim" svakodnevnim desavanjima - ili ce nas pogaziti nekulturni, ratoborni...


Snezan 7plus

Pa za one izbeglice sam odreagovala jer je to bilo u mojoj firmi.Prvo sam obavestila radnike drugih nacionalnosti da slucajno sa njima ne pricaju srpski i da pricaju na svom maternjem jeziku ali da i dalje nastave da obavljaju svoj posao. Moj direktor, ozenjen madjaricom, koji je istrpeo direktnu verbalnu uvredu je pocrveneo! A ja sam im u lice rekla da su nacionalisti i ako nastave sa provokacijama da ja vise sa njima necu raditi. Disa je imao moc da im da otkaz ali to nije uradio a najgore nije odbranio ni svoju zenu!. Progutao pogresnu zabu!
Za autobus sam se Sneki UPLASILA! Agresivan muskarac i ja nejaka! Hm!? Bili ti?
A sa takvim nema SREDINE. Treba Marije probuditi.


Ne znam Gothsa sta bih

Ne znam Gothsa sta bih uradila, znam da ne bih mogla ostati mirna, ali lako je meni da pricam kad nisam bila u tom autobusu. Ono sto ne mogu da verujem da u celom autobusu ne bude neko da se usprotivi.
Malo po malo oterace divlji pitome ako se tako nastavi :(


da ne bude zabune

dogadjaj se zbio za vreme Milosevica. Da ,da niko se nije usprotivio! I to je ondasnja realnost ali i sadasnja kad tako malo ljudi reaguje na pokusaje ubistva novinara, pretnje nacista, tuce i provokacije koje izazivaju...
Pokusavala sma jednoj zeni iz BG da objasnim da ja razumem da ona kao i bilo ko iz uze Srbije ne moze da shvati kakav je to osecaj kad od detinjstva slusas 5 i vise razlicitih jezika i kada kao mali od 1 godine, kad stupas prvi put u drustvo naucis da postujes i volis svog druga/drugaricu koji se zovu: Eva, Marijus, Niko,Elizabeta, Slavko...To ostaje u tebi i kad odrastes i kad ostaris. Beograd i ostala Srbija to ne zna sta je i ne moze da razume da u Vojvodin ima ljudi koji uopste ne znaju srpski i da je to za nas potpuno normalna stvar. Secam se kako smo se smejali kolegi-izbeglici koji je isao u Martonos da sklapa neki posao sa Erikom koja ne zna rec srpskog. On je bio sokiran! Rekli smo mu da ponese bukvar i da je odvede na veceru da je uci srpski.
Ostatak Srbije TO treba da prihvati!


gothsa

mozda je trebalo da izadjete iz autobusa u znak solidarnosti. meni je sve to strasno, taj osecaj da mi neko ugrozava zivot ,ogranicava prostor , otima vreme ,sputava da se izrazim ,unistava zemlju, kod mene je ravan osecaju gusenja i ja tada "grebem". sve se vishe nosim mislju da se vratim u srbiju, jer "gusim se na daljinu", a daleko su mi da ih "grebem".


Kapi

dodji pa da se zajedno solidarisemo. Sto ne bi bila blizu?
Sa njima se ne ide u direktan verbalni sukob, jedino u slucaju ako ne osetis dozu superiornosti(kao u slucaju koji se dogodio u mojoj firmi) jer ce te i udariti. Meni takve situacije ne trebaju.


problem je kompleksniji

stvaaaaaarno. Nije moja mudrost, ali svaki psiholog ili psihijatar bi mogao da objasni i to vrlo jasnim recnikom problem.
Kao sto deca delikventi su dozivevsi uzas i sami poceli da ga sprovode, tako ni o ovim grupacijama niko nije vodio racuna. Oni agresivni su samo akumulirali bes i poceli da ga izrazavaju onako kako su osetili da su u mogucnosti. Jer nasa drzava ga je kreirala i taj osecaj ugrozenosti i kompleks vise vrednosti zato sto si Srbin.
Pa mi se jos uvek toga ne oslobodismo.


Pufna

pisemo nas dve o istom. Ja samo zelim da naglasim da bi trebalo da se postuje sredina u koju se doseli, da se postuje kultura i navike te sredine. To se zove tolerancija.
A sada je proslo puuuuuno vremena da biiiiih jaaaaaa imala raaaaazumevanja za njih. Ako bih rekla da saosecam sa ovima o kojima sam pisala, bilo bi licemerno.


znam da pisemo o istom

Za neke me dusa boli, a nekih se gnusam. Samo sve sto smo kao Drzava Srbija van krajine i republike sepske dobili smo svojom bahatoscu i osionoscu zasluzili. Jer smo stvorili takvu atmosferu i njih regrutovali za svoje paklene ciljeve. Naravno da su i oni imali dobit. Bar u nadanju, ali se kocka drugacije okrenula. Zato mi je zao onih koji nista se nisu pitali i nisu mogli menjati stvari, a za ucesnike mi je drago. Kao, uostalom i za nas u uzoj Srbiji. Za mene i nas mi zao, a za njih ne.


U koren problema je tesko

U koren problema je tesko uci ali kao sto rece ko je vec bio premciv za zlo na njega se i zalepilo. Ali ne mirim se sa cinjenicom da se zlo seje tek tako i da se lepi za potencijalne slucajeve.
Koliko dugo stoji samo ova slicica sa ubijenim vojnicima?!Zagledajte se u slike!
Pa da su ovi politicari iole svesni i truncicu posteni prema sopstvenoj kampanji"MMMIIII vas vodimo u EU!" ova ubistva bi se resila.
Nije mi nikog zao, ni sebe ni njih!Los stav. Licemerno. Svako odgovara za sebe. Iko sto reko DJiki PROGUTAJ ZABU!


a vidis meni

za mene i neke moje prijatelje, bas zao. Nisam mala mamina kukavna maza, ali da su nam izvukli prostirku pod nogama, jesu. Bilo mi je mnogo teze nego mojim prethodnicima koji jos nisu izgubili nikakvu saradnju sa inostranim fakultetima. Koji nisu naletali na zatvorena vrata. Bar ne u tolikoj meri. I stvarno ne bih da sirim price na temu kako se mnogo sa ETF odlazilo gde se htelo. A sta mi koji nismo bili dobri sa matematikom?! NAse profesije ne treba da postoje? ( to ja onako retoricki)
A da ne pricam sto mi je na nos izlazilo da govorim da sam iz Jugoslavije i nosim se sa poprekim pogledima inostranih mediokriteta.
I ne mislim da je to los stav. Samo realnost sa kojom sam se ja izborila. A jos manje da je licemerno.
U koren problema se, naprotiv, iako je tesko mora ici. Zato sam se i opskrbila literaturom koju zelim da moja deca citaju i iz nje uce istoriju. Nepristrasnu i nenacionalisticku!
pozdrav
EDIT: znam da isto mislimo, mozda smo za nijansu razlicitog raspolozenja, a mozda i drugacije redjamo uzrocno-posledicne odnose. ko ce ga znati. Nisam imala mnogo vremena da razmislim o tome.


pufno

super ti je nick. Bilo mi je zadovoljstvo. Pisemo se!


lepo je sresti prijatelja na blogu

novo iskustvo za mene, ovaj blog.
pisemo se


ja ne pisah o tome

pisala sam o nezainteresovanosti naroda iz Srbije kako za svopstveni narod, tako jos vise za druge nacije ( hrvatske i muslimanske).
A sto se tice ovog o cemu ti pises i tu imamo iskustva jer smo ih mahom kao vid pomoci zaposljavali. U pocetku velika zahvalnost, potom nesnalazenje ( jer su istrgnuti iz svojih stanista)te nalazenje zamerki Beogradu i Srbiji, i na kraju skoro mrznja. A s obzirom da su izbegli pod stresom ( ipak vecina) na njih se lepila sva propaganda rts-a. Apsolutno nisu bili imuni. Eto, tako finalno bi glasali za nacionalisticke opcije.
I za kraj, ruku na srce,trebala bi da svratis po tim izbeglickim kampovima, to je srce da ti se stegne. Najlosije su prosli ljudi koji se nisu mogli snaci ( sok, stres) i koji su su povukli pred zivotom, a nisu bili drparosi.


pa ja i pricam o ovima koji

pa ja i pricam o ovima koji su se snasli. Kad su stali na ,jos klimave, noge a u glavi im bila opcija da se nikad nece vratiti tamo odakle su dosli, odma su poceli da osvajaju teritoriju zagadjujuci i trujuci je nacionalizmom i mrznjom.


