Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

USPEH KAO NAVIKA ili: AKO HOCETE DA POBEDITE NE SMETE DA IZGUBITE

Imala sam nameru da u ove sitne sate napisem jedan 'ljubavni blog' (bez smeha, molim). Tako sam se lepo i 'ljubavno' osecala danas, dobro raspolozenje drzalo me je ceo dan kao posledica izuzetno veselog provoda od sinoc, medjutim...
Dok se sporo podizao sistem na mom polu-mrtvom racunaru, uzeh da prelistam danasnji NIN...
...I u njemu predstavljanje BK Univerziteta, tacnije Fakulteta za trgovinu i bankarstvo "Janicije i Danica Karic". Znala sam za postojanje, ali nisam znala da se tako zove :) Elem, to saznanje me je dodatno oraspolozilo (mada je skrenulo moje misli sa 'ljubavne' teme o kojoj sam zelela da pisem)...

Dakle, prvo sam se nasmejala i upitala da li je uvazena gospoda po kojoj ova ustanova za visoko obrazovanje nosi ime, uopste studirala fakultet (ne bih sirila pitanje na ostale clanove mnogobrojne familije)? Potom sam to zelela da proverim na sajtu fakulteta, gde o njihovom skolovanju, kao ni o "radnim zaslugama iz oblasti trgovine i bankarstva Janicija i Danice Karic" nema ni reci. Ali naidjoh na nekoliko 'reci osnivaca' celog Univerziteta BK koje ce, nadam se, jos nekog razgaliti, poput mene:

Sreten Karic: "Ucite iz knjiga, ali i iz zivota. Pred vama su godine rada i dokazivanja. Zelim da vam uspeh, i samo uspeh postane vasa navika."

Dragomir Karic: "Studentima Univerziteta Braca Karic, hrama modernih studija, gde se cuje glas razuma i mudrosti, gde se koncentrise razvoj nauke, kuje slobodna misao i peva Gaudeamus igitur, zelim napredak i procvat u skladu sa svetskim naucnim tokovima".

Olivera Karic: "Budite hrabri, buducnost iscekujte bez straha, jer ste odabrali skolu koja pruza neprocenjivo znanje".

Zoran Karic: "Vera u sebe i zelja da se iznova dokazujemo uvek pobedjuje. Zato, ako nameravate da pobedite ne smete da izgubite."

P.S.
Nadam se da postovi nece biti u stilu
"ko o cemu - Bojana o skolovanju" :))
Htela sam o ljubavi, stvarno :) ali nisam mogla ovome da odolim...