Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Da li se ljubav deli?

 

Po drugi put je dogodiAljosa i TaraAljosa i Tarao taj najveličanstveniji trenutak u mom životu- postao sam tata.

Ovog puta dobili smo kćer Taru...

Nakon 10 dana od njenog rođenja shvatio sam da ću biti bogatiji za još jedan novi izazov- nepodeliti ljubav.

Moj sin od 3 godine,  koji je inače i dao ime kćerki, shvata da je u njegov život ušlo još jedno biće kome će  njegovi roditelji davati puno ljubavi i posvećivati deo svog vremena.

 Gledam ga iz dana u dan kako bori sa sobom u svojoj glavici i trudim se da izgleda kako njemu posvećujem većinu svoje energije i ljubavi...

I on je verovatno svestan da će sestra od sada pa u buduće biti deo njegove stvarnosti i trudi se da nam  pokazuje kako je veoma voli...

...ali vidim da se plaši da se ljubav ne podeli...


Cestitke

cestitke. Da je zivo i zdravo a ostalo moz da bidne al ne mora da znaci.


hvala

zelim ti puno ljubavi i zdravlja
i srecnu porodicu


Željko

Mislim da sada na početku možda čak treba više pokazivati pažnju Aljoši (mada je to nemoguće) ali možda u smislu uposliti ga oko sestre i pokazati mu da je veoma bitan i neophodan u celoj situaciji, da se ne bi osećao zapostavljenim naravno i da ne bi počeo da gleda na sestricu kao na rivala. Ovako će gledati na nju kao na nekog koga treba zaštiti i pomoći mu.
Uživaj u svojoj porodici.


E pa Zeljko sve cestitke za

E pa Zeljko sve cestitke za rodjenje tvoje kceri. Neka su ti deca ziva i zdrava i nek im se radujes (sto bi rekli Grci)


hvala

da ti se sve Lepo vrati


Cestitke

To je zaista najlepsi trenutak u zivotu. Uzivaj u tome.


Dobrodošla Tara!

Živa bila, velika porasla!
Meda za Taru


Ovo je

super :))


hvala jelice

na cestitkama i medi
puno srece


Željko,

evo ja ih imam troje i nikada nisam delila ljubav, kada me pita bilo koje od njih :"Mama koga najviše voliš na svetu?", ja najiskrenije, uvek odgovorim:"Tebe." I onda to ponovim još dva puta za drugo dvoje. To je to. Svako od njih volim najviše na svetu. Ljubav se ne deli, nego se rasteže :)Što imaš više dece, to imaš više ljubavi.


osećam

da ćemo biti bogatiji za još jednu Ljubav


hvala

i tebi sve najlepse


евоjе

Мноштво пелена
Гукање
гукање
гукање

У сусрету са животом
То је присуство Твое

Из срца родитељског
гласнуше птице радости

(честитке родитељима и брату у поводу Таре уз опаску: љубав није да се дели већ је да се множи ,љубав )


da se množi

i da se uživa u njoj
hvala


Množenje ljubavi

Mislim da mi je mama, kada sam dobila prvu sestru, a posle i drugu, govorila: Ljubav je jedina stvar koja se umnožava kada se deli.

U svakom slučaju sestre terorišem i danas :) večitim lekcijama o svemu i svačemu. To je teret nas najstarijih :)

Sve najbolje!


Cestitam i divim se

dve godine si ispred mene po ovom pitanju i vec ovo sto si napisao mi je jako zanimljivo iskustvo.
Jako mi se dopada Jelicina teorija o rastezljivosti ljubavi. Nadam se da to tako ide.
Uskoro cemo verovatno i mi malo da rastezemo nasu ljubav
Salji povremeno nova iskustva, to nam je svima ovde uvek dobrodosla tema

sve najbolje.


predlažem

da pored ove teme otvorimo još korisnih tema za mame i tate
ja imam čitav spisak iz perioda sa Aljošom
... zlatno žuti izmet...
... grčevi...
... sedenje...
... vežbe za bebu...
ima toliko toga
mislim da bi bilo korisno da se uključe i ostali sa svojim iskustvima


Predlog se usvaja,

ja se predlažem kao eksperat...a moram da priznam da si mi danas uleteo sa bebom, a baš sam planirala dva bloga o bebećim-dečijim-roditeljskim temama...Ali prednost za Taru, uvek i svuda! Nego, ako hoćete mogu da dajem recimo savete o dojenju...je l' se to neko zgranuo?! Da nije nekog sramota slučajno?!...mislim ako već otvaramo bebeću tematiku ;)


Jelice jel to vidim u tebi dobrovoljca ;)

ako si za ostaje da krstimo blog i da ga pokrenemo.


