Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Baš je super ovo vreme

Ne zezam se, keve mi. Gomila je razloga - pre svega, sad sam siguran da smo prošli onu muku od preko 30 danonoćno bar za do iduće godine (i kad prebaci 30, a 'oće svakako, bar će noći biti lepe). Drugi razlog je što mi je mnogo lakše da radim - kad je ono lepo vreme, uvek me uhvate neki pundravci i želim da zujuim, a ne mogu. Ovako, lepo radiš svoj posao i ništa ti ne smeta.

Našlo bi se tu još razloga, ali nema veze. Trenutno mi je zanimljivije što mi je Chris, kolega Amerikanac sa kojim radim, onomad rekao da mi u Srbiji previše polažemo na vreme. Čudi se čovek, onoliko. I, često taj pogled sa strane mnogo znači - shvatio sam da je u pravu. Evo, svakodnevno se sa tim srećem. Zaista, nije baš da ćemo se posmrzavati i nije baš da je poplava ugrozila Zemun.

Pitam se, odakle tolika kuknjava. Da se razumemo, Englezi ne pričaju o vremenu jer ih tema interesuje, nego što je to sasvim bezbedna tema za razgovor i teško je da ona dotakne bilo kakve društvene ili, ne daj bože, lične odnose. Drugi, brate, ne pričaju toliko - jednosavno, ako je kiša, ili ponesu kišobran, ili obuku kabanicu, stave kapu ili pokisnu, big deal. A mi, ne, mi kukamo zbog vrućine, hladnoće, suše, kiše, snega...

Nadam se samo da sam sve ovo napisao što to zaista mislim, a ne da bih ubedio samog sebe do koje mere nije tačno da je ovo vreme NEIZDRŽIVO!!!!