Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Zadultbavnik

„Erotski Dorijan Grej” (1998) Voltera Molitora svrstan je u filmove „za odrasle“, a u toj kategoriji prvih 5 na top-listi su filmovi (ovim redom): „Duboko grlo“ (1972), „Romansa“ (1999), „The Brown Bunny“ (2003), „Kaligula“ (1979) i „Kresni me“ (2000).

Nagradno pitanje: u kojem magazinu sam upravo naišao na gore pomenuti tekst? CKM? Playboy? Skandal?

Beep. Wrong. Politikin Zabavnik.

Knjigu koju ponesem sa sobom na letovanje obično završim već u prvih nekoliko dana. I onda se nađem pred kioskom sa dilemom: da li želim da saznam koju su pevaljku uhvatili gologuzu u svlačionici, ili da se smaram najnovijim izveštajima Kontakt grupe. Nikako. Grupe koje ja slušam odavno ne postoje, o ostalim ne želim da znam bilo šta dok sam na odmoru. Stoga se odlučujem za „Zabavnik“.

Pripadam generaciji koja je odrasla na gore pomenutom časopisu i „Galaksiji“. Potonja je izumrla na vreme, posledica klimatskih promena na ovim prostorima. Listajući 2847. broj „Zabavnika“ žalio sam što i njega nije strefila ista sudbina. Ostao bi mi u lepom sećanju.

Ovako, imao sam prilike da uživam u tekstovima kao što je „Čudovište iz Firence“, o liku koji je u razmaku od 17 godina ubio 16 muškaraca i žena, sa pikantnim detaljima kao što je „odstranjivanje genitalnih organa“. Prigodnu ilustracija ovog zanimljivog članka možete videti na početku bloga (izvinjavam se zbog kvaliteta, obično ne nosim skener sa sobom na odmor, pa je uslikano digitalcem).

Vrhunac je tekst pod nazivom „Medijske ikone: Dorijan Grej“, gde je autor pokazao svoje vrhunsko umeće korišćenja Googleta u potrazi za svim mogućim vrstama odrednica koje se odnose na temu teksta. U okviru se nalazi i tekst sa početka ovog bloga.

Ranije je „Zabavnik“ imao krilaticu „Za sve od 7 do 77 godina“. Ondak se redakciji javio deka koji ima preko 80 godina i ne propušta niti jedno izdanje, pa su je promenili u „Za sve od 77 do 107 godina“. Molim cenjenu redakciju da, u skladu sa novom uređivačkom politikom, još jednom izmeni pomenuti slogan tako da glasi „Za sve od 17 do 107 godina“.

Čisto da mi, roditelji maloletne dece, budemo mirni.