Podrzavam ideju

rado cu pridonijeti iskustvom i roditeljskim znanjima

mama Dunje i Milan Jerneja


Šefe

pa ti znaš da ja i inače pišem o bebama i decama i bez posebnog bloga, a tu je i Dejan, nas dvoje smo k'o tetka Saveta i teča Svetoje...al' ajte i vi što imate sitnu dečicu, vi ste u fazonu i svakodnevici, nabacujte teme, a mi da uskačemo mudro.


Dragi Saveta i Svetoje

možemo li da se uključimo i mi koji još nemamo decu, a kao blesavima nam kreću suze radosnice čim pomislimo na rođenje deteta?

I molim da se uzme u obzir da sam vrhunska strina Marini, Sofiji i Pavlu.


Naravno draga Jelena,

pa kako bi uopšte ulazili u priču bez iskusnih strina :)


pa. msleeem...

...svako dobronameran zna da su keeevee beeezveeeze, ali da su tetke, ujne i strine "fundamenat" srećnog deteta!

Imam ja jednu koja kaže da je našoj deci "sestra od strine", tj. od mene.Jednom su joj kazali da "to ne može", a ona mrtva-`ladna kaže "mi smo takav srećan slučaj!"

Tako da molim da se odmah važnost tih dragocenih ženskih bića stavi u isti paket sa mamama.

A o ujacima, stričevima i tečama, o, naročito tečama, i da se ne priča!


Eeee moja gordanac

tako je nas jednom napala naša mlada mama-mačka sijamska (mi hteli da pomognemo mačićima, a ona shvatila pogrešno...) pa je jedna moja draga osoba plakala i govorila: Eto kad nemam nikog muškog u blizini, ni tatu, ni sina, ni brata, ni teču... Pa znaš šta, toga kad se setim i danas mi krenu suze, ali od smeha. Plače žena zato što nema teču, eto ti.


pa svi ti

okolo baze su od fundamentalnog znachaja za pravilan razvoj, pa ko ce da kupi omiljenu targetiranu stvar, da da vishak dzeparca, da razume prve ljubavne jade,(mame dolaze tek kasnije u tu funkciju), ko ce da krishom donese zabranjeni slatkish, da bez pedagoshkih predrasuda dopusti gluposti,(jer kako porasti, a ne probati),
vodi na kupanje, u park, uchi voznju biciklom, objashnjava tajne zivota bez zadrshke,....


dex,

meni ovo zvuchi kao da si zainteresovan.


dojenje

je vrlo ozbiljna tema i veoma korisna.
tu postoje niz stvari na koje treba obratiti pađnju počev od njabanalnijih kao što su jagode pa nadalje.
da li dojiti pod antibioticima i kojim...
humana ili nan ili neko drugo mleko ...
jelice izvoli i preuzmi kormilo


Što se tiče hrane i dojenja,

tu sam se ja držala uputstva mog lekara, koji je rekao da bebeći želudac treba od prvih dana, preko dojenja navikavati na raznoliku hranu. Naravno to ne znači da se jedu ljute feferone, ali sva normalno začinjena hrana, uključujućui i presnu može da se jede u normalnim količinama, ona koja je teža za varenje u malo manjim, ali u svakom slučaju se jede sve. I jagode. Ja sam ih jela, naravno ne u količinama koje uobičajeno tamanim, manjim.
Oko antibiotika, tu bi morao neko lekarski stručan da kaže, pošto savete o lekovima bih malo teže delila.
Veštačka mleka nisam nikada koristila, jerbo sam iz nepoznatih izvora crpla takve količine mleka da sam najmlađeg sina uspela da za prvih mesec i po dana ugojim 1kg i 900 gr samo dojenjem. Sestra na sistematskom se mal'ne onesvestila, upisali su ga u kategoriju "barokni anđeli", sav je bio na falte.
Oko dužine dojenja, naša pedijatrica je savetovala granicu do 3 godine, beba dobija sve što joj treba, pa i onda kada počne da joj se uvodi i daje normalna hrana. Time se beba najbolje štiti i od bolesti (a i te bebe ako se razbole i dobiju tempreraturu, tako najbolje popiju potrebne količine tečnosti). Tako sam ja mog najmlađeg dojila 2 godine i 8 meseci (na zaprepašćenje i užas okoline), a onda je krenuo u obdanište :)
Mene je brinulo to što moja prva beba nije uopšte htela da pije vodu, ni čaj, ništa...onda mi je lekarka objasnila da mu pored majčinog mleka ne treba ništa ni dodavati, ima sve. Tako moja deca, kao kamile, nisu nikakvu drugu tečnost pila sve do 5 meseca...dakle, oko toga ne treba brinuti, ako sisaju, ništa više im ne treba.


