Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Oranje 2

Hooligans from HaarlemHooligans from HaarlemDanas skidamo D i lepimo NL. Položili su ispit 12. ujutro i zaslužili da potrošimo koji evrić i kod njih. Niko nas tada nije zavitlavao A i taj Heineken valjda pravi bolje halucinacije nego lokalni Kölsch koji radi samo u dve boje. Danas Oranje svoje vetrenjače okreće na portugalske lađe. Vreme imperije sa zapada Pirineja je prošlo, ali tako ne misle kapetan Figo i posada. Nema boljeg mesta od srca Holandije. Idemo da vidimo gde je to Kežman harao. Izgleda da mu je jedino tamo bilo dobro. Tamo gde sada vlada čovek zbog kojeg švalje lude. Kako toliko slova staviti na leđa. Venegorofheselink. Resize po visini. Možda će mu baš toliko trebati da nadvisi Kouta kad ga povuče za dres i šapne „Tvoja žena je...“.

Ako nam Adacova mapa Niderlande koju smo malopre kupili na pumpi pomogne (a za 7.5 evra mora da pomogne), možda u nekom kafeu uhvatimo kako Ecuadorrrrr ruši favorita. Ne bih ja da ispadnu Englezi, zato što na spektakularan način osvajaju teritoriju i imaju najjači humor. Kao naš. Samo što oni imaju i Power. Zašto Ecuadorrrrr? Zato što je sjajno gledati slike iz Kita u današnjem Bildu. A i da vidimo ume li još neko osim Rodrigeza da izvede ono što su opevali Strunz & Farah u Americas... Dnevnik motocikliste danas? Ambivalentan sam. Neka presude penali.

Još malo pa Duizburg. A onda Robie Van Persie finta nalevo. U grad koji nas je petkom uveče toliko puta ojadio. Venlo. Danas ne valjda protiv VVV, MVV, AGOVV. Stižemo Oranje. Dajte nam delić dobre volje iz Lajpciga. Biće dosta. Klompe ne, hvala. I dalje se vozimo samo bosi po trnju. Sve za smešne cigare u Amsterdamu. Ooops! Upaljač WM 2006 ćemo da isprobamo tek za par dana. Danas isključivo light režim, Heineken uz veliki Philipsov video bim.

Ajmo Robie, slomi ga sad, leeevooo! Sa A3 na E34. Nuno Gomes kliza u prazno, Baia skida zastavu sa jarbola nasukanog broda. Vaše je prošlo, Oranje na Krunu. Uh, al’ bi to bio lud fajt. Za koga? Za kupanje u Atlantiku.