...

zato sto nisu shvatili da su u drugoj drzavi! Drugi obicaju, pa na kraju svega i drugi jezik. NEma ijekavice! ;)
Mislili su i zeleli da se ponasaju kao da se nista nije desilo, kao da ce Beograd postati Osijek ili Vukovar, ili koje malo slavonsko selo.
Pa ja sad srecem mnoge u belom svetu koji ga mrze i ne vole ni zemlju u kojoj zive, niti njene ljude. Sve im smeta i druze se samo sa svojima. Veciti stranci!
Rat je te osobine samo pojacao!


xxx

xxx


fasisticka pufna

Quote:
zato sto nisu shvatili da su u drugoj drzavi! Drugi obicaju, pa na kraju svega i drugi jezik. NEma ijekavice! ;)
Mislili su i zeleli da se ponasaju kao da se nista nije desilo, kao da ce Beograd postati Osijek ili Vukovar, ili koje malo slavonsko selo.
Pa ja sad srecem mnoge u belom svetu koji ga mrze i ne vole ni zemlju u kojoj zive, niti njene ljude. Sve im smeta i druze se samo sa svojima. Veciti stranci!

Dokle vise fasisticki ispadi? Je l ima neko od moderatora da opomene?

Sta ovo znaci? Da se u srbiji ne sme koristiti ijekavica? Je li to kao sto je Albanski jezik bio proteran iz srpske drzave? Je l' bosnjacki ili hrvatski jezik nesto losiji srpskog? Hocemo sutra i Rome da stisnemo ovako sto ne govore "cistim" srpskim jezikom?

Vec sam jednom napisao nekom drugom a ovde cu da kopiram i preformulisem da ne gubim vreme na budale. Jako me nervira cela ta vojvodjanska fasistoidna prica o "dodjosima". Dokle god bude onih koji koriste rec "dodjosi" bice i radikala. Zato sto je to isto. Oni prvi su znak da je drustvo bolesno i da postoje i oni drugi. I obrnuto. Kad mi neko kaze "krivi su dodjosi" sto su radikali na vlasti u Novom Sadu odmah mi se podigne pritisak. Kako neko moze da ne shvata da je to nekonstruktivno polaziste, pa cak i da onih koji glasaju SRS medju "dodjosima" ima najvise. Sta mi imamo od toga da su "dodjosi krivi" cak i ako je to tako i ako znamo da je tako? Sta je drzava uzinila da to ne bude tako (ako je tako)?

Evo sta imamo: Neko ko upire prstom u "dodjose" ne predlaze nista drugo nego da ih treba vratiti odakle su dosli. Ili ih totalno asimilirati daslucajno ne budu drugaciji. Vidim ja da je to implicitni poziv da se imigrantima nekako ogranice gradjanska prava. Moze i silom ako nece milom. Je li to?

Fasisticka pufno ti si samo jos jedan isterivac djavola na nivou Male Krsne. Nista vise od toga. Da ne upotrebim neku goru rec.

Ti naravno neces nista, ne daj boze da teras nekog ili da pozivas na proterivanje. Ti zalis nesrecne ljude. To je tako in. To je moralna obaveza. A potajno zelis da sejes netrpeljivost, stetocino.


Corn mouth

Pogresno ste shvatili. Verovatno, da ste citali od 1. posta ne bi ovo mislili. Postovi su po redosledu malo istumbani-znam jer smo se nas dve pisale, te i to moze da doprinese zbunjivanju.
Pozdrva Corn.
PS Ja sam izbrisal jutros svoj post, odmah iznad Vaseg, iz razloga jer niko nije odgovorio na njega i bilo je nekih licnih informacije kojima nije bilo mesto ovde. Izvinjavam se ukoliko je to izazvalo pogresan sud sa Vase strane.


vidis gothsa

do kakvih komplikacija moze doci kad ljudi ne citaju dobro postove, pa i na brzinu.
Moram priznati i meni se par puta tako omaklo.
Ali nikad bas tako zestoko.
CORN MOUTH- malo manje nasilnicke retorike.
Ili je mozda sad tebi "in" da sad sve i svakog tumacis kroz fashizam?

....ajde pripisacu to tvojoj brzopletosti, i potrebi da se sa svakim novim danom obavezno nesto napise.

EDIR: na primer da znas da sam borac za ljudska prava sigurno bi razmislio pre nego sto bi jezik pustio u pogon, ali ovako sto na um to na drum.


Pufna

Drago mi je da si se javila. Vec skoro 1 citav dan me muci nacin razgovora, a pogotovu komentari u vidu psovke i to bas na ovom blogu.
Coveku su bacili bombu u prozor zato sto drugacije misli!
Blogerska diskusija pokazuje da ucesnici ne umeju da razgovaraju, da nisu spremni na inteligentan i strpljiv nacin da prevazilaze NIJANSE, a ne prave suprotnosti!
Jelena Krajsic je jednom postavila blog na tu temu, i tada sam mislila da su to preterivanja-bila sam povrsno ukljucena,ali sada ne. Mislim da je ovde vecina blokera na istom vajbu, zustri su-to mi se svidja, svidja mi se sto se ne slazu ali odmah se na neslaganje odreaguje prostacki, uvredljivo. To mi stvarno smeta. Cak razmisljam da odjavim nalog.


CCak razmissljam da odjavim nalog.

Ne mozzess dok traje akcija "Godina azila za sve" :)

http://blog.b92.net/node/5685


da Gothsa

ne mozes dok traje akcija, a ni POSLE.
Da ne bude posle:" dosli divlji i isterali pitome."

Kao sto ima onih blogera koji svojim uporno mirnim izlaganjima (zamisljajuci se intelektualcima) relativizuju najstrasnija dogadjanja, rugaju se svemu, kontriraju ne bi li se osetili posebnima, tako ima i onih koji tanusan glas-borbe za ljudska prava u Srbiji misle da treba pojacati deruci se okolo na sve i na svakog. Ne znam kako im u glavama ne jeci od tolike vike. Samo jos kad bi ta vika bila usmerena u dobrom pravcu onda ne bi bilo toliko problema u komunikaciji. :)

zato glavu gore, plizzzzzzz


CORN MOUTH

Quote:
Sta ovo znaci? Da se u srbiji ne sme koristiti ijekavica? Je li to kao sto je Albanski jezik bio proteran iz srpske drzave? Je l' bosnjacki ili hrvatski jezik nesto losiji srpskog? Hocemo sutra i Rome da stisnemo ovako sto ne govore "cistim" srpskim jezikom?

ne, to je znacilo da im je i to izmedju ostalog smetalo i da se nisu osecali dobro. NASOM ZZASLUGOM! ( ali tu poentu si propustio naravno)

"fasisto", "necu da trosim vreme na budale", " nesreco" , "stetocino"....???
A jel si probao da potrazis strucnu pomoc?!


