Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Gusari

Ima li trave iza?Ima li trave iza?Gde mi dođemo tu trava ne raste. Ništa nije pomoglo narandžastima. Zapravo, partibrejkeri su se pojavili tamo gde nikako nije trebalo. U Ajndhovenu. Ako ih ne možeš pobediti, a ti im se pridruži. Narandžaste majce različitih nijansi na kraju balade okićene su i originalnim navijačkim kapama i bermudama sa narandžastim repom. Ali nosili su ih pogrešni momci. Da je naša domaćica Karin znala sa kim ima posla, nikada nas ne bi pozvala u Tilburg...Dok je bilo smešnoDok je bilo smešno

I šta ćemo mi uopšte u Tilburgu? Sticajem neobičnih okolnosti, kakve na ovom putešestviju prate našu komičnu družinu, obreli smo se u mestu koje se diči rušenjem kladioničara po jugoistoku Evrope. Svakako to je, Tilburg, u kome vrlo često na 7+ igra Willem II.

Nemanja kaže da uvek treba staviti fiksić protiv njih. On i Miloš (Sandra) sete radi i dalje pikaju rukomet, rekreacije radi. Liga bez briga. Kao što su u centru Ajndhovena bez brige bila publika u oranje dresovima koja je došla da isprati poslednji dan Fieste del Sol, neplanirane sjajne zabave na kojoj smo se sjajno proveli. I usput prodali domaćima kako je to kad se izgubi.

DreamsDreamsTaj Ajndhoven je sladak kao kutija šibica. Kao i Lajpcig, pitom je i tih, ali za razliku od ex Lokomotive DDR ne liči na Novi Sad. Ravnooooo do Atlantikaaaaa, kuće niske da ne zaklanjaju vidik na okean. Sve je kao bašta, fakat malo oveća. Ta Fiesta izvukla ceo grad napolje, uvertiva pred večernji rasplet.

Definitivno je latino pokorio Evropu. Na svakom skveru bina, od jazza do salse. A samba šeta (opet Brasiu šlag na kolaču) ulicama. Beckham u Irish pubu prodaje remitendu My Side, tri od osam zasada. Sledeći fiks baš i nije siguran, ali kanta sa bojom je prosuta na piratsku palubu.U pivu je spasU pivu je spas

Nasukani brod, jarboli na pola koplja? A čiji? Gipsy Kings navode Ivanova na greh, baćuška baca kartone kao poslednja tri štiha na nesigurnom betlu, Figo laže, lale ne vraćaju loptu za fer plej. Nema spasa, igra je gotova, a tu se bolje snalaze uvek oni koje sunce više prži.

Domaćica u narandžastom, naš Kasper Nemanja, Paolo (ne Maldini), Felix (Ruanda) na zabavi kod Stanislava. Stas je iz Sant Petersburga, mi smo došli iz Kelna, sa namerom da se vratimo nazad posle tekme. Ivanov je izgubio igru, kao što smo mi (ovoga puta svesno) skrenuli sa puta. Gledamo Hup Holland!Hup Holland!tekmu na gajbi u Tilburgu, palimo roštilj i palimo domaćina. Nije prijatno biti Rus sutra u Holandiji. Ni u Potugalu. Taj osećaj mi je nekako poznat.

Imperija pokorila vetrenjače. Matori jedrenjak i dalje plovi. Dok ne naleti na kapetana Blaja. Flota na flotu, još ih je ostalo dvanaest...