Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Zastava

Propisi su propisiPropisi su propisiJedna jako važna napomena za sve koji žele da idu na Svetsko prvenstvo u Južnoafričkoj  Republici za 4 godine: osim što je bitno skupiti novac, nije naodmet i dobro pročitati sve što piše na zvaničnom sajtu FIFA da ne biste došli u neobičnu situaciju koju ne možete rešiti u svoju korist. Vi protiv nemačkog službenika, nemate šanse.

Na ulazu u stadion nisu striktni kao što se pričalo. Ne morate da prilažete pasoš uz kartu. Pretresu vas detaljno, ali to jako brzo ide. Karta se provuče kroz čitač, i uđete. Možete i da izađete koliko god puta želite, ali se svaki put karta provlači kroz čitač sa druge strane. Poslednja provera je stjuart koji vam gleda torbice, rančeve, džepove. Zahvaljujući njemu smo uneli zastavu na stadion u Lajpcigu (kamermani, sram vas bilo), zahvaljujući njemu su nam zabranili da unesemo zastavu na stadion u Gelzenkirhenu.

U razgovoru sa šeficom službe za otimanje pokušavam ja da se pozovem na nedoslednost koja je očigledna. Kako tamo može, a ovde ne? Ne zanima je šta je bilo tamo, ona je ovde bog i batina. A batina kaže da zastava ne sme biti duža od tri, a šira od jednog metra. A naša debeeelo prevazilazi te gabarite. Malo smanjim, da je odobrovoljim, ali bez uspeha. Uđem na stadion i potpuno odlepim. Na tribini preko puta naše gaučosi razvukli zastavu koja je široka metar, ali duga sigurno bar deset metara. Izađem napolje, nađem svoju šeficu i započnem raspravu – to nije fer, to je nedosledno, kako oni mogu a mi ne... Pušta me da završim i vadi paragrafe iz malog mozga. Možete i vi gospodine, ali prvo morate tražiti pismenu dozvolu FIFA. Gde bre sad da jurim Blatera? Frau, nije kasno da ga priupitam do Minhena? Nije? Danke.

Uzimam revers, dokument u ful koloru, sa uredno otkucanim serijskim i napisanim rednim brojem. Odlažemo zastavu gde joj mesto nije, paziće na nju ona i on, dužnost im je da sede u toj kućici i da ne gledaju utakmicu. Izvolite doći po svoje deset minuta posle utakmice. I nikako sat vremena posle. Tačan sam kao mašina gaučosa, uzimam zastavu i odlučujem da se narednih dana sigurno neću upoznavati sa Blaterom...