Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Sex for Ticket

MistressMistressJedino je ona uspela da dobije kartu. Možda. Kec i tri nule, toliko je vredelo to parče zelenog kartona juče. Još popodne u gradu na svim prometnijim raskrsnicama očajnici u belim i žutim dresovima, očajnici bez dresova, stoje sa duhovitim porukama i čekaju da se desi čudo. Dobiti kartu, otprilike ravno mogućnosti da mi danas ukrotimo slonove. Čime? Mrežom za leptire?Malo je batice...Malo je batice...

Ona se dosetila. Na svojoj majci i napred i pozati ispisala jedine reči koje mužjacima mogu skloniti pogled sa lopte. Ali ne danas. I ne ovde. Ovo je Derbi. A Derbi i Sex, to ne može zajedno...

Na 46 hiljada mesta ispred stadiona je došlo 70 hiljada navijača. Sračunaj Dobar pokušajDobar pokušajkoliko ih je bez karte. Za sve njih koji imaju manje duhovite poruke na obe obale Rajne spremni su veliki platoi sa velikim video bimovima. Prednjače Englezi, njima je, na kraju, svejedno da li imaju karte ili ne. Bitno je da pratiš svoje. Ispred stadiona, u kafeima, iskusniji su već zauzeli busiju. Javi se zapad! Javi se kafe! Tribine su i oko stadiona, i to je deo igre, da ostaneš bez karte.

Koliko treba da si lud da pređeš hiljade kilometDobiješ poklon, al' sutra...Dobiješ poklon, al' sutra...ara i svesno odeš na stadion gde za tebe mesta nema? Mnogo. Fudbal se ne igra samo 90 minuta. Fudbal se igra i pre, na travnjacima Altstadta, fudbal se igra i posle, na ulicama Rudolfplatza. Ako nemaš mesta među prvih jedanaest, vežbaj. Kao Santiago Munez. Od sudopere do zvezda. Samo gledaj da nešto ne razbiješ. Jer kondicioni treneri u zelenom čekaju da ti udare dodatni trening.

FIFA javilaFIFA javilaBeli i Žuti pikaju na maliće u podne, rezultat nebitan. Beli i žuti degažiraju loptu na raskrsnici ispred Diamond kluba u tri ujutru, nema malića, rezultat nebitan. Startne postave igrale 2:2, rezultat nebitan.

Bio je Derbi. Bio si tu. Udario si loptu. Makar i na asfaltu.

Sex for Ticket? Valjda je dobila kartu. Posle meča. Za uspomenu na Derbi.