Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

James Bond na Majni

Piše Švaja

Čudovište iz MajneČudovište iz MajneMenjamo Amstel za Majnu. Samo zbog paes tropical. Kao da smo nanjušili da je poslednji put. A iz Majne viri čudovište. Gigantski video-bim postavljen na sred reke. Gleda i jedna i druga obala. Svi mostovi okolo zatvoreni. Masa gleda i kroz drveće. Svi su tu. Navijači, studenti, šljakeri. Saturday Night Fever.

Gauda zapada iza solitera sa kojih se smeju Balak i Mesi. Pored stakla štrče krstovi sa ciglastih crkava. U sredini Prater miniatur. Sto hiljada ljudi na Majni. Pola žuto pola plavo. Sve pjano. Poslovni Turčin u radnjici na uglu zgrće tisuće na mlakom Becksu. Bez fiskalnog, samo na digitron. Poznato.Ostao još jedanOstao još jedan

Šibica pada sa Anrijem. Beretke lete u Majnu. Obale se gibaju. Svako voli da vidi kada kralj pada. Kompleksi. Garagani prevrću dresove. Bilo žuto, sad je plavo. Ako ne padnu Brazilke, onda ćemo bar Magreb. Odvaljena Grejs Džouns peva. Alen Delon. Sa Dalidom, naravno. Nekoliko pripadnica lepšeg spola domaće proizvodnje ulazi u prepirku sa cupkajućim Jamajčanima. Ko je prvi na redu za improvizovani toalet. Space invaders.

Kralj je mrtav, živeo kralj. Sve što govori ili bar natuca francuski leti u nebo. Ispred mene Kapetan Smit i Pokahontas u medveđem zagrljaju. Na spomeniku napuštena brazilska zastava. Tužno, Ali logično. Tradicija. Kralj mora biti iz Evrope. Ali možda ce ipak pričati portugalski.

HipnozaHipnozaKreće divljanje. Ambulantna kola ne mogu da prođu jer se likovi iz Kasovicevih filmova bacaju na haubu. Polizei stežu obruč. Gomila raznetih komšija tumara na svoj day-off. Šunjaj se ti kradom. Hajde da nađemo neke Srbe, grmi Lištica. Zumiram najvećeg radi procene kakvoće materijala. Tanko. Whats Your name pita. Bond. James Bond. Odlazimo zajedno u noć.