Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Suzy Wong

Suzy WongSuzy WongZašto baš Suzy Wong? Zašto ne Gong Li? Zašto ne Zhang Yiyi? Zato što je Suzy lepša. Tako bar kažu. Bila je laka dama. Prijateljica noći. Nestvarne lepote. Čarobne tehnike. Ronaldinjo svog posla. Kažu i da su zbog nje gubili glavu. Svi. I mušterije. I makroi. Slomljena srca pod crvenim svetlima. To mogu samo odabrane. Ona je bila. Kao u bajci. Sijala strast i pravila otvorene prelome. Pa nestvarno nestala. Kažu zbog ljubomore. Kuća letećih bodeža došla po svoje.

Gužva na trgu nakon što je Pekerman odložio laso u bisage. Za svakog mesta. Za bicikle, tramvaje, ulične žonglere. Radi li ovde neko nešto? Da. Na ćoše kod meleza po robu. Kupi me prodaj me. Uzmi me. Uhvati oblak. Ogrni se crvenim svetlima. Ili samo stoj i gledaj oko sebe. OvoCaipirinhaCaipirinha je svet iz snova. Greh iz stripa. Život na crti. Zavrti čigru i probaj da pohvataš boje...

Ako se kuglica zaustavi na tamno zeleno, onda si dobio chill. Ideš na suprotnu stranu trga, mala ulica, u Suzy Wong. Mahagoni šank, tamno zeleni preudobni separei, nešto življi amazonski verde miks preko celog zida. Odmor za oči. Čarobni ćilim za mozak. Dočekuje nas mačka i po. Nema nikoga, još je rano. Pustila je glasno nešto što ne znam, ali prija. Između ranih baladi Vana Morissona i jedinih baladi Norah Jones. Šta ćemo? Prvo da utonomo u ove fotelje, a onda nam donesi nešto što se slaže uz kolorit. Caipirinha, naravno. Htedoh da je cimam da globus zavrti ka dole levo, ali mi misli odlutaše. Ovde inače misli mira nemaju. Samo bi negde da kidnu. Da te uhvate za rukav i prošetaju kroz luna park. Druga, pa još jedna. Samo da gledam ovaj žuto zeleni odsjaj.

Dee & TessDee & TessMala je kao Kaka pred dribling. Meki pa oštri pokreti. Šejker umesto lopte, led umesto konfeta posle gola. Svakom barmenu obara ruku. Ona je Dee. Ne. Nije Di. Nego Deee. Zapravo Deeej. Samo je to j nekako polu j. Nestaje u prašumama Amazona pozadi. Dolazi i Robinjo. Umetnice egal. Ona je Tess. Sa dva s. Treće je izgubila u tirkiznim dubinama novog koktela. Šta je sledeće? Dupli pas za poster. Dee & Tess. 2:0.