Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Od klozetske četke, preko plišanog mede do pornića

Kada im je omiljena igračka bila četka za klozet mislio sam da gore ne može da bude. Mali još ne zna ni kako se zove, ali ga nešto vuče ka usranoj četki. Kupiš mu istu takvu ali ganc novu, sterilnu - ne, to ga ne zanima, on bi onu korišćenu, da njom mlatara po kući.

Negde u to doba u našim životima pojavila se i figura „Neophodnog Mede“. Bez te plišane kreature nikako nije moglo da se spava. Neophodni Meda je imao običaj da se zaturi u nezgodno doba, baš kad je vreme za povečerje, a pošto uspavljivanja bez njega nije moglo biti umeli smo da provedemo i po sat vremena tražeći ga. Tek naknadno sam shvatio da ga je mali prepredenjak sakrivao da bi imao izgovor da ne ode na spavanje na vreme. „Neophodni Meda“ je iz naših života nestao tako što je nenamerno ostavljen u taksiju u Atini. Osećao sam se kao da sam rođeno dete izgubio. Takav nas je strah uhvatio da nam dete nikada više neće zaspati da smo, umesto da obilazmo Akropolje, išli u centralnu policiju da prijavimo Medin nestanak. Čudom su nam se čudili grčki panduri.

U nekom trenutku nastupi faza zvana „zakucavanje za ekran“. Probude se sinovi vikendom u cik zore, pa sednu da gledaju crtane. Ne trepću. Da ih na silu ne odlepiš od ekrana ostali bi tu dok ne dehidriraju i ne onesveste se od gladi. Jednom prilikom ustanem, vrata ka avliji širom otvorena a u dnevnoj sobi njih trojica (?!?): dva sina hipnotisana televizijom i jedan simpatični nepoznati čika u beloj košulji i s kravatom ih posmatra s leđa i pokušava da privuče njihovu pažnju. Jehovin svedok! Nisu ni primetili da je ušao, toliko je dobar crtani film bio. Njima ništa nisam rekao. Propagatoru ispravne vere je malo falilo da dobije batine.

Onda u jednom momentu shvatiš: bolje i zdravije bi bilo da se igraju u prirodi. Zato im nabaviš kera. Džabe. Više se ti igraš s psom nego oni. Oni ga samo ljubakaju, onako prljavog, samo da bi te nervirali. Uopšte sve rade isključivo ne bi li te raspametili. Kuče ih posebno zanima kada ima krpelje, da biste se igrali skidanja parazita. To se, naravno, igra samo u društvu s ocem. Od igara sa prirodom najupečatljivija horor epizoda je bila ona kada su mi u spavaću sobu doneli ježića. Crknutog. Toliko se već bio naduo od truljenja da je ličio na one bodljikave tropske ribe što se napumpaju da uplaše neprijatelja. A kako je to tek smrdelo!

Onda nastupi period elektronskih igračaka – plejstejšna, gajmbojeva i sličnih naprava. I kad ne igraš s njima, hoćeš naprosto da poludiš od zavijanja tih čuda.

Kada primetiš da ti je računar zauzet od jutra do sutra shvatiš da su otkrili kompjuterske igre. Nema ti druge: prepustiš im svoj stari PC a sebi kupiš novi. Ali u trenutku kada novi uđe u kuću ispostavi se da tvoj stari kompjuter više nije dovoljno dobar – odnosno da odjednom ne poseduje sve tehničke karakteristike i elemente  neophodne za igranje. Stoga, posle kraćeg uveravanja novi računar ipak pripadne njima a ti, koji kompjuter ionako koristiš samo za kucanje, dobiješ natrag svoj stari, izakani. A onda ni to nije dovoljno, svaki bi hteo svoj sopstveni pošto ne mogu da se dogovore oko rasporeda igranja. Pitaš: „Šta će čoveku od šest i po godina lični kompjuter?" Tu nisam popustio.

Ima tu i drugih ozbiljnih troškova. Muškom detetu kupiš neke posebne, ortopedske, za pravilan razvoj stopala, koštaju više nego tvoje a on ih za nedelju dana pocepa. Kako mu to pođe za rukom, nemam pojma.

Jedna od faza koja povremeno dođe i ode je faza društvenih igara. Prvo „Ne ljuti se, čoveče“. U nadi da ćeš se tako ratoslijati bede i da više nećeš morati svaki dan da provodiš sate bacajući kockice kupiš im monopol; sećaš se da je to bila baš zabavna igra. No, sećanje vara. Kako je tek to dosadno!! Danima, nedeljama, kupuješ i prodaješ nekakve fiktivna nekretnine, i na kraju niko i ne pobedi niti ko izgubi.

Onda ih deda preko leta naučio da igraju šah. To je makar igra koja razvija mozak. No nemam ja ni dedino strpljenje a bogami ne znam baš ni da igram. Znam da pomeram figure i to bi bilo to. Počnemo partiju - ja protiv njih dvojice. Ja zabušavam: malo igram, malo gleduckam TV, kad u zlo doba shvatim da gubim. Uozbiljim se ali prekasno – matiran sam. Kažu sinovi: „Gledao si Tv! Nisi bio koncentrisan, da jesi ne bi ovako pacerski izgubio.“ Poverujem im: „OK, ajde još jednu partiju.“ Skoncentrišem se ja tu ozbiljno, borim se i kada sam se najmanje nadao - mat. Izgubih. „Opet si nas pustio da pobedimo“, kažu. Kako da im priznam da nisam, nego da sam glup i da me dete od 10 godina pobedilo?

Poslednja izmišljotina su nekakvi pejtnbol pištolji. E tu sam se bio baš zainatio. Nema šanse da vam to kupim i tačka! Kupiće od svoje love, kažu on. Nema šanse, ponavljam, nije pitanje para već principa - ja ne vidim razlog da deca nose kubure. Pregovori su bili dugi i mučni. Majka se izvukla na foru: „To su muške stvari, to vi sa ocem raspravite“. Nedeljama sam se tvrdoglavo odupirao. Oni su iz rukava izvukli sve moguće argumente: Rečeno mi je da sam hipik, sumnjalo se da sam potajno član nekakve pacifističke sekte, žalili su se da sam zakazao u jedinoj stvari koja se očekuje od jednog srpskog oca – a to je da bude ljubitelj ličnog naoružanja te da sam bruka srpskog roda, stariji sin mi je citirao neku američku seriju: „Ignorisao si me 12 godina, pružam ti priliku da kupiš moju ljubav“. Ništa nije upalilo. Tek kada su mi sinoć doneli odštampan elaborat o bezopasnosti tih nekih pištolja shvatio sam koliko im to znači. Pristao sam uz obećanje ili bolje reći zakletvu – „Jedno je sigurno, ako mi ikada budete tražili motor, nema šanse.“ Tako sam rekao i naručio tri dečije utoke i tri para zaštitnih cvikere na netu. Po jedan za njih dvojicu i jedan za mene, da možemo da ratujemo.

Priznajem, jedva čekam da počnu da gledaju porniće. U toj igri meni mesta nikako ne može biti. Do tada, igraću se -  što se mora nije teško.


Ne žuri Dejane,

Ne žuri Dejane, jer deca traže društvo roditelja do predpubertetske faze, a posle toga beže od roditelja, što dalje. Biće Ti žao i Ti ćeš tražiti društvo Tvojih sinova, ali "drumovi će poželet Turaka, al Turaka nigde biti neće."