Nepijenje vode!

Moja svekrva se zapanjila kad je, mesec dana po rodjenju unuke joj, na pitanje Dajes li joj vode? dobila odgovor Ne.A svekrva ce, preplaseno :joj, onemece! Nikad je nisam pitala oklen joj to saznanje.

Uvek se raznezim kad se novo bice rodi. Neki prijatan drhtaj i ushicenje me obuzmu i uvek sapatom kazem Divno!Dobro dosla Tara!


Petrijin venac,

poglavlje "Pi vodu i cuti" .. nije o onemljivanju, ali govori o mleku i vodi..


Za pocetak cestitke. Sada ti

Za pocetak cestitke. Sada ti je sve(t) duplo lepse.
Men' je to (rodjenje) lepse od svega na svetu. Cak i nije nista strasno (mislim meni - supruga se ne bi bas slozila, ja bih mogao 3 porodjaja dnevno :-))
Moj danas puni 3 godine, tako da mi se uskoro sprema ista prica kao tebi, Zeljko. Pamti sve pa podeli.
Inace Reka do 5-tog meseca nista sem dojenja, a nikako nije nem (upravo suprotno - NE ZATVARA USTA, k'o Pet'o Sofronije). Mromolji nesto cak i kad gurne palac u usta. Sta ce mali, toliko pitanja treba postaviti (i inace samo pitanja, pitanja, pitanja.... a na kraju njegovi zakljuci - moz' misliti kol'ko je to sarmantno).


Voda

Kao prvo Cestitke, Zeljko! Neka je sa srecom i javljajte povremeno kako ide to sa mnozenjem ljubavi. Mislim da je veoma interesantna tema.

Ovo oko vode mislim da je jedan od najvecih sukoba sa Yugo bakama odredjene generacije :) Ne poznajem ni jedan par mladih roditelja koji nije taj sukob prosao (ukljucujuci i nas) :) Onda krene citiranje iz pedijatrijskih knjiga 50-tih i 60-tih koje su "zakon" i sve ovo moderno nista ne valja... :)

Konacno Gdja Saveta i Gdin Savetoje(?) mogli biste stvarno da pokrenete jedan online "Draga Saveta"-type blog za mlade roditelje... mislim da bi bio jako posecen!

Sve najbolje!


chestitam!

Fino ime Tara.. ima i njezhnosti i prkosa u tom imenu:)
dobro doshao na blog.:):):)


Keltsko ime.

Mnogo lepo.


znate li

nešto više o njegovom značenju


Priča, ako se

ne varam je ovakva (bar ono što ja znam)...ima u Irskoj sveti kraj, zeleni brežuljci, a na jednom od njih i ostaci tvrdjave poslednjeg nehrišćanskog irskog kralja, taj sveti kraj se zove Tara. Ime i legenda su stari, očigledno iz daleke irske mitologije, jer i Tara, crnogorska, je dobila ime od Kelta, koji su baš tuda tumarali...a čim je božanski lepo, oni daju ime - Tara.
Inače i plantaža Tara, iz "Prohujalo sa vihorom" nosi ime po tom svetom irskom kraju, jer je stari O'Hara, Irac.
A lingvistički izvor imena, ne znam, trebalo bi pripitati nekog Irca, da ne kažem, Kelta :)


izvor

možete li me uputiti na neki izvor gde mogu doći do tih informacija


oko antibiotika

Moja Dunja, sedmogodisnjakinja, je prosli tjedan prvi put u zivotu dobila antibiotike, upala pluca. Mnogo su nas do sada napadali u domovini i okolo sto djecu lijecimo "bakinim" receptima, cajevima, oblozima npr., a odbijamo terapije antibioticima. (U tu svrhu je moj muz cak zavrsio i mali seminar lijecenja svega i svacega oblozima. I da kazem - pomaze, ni ne slutite oko cega sve!)

Ja imam obicaj reci da bi nasi ljudi bili najsretniji kada bi djeci svako jutro mogli mazati antibiotike umjesto nutelle/eurokrema na kruh/hleb. Toliko mi se ponekad cini da je jaka ta fascinacija antibioticima, cak i kada se radi o virusnim ili nekim beznacajnim oboljenjima.


