Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Ocekivanje nove prognoze

15.05.2007 Poslao sam tim do pocetka fiksnih uzadi na Severnom sedlu. Nema lezanja preko 6000m. Niko ne zna koliko cemo cekati ovde povoljno vreme, pa nam je lagana fizicka aktivnost potrebna kao hrana koju jedemo svaki dan. Vremenske prilike se u toku dana promene nekoliko puta. I pored sve ove neizvesnosti atmosfera u ekipi je vise nego dobra. Smeh je najbolja odbrana od svih muka. Idemo dalje...     Vodja ekspedicije Dragan Jacimovic

 

Ljubaznoscu gospodina Radic Ranka - Serpe koji je napravio ovaj klip, imate mogucnost da vidite kompletan smer uspona sa severne strane.

Klip mozete preuzeti ovde:

http://www.serbia-everest2007.com/webvideo/everest-google-earth.mpg


Samo napred...

...i zelim vam mirnije vremenske prilike!


Marija

se popela na vrh Evrope u pevanju i muzici, ajde vi polako i sigurno se popnite na taj Everest i zurite polako:) samo nemojte da padnete:)))

Nije bitna ta nasa zastava tamo koliko je mi je bitno meni licno da ne saznam da ste zalutali ili se ne dao Bog nesto desilo sto ne bi trebalo. Polako i sigurno i bez egoizama...
to nam ne treba. Nemojte zbog toga da se penjete:)))

E da, da ne bude posle da Vam je penjanje na Vrh Sveta zlonamerno protumaceno, setite se da je ovde buru diglo to nasumicno podizanje tri prsta, kao nekakav super-delikt, pa ono ako moze, napravite fotke za javnost i fotke za nas druge kojima to ne smeta:)))


Blago vama,

a kod nas ponovo stara prognoza :)
I upašite donje majice. Ne bi bilo loše i šlofjanke da obučete.

qq-lele, što vam je staza, živa sam se smrzla...em vrlo nizbrdački...sve u svemu, k'o reklama za skijanje u Mordoru.


Samo hrabro

Uvek sam se pitao
Sta je to u ljudskom rodu, sto ga tera prema svodu :-)
Ne morate nigde da zurite, iako su nestrpljivi oni koji jedva cekaju da se okite vasim uspehom.
Bravo junacine!
P.S. poslusajte Jelicin savet za majice. Ja ovde dobro znam sta je studen sa faktorom vetra.


Ne samo

da sam se smrzla kao i Jelica, vec sam se i uplashila ... Ovo je jako, jako i jako opasno. Mislim, bila sam ja toga (kao) sve vreme svesna, ali sad videvshi vash cilj iz ove ptichije perspektive ... Ne znam, ali znam samo da ste uistinu i odista hrabri. Kako god i sta god da bude, ne rizikujte previshe i ne zaboravite da vas vashi najdrazi zeljno i nestrpljivo ochekuju nazad.

Take care of each other! Good luck!


"Vodja karavana srece odrpance:

"Vodja karavana srece odrpance: "Ko ste vi prljavi zarasli u brade sto prepreciste nam put?". Mi smo hodocasnici gospodine, uvek idemo malo dalje, može biti iza one poslednje planine ovicene snegom, preko onog uzburkanog i sumpornog mora".