Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Poželim nešto da ti dam

Piše Švaja

Živi zidŽivi zidAmsterdam. Parada ludila. Krive kuće, krive ulice, krivi mi. Pravi kanali.

Centraal parking. Glavna privredna grana Dama nije ni ono prvo što mislite, a bogami ni ono drugo. Glavna grana je parking. Plaća se svuda i uvek. Od 3,30 do 4,40 za sat. Za 24 sata popust. Cijena sitnica. 42,50. Ko ti je kriv kad nisi bajker. Ali nismo za džabe cestovni tuljani. Pre podne može po 10 centi na sat, pod uslovom da kljukaš mašinu na svaki sat. Nema unapred. Ali zato batice noću za dž. Samo moraš ustati sa pekarima da nahraniš ponovu nesita.

Kanali. Tusristička tura ok, ali pravi fun je noću. Šampanjac uključen. Ekipa šarenija nego na Kenedi aerodromu. Čamci se susreću, preliva se iz jednog u drugi. Ko s kim, niko ne zna. Mi tihujemo. Menjamo čamac samo na pola čuke. Balkanski shame. Moderato cantabile.

Mostovi. Tisućinka, kažu. Danju japanci sa flešovima. Noću brdska goveda. Tri engleskinje, dve hodaju, jedna puzi. Nije metafora. What’s up Jenny. Grmblhhh. Njih dve se smiju, Jenny trazi ćebence. Da utopli giceno.

Radnje. Kao i svuda. Cene za žilet niže od Pariza. Prave stvari su vutra, kakao, duvan. Te su radnje najbolje. Mushrooms from Columbia, Mexico, Venezuela. U paketiću neidentificirani hidrocefalus. Ko ima balls pazari. Ko nema traži odgovarajuću nijansu slatkosti kakaoa. A tek duhan. Portugalske zašećerene, brazilski Mehari’s što vonja na štalu, Qud Kampen sa Sumatre za loma repa, pa sve do kubanskih čarolija. Holandski što štipa. Lepeza pajpova. Iz keca u kec.FloraFlora

Red light. Nakačene na izloge ko spajdermeni. Pardon Spajdervumen. Pardon oba. Neke nezainteresovane. Telefoniraju, mažu nokte, glede u prazno. Norma probably ispunjena. Ostale nisu obrnule cajger. Arbeit mora da ide. Koketiraju, smeju se i pokazuju rukama. Šta, zašto i za koliko. 20 sucking. 50 sucking plus fucking. Porodično pakovanje uvek jeftinije. Dobro jutro komšija. Prijatelj kućnog budžeta. Sumnjivi Surinamac i mala debela nl traže nešto za trojku. Nešto je šušnulo. Traže i dalje. Skreni levo. Specijalizacija. Guinness sa Kariba. Mamma Jamma. Djevuška blondinka, jaše na karablju. Gledanje ne boli.

Muzeji. Rijk i Rembrandt svi znaju. Ali može i muzej seksa, muzej torture, muzej svega bizarnog i abnormalnog što postoji. Ufur po želji. Kao i pretinac za izlučevine.

Cofee shops. Prvi je Bulldog. Iz 1977. Ako ne žela. Bob Marli maskota na uglu. Unutra. Na ulici. Tamo gde se služi alkohol ne može. Neki barovi untra ne daju vutra i hardcore cigare. Zbog ventilacije.

FaunaFaunaTrgovi. Rembrandtplein i Leidsplein. Načičkani kafeima. Three sisters i na jednom i na drugom. Unutra koža, drvo. Biblioteka iz Šerlok Holmsa. Spolja kibic fenster. Za svetinu što prolazi. Bijelo, žuto, tamno. Beneton. Izazov, provokacija, ali bez neukusa. Nabildovani holandezi. Biseri Kariba. Uniformisani turisti. Slavensko belo. Crnci iz NBA, sve sa obrnutim kačketima. Desetak oblih Engleskinja, sve u majicama Sorry, she is alreday hooked. Poneki zema koji urla u mobilni. Mai, Thai i Made in Taiwan. Svijet seče.

Amsterdam. Pozelim nesto da ti dam. Sebe.