Gotcha

B92 Info Vesti Društvo

Skinhedsi napali Mirovni karavan
12. maj 2007. | 14:43 | Izvor: B92
Niš -- Grupa skinhedsa sinoć napala članove Mirovnog karavana iz Sarajeva. Jedan teško povređen, desetoro lakše.

Jutros oko 00:30 časova na žurku koja je organizovana na Pravnom fakultetu u Nišu je upala grupa od četiri skinhedsa koji su počeli verbalno da vređaju goste i gađaju ih staklenim flašama, tako da je jedan gost zadobio teške povrede glave i ukazana mu je lekarska pomoć u Kliničkom centru u Nišu.

U saopštenju Inicijative mladih za ljudska prava i Prigovora za mir iz Sarajeva od policije se traži da hitno reaguje i zaštiti učesnike drugog dana manifestacije Mirovni karavan, kao i da identifikuje i krivično goni sve napadače.

Iako je Mirovni karavan najavljen, policija nije obezbeđivala žurku u klubu Pravnog fakulteta nego su dva puta obavili uviđaj i napustili mesto događaja bez zadržavanja.

Nakon ovog napada policija je izvršila uviđaj i odmah potom napustila mesto događaja.

Po odlasku policije napadači su se ponovo vratili, ovoga puta znatno brojniji i napali goste izazvavši opštu tuču.

Desetak gostiju je lakše povređeno, a jedan od napadača završio je u Kliničkom centru. Policija je po drugi put izvršila uviđaj i odmah nakon uviđaja otišla.

Žurke, ulične akcije i kulturni događaji u Nišu 11. i 12. maja 2007. su deo Mirovnog karavana koji putuje kroz zemlje bivše Jugoslavije. Inicijativa mladih je lokalni partner Mirovnog karavana u Nišu.


MI SMO LUDA DRZAVA

i sta je sa upravom Nisa?! Trlja ruke i smeska se?! Raduje se sto je "rasterala tu decu cveca" ?


Jelena P.

Nasha blogerka Oya je sa njima.


Bebo

Ljubim te, objasni mi ovo? Jel ona sa sheadsima, ili protiv?


oya

nasha blogerka je u organizaciji karavana...pisala je o tome pre neki dan, ali ne mogu da se setim gde. Stavila je linkove, pogledaj malo, ja ne mogu, zurim, palim..Kiss :)


Bebo

Hvala ti. Oladila sam se u bukvalnom smislu.
Kiss i tebi:)))


Ludilo ne prestaje. Kad bi

Ludilo ne prestaje. Kad bi neko od novinara sakupio u poslednjih 6 meseci, a mozda je dovoljno i 3, sve incidentne situacije tog tipa - pocev od verbalnog vredjanja, tuce pa eto i do bombe, na nivou Srbije.


Ljudi,

stidim se :(


klope..

...nema tu rechi...mi se stidimo u ime tih ludaka!?! %%$^&*$#...Chekam Oyu da nam iz prve ruke prepricha dogadjaj i nadam se da je dobro. Zato, Oya kad stignesh javi se


JJ

Dobar dan i Vami :o)))


...

...


to kamichak

Quote:
ima tamo na blogu jelene krajsic jedan dubiozan text od koga je vasha senzibilisana druzina potpisnika peticije listom pala u karasevdah.

Kakva družina? Vi verovatno ne možete da zamislite da se ljudi individualno s nečim slažu ili ne. Uvek mora da bude družina, pa još senzibilisana. Čarobno.

Molim vas da svoje spisateljse sposobnosti ne vežbate na meni. Nađite sebi drugog pacijanta.

Hag


?????????????????????

???????????????????


Kamichak

Malo ponosa sto smes da pises sakrivena iza nicka tako ruzne stvari a malo i stida jer si preterala ne bi ti skodilo.

Smijesane najlakse se piju


kamichak

odjebi


....

...


odjebi

odjebi


Uf!

Nje bass pravo vreme ali ne mogu da odolim, Jelena, a podrsska "Godini azila za sve"? Ne occekujem odgovor koji si uputila Kamiccku :)


Kiklope.

A shto nema Mr. Green na spisak. Pishi lepo, kosa tanka, uspravna debela: Zelenovic. Bre. Get High meman.


Pristojnost na prvom mestu :)

Ne mogu da stavljam na spisak bez pristanka. Evo, sad je i gosn Zelenovich na spisku uz izvinjenje ssto sam izostavio kosa tanka, uspravna debela :)


Podrška kiklope

naravno. I naravno da je pravo vreme :)

pozzzzz


:)

Prijateljski zagrljaj :)


Kiklop Nandor

Podrska:)


Jelena,

Tebi aseksualni dodir na daljinu :)


Kiklop Nandor

Evo, pruzam obe ruke preko okeana!


:)

Vidiss kako je svet mali :)


:))

:))


a možda ...

... su duge ruke.


Tamara

Kao da su duge.Bas kao kod Mr.Happy-ja:))))


...

...


Kamičak, po cenu da se sukobim

sa mojom dragom Sonjom K. koja misli da si ti skroz OK, odlučih da ti kažem da je tvoj metod jednostavno - odvratan.

Da li si taj imidž sama osmislila ili ti je neko pomogao?

Ako je u pitanju neka osujećenost ili kompleks, jedno je sigurno - ovako ih se nećeš osloboditi.

Btw, na putu sam da dođem do odličnog dobavljača. Kad ga isprobam neću se ustezati da ti ga preporučim od sveg srca.


...

...


Ako ovo znači da ćeš da prestaneš

...da zalivaš blogove svojim nadripravničkim sarkazmom i relativizacijom - u potpunosti podržavam!

Dobovljača, kad nađem, prvo moram da testiram na Katie Moronsky, ona je carica zgrčene i uspijene relativizacije. Treba joj opuštanje pod hitno. Ti i Dracena ste tek vodonoše.

Čujemo se od nedelje jedan dan.


krasici ,

lici, a?


...

...


Aj, važi.

Da ne bude posle, nismo ponudili. Prognoziram da će Katika od toga procvetati! Dobro, možda se ti zadovoljavaš samo sa skini džins pa misliš da ti drugi stimulansi ne trebaju. Prihvatam.

Btw, uopšte ne ličiš na Dracenu, ona nikada ne vređa.
Ali se obe, sa različitih krajeva DSa pozicija, često bavite sitničavom, uspijenom relativizacijom. Otud ličite.

Inače, fyi, dalekovida. Plus 2.


...

...


Ne treba svemu verovati

Krašićka: "Ali se obe (Dracena i ti), sa različitih krajeva DSa pozicija, često bavite...."

Krašićka, otkud ti ideja da je Dracena član Demokratske stranke. Zato što to ona sama tvrdi?

Ali to, da je Demokrata, tvrdi i Boris Tadić.