Eeeee...

kad se samo setim...imao moj veliki sin, kada je bio mali, medu. Zvao se Boma. Posle istog takvog imala i ćerka, zvao se Moja meda, ali ga zaboravila u zdravstvenom domu...i bila tragedija...pa prisvojila bratovog i obukla ga u haljinicu...kaže veliki sin "Boma postao transvestit". Mali sin ima medu još uvek blizu sebe, iako neće da prizna. Zove se Lepi. Ima lepu vrećastu trbu, radi i kao jastuk...a onda su došli manikiri za Barbike i one male degenerične lutke, lego kocke, sitne užas jedna...i monstrumi, koje kad presklopiš dobiješ još gore monstrume. Na svu sreću već smo polako izašli iz tih priča...sada ne mogu da ih pohvatam kad se razjure po gradu i društvenim događajima. Možda ne bi bilo loše kada bi se vratili monstrumima i glavatim lutkama.
p.s. Naš meda Lepi je prvi u porodici dobio pasoš EU. Pravi mali bordo pasoš Velike Britanije, sa slikom, pravilima, prostorima za pečate i vize...i pandur na slo-hrv granici ga i pečatirao, samo je tražio od Vuka da mu pokaže medu, da je prisutan u autu.


Da si videla

grčke pandure! Ja predlažem da pošalju poruku taksi udruženjima da je nestao meda. Oni me gledaju kao svetsko čudo.


Pa kažem mu ja

Pa kažem mu ja: bolje i usrane četke... ali Dejan žuri. Činjenica je da se socijalno , pa i roditeljsko, iskustvo za razliku od znanja, ne akumulira. Svi moramo proživiti sve, pa i činiti iste greške.


Stalno misliš

nedovoljno im pažnje poklanjaš. A posle se mislim, obojica govore srpski, a samo od mene su ga naučili. Dakle ipak sam ja tu uložio vremena i napora.
Kada je stariji u špkoli na temu "Moj najbolji drug" pisao o meni, hteo sam da se upiškim od sreće.


Bear Factory,

Najjace mede na svetu.... Bira se i odeca i sve, plus birth certificate i pasos!

:)


ma jeste, ali kad izadješ

ma jeste, ali kad izadješ iz puberteta počneš opet da se družiš sa roditeljima. lično, što sam starija, sve više vremena provodim sa mamom... samo nam uvek fali treći za preferans :(


Kad sam dobio drugog sina

moj drugar Dušan mi je rekao: "Još dva i neće morati da traže pomoć sa strane da te nose u kovčegu." Morbidno ali istinito.


božemesačuvaji...

pomerisesmesta.


Kad je reč o morbidnom

Čuo sam vic, ili šta li je već, na pijaci. Dvojica mlađih domaćina, iz okoline Beograda, za tezgama, razgovaraju:
Prvi: Znaš koje su dve najveće radosti, koje muškarac može da doživi?
Drugi: Ne znam.
Prvi: Prva je kad ti se rodi sin.
Drugi: A druga?
Prvi: A druga je kad ti umre otac.

Šumadija li je, stara Grčka li je, jebem li ga ne znam, ali izgleda da je reč o Edipu.


kuku... vala, ja sam

kuku... vala, ja sam razmažena jedinica, a roditeljku će da nosi neko drugi, ne mogu ja da imam žuljeve po rukama... ;) ja ću samo da joj cmizdrim na sahrani i izgledam fenomenalno u crnini.

čoveče, nije ni čudo što me niko ne voli. stvarno sam odvratna.


Neces verovati, Dejane,

ali ja upravo izlazim iz radnje sa dve klozetske cetke u kesi! Ali, ne da se igram, nove su!


Nsarski,

a kojom rukom UPRAVO blogujes ;-) ?


Sad sam u internet cafeu,

a posle cu da NE blogujem sa obe ruke.


sharski slatka,

pa gde si ti juche,(bez tih chetki za klonju)?


Juce sam uglavnom proveo u letu

iznad usa-a. Internet je malo dalje odavde, pa sam bio sprecen. Moze opravdanje?
A ti? Vrati li se?


vratila

se:(


:( ?

Tako strasno? Onaj sistem - nazad u veliki prljavi grad!


ovaj je

grad veliki & shist, a onaj je da "nema razloga da budesh sam u njemu"!


uf, laknulo mi

A i dao si mi ideju za mog muža, koji brine o čistoći stana; s dvije četke istovremeno, brže je.


A znas kako sam se ja brinuo -

kupio sredstva za pranje i sad cekam speremacicu da mi pomogne (ovde je to jeftino).


mislish,

ti kupio opremu, a Rozita ce da zloupotrebi!


Zato i je jeftino,

jer je Rozita u pitanju.


Ovog puta

Carmen. 150 pezosa na dan, to je oko 10 eura - i ona sva srecna. Tuga mi je kad pomislim. Dacu joj ja pride krisom, ali ne smeju da saznaju drugi kod kojih radi, kazu razmazice se, pa ce traziti vise.


Moja Ukrajinka

na sovjetskoj sam kujni veº mesacima. to ne moze da se jede. samo uz pola litra vodke. Napisacu traktat o sovjetskoj ishani i njenom uticaju na telesnu tezinu. Topim se kao sledoled.


"Napisacu traktat o sovjetskoj ishani..."

Jedva čekam! Već mi smešno, unapred. o))))


Nisam znao

da smo kolege. How very interesiting.


Oh, darling, pa ti si onda jedni na blogu

koji to nije znao. o))) Davila koga sam stigla, malo narod i bežao, realno. Baš me čudi, to su tako zanimljive teme...

Ali sad je prošlo, hvala bogu. Još koji dan, pa ću moći i da se smejem ko normalan svet a ne više u ovim simbolima i emotikonima o))) ;))) :o))) itd.


grasak

draga moja,
dobijem ja od moje predivne drugarice jasnaz na poklon
Prvi gutljaj piva i ostala mala zadovoljstva
od Filipa Delerma.Imala je u glavi kjnigu "S.A.M.O." za mene pisanu. I skroz pogodila...ja u blazenom uzivanju citam kratke price i dodjem do price

Pomoci da se ocisti boranija

...Lako je cistiti boraniju. Pritisak palca po udubljenju mahune i ona se otvara krotka, predana. (Modesty: ?????)
neke od njih, manje zrele, pokazuju vise otpora - u tom slucaju, rez noktom kaziprsta dovoljan je da se zelena ljuspa otvori, i da se oseti vlaga cvrste mahune odmah pod ljuspicom nalik pergamentu. A zatim je dovoljan jedan prst i zrnca klizu...

MODESTY: WTF???????? BORANIJA????

I otad je ne uzeh u ruke...cekam da je narucim prevedenu na engleski ili nemacki...

Pa misliiiiiiiiiiiim stvaaaaaaaaaaarnooooooooo...

(ulete mi izvestaj sa utakmice, sto znaci da si sad vec na tasuuuu ;))

kako se ti mila boris sa svom tom nelojalnom konkurencijom dole?...ja sam se sad kad sam bila nacisto zgrozila kome je sve dozvoljeno da prevodi...moja mama pocela da zapisuje bisere jos odavno pa se smeje kad nema cemu drugom :(

obecah jasnaz da cu da pisem protestni mail izdavacu da se zalim na maltretman :(((((((( mislim da cu ipak da je procitam do kraja, da povadim bisere, pa da se raspisem...