Dojenje i voda

Ja sam moje dojila mnogo krace, jedno 11, a drugo 9 mjeseci. Prvih 4-5 mjeseci nisu dobijali nikakve druge tekucine. U to vrijeme su poceli dobijati i kasice, a u pocetku je mlijeko bila sasvim dostatna tekucina.

Ja svesrdno podrzavam dojenje, a osim razloga koje je navela Jelica, i zato jer majkama pruza potpunu slobodu kretanja. ja sam s mojim klincima od rodjenja "hodala" po svijetu i isla za svojim poslovima, bez brige da ce im nesto usfaliti, jer je hrana bila uvijek idealno svjeza, na idealnoj temperaturi, u potrebnim kolicinama.

U Njemackoj je rasirena izreka da kod dojenja potraznja regulira ponudu. U to sam sasvim uvjerena. Veoma su rijetke zene koje nemaju dovoljno mlijeka za svoju bebu. Svakih nekoliko tjedana, kasnije mjeseci, kada beba naglo poraste, dolazi do 1-2dnevne "krize", manjka u ponudi; ali to je tek toliko dok se mlijecne zlijezde ne "presaltaju" na vecu potraznju.


Ponuda i Potraznja

S nasim sinom je takodje bilo nekoliko tih kriza, narocito od kako je krenuo vise da jede nemlecnu hranu. Naravno, babe bi odmah skocile kako moramo da mu dodajemo vestackog mleka, itd. Cak i neki od doktora su to govorili. Moja supruga je srecom to ignorisala, i nastavila istim tempom, i posle dan-dva bi se sve vratilo na normalu.


Ja sam imala srecu s pedijatrom

Rece mi da poslusam svoj majcinski instinkt po svim pitanjima, pa cak i ocinski je sekundaran. Ja bih mu taj savjet zlatom i dragim kamenjem platila, koliko je istinit. Na zalost, mnoge zene nacisto budu isprepadane savjetima sa svih strana, od kojih su neki boze-me-i-sacuvaj.


Apsolutno se slazem

Pojma nemaju svi na gomili! Majcinski instinkt je najjaci. Nikako mi nije jasno zasto bas oko dece toliko svi vole da daju savete, kada je sasvim jasno da niko ne moze poznavati vase dete bolje od vas samih?


Jelice

Ajde lepo za kompjuter, pa tastaturu pod prste i da malko pricamo na ovu temu. Jedva cekam:))


CESTITKE!! Da je zdrava, a

CESTITKE!!
Da je zdrava, a sve ostalo ce i ovako doci uz maminu i tatinu ljubav!
Aljosu razumem. Secam se da sam i ja bila jako uplasena, i ljubomorna, kada je u moj svet dosla sestra. Ali to traje kratko. Ubrzo zatim shvatis da je to nesto najbolje sto su ti mama i tata ikada dali!


Ja sam takodje za

ako mislis na poseban tematski blog tu se stvar najcesce zakomplikuje kada neko treba da preuzme koordinaciju tog bloga. Ovde su svi uglavnom prezauzeti i ovo sto pisu je otprilike maximum onoga sto mogu dati za ovaj blog.
U svakom slucaju ja podrzavam ideju a ukoliko je neko zainteresovan za koordinaciju neka mi se javi pa da krenemo.
Urednik bi trebalo da nalazi autore, prikuplja tekstove, da ih objavljuje i moderise diskusije.
Jedan tekst/autor nedeljno bio bi sasvim dovoljan.


treba biti hrabar

i započeti prvi korak
mislim da je tema veoma ozbiljna i veoma malo prisutna u medijima


Ja mislim

da je dovoljno otvarati teme o bebama i decama...i tu će se pojaviti iskustva, saveti...evo Željko ti sada imaš bebu, pa tu i tamo iznesi neku temu, pitanje, zapažanje, a mi ćemo da se uključujemo. Sigurno jeste i korisno i potrebno. Najveća stvar koju čovek može da napravi, u životu, je novi čovek.


slažem se

biće još novih tema da malo predahnemo od politike


Zeljko

Rodjenje deteta je najznacajnili dogadjaj u zivotu!


oooo, dobrodošla...

...princeza Tara!

I tačno je da se ljubav deljenjem uvećava, to je čuveni paradoks ljudi koji umeju da vole i koji se ne boje da beskrajno vole svoju decu i da im to pokažu, koji se neprestano sećaju kako je to bilo kad su sami bili deca i uživaju u neprestanoj šansi da deca ponovo budu.

