Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Beleška povodom presude Đinđićevim ubicama

Ćirilični logotip ĐinđićĆirilični logotip Đinđić

Ono što je meni bitno da zabeležim u svoj web dnevnik u vezi sa današnjim izricanjem presude ubicama Zorana Đinđića je reakcija Vladimira Bebe Popovića i akcija Demokratske omladine (u prilogu su wallpaperi za desktop pozadinu računara sa logotipom Đinđić).

1. Reakcija Vladimira Bebe Popovića, jer je od ubistva Đinđića do danas, a verujem i ubuduće, rizikujući svoj život progovorio o mračnoj strukturi i mehanizmu koji upravlja odnosno uništava Srbiju. Ono što je Beba Popović rekao u Insajderu i drugim intervjuima, kao i na svedočenju u procesu za ubistvo Đinđića, osvestilo je veliki deo javnosti, jer je sa lica UDBE/mafije konačno skinuo maske iza kojih su se sakrivali više od pola veka, pokazao ko su, ko su im saradnici i objasnio kako deluju. Mnogi od nas su to slutili, ali dok Beba Popović nije progovorio, nismo znali ništa konkretno, imali smo zamagljenu sliku bez tona i zato njegove reči imaju specifičnu težinu posebno u slučaju ubistva i pozadine ubistva Zorana Đinđića, koja je ostala bez presude.

Evo šta je rekao Beba Popović povodom izricanja presude Đinđićevim ubicama:

Presuda je nepotpuna i politička. To vidi svaki pošteni građanin. Organizatori i inspiratori ovoga ubistva danas nisu bili u Ustaničkoj, nego su se šepurili u Nemanjinoj sedeći u Zoranovoj stolici u koju su jedino mogli da uđu kada su njega ubili.

Činjenica da im to dozvoljava stranka Zorana Đinđića, na čelu sa osobom koja se predstavlja njegovim naslednikom, nije im dovoljan alibi pred milionima građana koji to odlično vide. Kao što odlično vide i ovaj lešinarski dolazak danas u sud onih koje proces nije interesovao sve ovo vreme i onih kojima ne smeta da sa ubicama i inspitratorima sede u istoj Vladi, da egzaltirano dižu ruke za Mihajlova ili podržavaju direktora RTS-a.

Danas se, pored ostalog, vidi koliko je tragično to što smo požurili da prihvatimo pravila civilizovanog sveta - iako smo od tog sveta daleko najmanje pola veka - pa smo tako brže-bolje ukinuli smrtnu kaznu, jedino što bi imalo smisla da je danas izrečeno ovim zlikovcima i masovnim ubicama koji ubijaju sa osmehom i "verom u Boga".

--2. Akcija Demokratske omladine, jer mi je drago što su mladi ljudi nosili majice i identifikovali se sa logotipom Đinđić, koji sam kreirao sa Tamarom, a majice sam, kao i ukupan grafički identitet, uradio i pripremio za štampu pre tri godine sa namerom da Logotip Đinđić bude zaštitni znak moderne Srbije, da omogućava poistovećivanje sa modernošću, svetskošću i pripadnost univerzalnim vrednostima. Zahvaljujući tadašnjem premijeru Srbije Zoranu Živkoviću projekat ukupnog grafičkog imidža Dr. Zoran Đinđić je postao vlasništvo Fonda Dr. Zoran Đinđić.

[Nekom drugom prilikom ću pisati kako je Boris Tadić logotip Đinđić upotrebio u predsedničkoj kampanji obmanuvši mene, kao i ostale građane koji su za njega glasali, da će slediti Đinđićevu viziju i ideju moderne Srbije. Naime, ubrzo se pokazalo da će Tadić, krijući se iza Đinđićevog lika i dela, slediti onog (Koštunicu – prim. aut.) koji je podržao oružanu pobunu Đinđićevih ubica.]

ps: Budući da i danas verujem da je produkcija ukupnog grafičkog imidža Dr Zoran Đinđić bitna za učinkovitost borbe za modernu Srbiju, u prilogu su wallpaperi za desktop pozadinu računara sa logotipom Đinđić. Da biste preuzeli wallpaper, potrebno je da klikente na link ispod, koji odgovara rezoluciji vašeg monitora, a kad vam se otvori slika desnim klikom miša (na sliku) izaberite opciju "Set as desktop background".

Opcija za komentarisanje je ovog puta zatvorena, jer ne želim da se ova moja zabeleška u vezi presude za ubistvo Đinđića pretvori u prostor za prepucavanje i iznošenje frustracija.


DodatakVeličina
djindjic-wallpaper-1280x1024.jpg56.35 KB
djindjic-wallpaper-1280x768.jpg54.97 KB
djindjic-wallpaper-1400x1050.jpg111.61 KB
djindjic-wallpaper-1024x768.jpg101.92 KB