Modesti, seceru, sad tek videh tvoj post!!

urnebesan, o grasku i prevodu! heheheheh. nisam majke mi ja prevodila, zivota mi. ja samo taj titov kuvar, a eto ni za to nisam znala da je izaslo iz stampe na eng, da mi sharski nije rekao. odradim, naplatim, zaboravim. tzv. hitman. meni na zalost retko kad i dopadne drugo sta osim strucne, pravne literature (brrrr, vec se ledi krv). a pre toga, tokom 80-tih, prevodila filmove, za tv i na festu. tako da se, jadna, u ovim lepim vodama nisam ni oprobala. a sad je vec kasno.

jer, moja nova deviza, od juce je:

NEMA VISE PREVODJENJA. OD SAD SAMO PROVODJENJE!

inace, imam utisak da se prevodi polako popravljaju. mada, ja se drzim geopoetike, oni su standardno dobri.

zapisuj bisere, nego sta, pa da nam plasiras ovde. i ja sam nekad davno pravila listu bisera kod prevoda filmova, zapisivala te titlove, ali u selidbama se to negde zaturilo... ako nadjem, okacicu! a, pazi, narod ne cita knjige nikako. ali filmove i dalje gleda milionsko gledaliste, tako da je dejstvo tv-a na jezik jos pogubnije. ja sam nekada imala tremu kako je to velika odgovornost, ti prevodi filmova... hehehe, mladost ludost. ;))))


Haaahaaa,

sovjetskoj kujni!!! Svaka cast.
Nego, dobio sam knjigu iz Bg. - "Titov kuvar". Autenticni recepti sa svecanih drzavnih gozbi (ima i borsc Breznjeva). Nista suvise egzoticno, ali prvoklasno, zaista.


Ej, tu sam knjigu prevodila na engl.

mislim da još nije izašla u engl verziji. Nemoj da bi to probao da kuvaš! Pa to je infarkt & moždani udar u najavi!!! Ni jedno jelo nema da je bez mnoooogo svinjske masti ili pola litre zejtina. Maslinovo nisu ni jednom pomenuli. Toliko. Ali, lepo opremljena, nema šta, fotke and all.


Izasla je i na engleskom

dao sam jedan takav primerak nekom drugaru. A sto jes, jes. Mozdani udar na tanjiru, lepo garniran. Pa on ti je bio za krumpir, strukle, govedinu i to.


jeste, al bar jedes k'o

jeste, al bar jedes k'o tito. :)


I ćuretina sa mlincima!

Nemoj to da zaboraviš. To, navodno, prave po Titovom receptu na Kalemegdanskoj Terasi, moram da priznam da je dobro, probala ja.


U nekim novinama..

..bio dodatak sa receptima iz te knjige....bas sam se zainteresovala za strukle ali recept uopste nije jasno definisan..kao da ima neke "rupe"...posle sam citala i druge recepte ali su mi svi bili nesto nedoreceni...Ne znam da li je i u knjizi tako ili je neki novinar nesto "prekrajao" za novine pa svi recepti ispali neupotrebljivi...


Haaahaaa,

Taj Titov kuvar imam vec vise od dve godine u mojoj makini.
Ako te interesuje mogu ti ga proslediti.
Ono sto je u tom kuvaru objavljeno u stampanom izdanju koji posedujem, nedostaje mnogo toga, sto je autor Trbovic objavio u internetskom izdanju.
Please let me know if you are interested.
Micha


o, kako je

kako je bilo?


o, kako je bilo

sasvim OK, ako mislimo na istu stvar.


A ja

bas napravila super borsc....evo ga ladi se u frizideru ...potpuno je ljubicanstven tako da ce da izgleda ko cvetak zanovetak kad mu kapnem kasiku kiselog mleka i grancicu persuna.
Pozdrav tebi i klincima....al uci ih da se seksaju a ne da gledajau pornice...:)))


kapiram da su

obe faze neophodne. a kakvi su lepi, mislim da sa seksanjem nece imati problema.


:) ljubi ih ponosni tata:)

:) ljubi ih ponosni tata:)


ponosio bi se tata

i da su najruznji na svetu. takve su tate. zajebavaju me sto na sat a ja se smejem kao budala - duhovito mi. :-)


:) ovih dana ko o cemu, ja o

:) ovih dana ko o cemu, ja o vicevima...tako me i sad ovo tvoje podsetilo na vic kada deka putuje vozom kod sina i unuka. i udje u prvi vagon i pita naglas: ima li ovde neko unuke? i javi se par baka i deka.
udje u drugi vagon i opet pita: ima li ovde nekog ko ima unuke? i javi mu se par ljudi. on u treci vago, opet sa istim pitanjem, : ima li ovde neko unuke? niko se ne javi, on sav srecan sedne pa rece: e, sad cu da vam pricam o mojim unucima......:)


Jok, nego cu

o politicarima! Da ih udostojavam svoga pisanja? Nema sanse. Da pomisle da su mi bitni pa da se uobraze?
Neka pisu oni o meni. Ja em biram drustvo, em biram na koga trosim reci i slova na kompjuteru, em ne volim dzumbus. :-)


Moja Ukrajinka

Dragi komsija,
ne postoji SOVJETSKA KUHINJA.
Postoji samo ruska!
To sto smo se mi muzicari zezali, pa ubedjivali jednu nasu
poznatu pevacicu na gostovanju tamo da ne porucuje rusku salatu nego sovjetsku, was a part of game.


veruj mi komsija

ovo je sa sovjetskog kazana.


To bi se lepo prodavalo...

...recepti za mrsavljenje....jedes a mrsavis...


Zašto krišom?

Ja sam gdji.Ratki plaćala skoro duplo više od drugih, jer sam mislila da je to donekle fer cijena za ono što radi. Šta druge briga, to je naša stvar.

Jedna je stvar zaposliti pomoć u kući da bi se nekome ponudio posao i zarada, a druga da bi se eksploatiralo. Gdje je granica, nije teško odrediti.


Pa, ovo ovde

je mali kompleks stanova - sve se zna.
Hvala na drustvu, ljudi, idem, za pola sata stize Carmen, a treba mi barem toliko voznje autobusom.
S vama nikad dosadno i vreme leti. Mislio sam da se zadrzim "par minuta" - a evo vec skoro sat prosao.


Pa jeste jeftino...

..ovde kod nas nece niko da cisti kucu ceo dan za 10E...


ti i ja, nsarski, ko neki ludaci, ceo blog učestvuje...

...u mom prevodu i tvojim krpeljima & klozetskim četkama. Meni je to super. Ko reality show, samo mnogo bolje. o)))


Em reality, em praktično

I bolje od reality sapunica, apsolutno!


Da :)))

Nego, to je Dejan pomenuo prvi klozetske cetke i to u naslovu!
A jeste, brate, ko sapunica:)
Sedeo sinoc u nekom bircuzu, pio pivo. Sve prazno. Za sankom samo kelnerica - gleda na TV neku sapunicu i place ko kisa sve vreme. Ne znam gde da gledam.


a i carmen se odlicno uklapa

a i carmen se odlicno uklapa kao protagonista:)


Coco Rosie, Krass, Sharane

Dobar dan. Tu smo. Walk Tall for Blogville.