Duško Radović je jednom napisao da "ko ume da voli, ne bi trebao ništa drugo da radi..." I još je rekao "ne rađate vi svojoj deci braću i sestre, već rađate tetke, stričeve i ujake njihovoj deci" i još "porodica od troje je kao stolica sa tri noge, manje je stabilno..."

I hoću da proglasim da je nepojamna laž da se deca otvorenim pokazivanjem i iskazivanjme ljubavi mogu "razmaziti", da bebe ne treba "nosati" po rukama ili dojiti koliko god zažele, kao i da bilo kakav poklon može nadoknaditi da mu/joj u bilo kom trenutku kažeš "nemam sad vremena za tebe" ili "ne dosađuj!". Ili najgora rečenica od svih "ako ne budeš dobar/ra, neću te voleti!". Uspelo mi je da prekrižim par poznanika nakon svedočenja o njihovoj komunikaciji sa sopstvenom decom.

A braća i sestre?

Svako od njih mora znati da ima svoje nezamenjvo mesto i kod tate i mame i u porodici u celini. I da bi to i takvo mesto ostalo isto takvo i da onog drugog ili druge i nema kao prinove u porodici. Samo bi njemu/njoj dosadnije...
Puno sreće, zabave, zdravlja i veselja vam želim, Mirkovići od četvoro ljudi...


proteeeza ljubavi:.

naraaavno da se deli: večeras, posle kupanja tare gde će aljoša biti glavni majstor za polivanje sekine veličanstvene guze,
nahranite dete 1 i 2, kako stignete, legnete u neki maaali krevet i pokrijete se nekim laganim pokrivačem sve do nosića..
čvrsto se svi držite za ruke.. i onda?. i onda po dogovoru s aljošom skočite vas dvojica prvo na mamu i cmačete je ko neke
tetke iz provincije, onako da puca.. ti iskoristiš priliku u jednom trenu i najlepšije što umeš, šapneš ženi - duuuuušo
moja.. potom se baciš na aljošu, svog ga izmesiš i izljubiš i neeeežno na uho kažeš - duuuuššššo moooja.. potom se okreneš ka tari
izljubiš joj sve prstiće, nosić i kosicu i pretvoriš se u duuuuušoooo mooojaa.. i tako zauvek


Ovo je tako lepo

što si napisao.Istopila sam se

Fixer ajd jedna pesmica iz rukava


lepo

samo sa skakanjem ćemo trenutno malo pažljivije zbog tare... ali to nas sigurno očekuje


Neću

dok ne napišeš pesmicu :))))


Хехе:)

Гледао сам ово раније,много је јако:)
п.с. честитке мами и тати.


ljubavomer ne postoji

ljubav se ne meri, ne dozira, ne daje kashichicom.. blagorodna je i nepresushna pa je zato treba nemilice, neshtedljivo prosipati po deci.
voleti bez mere, neprestano. UVEK.
chudo je ta ljubav. chudo neizmereno. a ima rezultata.


U, bre...

U, bre, razbiste me, na poslu sam, a sve mi se grlo steže i suze mi se jezere u uglovima očiju, videće me neko od kolega... Prvo Черевићан, pa gordanac uz pomoć čika Duška... a i svi ostali.
Roditeljstvo, zanat najvažniji. Stvarno, sve više verujem da ukoliko niste Tesla ili Mikelanđelo ništa važnije u životu ne možete da uradite osim da pomognete detetu da izraste u dobrog čoveka. Ja to radim poslednja 3 meseca i jako sam zbog toga srećan i ponosan.
E, da, puno sreće i multiplikovane ljubavi želim Mirkovićima!


cestitke

prdruzujem se cestitkama! Imate dvoje divne dece. Sin i njegova blagost kao i sreca su me ganule. Najiskrenije.
Steta sto sa godinama izgubimo taj iskren i nevin osmeh. Ili ga cuvamo za najblize i posebne trenutke...


Deca se

najlepše smeju i gledaju pravo u oči.
(ja preferiram dečiji osmeh sa manje od 5 zuba iz faze "puž")


paz` sad...

Našem prvom izrasli zubi tek krajem jedanestog meseca i to dve GORNJE jedinice (umesto dve DONJE, kao što piše u knjigama), pa probaj da zamisliš - puže brzo kao gušter, ustaje, hoda, pada, prevrne se, pa se nasmeje, a vire GORNJE jedinice!
Nezaboravno. Sada krije te fotografije od svih koji su ga upoznali posle sedme godine, a ja držim dve najbolje kojima ga uspešno ucenjujem! :))


Glodar mali!

