Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Pivo na metar

Pivo na metarPivo na metarLokalno pivo je najbolje pivo. U koji god grad da dođeš, pitaj za domaće. Sa ponosom će ti servirati i pivo i priču o pivu. Pije se u najrazličitijim čašama. Krigle male, krigle velike, elegantno zaobljene pa uske ka vrhu, a najčešće su one najobičnije, visoke i ravne. 4 deci, ne više. E iz tih čaša se pije na velikim trgovima, u velikim restoranima, gde ima i najviše navijača. Ko pije najviše? Po dresovima, Brazilci. Ali ti Brazilci pričaju nemački. A i previše su plavi da bi bili sa Kopakabane. Inače, najveći broj Nemaca osim domaćih, nosi dresove karioka. I mi ćemo da ih pazarimo. Ili da obučemo one naše plave kada Brazil bude nosio svoju rezervnu boju.

Ijao...Ijao...Česi su se juče muški pokazali (ne na terenu, naravno). Englezi već pristižu u većem broju jer je za dva dana šlager, meč sa vikinzima. Na jednom od trgova koji je šaren kao male mediteranske uličice iskićene zastavicama za vreme lokalne fešte, bezbroj prepunih restorana gde iza onih koji loču stoji i po dva tri reda onih koji su zakasnili. Svaki kafe ima po nekoliko televizora, možeš komotno da šetaš i da pratiš utakmicu. Plazma jedna do druge niz Rajnu.

A pivo za mene?A pivo za mene?Tamo gde ih ima tri, tu je i sto sa tri Engleza. Na leđima na dresu njihova lična imena, a na stolu njihova lična karta. Dugačak drveni stalak sa ko zna koliko mesta za čaše. Da se konobar ne muči. Čekamo ovde mesto dok debeli zalama kengure i šalje pas Adrijanu za 1:0. Konobar, može nama jedna tabla od 6? To nam je doza.