Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Deset

Deset godina!?Deset godina!?

Ove jeseni bice deset godina od Studentskog protesta '96. Ala vreme leti! Bas sam pricao sa Misom Relicem da napravimo neku pijanku, ali samo opusteno, nista svecane akademije, politicki govori i spomen ploce, nego cisto da se okupimo, da se pitamo za zdravlje. Dogovorili smo se da postavimo sajt za koju nedelju, pa da krenemo da jurimo ljude. Svi su dobrodosli, ako uz pomoc dva svedoka dokazu da su bili na protestu. Bas me interesuje gde su i sta rade razni likovi, da sad ne nabrajam. A stvarno je bilo raznih...

E sad, kol'ko se ja secam, izbori su bili 17. novembra, a prvo studentsko okupljanje je bilo u cetvrtak 21. novembra, ispravite me ako gresim. Gradjani su se vec okupili u sredu, a bilo je i ono spontano okupljanje u utorak uvece, kad smo provalili da su ovi pokrali izbore. Ove godine 21. pada u utorak. Bas bi mogli da se okupimo. Do tada overite ovo i potsetite se kako je to izgledalo.


To je za koji dan...

...a ja i dalje viđam drugare koji razmišljaju da li će im neko priznati ispite koje su onomad polagali u pauzama ilegale, šetnji, grudvanja, bežanja, blejanja, zaljubljivanja, zezanja, smejanja, bronhitisa, gladovanja, určenja, urlanja, besa, panike, snoviđenja o boljem sutra.

pitaju da li će im neko priznati stari fakultetski staž jer su matori da započinju ispočetka, a da ostanu na pola - ne ide.

a onda počne termin i krenemo da se svađamo da li je lopta izašla u aut ili nije... ko šiša sve drugo!