Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Opusak

Tako sam i jaTako sam i jaOstavljam pusenje. Opet. Sto bi rekao pokojni Dejv Alen: "I know how to quit, I've quit many times." Uspeo sam mnoge stvari, ali da ostavim cigarete - nikako! Cak ni Amerika sa svojim antismokers rezimom nije uspela da me preobrati.

Poceo sam da pusim onako bezveze (to iz ove perspektive, tada je to izgledalo cool). Bio sam druga godina srednje, niko me nije navukao, malo ko je i pusio u Sestoj. Otisao sam na trafiku i kupio sarajevski Bond, meko pakovanje, pusio jednu za drugom dok mi nije pozlilo i dok se nisam navikao. I navukao. Od tada sam redovno visio u klonji za vreme malog odmora. Zamislite: klonja - vrh!

Vec posle godinu dana odlucio sam da ostavim pusenje. Nije bilo tesko nimalo, sve je proslo bez ikakvih problema. Bio sam veoma zadovoljan svojim uspehom i zapalio cigaretu, tada sam vec presao na vranjanski Camel.

Kada sam upisao faks, resio sam ponovo da ostavim. Bio sam na koncertu Bjesova, pa me je valjda ganula ona njihova:

Moje noge nose mrtvog coveka

Bilo kako bilo, nisam pusio nekoliko meseci, ali sam na kraju opet propusio. Da me pitate zasto - ne znam, ali mora da je bilo nesto jako bitno, neki stres sto posto.

Zar i ti, deda?Zar i ti, deda?Kad sam napunio 30 godina resio sam da u potpunosti promenim svoj zivot. Napustio sam politiku (ili je ona napustila mene, jer sam za rodjendanski poklon dobio 1.6% glasova) i bacio se na video igre. Usput sam resio da ostavim i pusenje. Kao svezi nepusac odmah sam udavio svoju rodjenu zenu, sve kao: pa zasto pusis, pa to je bljak, pa vidi kako je meni super... Pod pritiskom ona jadna ostavi cigarete i ne pusi ni dan danas, a ja posle mesec dana ponovo propusio!

Od tada sam ostavljao cigarete svako malo. Stavljao sam patches, konsultovao literaturu, razmisljao o strucnoj pomoci, Zibanu, ali sve bez uspeha.

Pomozi, Boze!Pomozi, Boze!Let's face it, imam problem - srce 'oce al' dupe klokoce. Zato sam resio da ostavim cigarete i to postavim na blog, da dobijem koju rec ohrabrenja od vas, da pokupim neki know-how od bivsih pusaca, crtice od nepusaca o tome kako im je strava, a od pusaca ocekujem da me najostrije opletu za ovu izdaju, ne bih li se osetio nepozeljan u toj drustvenoj podgrupi.

Gasim cigaretu i krecem u novi zivot. San Francisco, here I come!