Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Vedute iz tramvaja

Piše Švaja

Kec lenjo klizi od Nojmarkta ka Keln Areni. Pun kao šibica, siraši pevaju, tek ponegde prepoznatljivi loto dres, ali žute boje. U Aahenerstrasse ulaze tri Ukrajinke u crveno grotlo, skandiraju svojima, crvendaći se smeju i dobacuju. Nekim čudom oslobađa se jedno mesto između tri Švajcarca sa pivskim flašama umesto očiju. Ukrajinka okleva, razmišlja da sedne, ali klinci divljaju. Iznenada, jedan od njih, u sudijskom dresu ali crveno-belom, duva u pištaljku. Izvlači pravi crveni karton, daje ga Ukrajinki i šalje je na klupu do sebe. Osmeh širok kao Don, sedište više nije upražnjeno, nemušta spika počinje. Možda ljubav.

Pored tramvaja promiču kabrioleti sa italijanskim zastavama. Verde-bianco-rosso slave. Sramota. Nepostojeći. Zvižde im i jedni i drugi. Budući rivali.

Na predzadnjoj stanici gomila Francuza u dresovima. Negodovanje. Uobražena braćo, ko je bio prvi u grupi? Buljavi momak koji izgleda kao da će svakog trenutka da povrati probija se ka sedištu. Uspeva. Iznad natpis da je kazna za šverc 500 evra. Ko voli nek izvoli.

Keln Energie Rhein stadium. Svi van. Da li će konačno pobediti onaj za koga navijamo?