'bar dan

z, ima li sunca da na isto izadje ta honda?


CR

Lud dan. Hladno. Debeeelo oblacno. Kisa. A sunce pici. Aj objasni ti meni ovo. A Honda se sve nesto domundjava sa Golumom. Misle Green spije.


Oh, Verde,

samo da prijavim - vegetacija u ovim krajevima buja i leti i zimi.


Sharane.

Pa shalji vamo, bem te kapitalisto. Ma sam' mi napravi desant na Cukaricu pa ce te pitame za sve vegetacije usvet. Drkosh. Walk Tall, meman. Respect.


Nsarski, zvuči kao odlična scena.

Al da u pozadini svira Tom Waits. ;)


a mane neka baba dovatila

kod zubara u cekaonici pa mi lepo ispricala celu sapunicu. od A do Š. Kao Lari Tompson. A meni u glavi ona pesma . gde ima drvo visoko da se obesim, gde ima voda duboka da se udavim.


Ma scena je fenomenalna.

Ta raspadnuta kafana se zove La Cantinita, cvetne museme na stolovima, stolice sve razlicitih boja - jarko narandzaste, zelene, roze, karipsko plave. Na plafonu drnda ventilator, zena mi donese "cervesa, limones i sel", povuce se iza sanka, sedna na visoku stolicu pretuzno uzdahne i nastavi da gleda. I kako gleda, tako suze roni. Kao iz T. Williamsa "Small Craft Warning".
Meni zao da je prekidam da trazim drugo pivo, a ona ko opcinjena, ne obraca paznju na goste.


...bio moj ortak u americi

...bio moj ortak u americi na godinu dana, da zavrsi cetvrtu godinu gimnazije, mislim da se tad u srbiji pojavila ona prva sapunica kasandra, ljovisna, neka od tih...i zove on svoju baku posle par nedelja( collect call, naravno) da je cuje i ona mu kaze: pa bas sad da me zoves dok gledam seriju. zovi malo kasnije. i spusti. mrtva 'ladna.


Kad je bila ta Kasandra

ona je isla i u Bugarskoj, ali nekoliko nastavaka kasnije nego kod nas. Pa su nasi ljudi, uprkos nemastini, placali Bugarima-svercerima na buvljaku po 5 DM, da im kazu sta je bilo u sledecem nastavku. Ludilo!
Kao: sta vi prodajete? Ne prodajem nista, ali mogu da vam ispricam sta je dalje bilo!


nsarski

sad sam htela to da napisem:)
zar ti nisi u autobusu? :)


odlazim,

trcim! Hvala na opomeni. (Ma ima hauzmajstorka kuci da je pusti u stan, ali moram i cetke da joj doturim).

Odo. Javljam se kasnije ako ima neka dobra prica.
Mnogi znaju, ali za one koji, kao ja, nisu znali. Na spanskom se krokodil kaze kokodrilo!
Poginuo sam od smeha sinoc kad sam to cuo. Pricao mi neko da je bio "urikano" i da su kokodrilosi leteli kroz vazduh i okretali se!


kokodrili lete u vazduh:)

:)) mora da je bilo potpuno surrealno.
bolje pozuri, da ne odlete i te cetke u vazduh:)


Slusaj vamo, Sharane!

LISTEN HERE, kako nazva pesmu onaj moj Eddie Harris. RIP. tebi stvarno uspeva svaki put da zapalis sa gradele. Svaka cast. Urikan Snortao Kokodriljos. Walk Tall.


Nsarski, vidim nema se ključna ploča...

...za privlačenje ženskinja... tctctc, pa to krenulo, ko bula u jagode?
Ploča mora da se zna cela, sa posebnim osvrtajem na Mi Cocodrilo Verde. Npr. kad u kolima, posle dejta, pustiš Pecado, svaka će znati da si duševan i dubok. Nema omaške. S druge strane, ako želiš da ostaviš utisak veselog i bezbrižnog (ali dobronamernog, što je u ovom slučaju ključno), onda pustiš Capullito De Aleli. Uopšte, varijacije s ovom pločom su mnogobrojne. ;)

PS. Ako se još upravljaš prema Rusima, as per my instruction, daleko ćeš dogurati. :)))

Napomena: Caetano radi samo kod određene ciljne grupe. Molim ostale dobrohotne blogerke da daju svoje ulimativno privlačne CD predloge a sve u cilju edukacije muškog dela blogosfere.


kras,

ja bih dodala malo i ovog vagabonda:)

http://www.youtube.com/watch?v=MRCuGIp1rVE


Pozdrav za Coco Rosie i Krass.

E moj Oklope, samo da znas, a ne znas, kakvo je ovo nase malo pleme. oce to neznanje od slanog vazduha. pa covek zaboravi i ko je i sve. fuck, sto kazu u sanfrancisko.


Z,

pozdrav i tebi.


ael i krass u eter, cr

ja mlogo volem kad ste tu negde. a golum svaki put primeti pa pocne da prede. kao mackica. ma njih i imitira. transformer zelatinski.


z,

ne znam, postovah joj neki link , nije odgovorila, nemam pojma.
ma dobro je tebi, z. :)


znas sta Coco Rosie, duso moja.

meni je metabolzam kao kod motora s vazdusnim hladjenjem. u mestu mogu da radim dok se ne ugrejem. a kad pocne da raste broj obrtaja a time i temperatura. tada ili vozim ili gasim. nemam ugradjen ventilator. a takve sam i motore imao. vazdusare. ma kratko: OKLOPE SKOTE DIJASPORICNI, ZOVU TE COCO ROSIE I (ko ono bese? zelenovic,a?) Zelenovic V. Ilija. Ebo gu ja.


I ja,

i ja zovem Oklopa!

Greeny, opet ti o smeshnim pokretima:)


angie,

si videla? na*eba se on danas svima redom:)


a nece

da prizna:)


angie, malko nas vice a

bayarea u pizdi m. Coco Rosie, Krass, Kzzz, JP, AD. eblivas nikovi. pomozite mi da isteramo Miku Oklopa. na cistac. ovaj put. Go.


JJ Baby

bi imala uticaj!


Pozz za Greena i Coco.

Ja volim kad nekim dobrim blogovima dodamo saundtrek. Ovog puta sam umislila kako bi Caetano mogao da bude podloga za Dejanov blog ali i za boravak Nsarskog u Kankunu. Uostalom, svak nek postavi ono šta najvolije. Ili što mu u tom trenutku paše. Jer, ne sećam se da sam ovde nailazila (a otvorim skoro svaki link) na baš lošu muziku.

Moj favorit za otkrivanje nove muzike je definitivno Kazezoze. Uvek me iznenadi s nečim novim. Kaze, dje si, junačIno? Daj nešto za Šarskog, ali imaj na umu jednu stvar, a to su dve stvari: Latin America, more i ribe. (riba-nje kupatila spada pod 3).

