Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

DON'T CRY FOR ME ARGENTINA

Madonna: Don't cry for me ArgentinaMadonna: Don't cry for me ArgentinaJoš malo pa gotovo. Još malo pa će se naši muškarci vratiti u normalu. Još malo pa će proći i ta katastrofa, zvana svetsko prvenstvo u fudbalu. Zašto katastrofa? Pa u pravu ste, reč katastrofa je suviše blaga. Reč genocid je prikladnija. Da li se iko zapitao kako je bilo nama koji/e smo „osuđeni/e“ na zajednički život sa muškarcima, a da nas pritom fudbal uopšte ne zanima? Ne. E pa ja ću da vam kažem.

Ne smeta mi što je popio hektolitre piva, ne smeta mi što je non stop u kladionici, ne smeta mi što od njega ne mogu da gledam španske serije, ne smeta mi što se ne kupa, ne smeta mi što mu drugari non stop vise na gajbi i ja moram da čistim za njima, ne smeta mi što samo priča o fudbalu i koristi nejasne reči kao što su korner, ofsajd, penal... Smeta mi što nema seksa.

Ako imate „sreću“ da vam je muž, ljubavnik, dečko pripadnik nebeskog naroda, koji ne može da pronađe mladiće po šumama i gorama naše zemlje ponosne, a kamoli protivnički gol na manjoj teritoriji kao što je stadion, onda možete odmah da zaboravite na strasne zagrljaje tokom sportskih takmičenja.

Činjenica da živi u zemlji koja je milionita rupa na svirali svetskog poretka, da zemlju može da napusti svake četvrte prestupne godine kada ne pada kiša, da sa svojom platom (ako je uopšte zaposlen) može da se obriše, da bi Homer Simpson bio sposobniji od političara na vlasti, utiče na potenciju srbijanskog homoereticusa. Ionako mlitavo stanje (što bi rekla Mica Trofrtaljka: I labavi može da zabavi) definitivno je upropastila naša reprezentacija. Posle tog fijaska, moja nada za bilo kakvom akcijom postala je naučna fantastika. Grešim dušu, ogrebao sam se kada su Hrvati izgubili. Sindrom da komšiji crkne krava izgleda utiče i na erekciju.

Nisam ni sanjao da će mi Argentina totalno upropastiti život. Čak sam razmišljao da nađem švalera, ali je i kod njih situacija očajna. Pisao sam protestno pismo argentinskom ambasadoru i zahtevao izvinjenje, ali mi nikada nije odgovorio. Organizovao sam sastanke i tribine, kako rešiti problem s našim muškarcima, ali ni to nije uspelo. Šta da radim, šta mi je činiti?

Pre neki dan hteo sam da ga malo odobrovoljim i gledali smo zajedno seriju Will and Grace. Taman je počeo da mu se vraća osmeh na lice, kada na kraju ona prokleta Peti Lupon poče da peva „Don’t cry for me Argentina“. Užas. Da bih smanjio svoju frustraciju demonstrativno sam slomio DVD filma Evita.

Posle neprospavane noći došao sam do rešenja za svoj problem. Selim se odavde. U Francusku ili Italiju, zavisi ko pobedi. Pa neću više ovo da trpim, ipak sam ja od krvi i mesa i imam svoje potrebe.

P. Azdejković for State of Queeria