Krash, meman

dobar dan. Moram ponovo da kucam ovo... Vi deco se ovde igrate piljaka, a dalekovidi, jelte, ne primetiste da se piljci u pesak pretvorishe. Nego, pomagaj K. znam da umesh. Ovako (mora se derem, buka je to): DANAS I SUTRA, NA USHCU, JE NAJVECI SKUP VLASNIKA BMW MOTOCIKALA U OVIM KRAJEVIMA U ORGANIZACIJI SRBA I SLOVENACA. *** BEEMERS & HONDA, YAMAHA, SUZUKI, KAWASAKI, DUCATI, APRILIA, MOTO GUZZI, KTM, TRIUMPH, HARLEY DAVIDSON FRIKOVI. DODJITE U SEDAM VECERAS I SVAKE SUBOTE ISPRED CRKVE SVETOG MARKA NA NAJBOLJE ZEZANJE U GRADU. DA SE CHUJU AKRAPOVICH MUZIKALIJE I NJISHTANJE DO NEBA. Tamo VAS CHEKAJU NAJVECI PRIJATELJI.REV IT. GO.*** ZELENOVIC, R45, R100.


Vidim, Green, danas i sutra prelaziš

Topčidersku reku, a? Ima da uživaš... Podržavam!

A ovo ću samo da pretvorim u bold:

DOĐITE U SEDAM VEČERAS I SVAKE SUBOTE ISPRED CRKVE SVETOG MARKA NA NAJBOLJE ZEZANJE U GRADU. TAMO VAS ČEKAJU PRIJATELJI.


YES, CRACK.

Hvala.


A-hem, a-hem.

Dobro jutro Jelena Krajshic. Opushteno, novi sherif je u gradu. Walk Tall.


O, gospodin Zelenovich :)

Da li bi Vam odgovarao azil u Jevropi?


Dobro jutro

U kom gradu?


Po izboru :)

To je najmanje ssto EU mozze da uccini za nas. Ne mora bass zzivot da nam prodje u preganjanju sa "srbijanskom elitom". Znass, blizzi mi je zzitelj bilo kog holandskog sela :)


Dobro, de,de.

Mozda je preterano. U Blogradu gradu. Mada lichi vishe na kazbu, slazem se :o)


Zelenovichu,

Ne znam ssta je kazba, meni Srbija najvisse nalikuje pretku poljskog vecea. Znacci, kad se sralo gde se stigne. Do vecea u Srbiji ima... bar 48 godina.

Pozdravlja te Kiklop Nandor, tvoj brat mili po Darvinu :)

Malo mi je goropadno ovo vecea... al' nek ide.


Tu smo kolega Kiklope.

Zaebano vreme doshlo za nas sa neparnim brojem ochiju, a? OK. Znaesh li more da i biljke mlogo vole Subotu?


To za biljke i subotu ne znam.

Spreman sam za bilo koju possalicu na moj racun :)


Kiklope,

sam' uzivaj, ne oskudjevamo. Hvala.


Z

Imamo mi, kao lokal patriote, nas malecki azil u okviru Bgd-a. Ja se stvarno opredeljujem za lokalitet kao mesto rodjenja. Pa neka mi posle neko kaze, nesto:))


More, Jelena,

Ja, trooki, prico (meko c) sa jednookim a Jelena Krajshic (shtagar vas) pitala u koji grad je stigo novi sheriff. Ja joj reko Blograd. Blogville, shto kazu chuburci. A Beograd ne znam tachno gde je. Ja sam na Banovom Brdu i moja granica je Topchiderska Reka. Tu granicu prelazim samo kad moram, u svitanje, dok neprijatelj spava. Imam i bunker tamo, raspitaj se.


Ej, Z.

I ja 'tela da kopam za bunker u mom dvoristu, u-znas-ti- vec-'de-i-u-kom kraju, kad zamisli, neko lepo otvorio sebi vrata na zgradi, ej, stara zgrada iz '38-me pa uz'o malko od zajednickog dvorista da se 'ladi u letnjim mesecima. Ne znam da li ovo cita gosn.Bobic, ali ima veze sa divljom gradnjom i razgradnjom za koju se dobije dozvola dok si reko "keks." E, sada ja imam problem sa nazivom za ovakav sistem. Sta je to, Zeleni, molim te objasni mi. I kako sada ja da napravim bunker? I ko sada ide go i razgolicen,sto reko neko tamo gore, negde. Car je go! Ogoljeno sve, sve se vidi, cuje i zna. Nego, moracu izgleda da pocnem sa kopanjem kanala. Kao krtica:)Neko mora da malko rovari.


JP

samo napred, ko krtica. A i gde prodje krtica mardzana bolje raste. Tu smo, Jelena P. Tu smo.


Z.

Maryjane lepo izgleda i u prozoru:)U saksiji:)


J.

Ti cemi kazes. Dobro, volem ve i ja vas. Taaako. Nego di beshe M.Pajton??? Pomagaj, hitno je.


Z.

Kako, di bese MPajton. Idi u Block buster video i iznajmi, ili salji nekog da ti uzme. Jesi na to mislio? A sada cu, zbog tebe, da googlam i trazim po sajber pustajii.

Pythonline: Offers news, forum, newsletter, and chat. (nasla na google-u)

A ako mislis na Ministarstva za razne gafove, oni su u skupstini u matici. Vidim na Jelicinom blogu da se ljudi lome i prelamaju izmedju Eurovizije i Cirkusa. Izgleda da preovladjuje Eurovizija. Meni bi najvise odgovarao eurokrem, nutela. Sta da ti kazem. Tesko je:(


aha

baška kad procveta crveno. :)))


dzu, meman

Ne crveno samtako. Mora bude Indica Purple. Precno. Get High. Nego shto imam jednu stvar u plochu, ko zate. Dzuz Gruv, na stihove Ishmael Reed. Ma on i peva. Udji malko u Kip Hanrahan i Ishmael Reed, pa pisi posle. Go.


uh bre zell

ko za me, a?


vi po dve info.dajete

a cini mi se da vise info.uzimate.to zakljucujem po metodama
vase komunikacije? a?
kod mene naprmer ima vreme za sve usvoje vreme. a ono nemo da pricas mnogo kad te nista nepitam,jedanput,dvaput treci put vec cu mnogo da seljutim.ja sam naprimer u zivotu naucio da postoji jedna crta koja se ne prelazi sa ljudima ukoliko to oni sami ne zele.po tome se mi ljudi nekako delimo na one koji kapiraju i oni koji to ne.


...

...


sto bi se ja sekirala

ako neko paradira 'go'.ljudi se oslobadjaju na razne nacine.'more power to them'.a?cini mi se da u vasem niku je karakter vase duse kojinehocu da analiziram jer mi brate vec sve dosadilo.aj nesto novo.a nedajboze nesto stvarno pametno da cujem.imam neki osecaj da se nagomolali problemi do plafona a kad ce to da se resi?


Kamichak

da, to je profil jednog prosecnog gradjanina ove zemlje. Da i oni i ja zajedno s njim treba da promenimo stvar nabolje.
Nadam se da gresim ali cinimi se da se podsmevate tudjem problemu.


tekst nije dubiozan kamichak

naprotiv. konacno autenticna prica, a ne laprdanja.

u tekstu se nalaze korisne informacije, treba ih samo videti.

ne trazi svaka ispovest komentar/predlog kako preduzeti akciju i promeniti ispovest.

"neka marija...hoce da zivi ovde, a ne svidja joj se, a nece da ode, a nema vlade koja bi joj pomogla, pa je tuzna."

cak i da je ovo pravi readers digest - u cemu je problem?

marija hoce da zivi ovde, a nece da ode je isto. da nema vlade koja bi joj pomogla je tacno (za cega izmedju ostalog sluzi vlada?) zato joj se ne svidja - logicno.

Nije svako u situaciji da "menja". ne moze svako Slay the Dragon i idemo dalje.
puno njih nisu mogli, mislim na poznatije od marije, naravno, i bili su, kako kazes, permanentno u trpnom stanju. pa sta?


...

