Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Evo me, opet

Miss zemlje koja ne postojiMiss zemlje koja ne postojiKada sam počeo da pišem blog, dobio sam dosta poruka od nekih prijatelja koje godinama nisam ni čuo ni video. I svima je reakcija bila ista: Ti da ne pišeš blog, ne bi znali da si živ!

Pa evo, opet nije me bilo neko vreme. Tu sam, na radost nekih, na žalost mnogih. Imam dobro opravdanje. Radim jedan spektakularan dokumentarac sa prijateljicom Dacom. Još uvek ne mogu ništa da kažem, ali biće zanimljivo. Završetak radova se očekuje 25. jula. A onda, videćemo.

U ovim pauzama, imao sam po neki napad da nešto i napišem, ali uvek me je pokretala neka negativna energija. Pokušao sam da slušam Liliku i da nađem nešto pozitivno. Takoreći ružičasto. I ništa! Baš žalosno. A onda okrenem ružičasti kanal. Kako da budem pozitivan dok gledam onaj SKANDAL od izbora za Miss zemlje koja ne postoji. To je bilo nešto najgore što sam u životu gledao! Gore od filmova Srđana Dragojevića. Gore i od Ušća.

Stvarno ništa pozitivno nisam našao. Ali šta da se radi, kakva zemlja takva i Miss. Bolje da se ne podsećam te večeri. Biće potrebno dubinsko potiskivanje. Posebno mi se urezalo u sećanje momenat kada je sa vrha Centra sava počela da se spušta Kapija Vremena od stiropora i kada su Missice morale da odgovaraju na pitanja o Nikoli Tesli! Lepo smo saznali da je Tesla izmislio magnetno polje i da je dobijao poruke od vanzemaljaca, i još neke budalaštine. Eto tako naša Vlada proslavlja 150 godina Telse. Kakva Vlada, takva i proslava. Morao sam da sačekam kraj priredbe samo da vidim ko stoji iza tog skandala. I naravno, odjavna špica je išla toliko brzo, da se ništa nije moglo pročitati! Ali zato je u sutrašnjim novinama osvanuo tekst pod nazivom SPEKTAKL U SAVA CENTRU! I na sreću napisali su da je scenario priredbe radila lično i personalno diva miloševićevog RTS-a - Vesna Jugović ! Sad već to sve nekako ima smisla. Ime reditelja se nisam ni trudio da zapamtim, jer verovatno radi kao noćni portir u ONOJ televiziji koja je izbor i prenosila.

Na samom izboru je sve bilo važnije od samog izbora i sirotih devojaka koje su defilovale polugole. Znalo se i da se po 40 minuta čitaju razni sponzori i njihovi fantastični produkti. Posebna mi je bila misteriozna nekakva kozmetika, kako rekoše "naučna, na bazi najsavršenijeg ugljenika" (tako nekako). Bili i gosti iz inostranstva, bliske nam Italije i daleke nam Indije. A bio je ii Lazanski, naravno. Ne znam sa koje je on planete sišao.

Najstaršnije od svega je bilo što su dovukli neku maloletnu decu koja su tako bila obučena i našminkana da su ličila na kepece. Njih u terali da nose neke lente, koje su Missice morale same da kače. A izabrali su jedno 12 Missica. Od Miss rashladnih uređaja, do Miss sumnjivih časopisa i Miss šarma. A ona glavna Miss, to je za drugu priču. Neću opet da me optuže da sam nekompetentan da kažem šta je lepo a šta nije. Koga baš zanima, mislim da su izabrali Šrekovu sestru za MIss.

O nagradama i da ne govorim. "Čuveni" univerzitet Megatrend je dao za tri najlepše devojke po 70000 evra da studiraju u Evropi! Divna reklama za Univerzitet. "EVO PLAĆAMO VAS, SAMO DA NE STUDIRATE KOD NAS!" Sudeći koliko lepotice znaju o Tesli, bolje bi im bilo da upišu neku osnovnu školu, blio gde.

Skoro nisam imao toliki transfer neprijatnosti. Posednji put mi se to desilo dok sam gledao kako Kamerun Dijaz peva u filmu Venčanje mog najboljeg prijatelja. E, pa sad je bilo još gore. Kroz glavu mi je samo prošla misao kako TO ide i preko satelita u beli svet. Trebaće mi nedelje da se oporavim. Tako mi i treba kad gledam svašta. A za to je sve kriva Ana, zvana Šipka. Ona mi je javila za prenos. I treba ovako javno da je žigošem. Ovo joj nikada neću oprostiti. :-)

A lepo sam se spremio da gledam još jedan dosadan Utisak nedelje, i još dosadnije goste. OK, Miloš Vasić zna da bude i zanimljiv.