Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

KO TO NE VOLI B92? : (...)

Drecun Prvi ZavereničkiDrecun Prvi Zaverenički(...) i ne samo B92, već i sve što ima veze sa kretanjima u svetu nakon 1804. godine, kada je u Marićevićevoj jaruzi, Karađorđe izabran za vođu ustanka. Tada nije bilo Interneta, niti ljudskih prava, još manje priče o rasizmu, fašizmu ili politički korektnom govoru.Dvestadve godine nakon toga, Srbijom "krstare"  impotentni, frustrirani, slabobubrežni  gusari! Uglavnom se trude da isprave istoriju,  sakupljaju i  broje kosti od 1940. pa na ovamo i sasvim nesvesno (sic!),  svojom jeftinom retorikom vraćaju nas unazad, kako bi nam čitali crkvene kalendare i pisali nepismenom plebsu po koju molbu kralju.Neki od nijh su Brana Crnčević, Milovan Drecun, Kosta Čavoški, Bora Čorba i Prele... Nije lako biti Srbin kada ti popusti bešika, zalisci postanu bezobrazno upadljivi a mudanca počnu da se dodiruju sa finim letnjim soknicama. Nije lako biti Srbin – angažovani umetnik, art-aktivista, il’ne daj Bože akademik. Nije lako biti ratni izveštač, a biti na strani Pravde! Ipak, neki od njih su našli svoje mesto i tu se ukotvili, ne pružajući mogućnost da neki drugi, drugačiji i mlađi (koji na primer, ne vide nikakvu zaveru u MTV Adria), dođu na njihova mesta. Oni su omiljeni intelektualci nepismenih srbijanskih pevaljki, njih citira nazadna nacionalistička omladina, a o orgazmu sa njima mogu da sanjaju samo žene ogrezle u fundamentalizmu!

 

Kara Brana SrpskiKara Brana SrpskiBrana Crnčevič: Sećam se jedne epizode serije Dosije X, u kome je neki tip živeo koliko već stotina godina tako što je jeo tuđe džigerice! Njegovo gnezdo, u kome se obnavljao ili tako već nešto, bilo je sačinjeno od novinskih listova koje je pljuvačkom lepio po zidovima. E, tako nekako izgleda i studio u kome svoj one-man-talk-show radi Brana Crnčević. U tom istom studiju, Brana pije pivo i hladnu nes kafu, pljuje po svemu što zna i što ne zna, i govori svoje aforizme malom broju senilnih penzionera kojima to može da bude zanimljivo.. Među brojnim patriotskim potezima koje je napravio, izdvaja se jedan posebno glup – nošenje sobnog trenažera Radovanu Karadžiću dok je ovaj bio u kućnom pritvoru. Otvoreno priznaje da je konzerva(tivac) i nacionalista. Fura hetero fazon, tako što u studio dovede Oliveru Kovačević, pa joj gleda u noge! Kaže i to da Srbi nisu nepismeni jer su glupi i nezainteresovani, već zato što su knjige skupe. Nikako ne može da se pomiri sa činjenicom da je Šešelj, sa brojnim drugim zločincima u Hagu, pa tako neprestano (ali i bez argumenata), diskredituje ovaj Tribunal. Čitajući transkripte iz Haškog trinunala, primećujem da se imenašeg Kara Brane često provlači po spisima! Da, mnogo je onih koji nemaju kap krvi na svojim rukama, ali su zato druge inspirisali da se kupaju u tuđoj!

Ključne reči: nacionalista, nacionalistički ekskluzivac + dodajte vaše!

 

Kosta, skoči s mosta!Kosta, skoči s mosta!

 

 

 

 

 

 

 

Kosta Čavoški spada u grupu gerento-nacionalista, tj onih koji su sa smisliom već odavno na „vi“, pa kako pod stare dane nema šta da radi, izigrava predsednika Veća staraca pucajući po svemu što ne nosi prefiks srpsko. Kada već niko ne polaže na ono što radi, sam sebe poredi sa grčkim tragičarima. Kosta na sebe skreće pažnju uglavnom velikosrpskim izjavama u kojima su mu glavni argumenti pljuvanje Nataše Kandić i Helsinškog odbora. U neka relativno normalna vremena bio je izbačen sa Pravnog fakulteta, na koji je vraćen Miloševićevom zaslugom. Zbog Čavoškog i njemu sličnih Borka Pavičević je morala da počne dugotrajne procese kulturne dekontaminacije. S obzirom da je moj omiljeni hobi slušanje/ gledanje/ čitanje baš ovakvih nadobudnih nacional-intelektualaca, primetio sam da se količina znoja na čelu Koste Čavoškog zavisi od dužine suknje novinarke koja ga intervujiše. To još jedanput potvrđuje tezu koju sam nedavno našao, da, biološki gledano posle šezdesete, desetkovani spermići igraju spori valcer umesto žestokog diska, pa se vlasnivi istih usmeravaju na nadrealne teme, tipa zadržavanje postojećih granica i slično! Pa, pogledajte samo Koštunicu!
Ključne reči: klerikalac, nacionalista + dodajte vaše!