...


naterala si me kamichak

da procitam tekst ponovo, a i polovinu od bujice komentara, koje necu da komentarisem

hebes ga, kamichak nije dubiozan vec je takav kakav je - private letter kao recimo indian soldiers letters.... 1914-1918.

predstavljena kao posebna zenska muka - zavisi od onoga ko cita. je se tu ne pronalazim. S druge strane i ti kazes da je njen stav masovan - znaci jeste posebna (srpska) zenska muka.

prilagodjava se koliko moze, pise cv, prica sa tatom...

to za moralnog presuditelja sam ili propustila ili ga nema.

moguce da se radi o samoupravnoj ideji, ali to je onda takodje korisna informacija.

odbijanje fakata - opet i privatna stvar i masovni stav ili srpska zenska muka, kako god.

nemam ni ja neke posebne nerve - just another point of view


The way I see it, zavisi od

The way I see it, zavisi od referentnog sistema iz koga se posmatra. Vas referentni sistem je takav kakav jeste, Kamichak - dopustite da postoje i drugi (sistemi).


Mani Sonja,

dok je moguće da Pravni fakultet, ne neki drugi, nego Pravni, dozvoli jednoj opskurnoj organizaciji, da ne kažem fašističkoj, Nomokanon, da napune peticu i da im dozvoli da tamo pričaju likovi poput Bulatovćke, Čavoškog, Ivaniševića, Smilja Avramov etc. da nije bilo genocida u Srebrenici, da nije bilo opsade Sarajeva, a da studenti ili bivši studenti narečene ustanove, ne vide ništa sporno (valjda sloboda govora) i ne bune se (glasno i imenom i prezimenom) protiv takve organizacije pod svojim krovom, šta očekivati od studenta ili bivšeg studenta iste kuće.

Čast retkim izuzecima.

Nije džaba važilo "Svi u žutu kuću", sećaš se.

Hag


...

...


To pojma nemam, ali Jasna

To pojma nemam, ali Jasna Bogojevic def. nije smeshna osoba. Pucate sebi u clanak.


Sonja, Krasici, Jasna, Kamicak

Jasna nikako ne moze biti smesna. Nikako!
Ja sam to protumacila kao uvredu kamickovu ali i ODGOVOR na uvredu.

Kako smo od razglabanja o zenskoj tranziciji dosli do politike i to onog najosetljivijeg dela- MORALA i ETIKE i kako se rodila ova analogija:

Quote:
a da studenti ili bivši studenti narečene ustanove, ne vide ništa sporno (valjda sloboda govora) i ne bune se (glasno i imenom i prezimenom) protiv takve organizacije pod svojim krovom, šta očekivati od studenta ili bivšeg studenta iste kuće.

Iskreno, meni bi to bila uvreda. Ma kako da sam neosetljiva na tudje muke ili slabost. Ovo bi mi bilo previse. Kapiram da je tako bilo i KAMICKU.

EDIT: Jelena, kad brises i editujes tudje postove, onda i ocekuj zezanje na tu temu, bar jos neko vreme. S druge strane, prva pocinjes grubo!


...

what would I do without this world faceless incurious
where to be lasts but an instant where every instant
spills in the void the ignorance of having been
without this wave where in the end
body and shadow together are engulfed
what would I do without this silence where the murmurs die
the pantings the frenzies towards succour towards love
without this sky that soars
above its ballast dust
what would I do what I did yesterday and the day before
peering out of my deadlight looking for another
wandering like me eddying far from all the living
in a convulsive space
among the voices voiceless
that throng my hiddenness


pufna

nemoj da me braniš a ni objašnjavaš, pls.

Ovaj blog je o terorizmu. Počelo je tako što je osoba koja ne zna gde je Velika Drenova, rodno mesto ideologa srpske nesreće, umešala potpuno nepotrebno Jelenu Krajšić i priču sa tog bloga. A pre toga o tome kakva smo mi nikakva bedna grupa potpisnika neke peticija i sve uvek u istom stilu.

Samo što mi je drago da čitam tvoje postove ovo ti pišem.
Inače, baš me briga šta ta koja ovde prosipa pamet i smeje se svakom predlogu, misli.

Nisam videla nijedan njen post da nešto predloži ali uvek uk***.

'Ajde da prekinemo.

Hag


E tebe sam čekala

Quote:
otpor novinarima b92
to nisu novinari, to su uplasene neznalice.

Kad vređaš u tuđoj kući onda očekuj... znaš i sama šta da očekuješ. Takve okolnosti su snašle i manekenku sa pravnog.

Zezanje može da počne. Ovo je bio moj poslednji ozbiljan komentar for you, my dear.


prilicno bedno,my dear

ti to nesto pokusavas blatom da blato peres? I to jos neuspelo. Jel ti sad lakse zbog falsifikovane prepiske u tvoju korist na tvom blogu?Biti vip bloger ne znaci imati samo privilegije vec i odgovornost. Bar neku.

Ovako isecena recenica i izvucena iz konteksta se moze i kao plagijat tumaciti. Ali vidim imas iskustva u tome.

A sto lepo nisi stavila link na taj blog pa da ljudi vide o cemu se radi? (reakcija na po mom misljenju nesnalazenje dva novinara oko intervjua Aligrudica i lose postavljena pitanja u doba njegovog divljanja po skupstini).

"E tu sam te cekala"- jel to tebi pere obraz?

Mozemo se mi i politicki slagati, ali davno ne procitah toliko nasilnicke retorike,koliko od tebe ovih dana.

Trebala bi znati da ovo nije srednja skola pa da se grupisemo jedni protiv drugih.Ne svrstavaj ti mene u svoje zamisljene grupe.


zju!

:)))))))


Quote:evo, bas sam htela da

Quote:
evo, bas sam htela da priupitam tamaru cetkovic
koja je krenula da trabunja nesto o tudjim smeshnim mamama.

Ja?

Quote:
zanima me gde je nestala njena slicica sa izbora za miss bloga

I mene zanima.

Quote:
meni je to bilo bas funny.

E baš mi drago.


Ma to buduci pravnici

Ma to buduci pravnici posmatraju sa aspekta pravnih, cinjenicnih dokaza! Sejaci zla!


Skinhedsi napali Mirovni karavan iz Sarajeva

12. maj 2007. | 14:43 -> 16:28 | Izvor: B92

Niš -- Grupa skinhedsa sinoć napala članove Mirovnog karavana iz Sarajeva. Jedan teško povređen, a desetak lakše.

Jutros oko 00:30 časova na žurku koja je organizovana na Pravnom fakultetu u Nišu su upala četiri skinhedsa koji su počeli verbalno da vređaju goste i gađaju ih staklenim flašama, tako da je jedan gost zadobio teške povrede glave i ukazana mu je lekarska pomoć u Kliničkom centru u Nišu.

Načelnik SUP-a Niš Zoran Stojanović kaže za B92 da žurka nije bila prijavljena i da oni nisu mogli da je obezbeđuju.

"Incident je počeo tako što je Dusan Đorđevic, od ranije poznat policiji kao pripadnik neformalne grupe skinhedsi, pokušao da uđe na žurku, ali da su ga redari pretukli. Posle se vratio sa još nekoliko skinhedsa. Jedan od njih je tražio lekarsku pomoć kasnije. Niko od njih nije priveden i policija traga za njima", kaže Stojanović.

Stojanović objašnjava da će na večerašnjem skupu koji organizuje Mirovni karavan biti prisutna policija.

U saopštenju Inicijative mladih za ljudska prava i Prigovora za mir iz Sarajeva od policije se traži da hitno reaguje i zaštiti učesnike drugog dana manifestacije Mirovni karavan, kao i da identifikuje i krivično goni sve napadače.

