Ivan Marović B92 VIP

Veni, Vidi, Zbriši
 
Rodom sa Zvezdare, odrastao na Šljunkari. Muvao se po studentskom protestu daleke '96, pa potom u Otporu. Kad je propao na izborima krajem 2003, batalio politiku i naredne dve godine radio na strateškoj video igri A Force More Powerful. Od svih pokušaja, jedino uspešno oborio holesterol sa 6,4 na 5,1.

Pohađao OŠ Veljko Dugošević, pa se spustio niz Milana Rakića u Šestu. Da bi izbegao vojsku tokom rata u Bosni, upisao Mašinac. Na kraju je ipak otišao u vojsku u septembru 2000. i bio jedan od poslednjih kojima je Sloba bio vrhovni komandant i koga je neuspešno branio, te je ovaj oboren s vlasti već posle dve nedelje. Nije bio u Beogradu petog oktobra i ne prihvata nikakvu odgovornost što nije bilo šestog oktobra.

Nakon revolucije i vojske se oženio, a onda se preusmerio na izučavanje međunarodnih odnosa na Fletcher School of Law and Diplomacy u Bostonu. Nakon završenih studija i stečene diplome majstora umetnosti (Master of Arts) vraća se u Srbiju gde ga čeka blistava karijera, koju je ipak rešio da žrtvuje da bi pravio video igrice. Stvarno neozbiljno.

U slobodno vreme čita stripove (Hugo Pratt), igra strategije (Europa Universalis III), sluša muziku, kako stranu (Ethan Lipton), tako i domaću (Činč). Nekada slušao Borghesiu i Laibach, ali se omatorilo... Nadasve voli da kuva, a u posedu je i tajnog recepta koji Marovići vekovima prenose sa oca na sina: u pitanju je jelo koje se u kulinarskim krugovima smatra nemogućim - ukusan sladak kupus.

Ivan Marović

Ivan Marović
Datum rоđenja:  29.12.1973 Pol:  Muški Član od:  25.05.2006 VIP izbora:  170 RSS RSS Feed