Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Udri grome!

idealno loše (obe)idealno loše (obe)Gde je kiša kada je najpotrebnija! Udri grome... Stvarno ne mogu da slušam kako se na 800000 vati sluša himna ratnom zločincu, dok njegovo "žuto pile lije suze na gore"!

Dok ona peva za sebe i svoje ortake u Centralnom zatvoru je jedno, ali da se od toga pravi medijski spektakl je nešto sasvim drugo. Čak i ona ogavna televizija sa nacionalnim dnevnikom proslavlja njen rođendan. Uživo, iz studija. Šta je sledeće? Prenos izvršenja smrtne kazne? Iz Irana, jer je kod nas ukinuta. Često pomislim na Vladana Batića i njegovu ideju da se smrtna kazna vrati nakratko pa da se opet ukine. Apsolutno sam protiv smrtne kazne, ali se čovek zaista zapita o njenoj opravdanosti kada živi u ovakvom društvu. Doduše, ko bi te kazne izricao i sprovodio?

Ovaj što obija trafike ili onaj što pali knjige? 

Nije ni čudo da je ova zemlja propala. Ili je vrlo blizu. Pogledajte šta se desilo našim fudbalerima.6:0. Tako im i treba kada su dopustili da ih ona ispraća, tako im i treba kada se u momentima odmora opuštaju uz muziku sa njenog novog albuma. Ona im je album tajno doturila da ne zna producent, jer album se pojavljuje tek danas! Ima i njima da suze teku na gore kada ih dohvati Obala Slonovače. 

A šta ćemo sa onom slinom decom na Ušću? Možda im je tu i mesto, jer su pre desetak godina njihovi roditelji pevali nekom sličnom orlu. I sliku mu ljubili. Na sreću, eno ga sada pod lipom. 

Mnogi su mi prijatelji najavili da će me se odreći ako budem gledao prenos koncerta sa Ušća. I mislim da su u pravu. Ali ja moram! Makar 15 minuta. To je isto kao kad naletite na tešku saobraćajnu nesreću i neko vam kaže: "Nemoj da gledaš, ima otkinuta glava a i creva su svuda okolo!" A ja kao žmurim, ali moram da vidim. Ne širom otvorenih očiji, već žmirkam.. Da se ne šokiram previše. 

Tako doživljavam i ovo Ušće. Kao veeeliku nesreću. Samo se nadam da neće biti previše žrtava.