Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Protest protiv samovolje Sulejmana Ugljanina

Solidarnost sa Aidom Ćorović

Na vest da je predsednik opštine Novi Pazar, Sulejman Ugljanin, lično zabranio da Aida Ćorović uđe u zgradu opštine Novi Pazar postavljamo pitanja:Da li je zgrada opštine privatna imovina Sulejmana Ugljanina ili mu je Vojislav Koštunica dao da upravlja njome kao privatnim posedom?
Ko mu je dao pravo da građankama zabranjuje osnovno ljudsko pravo pravo na slobodno kretanje – ili je to pravo dobijeno kao nagrada za lojalnost i poslušnost Vojislavu Koštunici?
Da li Sulejmanu Ugljaninu legalizam Vojislava Koštunice služi za sprovođenje najbrutalnijih patrijarhalnih metoda?
Da li će Sulejman Ugljanin dozvoliti da u njegovu zgradu opštine uđu ženekoje ne ispunjavaju njegove kriterijume političke korektnosti, pa čak i kodeks odevanja?
I ovaj primer pokazuje da se Vojislav Koštunica u svom legalizmu služi najbrutalnijim patrijarhalnim metodama preko instrumenata: Velje, Bidže, Palme, Sulje...
I Sulji, i Palmi, i Velji, i Bidži kao proverenim patrijarhalnim domaćinima, najviše smetaju emancipovane demokratske građanke.
Patrijarhalna menažerija u likovima Velje, Palme, Sulje, Bidže, treba da znaju da su samo službenici plaćeni našim novcem i da mi imamo pravo i obavezu da im damo otkaz kada ne odgovaraju radnim zadacima, kada ne zadovoljavaju potrebe građanki i građana.
Izražavamo solidarnost i podršku Aidi Ćorović, aktivistkinji civilnog društva u Srbiji, hrabroj građanki koja se suprotstavlja patrijarhalcima najpre „svojima“ a onda i svima ostalima“.
Zahtevamo da nadležni organi preispitaju slučaj Sulejmana Ugljanina i da isti snosi odgovornost za svoje postupke.

U Beogradu, 13. maj 2007. Žene u crnom, Beograd


Nakotila se bagra, a sad se

Nakotila se bagra, a sad se i osilila, otkako je 'formirana vlada'.


tako je, bas se vidi golim

tako je, bas se vidi golim okm na svim nivoima
vlada nasilja


O zemljo otvori se!!!

Ide mi ono pitanje po navici....pa jel moguce....a znam da jeste moguce....
Hoce li neko da upali svetlo vec jedanput!
Mizerija !


sad ih ne treba pustiti ni

sad ih ne treba pustiti ni za ic
na sve moramoda reagujemo neprekidno
zato sto misle da batinama i batinasima mogu da nam uteraju strah i poslusnost u kosti
bas patrijarhalno


Podrška za Aidu & ŽUC!

Quote:
Hoće li neko da upali svetlo vec jedanput!

Draga Dano, već se nekoliko puta ispostavljalo da je svetlo na kraju tunela bio - voz. I mi se, tako pregaženi, sad vučemo okolo i sve se nadamo da će neko umesto nas napraviti - KRITIČNU MASU?!

Alo, ljudi, probudite se! Ima da se radi!


izvinjavam se sto cu ovak

izvinjavam se sto cu ovaj komentar ovde staviti, ali kad se govori o nasilju zaprepastio sam se informacijom da je tuzlak ilija jurisic u ovih nekoliko dana uhapsen u beogradu. ambasador bosne i hercegovine u beogradu je pokusao da stupi u kontakt sa ilijom, ali srpska policija to nije dozvolila.
je li to i u srbiji postoji guantanamo?


guatanamo

Dragi Tuzlanac , jos ne , jos ne postoji , ali kako je krenulo mozda uskoro, samo da ulica progovori ( vec jeste u slucaju novinara Anastasijevica). Plasim se da je to pocetak i finalna faza srpskog ludila.


Tuzlak

brines za ratne zlocince. Da niste zajedno bili u akciji napada na kolonu?


bas bagra i bagrina

bas bagra i bagrina bagra.....


Potpisujem Zoxove reci. Uz

Potpisujem Zoxove reci. Uz solidarnost sa Aidom Corovic.


Eh!

Ti "kvislinzi" uvek nadju zajedniccki jezik :(


jezik straha i nasilja

jezik straha i nasilja


Naravno..