Žurke, ulične akcije i kulturni događaji u Nišu 11. i 12. maja 2007. su deo Mirovnog karavana koji putuje kroz zemlje bivše Jugoslavije. Inicijativa mladih je lokalni partner Mirovnog karavana u Nišu.


Corn,

What else is new? Neonazi je srpski novi brand. Neonazi i Belanovica kao produzetak istog.


Ova vest je bila bitno drugacija

u prvobitnom obliku. Ono sto je pisalo je da su cetvorica neonacista upali na zurku, izazvali koskanje i tucu sa redarima itd nakon cega je policija dosla, izvrsila uvidjaj i otisla. Nesto kasnije dosli su neonacisti u vecem broju, tukli goste i otisli. Policija je jos jednom dosla, izvrsila drugi uvidjaj i otisla.

Ovo dodajem da bih ostavio trag o tome sta je bilo prvo preneto. Sad ispada kao da su zli redari pretukli jadne neonaciste pa se posle ovei drugi vratili i prebili goste.

E tako, pa neka B92 frizira tamo do mile volje.


Primetio, Corn.

Kao i obicno, friziranje istinu ne sakriva. Ostaje samo prosta cinjenica - neonacisti su u Srbiji zasticeni.


Smesna je izjava policije!

Pa ako je prijavljen Karavan prijavljena je i zurka!


Evo Sonja,

palo brisanje. Baš mi je žao. Ja nikako nisam ni pomislila da je dotična sa Pravnog. Više mi vuče na Drenovu, vinogradarski smer. Al' se sama prepoznala.

Btw, ja znam sve te sa Pravnog koji su se bunili. Nekoliko njih. Ostali u sebi. Onako tiho, da ne čuje Drenova.

Dobro. Idemo dalje.

Hag


...

...


SVE=NEKOLIKO

u tome i jeste the beauty of it all.


kamichak

kao po obicaju, a "znamo" se dugo, nemas nista da kazes na ovo:

Ma kakva Afrika,
Submitted by Jasna Bogojević... on 12 May, 2007 - 08:02.
ima bliže. Kad je počelo bombardovanje Dubrovnika nas oko hiljadu se skupilo u Pionirskom parku. Ostale je bolelo d*** ili su verovali da se pale gume.

Čak i Koštunica, koji je tada bio opozicionar i član DS je na tribini u Londonu, na direktno pitanje jedne Dubrovčanke - nekoliko crepova.

Pa takođe blizu, jako blizu, Vukovar, razoren do temelja, proterani svi građani Hrvati. Ogroman broj doveden u Srbiju po logorima i zatvorima. Ogroman broj pobijen, kao recimo pronađeni u masovnoj grobnici u Ovčari.

Vrlo blizu Bijeljina, Zvornik, Foča, Rudo, Doboj, Prijedor, Sarajevo...

Gde su bili ti građani da se pobune? Stvarno gde? Koliko je njih slalo pakete u Sarajevo ili kud god?

To jednostavno tvoju paznju ne privlaci. A od osobe kao sto si ti se ocekuje reakcija. Nekoj budali se i moze oprostiti jer je budala.

Zatim, stalno pricas kako je potrebna konkretna akcija. Pa hajde da te vidim, predlozi. Znam sta hoces - pricala si vise puta i protiv toga nemam nista. Samo sto mislim da nije dovoljno.

Ostrvljujes se pre 6 meseci na Jasminu Tesanovic, juce na Jelenu Krajsic zato sto, po tvom misljenju, to sto one rade nema efekta kakav bi ti zelela da vidis, da kazem recju, vladavina prava, je li tako? A da li primecujes da ti radis isto. U glavnom govoris sta NE, a veoma retko, ako ikada, sta DA. A nikada KAKO. Ali hajde da to i razumem. Nije lako resiti probleme srbijanskog drustva.

Ipak, ono sto je meni mnogo upecatljivije kod tebe, opet kazem, to je da ti nekako kao po pravilu nemas komentar na postove kao ovaj koji prenosim gore. A zar mislis da ce osoba koja je ispisala gornji post da trosi svoje vreme da se raspravlja sa tobom o sudbini neke Marije u doba tranzicije? Pa varas se.

Da li treba da dodam hajde tutanj ti smesna osobo.

P.S. Drenova hahah. Ima slicnosti. Nema to veze sa geografijom, naravno.


...

...


Sta da ti kazem. I ja sam

Sta da ti kazem. I ja sam imao 13 godina i pricalo se da sam protiv Slobe u skoli jer sam katolik. A ja bio i ostao agnostik.

Samo malo spusti gard, to je sve. I nemoj da krivis Jasnu sto trosis vreme na blogu. Pretpostavljam da znas zasto si ovde. Imas "misiju" pretpostavljam. Nije valjda samo uzivanje u prepucavanju. Ili dokazivanje sebi i drugima da si pametna, sta li (ne treba ti valjda dokaz za nesto sto je ocigledno). Ili mozda zarad informisanja - pa ima boljih mesta.

Savet je, ako smem da idem toliko daleko, ili meksi gard i jasna "misija" ili ciao blogb92. Da se ne bi sutra nervirala sto nisi radila nesto smisleno nego si onanisala na blogu. Poz.CM


...

...


Misija?


"NIKO nije prokomentarisao

"NIKO nije prokomentarisao moje pitanje o kvalifikaciji krivicnog dela ubistva iz mog odovora kusovcu. a razlika je ZNACAJNA - pogledaj zaprecene kazne.
(pejstovala sam i clanove zakona)."
Sigurno je video Kusovac, a to je dovoljno + videli su i mnogi drugi. O tome in time. U svakom slucaju to je jedan od najvaznijih komentara ovde.

"ni ne pokusavaj da se bondujes sa mnom."
Ne podmeci.

"ne krivim jasnu ni za sta - krivim sebe sto se rasipam na funkcionalno nepismene ljude."
Postoji sigurno neka prikladnija metonimija. Da preciznije opise ocemu je rec. Kao i kos mene u:

"ja kad cujem rec "misija" stucam tri dana."
jasno.

P.S. nemoj da zloupotrebljavas razgovor sa mnom da vredjas Jasnu. Zuti karton za sada.


...

...


Oprostite

sto se petljam, ali vi mi odajete utisak prilichno isfrustrirane dvadesetsedmogodishnjakinje!? Ko vas je to dirao - ili mozda obrnuto - ko vas to nije?
Besna i ochajna. Trazi paznju. Urlaaaaa!!! Zeli da bude priznata? Sta li je? To je samo deo pitanja koja su mi prolazila kroz glavu dak sam pratila vashe komentare. No, nebitno je davati odgovor za nas ovde cyber prisutne, vec je bitno da se vi sami priupitate i sebi odgovorite.

Svako dobro!


Sine Kamichak probaj malo

Sine Kamichak probaj malo 'ladnu trajnu mnogo dobra stvar. Odsedis pod onom haubom pa malo mislis (posto vidim nemas vremena za to)


...

ja bih samo da pitam - A je l' vama svima baš prija ova raspra?
rekoh da pitam...ako smem


...

Submitted by kamichak on 12 May, 2007 - 13:10.

"...srbijanska elita.
celo vece se slusa klasika, ali kad neko "greskom" pusti "kalashnjihov", kafanska ruka sama ide gore ;)"

Submitted by kamichak on 12 May, 2007 - 14:34.