:o))


e, pozdrav kras. & my

e, pozdrav kras.
& my compliments, you r beautiful!


to K. meman

warmup. a kad golum ovlada drste gace. obecanje. samo tako. Respect.


ja bio na koncertu

caetanovom. a evo on i almodovar

mnogo to fino.
bio i na marisi monte, ako ne poznajes, potrazi.


dejane,

moram nesto da ti ispricam..
mog caleta nikada , nikada za sve ove godine nisam videla da place.
on i mama bili u lisabonu na koncertu posvecenom amaliji rodriguez, slusajuci muziku koji su izvodili raznorazni fado pevaci , gledajuci portugalske bakice i deke koje pevaju, znaju sve reci, placu i pevaju, upijajuci svaki detalj sa bine... mama mi je u poverenju rekla da je prvi put tada videla tatine suze. kaze da je bilo toliko emotivno, sto zbog koncerta, sto zbog tate da se i ona odmah rasplakala.
a evo i ja sad zasuzila dok ti pisem.


a sad moja prica sa amalijom

ja u vozu, kad u istom vagonu amalija. svako joj je prisao i naklonio se. kao kraljici.

evo i neceg lepog: za tvoju mamu i njene uspomene


d,

hvala ti:)
a jesi pricao sa amalijom?


ma gde

samo sam je u prolazu kao i svi ostali pozdravio.


btw, nadjose li ono dete u

btw,
nadjose li ono dete u portugalu koje je nestalo? nesto sam citala, razni neki poznati apelovali da se nadje dete.


ma

to je izgleda neka tragicna prica.
lucija se danima budila nocu u suzama.


izvinite, cr i ds: AlexDunja NA RAPORT!!!

samo da probam vako da nadjem ad


Deki, koja je trenutno ultimativno definitivno IN

pevačica fada, tu kod tebe? Pratiš li tu scenu, ili si i ti r&r, ko neki? ;))


moj izbor

d,

dobar dan. pomaze li c vit?


ko ce ga znati

meni pomazu somniferi. prespavam grip. a na C-u sam vec tri dana, kapiram sutra sam ko nov. danke za brigu. :-)


de nada. :) i vitamin C se

de nada. :)

i vitamin C se pije svakodnevno, bolestan ili ne, bar po 1000mg.


s pilulomanom

komuniciras, tek da znas. chemical brothers!


Deki - Rodrigo Leão...

Idem da skidam iz ovih stopa.

H V A L A, DekiDeki.

EDIT: Deki, našla samo nešto vezano za Medredeuš i za grupu Skunk, gde je valjda svirao klavijature. Ne mogu da nađem ni jedan solo album. Rodrigo je pretpostavljam muško? A ko je onda ova cica koja peva na tvom linku sa Jutjuba? Čekaj, evo sad vidim, da, ima neka dva albuma "Mysterium" i "Theatrum" sa Vox Ensemble. Ajd sad cu to da probam da skinem. Hvala za dojavu!!! o)))


on je kompozitor

pevaju mu razni. ako mi posaljes adresu poslacu ti cd.

ambum se zove "cinema"


Deki, srce si, hvala...o))

To ostavljam za slučaj da ne uspem da nadjem ovako, sa neta. Vidim da ima i taj novi album "O Mundo", odakle je i ova super pesma sa Jutjuba. Na njegovom sajtu može da se presluša ceo taj novi album. I stvarno je od-li-čan!

Javi ću ako ništa ne uspem...o))) Hvala.


na

vasem raspolaganju.:-)


:o) Deki,

a moj čovek ne može da se seti gde je slušao Kaetana. Kaže ili Hammersmith ili South Bank, ili tako negde. Mož misliti odrednice! To ti je ta r&r generacija. Sve to polako postaje zaboravno. Ali ostaje drčno - taj deo nikako da se zaboravi! :)))

****************
ja gledao na camdenu pre jedno 12 godina. daklem, nismo se druzili, ali kakav je beograd selo, ko ce ga znati. mopzda smo rdbina.

DS


Kras...

..drcho, jashta :)))Ne huli na f&r generaciju. Evo danas bivshi ambasador P.Galbrajt na HRTu reche da sva zasluga za rushenje komunizma ide na rachun r&r-a


Di da hulim, da mi leti glava!

To i dalje, cim mi na vrata, a on na CD tura Hendriksa ili neakvog ... cek da vidim ... King Curtisa, da. I sve takve neke stvari, pa do daske. Al srecom, solidna gradnja, komsije jos nisu zvale organe. A ovo srednje dete, kad mi izadjemo, ona opet turi tog svog Lordija i neki hevi metal. Koji ja moram nocu da joj skidam sa neta!

Mislim da je sad i vrapcima jasno zasto sam ja iskljucivo na trankvilajzerima. U smislu muzike, narafski. ;) Odoh sad na spavanje, nadam se da ste rasporedili dezurstva? Kunoc svima!

ZA DEKIJA: Hello, ovde ponosna vlasnica dva albuma Rodriga Leao-a: Cinema & Alma Mater, fyi. hehehe. ODLICNI SU, pogotovu Cinema. Umiruje a ne goji. :))) Thx!


Dejane, Coco: Caetano V.

Sve volim od njega i imam skoro sve albume, ali taj koji sam Šarskom poklonila (Fina Estampa), taj je neprevaziđen. Zapravo je kompilacija raznih poznatih pesama iz zemalja južne Amerike, i sve su kao ovaj spot iz Almodovarovog filma. Baš ko što Dejan kaže, mnogo fino.

A pazi sad, moja bolja polovina tu muziku, kao, ne ljubi mnogo, samo rokenrol i tako to. Ali, zatekne se on jednom u Londonu, pa mi čita preko telefona Tajm Aut sve kukajući kako tih dana nema ama baš ni jedan dobar koncert. I negde, kao da mi se učini da je promrmljao Caetano Veloso. Ja kažem, ček, ček, pa to je sutra, bre, da li si ti normalan, pa ako ne odeš možeš slobodno da se ne vraćaš! Ima da ideš i da pamtiš i sve da mi prepričaš. I tako on posluša, što se inače retko dešava i ode. I ne samo on, nego ugovori viđanje sa pola UK dijaspore u tom klubu gde je bio koncert. Ispostavi se da osim njega niko od ovih UKjevaca nije čuo za Caetana. I da skratim priču, kaže ne da su se dobro proveli, nego svi posle pokupovaše diskove na izlazu. Tako sam i ja dobila Fina Estampa. A kad je Caetano, godinama posle, zasvirao kod Almodovara, pa ga svi hvalili, ovaj moj sav ležeran kaže, gledao sam ga u Londonu još odavno, nije bio loš. :)


:)

haha, tipicno muski:) za par godina ce te ubedjivati da si zbog njega zavolela Caetana:)


Šta?! Ja to već i pričam, da ga preduhitrim.

Ko da mi čitaš misli, draga. o)))


i ja ga gledao u

londonu s ekipom. svirao iza coska. a posle u lisabonu. mozda smo bili zajedno ja i tvoj covek. :-)
prekjuce sam se inace vretio iz londona, ovoga puta sam doneo gripcinu monumentanih razmera.


d,

nazdravlje. :) vitamin C u neogranicenim kolicinama.


Zamisli ako ste stvarno bili?!

To bi zaista bio Przypadek (slučaj). Inače to je jedan od mojih omiljenih filmova Kiešlovskog (po kome su posle napravili "Sliding Doors", sa Gvinet Paltrou).

Pitaću ga sutra, kad se probudi, kad je bilo i gde je bilo.