Moj stariji oslovljava mladjeg sa "animal" - zivotinjo.
ja ga pitam - zasto tako zoves brata - a mali sam brani brata: "Pa nisam ni biljka, ni gljiva, kako da me zove?"
OK onda.


Savrseno

Logika im je nepogresiva. Kad bih samo ja mogao na taj nacin da povezujem stvari i izvlacim zakljucke.


Mojoj Zarji

je prvo porasla desna jedinica dole, pa onda leva jedinica gore, da crkneš od smeha...kad stisne vilice, a zubići se slože kao lego kockice u duet.


A mom sinu posle obe

A mom sinu posle obe jedinice dole prvo porasle obe dvojke gore, izgledao je ko vampirak. :)


Reci,

ima li šarmantnijih i slađih osmeha od tih?!...


Zeljko, iskrene cestitke!

Tara ce imati starijeg batu koji ce da je cuva i stiti. kako je to divno.


ljudi

hvala vam svima
zaista mislim da bi smo sa ovim temama mogli da osvežimo blog


tari

dobrodoslica na ovaj svet (i nije neki, ali bolji nemammo), a vama srdacne cestitke sto ste dobili taru!


Cestitam Zeljko,

Cestitam Zeljko, nek je zivo i zdravo!


Roditelji

podjednako vole svu decu. Ja sam bas zaleo da znam da li je tako, i kada se rodio drugi utvrdio sam da jeste.

Medjutim dede i babe uvek izdvoje nekog pa ga vole vise nego druge. Priroda to zna, pa je napravila tako da deca na to pravljenje razlike budu imuna.


Roditelji podjednako vole svoju djecu,

ali cesto razlicito ispoljavaju. Rekla bih, djeca su razlicita, interakcija je razlicita, pa se i ljubav ponesto razlikuje u izrazu. Npr. jedno je maznije, a drugo uziva vise u zajednickim poduhvatima. Iako su razlike cesto beznacajne.


Cestitke

Ooo pa konacno neka lepa vest, mislila sam da ce nas posle Everesta zatrpati sve sami uzasi..Elem sve cestitke tatice i MAMICE (ipak se ona "malo vise" namucila:)
Da vam je ziva i zdrava, vesela i lepa :)
A Aljosa.. pa pogledaj mu smesak! on je srecan, nemas zasto da brines!

Moji su se roditelji po rodjenju mladjeg brata isto tako brinuli da im se princeza ne oseti zapostavljenom, elem, ja sam to tako obilato koristila da je na kraju muceni mi brat, posto je bio najmirnija beba na svetu, obicno dobijao flasicu i zveckicu pa pravac u krevetac, a sa mnom su se gledali crtaci, pravili kolaci od peska itd..:)


Jos jedna cestitka

Ne mogu iz licnog iskustva :) - ja jedinica, moj sin jedinac - ali cini mi se: deli se koncentracija, ali ljubav se ipak mnozi. Tj. moguce je, sigurno. :)
Uzivajte i sve najbolje, a u poklonu omiljena zvecka mog bivseg bebirona:


Što bi

rekao jedan moj drug, "Moje porodično stablo izgleda k'o bambus."


Nije mu lose poredjenje,

Nije mu lose poredjenje, mada se ja, iskreno, ne palim mnogo na te price o porodicnim stablima (daleko su zanimljivije one anegdote o, recimo tetkama, kojih opet imam pet komada). :) Ali, na stranu to, imamo mi jedinci protivotrov: bracu i sestre ne mozes da biras, ali prijatelje mozes. :) Kod nas uvek bila puna kuca mog drustva, a neka i danas drzeca prijateljstva pocela u uzrastu od 4-5 godina.


Žmu i

ja smo jedinci i zato uživamo, sa malo zavisti, kada gledamo naših troje kako uživaju i kako su navikli na gužvu, to im je prosto normalno agregatno stanje...kuća mi je uvek puna dece, društva, a najsmešnije je kada društvo prespavljuje kod nas, pa se natrpa dečija soba kao oko, kikoću se do ponoći, složeni kao sardine...


