Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Dok dobuje kiša

Dok dobuje kišaDok dobuje kišaSastavili se nebo i zemlja. Nakon jučerašnjeg beogradskog leta danas beogradska provala oblaka. Idemo u Dortmund na Togo – Švajcarska. 90 kilometara do Dortmunda, kiša na mahove staje a put se suši kao da je pegla prešla preko njega. Drenža kao na Vembliju (novom). Westfalenhalen je stadion lokalnih milionera. Eh, da su stvarno milioneri ne bi napravili stadion tako daleko od grada. Parking vrlo smotano rešen. Morali smo da se zaustavimo dobrih pola sata hoda od stadiona. Pešačenje kompenzuje odlična auobuska služba. Ništa se ne plaća, naravno.MečkaMečka Na dan utakmice u svim gradovima gradski prevoz je za dž. Nedaleko od stadiona srce Mercedes Benza. I srce Bosch-a. Šta li voze fudbaleri Borusije?

Desilo se očekivano, vratili još jedna recka za Evropu. Togo nema kvalitet, a ni navijače. Jedva da naletimo na nekog autentičnog. Hopp Sweitz na kraju.

Kiša ponovo napada, lomimo se kroz uske ulice da bi naišli na put B1 koji nam je ljubazni gospodin u zelenoj uniformi (Polizei) preporučio kao najbrži do Zentruma. Nije nam prvi put da Centar tražimo duže nego što bi trebalo. Ovoga puta ne našom Willkommen im DortmundWillkommen im Dortmundkrivicom. De-Phazz na našem playeru, kiša na našim ramenima. Držimo otvorene prozore, sparno je i vlažno. Idemo u Dortmund da poručimo milionerima da bace još koji miliončić za treću traku na putu B1. Da bar imamo gde da se sklonimo kad prozuje ovi silni Mercedes Benz kabrioleti.