A za grip, moj jedini lek - 1 gram (1000 mg) C vitamina, na svaka tri sata. Pod uslovom da nemaš slab želudac. Možda će dr.Kapi reći da je to glupost, ali meni pomaže svaki put!


eto kras

i ja napisah gore, samo vitamin c u neogranicenim kolicinama. ne moz' skodi, sumece tablete , a ima i za sisanje. pa udri. ja to s' ove moje, farmaceutske strane.


Kad smo kod Caetana, evo

Kad smo kod Caetana, evo koncerata 25, 27 i 28 Maj, Rio de Janeiro. Dal' da idem?


:) kras, carissima, ne citam

:)
kras, carissima, ne citam misli, iskustvo je to. to se prenosi sa bake na majku, pa vertikalno :)


Može nekad i po dijagonali..o))

važno je da stigne gde treba. To su važne mudrosti, draga moja. Zato mi usavršavamo nauku.;)


jeste. eto, onu lekciju "

jeste. eto, onu lekciju " zena, nezni konjic sto trepce" nikako da savladam. ne ide. al' sam zato neke druge usavrsila. :)
evo slusam caetana vec sat vremena i bas mi je lepo.:)


Bravo draga,

moj slučaj, to s nežnim konjićem. trep trep. Si videla? Iz aviona se vidi da mi ne ide. ;)

Uskoro odoh spat, pa vas sviju pozdravljam i želim vi lakunoć. I doviđenjce. :))


kras, laku noc. :)))

kras,
laku noc. :)))


Dejane

Caetano Veloso,stvarno mnogo fino,znao samo iz filma(seljak covek,sta cu),mada mi ova sto si ostavio i najbolja stvar,za ovo kratko vreme sto sam uspeo da vidim.
I ono dole "Voltar",super.
Lepu muziku slusas,evo sad i ja upisah jos par dobrih stvari. :)


Pidola, nadam se da si ozdravio?

Ja skinula dva albuma od Rodrigo Leão-a. Zaista dobra muzika. Ako ti se sviđa, rada sam da ti narežem za subotu. Na usluzi. :))


e,

evo malo za sarskog...danas pominjasmo ovog dzentlmena. ipak, drazi mi je assante.
http://www.youtube.com/watch?v=VgAN39et1GU


e cr

ael znas ti da je oklop bio nasamo sa milesom, ne sa milesom, majlsom, backstage. i kad god spomene to sav se raznezi nekako. a ne znam sta se zbivalo to back... neznost najmanje. e sad, matori, izidji ako obraza imas i reci sta ste, ako ste, razmenjivali ti i miles davis. a? you want to fuck with me? a? dijasporac. fuck.


dobro jutro krasici,

ja kao i svaki primerni "omladinac" idem na vreme u krevet, tako da nisam bio u prilici da ti nocas odgovorim, odnosno udovoljim tvojoj zhelji.
donekle poznavajuci ukus sharskog, a znajuci da je glavna baza bogatih americhkih turista malo ostrvce havaji, evo i malo zabave koju nudi lokalno stanovnishtvo havaja, a ja sad odoh na jutarnje trchanje:):):)


Kaze(zozo) se...

... Dobro jutro, jazzeri!

Mungos, The Neununani


Srpkinja Kasandra

Kad je krenula euforija oko serije Kasandra u Srbiji, jedna moja starija komšinica odluči da uputi i mene kao jedinu neposvećenu u Kasandra-kult u prečniku od sto kilometara i krene da mi prepričava radnju. Veze ona tako i u jednom trenutku kaze kako su Kasandru kao dete oteli Cigani, a ona zapravo nije Ciganka nego naša, Srpkinja. Mnogo potpitanja nije dolazilo u obzir, jer je ona bila u transu i slabo me je čula, a ja slabo razumela, ali sam uspela samo da saznam da je serija „španska“! Bolje da nisam ni to, jer me je ta neverovatna situacija da je neka Srpkinja postala glavni lik neke španske serije naterala da pogledam sledeću epizodu. Naravno, ispostavilo se da Kasandra nije Srpkinja, ali je indentifikacija sa ovim likovima bila toliko snažna, da su ih mnogi ljudi doživljavali kao rod rodjeni.


sharski,

gde nadje te cetke pored ovoga? Saces kaes da se to samo slucajno poklapa sa tvojim boravkom, :)... Kako vreme? Show fantastico, a?


tzc, tzc, tzc,....

a on kao zuri da preda inkriminisane chetke Roziti.


ma, Rosita je code name za nekaj

garantiska. nego, anGie, s'a ka'es za ovaj nastavak i try? moramo i macy da dovedemo u bg, a?


chokoladirana

Gray!
K'o zenska verzija Terensa-moze u BGD!


masta

im ne nedostaje, to je sigurno :-))

a, ti paint ball pistolji, to je u austriji eskaliralo u aferu. naime, HC Strache (desnica) iliti " mali Vucic" se tako "igrao" s nekih 18 godina po sumi... sada slike dosle na videlo, a on tvrdi da je kao balavac igrao paint ball...da se upiskis od smeha, sta je mali sve smislio...kao maskirna uniforma zato sto su se prljal, a garderoba je pre 20 godina bila skupa, a hitlerovski pozdrav, omakla se ruka, pa bas uhvacen...

deki, tvoji su poceli na vreme da se igrajui i to je dobro. a, ti, ne oblaci maskirnu ni po cenu skupoce :-) ko zna ko moze da te slika pa da moras da smisljas...


Ma imam

problem sa sopstvenom savescu. Majke mi. Samo im jos kubure fale.


Pa, znas, to je izgleda sudbina

muske dece (zenska su posebna prica). I, tesi se, nije ni to najgore. Secam se da su klinci iz moje ulice uzasno maltretirali zivotinje. Bez posebnog razloga - tako, dodje im.


Zenska deca

moja....jednom se docepala paketa toalet paira od 36 komada u boji , jednog lavora i vode.
Rezultat je bio vidljiv na fasadi komijine kuce na tri sprata. To kad se osusi kao malter je....leteli ostaci koje nismo dohvatili raznoraznim pomagalima jos dugo vremena.


muška deca..

...e, Dejane, promače mi ovaj tvoj post, al` mi zato prija od jutros, k`o nov ! :))

Naš najstariji dobio za četvrti rođendan kacigu, kao igračka - nije igračka, vrag bi je znao! I spavao sa sve kacigom na glavi. I išao okolo danima s tim čudom na glavi obavljajući sve svoje aktivnosti, a i ozbiljno proizvodeći pitanje "hoće li je ikada skinuti?". Srećom (?!) dobio masku "hi-mena", pa skinuo kacigu. Onda smo ga mi molili da je vrati. On je stavio mlađem bratu (u tom trenutku 2,5 godine), i rekao da ne može, jer ovaj, naravno, neće da je skine! Pa smo tako išli po svetu..

Mislim da bi nam se klozetske četke u tim trenucima činile kao divna alternativa...

A naša dva ženska deteta su tek bila maštovita!


Kupis mu vrecu za spavanje

pa danima spava u vrecina na parketu. A brat kuka, hoce i on! Pa se tuku. :-)


:) dečje tuče...

...i moja teorija podeljena sa babama i dedama da se treba mešati samo u ekstremnim situacijama jer su i tuče u ranom uzrastu način da uspostave kontakt, da se zbliže...(ja to na osnovu mečića, vučića, lavića i ostalih mladunčadi)...proizvela je sledeći događaj:

U igri sa babom, u dvorištu, ja u kući, ona dotrčava, ne želi da mi ruši teorije i suzdržavajući svoju pravu reakciju, viče mi: "Dođi brzo, dečaci su se JAKO zbližili!"

