Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Sve je štrumfno što se štrumfno svrši

TIM EVEREST 2007TIM EVEREST 2007

EVEREST 2007EVEREST 2007

 

 

 

 

 

Naša ekspedicija konačno je stigla u Beograd. Posle tačno dva meseca okončan je jedan od najvećih poduhvata u istoriji srpskog alpinizma i postignut uspeh svetskih razmera. Ono po čemu će se ova ekspedicija svakako pamtiti je izlazak prve žene sa ovih prostora, Dragane Rajlblović na najviši vrh sveta, veliki procenat uspešnosti (7/9) i to da smo opet imali priliku da se osećamo ponosni što smo Srbi.

Doček. Neki kažu da je moralo biti grandioznije, neki (medju njima i članovi ekspedicije) su bili zbunjeni tolikom popularnošću jer znaju kako je ekspedicija ispraćena. Kao što reče Dragan sinoć, tri člana ekspedicije su digli kredite u bankama da bi mogli ovo da ostvare, a sada ih odjednom svi veličaju i hoće da gostuju na raznim televizijama i sl. Nekima, kao meni, grandioznost dočeka nije bila bitna. Bilo mi je bitno da su se moji prijatelji vratili živi i zdravi, da sam ih izgrlio, i pustio suzu radosti. Bitno je da smo ostvarili veliki poduhvat, svako je dao svoj doprinos. Ogromna organizacija koja stoji iza ovoga je funkcionisala besprekorno i sve to ne zahvaljujući velikim parama, već ogromnom entuzijazmu ljudi u ovom projektu i Draganovoj viziji i savršenoj taktici.

Na kraju mi ostaje da se zahvalim u ime tima koji je stajao iza ovog poduhvata i članova ekspedicije na vašoj ogromnoj podršci. Nadam se da vam je bilo interesantno i da će nam www.b92.net ponovo izaći u susret i omogućiti vam da pratite ekspediciju Ama Dablam u jesen ove godine.

Nebojša,

ponosni webmaster www.serbia-everest2007.com


Po sumama i gorama

Svaka vam cast!!!
Hvala.


E, istrumfovaliste taj strumf...

... taaako strumfno, da nemam reci!

Sve vas ljubim u Strumfetu, bezstrumflovno!

Mungos, The Jaaako Ponosat & Happy


Komentari

Izvinjavam se svima čiji jučerašnji komentari nisu iz nekog razloga vidljivi. Da li ih je neko obrisao ili nesto nije bilo u redu sa sajtom, tek danas ih nema.
Hvala vam svima na lepim željama i čestitkama.

Nebojša
webmaster www.serbia-everest2007.com


Да само поновим

Да само поновим да сам прошле године одгледао импресиван канадски филм у IMAX-u `Everest` који се нажалост завршава несрећно. То је нешто најсуровије што сам видео. Велики бизнис је окупио тим највећих `експерата` за Кров Света да би снимио овај филм и направио медијски догађај. Завршило се катастрофално. Препоручујем само за оне са челичним живцима.


1996?

Da se radnja filma ne dešava možda famozne 1996? To je bila najsmrtonosnija godina na Everestu ikad, a išla je jedna ekipa sa IMAX kamerom?


Веруј ми да не

Веруј ми да не знам. Отишли са децом да гледамо тај филм, Кров Света, нисмо имали појма, после смо се сетили да је била та вест. Кренуле нам сузе на крају. Најсуровији филм који сам до сада видео. Обавезно погледати ако можете у ИМАКСУ, импресивно. Наравно не ви који сте тамо били, осим да видите како НЕ ТРЕБА РАДИТИ. Тим западних најискуснијих планинара.
Најсуровије је то описано нагањање са тим великим парама и око снимања филма. Кренули у погрешно време, исфорсирано, колико се сећам. Сви плачу, тамо изгледа пара `не буши, где бургија неће`?


Zanimljivo kako nema

Zanimljivo kako nema komentara povodom zastave i pokazivanja tri prsta?


ha, nisam ni primetio

samo sam gledao thumbinal i video otvorene sake i pomislio - e, vidis kako su cool svi. a, onda, kad si spomenuo.
a, stvarno ne razumem tu potrebu da se i dalje mase sa ta tri prsta...
svaka cast jos jedared za uspeh! hvala za redovno izvestavanje. pobeda je vasa!


Nisam ni ja donedavno

Nisam ni ja donedavno obraćao pažnju al' otkako su neki na ovom blogu počeli da naglašavaju te stvari... bojim se da će sad neki da ospu drvlje i kamenje po alpinistima zbog toga.


zanimljivo?

divno je sto su se slikali sa zastavom,sta ce ljudi,ne stide se sto su iz srbije.bas lepo.svaka cast alpinisti.


DOBRO NAM SE VRATILI !

Svim članovima ekspedicije jedno veliko bravo, a Jaćimu mogu samo da poželim da mu ovo bude najneuspešnija ekspedicija. :)


idemo dalje

bravo svima,a tebi nebojša takodje HVALA.hvala na ugodjaju! fotografije koje su drugari pravili na krovu sveta ispale su tako dobro.s vama na Ama Dablam i dalje od njega.
(nadam se da nećete biti primorani da i njega otplaćujete. gde su ti sponzori,moguli,tajkuni, banke,naftne industrije, trgovački lanci...)