"svaka tetka koja u meni prepoznaje ds kadar i poredi me sa dracenom, svaka tjurka koja me naziva manekenkom (jer pazi, nikada nisam istrcala sa sopstveni BMI na ovom blogu kao neki, samo sam imala primedbu na onaj provincijalni, plitki entri),"

Samo toliko.

Edit: A sad ajmo ljudi, razlaz.


Happy end

Obožavam ove "srećne krajeve".

Nošeni svojim traumama i ružnim navikama, ljude koji su nam inače slični u mnogo čemu i sa kojima delimo makar jednu strast - a to je drogiranje ovim mestom - dobro napušimo i izgazimo temeljno po raznim žuljevima.

Onda oni nama, što reče u svoje vreme Dnevnikov dodatak, "snažno uzvrate".

Onda tako svi izfronclani, musavi i puni modrica zajedno otplovimo prema zalasku sunca.

Super provod. Čovek je čoveku - Služba.

Lep provod svima želim, a Mariji Šerifović pobedu na Evroviziji.

Pozdrav takođe za moju profesorku sa ETF Srbijanku, Dejana i organizatore akcije podrške.


wolfie

Quote:
Onda tako svi izfronclani, musavi i puni modrica zajedno otplovimo prema zalasku sunca.

podseti me na: Mešo na štolu šinko!!!


Mešo na štolu

Ne pucaj dok im ne vidiš beonjače, šinko :)

V.


Čopor hijena

Ako ćemo realno, kamichak je uz squsovca jedina i bila konstruktivna na ovom topiku, na samom vrhu, analizom zakona. Ceo ostatak topika je presipanje iz šupljeg u prazno. Njen jedini problem je što je zalutala u ćošak kafane gde pijano veselo društvance pedesetogodišnjaka (i onih koji se tako osećaju) razmenjuje sličice koje su na nivou desetogodišnjaka.

Ajd valjda će ovaj novi softver za Blog koji je, čujem, u daleko odmakloj test fazi uskoro biti aktiviran jer je krajnje vreme da se ovaj medij sa vrlo visokim potencijalima konačno izvuče iz rupe u koju je upao jer su ga okupirali totalno prazni (ili u retkim boljim slučajevima istrošeni) i potpuno beskorisni likovi. (doduše, to se desilo i Forumu B92, sa razlikom da su forum okupirali tridesetogodišnjaci na nivou desetogodišnjaka. Izgleda da je vreme da Restak & co. malo porade na virtuelnim zajednicama svojih posetilaca).


Cocoa

... Isprazni, istroseni likovi, zalutali u cosak kafane...presipanje iz supljeg u prazno...
Ja prepoznah Vas.


cocoa,

mozda tebi i moze da se baci neka koska,tek da se zamajavash , kako bi se kostunica ,tadic i nikolic na miru mogli baviti politikom . a mozda si spreman da ti pobacash nama koske , samo cekash da vlast sadasnja, zagospodari i ovim virtuelnim prostorom. zajebao si se druze balkanski. a da intelektualno onanishesh ,vidim, uvek si spreman , samo, pravo da ti kazem ,drkadzije te vrste su bar meni odavno dosadile, a i nema se vremena u srbiji za slushanje ispraznih prica i teoretisanja.


"pijano veselo društvance pedesetogodišnjaka "

Pa ima nas i sezdesetogodisnjaka. Hoce li taj novi Softver automatski da odbija komentare svakog ko je rodjen pre 1990??? Jao sta cu sada.... (izvin'te, stara sam pa ne razumem sta je to taj Softver, jel' to covek neki, da li je clan SRS, DSS ili DS???)


Eeeee pa

chuvajte se softvera gospodjo!!! Na osnovu vashe IP adrese ce odmah da provali karoseriju korisnika iste, pa vam nema onda blogovanja vishe od jedne minute po godini starosti! Zao mi je ali ...

:))))

Mada kad bolje razmislim, opet cete vi imati vishe minuta na raspolaganju od mene ... hm, nije ni to fer!?!?


Tako vam je to sa

Tako vam je to sa gerontokratijom!!!


Gospodjo

i to nije fer. Mislim na tu vashu gerontokratiju. Terate me da konsultujem "Das Fremdwörterlexikon" (rechnik stranih rechi i izraza - posedujem ga samo na nemachkom). Sto znachi da moram da ustanem i proshetam do regala ...

:)


exercise! exercise!

exercise! exercise!


Oprostite

ako malo kasnim sa odgovorima, ali moram da vam neshto priznam i po cenu da se razocharate: ja upravo reshila da pratim Eurovision Song Contest, eto ...

:)


Ma i ja bih gledala

Ma i ja bih gledala evroviziju ali ne mogu da se ukacim na rts video-stream: kaze pun mu kapacitet (a htela da vidim ima li skupstinskog prenosa). Odoh na onaj drugi blog, mozda neko nesto javi o toku obe stvari.Pleased to meet you edi-va!


Sleepless

the pleasure is all mine!

:)


Jasna molim te nemoj

da umanjujes.

Quote:
pa ne vidim zašto bi se uznemiravali oko jedne kašikare koja uopšte nije na njihovom prozoru.

Nije jedna nego dve od kojih je jedna eksplodirala.

Ovo je veoma vazno.

Ako je ludak ostavio (on bi je bacio i pobegao) bombu na prozor sigurno ne bi ostavio obe na istom jer to nije dovoljno ludacki.

Inace ludaci bacaju a onaj ko se razume u oruzje predpostavljam da ih ostavlja jer zna koliko ima vremena da se udalji i da ne bude vidjen u trenutku kada eksplodiraju.


Momire,

u pravu si. Dve, naravno, dve razornije od običnih.

pozz

J.


mozda i nije tako

Quote:
Inace ludaci bacaju a onaj ko se razume u oruzje predpostavljam da ih ostavlja jer zna koliko ima vremena da se udalji i da ne bude vidjen u trenutku kada eksplodiraju.

svako ko je bio u vojsci zna koliko treba kasikari da eksplodira, a pametan ako je odlucio da ubije nekoga ubacice bombu u prostoriju, a nece je ostaviti na prozoru.

p.s.
da me ne bi pogresno razumeli to sto je neko ostavio bombu na prozoru d.a. po meni je katastrofa, a onaj ko je to uradio treba da zavrsi na bar 25 god. robije


Hag,

Hag, ljudima je potpuno jasno da su sve pojave i licnosti sto si nabrojala, u stvari delo ili deo sluzbi. To vise nije nikakva tajna u Srbiji i svi to znaju.

Radi se zapravo o jednom sistemu koji i ne haje sto radi nezakonito. Pozivanje na odgovornost odredjenog ministra i zahtev za njegovu smenu ne vodi nicemu, bez obzira sto mu je krivica dokazana - jednostavno iz Vlade ga niko nece pozvati na odgovornost i smeniti. Pa i zasto bi, oni sve to zajedno i dogovaraju, deo su jednog te istog sistema - udbaskog sistema. Oni mogu da rade sta hoce, moze im se.

Ljudi vide sve, ali ne mogu sami od sebe da se bune, mora neko da ih organizuje, mora da postoji neka politicka organizacija (stranka ili pokret) koja ce u programu biti definisana kao protivnik ovakvog sistema. Zato i nema masovnosti, skupi se po dvadesetak ljudi tu i tamo.

Sto se tice peticije koju smo potpisali za Dejana, ja mislim da odziv uopste nije mali, s obzirom da je ta peticija potpisana samo od B92 blog posetioca. Da se islo i na prikupljanje potpisa na ulici, kada je to bilo aktuelno, sigurno bi bio daleko veci odziv.