E eto, gde se nadjosmo , kod

E eto, gde se nadjosmo , kod zvecke.
Istu takvu je moja cerka dobila od strine. Sa dva meseca se smejala ko luda gledajuci u nju, a jos kada se okrene druga strana na kojoj je ogledalo,... milina. Nazvali smo je DRUG, i bez druga nigde nismo mrdali jedno 2 godine.


green za zeljka

Walk Tall. (a, nako, retoricki: sha ima)


Cestitam Zeljko,

Ivana ti je vec cestitala, a ja posto te nisam jos video koristim ovu priliku da ti cestitam.
Vlada


u pochetku

da, Aljosha ce malko biti nespokojan, svaki put kad mu se uchini, da vreme s vama, koje je do sada bilo samo njegovo,
troshi i neko drugi. O emocijama da i ne govorimo, njih deca josh nisu razumela, samo im trebaju kao vazduh.
Zato ga treba ukljuchivati u sve gde on moze da pripomogne oko Tare i tako shvati vaznost svoje uloge u njenom zivotu od pochetka, a i da oseti da je sve to ZAJEDNO.
Posle, imace oni ceo program, gurkanje, otimanje, igranje, branjnje, chuvanje, ljubomoru, ljubav, zagrljaje i shopanja, ljucenje i smeh, sve kako to vec ide,do trenutka uskladjenja i razumevanja, gde vi necete uvek biti ni taktichni ni dosledni,(jer naprosto ste nekad umorni i nervozni), ali to nema nikakve veze
sa chinjenicom, da oni od sada zauvek imaju jedno drugo,
da nisu sami i da je to veliki dobitak u zivotu, imati nekog tako vaznog svog na svetu.

Chestitam i dargo mi je da ste opet tu, poshto je vash blog jedno neobichno normalno mesto.


hvala

na cestitkama i komentaru mog bloga


Maloj Tari dobrodoslica od

Maloj Tari dobrodoslica od srca!!!
:-)))))


ljubav

je jedina stvar koja se deljenjem umnožava .

all the best


nAti:.

uh
teško je biti stariji brat
zaista
dok ti se
popišulje
razne
kače po mraku ovrat
kao sisterkimi
baš sutra
uvreme utakmice
dolaze četr
naaajjjjbolje
drugarice
da igramo
žmuurke
kao batice
oćeš biti tu
malčice
jel može to danas
neeee
večeras imamo balet
uhhhh #&%$#
jel moš sutra bre
u polapeet
ih de si vido
žmurke po danu
i to u našem
malom stanu
negooo
ti kaži
ako nešto nemožeš
il tajrad
još si mi ti mlad
jok
ti možeš
tako mi i treba
što sam joj
umesto alise
čito dimu
i musketare
i radio na tome
da je teže
bitange zbare
i sad
dok sutra
inzagi bude zabijao golove
jać morat ispuštat
naaajlepše molove
onoj tamari
iz švesterkinog II/3


Ljudi, ajmo...

.... ruke gore, svi u glas: "Alal vera, alal vera"

I zelim da vam deca rastu polako..Nigde ne zurite. Uzivajte u njima polako. Svaki dan. Svakog trenutka :)


Vidiš kako ti to možeš

:))))))))
mnogo slatko.


Čestitam!

Kad mi se rodio sin jedan kolega iz CG mi je rekao: "najbolje prepusti potpuno dijete majci i ne miješaj se do do puberteta jer ti ne znaš oko djece, a majke sve znaju". :)

Nisam ga naravno poslušao, al savet jeste praktičan.


savjet je praktican,

ali sasvim glup! Sreca i za sina i za tebe da ga nisi poslusao.


savet je uzasan

zar je potreban komentar???


pridruzujem

se i ja cestitkama i kao vrhunska tetka Mateje i Danila (ili kako Mateja kaze kekica) vrlo rado podrzavam sve bebece teme.


Čestitka

Sve najlepše, neka ste svi skupa živi, zdavi, veseli, lepi i debeli ;) (tako se kaže ovde kod nas u Vojvodini ;)


Dragi Aljoša ,

Od srca ti čestitam na sestrici. Ti mali mnogo vole veliku braću. Samo ne umeju odmah da to kažu. Budi strpljiv i sačekaj da Tara progovori, pa ćeš videti: njena prva reč će sigurno biti: "Bata". Zajedno ćete rasti i ona će ti uvek biti najbolji prijatelj, čak i kad bude malo nestašna.


Da, to je fascinantno. Moja

Da, to je fascinantno. Moja cerka koja ce napuniti tri godine u septembru nikada ne pristaje da kupimo nesto samo njoj, vec uvek trazi da se ista stvar kupi i starijem bratu (to je sin iz prvog braka mog muza koji je 8 godina stariji i koji je njen apsolutni idol). Ali, mogu da ti kazem, da se braca i sestre razlikuju, i da su sestre uglavnom nesebicnija strana u tom odnosu.