Drecun-zabavljač penzosaDrecun-zabavljač penzosaMilovan Drecun. Svako ima pravo da ima svog favorita među nacošima. Moj favorit je Drecun. Ko jednom čuje Drecuna, počne da veruje u zaveru pomfrita iz Mekdonaldsa, orijentalnih začina i kablovske televizije! Naime, ovaj istaknuti teoretičar zavere protiv Srba, već godinama je u mrtvoj trci sa Milijanom Baletić ko će više crnih podataka o srpskim žrtvama da iznese u javnost. Ne skida se (kao i draga Milijana mu), sa TV Mosta, BN televizije i njima sličnih, gde u svojim sumanutim dokumentarcima (koji se sastoje iz statičnog kadra u kome je Drecun sedi pored kompjutera), raspreda o zaveri protiv Srba. Svetskoj zaveri, naravno.Svoja pisanija je najčešće iznosio u listu Vojska, gde mu još uvek dozvoljavaju da piskara, a on se siromah, slepo drži iste redakcije, jer ga niko drugi neće. Tako je postao, kako sam kaže, istaknuti vojnopolitički komentator. Da je istaknut, potvrđuju i brojne nagrade i priznanja dodeljena od Miloševića tokom 1999. Iste godine, Drecun je bazao po šumama i vukojebinama Srbije i tražio otpadno gvožđe koje je proglašavao za oborene NATO avione! Sećam se jednog predavanja u jednom manjem gradu u unutrašnjosti Srbije, kada je čika Drecun pripovedao gomili penzosa o novim vidovima zavere protiv naše tradicije, koristeći reči tipa: mikročipovi, neokotrikalni rat i Internet. Nakon predavanja penzioneri su postavljaji pitanja npr: A odakle Amerikancima pare za sve te čipove? Inteligentno, nema šta! Predsednik je političke partije Preporod Srbije i autor SF dela Drugi Kosovski boj!
Ključne reči: zabavljač penzionisanih vojnih lica, teoretičar zavere + dodajte vaše!

 

Prele majke crnu vunuPrele majke crnu vunuDušan Prelević Prele - Valjda je Bog tako hteo, pa su ovdašnje rok karijere početkom devedesetih počele da se odvijaju na ratištima u Bosni i Hrvatskoj, četničkim juvelirnicama i smrdljivim kafančugama! Prele je u svakom slučaju sramota rokenrola. Rok, kao jedan od glavnih simbola bunta, devalvirao je zahvaljujući Preletu i njemu sličnim. Tako je on, kao svaki hipi buntovnik, otpadnik od društva etc, brže bolje potrčao da u sumrak svoje karijere bude u paravojnim jedinicama i tako pokuša da se vrati međ’medije i u vremenski neprolazne priče vojnika-seljaka sa ratišta. Poznat je po tome što ne voli Žene u crnom i Mišu Kovača. Kuloarske priče kažu da sa vremešnom Oliverom Katarinom voli da pljuje po Nedi Ukraden.com. Takođe, kolaju glasine da mu je noćna mora Sonja Liht, a niko ne zna zašto. Kaže da iz patriotskih razloga ne želi da ide u Zagreb i da namerno neće da napuni salu Lisinski! Istina je da niko ne bi ni išao da ga sluša! Domet njegovog disidentstva je česta upotreba reči k.r.c, i gde treba i gde ne treba!
Ključne reči: homofob, mizoginičan, nacionalista + dodajte vaše!

 

Krvava je Borina čorba!Krvava je Borina čorba!Bora Đorđević Čorba – svakako najveći mag Srpskog degutantnog pesništva, jeftinih fora i demagoških činjenica! Jednostavno, postoji vreme kada čovek treba da se povuče sa javne scene i postane zadovoljan onim što je uradio dok je bio u naponu svoje kreativnosti. Bora je odličan primer kako izgleda osoba koja više nema šta pametno da pokaže i uradi, pa mobiliše publiku na foru majica sa natpisom Za kralja i otadžbinu i kokardom na glavi! Daj, ispaljena fora odavno, na to još može da se pali još pet i po ispičutura koji veruju u Boga i rokenrol. Ipak, Bora je sa svim svojim ekstremno-četničko-alkoholnim idejama uspeo da postane savetnik za kulturu i ukine sva sredstva koje je Ministrastvo kulture dodelilo svim demokratskim inicijativama. Kao prioritet odredio je programe koji nose nacionalni i pravoslavni predznak. Rekao je da Ministarstvo kulture neće dati nijedan dinar gej grupama, da bi oni reklamirali svoje k...... u bulji! Inače svaka treća reč Bore Čorbe je k....c! Eh, što na um, to na drum, čovek žali ono što nema! Iako je među javnim ličnostima bio jedan od najangažovanijih glasnogovornika srpskog nacionalizma, nije se libio da pokaže svoje humano lice i snimio je CD sa bajkama za decu, sa posebnom željom da dečica uživaju u njegovim interpretacijama i da će njemu svaki dečiji osmeh značiti. Postoji jedna divna priča Hane Arent u kojoj piše o bivšem nacističkom generelu koji je posle rata otvorio fabriku čokolade! Da...ima tu neke sličnosti! Posle homofobičnih ispada, pre dve godine, Queeria je povela akciju Sapun za Boru! Hm, možda da nastavimo, a?
Ključne reči: sve je bilo nekad, prljavko, homofob + dodajte vaše!

I tako, vreme leti, a gluposti ostaju! Iako je negde samo utopijska ideja, želim da verujem u lustraciju, ne samo za sudije i političare, već i za sve ove kontaminatore svakodnevice, koji uprkos svom divnom patriotskom angažmanu čine naše živote jo težim!

PS. Hvala svim blogerkama i blogerima na divnim komentarima i predlozima koje su izneli u okviru texta SRPSKE JAHAČICE APOKALIPSE: ko su (zaista) strane plaćenice? Ovaj text je na neki način nastavak pomenutog, a sve to prateći misao Nadežde Mendeljštajn: Ne moramo ih ubiti ili osuditi, ali moramo pokazati prstom na njih!

Za State of Queeria> Boban Stojanović