Obožavala sam je.


:)))Sve što si opisao

osetila na svojoj koži.

Onaj deo o medi me podseti na humoresku "Duda cuci" Efraima Kišona. Jesi li je pročitao? Nezaboravna pričica koju je takodje skoro svaki roditelj osetio na svojoj koži.


konj

moja klinka je godinama bila u konjskoj fazi. tema "konj" bila je jos kako tako, dok sam nabavljala igracke konja, i figure konja i fotke konja i knjige o konjima, i isli bogu iza nogu da jasemo zive konje. prosto, sve nam je bilo konjsko, ali nikad dovoljno, pa su i moji prijatelji mojoj maloj donosili konje sa sve 4 strane sveta. moj drug milan dovukao cak i citavu stalu sa 500 detalja iz LA, bio je glavni frajer, klinka odlepila... ali, jednog dana smisli ona da 'oce konja zivoga. gde ces da ga drzis, pitam, kaze, u dvoristu. hmm, mi imamo dvoriste, al nije nase, drzavno, Dadov. kazem, ne moze konj tu, bre, nema stalu. kaze, napravice joj brat, da ne brinem (brat bio i ostao konstruktor). ok, kazem, al konj skup, nemam lovu bre. kaze mala, ja skupljam. ode u svoju sobu i donese neku kutiju s kintom, sve dinari neki, nije ni za potkovicu. kazem, ok. pita mala, a gde se kupuje konj, kazem, pojma nemam, valjda u obrenovcu, ima stocna pijaca tamo.od tog dana obrenovac je postao mesto koje ju je opsedalo, duuugo.

u skoligrici, kaze meni jedna super smiljka, sto je radila sa decom, da moje pile uvek glumi konja, s varijacijama, al to je uvek konj i da nema sansona za nesto drugo, bas joj bilo krivo... i jednom, sretne smiljka mene i rece mi, sva radosna, da se desilo cudo, moja mala je ko sve devojcice, napokon bila princeza i kaze, da je bila super i tako, bas je srecna bila, sto se ratosiljala konja... pokupim ja dete i tako furamo, pricao, kazem, rekla mi smiljka da si danas bila super bas...pitam, a sta si bila? kaze dete, jao, bila sam princeza, al konjska, samo nemoj da kazes smiljki da se ne razocara:)


nama malo falilo

da kupimo magare. rec ej o mnogo sitnoj lovi posto seljaci ne znaju sta ce s magaricima. nismo ga kupili jer navodno ujeda.


i moja cerka je htela zivog

i moja cerka je htela zivog konja. kada sam je pitala gde cemo da ga drzimo, rekla je u mojoj sobi. ali, kazem ja, konj mora da kaki i piski i to strasno smrdi. ko ce to da cisti, a ona meni, ni pet ni sest, pa ti mama.
na kraju je upalilo to sto sam rekla da je ljudima koji zive u gradu zakonom zabranjeno da drze domace zivotinje u stanovima.
od pasa ne odustaja, ali ni ja.


Konji, ovce, zecici, bambike,mede, pilici...

moja Ana skuplja pare za farmu gde ce ziveti sve zivotinje koje ce ona puno voleti a i oni nju. Posto je skontala da je to puno,puno,puno para resila je da prekrati sebi muku i da ubraza realizaciju zelje tako sto ce sebi nabaviti rudnik dijamanata(ugledala se na 7 patuljaka).Tako da kad kazem nemam para, ona ponudi jednostavno resenje-treba otici u rudnik!


оргијања брава јајоње

благолије данашњим децама посебно у урбаним срединама док окоњи компјутерска достигнућа слободно време им осмишљавају. посве је другачије то било . . . . . поодавно.
тамо негде до осме године углавими мрак ,а ондак ,ко светло накрај отунела, евога . . . време дечаштва, а тендем изнашег села Сарваш, Бугер & Свилошан поприлично тражен. Наравно секс је у питању ,а тандем су били ,друга два набројана док је друг Сарваш , из прикрајка организовао теревенке те купио лову , офскроз. Радило се наиме о развођењу његовог брава Јајоње по Селу дасе пење на крмаче ' жељне' оплодње - гарант.Замислите два циротична одрпанца што баздећи на џибру се сокаком натежу са бравом од метераипо тежине на поводцу ,а ми деца, ко армија, зањима трома трупкамо по прашњавом друму гађајући брава камењем како би му поспешили ход, некад додуше утрефисмо и њих двојицу ,пасу нам веома колориторно се изражавајући шпицили стрине ,тетке & ујне . . .е, када би се приближили капији ди га је Она исчекивала ,Брава више није требало водити ,застао би ,подигао њушку ,загрокто пар пута и онда , беж му с' пута, бивало је најмудрије.Наравно сексуални чин је био на очиглед свих нас воајера ,уз пригодне коментаре,које,
из разлога моје тренутне финоће немогу да цитирам , јер су се односили на компарисање сличних не-пристојних радњи међу човеколиким .Када је по процени Тандема било доста интиме да се Јајоња неби истрошијо, јер има вазда позива, требало је Подашну некако смаћи испод њега ,јер њега обуздати није било теорије, па се нуткала кукурузом у клипу ил помијама у лавору под њушкомјој, ал' да виш није се ни њој нешто започето прекидало па су почесто они који су их нуткали морали бегати пред распомамљеним гицама .Е, онда смо опет ми деца с камењем којег је по џеповима вазда било ,зарад одбране, ступали на сцену и ожежи по Занесенима а Тандем тегли ли тегли поводац и правац сокак ,док би Сарваш од газде јебене странке убирао договорену таксу.Потом би Јајоња завршио у обору своме грокћући још подуго ,Тандем се у бирцузу наливао неком пијачом по избору - Сарваш части ! , а ми, деца, негде сокаком лутали за могућом догодовштином која би нас привукла.Било је важно време утуцати и дочекати сумрак па да се шуњамо под прозорима куће госн Апотекара небили му спазили слушкињу Марчу како се подапира над лаворем . . .
јоооој лепоте.
ајоооој провода.
нам.


idibe cerevican.

ovo mora na etaze. crko osmeja u trecem taktu. javim se kad ocitam.


Ljudi:.. iz razloga trenutne finoce...

ama citate li vi ovog cerevicana. o d l e p l j u j e m.


Cece

je car!


Ne mogu odolit'...

"...od gazde j***ne stranke..."

Taaako shiroko primenjivo, ajoj...ovo boli...Ehh, zasto moram sad napolje...


dejane, samo polako,

i uzivaj. znas kako kazu, mala deca, mali problemi, velika deca, veliki problemi. da vidis kada pocnu da jure zenske, da lupaju kola, da bleje na kompu i na telefonu u isto vreme, po ceo dan. medjutim, fun never ends sa njima. tako, dodje onaj sto je slupao kola svojom nesmotrenoscu, da te pita da pozajmi tvoja, da odveze devojcicu kuci? sta da mu kazes?