...podrshka!


ja ne znam vise

kako se ovo leci....to se u narodu zvalo skidanje strasnjice ...
Da nadjemo neku babu sto zna zanat pa da nam gasi zar i topi olovo...al mozda je tako sve i pocelo.....ugljenisali smo se...uveljili...ukostunili..useseljili....


ma Dano

samo cool
nismo mi postali takvi nego oni postali glasni i nasilni
poznat batinaski metod kroz istoriju i ne samo nasu


Žalosno je da Koštunica

Žalosno je da Koštunica podržava Ugljanina koji je bio osvedočeni ekstremista i da mu je praktično kao ministru bez portfelja poverio N.Pazar,Sjenicu i Tutin da njima upravlja.Ljajić je svakako bolji i razumniji partner od Ugljanina.
To je jedna od najvećih grešaka DSS-a pored koalicije sa Palmom koji je za svaki metar asfalta izveo televiziju da to zabeleži.
Podrška raznim lokalnim kabadahijama može ugroziti bilo kakvu politiku na republičkom nivou jer možemo donositi ovakve ili onakve zakone,ali je važna njihova primena na terenu.
Nadam se da će u novoj vladi,sa više različitih stranaka u koaliciji doći do podele vlasti i međusobne kontrole stranaka i da će ovakvi lokalni izgrednici ostati bez podrške bilo koga iz Beograda.
Lokalni moćnici,kao što je Palma verovatno i Ugljanin kontrolišu lokalne medije koji vrše strahovitu propagandu za njihov račun.
Ja imam prilku da hvatam signal TV Palmu plus,i to je ruglo od medija gde se vrše direktni prenosi asfaltiranja nekih sokaka u Jagodini a u pauzama gostuje neki tarot mag koji proriče sudbinu nesrećnicima koji se javljaju i plaćaju papreno za svaki minut.


Ravnoteza...

"Nadam se da će u novoj vladi,sa više različitih stranaka u koaliciji doći do podele vlasti i međusobne kontrole stranaka i da će ovakvi lokalni izgrednici ostati bez podrške bilo koga iz Beograda."

Ne znam kako se to kaze na nasem, ali njemacki jezik za ovaj oblik medjusobne kontrole koristi izraz DAS GLEICHGEWICHT DES SCHRECKENS.


pandurske metode vladanja drzavom

Quote:
Žalosno je da Koštunica podržava Ugljanina koji je bio osvedočeni ekstremista i da mu je praktično kao ministru bez portfelja poverio N.Pazar,Sjenicu i Tutin da njima upravlja.Ljajić je svakako bolji i razumniji partner od Ugljanina.

Kostunicina Sribja (brrrr) funkcionise po principu- zavadi pa vladaj. Mrznja prema manjinama je pritajena ali velika. Ljajic nudi razgovor i ruku tj. dijalog. A kome to izz dss treba?!( Uz pomirenje ide i odgovornost, jer nikad nije samo jedna strana kriva.)
Zasto da ih interusuju prava zena i bilo koja druga, kad to po njima nije njihov srpski narod. Tretman kao sa Kosovom.
Oni a ni srpska vecina nista ne naucise iz Istorije.

EDIT: sve smo probali samo ne ljubav


Quote: Kostunicina Sribja

Quote:

Kostunicina Sribja (brrrr) funkcionise po principu- zavadi pa vladaj. Mrznja prema manjinama je pritajena ali velika. Ljajic nudi razgovor i ruku tj. dijalog. A kome to izz dss treba?!( Uz pomirenje ide i odgovornost, jer nikad nije samo jedna strana kriva.)
Zasto da ih interusuju prava zena i bilo koja druga, kad to po njima nije njihov srpski narod. Tretman kao sa Kosovom.
Oni a ni srpska vecina nista ne naucise iz Istorije.

EDIT: sve smo probali samo ne ljubav


Koštunica je po inerciji prihvatio Ugljanina jer je smatrao da on predstavlja većinu jedne manjinske zajednice.Ugljanin ima većinu i to treba respektovati jer je njegova stranka ubedljivo pobedila Ljajića u N.Pazaru.Zbog toga je njegova stranka legitimni partner centralnih vlasti u Beogradu.Jedno partnerstvo lokalne samouprave i Republike,se ne ostvaruje samo podilaženjem svim aktima lokalnih lidera bez obzira kako su nepravilni i nezakoniti.Deo tog partnerstva je i udaranje "packi" lokalnim vlastima kada prekrše zakon bez obzira da li su politički saveznici ili ne stranke na vlasti.Tu mora da ima i malo ljubavi ali i malo kažnjavanja jer se mora znati ko je gazda u jednoj državi a to su uvek centralne vlasti a ne opštine.