Da.

Uvek mladji više vole stariju braću/sestre nego obrnuto. I da, u pravu si: sestre su prosto neumorne u svojoj ljubavi prema braći. U našoj celokupnoj književnosti npr. ne postoji ni jedan opis kako je sestra naškodila bratu. Mislim da ni u kriminalistici takav slučaj nije zabeležen, bar do pre desetak godina nije bio.


evo ovako:

faza 1- ona mu smeta, jer kmechi, zauzima roditeljsku paznju i sve se vrti oko malog smotuljka, dok je on "vec veliki", pa mora da razume, a ne razume,

2- pokushaji da se hodajuci patuljak zlupotrebi za spostvene eksperimente, a da isti ne vrishti,

3-pa, dobro, mogu i zajedno da se igraju, a i slatka je nekako, narochito kad ga dotiche, shto on ne voli bash puno kada to rade komshinice u liftu,

4-malo gurkanja, malo igre, dodushe vishe sa automobilchicima, nego s lutkama,(one su razumnije od pochetka), pa malo otimanja , ko ce prvi da chita Zabavnik,(dok ne pochnu da se kupuju dva),

5-onde njemu intezivno dolazi drushtvo, a ona ne moze da nadje bolju zabavu, nego da im smeta,

6-sada i njoj dolaze drugarice, al' su dosadne i stalno se kikocu, ni malo cool,

7- sledi prva, pretezno ljubomorna,zashtitnichka faza, kada se pojave prvi frajeri,otkucavanje mami, ona je ovo, on je ono,

8-konachno pristajanje na izabranog dechka i pokushaj
uspostavljanja bolje komunikacije,

9-i inda, do karaja zivota, ona je (bratu) njegov najveci oslonac i zashtitnik !


Divna moja Angie,

sve je tačno u zapetu, i prelepo opisano. Znala sam!!!
Kiss


Srdacne cestitke

Ziva, zdrava i vesela bila!

A sto bismo delili ono sto se ne meri?

Dobro je ovo podsecanje na rodjenje deteta- najvazniji dogadjaja u porodici. Barem meni, protekle tri godine od rodjenja sina naprosto su "proletele", ali se skoro svega zivo secam. Secam se i (ovde pominjane) dileme oko mleka i vode- pa, mleko se sastoji iz vode (preko 95%) i nerastvorenih kapljica mlecne masti (emulzija).

Pozdravljam ideju o tematskim postovima (odojcad, deca, roditeljstvo, itd.). Rado bih se prikljucio svojim skromnim iskustvom i znanjem. (trenutno smo u problemu oko upisa u vrtic, ali to je tema/zamerka, pre svega, na racun gradske vlade).


VELKOM

...Ovo nije ono Fatino vel´ko M, kao Mirkovic recimo, vec dobrodoslica novom clanu svetske a bogami i blogerske zajednice. Srecno!!


Pridruzujem se cestitkama!

Pridruzujem se cestitkama!


Da,

Da, ljubav se deli - u smislu davanja, ne u smislu podele. Željko, deca su Vam preslatka, kao med. Nek im je sve sa srećom. I Vama.


dobro nam došla tara!

čestitke aljoši, mami i tati!

i meni je druga trudnoća prošla u podmukloj griži savesti jer sam bila ubedjena da nikad nikoga, pa tako ni drugorodjeno dete, neću moći da volim kao prvorodjenog sina.

a onda sam rodila nju i shvatila jednu jedinu razliku: nekoliko dana posle prvog porodjaja bila sam veoma zbunjena, nisam smela preko usta da prevalim "mama" jer nisam znala šta to zapravo znači. pustila sam ga da me nauči, i na kraju je i to leglo...

ali sa njom je sve bilo jasno od početka, a strah da je neću moći voleti kao njega raspršio se čim sam joj čula plač...

ono što tata i ja nismo mogli da znamo unapred bila je spoznaja da nas ništa ne čini tako srećnima kao kad vidimo koliko su njih dvoje važni jedno drugom!


Alal vera domaćine !

Svaka ti dala !


da citiram tu nekog od pre...

dobrodosla Tara...
a za tatu i mamu,samo jedan savet na kredit,sa dospecem za nekoliko godina..
kad god,koliko god,gde god mozete upucujte ih jedno na drugo,nek budu jedno drugom ono sto ce im biti potrebno kad vas dvoje ne bude vise bilo...
sve ostalo ce doci samo....


Na malima svet ostje!

A kad oni navale!