Deca su

Tek samo jedan deo nasih zivota. Manji.


uh!

ne znam bas? da znamo da budemo okrenuti sebi, znamo. mi se trudimo da budemo prisutni u njihovim zivotima koliko mozemo. a da ih ne opteretimo previse?


nisam ja bas

opsednut decom. ali o necemu moram da pisem. :-) necu valjda, kao stop rekoh gore, o politicarima?


Pisi

o cemu god zelis. Prilicno si pismen, i zanimljivo je citati ono sto si napisao.


prilicno

ti hvala.


Poprilicno

duhovit i fotogenican. Rado te citam. Laku noc.


haha

laku noc i tebi. svira povecerje. :-)

ps. ako si ti skriptrajterka, video sam te na slici i uzvracam kompliment. iberijska, da ne kazem sefardska lepota, if you know what i mean.


Samo nemoj..

...o politicarima..ima mnogo blogera koji o njima pisu..kod tebe se bas odmorim od nase svakodnevice koju su politicari okupirali...btw..moj sin nije imao medu za spavanje vec jedno jastuce malo koje je zvao akika...svuda smo ga nosili jer bez njega nije bilo spavanja. Bas si me podsetio na te dane...bolje toga da secam nego da razmisljam o Kostunici kome ne dajem svoj glas a on opet vlada...


Mede

Kao da nije bilo dosta pridikovanja mojih roditelja - sad ste me i Vi postideli ovim tekstom. Pa ja i dalje spavam sa mojim starim Medom! =) Upoznavali su ga svi moji momci, neki su bili i pomalo ljubomorni na njega =), jer je uvek spavao pored nas. I preselio se iz stana mojih roditelja sa mnom, zivi sa mnom, deckom i kucnim ljubimcima. Svuda putuje sa mnom. Ne bi mi bilo svejedno da sam ga i ja tako zaboravila u nekom taxiju u Atini! =)
To je jedina od igracaka koje imam u stanu, a koja se sakriva kada nam dolaze klinci u goste (sve ostale igracke sluze upravo za zabavu dece prijatelja koji nas posecuju).
E sad, ja sebe smatram sasvim normalnom osobom, zaista, i ne nalazim u ovome nista neobicno.
Da znate da ste me ovim tekstom nagnali da se zapitam! =) Moj cale bi sigurno konstatovao da ste ucinili plemenito delo. =D

P.S. Nego, hoce li biti, u nekom od narednih blogova, jos koji crtez najmladjeg gospodina Stankovica? ;) Bilo bi lepo!


dejane

mnogo mi se dopadaju Vasi blogovi. Vrlo su nezni i mogu da se poistovetim sa vecinom Vasih tekstova.
Vidim zivite u Portugalu pa me interesuje Vase misljenje o slucaju Madeleine, devojcici otetoj u Praia De Luz.
http://www.findmadeleine.com

Ne mogu da verujem da Portugalska policija jos uvek nema neki trag.

Pozdrav.


dragi moji, lako je vama,

dragi moji, lako je vama, vasa deca su imala plisane mede. moja starija cerka nije imala plisanog medu, imala je i , Bogu hvala, ima plisanu mene. tek je sada, jos malo sest godina pocela da popusta. umesto plisane mene ide u krevet sa omiljenim dvd, casopisima, plasticnim ponijima i sl.
beba od deset meseci ide sestrinim stopama. borim se, batrgam, ali slabo mi ide. igracke je ne intersuju. rado barata daljinskim upravljacem i grize samo mobilne telefone koji su u funkciji.
robija, nista drugo.
o crtacima ne mogu ni da govorim. to zavijanje je nepodnosljlivo.
mislim da su deca mali ludaci.
obozavam svoje cerke, ali stvarno su naporne. ko mi je kriv sto ih nisam rodila deset godina ranije.
dejane, bas si me nasmejao! veliko hvala!


Divno je sto si

ovo napisao. Videh sebe i sutuacije sa mojim detetom. Meda, crtaci, umesto cetke klonjare-usisivac,umesto kuce-maca, a sada je uzurpiran moj komp.Imali smo situaciju sa crknutim jezom ali u drugacijoj reziji, i znam k a k o to smrdi!Drustvene igre...da ne budem kao onaj iz vica o unucima, ali su stvarno te zivotne radosti neprocenjivo blago.
Bas si mi ulepsao jutro.
Pozdrav


zaboravio

sam na usisivač. :-)


Roditelji

Na Ruskom Radiju pre jedno mesec dana cujem ovakvu stvar:

"Deke i bake, volite svoje unucice, oni ce se osvetiti vasoj deci za sve."

Zao mi je mog oca i svega sta sam mu radio u detinjstvu. Sve mi se vratilo istom merom. :)


Uhhh

Zvuci poznato.


Pssst!

Preživećeš. Srećno!!!


Nemam decu,

ali s obzirom na to kakav sam skot od deteta bila i sta je moja jadna majka sa mnom prepatila :-)) (tata, srecom, maaaalo manje), pravo da vam kazem plasim se da ih radjam...ima da me urnishu sa kamatom!


Čega se plašiš?

Dece? Pa sve do njihovog puberteta ćeš biti jača od njih. A pametnija još duže. :)

Sa decom je predivno živeti. Ona nas vole, uče i vaspitavaju isto koliko i mi njih, možda i više.


Jedino mi preostaje

da vam verujem, kao i svojoj mami, koja tvrdi nesto poput - ma neces ni misliti o posledicama: dete, od trenutka svog postanka promeni tvoj sistem u glavi i uopste ne mislis na isti nacin kao pre. Nema TEBE, tu ste ONO i ti. Ono, pa ti.

E sad, sta biva kad se odraste...Vec cu se izvestiti, valjda...

:-))


Najbolje je kad cetkom

Najbolje je kad cetkom klonjarom pocne da "ceslja" svog starijeg brata koji jadan mirno gleda neki od svojih mango crtaca!


Što jadan?

Koliko sam primetila, u takvim aktivnostima skoro uvek obojica uživaju. :)))


a moje tek ima dve

O mila majko, moje ima tek dve godine i cetiri meseca...btw cetke su vec institucionalizovane u nasem stanu, uvek kad oravi sraenj i kad ulazim wc, on se nakezi... i kako onda da se izderes ili udaris po dupetu


Neverovatno

Al' to (četka za čišćenje WC-šolje) je izgleda univerzalna omiljena kućna igračka dece u tom uzrastu...
Moja mlađa ćera je imala običaj da posluje četkom po kupatilu... Starija nije, nju ni sada, kada je "velika" ne interesuju tzv. kućni poslovi... Ha, ha..
Svako dete je svet za sebe, hvala Bogu...


Ma da,

to je samo faza, pa čak ne ni najgora moguća. Npr. poznajem jednog momka koji je jedno vreme voleo da svojom četkicom za zube opere klozetsku šolju. Zavuče se krišom u WC, obavi temeljno pranje šolje, vrati četkicu na njeno mesto i izadje napolje kao da se ništa nije desilo - obavljene radove nikom ne prijavi. Šta mislite pod kakvom je prismotrom bio u tom periodu?


Ovo je scenario za

horor film? Rci mi da nije istina!


Sorry, ne mogu :)

Zamisli opsadu koja je zavladala u kući. Sva sreća pa je faza kratko trajala, jer je momak inteligentan pa shvatio, ne šta ne sme (to mu nikad nije bila naročita tema za razmišljanje), nego da ima i interesantnijih aktivnosti.