Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Blogovanje

Pre nego sto provalimo kako da odletimo u svemir, podelimo milion laptopova deci, obogatimo se, zakrpimo ozonsku rupu, skuvamo ukusan sladak kupus... pre svega toga da vidimo kako se uspesno bloguje, bar to za pocetak. Evo sta o tome kaze osnivac i CEO Tehnoratija, blog pretrazivaca broj jedan. Slede njegovi saveti o nacinima da se blog ucini citanijim.

David L. Sifry savetujeDavid L. Sifry savetuje1. Reaguj brzo: Komentatori kao Endrju Salivan i Misel Malkin imaju megasaobracaj na svojim blogovima jer reaguju veoma brzo na ono sto se pojavi na Nju Jork Tajmsu i Foks Njuzu

2. Napravi postove citljivim: Italijan Bepe Griljo je dospeo na Tehnoratijev Top 10, jer je kljucne reci boldovao.

3. Linkuj, linkuj, linkuj: Mozda deluje kontraintuitivno, ali najposeceniji blogovi su oni poput InstaPundit koji proliferuje linkove ka drugim sajtovima. Ovo pomaze jer veliki broj blogera uzvraca linkom na link.

4. Optimiziraj blog za pretrazivace: (ovo kod nas na B92 Blogu ne moze) Stavi ime bloga u URL i u title tag tvog sajta. 

5. Postuj, postuj, postuj: Kineska glumica i reziserka Xu Jinglei ima najpopularniji blog na planeti. Prvo smo mislili da je u pitanju neka greska kod nas u Tehnoratiju, a onda smo shvatili da je ona ne samo popularna, nego nalazi vremena da postuje skoro svakog dana. Koji je tvoj izgovor?

To nam savetuje Dejvid. Za one koji nemaju vremena da bloguju, ili recimo vole na svom blogu da prenose sta su nasli na internetu, preporucujem www.reblog.org - samo klik i na tvom blogu se pojavi nesto sto je neko drugi napisao. Budi sam svoj Boing Boing.