Preciznije,

zalosno je sto su likovi kao sto je Ugljanin tokom devedesetih proglaseni za demokrate samo zato sto su protiv Milosevica, ili su pripadnici manjina (ili oba). Ugljaninu su dosad SVI (sem mozda radikala) u nekom trenutku bili partneri, sto ga je sve vreme formalno cinilo demokratskim..
Da je Ugljanin Srbin, najbolje sto bi neko mogao da kaze za njega je da je priblizan Velji. Dok, da je Ljajic Srbin, bio bi rame uz rame sa Tadicem, ako ne i iznad.. sacuvaj me Boze ljudi kojima je pripadnost naciji glavni kvalitet..


ali to je siguran znak da

ali to je siguran znak da gube tlo pod nogama


Vraćanje u prošlost se

Vraćanje u prošlost se nastavlja. Pratimo pacove- kad krenu bjezati sa broda,pratimo ih u stopu. Ili su naši već zbrisali? Šta sad još treba očekivati- spaljivanje vještica? Glas protiv Ugljanina i sličnih!!!Ne dajmo da nas vraćaju u mrak srednjeg veka


Just a girl,

Nismo uspeli pozdraviti se nakon izlaska iz "SSanse" :)


Sorry!!

Mozda se sledece subote vidimo ponovo( ovo " mozda" je ako policija postane azurnija,mada sumnjam da ce se to desiti:(
Pozdrav:)
U svakom slucaju- "vidimo" se na blogu:)


Izvini, takodje.

"Vidimo" se :)


To dok se ne skupi kriticna

To dok se ne skupi kriticna masa na ulici da otera svu tu bagru i sljam koja nam je na vlasti, nema sta da pricamo.
A vazno je i edukovati slabo obrazovane mase. To se radi na ulici, u samoposluzi, na pijaci...
Nekada je davno (pedesetih godina proslog veka) u beogradskim tramvajima pisalo "Ne pljuj po podu".

U skolama bi valjalo uvesti predmet o urbanom ponasanju i prilagodjavanju na isto.

Sta reci, ta deca, a sada odrasli bez porodicnog i urednog skolskog vaspitanja, sada se tako ponasaju.


Kritična masa...

... se neće stvoriti sama od sebe. U Pazaru je narod toliko izložen uticaju strogo kontrolisanih medija i nekim još perfidnijim mehanizmima, da nema nikakve šanse da dođe do nekakvog samoosvešćenja.

To me sve jako podseća na stanje u Srbiji krajem devedesetih, jeza me od toga hvata svakodnevno. Tehnika obmane je potpuno ista sa minimalnim korekcijama upriličenim lokalnim specifičnostima.

No, kažu da nada umire poslednja...


aida...

...nije im ni prvi ni poslednji put...
Danas će SU biti zvanično pitan o svojoj "odluci", pa javljam da li mi je i šta odgovorio.
Inače, njegova stranka ima poslanike u skupštini. Bajram Omeragić i Esad Džudžević.
Na web-strani skupštine su njihove zvanične e-mail adrese.

Narodna skupština Srbije

Bajram Omeragić

Esad Džudžević

Možete i vi drugi da ih pitate, oni su uvek tvrdili da se razumeju u ljudska prava.


...

"I Sulji, i Palmi, i Velji, i Bidži kao proverenim patrijarhalnim domaćinima, najviše smetaju emancipovane demokratske građanke."

tako izgleda na prvi pogled, jer ovi dripci javno iskazuju svoje averzije nishchih duhom prema raznim zenama koje se bore za jednu bolju Srbiju, a protiv represije gorepomenutih seljachina.
zashto oni svoj odboj iskazuju javno uglavnom prema suvislim zenama? zato shto im se moze- zato shto misle, i to je delimichno tachno, da time nece povrediti nichija ubedjenja, i zato shto znaju da njihovi potencijalni glasachi razmishalju upravo kao i oni: "shta ima tamo neka nedojebbana zenturacaha da se peca u politiku ? more..."

dakle, radi se o problemu na drushtvenom nivou, shto je valjda i tako svim razumnim ljudima vec duuuugo jasno- vec nekih 250. godina.


I potrajaće

još dugo, dugo. :)


Problem je malo tezi

Gospodjo Tesanović,

Naprije da se pridružim protestu protivu ponašanja S.Ugljanina i da pružim podršku Aidi Ćorović.
Htio bih da vas upozorim da je ovdje problem nesto složeniji.
Ne radi se ovdje samo o odnosu prema ženama i o konzervativizmu (koji stoji).
Napadi na Aidu su se mogli očekivati poslije njene izjave u skorašnjoj emisiji TV B92. Ona je tada hrabro izgovorila neke odavno poznate istine koje samo lebde na usnama gradjana Novog Pazara a koje većina ne smije da izgovori i to jano priznaje.
Nekoga je prozvala a neki su se prepoznali sami.
Ima li koji muškarac u Novom Pazaru koji nosi pantalone a koji će smeti da se potpiše ispod onoga što je Aida rekla. Moj potpis imate odmah ali ja ne živim u N.P.

