Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

SUPERMEN: TOBDŽIJA ILI FURUNDŽIJA?

Supermen: Dodži, dodži, dodži kod KizeSupermen: Dodži, dodži, dodži kod Kize
Luna Lu je u svojoj savršenoj trash emisiji povredila osećanja domaćeg pederaja, jer je zadala temu gledaocima Zašto Supermen ne može biti gej?, ali se za samo nekoliko minuta iskupila prikazujući ono što mnoge gej muškarce zanima; orman Jelene Karleuše. Eh, kada bi gejevi imali takve ormane nikada iz njih ne bi ni izašli. Coming out from the closet, no, no! Ali neću pisati o ormanu Jelene Karleuše, to ću sa svojim drugarica, već se vraćam na mission imposible. Kako dokazati da Supermen nije gej? To je težak posao i za Haški tribunal.

Krenimo od vizuelnog identiteta Supermena.

Supermen: Mal' me žuljaju ove helankeSupermen: Mal' me žuljaju ove helankeNabildovano telo u uskom kostimu sa ogrtačem. Još samo fali kruna na glavi i zastavica duginih boja, pa da sve bude kompletno. Poznato je da su guma, lateks, likra i koža veoma popularni u pojedinim gej subkulturama, naročito kada je u pitanju S&M scena. Besprekorno zalizana kosica i samo jedan čuperak koji se spušta preko visokog čela. Za takvu frizersku kreaciju potrebno je odvojiti puno vremena, ali Supermen uz pomoć nadljudskih moći to rešava za nekoliko sekundi. Pa to je san svake žene i gej muškarca. Besprekorno obrijano lice i siguran sam full depilirano telo. Što više gledam sliku novog Supermena sve mi je jači osećaj da izgleda baš ljigavo. Sorry, but he’s not my type. Ja bre volim dlakave frajere, četničke brade su skroz hot, pivske stomačiće, žuljave ruke okićene brojanicama. Supermenove crvene čizme, koje su posle 20 godina malo potamnele, pokazuju nešto veoma bitno. Nemaju štiklu. Reći ćete, nema šanse da je peder, peder bi nosio čizme sa štiklama i tu biste napravili najveću grešku. Novi Supermen: Zaboravio sam da metnem čarapu u gaćeNovi Supermen: Zaboravio sam da metnem čarapu u gaćeSorry, ove sezone, ako niste primetili, štikle nisu u modi, naš Supermen ipak prati trendove, a svi znamo koji muškarci prate modu. A sada treba obratiti pažnju na najvažniji deo. Na Supermenove crvene gaćice. Deluje nekako praznjikavo. Mislim, ja od super heroja očekujem mnogo, mnogo više. Na kraju će se ispostaviti da ovo S na njegovim grudima i gaćicama stoji za Seka Persa ili u engleskoj varijanti Sissy.

Ono što je zajednička osobina svih super heroja jeste njihov dvostruki život, što je glavna osobina s kojom se mnogi gej muškarci identifikuju. Malo Klark Kent, malo Supermen tj. malo srećno oženjen, malo razulareni peder. I jedni i drugi kriju svoj pravi identitet od javnosti. Moram da priznam da mi je Batman interesantniji od Supermena jer Batman ima Robina. Totalni gej, antičko grčki scenario. Stariji muškarac uči mlađeg kako da postane super heroj. Interesantna je činjenica da kada se priča, da su Batman i Robin ljubavnici razvila do svog maksimuma u javnosti, kreiran lik Batwoman u cilju da čitava Batman: Robine ovo je samo za tvoje očiBatman: Robine ovo je samo za tvoje očipriča dobije heteroseksualni momenat. Ali, Batwoman se vratila pre nekoliko meseci kao lezbejka. Jednostavnom jednačinom sve vam je kristalno jasno. Batman je imao Batwoman koja je postala lezbejka, a Superman ima Lois Lane. Supermen nikada nije planirao da se oženi s njom, dajući joj opravdanje da bi njen život bio u opasnosti kada bi njegovi neprijatelji to saznali, i da bi se preko nje osvetili čoveku od čelika. Aha, a to što je ceo svet znao da mu je ona devojka nema veze. Ali i da je došlo do braka, Supermen bi bio samo još jedan u hordi oženjenih gejeva. Odnos između Supermena i Lois Lane treba opisati kao odnos između Willa i Grace. Lois Lane is just a fag hag.

Jedina rasprava koja bi imala smisla u ovom kriptonsko-kristalno jasnom trenutku jeste da li je Superman tobdžija ili furundžija?!

p.s. Čitava priča da li je Supermen gej ili nije, jeste samo još jedan marketinški potez kojim bi se povećala gledanost i priča o ovom filmu. Naravno ogroman broj svetskih medija je posvetila pažnju ovoj temi i svi raspravljaju o tome kao da je najbitnija stvar na svetu. E pa zašto ne bi i mi malo imitirali taj svet kome žudimo.

P. Azdejković for State of Queeria