Da rezimiram, Srbija zapravo i nema trenutno opoziciju ovom udbaskom sistemu, iako je nezadovoljstvo naroda ogromno. Nema, jer ne postoji opoziciona stranka koja se bori protiv ovog udbaskog sistema - koja se zalaze za ukidanje ovog sistema i uvodjenje demokratije.


bravo kamichak

bas smo saterali Jocica u cosak: ministre, black_angel i **azdaja** su se potpisali na peticiji, MORATE da nam kazete sta se desava!


...

"Na srpskim liderima i narodu je da odluče da li žele da se vrate u nacionalistickcu prošlost i izolaciju ili žele da imaju prosperitetnu budućnost. Mi Srbiji nudimo evropsku budućnost, kao i socijalni i ekonomski napredak, ako Srbi imaju hrabrost da donesu odluke koje potvrđuju njihovu evropsku orijentaciju"

ovime je sve recheno.


Ko je obrisao kamicka?

Ko je obrisao kamicka?


gothsa

volela bih da je sama sebe, jer bi u protivnom bilo odvec strasno!
Mada mi se ni to ne svidja.


Nova sam na VIP blogu

a ne ulazim u svadje i pored toga ne pamtim bas dugo komentare. Kamicak je bio nepristojan ali mislim da nije dobro ni psovati nekog.Uvek se moze naci naci prava rec.


kamichak ...

kamichak nije tu da bi vam se svidela -
vi treba neshto da nauchite !

... spada u grupu najpromucurnijih blogera, chija oshtroumnost ni jednom do sada nije ustuknula pred kakvom notornom gluposhcu, nepravdom ili manjkom ukusa koji se ovde ne bash retko rasprodaju: guzve su u takvim prilikama obichno najvece , i po cenu da joj se nekoliko b92 blog-gangova okachi na vrat, ona upada u sred srede, u kutak za sporni trenutak i kaze. "ljudi, roba je sranje!" naravno da ce se onda prodavci, kao i kupci (pa chak i oni josh potencijalni, dakle koji se josh nisu razotkrili) i nogama i rukama baciti na nju.

(nemoj da bi neko (po)mislio da ja kamichak privatno poznajem ili sl.
jednostavno naslucujem vrle motive njenog povremenog obracanja)


Ne znam, ali vidim da je

Ne znam, ali vidim da je obrisano.


...

ne možeš više da udješ u svoj komentar pošto je neko postovao odgovor ispod...


...

mozda mozes moderatore da zamolis da sve obrisu? Ne bih volela da se licni kontakti koriste za urgiranje kod onih koji to mogu da rade...


...

...


...

...


Ja i ne zelim vise da udjem

Ja i ne zelim vise da udjem u svoj komentar.


Opet staklena brada

Opet su je, grešnu, banovali. I nick je stavljen na "..." :(

V.


reci da se salis?!

sta ima pogrdno u njenim izjavama da bi je banovali?! Toliko mam@@@@ pisu li pisu sve u vidu legitimnih misljenja. da ne pricam o nastupu po cevkama sve sa psovkama.


pa

rekla bih da nije jedini kandidat za banovanje
ako ništa drugo, bar da su i ostale komentare pobrisali


Nije samo ona banovana

Banovani su mnogi komentari. Ko to to radi ja pojma nemam.

Ja sam se baš danas obukla u roze, baba u roze ali nije Zvonko poneo aparat da nas ovekoveči:)))

Baba iz Haga


Jasna

i da znash mogu samo da zale shto nisu poneli aparat. Roze ti dobro stoji.


Ne znam koliko će se posle

Ne znam koliko će se posle ovih silnih uspeha (tenis, Eurosong, nova/stara Vlada uopšte čitati ovaj blog.

Ali imam neodoljivu potrebu da napišem kako se ponašaju građani Izmira na teroristički napad u svom gradu. Milion ljudi je na ulicama Izmira. MILION!


Impozantno,

Impozantno, a jel' neko organizovao demonstracije, ili su ljudi izasli onako - spontano?


2 Razredna

hvala na slikama, samo tako nastavi.
2 svi-jelte bre, jel bilo skupa kod CSM-a?
Nek neko da neki raport.
Poz svima.


Uroše,

ako me budeš zvao razredna, ja ću tebe Oliver Antić.

Hag


Utisak (uložak?) nedelje

Večeras je četvrti predlog za utisak nedelje bila pobeda Marije Šerifović, znači nešto što se desilo u noći subotu na nedelju. Podmetanje bombe na prozor Dejana Anastasijevića se desilo u noći petak na subotu, ali nije ušlo među predloge zato što je, zaboga, takav koncept emisije, konkurišu samo događaji do petka da bi bilo vremena za pripremu emisije, bla-bla-bla... Ovim je OB jasno pokazala da može da prekrši i sopstvena pravila ako misli da neki događaj to zaslužuje, ali da podmetanje bombe na prozor njenog kolege (mogu li oni uopšte posle svega da budu kolege?) nije takav događaj. Ne znam za vas, ja mogu samo da kažem: Fuj!!!

Zoran


Srbi bi ponovo mogli da uče

Srbi bi ponovo mogli da uče od Turaka.

Hag


Pre bi srbijanski politicari

Pre bi srbijanski politicari mogli da uce od turskih politicara. Ovi ljudi koji su izasli na demonstracije, sigurno veruju politicarima koji su ih pozvali da demonstriraju.

Kada bi nase lazne demokrate i lazni naslednici Djindjica pokusali da organizuju nesto slicno, ne bi doslo ni sto ljudi. Nije narod blesav - vide ljudi dobro sta se radi.

Kakvi crni naslednici Djindjica - to sve udbaski sljam i olos!


Greska,nase lazne demokrate

Greska,nase lazne demokrate i lazni naslednici Djindjica,su trenutno vlast i nemaju razloga da bilo sta tog tipa organizuju.

Ne treba narodu niko da kaze "hej zivite lose,izadjite i bunite se,ovo je vasa drzava,vas zivot..."


da je djindjic ziv,

onda bi ovde neki i njega proglasali za udbasa.


Ima vremena,kada se izlizu

Ima vremena,kada se izlizu ostale stvari sa spiska,tipa mafijas,kriminalac,strani placenik i sta sve,sto su polu ljudi polu hijene smislile,docice i to na red.


Bravo

Jasna!


Fuj x2

Vec godinama pokushavam da pronadjem pravo ime za to i, onda, naidje znesic i da smisao svemu tome - Ulozzak nedelje.


gradjanska incijativa se pretvorila u komunisticku?

Vidim da na ovom blogu nestaju mnogi postovi kojima je jedina mana sto izrazavaju DRUGACIJE misljenje i poticu od "politicki nepodobnih" blogera.

Nestali su i postovi u kojima sam se ja kriticki osvrnuo na rad moderatora. Ne znam ko je odgovoran za to, da li inicijatori protesta poznati pod nickom Terorizam ili moderatori/urednici bloga??? Ko god da je u pitanju rezultat je isti: krsenje osnovnog prava na slobodu izrazavanja misli. Ovakvu uredjivacku politiku je imala samo TV-Bastilja na vrhuncu Miloseviceve vlasti!!!

ps. Da se razumemo: ja sam i sam predlagao i zalagao se dosada za brisanje pojedinih postova koji su predstavljali grubo krsenje pravila bloga, sejanje mrznje, uvreda i slicno. Ali brisanje postova koji (bez uvreda) iznose kriticko misljenje o inicijativi i/ili sajtu je NEDOPUSTIVO u svakoj sredini koja pretenduje da bude demokratska. SRAMOTA!