Objavite i ovdje na blogu cijelu njenu izjavu .
Javno prozivam novinarku TV B92 koja je pravila tu emisiju da hoću da popričam malo sa njom o svemu onome što je ona tada snimala.
Neko je imao plan da na prethodne tamošnje dogadjaje stavi privremenu tačku ali im je Aida pokvarila planove.

Još jednom pozdrav vama i Aidi Ćorović.


Tuzlak

brines za ratne zlocince? Da niste zajedno bili u akciji napadna na kolonu?


Sva podrska

Sva podrska Aidi,naravno.
Nije samo Aida u pitanju, dva puta mi se desilo nesto slicno.Dok sam radila za jednu humanitarnu organizaciju koja je u NP ulozila preko 1.5 miliona EUR, imala sam vise puta prilike da budem isterana iz zgrade i pored toga sto sam imala uredno zakazan sastanak, zato sto obezbedjenje nedodirljivog svemoguceg SU procenjuje da nisam politicki podobna, a jednom je cak jedan od siledzija pokusao i da me udari.
A o prijemu u kabinet, pretresu, oduzimanju mobilnih, o tome treba napisati poseban blog.
Znaci, svi za koje smatraju da i trenutak moze postojati drugi vladar osim njega, i koji ne ljube tlo kojim on hoda, su izdajice, nevernici,losi ljudi.
Inace, juce dobih informaciju da je preporuka SDA da se cita Politika i gleda RTS, jer je B92 televizija koju "drze" gay lobi i Jevreji,...


Solidarnost

Solidarnost i moja puna podrška Aidi.


Izrazavam moju punu

Izrazavam moju punu solidarnost sa Aidom.
A vama Jasmina hvala sto ste postavili ovu temu. Ujedno molim ostale ucesnike u diskusiji da se ne rasplinjujemo u sirinu problema posto je tema prije svega Aida. Hvala.

Lahor Krtolica


Podrska Aidi...

Ugljanin je tamo slican Seselju dok je bio u Zemunu. Eto, cak je Bosnjacki nacionalista nasao jezik sa SRBskim fasistima ciji je poglavica Kostunica. Nasla krpa zakrpu. Ali, Sandzaku treba dati nezavisnost i treba ukinuti ono ruglo od republike SRBske, pa bi medju Bosnjacima lako preovladala i neka normalna opcija. Ne sumnjam, dovesce to sve NATO uskoro u red jer vide ljudi da ne mozemo sami da pobedimo fasiste i rusomanijake...


...

sandzaku dati nezavisnost od cega?


Od Srbije

naravno!


brate mili

da li je postalo nemoguce vise ijedan blog na b92 procitati da ne slede te vec bajate price o srpskom fasizmu, republici srpskoj koje do besmisla obesmisljavaju ono o cemu se na blogu diskutuje?


Upala sam k'o dzambas

nit znam ko je Aida nit ko je Sulejman, ni o cemu se uopste radi tj. zasto je Aida zelela da penetrira u opstinu i gde kako i zasto tu Sulejman figurira.
Ali, odlicna si zena BRE Jasmina, guras, teras, ne mrzi te.
Svaka ti cast.
Ozbiljna si zena.

Olga


Hvala zeno Olga ali da vidis

Hvala zeno Olga
ali da vidis tek nase aktivistkinje kako guraju
znas ZUC je najjaci na ulicama
to zaista valja videti i doziveti
mnogi blogeri ne bi komentarisali o besmislenosti akcija ZUC-a da samo jednom vide neku uzivo


Gospodjo/ice

Tesanovic, moj komentar nije bio upucen vama i aktivnostima vaseg udruzenja vec komentatorima koji upravo te vase ispravne, legitimne, ljudske, pravne, kako god hocete, napore da se u Srbiji nesto promeni i pokrene svesno ili nesvesno urusavaju time sto umesto da progovore sta pametno o tiraniji patrijarhata, obesnosti politicara ili unapredjenju gradjanskog drustva imaju jedino da izjave da zbog doticnog incidenta treba oteti sandzak od srbije i pripojiti ga bosni, znajuci da ce tu krenuti lavina negativnih odgovora a o temi se nece voditi ni reci. Ja sam svojim odgovorom hteo na takvo nesto da upozorim.
Vama svaka cast i bezrezervno podrzavam ovu akciju i da sam u bg-u, pridruzio bih joj se.


slazem se sa metastazom

u ovom komentaru. "Razvod" koji neki zagovaraju nista nama ne objasnjava, sem sto ovaj narod jos vise izopcuje od drugih.
Sandzak je dobra prilika da Srbija krene civilizovanim putem i nauci da prestane da spletkari i ubija.


Podrska Aidi Corovic! Nemam

Podrska Aidi Corovic!
Nemam nista protiv zena pokrivenih iz verskih razloga, ali imam jako protiv onih koji ukidaju slobodu izbora drugima, koje ne zele da nose hidzab.
Sloboda izbora za sve!